روزنامه دنیای اقتصاد در مقاله ای به قلم نایبی که او را استاد برق دانشگاه شریف و کارآفرین معرفی کرده است نوشت:
(در جامعه ما ) حتی اگر بخش خصوصی بزرگ بهوجود آید، باید برای او نگران شد که مبادا آن را از بین ببرند و مبادا بگویند تو این همه پول را از کجا آوردهای؟ فعلا بازداشت باش تا بررسی شود ثروتت مشروع بوده یا نه!
من همان روز که آقای الف درخواست خرید فولاد خوزستان را داد، برایش نگران شدم. من همان موقع که تبلیغات وسیع شرکت پ را در فرودگاهها و در تلویزیون دیدم برایش نگران شدم (و هنوز هستم) و من هنوز نمیدانم که آیا جرم اصلی بعضی از آنهایی که فعال اقتصادی بودهاند و دستگیر و محکوم شدند، در واقع بزرگ شدن بیش از اندازه بوده است یا نه؟ بخش خصوصی در کشور ما احساس میکند برای او سقف وجود دارد؛ سقفی به شدت تنگ و مانع رشد. احساس بخش خصوصی این است کهکارهای بزرگ اقتصادی به نام مجموعههای دولتی یا حکومتی سند زده شده است و در آنها راه ندارد.
مگر نه اینکه همین چند روز پیش سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده و در آن حتی از استفاده از بخش خصوصی در امور بزرگی مانند صادرات نفت و گاز صحبت شده است. اما من از شما سوالی میکنم که حتی در کار سادهای مانند توزیع بنزین و گاز برای خودروها بخش خصوصی نقش دارد؟
هر بار میهمان خارجی داشتهام از من پرسیدهاند شما چرا در پمپ بنزینهایتان اینقدر صف دارید؟! خودم حدود 20 کشور دنیا را دیدهام و حتی در یکی از آنها هم ندیدهام که دولت در امر حقیری مانند توزیع بنزین وارد شود. تصورش را بکنید که اگر به جای سوپرمارکتها، توزیع لبنیات و خواربار را دولت به عهده میگرفت چه افتضاحی به بار میآمد!
آری بخش خصوصی در کشور ما بهرغم خواستهها و شعارها و وعدهها به جایگاه بایسته خود نرسیده است؛ درحالیکه رسیدن به اقتصاد بدون نفت، بدون بهوجود آوردن شرکتهای خصوصی بزرگ که بتوانند در سطح جهانی قد علم کنند، ممکن نخواهد بود. لازم است ابتدا همه ما ضرورت پروردن چنین قهرمانان ملی را لمس کنیم.