سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



شبه جزیره کریمه با نام رسمی "جمهوری خودمختار کریمه" در دریای سیاه قرار دارد.
به گزارش مشرق، شبه جزیره کریمه (Crimea) در دریای سیاه واقع است و تنها از طریق یک نوار باریک در شمال به خشکی راه دارد و از ناحیه شرق تا نزدیکی اراضی روسیه امتداد می یابد.

شبه جزیره کریمه در سال 1954 با تصمیم نیکیتا خروچوف رئیس اوکراینی تبار شوروی سابق بخشی از اوکراین شد.

این تصمیم در دوره شوروی سابق تاثیری عملی نداشت اما بعد از فروپاشی شوروی و تکه تکه شدن این کشور در سال 1991 میلادی، این شبه جزیره بخشی از اوکراین مستقل شد.

شبه جزیره کریمه کجاست؟+عکس

اما با این وجود، همچنان بیش از 60 درصد ساکنان کریمه خود را روس می دانند.

روسیه اساسا در اواخر قرن هشتم شبه جزیره کریمه را تصرف کرد. ارتش کاترین دوم امپراطور روسیه در قرن هشتم تاتارهای این شبه جزیره را که با عثمانی ها هم پیمان بودند، بعد از چندین دهه جنگ شکست داد.

ژوزف استالین رئیس شوروی سابق هم در سال 1944 میلادی تاتارها را به خاطر همپیمانی با نازی ها در زمان جنگ جهانی دوم از این منطقه بیرون راند اما آنها بعد از فروپاشی شوری برگشتند، و اکنون حدود 12 درصد ساکنان آن را تشکیل می دهند.
تاتارها همچنان می خواهند شبه جزیره کریمه بخشی از اوکراین باشد و آنها با معترضان مخالف یانوکویچ رئیس جمهور در کیف هم پیمان هستند.


ناوگان دریای سیاه

بندر اسپاستوبول در ساحل غربی شبه حزیره کریمه مقر ناوگان دریای سیاه روسیه است که هزاران نیروی دریایی این کشور را در خود جای داده است.

ویکتور یوچنکو رئیس جمهوری طرفدار غرب اوکراین در سال 2009 میلادی اعلام کرده بود که روسیه باید پایگاه دریایی خود در این بندر را در سال 2017 میلادی تخلیه کند که این امر نگرانی روسیه را به همراه داشت اما ویکتور یانوکویچ رئیس جمهور مخلوع اوکراین (طرفدار روسیه) بعد از انتخابات سال 2010 میلادی مدت حضور ناوگان دریایی روسیه در این بندر را تا سال 2024 میلادی تمدید کرد.


زبان و فرهنگ

با اینکه زبان اوکراینی زبان رسمی این منطقه است ولی ۷۷٪ درصد مردم به روسی صحبت می‌کنند. پس از روسی، زبان تاتاری کریمه با ۱۰٫۱٪ درصد در رتبه دوم قرار دارد. با اینکه اوکراینی زبان رسمی دولت شناخته می‌شود باز هم بیشتر مکاتبات اداری به زبان روسی انجام و دولت و به ویژه سیستم آموزشی اوکراین در رواج زبان اوکراینی ناموفق بوده است. نفوذ و گسترش فرهنگ و زبان روسی در میان گروهای قومی بجز تاتارهای کریمه در میان بلاروس‌ها، ارمنی‌ها، مجاری‌ها، لهستانی‌ها و رومانیایی‌ها در حال افزایش می‌باشد.


حکومت و نظام

نظام کریمه جمهوری پارلمانی مستقل از اواکراین است. قوه مقننه یا پارلمان کریمه دارای ۱۰۰ نفر نماینده بوده و مصوبات و قوانین تصویب شده توسط پارلمان بایستی توسط رئیس جمهوری اجرا شود. رئیس دولت و هئیت وزیران بر عهده نخست وزیر بوده که بوسیله رئیس جمهور معرفی و توسط پارلمان منصوب می‌گردد. پارلمان کریمه می‌تواند با موافقت و تایید رئیس جمهور، نخست وزیر را عزل نماید. طبق قانون اساسی رئیس تشریفاتی و اسمی دولت کریمه، رئیس جمهور اوکراین است و این جمهوری حق داشتن پرچم ملی، نماد ملی و قانون اساسی خاص خود را دارا می‌باشد، ولی قانون اساسی بایستی با قانون اساسی اوکراین منطبق و نامغایر نباشد.
منبع: العالم
در حالی که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، همواره تأکید داشته که توافق ژنو، حق تحقیق و توسعه برنامه هسته‌ای را به رسمیت شناخته است، در روزهای اخیر، برخی رسانه‌ها مدعی شده‌اند که «یک سانتریفیوژ فوق مدرن ایران قربانی توافق ژنو شده است».
کد خبر: ۳۸۳۲۵۳
تاریخ انتشار:۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۳-01 March 2014
چه کسی سانتریفیوژ «فوق مدرن» ایران را سر برید؟!

یکی از نکات مهم برای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران پس از رسیدن به توافق در ژنو، حفظ حق ایران برای ادامه برنامه‌های تحقیق و توسعه خود بود.

به گزارش «تابناک»، در بخشی از برنامه اقدام مشترک که به توافق ژنو مشهور شده، آمده است: «ایران به فعالیت‌های تحقیق و توسعه‌ تحت نظارت خود، از جمله فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای کنونی در عرصه غنی‌سازی که برای انباشت اورانیوم غنی شده طراحی نشده‌اند، ادامه خواهد داد‌». 

بنا بر این گزارش، پس ‌از به توافق رسیدن ایران و ۵+۱، وقتی که هیأت‌های کارسناسی دو طرف درباره چهارچوب اجرایی توافق در حال مذاکره بودند، آینده سانتریفیوژهای پیشرفته و نسل جدید ایران ـ که در بخش تحقیقاتی تأسیسات نطنز قرار دارند ـ به گرهی بر سر راه مذاکرات تبدیل شد. 

سرانجام صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی با شفاف و بی‌ابهام دانستن بخش مربوط به تحقیق و توسعه فعالیت‌های هسته‌ای اظهار داشت که متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران در مذاکرات اخیر ژنو با استدلال‌های خود، بی‌‌پایه بودن استدلال طرف مقابل را اثبات کرده و در ‌‌پایان این حق ایران در استفاده تحقیقاتی از سانتریفیوژهای نسل جدید پذیرفته‌ شده است. 

نخستین گزارش آژانس پس از این توافقات، در بیستم فوریه منتشر شد و مدیرکل آژانس در بخشی از گزارش خود به فعالیت‌های تحقیقاتی ایران پرداخته است. 

یک هفته پس از انتشار این گزارش، برخی منابع داخلی با استناد به این گزارش و در خبری با تیتر «سانتریفیوژ فوق مدرنی قربانی توافق ژنو شد» مدعی شدند: «استناد ۱ +۵ به صفت «کنونی» (Current) در متن توافق ژنو بود و می‌گفتند ایران صرفا می‌تواند برنامه تحقیق و توسعه غنی‌سازی کنونی خود را ادامه بدهد و نمی‌تواند این برنامه را وسیع‌تر از اینکه هست بکند؛ بنابراین، حق نصب ماشین جدید در بخش تحقیق و توسعه و تست آن را ندارد. در پاراگراف سی‌ام از گزارش اخیر آژانس در این باره آمده است: «در چهارم دسامبر ۲۰۱۳ (سیزدهم آذر ۱۳۹۲)، ایران پرسش‌نامه اطلاعات طراحی به روز شده‌ای را درباره «سانتریفیوژهای جدید» تکی که این کشور آن را IR-۸ نامگذاری و در بخش تحقیق و توسعه نطنز نصب کرده در اختیار آژانس قرار داد». 

آژانس سپس شرح داده که این ماشین ‌گازدهی نشده و قابلیت غنی سازی آن تست نشده مانده است. به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که توافق ژنو عملا برنامه تحقیق و توسعه ایران را هم Halt کرده و این خسارتی بسیار بزرگ برای صنعت هسته‌ای ایران خواهد بود. 

اما واقعیت چیست؟ 

در بند سی‌ام گزارش مدیرکل آژانس آمده است: 
از گزارش قبلی دبیرکل تاکنون، ایران ‌‌متناوب به تزریق UF۶ به ماشین‌های IR-۶s به صورت تکی و نیز به ماشین‌های از نوع IR-۱، IR-۲m، IR-۴ و نیز IR-۶ گاهی به صورت تکی و گاهی به صورت آبشارهایی با اندازه گوناگون ادامه داده است. یک تک سانتریفیوژ IR-۵ همچنان منتظر تزریق UF۶ است. 

در چهارم دسامبر ۲۰۱۳، ایران یک پرسش‌نامه طراحی ‌به آژانس ارائه کرد که در آن ایران به آژانس از قصد خود برای نصب یک تک سانتریفیوژ جدید ‌به نام IR-۸ در بخش تحقیق و توسعه خبر داده است. از پانزدهم دسامبر به این سو‌، آژانس یک غلاف محافظ جدید را بدون اتصالات دیده‌ است. 

گزارش آژانس همچنین در پاورقی مربوط به نوع سانتریفیوژهای مورد استفاده در بخش تحقیقاتی که به آن‌ها گاز تزریق شده، نوشته است: «در پانزدهم فوریه، یازده سانتریفیوژ IR-۴، هفت سانتریفیوژ IR-۶، یک سانتریفیوژ IR-۶s و یک سانتریفیوژ IR-۵ با هم در آبشار ۲، چهارده سانتریفیوژ IR-۱ در آبشار شماره ۳، تعداد ۱۶۴ سانتریفیوژ نوع IR-۴ در آبشار شماره ۴ و تعداد ۱۶۲ سانتریفیوژ R-۲m در آبشار پنجم نصب شده بودند‌». 

نکته جالب اینکه منبعی که خبر قربانی شدن سانتریفیوژهای فوق مدرن ایران را منتشر کرده، از روز توافق در ژنو، تا کنون همواره مدعی بوده‌ که بنا بر توافق ژنو، ایران صرفا می‌تواند برنامه تحقیق و توسعه غنی‌سازی کنونی خود را ادامه بدهد. این در حالی است که ترجمه رسمی توافق ژنو اظهار می‌دارد: «ایران به فعالیت‌های تحقیق و توسعه‌ تحت نظارت خود، از جمله فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای فعلی در عرصه غنی‌سازی که برای انباشت اورانیوم غنی‌شده طراحی نشده‌اند، ادامه خواهد داد‌». 

این دو ادعا به روشنی با یکدیگر متفاوت هستند. 

از سوی دیگر، این سایت مدعی شده‌ که «توافق ژنو عملا برنامه تحقیق و توسعه ایران را هم Halt کرده و این خسارتی بسیار بزرگ برای صنعت هسته‌ای ایران خواهد بود‌». این در حالی است که گزارش آژانس به روشنی این ادعا را باطل می‌داند و بر پایه آن برنامه‌های تحقیق و توسعه هسته‌ای ایران، همچنان با جدیت در جریان است.

در شرایطی که خطر تجزیه اوکراین هر روز بیشتر از قبل می‌شود، پارلمان این کشور در تصمیمی جدید مصوب کرد که آرسنی یاتسنیوک به نخست‌وزیری اوکراین برسد. یاتسنیوک بلافاصله در سخنانی از فساد گسترده در دولت قبلی سخن گفت.
شفاف: تحلیلگران معتقدند اوکراین بیش از هر چیز به‌دلیل دخالت نیروهای خارجی در مرحله تجزیه به سر می‌برد و در صورتی که دولتمردان جدید این کشور نتوانند با تکیه بر نیروهای داخلی این کشور را از وضعیت بحرانی خارج سازند،آمریکا و متحدان اروپایی‌اش هم از اینکه این کشور به دو تکه مجزای غربی و شرقی تجزیه شود،‌ناخشنود نخواهند شد

همانطور که از چندی پیش و در حوادث و درگیری‌های کی یف پیش‌بینی می‌شد،‌بحران اوکراین قرار نیست به این زودی‌ها پایان یابد و احتمال تجزیه این کشور به دو بخش غربی و شرقی بالا رفته است.از یکسو اعتراضات بخش غربی این کشور منجر به سقوط دولت یانوکوویچ شده و او را مجبور به خروج از کشور کرد و از سوی دیگر در بخش شرقی و در شبه جزیه کریمه مردم با برافراشتن پرچم روسیه مخالفت خود با اعتراضات غرب را بیان کرده‌اند.



ساختمان‌های دولتی در این شبه جزیره به دست گروه‌های مسلح طرفدار روسیه در آمده و با وجود اینکه آمریکا و اتحادیه اروپا سعی دارند از فرصت پیش آمده و سقوط دولت بهترین استفاده را برده و جای پای خود در این کشور اروپای شرقی را محکم سازند،‌روسیه نیز با لشکرکشی به مناطق شرقی اعلام کرده است اجازه نخواهد داد منافع این کشور در این کشور بحران زده به خطر افتد. 

در این میان خبرهای متفاوتی نیز درباره تصرف یک فرودگاه بین‌المللی در شبه جزیره کریمه به دست نیروهای روسی مخابره شده است که دولت روسیه این خبر را از اساس تکذیب کرده و عنوان کرده با وجود اینکه در مرزهای خود با این کشور رزمایش برگزار می‌کند،‌با این حال به خاک این کشور حمله نخواهد کرد و تنها برای دفاع از مناطق مرزی خود نیروهایش را به حالت آماده‌باش درآورده است. 

در عین حال رئیس‌جمهوری موقت اوکراین در یک جلسه اضطراری که با روسای امنیت این کشور تشکیل داد تا حوادث شبه جزیره کریمه را بررسی کند، روسیه را به دست داشتن در گسترش ناآرامی‌ها در این بخش جنوبی اوکراین متهم کرد. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، اولکساندر تورچینف، رئیس‌جمهوری موقت اوکراین همچنین از پارلمان خواست تا با برگزاری یک رای گیری، درخواستی را برای ارائه به روسیه آماده کند و از کرملین بخواهد تا به یکپارچگی ارضی اوکراین احترام گذارد. وی روزپنج‌شنبه نیز اعلام کرده بود که هرگونه اقدامی که از سوی نیروهای روس در ناوگان دریای سیاه کریمه صورت بگیرد، حمله نظامی محسوب می‌شود. 

این در حالی است که روز چهارشنبه پرچم‌های روسیه بر فراز پارلمان و ساختمان دولتی این شبه جزیره با دو میلیون جمعیت به اهتزاز درآمدند. همچنین افراد مسلح ناشناس که آنها را به نیروهای روس منتسب می‌کنند، فرودگاه اصلی کریمه را به تصرف خود درآورده‌اند.با وجود این فرودگاه فعالیت عادی خود را انجام می‌دهد.بنا به گزارش‌ها از ساعات اولیه روز پنج‌شنبه تعدادی مرد مسلح در اطراف فرودگاه اصلی جمهوری خودمختار کریمه در جنوب اوکراین، مستقر شده‌اند.این افراد اونیفورم بر تن دارند اما روی اونیفورم‌هایشان علائم نظامی مشخصی دیده نمی‌شود. 

بیش از نیمی از ساکنان جمهوری خودمختار کریمه را روس‌تباران تشکیل می‌دهند و پس از اقدام پارلمان مرکزی اوکراین در برکناری ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهوری سابق که به روسیه گرایش‌ داشت، در این شبه‌جزیره تظاهراتی در حمایت از ادامه روابط نزدیک با روسیه برگزار شده است. روز چهارشنبه، روس‌تباران برای ابراز مخالفت و تاتارهای کریمه به منظور حمایت از دولت جدید اوکراین در برابر پارلمان محلی این جمهوری خودمختار تجمع کردند و بین دو طرف درگیری روی داد. علاوه بر این گفته می‌شود که افراد ناشناس فرودگاه بلبک در نزدیکی ناوگان دریای سیاه روسیه در شهر سواستوپل را نیز تحت کنترل گرفته‌اند. 

از سوی دیگر آرس آواکف، وزیر کشور موقت اوکراین نیروهای روس را مستقیما در این اقدامات دخیل دانسته و گفت: من این اتفاقات را حمله مسلح روسیه و اشغال می‌دانم. این در حالی است که خبرگزاری اینترفاکس روسیه به نقل از یک منبع مطلع گزارش داد که فرودگاه بلبک تحت کنترل ساکنان محلی حامی روسیه بوده و ارتباطی با ناوگان دریای سیاه ندارد. 


گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و روسیه 

با بحرانی‌تر شدن اوضاع در اوکراین وزرای امورخارجه آمریکا و روسیه با یکدیگر به صورت تلفنی مذاکره کردند. وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد وی با همتای روس‌اش در مورد تحولات اوکراین گفت‌وگو کرد و از روسیه خواسته با واشنگتن و دوستانش به منظور حمایت از اوکراین برای ایجاد اتحاد، امنیت و یک اقتصاد سالم در این کشور همکاری کنند. وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه خاطرنشان کرد که وی در مورد اوضاع متشنج منطقه کریمه نیز با لاوروف گفت‌وگو کرد و وزیر امور خارجه روسیه نیز بر این موضوع تاکید داشت که رزمایش‌های نظامی روز گذشته روسیه از قبل برنامه‌ریزی شده و هیچ ارتباطی به اوضاع اوکراین ندارد.

کری تصریح کرد، در این گفت‌وگو لاوروف تاکید داشت که ولادیمیر پوتین،رئیس‌جمهوری روسیه معتقد است مسکو به تمامیت ارضی اوکراین احترام می‌گذارد. این گفت‌وگوها در شرایطی صورت گرفته است که تحلیلگران معتقدند اوکراین بیش از هر چیز به دلیل دخالت نیروهای خارجی در مرحله تجزیه به سر می‌برد و در صورتیکه دولتمردان جدید این کشور نتوانند با تکیه بر نیروهای داخلی این کشور را از وضعیت بحرانی خارج سازند،آمریکا و متحدان اروپایی‌اش هم از اینکه این کشور به دو تکه مجزای غربی و شرقی تجزیه شود،‌ناخشنود نخواهند شد. 


نقش رژیم صهیونیستی در ناآرامی‌های اوکراین 

از میان ارکان مداخله‌جو در بحران اوکراین، می‌توان به نقش صهیونیسم و یکی از مهره‌های بین‌المللی این رژیم به نام «برنارد هنری لوی»، صهیونیست معروف و نظریه‌پرداز انقلاب‌های رنگی آمریکایی در جهان نام برد. 

هنری لوی میلیاردر یهودی تبار فرانسوی که سودای ریاست رژیم صهیونیستی بعد از اتمام ماموریت‌های جهانی‌اش را در سر می‌پروراند، یکی از عوامل اطلاعاتی تبلیغاتی این رژیم و جغد شومی است که در هر جا وارد می‌شود، خونریزی و تعفن فتنه و آشوب و کشتار داخلی مدتی بعد از آنجا بلند می‌شود. واقعیت این است که وی مرد میدان است و میدان‌های جنگ در نقاط مختلف دنیا شاهد حضور وی بوده است، جنگ بوسنی و هرزه‌گوین که باعث از بین رفتن هزاران مسلمان شد، جنگ افغانستان و حضور لوی در کوهستان‌های شمال این کشور، جنگ عراق و حضور او در کوهستان‌های کردستان که زمزمه‌های تجزیه طلبی از دولت مستقل مرکزی را نیز به ذهن سران این اقلیم انداخت و بخش‌های مختلف جنوب سودان و دشت‌های دارفور که باعث تجزیه این کشور شد و شهرهای شرقی لیبی که الان به خاستگاه تروریسم جهانی و مرکز اصلی صادرات تروریست تبدیل شده، همگی شاهد حضور این متفکر جنگ‌افروزی بوده‌اند. 

هنری لوی قبل از کشتار گسترده و درگیری‌ها میان مسلمانان در افغانستان به عنوان نماینده ویژه ژاک شیراک رئیس‌جمهور اسبق فرانسه به این کشور سفر کرد و با برخی ژنرال‌های افغان از جمله عبدالرشید دوستم دیدار کرد.لوی در الجزایر نیز مشاهده شد و در آنجا با سعید سعدی رهبر حزب التجمع برای فرهنگ و دموکراسی دیدار کرد.حضور او در دارفور و سومالی و اریتره نیز مشهود بود تا طرح‌های تجزیه‌طلبانه صهیونیست‌ها و غرب در آفریقا را نیز دنبال کند. برنارد هنری لوی بارها تاکید کرده که در پشت صحنه با همه مخالفان دولت سوریه به ویژه آنهایی که زمانی دارای پست‌های عالی و بلند مرتبه در دولت‌های سوریه بودند، در تماس است.وی بارها با عبدالحلیم خدام معاون پیشین رئیس‌جمهور سوریه ملاقات کرده است.برخی از تحلیلگران معتقدند که درخواست برخی از رهبران مخالف دولت سوریه از مردم این کشور برای دست بردن به اسلحه و مقاومت مسلحانه در برابر دولت، تحت تعلیمات لوی بوده است. 

شبکه خبری المیادین روز پنج‌شنبه در گزارشی از نقش لابی صهیونیستی در وقایع اخیر اوکراین پرده برداشته و از سفر قریب‌الوقوع «ناتان شارانسکی» رئیس آژانس یهود و سیاستمدار روس‌تبار رژیم صهیونیستی به اوکراین به بهانه ارائه کمک‌های فوری و اضطراری به یهودیان این کشور خبر داد.شارانسکی علاوه بر تقویت امنیت موسسات یهودی اوکراین، ستادی برای جمع‌آوری کمک‌های مالی به منظور افزایش حفاظت از موسسات یهودی در این کشور راه‌اندازی کرده است. با توجه به نقش ویکتور بنچوک بازرگان یهودی اوکراینی در اعتراضات اخیر اوکراین و حضور فعال و سخنرانی برنارد هنری لوی در میان معترضان شهر کی یف، گزارش‌ها از نقش تاثیرگذار لابی صهیونیستی و مداخله موساد در حمایت از ناآرامی‌های اوکراین حکایت دارد. 

برنارد هنری لوی میلیاردر فرانسوی که دارایی‌های خود را وقف بقای موجودیت ننگین اسرائیل کرده و در رفتار و گفتار و نوشته‌های خود تنها به‌دنبال پیشبرد اهداف نژادپرستانه خود در دفاع از صهیونیسم به ضرر ملت‌های جهان است، نقشی اساسی در پیشبرد ناآرامی‌های اوکراین ایفا کرد. 

وی که بارها اعلام کرده یک صهیونیست است و همواره در هر جا که باشد، قلبش با اسرائیل است، علاوه بر حضور در میان معترضان در شهر کی‌یف برای آنها سخنرانی کرد، وی همان کسی است که برنامه «مبارزه جهت آزادی و دموکراسی» در اوکراین را طراحی کرد. 

هنری لوی که پیش از این اثر انگشت سیاه خود را در تحولات لیبی و عراق و سودان و سوریه به جا گذاشته در میدان استقلال اوکراین تاکید کرد که اروپا کامل نمی‌شود، مگر اینکه اوکراین به آن بپیوندد.این موضوع نشان از وابستگی معترضان اوکراینی به جریان‌های خارجی به‌ویژه اتحادیه اروپا داشت که اولین اقدام آن در تغییر نام میدان استقلال به میدان یورو خود را نشان داد.

این کشتی جنگی علاوه بر سامانه های تسلیحاتی در عرشه خود، تجهیزات بسیار پیشرفته ای دارد که برای جمع آوری اطلاعات و رهگیری ارتباطات مخابراتی استفاده می شود. البته حضور کشتی جنگی روسیه در بندر هاوانا بر کسی پوشیده نیست زیرا این کشتی در منطقه ای پهلو گرفته است که بسیار نزدیک به یکی از سواحل گردشگری کوباست که هر روز هزاران گردشگر از سراسر جهان به آنجا می روند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 

در حالیکه اخبار تایید نشده ای از محاصره ناوگان دریایی اوکراین در دریای سیاه توسط روسیه منتشر شده است، وزیر خارجه آن کشور از انگلیس و آمریکا برای حفظ امنیت کمک خواسته است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ شبکه خبری الجزیره ˈآندری پراوبیˈ دبیر شورای امنیت ملی اوکراین که مسئولیت فرماندهان بلندپایه امنیتی و نظامی را برعهده دارد، گفت: به وزیر امور خارجه دستور داده شده است تا از آمریکا و انگلیس برای تضمین امنیت اوکراین کمک بخواهد. 

همچنین این شبکه خبری در گزارش تایید نشده و کوتاه دیگری اعلام کرد ناوگان روسیه در دریای سیاه رزمناوهای اوکراین را محاصره کرده است.

درهمین حال یک مقام بلندپایه امنیتی اوکراین روز یکشنبه گفت: کیف همه نیروهای ذخیره نظامی را برای افزایش آمادگی توانایی جنگی خود فراخوانده است. 

ˈباراک اوباماˈ رییس جمهوری آمریکا روز شنبه در یک گفت و گوی تلفنی با ˈولادیمیر پوتینˈ، همتای روس خود مسکو را به دلیل اعزام نیروی نظامی به اوکراین به نقض آشکار قوانین بین المللی متهم کرد و خواستار کاهش تنش ها بر سر اوکراین شد.

منطقه خودمختار کریمه در روزهای اخیر شاهد اعتراض های گسترده عمومی علیه حکومت جدید اوکراین بوده است و در زد و خوردهای مخالفان و طرفداران این حکومت در روزهای اخیر یک نفر کشته و ده ها نفر دیگر مجروح شدند.

اوکراین: این یعنی حنگ

نخست وزیر موقت اوکراین مداخله نظامی روسیه در اوکراین را به منزله آغاز جنگ دانست.

در برابر احتمال مداخله نظامی روسیه در اوکراین، مقامات جدید اوکراین برای ارتش این کشور حالت آماده باش اعلام کردند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ آرسنی لوتسنکو نخست وزیر موقت اوکراین اعلام کرد مداخله نظامی اوکراین آغاز جنگ و پایان روابط روسیه و اوکراین خواهد بود.

وی گفت : ما آماده هستیم از تمامیت ارضی خود دفاع کنیم. ما متقاعد شده ایم که روسیه در اوکراین مداخله نظامی نخواهد کرد زیرا این مداخله در چنین شرایطی به منزله آغاز جنگ و پایان هرگونه رابطه میان دو کشور خواهد بود.

فرار 700 هزار شهروند اوکراینی به روسیه

رسانه های روسیه روز یکشنبه گزارش دادند بنا بر اعلام نیروهای مرزبانی این کشور، حدود 675 هزار تبعه اوکراین طی ماههای ژانویه و فوریه، کشور خود را به مقصد روسیه ترک کرده اند.

خبرگزاری دولتی ایتار تاس روسیه در این باره گزارش داد نیروهای مرزبانی روسیه اعلام کردند علت مهاجرت این اتباع اوکراین، روبرو شدن آنها با نشانه های «فاجعه انسانی» در این کشور است.

یک مقام نیروهای مرزبانی روسیه در این باره گفت: «در صورتی که آشوب ناشی از انقلاب در اوکراین همچنان ادامه داشته باشد، صدها هزار تن از پناهندگان این کشور به مناطق مرزی روسیه سرازیر خواهند شد.»

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ همچنین شبکه تلویزیونی العربیه به نقل از منابع روسی اعلام کرد طی ماه های ژانویه و فوریه حدود 700 هزار شهروند اوکراینی به روسیه پناه برده اند.

هشدار ناتو

دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز یکشنبه اعلام کرد روسیه، صلح در اروپا را به واسطه اقدامات نظامی خود در اوکراین تهدید می کند.

«آندرس فوگ راسموسن» دبیر کل ناتو همچنین از مقامات روسیه درخواست کرد تا هر چه سریعتر، تنشهای به وجود آمده در خصوص اوکراین را کاهش دهند.

«راسموسن» در این باره گفت:‌« آنچه که روسیه هم اکنون در قبال اوکراین انجام می دهد، ناقض اصول منشور سازمان ملل متحد است. روسیه، صلح و امنیت را در اروپا تهدید می کند.»

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ دبیر کل ناتو همچنین از مقامات روسیه خواست تنش های به وجود آمده را کاهش دهند. وی از طرفین درگیری در اوکراین درخواست کرد «به تلاشهای خود با هدف دور شدن از این وضعیت خطرناک ادامه دهند.»

نگرانی آمریکا

آمریکا نگرانی حضور کشتی جنگی روسیه در آبهای کوباست.

به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان ، هم اکنون کشتی جنگی ویکتور لیونوف روسیه در آبهای بندر هاوانای کوبا پهلو گرفته است و این مسئله آمریکا را تا حدودی نگران کرده است زیرا این بندر حدود نود مایل با آمریکا فاصله دارد. 

این کشتی جنگی علاوه بر سامانه های تسلیحاتی در عرشه خود، تجهیزات بسیار پیشرفته ای دارد که برای جمع آوری اطلاعات و رهگیری ارتباطات مخابراتی استفاده می شود. البته حضور کشتی جنگی روسیه در بندر هاوانا بر کسی پوشیده نیست زیرا این کشتی در منطقه ای پهلو گرفته است که بسیار نزدیک به یکی از سواحل گردشگری کوباست که هر روز هزاران گردشگر از سراسر جهان به آنجا می روند. 

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ در هر حال سفر از پیش اعلام نشده این کشتی جنگی به بندر هاوانا واشنگتن را تا حدودی نگران کرده است. در جریان جنگ سرد اتحاد جماهیر شوروی هزاران نفر از نیروهای خود را در کوبا مستقر کرده بود و ایستگاههای شنود خود را تا سال دوهزار و دو نیز در کوبا حفظ کرده بود که از آمریکا جاسوسی می کردند. 

ظاهرا برخی از رهبران روسیه دلشان برای آن روزها تنگ شده است. وزیر دفاع روسیه اخیرا گفت او در حال مذاکره با کوباست تا در صورت امکان پایگاههای نظامی روسیه را دوباره به کوبا بازگرداند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد