سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز




پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 

با نزدیک‌شدن به زمان توزیع پرسشنامه ثبت‌نام دوباره برای دریافت یارانه نقدی در روزهای آینده، گمانه‌زنی درباره تعیین سقف درآمد خانوارها به‌عنوان معیار ثبت‌نام یا عدم‌ثبت‌نام قوت گرفته است.

به گزارش همشهری مردم این روزها می‌پرسند، دولت چه میزان درآمد را به‌عنوان ملاک شناسایی خانوارهای نیازمند و غیرنیازمند اعلام خواهد کرد و اصلا اینکه برای دریافت یارانه نقدی مرز نیازمندی کجاست و چقدر است؟ شاید این پرسش افکار عمومی باعث شده تا معاون اول رئیس‌جمهور در یکی از شبکه‌های اجتماعی از مردم بخواهد نظر بدهند که پیشنهاد آنها برای سقف درآمدی یارانه‌بگیران چه میزان باشد.

اسحاق جهانگیری در این پیام به‌طور ضمنی اعلام کرده که 2نظر کارشناسی مطرح است؛ یک نظر ملاک عمل قرار گرفتن درآمد ماهانه یک میلیون تومان و دوم 2.5 میلیون تومان. البته درآمد اعلام شده درآمد خالص و معاف از مالیات خواهد بود.

به گزارش همشهری، همزمان با این اظهارنظر و طرح برخی احتمالات، علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد اعلام کرد که افزایش قیمت سوخت در سال93 با شیب بسیار محدود، ملایم و تدریجی خواهد بود و دولت یارانه هیچ فردی را «اجباری» حذف نمی‌کند.

آیا این اظهارنظر وزیر اقتصاد، به‌معنای تداوم پرداخت یارانه نقدی مرحله نخست به 75میلیون نفر در سال آینده خواهد بود یا اینکه تکمیل یا عدم‌تکمیل فرم‌های خوداظهاری خانوار، مبنای تصمیم‌گیری درباره یارانه 45هزارو500تومانی هر نفر یارانه نقدی‌بگیر خواهد شد و شاید خانوارهایی از دریافت یارانه نقدی گذشته هم محروم شوند.

طیب‌نیا توضیح داد: فعلا هیچ برنامه‌ای برای قطع پرداخت‌های نقدی تا زمان ثبت‌نام دوباره وجود ندارد ولی براساس مجوز قانونی مجلس، دولت مکلف است تا ثبت‌نامی را به عمل آورد تا افرادی که هم خود را نیازمند و هم متقاضی اعلام کنند، مشمول دریافت یارانه کند. وی افزود: اکنون کارگروه‌هایی در دولت تشکیل شده که مشغول مطالعه هستند؛ یکی هم روی موضوع ثبت‌نام و شیوه اجرا کار می‌کند، به‌گونه‌ای که به‌صورت آرام انجام شود، صف تشکیل نشود و کسی به‌صورت اجباری حذف نشود.

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت هم شائبه جبران کسری بودجه دولت از محل آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی را رد کرد و گفت: دولت مصمم است تا یارانه‌ها را به خانوارهای نیازمند بدهد و البته ما به قصد خیر بی‌حساب و کتاب پول توزیع نخواهیم کرد. گفته‌های جهانگیری، طیب‌نیا و نوبخت نشان‌دهنده بخشی از سناریوهای دولت و البته آماده‌کردن افکار عمومی برای مشارکت مردم جهت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌هاست.

تعیین سقف درآمدی فقط در اختیار دولت

  2عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس هم در گفت‌وگو با همشهری، هرگونه توافق ضمنی بین مجلس و دولت برای تعیین سقف درآمدی خانوارهای نیازمند دریافت یارانه را رد و اعلام کردند: این اختیار به‌طور قانونی به دولت واگذار شده و دولت باید براساس کار کارشناسی و شفاف به مردم اعلام کند که ملاک تعیین سقف درآمد چه بوده است. جعفر قادری اظهار کرد: آنچه از دولت انتظار می‌رود تعیین یک «آستانه درآمدی برای خانوارهای نیازمند دریافت یارانه» است و الگوی آن بستگی به‌نظر دولت دارد. او افزود: البته دولت این اختیار را دارد که یا یک سقف مشخص برای کل کشور اعلام کند یا اینکه برای هر استان متناسب با میانگین درآمد و هزینه خانوارها مبتنی بر داده‌های مرکز آمار سقف جداگانه را برآورد و به مردم اعلام کند.

این عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس تصریح کرد: ملاک اصلی این است که دولت بتواند قدرت خرید مردم را براساس اطلاعات گزارش شده در فرم‌های خوداظهاری شناسایی و براساس آن تصمیم‌گیری کند، اما اینکه برخی نمایندگان رقم خاصی را به‌عنوان مبنای پرداخت یارانه نقدی اعلام کرده‌اند، نظر شخصی آنهاست.

غلامرضا کاتب، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس هم به همشهری گفت: در کمیسیون تلفیق و در جریان تصمیم‌گیری برای تعیین تکلیف فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، هیچ توافق ضمنی بین دولت و مجلس جهت تعیین میزان درآمد یارانه‌بگیران انجام نشده است. او با بعید دانستن تعیین ملاک درآمدی برای استان‌های مختلف از سوی دولت، افزود: قانون اختیار منابع و مصارف را به دولت داده و باید کمک کرد تا در روش خوداظهاری، یک ملاک قابل‌قبولی برای شناسایی وضعیت درآمدی خانوارهای نیازمند دریافت یارانه مشخص شود.

 کاتب اظهار کرد: قانون به دولت اجازه داده که اگر خانواری خود را مستحق دریافت یارانه معرفی کند، براساس اطلاعات موجود نسبت به شناسایی وضعیت خانوار اقدام و درصورت احراز تخلف، تا 3برابر میزان یارانه نقدی دریافتی جریمه دریافت کند. 





رویترز مدعی شد:
بازرسان آژانس انرژی اتمی سازمان ملل قصد ارائه گزارشی مهم در مورد ایران داشتند که می توانست زوایای بیشتری از تحقیقات این کشور در زمینه بمب اتمی را اشکار سازد، اما به دلیل بهبود روابط تهران با جهان از انتشار آن منصرف شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 

رویترز مدعی شد: بازرسان آژانس انرژی اتمی سازمان ملل قصد ارائه گزارشی مهم در مورد ایران داشتند که می توانست زوایای بیشتری از تحقیقات این کشور در زمینه بمب اتمی را اشکار سازد، اما به دلیل بهبود روابط تهران با جهان از انتشار آن منصرف شد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این گزارش این خبرگزاری انگلیسی آمده است: چنین گزارشی می توانست ایران را خشمگین و تلاش ها برای حل و فصل مناقشه ده ساله بر سر برنامه هسته ای تهران را با مشکل مواجه کند.

بنابرادعای منابع، آژانس بین المللی انرژی اتمی فعلا قصد انتشار این گزارش جدید را ندارد.

منابع می گویند: هیچ راهی وجود ندارد تا از اطلاعات جمع آوری شده توسط آژانس اگاهی پیدا کنیم.

با این حال، پیتر جنکینز سفیر سابق انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید: ایران اکنون کاملا به تعهداتش تحت ان پی تی عمل می کند و  پاسخگویی به سئوالات در مورد فعالیت های گذشته و آینده هسته ای خود را آغاز کرده است.




ادعای فیگارو:
انگلستان بتازگی روابط دیپلماتیک خود را با تهران از سر گرفته است؛ ایتالیا، سوئد، بلژیک و این هفته لهستان، وزرای خارجه خود را با عجله به تهران فرستادند و حتی صبر نکردند تا نماینده دیپلماسی اروپا خانم اشتون آنطور که قرار گذاشته شده است، ماه آینده به تهران برود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


فیگارو نوشت: حالا که مذاکرات اتمی با تهران بخوبی آغاز شده است، بازی دیپلماتیک با ایران نیز شروع می‌شود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ فیگارو، آنچه را که خود هجوم شتابزده مقامات غربی به سوی تهران می نامد، نوعی استفاده سودجویانه از موقعیت جدیدی توصیف می کند که برای ایران بر اثر آغاز مذاکرات موفقیت آمیز اتمی بوجود آمده است.

نویسنده یاد آوری می کند که انگلستان بتازگی روابط دیپلماتیک خود را با تهران از سر گرفته است؛ ایتالیا، سوئد، بلژیک و این هفته لهستان، وزرای خارجه خود را با عجله به تهران فرستادند و حتی صبر نکردند تا نماینده دیپلماسی اروپا خانم اشتون آنطور که قرار گذاشته شده است، ماه آینده به تهران برود.

به عقیده و ادعای نویسنده فیگارو، تهران دو سره برنده شده است. یعنی مقبلولیت خود را به سرعت بدست می‌آورد بدون انکه در سیاست های خود هیچ تغییری ایجاد کند.

در واقع این کشور با رو کردن قراردادهای تجاری، حریفان خود را دچار چنددستگی می کند؛ آنها را به رقابت با یکدیگر وامیدارد و وادارشان می کند که در مذاکرات هسته ای به نفع ایران تمایل بیشتری به سازش نشان دهند.

نویسنده یادآوری می کند که سفیر ایران در فرانسه- علی آهنی، فعالیت هایش را چند برابر کرده است؛ ملاقات نمایندگان پارلمان از ایران را تدارک می بیند و در عین حال منتظر است تا وزیر خارجه فرانسه- لوران فابیوس، دعوت همتایش را برای سفر به تهران پاسخ مثبت دهد. سفیر می گوید باید یک نقشه راه تدارک دید و در عین به سفر پرزیدنت فرانسوا اولاند به ایران اندیشید.نویسنده می پرسد، آیا ایران بر اثر توافق با غرب حاضر خواهد بود از تنش‌های خاورمیانه بکاهد؟ در مورد سوریه چه ابتکار عملی می توان از ایران انتظار داشت؟



پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مرکز آمار ایران نرخ تورم بهمن ماه سال جاری برای مناطق شهری کشور را 33.7درصد اعلام کرد که نسبت به ماه دی 1.3 درصد کاهش یافته است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در بهمن ماه امسال بر اساس سال پایه 1390 ، شاخص کل در بهمن ماه سال جاری عدد 178.5 را نشان می دهد که نسبت به ماه قبل 0.1درصد افزایش داشته است.

افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل تورم نقطه به نقطه 22درصد می باشد که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل(27.5درصد) کاهش شدیدی یافته است.

پادشاه عربستان در سفر به تهران، از فرودگاه مهرآباد به منزل آیت الله هاشمی رفسنجانی رفت.

به طور کلی کاربران عربستانی در شبکه های اجتماعی در این بخش از وضعیت کلی عربستان به شدت انتقاد و تاکید کرده اند که عامل اصلی قدرت عربستان در حال حاضر نفت است و اگر این ثروت زیرزمینی از بین برود عربستانی ها با مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهند شد .
کد خبر: ۳۸۳۱۱۰
تاریخ انتشار:۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۴-01 March 2014
شماری از کاربران عربستانی شبکه های اجتماعی با مطرح کردن این سوال که ˈ اگر عربستان نفت نداشت چه اتفاقی می افتاد ؟ˈ از سیاست های کشورشان به شدت انتقاد کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ˈ العرب ˈ کاربران عربستانی ˈ هشتاگ ˈ جدیدی درشبکه های اجتماعی به ویژه سایت تویترایجاد کرده و در آن به بیان دیدگاه های خود در مورد نبود نفت در عربستان پرداخته اند .

به طور کلی کاربران عربستانی در شبکه های اجتماعی در این بخش از وضعیت کلی عربستان به شدت انتقاد و تاکید کرده اند که عامل اصلی قدرت عربستان در حال حاضر نفت است و اگر این ثروت زیرزمینی از بین برود عربستانی ها با مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهند شد .

این اتفاق در حالی افتاده است که اخیرا پژوهشی منتشر شده که تاکید کرده است عربستان تا دو دهه آینده نفت دارد و پس از آن توانایی صادر کردن نفت را نخواهد داشت.

همچنین در سال 2012 میلادی بانک ˈ سیتی گروپ ˈ پیش بینی کرد که اگر مصرف نفت در عربستان همچنان به میزان هشت درصد افزایش یابد، این کشور ممکن است در سال 2030 میلادی تبدیل به کشوری وارد کننده نفت شود .

کاربران شبکه های اجتماعی عربستانی تصریح کرده اند : اگر نفت نداشتیم ، ما جزء فقیرترین کشورهای جهان بودیم و اگر قرآن کریم به زبان ما نازل نمی شد ما جاهل ترین مردمان بودیم .

یک کاربر دیگر گفته است : با وجود نفت ، ما هنوز پیشرفت چندانی نداشته ایم .

کاربران شبکه های اجتماعی همچنین کمک های عربستان به برخی کشورهای عربی را به تمسخر گرفته و گفته اند : اگر ما نفت نداشتیم ، مراکش ، لبنان ، اردن را نمی شناختیم و آن ها نیز ما را نمی شناختند، اگر عربستان نفت نداشت ، گروه 14 مارس در لبنان وجود نداشت و ˈ سعد الحریری ˈ را می دیدید که آرایشگر شده یا در مراکز گریم و پیرایش و آرایش کار می کند.

کاربران عربستانی شبکه های اجتماعی همچنین تصریح کرده اند اگر عربستان نفت نداشت، بسیاری از مبلغان کنونی وجود نداشتند و آن ها در حال حاضر مشغول شغل هایی مانند نانوایی و عطاری بودند و مفتی عربستان نیز دفتری برای دعا نویسی باز می کرد و مسائل سلفی گری را آموزش می داد زیرا اساس سلفی گری پول است.

یکی دیگر از این کاربران با انتقاد از اقتصاد وابسته به نفت عربستان نوشته است : اگر عربستان نفت نداشت من اکنون به عنوان رفتگر یا نظافتچی در سریلانکار مشغول کار بودم زیرا اکنون که عربستان نفت دارد ، من نمی توانم شغل پیدا کنم ، اگر نفت نداشتیم اوضاع ما چگونه می شد .

برخی دیگر نیز از اوضاع اجتماعی عربستان انتقاد کرده و نوشته اند : اگر نفت نداشتیم ، اکنون ما یک دولت سالم و منتخب داشتیم و نام کشورمان نیز با ˈ جمهوری ˈ آغاز می شد و دموکراسی در آن حاکم بود ، زندانی سیاسی نداشتیم و شهروندان همه از حقوق برابر برخوردار بودند .

یکی از زنان عربستانی نیز نوشته است اگر نفت نداشتیم ما زنان اکنون بدون مشکل می توانستیم رانندگی کنیم .

یکی دیگر نیز با انتقاد از فاصله طبقاتی کنونی میان مردم عربستان نوشته است : اگر نفت نداشتیم شاهزاده ... پسرش را درب منزل ما می فرستاد و می گفت مادرم خواسته است یک پیاز برای غذا به ما قرض بدهید .

یکی دیگر از کاربران عربستانی نوشته است : اگر عربستان نفت نداشت ، به چهار بخش شرقی، نجد، غربی و حجاز تجزیه می شد و جنوب عربستان نیز تحت حاکمیت یمن قرار می گرفت و شاید انقلاب بهار عربی در کشور ما هم روی می داد و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای حل مشکل در عربستان طرح هایی را ارائه می کردند .


«دیلی استار» مدعی شد
حدود چهار روز پیش، جنگنده های رژیم اسرائیل در یک حمله ناگهانی، مواضع حزب الله لبنان را در شرق این کشور مورد حمله قرار دادند. حمله ای که حزب الله وعده داده در زمان مناسب انتقام آن را از صهیونیست ها خواهد گرفت. اما یک روزنامه لبنانی امروز با انتشار گزارشی، مدعی شده به جزئیاتی از این حمله و علت وقوع آن دست یافته که بیش از هر چیز، به تغییر راهبرد جنگی حزب الله مربوط می شود.
کد خبر: ۳۸۲۸۳۶
تاریخ انتشار:۰۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۱-28 February 2014
جزئیاتی از پشت‌پرده حمله اخیر رژیم اسرائیل به مواضع حزب‌الله
حدود چهار روز پیش، جنگنده های رژیم اسرائیل در یک حمله ناگهانی، مواضع حزب الله لبنان را در شرق این کشور مورد حمله قرار دادند. حمله ای که حزب الله وعده داده در زمان مناسب انتقام آن را از صهیونیست ها خواهد گرفت. اما یک روزنامه لبنانی امروز با انتشار گزارشی، مدعی شده به جزئیاتی از این حمله و علت وقوع آن دست یافته که بیش از هر چیز، به تغییر راهبرد جنگی حزب الله مربوط می شود.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «دیلی استار» لبنان مدعی شده به جزئیاتی از مسائل مربوط به حمله اخیر رژیم اسرائیل به مواضع حزب الله دست یافته است. این روزنامه می نویسد مقامات عالیرتبه امنیتی و همچنین متخصصان نظامی می گویند گروه های شورشی تکفیری در سوریه، اخیراً توانسته اند به سلاح های با کیفیت و مهمی دست پیدا کنند و همین موضوع، سبب شده تمام توجه حزب الله به نبرد در سوریه معطوف شود.

بر این اساس، دیلی استار به نقل از همین منابع امنیتی و نظامی می نویسد که حملات رژیم اسرائیل، احتمالاً واکنشی به فعال شدن بیش از پیش حزب الله در مرزهای شرقی لبنان (مرز با سوریه) بوده، زیرا حزب الله قصد دارد با استفاده از تکنیک های مبارزاتی جدید و استفاده از نیروهای تازه نفس، فعالیت های خود را در جریان درگیری های سوریه افزایش دهد.

در ماجرای حمله اخیر جنگنده های رژیم اسرائیل به مواضع حزب الله، دو روایت متفاوت مطرح می شود: نخست اینکه این جنگنده ها قرارگاه های حزب الله را در منطقه هدف قرار داده و دوم اینکه هدف این حملات، کاروان های حامل موشک های سنگین حزب الله بوده است.

به گفته منابع امنیتی مذکور، این حملات در چارچوب نظارت مستمر رژیم اسرائیل بر احتمال انتقال سلاح های سنگین از سوریه به لبنان انجام گرفته است. موضوعی که مقامات صهیونیست بارها درباره آن سخن گفته و تهدید کرده اند که برای جلوگیری از وقوع آن، حاضرند به نیروی نظامی متوسل شوند.

این منابع امنیتی و نظامی معتقدند حملات اخیر، به معنای مداخله مستقیم رژیم اسرائیل در درگیری های سوریه نیست؛ اما پیچیدگی های جنگ سوریه و پیامدهای آن برای کشورهای همسایه، از جمله لبنان، به مایه آرامش خاطر رژیم اسرائیل تبدیل شده؛ زیرا درگیری ها به افزایش ناآرامی در دمشق، بیروت و بغداد منجر شده است.

به اعتقاد این منابع، دلیل اینکه حزب الله تاکنون و پس از انجام حملات اخیر اقدام به انتقام گیری از رژیم اسرائیل نکرده، این است که در حال حاضر، نبرد همزمان در دو جبهه برایش مقدور نیست و علاوه بر این، هدف قرار گرفتن احتمالی یک کاروان سلاح به سمت سوریه، دلیل کافی برای انتقام گیری رسمی و علنی به شمار نمی رود.

دیلی استار می افزاید حزب الله قد دارد به زودی یک عملیات نظامی را با عنوان «کوهستان سفید» علیه شورشیان سوری انجام دهد. هدف از این عملیات، از میان بردن مقرهای شورشیان سوری در مرز لبنان و تضمین امنیتی جاده ای است که از دمشق به سمت ساحل سوریه امتداد یافته و سپس به سمت «یبرود» می رود. 

گفته می شود مقامات نظامی حزب الله طی هفته اخیر ملاقات هایی را در مقرهای متعلق به دولت سوریه و با حضور افسران سوری ترتیب داده اند که هدف از آن ها، کسب آمادگی جهت آزادسازی «یبرود» است. قرار است در این عملیات، واحدهایی از نیروهای مسلح شیعه عراقی نیز حضور داشته و به حزب الله یاری برسانند. به گفته منابع نظامی و امنیتی، یکی از دلایل حساسیت رژیم اسرائیل و حمله به مواضع حزب الله، همین افزایش فعالیت ها در مرزهای لبنان با سوریه بوده است. 

با این وجود، حزب الله و ارتش سوریه همچنان در تلاش برای آغاز نبردی در یبرود هستند تا از طریق باز پس گیری این شهر، خطر نیروهای بمب گذار انتحاری و همچنین خودروهای بمب گذاری شده را که از این منطقه به سمت لبنان روانه می شوند، از میان ببرند.

افزون بر این، برخی منابع نزدیک به حزب الله گفته اند یکی دیگر از مواردی که این حزب را به فعال شدن بیشتر در منطقه مذکور واداشته، گزارش هایی است مبنی بر اینکه گروه فلسطینی «حماس»، با شورشیان سوری هم سو شده و تعدادی هواپیمای شناسایی ساخت ایران را در اختیار گروه های بنیادگرا گذاشته است. در حال حاضر این نگرانی وجود دارد که گروه های شورشی در این هواپیماها بمب و مواد منفجره کار گذاشته و به وسیله آن ها، مواضع ارتش لبنان و یا حزب الله را هدف قرار دهند. 

به هر حال، مقامات حزب الله آماده اند تا در صورتی که راه حلی سیاسی برای بحران سوریه یافت نشود، با عضوگیری از نیروهای تازه نفس، فعالیت های خود در این کشور علیه شورشیان را شدت بخشند. 



کد خبر: ۳۸۳۰۹۲
تاریخ انتشار:۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۴-01 March 2014
منابع نزدیک به گروهک تروریستی منافقین اعلام کردند که مسعود رجوی از سرکردگان اصلی این گروهک در اردوگاه لیبرتی که دیگر عناصر این گروهک در آن حضور دارند، نیست.

اشرف نیوز به نقل از این منابع نوشت که اعضای این گروهک گمان می‌کردند که رجوی در لیبرتی است تا (کسانی) را به بمباران این اردوگاه تشویق کند چرا که هر اندازه تعداد اعضا در لیبرتی کم باشد، میزان اطلاعات درز یافته از آن نیز کمتر خواهد شد.این منابع افزودند گروهک تروریستی منافقین به دلیل کشته شدن افرادی از میان خود در حملات قبلی، اشک تمساح می‌ریزد.آنها هم‌چنین تاکید کردند که رجوی در عراق نیست. 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وقتی که شورای امنیت با اجماع قطعنامه 2139 بر سر رساندن کمک های انسانی به سوریه را تصویب کرد، اوضاع در اوکراین به شدت آشفته شده بود تا آن جا که کرملین دیگر توان کنترل اوضاع را نداشت. ظن غالب بر این است که ویتالی چورکین، نماینده روسیه به زودی تغییر کند و در روزهای آینده بر سر کنار زدن او بحث هایی انجام شود.

هر کس که شیوه تفکر در اتاق فکر مسکو را دنبال کند درمی یابد که حجم اتفاقات در کیف چگونه بوده است. افرادی که به آن فکر می کنند گمان نمی کنند که اتفاقاتی که در این شهر در حال وقوع است سلسله واکنش های "مبرایی" در قبال سیاست های رئیس جمهور ویکتور یانوکوویچ باشد که صبح روز یکشنبه عزل او از قدرت اعلام شد. آنها آن چه اتفاق افتاده است را توطئه ای غربی با هدف دور کردن روسیه و نقش آن در جامعه جهانی پس از آن که با قدرت به آن وارد شد، می دانند. آن چه دردهای این تبانی را افزایش می دهد این است که این اتفاق در حیات خلوت روسیه و در مرزهای جمهوری فدراتیو روسیه در کشوری که همچنان از کشورهای اقماری آن محسوب می شود، رخ داده است.

همچنین این تبانی متوجه ولادیمیر پوتین است که این روزها به زیباترین شکل ممکن بازی های المپیک زمستانی در سوچی را جشن می گیرد. رئیس جمهوری که از میان افراد کا گ ب به این سمت رسیده است، نمی تواند چیزی جز رایحه توطئه از این واقعه استشمام کند. به ویژه که خود شخصا توافق بزرگ را که باعث شد یانوکوویچ به شراکت با اتحادیه اروپا پشت کند، مدیریت می کرد. همین اقدام یانوکوویچ بود که مستقیما شراره هایی که به انفجار رویارویی ها انجامید را موجب شد.

پوتین نمی تواند با حوادث اوکراین به گونه ای تعامل کند گویی که فقط طرحی برای سرنگونی آن چه مخالفان «دیکتاتوری» می نامیدند، است. نمی توان بر این اعتقاد بود که این اعتراض ها عملا دموکراسی به وجود می آورند در حالی که دولت ها راه و روش اقتصادی متفاوتی را دنبال می کنند. با اوکراین همواره به گونه ای تعامل شده که غرب قصد نفوذ در آن با هدف پیشبرد سیاست محاصره روسیه از طریق پیمان آتلانتیک شمالی یا الحاق آن به منظومه غربی را داشته است. تصمیم ارتش اوکراین بر عدم درگیر ساختن خود در منازعات داخلی کشور برگه اصلی فشار را از مسکو گرفت.

اوکراین در کالبد و روح خود زخم جغرافیا و تاریخ هر دو با هم را تحمل می کند. زخم فرار از زندان اتحاد جماهیر شوروی و حفظ بقای حضور در منظومه اتحاد با روسیه. همچنین زخم جنگ هایی که در سرزمینش در گرفته اند. و شاید این بتواند وضعیت روز طولانی در این کشور را که یک عده را به آغوش روسیه و عده ای دیگر را به آغوش اتحادیه اروپا سوق داده است، تفسیر کند.

اگر کناری بایستیم می بینیم که تشابهات و اختلاف های بسیاری میان دو بحران اوکراین و سوریه وجود دارد، مشترکات آنها به اندازه ای قوی و پررنگ است که بسیار سخت می توان تصور کرد که مشکل آنها بدون موافقت ولادیمیر پوتین قابل حل باشد.

حوادث بحران هویت را در این کشور بیدار کرده اند و همچنین خط تماس داخلی که باب تبدیل شدن اوکراین به خط تماس روسیه با غرب شده است. نه روسیه می تواند از سرنوشت اوکراین دست بشوید و نه اتحادیه اروپا می تواند از خیر آن بگذرد.

اگر کناری بایستیم می بینیم که تشابهات و اختلاف های بسیاری میان دو بحران اوکراین و سوریه وجود دارد، مشترکات آنها به اندازه ای قوی و پررنگ است که بسیار سخت می توان تصور کرد که مشکل آنها بدون موافقت ولادیمیر پوتین قابل حل باشد. روس ها این بار تصمیم گرفتند که برای فاجعه انسانی در سوریه با طرح سازمان ملل موافقت کنند. دیگر این بار برای مسکو سخت بود که بخواهد از شمشیر وتو استفاده کند.

چورکین بر پاکسازی قطعنامه شورای امنیت از هر عبارتی که به موجب آن هر گونه واکنش احتمالی را در صورت هر گونه کارشکنی بدون مراجعه به شورای امنیت تجویز می کرد، پافشاری کرد. اما از بند گذراندن کمک های انسانی به سوریه از طریق مرزهای کشورهای همسایه چشم پوشی کرد. همچنین به انتقادهایی که نسبت به حکومت سوریه بر سر محاصره ها و حملات هوایی اش می شد نیز اعتنا نکرد. بنابراین این گونه از مواضع روسیه برداشت می شود که می خواهد به حکومت سوریه یادآور شود که باید در تعامل با تلاش ها برای حل سیاسی بحران کمی هم نرمش نشان دهد، به ویژه بعد از آن که در مذاکرات ژنو 2 مواضع تندی اتخاذ کرد و آن را مسئول توقف مذاکرات دانستند.

نباید در قطعنامه شورای امنیت افراط کرد. کما این که در مقابل هم نمی توان در اهمیت آن افراط کرد. این معرکه از اصل طولانی است. آن چه جدید است احتمال پیوند خوردن پرونده سوریه با پرونده اوکراین است. کسانی که گمان می کنند پوتین در اوکراین ضربه خورده است این را هم باید درک کنند که سیلی اوکراین تندروی روسیه در پرونده سوریه را مضاعف خواهد کرد. و این بدان معنا است که حکومت سوریه به روی راه حل نظامی حساب کند. و همچنین این معنا را می دهد که رویایی دشمنانش نیز به چالش بربخورد با توجه به این نکته که کمک به مخالفان با هدف پیروزی آنها نیست بلکه تنها رسیدن به تضمینی برای رسیدن به وضعیت معقول در پشت میز مذاکره است. آن چه مشاهده می شود آینده ای سخت و پچیده است. دنیا نتوانست پوتین را بر سر سوریه راضی کند حالا چگونه می خواهد او را در پرونده به هم پیونده خورده اوکراینی – سوری راضی کند؟

منبع: الحیات/دیپلماسی ایرانی



واشنگتن فیری بیکن:
ایپک در مورد اصلاحیه جدید کنگره برای افزایش تحریم ها علیه ایران سکوت اختیار کرده است. یک منبع می گوید: ایپک پشت میز پنهان شده و امیدوار است که کسی رها ساختن مسئله ایران توسط انها را متوجه نشود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واشنگتن فیری بیکن نوشت: ایپک در مورد اصلاحیه جدید کنگره برای افزایش تحریم ها علیه ایران سکوت اختیار کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، برخی از اعضای ایپک می گویند که این لابی طرفدار اسرائیلی به دلیل شکستشان در ماجرای لایحه تحریم ایران در ماه گذشته، تعضیف شده و قدرت خود را از دست داده اند.


تلاش برای تحریم ایران تنها یک ماه پس از شکست اخیر جمهوریخواهان در کنگره شکل گرفته است.

به گفته ی برخی از اعضای ایپک، مسئله تحریم ایران به صحن سنا بازگشته است، اما ایپک ظاهرا در حال محدود ساختن فعالیت های اشکار و پنهانش در کنگره است.

سکوت مطبوعاتی ایپک با تلاش های بی سروصدایی در جهت مخالفت با تحریم های جدید ایران در کنگره همراه شده است.یک منبع می گوید: ایپک پشت میز پنهان شده و امیدوار است که کسی رها ساختن مسئله ایران توسط انها را متوجه نشود.وی افزود: ایپک خود را خلع سلاح کرده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد