سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز


او با تاکید بر اینکه استراتژی طرفداران تشدید تحریم ایران در کنگره با دولت اوباما درباره ایران مشترک است، افزود که اختلاف نظرها تنها در تاکتیک ها است.
سناتور رابرت منندز سناتور دموکرات رییس کمیته روابط خارجی سنای امریکا گفت که او جنگ طلب نیست اما نقش او به عنوان پلیس بد کمک موثری به دولت اوباما می کند تا در مذاکره با ایران از اهرم کنگره به عنوان یک ابزار فشار بهره ببرد.

به گزارش عصر ایران منندز در گفت و گوی تلفنی با رویترز با اشاره به این که رویکرد سخت گیرانه کنگره بود که مذاکرات (با ایران) را تا این مرحله پیش برد، افزود:" به نظر من ما (کنگره) در جهت مثبتی حرکت کرده و توانستیم ایران را به این مرحله برسانیم."

او با تاکید بر اینکه استراتژی طرفداران تشدید تحریم ایران در کنگره با دولت اوباما درباره ایران مشترک است، افزود که اختلاف نظرها تنها در تاکتیک ها است.

این سناتور آمریکایی از اینکه برخی از اعضای دولت اوباما به او و دیگر سناتورهای خواهان تشدید تحریم ایران لقب جنگ طلب می دهند ابراز ناراحتی کرد و گفت: مایه تاسف است که برخی از سخنگویان دولت چنین اظهاراتی را مطرح می کنند. این قبیل اظهارات هیچ خدمتی به دولت آمریکا نمی کند. این نه به نفع دولت ماست و نه به نفع هدف نهایی ما که همان جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است."

"برنادت میهان" سخنگوی شورای امنیت ملی اخیرا در انتقاد از رویکرد کنگره در تشدید تحریم ایران گفته بود:" اگر برخی اعضای کنگره می‌خواهند آمریکا علیه ایران دست به عملیات نظامی بزند٬ باید این مسئله را صادقانه با مردم آمریکا در میان بگذارند."

سناتور 60 ساله که 4 دهه است عضو سناست، در ادامه گفت که وجود افرادی چون او و همفکرانش در کنگره بود که به دولت اوباما این امکان را داد تا در مذاکرات به ایران یادآور شوند که اگر مذاکرات به خوبی پیش‌نرود٬ کنگره آماده است تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال کند. از نظر این سناتور آمریکایی این مساله به پیشبرد روند مذاکرات کمک کرده است.سناتور منندز به همراه سناتور جمهوریخواه مارک کرک از ارایه دهندگان طرح تشدید تحریم ایران هستند. این طرح با مخالفت دولت اوباما به طور موقت از دستور کار کنگره خارج شده است اما اخیرا برخی اعضای کنگره اعلام کردند که این طرح را بار دیگر به جریان می اندازند.



به بهانه احتمال حمله روسیه به اوکراین برای بازپس گیری شبه جزیره زیبا
قطعا برای روسیه قابل تحمل نیست که محبوبه خود را در آغوش اوکراینی که دیگر متحد او نیست، ببیند و دولت تازه اوکراین هر روز را باید با این کابوس به سرکند که روس ها برای بازپس گیری کریمه حمله ناکریمانه ای را سامان دهند!
 عصر ایران؛ مهرداد خدیر- با تحولات تازه سیاسی اوکراین، به جز مباحث سیاسی و تنش میان روسیه از یک سو و اروپا و امریکا از جانب دیگر و بازگشت یولیا تیموشنکو به صحنه سیاسی نام یک سرزمین زیبا نیز بار دیگر بر سر زبان ها افتاده است. بندر و شبه جزیره ای که یادآور چند اتفاق تاریخی نیز هست.

شبه جزیره «کریمه»،در شمال دریای سیاه و در جنوب روسیه واقع است و یک منطقه خودمختار درون جمهوری اوکراین به حساب می آید و چون پیشتر به روسیه تعلق داشته و غالب شهروندان آن روس هستند این احتمال مطرح شده که با حاکمیت غرب گرایان در اوکراین مسکو برای بازپس گیری «کریمه» اقدام کند و حتی به بهانه دفاع از اتباع شبه جزیره و با ادعای درخواست آنان عملیات نظامی انجام دهد. اگر قرار باشد سناریوی گرجستان برای اوکراین به اجرا درآید بهترین بهانه برای کرملین همین بندر زیبا و تاریخی کریمه خواهد بود.

«کریمه» اما چه نام ها و حوادث تاریخی را در یادها تازه می کند؟ 

1-تاتارها؛ در قرن 15 تاتارها در این منطقه حکومت یافتند و بعدتر با نفوذ عثمانی ها نوعی حکومت متمایل به امپراتوری عثمانی و با ادعای اسلامی در این سرزمین شکل گرفت. آثار دوران تاتاری که همچون اسلاف خود – مغول ها- رفتار نکردند همچنان در این شبه جزیره وجود دارد.

2-کنفرانس یالتا؛ اندک زمانی قبل از پایان جنگ دوم جهانی یک کنفرانس 8 روزه در یالتا (از شهرهای منطقه کریمه) و در دوران اتحاد شوروی رهبران جبهه مخالف هیتلر در شهر یالتا گرد آمدند. این کنفرانس در کاخ تزارها برپا شد و 8 روز به طول انجامید و پایه سازمان ملل در واقع در همین یالتا گذاشته شد. 

درباره کنفرانس یالتا این طعنه هم به کار می رود که غنایم جنگ را قبل از پایان جنگ تقسیم کردند. از چرچیل، روزولت و استالین رهبران بریتانیا،آمریکا و شوروی که جبهه مخالف آلمان نازی را تشکیل داده بودند و در حالت نشسته کنار هم دو تصویر مشهور است. یکی در همین کنفرانس یالتا ست (عکس زیر)  و دیگری در ایوان سفارت شوروی در تهران و گاه این دو به اشتباه به جای هم به کار می روند. (کنفرانس تهران در 6 آذر 1322) یا سال 1943 و دو سال زودتر برگزار شده بود. این رهبران به ایران به چشم پل پیروزی می نگریستند.


یالتا - در شبه جزیره کریمه- اندک زمانی قبل از پایان جنگ دوم جهانی در سال 1945
از راست به چپ: ژوزف استالین (اتحاد شوروی)، فرانکلین روزولت (ایالات متحده آمریکا) و وینستون چرچیل (بریتانیا)


3-خروشچف؛ در سال 1954  نیکیتا خروشچف دستور داد شهر زیبای سواس تاپل به کریمه منتقل شود. خروشچف تباری اوکراینی داشت. 

4گورباچف؛در 19 اوت1991 (تابستان 1370 خورشیدی) میخاییل گورباچف آخرین رهبر اتحاد شوروی برای استراحت در شبه جزیره کریمه به سر می برد که کودتا شد و او را سه روز در حبس خانگی نگاه داشتند. 

 
میخاییل گورباچوف در شبه جزیره کریمه بود که کودتا رخ داد. یک روز بعد ( 20 اوت 1991) یک پیام ویدیویی ضبط کرد تا چنانچه جان سالم به در نبرد در تاریخ ثبت شود. کودتا شکست خورد و حسب ظاهر به قدرت بازگشت اما از آن پس اتحاد جماهیر شوروی در مسیر فروپاشی قرار گرفت و بیشترین بهره را بوریس یلتسین رییس جمهوری فدراسیون روسیه برد که ترتیبی اتخاذ کرد که دیگر شوروی یی نباشد که گورباچوف آن را رهبری کند. نام بندر کریمه با روند فروپاشی شوروی سابق نیز گره خورده است 



با این که کودتا شکست خورد اما ستاره اقبال گورباچف نیز افول کرد و بوریس یلتسین میدان دار شد. گورباچف رییس جمهوری اتحاد شوروی بود که فرو می پاشید و دیگر وجود نداشت و بوریس یلتسین رییس جمهوری فدراسیون روسیه که دوباره متولد می شد. هر گاه به تاریخ شوروی خصوصا در ماه های آخر پرداخته می شود نام شبه جزیره کریمه نیز به میان می آید.

بندر بسیار زیبای کریمه با 25 هزار و 500 کیلومتر مربع وسعت و دو میلیون و 300 هزار نفر جمعیت و با شهرهای  توریستی و چشم نوازی چون سیمفروپول و سواس تاپول اکنون در جمهوری اوکراین واقع است و قطعا برای روسیه قابل تحمل نیست که محبوبه خود را در آغوش اوکراینی که دیگر متحد او نیست، ببیند و دولت تازه اوکراین – اگر بماند و بپاید- هر روز را باید با این کابوس به سرکند که روس ها برای بازپس گیری کریمه حمله ناکریمانه ای را سامان دهند! در این صورت کریمه بار دیگر با یک واقعه تاریخی که این مرتبه می تواند خونبار باشد پیوند می خورد.


ما به عنوان رهبران آمریکا این تعهد را داریم که همه راهکارهای در دسترس و ممکن را قبل از اقدام نظامی احتمالی علیه ایران و کشته شدن احتمالی جوانان مان در جنگ بیازماییم.
وزیرخارجه آمریکا گفت کشورش قبل از اعمال گزینه احتمالی نظامی علیه ایران همه راههای دیپلماتیک را می آزماید.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز جان کری وزیر خارجه آمریکا روز گذشته در جمعی از خبرنگاران با اشاره به این موضوع گفت:" ایالات متحده متعهد است پیش از اقدام نظامی به دنبال راهکار دیپلماتیک و مذاکره با ایران باشد."

او با اشاره به اینکه دولت اوباما ابتکار عمل را در زمینه دیپلماسی با ایران در دست گرفته است تا پیش از اندیشیدن به اقدام نظامی راهکاری های صلح آمیز حل و فصل مساله هسته ای ایران ، آزموده شود ، افزود:" من به عنوان یکی از اصول رهبری و به عنوان تجربه شخصی خودم از جنگ ویتنام عمیقا به این نکته باور دارم که قبل از ارسال بخشی از جوانان به جنگ و گرفتن جان آنها شما باید به یافتن یک راهکار جایگزین به جای جنگ فکر کنید و آن راهکار را عملی کنید." کری در زمان جنگ ویتنام تفنگدار دریایی آمریکا بوده است.

کری افزود:" ما به عنوان رهبران آمریکا این تعهد را داریم که همه راهکارهای در دسترس و ممکن را قبل از اقدام نظامی احتمالی علیه ایران و کشته شدن احتمالی جوانان مان در جنگ بیازماییم."

اظهارات کری در حالی بیان شد که روز گذشته جمعی از سناتورهای مخالف توافق هسته ای با ایران اعلام کردند ، ممکن است طرح تشدید تحریم های ایران را برای بررسی و تصویب به جریان بیندازند.

کاخ سفید نسبت به تصویب طرح تحریمی جدید علیه ایران از سوی کنگره در زمان مذاکره و گفت و گو با این کشور و در دوره 6 ماهه توافق اولیه ژنو برای رسیدن به یک توافق جامع و نهایی ، هشدار داده است.

مخالفت صریح با نظر نتانیاهو
صدراعظم آلمان: وارد غنی سازی سطح پایین برای ایران شده ایم اما غنی سازی ایران روی خواهد داد و معتقدم ما می توانیم به موفقیت برسیم.
آنگلا مرکل صدراعظم (نخست وزیر) آلمان در سخنانی در اسرائیل به صراحت از موافقت با غنی سازی اورانیوم ایران در توافق نهایی مذاکرات هسته ای تهران و گروه 1+5 خبر داد. این در حالی است که نتانیاهو خواستار توقف کامل غنی سازی ایران شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، مرکل که به اسرائیل سفر کرده است در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اضافه کرد: آلمان مذاکرات هسته ای با ایران را در زمینه برنامه هسته ای اش ادامه می دهد.

قبل از این وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا نیز در سفر به اسرائیل از امکان غنی سازی ایران در توافق نهایی در مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 خبر داده بود.

آلمان یکی از اعضای گروه 1+5 است. گروه 1+5 متشکل از 5 عضو دائم شورای امنیت (فرانسه، انگلیس، آمریکا، چین و روسیه) به علاوه آلمان است که در چند سال اخیر سلسله مذاکراتی را با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور انجام می دهند.

ایران و گروه 1+5 در ماه نوامبر گذشته به توافق موقت 6 ماهه دست یافتند و هم اکنون مشغول انجام مذاکراتی برای دست یابی به توافق نهایی و همه جانبه هستند.

صدراعظم آلمان همچنین در سخنانش به صراحت با درخواست نتانیاهو برای توقف غنی سازی اورانیوم در چارچوب مذاکرات هسته ای با تهران مخالفت کرد اما گفت: ایران دارای سلاح هسته ای، نه تنها تهدید احتمالی برای اسرائیل است بلکه تهدید برای کشورهای اروپایی نیز به شمار می رود.
آلمان مهمترین هم پیمان اسرائیل در اروپا به شمار می رود.

نتانیاهو ضمن انتقاد از موافقت گروه 1+5 با غنی سازی اورانیوم ایران در چارچوب توافق نهایی گفت: با همه سران کشورها در خاورمیانه با آنها صحبت کرده ام آنها با توقف غنی سازی اورانیوم در ایران موافق اند. آنها این مطلب را علنی یا پنهانی می گویند. آنها چرا این کار را کرده اند؟ زیرا اگر ایران فعلا خواهان انرژی هسته ای صلح آمیز و غیرنظامی است در این صورت نیازی به هیچ غنی سازی ندارد. ایران نیازی به سانتریفیوژ ندارد.

نخست وزیر اسرائیل با ابراز تردید درباره مذاکرات هسته ای ایران و گروه 5+1 گفت: این احساس را نداریم که موضع ایران تغییر کند. ایران همچنان خواهان محو اسرائیل از نقشه است.

او همچنین خواستار جلوگیری از غنی سازی اورانیوم ایران و توسعه موشک های حامل کلاهک های هسته ای توسط این کشور شد و گفت: مذاکرات هسته ای با ایران باید به صورت جدی و سختگیرانه اداره شود. باید امکان ایران برای غنی سازی اورانیوم، تولید پلوتونیوم و موشک های حامل کلاهک های هسته ای پایان یابد.

مرکل در پاسخ به این سؤال خبرنگاران درباره اینکه آیا با موضع نتانیاهو درباره توقف غنی سازی اورانیوم ایران موافق است یا خیر ؟ گفت: واضح است که اینجا درباره مذاکرات هسته ای با ایران و آنچه که باید روی دهد، تفاوت در نظرات وجود دارد. 

مرکل ادامه داد: وارد غنی سازی سطح پایین برای ایران شده ایم اما غنی سازی ایران روی خواهد داد و معتقدم ما می توانیم به موفقیت برسیم.

صدراعظم آلمان درباره تصور خود از آینده توافق ایران و گروه 1+5 درباره غنی سازی در سطح پایین تهران ادامه داد: می توانیم سپری ایجاد کنیم که براساس آن مطمئن شویم ایران در آینده ای نزدیک به قدرت نظامی هسته ای دست نخواهد یافت.

وی افزود: سؤال اینجاست آیا ما می توانیم نتیجه بهتری نسبت به وضعیت فعلی محقق کنیم. تصمیم گرفتیم که ورود به مذاکرات هسته ای ایران، گزینه بهتری است.

دولت آمریکا برای نخستین بار در سال 2004 از این موضوع اطلاع یافت که یک شرکت صنعتی خاص کار تجهیز سیستم های کامپیوتری تاسیسات هسته ای نطنز را انجام می دهد.
یک تحلیگر امنیت سایبری در آمریکا فرضیه جدیدی درباره نحوه آلوده کردن سانتریفیوژ های مرکز غنی سازی نطنز ایران به ویروس استاکس نت ارایه کرده است.

به گزارش عصر ایران روزنامه کریستین ساینس مانیتور با اشاره به فرضیه جدید " شان مک براید" تحلیلگر ارشد امنیت اطلاعات حساس می نویسد ایالات متحده آمریکا از طریق یکی از شرکت های فرعی پیمانکار تجهیز کننده تاسیسات نطنز ویروس استاکس نت را به سایت نطنز منتقل کرد.

بر اساس گزارش این تحلیلگر آمریکایی دولت آمریکا برای نخستین بار در سال 2004 از این موضوع اطلاع یافت که یک شرکت صنعتی خاص کار تجهیز سیستم های کامپیوتری تاسیسات هسته ای نطنز را انجام می دهد.

به  نوشته این تحلیلگر آمریکایی اسناد منتشره ویکی لیکس نیز نشان داد که در سال 2008 دولت آمریکا به دنبال انتقال ویروس استاکس نت از طریق سفارش خرید های این شرکت  به شرکت زیمنس بوده است.

این تحلیلگر آمریکایی می گوید این فرضیه او، با فرضیه پیشین که آلودگی سیستم های کامپیوتری سایت نطنز را از طریق یک سخت افزار و در واقع " هارد دیسک" کامپیوتر یکی از تکنیسین ها می دانست، رد می کند.

بنا به ادعای این تحلیلگر آمریکایی ، آمریکا روی واردات شرکت صنعتی مزبور که تجهیز کننده تاسیسات کامپیوتری از شرکت زیمنس آلمان بود ، کار کرده است و در واقع سیستم های کامپیوتری وارداتی این شرکت را آلوده به ویروس کرده است.

آمریکا در سال 2012 نام این شرکت را در لیست سیاه تحریم های خود قرار داد.

وجود ویروس استاکس نت برای نخستین بار  در سال 2010 در گزارش یک شرکت کالیفرنیایی به نام " سیمانتک " افشا شد. 

طرز فعالیت این ویروس به این شکل است که  از طریق  شبکه و یا یواس بی، به بخش اصلی مدار سیستم های کنترل صنعتی نفوذ و با وارد کردن کدهای خود، برنامه جدیدی در آن  جایگزین می کند . این نفوذ سایبری هم هدف تخریب داشت و هم تحت کنترل گرفتن پیشرفت برنامه های هسته ای غنی سازی.

طبق گزارش های منتشره استاکس نت بیش از هزار دستگاه ساتنریفیوژ مرکز غنی سازی نطنز را از فعالیت بازداشت.

نشانه‌هایی از شیطنت غرب در روند مذاکرات
یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در چهارچوب دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران به منظور دستیابی به توافق جامع هسته‌ای مطرح است، ماهیت درخواست‌هایی است که طرف مقابل از ایران مطرح می‌کند و در مقابل، مواردی که از سوی ایران به عنوان «خطوط قرمز» در مذاکرات مورد اشاره قرار گرفته است. در این میان، برخی ‌شواهد از احتمال انجام برخی شیطنت‌ها از سوی غرب و به ویژه آمریکا در روند مذاکرات حکایت دارد.
کد خبر: ۳۸۲۴۸۳
تاریخ انتشار:۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۸-26 February 2014
آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟
یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در چهارچوب دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران به منظور دستیابی به توافق جامع هسته‌ای مطرح است، ماهیت درخواست‌هایی است که طرف مقابل از ایران مطرح می‌کند و در مقابل، مواردی که از سوی ایران به عنوان «خطوط قرمز» در مذاکرات مورد اشاره قرار گرفته است. در این میان، برخی ‌شواهد از احتمال انجام برخی شیطنت‌ها از سوی غرب و به ویژه آمریکا در روند مذاکرات حکایت دارد.
به گزارش «تابناک»، در هفته‌های اخیر و به ویژه پس از برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵ در وین که با هدف رسیدن به توافق جامع در موضوع هسته‌ای انجام می‌گیرد، بحث‌های فراوانی درباره موضوعات مورد نظر هر یک از طرفین و محتوای توافق احتمالی از دید هر یک از آن‌ها مطرح شده است. 

در این میان، آنچه از برخی موضع‌گیری‌های مقامات آمریکایی در جریان و پس از این مذاکرات برمی‌آید، این است که دولت آمریکا تلاش دارد تحت فشار لابی صهیونیستی این کشور و همچنین در راستای پیگیری اهداف پیشین خود در پرونده هسته‌ای ایران، موارد دیگری به جز آنچه پیش از این طرح آن‌ها مورد توافق هر دو طرف بوده، در روند مذاکرات وارد نماید. 

در این راستا، از مدتی پیش از برگزاری مذاکرات وین، برخی مطبوعات و رسانه‌های غربی به ایجاد جوی دامن زدند، مبنی بر اینکه موضوع رآکتور آب سنگین اراک و همچنین ادامه کار سانتریفیوژهای نسل جدید و پیشرفته ایران، از جمله مباحث محوری در دور جدید گفت‌و‌گوهاست و از مواردی به شمار می‌رود که غرب انتظار دارد ایران امتیازاتی را در این حوزه‌ها واگذار کند. 

اندکی بعد‌تر، برخی منابع ادعا کردند که حتی موضوع تحقیق و توسعه هسته‌ای نیز از جمله مسائل موردنظر غرب در مذاکرات است؛ افزون بر این، موضع گیری‌های برخی مقامات آمریکایی در هفته‌های اخیر مبنی بر لزوم لحاظ شدن بحث برنامه موشکی ایران در توافق جامع هسته‌ای، موضوع دیگری بود که بحث‌های فراوانی را برانگیخت و مقامات ایرانی را به واکنش واداشت. 

در این راستا، اعضای ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران تأکید کردند، مسائل نظامی و دفاعی به هیچ وجه در دستور کار مذاکرات نخواهد بود و ایران چنین چیزی را نخواهد پذیرفت. 

گفتنی است، موارد مربوط به احتمال محدودسازی فعالیت‌های ایران در زمینه تحقیق و توسعه هسته‌ای نیز از جمله موضوعاتی است که از سوی ایران ب نام ‌«خط قرمز» از آن‌ها یاد شده است. در آخرین مورد، مجید تخت روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای، شب گذشته و در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری، تأکید کرد که مواردی از این دست به هیچ وجه جایی در مذاکرات نخواهد داشت و ایران به هیچ وجه در این موضوعات از حقوق مسلم خود کوتاه نخواهد آمد. 

با این حال، جو رسانه‌ای به راه افتاده‌ پیرامون این موضوع ـ که بیش از هر چیز تلاش دارد برنامه موشکی و تحقیق و توسعه را جرئی لاینفک از مذاکرات جلوه دهد ـ همچنان در رسانه‌ها و مطبوعات غربی پابرجاست؛ به عبارت دیگر، به نظر می‌رسد آمریکا ‌‌جدا مصمم است تا اهداف دیرینه خود مبنی بر طرح این موضوعات در مذاکره با ایران و امتیازگیری در این زمینه‌ها را تحقق بخشد!

اما رویکردی که به تازگی از سوی برخی رسانه‌های غربی در پیش گرفته شده و به نظر می‌رسد، خط مورد نظر آمریکا نیز هست، طرح این ادعاست که مبنای مذاکرات هسته‌ای برای رسیدن به توافق جامع، باید قطعنامه‌های تصویب شده از سوی سازمان ملل علیه ایران باشد و از آنجا که در این قطعنامه‌ها به مباحث موشکی، تحقیق و توسعه و مسائل دیگری از این دست اشاره شده، همه این موارد باید ‌‌محورهای مطرح مذاکراتی در گفت‌و‌گوهای ایران و ۱+۵ باشد.

این در حالی است که چنین بیانی به شدت سفسطه آمیز بوده و اصل توافق مقدماتی ژنو میان ایران و غرب را زیر سؤال می‌برد؛ به عبارت دیگر، در این قطعنامه‌ها مواردی گنجانده شده که مدت‌هاست از سوی خود غربی‌ها نیز تحقق آن‌ها غیرممکن در نظر گرفته شده و به همین دلیل، در توافق ژنو نیز به آن‌ها اشاره‌ای نشده بود. 
در این زمینه، باید مواردی را مورد توجه قرار داد که به عنوان ضرورت‌های اقدام ایران در قطعنامه‌های سازمان ملل مطرح شده است:

قطعنامه 1737 (2006)

* ایران باید بدون هرگونه تأخیر بیشتر، فعالیت های حساس زیر را متوقف کند:

1) همه فعالیت های مرتبط با غنی سازی و فرآوری مجدد؛ از جمله تحقیق و توسعه. این امر باید به تأیید آژانس بین المللی انرژی اتمی برسد.

2) کار بر روی هرگونه پروژه آب سنگین؛ از جمله ساخت رآکتور هسته ای تحقیقاتی آب سنگین. این موضوع نیز باید مورد تأیید آژانس قرار گیرد. 

آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟

در این قطعنامه، به فعالیت‌های ایران در حوزه موشک‌های بالیستیک نیز اشاره و از آن‌ها به عنوان موارد مرتبط با اشاعه سلاح‌های هسته‌ای یاد شده که ایران باید فعالیت در این حوزه‌ها را متوقف کند. در ضمیمه این قطعنامه، از شماری از افراد و شرکت‌های ایرانی فعال در حوزه انرژی هسته‌ای و همچنین توسعه موشکی نام برده ‌و تحریم‌هایی علیه آن‌ها وضع شده است.

قطعنامه 1747 (2007)

* بار دیگر بر ضروت اجرای بدون تأخیر مفاد قطعنامه 1737 در زمینه تعلیق فعالیت های غنی سازی و آب سنگین اراک تأکید می‌کند. 

آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟

* ایران نباید‌ مستقیم یا غیرمستقیم، از طریق سرزمین یا اتباع خود و یا با استفاده از ناوگان دریایی یا هوایی خود اقدام به فروش هرگونه سلاح یا موارد مرتبط کند و همه دولت‌ها باید از خرید این گونه اقلام از ایران توسط اتباع خود و یا با استفاده از ناوگان هوایی و دریایی‌شان خودداری کنند؛ چه این اقلام در داخل ایران تولید شده باشد و چه نشده باشد. 

آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟

البته در این قطعنامه موارد مبسوطی به عنوان زمینه های همکاری هسته ای ایران و جامعه بین المللی مطرح شده و چند جا بر حق مسلم ایران در برخورداری از انرژی صلح آمیز هسته ای نیز تأکید شده است.

قطعنامعه 1803 (2008)

* بار دیگر بر ضروت اجرای بدون تأخیر مفاد قطعنامه 1737 در زمینه تعلیق فعالیت های غنی سازی و آب سنگین اراک تأکید می کند.

آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟

قطعنامه 1929 (2010)

* ضمن تأکید بر ضرورت متعهد شدن ایران به قطعنامه‌های قبلی، بر ضرورت محدود کردن توسعه فناوری‌های حساس از سوی ایرا در حوزه برنامه هسته‌ای و همچنین موشکی تأکید شده است (البته بحث موشکی در قطعنامه‌های قبلی نیز ‌مستقیم یا غیرمستقیم مورد اشاره قرار گرفته است). 

* در بخشی از این قطعنامه از ایران خواسته شده پروتکل الحاقی را ‌کاملا به تصویب رسانده و‌ اجرا کند.

* ایران نباید ساخت هیچ گونه تأسیسات غنی سازی اورانیوم یا آب سنگین را آغاز کرده و باید از ادامه ساخت هرگونه تأسیسات در این زمینه که هم اکنون در جریان است، جلوگیری نماید. 

* ایران نباید هیچ گونه فعالیت مرتبط با موشک‌های بالیستیک دارای قابلیت حمله سلاح هسته‌ای را انجام دهد و دیگر کشور‌ها نیز باید جلوی انتقال فناوری‌های مرتبط با این موضوع را به ایران بگیرند. 

آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟

به این ترتیب،‌‌ همان گونه که مشخص است، در صورتی که قرار باشد این قطعنامه‌ها محور مذاکرات ایران و غرب برای رسیدن به توافق هسته‌ای قرار گیرد، نه تنها توافق ژنو زیر سؤال رفته، بلکه اصولاً هیچ یک از موارد موردنظر ایران در مذاکرات تأمین نخواهد شد. 

به نظر می‌رسد این شیطنتی است که طرف آمریکایی می‌خواهد با اتکای به آن، نسبت به افزایش فشار بر ایران در روند مذاکرات اقدام کند. بی‌گمان، تیم مذاکره کننده ایران نسبت به این گونه موارد حساس بوده و‌‌ همان گونه که بار‌ها توسط اعضای این تیم اشاره شده، اجازه طرح مسائل غیرمرتبط، حاشیه‌ای و تاریخ گذشته در مذاکرات هسته‌ای داده نخواهد شد.

کد خبر: ۱۸۱۶۱۴
۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۴
قائم مقام وزیر کشور و سخنگوی وزارت کشور درباره تهدید اخیر جیش‌العدل به اعدام یکی از پنج سرباز گروگان گرفته شده ایرانی، اظهار کرد: ما از این موضوع اطلاعات لازم را داریم و در همین رابطه نیز در محل، اقداماتی در حال انجام است که نمی‌توان به ذکر جزئیات آن پرداخت.

حسینعلی امیری در گفت‌وگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: به محض به نتیجه رسیدن این اقدامات و فعالیت‌هایی که در این رابطه در حال انجام است، نتیجه را به اطلاع مردم خواهیم رساند.

وی همچنین با بیان اینکه "به آزادی سربازان گروگان گرفته شده امیدواریم"، درباره آخرین اقدامات و فعالیت‌ها در این زمینه گفت: جزئیات اقدامات انجام شده قابل طرح نیست اما می‌توان به آزادی این سربازان امیدوار بود.

سخنگوی وزارت کشور درباره فعالیت‌های هیأت اعزام شده به بلوچستان پاکستان نیز اظهار کرد: این هیأت اقدامات لازم را انجام می‌دهد و دولت پاکستان نیز همکاری‌هایی با ما داشته است.

ممکن است فیلم منتشر شده از لحظه گروگان‌گیری سربازان ساختگی باشد
امیری درباره فیلمی که اخیراً از سوی جیش‌العدل منتشر و ادعا شده بود که آن فیلم مربوط به لحظه گروگان‌گیری مرزبانان ایرانی است، گفت: این فیلم که از یکی از رسانه‌های خارجی پخش شد، نیاز به نگاه کارشناسی دارد و برای آن فرض‌های مختلفی متصور است از جمله این فیلم ممکن است ساختگی یا مونتاژ باشد یا اینکه بخشی از آن درست و بخش دیگری از آن نادرست باشد.

قائم مقام وزیر کشور بار دیگر تاکید کرد که باید به سلامتی و آزادی این سربازان امیدوار بود.

صفحه منتسب به گروهک تروریستی جیش‌العدل در توئیتر، با انتشار پیامی تهدید کرده که قصد دارد یکی از پنج سرباز ایرانی را که اخیراً ربوده است، به شهادت برساند.

در پیام منتشر شده در این صفحه، ادعا شده است که به دلیل اعدام یکی از اعضای این گروهک توسط جمهوری اسلامی ایران، قصد دارند یکی از مرزبانان ایرانی را اعدام کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد