سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک گزارش فرهنگی




مجتبی گهستونی

21 فوریه روز جهانی راهنمایان گردشگری است. این رویداد در کشورهای مختلف به سبک و سیاق خود راهنمایان و نهادهای متولی برگزار می شود.

در ایران هفت سال است که روز راهنمایان گردشگری ایران که از بزرگترین تجمعات صنفی کشور محسوب می شود برگزار و راهنمایان گردشگری کشور به معرفی استان خود می پردازند.


جشن راهنمایان گردشگری ایران به جرات از محدود رویدادها است که همه ساله راس ساعت 9:57 برگزار می شود که بیانگر آن است که راهنمایان قصد ندارند لحظه های عمر ارزشمند سفر را از بین ببرد.

جشن راهنمایان گردشگری ایران امسال هفتمین سال برگزاری خود را سپری کرد. جشنی که برگزاری آن از سال 1386 توسط خود راهنمایان گردشگری و انجمن های صنفی ایران برگزار می شود و دولت تنها بر آن نظارت دارد. استان خوزستان در سال 1390 میزبان پنجمین جشن راهنمایان ایران بود.

جشن راهنمایان گردشگری ایران با ابتکار عمل آرش نورآقایی و با همفکری محمد یزدانی همه ساله به مناسبت 21 فوریه در تاریخ 2 اسفند در یکی از استان های کشور برگزار می شود و تاکنون استانهای تهران، یزد، آذربایجان شرقی، مازندران، خوزستان، آذربایجان غربی میزبان آن بودند و در حال حاضر این رویداد در استان کرمان درحال برگزاری است.

این جشن همه ساله عنوانی را برای خود انتخاب و راهنمایان گردشگری را ملزم به پایبندی به آن می کند. شعار جهانی سال جاری «آب و گردشگری حفاظت از آینده مشترک» تعین شده و راهنمایان گردشگری ایران در سال 1392 نیز شعار «راهنما، راوی آب، حافظ خاک» برای هفتمین جشن راهنمایان گردشگری انتخاب کرده اند.

هفتمین جشن راهنمایان گردشگری ایران امسال از 30 بهمن آغاز و 2 اسفند در استان کرمان به پایان رسید.

از استان خوزستان 23 راهنما در حوزه های گردشگری فرهنگی و تاریخی، طبیعت گردی، مذهبی و... راهی کرمان شدند و به عنوان سفیران گردشگری خوزستان در این رویدار جهانی حضور پیدا کردند.  

در این رویداد راهنمایان گردشگری خوزستان با پوشش اقوام مختلف استان خوزستان و به همراه پوستر، بروشور، نقشه و آلبوم عکس در نمایشگاهی که به معرفی توانمندی های گردشگری ایران اختصاص دارد به معرفی استان خوزستان پرداختند.

جشن راهنمایان گردشگری ایران همه ساله مهمانان ویژه ای دعوت می کند تا به پاس انجام سفرها  تحقیقات بیشمار از آنها تقدیر نماید. در هفتمین جشن راهنمایان گردشگری ایران علاوه بر خانم فلیسیتا رئیس فدارسیون جهانی راهنمایان Wftga، محمدابراهیم باستانی پاریزی، محقق و نویسنده کتاب‌هایی چون پیغمبر دزدان، تاریخ کرمان و خاتون هفت قلعه و هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده کتاب‌هایی مانند قصه‌های مجید، خمره، مهمان مامان و نخل به عنوان همان ویژه حضور دارند.

یکی از اهداف برگزاری جشن راهنمایان گردشگری ایران در قالب سفر گروهی از سراسر کشور، مشارکت مبتکرانه و خلاقانه در رونق صنعت گردشگری کشور محسوب می شود.

 

جشن راهنمایان خوزستان پلی میان فرهنگها

رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان خوزستان با اشاره به اهداف جشن راهنمایان گردشگری ایران به همشهری گفت: تفاوت این رویداد با دیگر رویدادهای ملی در این است که راهنمایان گردشگری کل کشور مرامنامه و دستورالعملی که به تمام استانها ابلاغ شده بود را مورد توجه قرار می دهند و به آن احترام می گذارند.

سوسن جهرمی افزود: احترام به دموکراسی و تحقق بخشیدن به آن همواره مدنظر است چرا که بهطور مثال، در شعار سال، پوستر جشن و مهمان ویژه به رای گذاشته شد. به گونه ای که در خوزستان شعار این رویداد، راهنمایان گردشگری؛ پلی میان فرهنگ ها نامگذاری شد.

وی تاکید کرد: مثلا وقتی جشن راهنمایان گردشگری ایران در خوزستان برگزار شد همگی می دانستند که خوزستان از لحاظ کمیت و کیفیت میراث فرهنگی و جاذبههای گردشگری قابل توجه دارد ولی تعداد بازدیدکنندگانش هنوز به حد قابل قبولی نرسیده است. لذا راهنمایان گردشگری با حضور در این استان، تاکید کردند که همهی ایران برایشان اهمیت دارد و برای معرفی جایجای آن تلاش خواهند کرد.

رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری خوزستان یادآور شد: در سال ۱۳۸۹، راهنمایان از مسوولان شهر رامسر درخواست کردند تا از عنوان “راهنمای گردشگری” برای نامگذاری یکی از میادین و یا خیابانها استفاده کنند. راهنمایان گردشگری برای اینکه پایداریاشان برای تحقق اهدافشان را اثبات کنند، در خوزستان این درخواست را تکرار کردند و نهایتا فلکه سوم خیابان کیانپارس اهواز به نام میدان “گردشگر” تغییر نام یافت.

 

جشن راهنمایان و مرامنامه دارد

اما رییس کانون انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری ایران با اشاره به اینکه در سال اول مرام نامه ای برای جشن تدوین شد که در سال های آینده نیز مورد توجه قرار گرفت.

آرش نورآقایی به همشهری گفت: در واقع با توجه به اهداف رسالت راهنمایان گردشگری و همچنین با عنایت به مسائل روز گردشگری و امکانات محل برگزاری جشن، مرام نامه هر سال با تاکید به مرام نامه سال قبل کامل تر شد.

وی افزود: هنگامی که جشن راهنمایان گردشگری ایران در اسفند 1386 برگزار شد تنها 2 انجمن صنفی و یک جامعه راهنمایان ایران گردی و جهانگردی در ایران شکل گرفته بود اما اکنون 18 انجمن صنفی در سراسر کشور فعالیت می کنند.

 

راهنمای گردشگری کیست

طبق استانداردهای تعریف شده ازسوی کمیته استاندارد سازی کشورهای اتحادیه اروپا راهنمای گردشگری کسی است که گردشگران را به زبانی که ویژه آن هاست و به انتخاب آن هاست درزمینه های مختلف گردشگری و آشنایی با مکان ها و آثار مختلف و استفاده از امکانات گردشگری کمک و راهنمایی می کند.

راهنمای گردشگری طبق این تعریف کسی است که دارای تسلط و اطلاعات کامل درباره میراث طبیعی و فرهنگی هر منطقه است و از این رو قادر است این اطلاعات را به زبان قابل درک برای گردشگران توضیح دهد و یا ترجمه کند. از این نظر یک راهنمای گردشگری شخصی است که غالبا آگاهی و آشنایی ویژه ای با خصوصیات فرهنگی و اقلیمی و اجتماعی منطقه و نیز درک خاصی از مسائل، مقتضیات، آداب و رسوم، مقررات و احتمالا مقامات مرتبط با این مکان ها دارد که در راهنمایی گردشگران مورد استفاده قرار می گیرد.

علاقه به مردم و احترام به فرهنگ های گوناگون، مهارت های بالای ارتباطی و انعطاف پذیری برای قبول مشکلات و ناسازگاری های احتمالی در محیط و یا اعضای تور از دیگر ویژگی های مهم شخصیتی برای کسب موفقیت و رضایت شغلی در حرفه راهنمایان گردشگری است. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد