سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک تحلیل سیاسی اجتماعی



اعراب‌ خوزستان؛ اصلاح‌طلبی، تدبیر و امید
کد مطلب : 31962
جاسم شدیدزاده *

گروه مقالات: یکی از مشخصه‌های انقلاب اسلامی روح اصلاح‌طلبی و رویکرد تغییر در ساختار بیمار سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با تکیه بر ارزش‌های دینی و ملی است. اصولا اصلاح‌طلبی از دوم خرداد سال 76 در قاموس عرصه سیاسی ایران رایج گردید و طیف وسیعی از گروه‌ها و تشکلات داعیه حمل این اصطلاح را داشته و دارند.

هر یک از این گروه‌ها تعریفی به فراخور بنیادهای فکری و منافع سیاسی خویش دارند که میزان تطابق رفتارها و عملکرد گروه‌ها با این اصطلاح هدف این مرقومه نیست؛ اما پاسخ مثبت اکثریت اقشار مختلف ملت ایران به این رویکرد بعد از دوم خرداد امری انکا‌رناپذیر است. از جمله این اقشار مردم عرب خوزستان هستند که می‌توان به جرات ادعا کرد که رفتار سیاسی این مردم و خواستگاه سیاسی، فرهنگی آنها اصلاح‌طلبانه بوده و هست.

انتخابات ریاست‌جمهوری دوره‌های هفتم و هشتم و یازدهم، انتخابات مجلس دوره ششم، انتخابات شوراهای اسلامی دوره اول تا چهارم گویای این مدعا است، البته با توجه به حاکم شدن شرایط استثنایی و تشکیل سازمان مهندسی رای توسط جریان اصولگرا در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره‌های نهم و دهم و انتخابات مجلس در دوره‌های هفتم تا نهم رفتار سیاسی مردم عرب خوزستان تابعی از شاخص کل در انتخابات مذکور بود و علی‌الاصول در چنین شرایطی استثناء به عنوان قاعده قابل پذیرش خواهد بود.

با مروری گذرا به بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی و رفتار سیاسی و حضور همه جانبه مردم عرب خوزستان در همه عرصه‌ها شکوفایی این حضور را در هشت سال دولت اصلاحات می‌توان به وضوح مشاهده کرد. راه‌اندازی دهها مرکز فرهنگی در شهرها و روستاها، احیای فرهنگ و ادب بومی، احیای فلکور و موسیقی محلی عربی، تشکیل چندین گروه تئاتر و سینما، تشکیل دهها N.G.O اجتماعی و محیط‌ زیست و مهمتر از همه تشکیل اولین حزب سیاسی در دوران انقلاب اسلامی بخشی از دستاوردهای اصلاحات برای مردم عرب خوزستان بود.

این فعالیت‌ها و جنب‌وجوشی‌ها در جهت وحدت و همگرایی در استان و در جهت تعمیق چسبندگی به نظام و وحدت ملی به پیش می‌رفت که با روی کار آمدن دولت نهم و دهم تمامی این فعالیت‌ها و تشکلات تعطیل و کنشگران سیاسی و فرهنگی یا به تعبیر دیگر نخبگان عرب تحت شدیدترین تدابیر حفاظتی و مراقبتی قرار گرفته و به گوشه عزلت رهنمون شدند که البته تعطیلی تمامی این فعالیت‌ها به خاطر تحرکات تندروانه بعضی از کنشگران و تحریک مخالفان انقلاب خارج مرزها بلکه به خاطر نفوذ گفتمان اصلاحات در بین مردم عرب خوزستان بود که صدالبته کنشگران سیاسی و فرهنگی عرب مرزبندی خود را با جریانات تندرو ضدانقلاب و در قالب بیانیه‌ها و مقالات اعلام نموده و اعلام می‌کنند.

اما عرب ایرانی مانند همه ایرانیان بذر امید را طی هشت سال در دل کاشت تا دولت تدبیر را در کمال ناباوری درو کنند تا بار دیگر نسیم خوش اصلاحات در سرزمین غم‌زده خوزستان به مشام رسد و عرب خوزستانی از اعماق دل فریاد برمی‌آورد من زنده‌ام چون انقلاب زنده است، من زنده‌ام چون اصلاحات زنده است. من زنده‌ام چون تدبیر و امید زنده است.

* نماینده اهواز در دوره ششم مجلس

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد