سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز





"فردریک هوف" سفیر سابق امریکا در عربستان گفت که مقامات ایرانی در جلسه ای محرمانه به او گفتند که تهران با واشنگتن در جنگ نیست و ریاض را مهمترین تهدید خود می داند.
العرییه به نقل از رونامه الرای کویت نوشت: "فردریک هوف" سفیر سابق امریکا در عربستان گفت که مقامات ایرانی در جلسه ای محرمانه به او گفتند که تهران با واشنگتن در جنگ نیست و ریاض را مهمترین تهدید خود می داند.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، سفیر سابق آمریکا در عربستان بیان داشت: یک مقام ایرانی به من گفت که مشکل واقعی در سوریه، عربستان سعودی است و مقدار کمی هم ترکیه.








وی افزود: ایران معتقد است که عربستان دشمن واقعی ایران در داخل و خارج سوریه است.

هوف اضافه کرد: مقامات ایرانی گفتند که تهران نگران عواقب جنگ فرقه ای و داخلی در سوریه است اما عربستان از این فتنه در منطقه نفع می برد.

این دپیلمات آمریکایی در ادامه به نقل از مقامات ایران گفت: ایران و امریکا منافع مشترکی در جلوگیری از گسترش جنگ فرقه ای در منطقه و شکست عربستان دارند که امریکا را به چالش کشیده است.

وی اضافه کرد: مسئولان ایرانی معتقدند که هر نخست وزیر و رئیس جمهوری که در اسرائیل به فکر حمله به ایران است، باید ابتدا در مورد تاثیر موشک های ایران که بر روی شهرهای اسرائیل و پایگاه های نظامی و زیرساخت ها سرازیر می شود فکر کنند.





ترکی الفیصل رئیس سابق سازمان اطلاعاتی عربستان روز گذشته در نشست داووس ضمن حمله به سیاست های آمریکا در قبال ایران و سوریه خواستار تصویب قطعنامه ای برای مقابله با حزب الله شد.
ترکی الفیصل رئیس سابق سازمان اطلاعاتی عربستان روز گذشته در نشست داووس ضمن حمله به سیاست های آمریکا در قبال ایران و سوریه خواستار تصویب قطعنامه ای برای مقابله با حزب الله شد.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، الفیصل که یکی از منتقدان جدی دولت باراک اوباما به شمار می آید گفت: از زمانیکه مذاکرات محرمانه آمریکا با ایران آغاز شد، جهان از سیاست خارجی مشوش این کشور ناامید شد.

وی که در نشست داووس سخنرانی کرد از امریکایی ها خواست که در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای در جهت استقرار نیروی خارجی در سوریه و جلوگیری از ادامه درگیری ها در این کشور تصویب کنند.

رئیس سابق سازمان اطلاعاتی عربستان مدعی شد: تعداد اعضای حزب الله و شبه نظامیان عراقی بیشتر از تعداد شورشیان سنی در سوریه است.

وی ادامه داد: باید با جنگجویان شیعه در سوریه مبارزه شود و تنها راه خارج کردن آنها اقدامی بین المللی از سوی امریکا و متحدانش است.

الفیصل گفت: من و عربستان سعودی از اقدام واشنگتن در خصوص توافق با ایران بدون مشورت با کشورهای خلیج فارس رنجیده ایم.





در امان خبرهایی منتشر شده مبنی بر این که اردن بعد از مدتها نداشتن سفیر در ایران، تصمیم به تعیین سفیر در این کشور گرفته و اسامی معینی به عنوان نامزد به عهده گرفتن این سمت مطرح شده است.
روزنامه الدستور اردن نوشت: در امان خبرهایی منتشر شده مبنی بر این که اردن بعد از مدتها نداشتن سفیر در ایران، تصمیم به تعیین سفیر در این کشور گرفته و اسامی معینی به عنوان نامزد به عهده گرفتن این سمت مطرح شده است. 

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، طبق گفته منابع آگاه، هنوز تصمیم به تعیین سفیر اردن در تهران قطعی نشده ،هرچند مسئله در دست بررسی است. اما این سخنان اصل خبر را تکذیب نمی کند. به این ترتیب، می توان این گونه برداشت کرد که مسئله به خاطر وجود ملاحظات بسیار همچنان در دست بررسی است. ممکن است همین فردا خبر تعیین شدن سفیر را بشنویم و ممکن است کل ماجرا به فراموشی سپرده شود؛ زیرا تا این لحظه تصمیم قطعی در این باره گرفته نشده است.

از سوی دیگر، نام هایی که برای تصدی این سمت مطرح شده است هنوز قطعی نیست؛ زیرا همان طور که اشاره شد هنوز تصمیم قطعی درباره اصل موضوع گرفته نشده است، هرچند احتمال آن وجود دارد. تمایل افرادی برای تصدی این سمت موجب شده است به چنین احتمالی اشاره کنند وگرنه ماجرا هنوز شکل رسمی به خود نگرفته است. 

تا زمانی که اصل موضوع در دست بررسی قرار دارد به این معنا است اشخاصی که نام آنان برده شده اصلا برای این منصب مطرح نیستند. هنوز کار به مرحله جستجو برای نامزدهای تصدی این سمت نرسیده است ،زیرا هنوز تصمیم گیرندگان در اردن درباره اصل موضوع تصمیم نهایی نگرفته اند. 

انگیزه های زیادی باعث شده است اردن پرونده نداشتن سفیر در تهران را بازگشایی کند. مهم ترین انگیزه، تحولات بین المللی در قبال ایران است. این تحولات هر چند کند بوده اما مثبت است. انگیزه دیگر، پیام های مثبتی است که حسن روحانی، هفتمین رئیس جمهور ایران به جهان ارسال می کند. کشورهای بسیاری امیدوارند این پیام ها مبنا قرار گیرد، زیرا در این صورت ایران رویارویی با جامعه جهانی را کنار می گذارد. 

سفر اخیر وزیر امور خارجه ایران به امان تاثیر بسیار مهمی بر جا گذاشت و باعث شد موضوع اعزام سفیر دوباره مطرح شود. با این حال، روابط اردن با کشورهای مهم عربی و نیز کشورهای دیگر، نقش مهمی در این تصمیم گیری -تعیین سفیر اردن در تهران- دارد. هرچند تصمیم گیری در این باره مستقیما به اردن مربوط می شود، اما این تصمیم تحت تاثیر فضای کلی روابط کشورهای بزرگ عربی با ایران قرار دارد. تنها در صورتی که توافقی منطقه ای برای احیای روابط دیپلماتیک با ایران صورت گیرد، چنین تصمیمی می تواند از گزند این محورهای منطقه ای در امان باشد. 

شرکت ندادن ایران در کنفرانس ژنو 2 و پس گرفتن دعوت از این کشور، ناشی از فشارهای مؤثر طرف های عربی و بین المللی بود که هدفشان منزوی کردن ایران و اجازه ندادن به این کشور برای توسعه نفوذ سیاسی و دیپلماتیک خود به علت مسئله سوریه است. این رفتار، نشانه وجود مقاومت در برابر بازگشت ایران به جامعه بین المللی است. همین مسئله بر سیاست داخلی اردن در خصوص تعیین سفیر در تهران تاثیر می گذارد و ممکن است موجب شود اردن ترجیح دهد مسئله تعیین سفیر و بازگرداندن سفیر خود به ایران را دست کم به طور موقت به حال تعلیق درآورد. 





ادعای روزنامه تودی زمان:
گزارش دفتر دادستان استانبول نشان می دهد که رضا ضراب از نمایندگان سابق مجلس و دیپلمات هایی که پاسپورت دیپلماتیک داشتند برای انتقال 20 میلیار دلار از ایران به ترکیه استفاده کرده است.
روزنامه تودی زمان ترکیه نوشت: گزارش دفتر دادستان استانبول نشان می دهد که رضا ضراب از نمایندگان سابق مجلس و دیپلمات هایی که پاسپورت دیپلماتیک داشتند برای انتقال 20 میلیار دلار از ایران به ترکیه استفاده کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، این یافته ها نشان می دهد که نه تنها وزرا بلکه مقامات امنیتی ، نمایندگان مجلس و دیپلمات ها به رضا ضراب کمک می کرده اند.


این روزنامه ترک زبان در ادامه ادعا کرد: انتقال پول که پس از اعمال تحریم های سازمان ملل علیه ایران اغاز شد، توسط رضا ضراب تاجر مشهور هدایت می شد که اخیرا در ترکیه دستگیر شد.

براساس این گزارش، تحقیقات همچنان از سوی دفتر دادستانی ادامه دارد اما پس از پایان بررسی های لازم، بسیاری از نمایندگان سابق مجلس و دیپلمات ها بازداشت می شوند.

این روزنامه ادعا کرد که این پول ابتدا به ترکیه و هالک بانک منتقل و سپس به کشورهای اروپایی انتقال داده می شده است.

بنابراعادی روزنامه تودی زمان، تمام این نقل و انتقالات با اطلاع دولت احمدی نژاد و اردوغان صورت می گرفته است.





اردوغان افزود: مادامی که ایران با کناره‌گیری بشار اسد از قدرت مخالفت می‌کند، رسیدن به یک موضع مشترک در این زمینه ممکن نخواهد بود.

رجب طیب اردوغان، نخست‌‎وزیر ترکیه که به تازگی به ایران سفر کرده است، گفت دولت ترکیه و ایران درباره سوریه به توافقی نرسیده‌اند.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir به نقل از بی بی سی، اردوغان افزود: مادامی که ایران با کناره‌گیری بشار اسد از قدرت مخالفت می‌کند، رسیدن به یک موضع مشترک در این زمینه ممکن نخواهد بود.

نخست‌وزیر ترکیه اضافه کرد: ایران می‌گوید خواست برکناری اسد بدون نابودی گروه‌های تروریستی بی معنا است. اما می‌گوییم این گروه‌ها چند سال قبل در سوریه نبودند. آنها خود را در سوریه اسد تثبیت کرده‌اند.

رجب طیب اردوغان گفت که مساله دیگری که با ایران در میان گذاشته مساله تشکیل دولت موقت انتقالی است. 

وی افزود: دولت نمی‌تواند شامل کسانی باشد که به خشونت دست زده‌اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد