سردار یدالله جوانی، مشاور عالی نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران طی گقتگویی اظهار داشت: اگر دولتها بخواهند انحرافی را در مسیرانقلاب به وجود بیاورند طبیعی است که سپاه اینجا با چشمان باز باید به رسالت خود عمل کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سردار یدالله جوانی، مشاور عالی نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران طی گقتگویی اظهار داشت: اگر دولتها بخواهند انحرافی را در مسیرانقلاب به وجود بیاورند طبیعی است که سپاه اینجا با چشمان باز باید به رسالت خود عمل کند.
به گزارش «انتخاب»، وی افزود: اصل بر حمایت، پشتیبانی و یاری کردن دولت است که این وظیفه سپاه بوده اما طبیعی است که همانند 3 سال گذشته اگر بخواهد جایی اتفاقی رخ دهد که آن اتفاق زمینه و بسترهایی را فراهم کند برای اینکه روحیه ی انقلابی در جامعه ما ضعیف و کمرنگ شود و انقلاب از مسیر خودش خارج شود، طبیعی است که سپاه پاسداران در آن جا به وظیفه خودش عمل میکند.
گزیده گفتگو نسیم با سردار جوانی در زیر می آید:
سپاه٬ پاسدار انقلاب است، براساس اساسنامه سپاه که مصوبه مجلس شورای اسلامی میباشد، علاوه بر پاسداری از انقلاب در برابر هر نوع تهدیدی باید بایستد.
● اگر تهدید نظامی باشد ماهیت نظامی سپاه پررنگ میشود و اگر تهدید نرم و سیاسی و فرهنگی باشد ماهیت فرهنگی این نهاد پر رنگ و اگر تهدید امنیتی باشد این نهاد باید در بعد امنیتی خودش را در عرصه وارد کند.
● اگر دولتها بخواهند انحرافی را در مسیرانقلاب به وجود بیاورند طبیعی است که سپاه اینجا با چشمان باز باید به رسالت خود عمل کند.
● سپاه در صحنه همواره باید حضور داشته باشد و از این انقلاب مراقبت کند. این مهم نیست که آن عاملی که میخواهد انحراف بوجود آورد چه کسی باشد و در چه جایگاهی و موقعیتی قرار گرفته باشد؟
● اگر سپاه بخواهد این ملاحظات را در نظر داشته باشد٬ اصلا نمیتواند با محافظه کاری از انقلاب محافظت کند.
● در دولت کنونی نیز به همین شکل بوده بدین معنا که اصل بر حمایت، پشتیبانی و یاری کردن دولت است که این وظیفه سپاه بوده اما طبیعی است که همانند 3 سال گذشته اگر بخواهد جایی اتفاقی رخ دهد که آن اتفاق زمینه و بسترهایی را فراهم کند برای اینکه روحیه ی انقلابی در جامعه ما ضعیف و کمرنگ شود و انقلاب از مسیر خودش خارج شود، طبیعی است که سپاه پاسداران در آن جا به وظیفه خودش عمل میکند.
● یکی از مجموعههایی که به وظایف خود به خوبی با فتنه ۸۸ برخورد کرد٬ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.
● سپاه براساس رسالتی که برعهده دارد باید زودتر از باقی متوجه خطرات شود که در غیر این صورت مشکلات سنگینی بوجود خواهد آمد.
● در دوره اصلاحات نیاز بود که نیروهای انقلاب، نیروهای سپاه و نیروهای بسیج تحلیلی درست و همواره و به روز اطلاع رسانی شوند که در پی این امر تصمیم گرفتیم هفته نامه صبح صادق را دایر کنیم.
● طبق قانون باید نیروهای بسیجی را که اکنون دهها میلیون هستند نسبت به مسائل سیاسی جامعه توجیه و اطلاع رسانی کنیم.
● سپاه بازوی ولایت است و پیرو خط ولایت است در انتخابات هم به همین شکل بوده است.
● اگر انقلاب در معرض تهدید قرار بگیرد دیگر جزو ممنوعیات نیست و جزو رسالت سپاه خواهد بود.
● رسانههای منتسب به سپاه اگر ملاکها را بیان میکند این رسانهها در راستای سیاستهای کلان و کلی نظام گام برمیدارند.
● اولین مقطع زمانی که که تهاجم فرهنگی دشمن خود را نشان داد در حوزه سیاسی اجتماعی فتنه ۷۸ بود که بنده آن را نمونه کوچکتر از فتنه ۸۸ میدانم.
● در سال ۸۸ فشارها نشان میداد که سالهای سال این فتنه برنامه ریزی شده بود و مجموعههایی پشت صحنه سرکار و فعال بودند تا این اتفاق رخ دهد.
● در فتنه ۸۸ داستان، داستان براندازی است. براندازی توسط کسانی که زمانی در انقلاب سابقه خوبی دارند ولی دچار استحاله شدند... سپاه وقتی که با چنین مسئلهای مواجه میشود که انقلاب با توطئهای از جنس فتنه مواجه است٬ قطعا ورود پیدا خواهد کرد.
● شخصی به نام موسوی سخنانی را میزند که زمانی در انقلاب اسلامی، نخست وزیر و مورد حمایت نیروهای انقلابی بوده است و قاعدتا فتنه به دست کسانی به وجود میآید که سابقه خوبی را در عقبه خودشان دارند.
● وقتی که سپاه صحنه٬ شبکههای اجتماعی، نوع شعار و رنگ سبز را رصد میکرد٬ پیش بینی میکرد اتفاقاتی در حال رخ دادن است... پیش بینیهای سپاه به حدی درست بود که برخی از غربیها گفتند که این فتنه توسط سپاه شکل گرفته است.
● نظام اسلامی رافتش آن قدر بالا است که امروز ما یک پررویی را در فتنه گران میبینیم که بدنبال این هستند که کروبی آزاد شود.
● برخی از افراد در سال ۸۸ شعارهایی را سر دادند که باید از ان افراد پرسید که شما در فتنه ۸۸ چند سالتان بود؟... برخی کسانیکه در فتنه ۸۸ در خیابانها دستگیر شدند اصلا سنش به سن رای دادن نرسیده بود.
● نقش سپاه در مسائل سوریه نقش هدایت و کمک کردن با بهره گیری از تجاربی که اندوخته خودمان بوده میباشد. آموزش ۱۰ هزار نیروی مردمی شاید مهمترین خدمتی بود که ملت ایران با تجارب خود به مردم سوریه کرد.
● باید خطوط قرمزی که آقا فرمودند تا اخر رعایت شود و اگر طرفهای مقابل خواستند از این خطوط عبور کنند ما باید از این توافقنامه خارج شویم.
● مردم این انتظار را نداشتند که گزارش ۱۰۰ روزه سبک و سیاق مناظرهای، انتقادی و تبلیغاتی را داشته باشد.
● برخی از مسئولین باید از اوباما و همسرش این مطلب را درس بگیرند که گفتند ما به دخترمان تا به سن ۱۸ سالگی نرسند اجازه ورود به فیس بوک را نمیدهیم.
فرید زکریا مجری شبکه ی سی ان ان که چندین روز پیش با رئیس جمهور ایران گفتگو کرد، در مصاحبه با همین شبکه نقطه نظرات خود را نسبت به توافق هسته ای بیان کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فرید زکریا مجری شبکه ی سی ان ان که چندین روز پیش با رئیس جمهور ایران گفتگو کرد، در مصاحبه با همین شبکه نقطه نظرات خود را نسبت به توافق هسته ای بیان کرد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، وی گفت: روحانی به من گفت که ما قصد داشتن برنامه هسته ای صلح امیز قدرتمندی داریم. او گفت که هرچقدر بازرسی می خواهید، انجام دهید، اما ما حاضر به عقب گرد در برنامه هسته ای نیستیم. در حقیقت ما این برنامه را توسعه می دهیم.
متن گفتگو سی ان ان با زکریا در زیر می آید:
روحانی گفت که تحت هیچ شرایطی هیچ از سانترفیوژهای موجود ایران را نابود نمی کند. چه اتفاقی افتاده است؟ به نظر می آید نوعی اختلاف بنیادین بین ایران و آمریکا وجود دارد.
دقیقا من هم نگران همین مسئله هستم. فکر می کنم،شما درست می گویید. این نخستین بار است که یک مقام رسمی ایران (این بار رئیس جمهور) نوع نگاه خود نسبت به توافق را عنوان کرده است. روحانی به من گفت که ما قصد داشتن برنامه هسته ای صلح امیز قدرتمندی داریم. او گفت که هرچقدر می خواهید بازرسی انجام دهید، اما ما حاضر به عقب گرد در برنامه هسته ای نیستیم. در حقیقت ما این برنامه را توسعه می دهیم.
حالا، این نسخه ای متفاوت از نوع نگاه امریکا به توافق است. واشنگتن انتظار عقب گرد قابل توجه در برنامه هسته ای را دارد. دو کشور در مورد از کار انداختن سانترفیوژها و تعطیلی راکتور اب سنگین اراک گفتگو کردند اما روحانی روشن سخت که هیچ یک از انها اتفاق نمی افتد.
خب، من معتقدم که توافق هسته ای به مانند یک لاشه قطار در حرکت است.
شما از او در مورد مذاکرات ایران و آمریکا پرسیدند. روابط ایران و امریکا به کدامین سو می رود؟
من از این واقعیت که تعهد به مذاکره در ایران وجود دارد، حیرت کردم. روحانی قویا تکرار کرد که نمی خواهند سلاح هسته ای داشته باشند.
خب، عناصر مثبتی در این زمینه وجود دارد. اما شکاف و فاصله بین این مواضع بسیار زیاد است و اعتماد زیادی نیاز است و اکنون اعتماد زیادی بین طرفین وجود ندارد. به یاد داشته باشد، ما 34 سال است که با این کشور صحبت نکرده ایم و تازه در حال اغاز این پروسه هستیم.
در نتیجه،این مذاکرات باعث ایجاد اعتماد زیادی نمی شود،ان هم زمانیکه از دیگر کشورها(1+5) در اتاق مذاکرات حضور دارند.
نتانیاهو نیز از هماتای ایتالیایی خود خواسته است که روند اشتی سیاسی با ایران را آهسته کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه الاخبار به نقل از روزنامه اسرائیلی معاریو نوشت: یووال اشنیتز وزیر اطلاعات و امور راهبردی اسرائیل ماه گذشته سفری محرمانه به ایتالیا و روسیه کرد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، اشنیتز در این سفرها با مقامات ارشد وزارت خارجه روسیه و ایتالیا تا بتواند از سقوط نظام تحریم ها علیه ایران جلوگیری کند.
ایتالیا به شدت علاقمند به آشتی سیاسی و اقتصادی با ایران و تثبیت جایگاه خود به عنوان دومین شریک تجاری تهران است.
یک مقام ارشد دولت اسرائیل می گوید: ایتالیا در حال کمک به ایران در جهت ایجاد تصویری مبنی بر شکستن نظام تحریم ها است.
نتانیاهو نیز از هماتای ایتالیایی خود خواسته است که روند اشتی سیاسی با ایران را آهسته کند.
سفر اخیر اولاند رئیس جمهور فرانسه به امارات و دیدار با محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی کاملا در مورد روابط دوجانبه نبود بلکه بخشی از آن به ایران اختصاص داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اینتلیجنس آنلاین نوشت: سفر اخیر اولاند رئیس جمهور فرانسه به امارات و دیدار با محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی کاملا در مورد روابط دوجانبه نبود بلکه بخشی از آن به ایران اختصاص داشت.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، ولیعهد ابوظبی در این دیدار ضمن انتقاد از حضور ایران در جزایر سه گانه از رئیس جمهور فرانسه و مشاورانش خواست که در مقابل تهران به آنها کمک کنند.
مقامات ابوظبی همچنان نسبت به ایران موضع تندی دارند. اخیر وزیر خارجه امارات به ایران سفر کرد و ظریف وزیر خااجه ایران نیز به ابوظبی سفری داشت اما با این حال روابط همچنان سرد است.
این درحالی است که دبی به شدت از کاهش تحریم ها علیه ایران بویژه در حوزه تجارت پتروشیمی، طلا و صادرات و واردات قطعات خودور هواپیما خرسند شده است. اکثر این قراردادها در منطقه آزاد جبل علی در امارات صورت می گیرد.