سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

بهداشت و سلامتی

 


سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در زنان بوده و یک سوم کل سرطان در آنان را تشکیل می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان فوق تخصص آنکولوژی بیمارستان توحید سنندج با اعلام این مطلب، گفت: از هر 9 زن یک نفر در طول عمرش دچار سرطان سینه می‌شود.

دکتر بایزید قادری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، با اشاره به اینکه سرطان سینه نوعی بیماری وابسته به هورمون است، اظهار کرد: تماس بیشتر با هورمون زنانه از جمله بلوغ زودرس، یائسگی دیررس، نازایی، رژیم غذایی پرچرب و پر کالری، مصرف الکل، تماس با اشعه‌های یونیزان و عوامل ژنتیکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد کننده سرطان سینه در زنان است.

به گفته وی، چاقی بویژه بعد از یائسگی 30 تا 50 درصد ریسک سرطان سینه را افزایش می‌دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه هر گونه تغییر در ظاهر سینه از جمله افزایش یا کاهش در اندازه سینه، تغییرات پوستی مانند قرمزی، زخم، اگزمای نوک سینه، فرورفتگی نوک سینه و ترشحات غیر طبیعی، درد سینه و تورم یا وجود توده در قسمتی از بافت سینه از مهم‌ترین علائم سرطان سینه هستند که در صورت مشاهده این علائم باید به پزشک معالج مراجعه کرد.

دکتر قادری به نقش غربالگری در تشخیص زود رس سرطان سینه و درمان آن در مراحل اولیه اشاره کرد و گفت: ماموگرافی سالیانه بعد از 40 سالگی برای تمام زنان پیشنهاد می‌شود و این اقدام 15 تا 30 درصد مرگ ناشی از سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

این فوق تخصص آنکولوژی در ادامه سبک زندگی سالم را بهترین روش پیشگیری از سرطان عنوان کرد و گفت: افزایش فعالیت فیزیکی، اجتناب از افزایش وزن، عدم مصرف الکل، مصرف سبزیجات و میوه جات، عدم مصرف شکر و کربوهیدرات، مصرف ماهی به جای گوشت قرمز، عدم مصرف غذاهای پرچرب و پرکالری از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از سرطان سینه در زنان است.

دکتر قادری با اشاره به اینکه تشخیص قطعی توده‌های مشکوک سینه با نمونه‌برداری امکان‌پذیر است، افزود: جراحی از اقدامات درمانی در این عارضه است که بر اساس اندازه و میزان درگیری توده و تصمیم بیمار و جراح، قسمتی یا کل بافت سینه برداشته می‌شود.

وی در پایان، شیمی درمانی، رادیوتراپی و هورمون درمانی را از دیگر اقدامات درمانی در سرطان سینه اعلام کرد و یادآور شد: کلیه بیماران بعد از جراحی باید جهت شیمی درمانی به آنکولوژیست ارجاع داده شوند و در بعضی موارد پس از انجام شیمی درمانی به رادیوتراپی نیز نیاز ‌است.
 

کارشناس تغذیه حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان رفسنجان گفت: در حال حاضر مهم‌ترین علت مرگ و میر در کشور ما بیماری‌های قلبی و عروقی است، بطوری که از هر 800 مرگ که در کشور اتفاق می‌افتد، 300 مورد مربوط به این بیماری‌هاست.

"فاطمه ابراهیمی"، در گفت و گو با ایسنا افزود: یکی از مواردی که باعث افزایش کلسترول خون و بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود، الگوی غلط مصرف روغن‌ها و چربی‌ها و مصرف زیاد روغن‌های جامد است.

ابراهیمی با اشاره به اینکه این بیماری‌ها در دوران کودکی در بدن شکل می‌گیرد، خاطرنشان کرد: تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته و سرخ شده از دوران کودکی شکل گرفته و ذائقه را می‌سازد که تغییر آن در بزرگسالی مشکل است.

وی افزود: روغن نباتی به طور طبیعی به صورت مایع است که آن را در کارخانه تبدیل به روغن جامد می‌کنند در فرآیند تبدیل روغن مایع به جامد‌، اسیدهای چرب با هیدروژن اشباع می‌شوند که این اسیدهای چرب اشباع برای سلامتی مضرند و در لیست غذاهای خطرناک قرار می‌گیرند.

کارشناس تغذیه حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان رفسنجان با بیان اینکه روغن زیتون و مغزها بخصوص گردو حاوی روغن با کیفیت مطلوب هستند و باعث کاهش کلسترولمی شوند، توصیه کرد: سعی کنید مصرف چربی‌های اشباع‌(جامد) را در برنامه غذایی خود حذف کنید و از روغن‌های غیراشباع نظیر روغن‌های زیتون‌، کانولا‌( کلزا) آفتابگردان، ذرت و سویا استفاده کنید‌.

ابراهیمی، میزان تولید کالری توسط همه چربی‌ها و روغن‌ها را دو برابر پروتئین‌ها و مواد نشاسته‌ای عنوان و خاطرنشان کرد: تمام مواد غذایی چرب که چربی آن دیده نمی‌شود مثل گردو‌، پسته‌، گوشت‌، بیسکویت‌ها‌، انواع شیرینی‌ها و لبنیات پرچرب به دلیل چربی پنهان به اندازه چربی که دارند کالری بیشتری ایجاد می‌کنند و اگر بی‌رویه مصرف شوند، باعث چاقی می‌شوند.

وی افزود: پرهیز از مصرف بیش از حد روغن و غذاهای چرب‌، تشویق تولید کنندگان صنایع روغن نباتی به تولید روغن‌ها‌یی با فرمولاسیون بهبودیافته و تشویق مردم به انجام فعالیت بدنی منظم و کافی توصیه می‌شود.

ابراهیمی تصریح کرد: مصرف زیاد از حد روغن، باعث بروز اضافه وزن و چاقی شده و امکان افزایش کلسترول، افزایش فشارخون و در نتیجه خطر ابتلا به امراض قلبی عروقی را فراهم می‌آورد.

وی بر مصرف مواد لبنی کم چرب و گوشت کم چربی تاکید کرد و افزود: مصرف شیر و مواد لبنی پرچرب و گوشت پرچربی به دلیل دارا بودن چربی‌های اشباع موجب افزایش کلسترول خون و بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد : روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و فاقد کلسترول است، به روغن جامد ارجحیت دارد.

کارشناس تغذیه حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان رفسنجان مصرف ماهی، زیتون و مغزها به دلیل دارا بودن خواص اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی، روغن زیتون و اسید اولئیک در روغن گردو را برای سلامت قلب و عروق مفید دانست و گفت‌: استفاده از حرارت بالا هنگام طبخ‌، باعث ایجاد ترکیبات شیمیایی نامطلوب در روغن می‌شود و زمانی که غلظت این ترکیبات زیاد باشد، روغن کدر، بدبو و غلیظ می‌شود، بنابراین باید روغن با شعله کم حرارت داده شود و از مصرف مجدد روغن حرارت دیده پرهیز شود.

وی توصیه کرد: از مصرف غذاهای سرخ کرده خودداری کرده و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.

ابراهیمی با اشاره به اینکه مصرف چیپس بدلیل مقادیر زیاد روغن و نمک توصیه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: فرآورده‌های غذایی چرب مثل چیپس‌، کیک و بیسکویت را باید در محل خشک‌، خنک‌، تاریک و به دور از هوا نگهداری کرد.
 
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کشور با تأکید براینکه باید از نمک تصفیه شده استفاده شود، گفت: نمک تصفیه نشده حاوی فلزات سنگینی است که سرطان‌زاست.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر ساداتی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: پدیده یددار کردن نمک از سال 72 با شیوع بیماری گواتر در کشور آغاز شد که براین اساس در هر تن نمک 40 گرم ید اضافه شد.

وی با اشاره به اینکه نمک استخراجی از معادن دارای عناصری چون سولفات‌سدیم، سولفات‌کلسیم و فلزات سنگینی چون آرسنیک، کادمیم جیوه، مس و سرب است، افزود: این فلزات سنگین خاصیت تجمع تدریجی در اندام بدن مانند کلیه و کبد را دارد و بخش زیادی از مشکلات امروز مردم ما ناشی از مصرف نمک ناسالم و همراه با فلزات سنگین است.

مدیرعامل شرکت سهامی املاح ایران با تأکید براینکه وجود نیم گرم آرسنیک در یک تن نمک سرطان‌زاست، تصریح کرد: نمک تصفیه‌شده نمکی عاری از هرگونه از این فلزات سنگین و عناصر است و با افزودن ید به آن، نمک سالم در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: نمک یکی از مواد مورد نیاز در تولید نان است، ولی امروز شاهد آن هستیم که در 90 درصد نانوایی‌های سنتی از نمک‌های غیربهداشتی و تصفیه‌نشده استفاده می‌کنند و از نمک‌آسیابی به جای نمک سالم استفاده می‌شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان نمک تصفیه‌شده کشور در خصوص مشکلات امروز جامعه در استفاده از نمک گفت: مشکل امروز این است که مردم بدون اطلاع، از نمک‌های ناسالم استفاده می‌کنند و نسبت به نمک‌های تصفیه شده آگاهی کافی ندارند که قطعا این موضوع به جهت استفاده زیاد مردم ما از نمک، خطرآفرین خواهد بود.

ساداتی در خصوص تولید نمک در کشور افزود: نمک سالم و تصفیه شده‌ در کارخانه گرمسار تولید می‌شود و تاکنون 35 هزار تن تولید داشته‌ایم و حدود سه هزار تن صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس صورت گرفته است که ارزش این صادرات چیزی در حدود 150 هزار دلار بوده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد