سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار آثار تبعات انتقال آب کارون و اعتراضات اجتماعی

 

با حضور مسئولان استانی و اساتید دانشگاه برگزار شد:
اگر اصفهانی‌ها مشکلات انتقال آب در شبکه و پرت آب را حل کنند، آب فعلی آن‌ها در سال 1410 زیاد خواهد بود و نیازی به انتقال وجود ندارد / در صورت برداشت سالانه 770 میلیون متر مکعب آب توسط تونل بهشت‌آباد، 372 میلیارد تومان تنها از ناحیه مسائل برق آبی به کشور ضرر وارد می‌شود / در طرح توجیهی انتقال آب کارون به زاینده رود نیاز آب شرب هر فرد 1.5 برابر مقدار معمول در نظر گرفته شده است، در این طرح به جای 180 لیتر برای هر فرد 274 لیتر در نظر گرفته شده است
سخنرانی علمی با موضوع «طرح انتقال آب کارون و چالش‌های آن» با حضور مسئولان استانی و اساتید دانشگاه برگزار شد.

سخنرانی علمی با موضوع طرح انتقال آب کارون و چالش‌های آن ظهر امروز در سالن شیخ شوشتری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اهواز برگزار شد.
 
در این سخنرانی ناصر سودانی و سید شریف حسینی نمایندگان مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، مهدی قمشی مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صیانت از آب، احمد باورساد عضو شورای شهر اهواز، اساتید و اعضا هیئت علمی دانشگاه‌ها و جمعی از دانشجویان این دانشگاه حضور داشتند.
 
این سخنرانی به همت دانشجویان کار‌شناسی ارشد رشته علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اهواز برگزار شد و پیش از آن نیز این دانشجویان توماری را تهیه و به امضای حداکثری رساندند تا پس از تکمیل به محضر رئیس‌جمهور برسانند.
 
در این گردهمایی اساتید دانشگاه انتقادات وارد به انتقال آب کارون را از علمی بررسی و مضرات آن را از نظر زیست محیطی و انسانی توضیح دادند.


واکنش مشاور استاندار خوزستان‌ به انتقال آب کارون
انتقال آب کارون به مشکلات زیست‌محیطی‌ اروند‌رود و خلیج فارس ‌دامن می‌زند


مهدی قمشی در سخنرانی علمی «انتقال آب کارون و چالش‌های آن» که بعد از ظهر امروز در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اهواز تشکیل شد اظهار کرد: انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به زاینده‌رود یک مسئله کاملا علمی و تخصصی است که نباید آن را سیاسی کرد.

وی با بیان اینکه انتقال آب کارون در ماه‌های اخیر جنبه اجتماعی پیدا کرده است تصریح کرد: این مسئله در 11 سال گذشته کاملا از نظر علمی و تخصصی بررسی و مسائل و مشکلات آن به گوش مسئولان رسیده است.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صیانت از آب با بیان اینکه اخیرا حساسیت مردم خوزستان و چهارمحال بختیاری نسبت به این موضوع بالا رفته است اذعان کرد: سال‌هاست که آب کارون براساس طرح‌های مختلف منتقل شده‌ و در حال حاضر 1/5 میلیارد متر مکعب آب از سرشاخه‌های کارون و دز منتقل می‌شود.

وی به اجرای طرح‌های کوهرنگ سه و خدنگستان اشاره کرد و گفت: این طرح‌ها با بیش از 9 درصد پیشرفت در اجرا، ‌حجمی بیش از 330 میلیون متر مکعب از طریق این طرح‌ها منتقل می‌شود.

قمشی با بیان اینکه مشکل امروز مردم خوزستان طرح بهشت‌آباد است عنوان کرد: براساس این طرح قرار است یک میلیارد مترمکعب آب از سرشاخه‌های کارون به زاینده‌رود برای کشاورزی، شرب، صنعت و زیست محیطی منتقل شود.

وی خاطر نشان کرد: در خوزستان بیش از 3 میلیون هکتار زمین قابل کشت وجود دارد که اگر همه آب‌های جاری در خوزستان را به کار ببریم تنها 60 درصد زمین‌های کشاورزی را می‌توان کشت کرد.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صیانت از آب در این خصوص اضافه کرد: در نتیجه 40 درصد زمین‌های کشاورزی بدون آب خواهد ماند و اگر خوش‌بینانه برخورد کنیم ممکن است 75 درصد زمین‌های کشاورزی را بتوان کشت کرد.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صیانت از آب عنوان کرد: EC رودخانه کارون در ایستگاه اهواز تغییر کرده و آب شور شده است و مردم خوزستان آب با EC، 2500 میکروموس مصرف می‌کنند.

قمشی با بیان اینکه انتقال آب کارون باعث بالا رفتن EC و کاهش کمیت آب می‌شود اظهار کرد: انتقال آب کارون، میزان آب تالاب‌های منطقه را مختل می‌کند.

وی افزود: از بین رفتن تالاب‌ها علاوه بر اختلال در زندگی مردمی که امرار معاش آن‌ها به تالاب‌ها وابسته است مشکلاتی مانند ریزگرد‌ها را نیز به دنبال خواهد داشت.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صیانت از آب اشاره کرد: انتقال آب کارون، مشکلات زیست محیطی به اروند‌رود و خلیج فارس را دامن خواهد زد.

وی ادامه داد: همچنین انتقال آب از منطقه بهشت‌آباد به زاینده‌رود بر آب‌های زیر‌زمینی چهارمحال بختیاری شدیدا لطمه وارد می‌کند و سبب از بین رفتن زمین‌های زیر کشت منطقه خواهد شد.

قمشی با بیان اینکه انتقال آب از کارون باعث بالا رفتن انتظارات می‌شود تصریح کرد: با توجه به تامین نشدن اشتهای سیری ناپذیر تقاضا، مشکل تقاضای آب همچنان باقی خواهد ماند.

وی با بیان اینکه در طرح توجیهی انتقال آب کارون، آورد آب بسیار غیر علمی است عنوان کرد: آورد رودخانه کارون و دز به طور متوسط 18.77 میلیارد مترمکعب است در حالی که در طرح توجیهی آورد بیش از 24 میلیارد متر مکعب آمده است که قابل تطبیق با واقعیت نیست.

مشاور استاندار در امور رودخانه‌ها و صیانت از آب با بیان اینکه در طرح توجیهی انتقال آب کارون به زاینده رود نیاز آب شرب هر فرد 1.5 برابر مقدار معمول در نظر گرفته شده است خاطر‌نشان کرد: در این طرح به جای 180 لیتر برای هر فرد 274 لیتر در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: اگر اصفهانی‌ها مشکلات انتقال آب در شبکه و پرت آب را حل کنند، آب فعلی آن‌ها در سال 1410 زیاد خواهد بود و نیازی به انتقال وجود ندارد.

قمشی با بیان اینکه در این طرح نیروگاه‌های برق آب موجود در خوزستان نادیده گرفته شده است گفت: هم اکنون در مسیر رودخانه کارون شش نیروگاه بزرگ برق آبی وجود دارد که در طرح توجیهی انتقال آب کاهش تولید این نیروگاه‌ها در نظر گرفته نشده است.

وی اضافه کرد: در صورت برداشت سالانه 770 میلیون متر مکعب آب توسط تونل بهشت‌آباد، 372 میلیارد تومان تنها از ناحیه مسائل برق آبی به کشور ضرر وارد می‌شود.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صیانت از آب با بیان اینکه انتقال آب کارون به زاینده باعث ضرر می‌شود تصریح کرد: هزینه‌های صرف شده برای انتقال آب هیچ صرفه اقتصادی برای کشور ندارد زیرا تنها منطقه استفاده از خوزستان به اصفهان جا به جا می‌شود.


سید شریف حسینی:
‌نمایندگان خوزستان اجازه انتقال آب کارون را با طرح‌های ‌غیر‌کارشناسی آقایان نمی‌دهند‌


نماینده مردم اهواز در مجلس گفت:‌ ‌نمایندگان خوزستان اجازه انتقال آب کارون را با طرح‌های‌ غیر‌کارشناسی آقایان نمی‌دهند‌.

سید شریف حسینی در سخنرانی علمی «انتقال آب کارون و چالش‌های آن» که ظهر امروز در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اهواز برگزار شد اظهار کرد: برای مسئولانی که خود را خوزستانی می‌دانند اما ارزش پست و مقام را از خوزستان بالا‌تر می‌بینند متاسف هستم.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی بر اتحاد مردم و مسئولان خوزستان برای جلوگیری از انتقال آب کارون تاکید کرد و گفت: در بحث انتقال آب کارون مهم‌ترین موضوع این است که ما مرکزیت در این موضوع نداریم، راستگویان پراکنده‌ای هستیم که دروغگویان متحد در مقابل ما قرار دارند که با اتحاد حرف خود را به کرسی می‌نشانند.

وی با بیان اینکه مسئولان خوزستانی باید ترس خود را کنار بگذارند و با مردم باشند تصریح کرد: این مسئولان باید با تفکر به آینده خوزستان از حق آینده مردم این سرزمین دفاع کنند و به فکر نسل آینده باشند زیرا از نظر علمی ثابت شده که ما در آینده دچار بحران می‌شویم.

حسینی با طرح این سئوال که آیا در خوزستان وضعیت رفاهی خوبی است که بحث انتقال آب را مطرح می‌کنید؟ ادامه داد: در سال 75، خوزستان 3 میلیون و 700 هزار نفر جمعیت داشت این رقم در سال 85 به 4 میلیون و 800 هزار نفر رسید.

وی اضافه کرد: یعنی نرخ رشد جمعیت خوزستان در سال 75، برابر با 1/33 درصد بود و در کشور 1/66 درصد و در سال 85 نیز در خوزستان 1/17 درصد و در کشور 1/29 درصد بود که این ارقام نشان می‌دهد نرخ رشد جمعیت در خوزستان نسبت به کل کشور کاهش داشته است.

نماینده مردم اهواز در مجلس موضوع دوم را مسئله اشتغال و بیکاری در استان بیان کرد و گفت: رشد شاغلان در خوزستان برابر با 1/9 درصد و در کشور 2/3 درصد است که در اینجا باز هم کاهش رشد اشتغال در خوزستان را نسبت به آمار کشوری می‌بینیم.

وی به آمارهای دروغی که در چند سال گذشته از خوزستان به مرکز ارسال می‌شد اشاره کرد و افزود: در سال 83 نرخ بیکاری در خوزستان 18 درصد و در کشور 10/4 درصد بود و آماری که در سال 86 نرخ بیکاری در کشور به 11/9 افزایش یافت و آماری که از خوزستان خارج شد نرخ بیکاری را 1/6 درصد نشان می‌داد یعنی که بیکاری در خوزستان کاهش و در کشور افزایش یافته است.

حسینی خاطر نشان کرد: این آمارهای دروغ باعث می‌شود که اگر بخواهند کارخانه‌ای بسازند این کارخانه را در استان‌هایی که نرخ بیکاری بیشتری داشته باشد احداث می‌کنند.

وی اضافه کرد: در استان‌های دیگر آمارسازی‌ها به نفع مردم است اما در خوزستان مسئولان برای اینکه چند صباحی بیشتر بمانند آمارهای کذب ارائه می‌دهند.

نماینده مردم اهواز به منابع عظیمی که در خوزستان وجود دارد اشاره کرد و گفت: خوزستان از نظر تولید نفت، گاز، آب شیرین و کشاورزی در رتبه اول کشور قرار دارد، چهار درصد مساحت و 6/5 درصد جمعیت را تشکیل داده است.

وی عنوان کرد: در مقابل این همه منابع عظیم امید به زندگی پایین‌تر از سطح کشور، رتبه 31 از نظر قبولی در امتحانات متوسطه آموزش و پرورش، کمترین پس انداز به دلیل بالا بودن سطح عمومی قیمت‌ها در خوزستان وجود دارد.

حسینی با بیان اینکه محاسبه آقایان از میزان آورد سالانه یعنی 21 میلیارد مترمکعب آب به استان غلط و غیرعلمی است تصریح کرد:، رقم واقعی 13/4 میلیارد متر مکعب است به علاوه سالانه 100 میلیون متر مکعب زهاب‌های مختلف کشاورزی، شهری و صنعتی دارد وارد کارون می‌شود.

حسینی خطاب به رئیس محیط زیست کشور اظهار کرد: خانم ابتکار شما که نمایشی به خوزستان آمدید چرا به تعهدات خود عمل نمی‌کنید؟

وی بیان کرد: چرا کسانی که از یک استان در وزارت هستند نگاه‌شان منطقه‌ای است و با هر ترفندی می‌خواهند آب را منتقل کنند؟

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما برای احیای خوزستان و کارون در کنار یکدیگر هستیم تا جلوی طرح‌های غیر کار‌شناسی کسانی را که منطقه‌ای نگاه می‌کنند بگیریم و در ‌‌نهایت سمفونی مرگ کارون را ما باید متوقف کنیم.


ناصر سودانی:
دست‌هایی می‌خواهد غیرمدبرانه حکم مرگ رودخانه کارون را صادر کند


نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: دست‌هایی وجود دارد که می‌خواهند غیرمدبرانه حکم مرگ رودخانه کارون را صادر کنند.

ناصر سودانی در سخنرانی علمی انتقال آب کارون و چالش‌های آن که ظهر امروز در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اهواز برگزار شد اظهار کرد: انتقال آب کارون یک موضوع حیاتی است که متاسفانه دندان طمع، دست تطاول و چشم کوته‌بین عده‌ای در حال رقم زدن فاجعه‌ای بزرگ است.

وی ادامه داد: این گردهمایی واکنش فریادگونه و عکس‌العمل مسئولانه از سوی مجامع علمی و پژوهشی دانشگاه است.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: شرکت در این جلسات برای ما باعث می‌شود با کوله‌باری از آلام از این جلسه خارج شویم و با انگیزه بیشتری موضوع انتقال آب کارون را دنبال کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کنار آب آبادانی، عمران و تمدن ایجاد می‌شود بیان کرد: آب در طول تاریخ مورد طمع بوده است و همگان آن را طلب می‌کنند به دلیل اینکه برای انسان، محیط، دام و گیاه خاصیت و هرچیز زنده‌ای منشا آبی دارد.

سودانی با بیان اینکه در زمانی کارون محل شنای کوسه‌ها و کشتیرانی بود تصریح کرد: در 70 سال گذشته میانگین آبی که سالانه وارد رودخانه کارون می‌شد معادل 30 میلیارد متر مکعب بود و در زمان قبل از انقلاب بررسی کردند و تصمیم گرفتند به جای اینکه این آب به خارج از کشور برود بهتر است به استان‌های داخلی که مشکل آب دارند منتقل شود.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در راس مسئولان اجرایی کشور به خصوص وزارت نیرو، تصمیم‌گیرندگان مرتبط با آب همگی از استان‌های فلات مرکزی هستند جز در چهار سال گذشته که با شرط یک خوزستانی را منصوب کردند.

وی در رابطه با این شرط گفت: شرط آنها این بود که این فرد، خوزستانی‌ها را متقاعد کند که آب کارون انتقال داده شود.

سودانی با بیان اینکه یک اراده واقعی و جمعی برای انتقال آب کارون در کشور وجود دارد اظهار کرد: دستگاه‌های علمی و پژوهشی هم به کمک آن‌ها آمده‌اند و می‌گویند آب در خوزستان اضافه است و باید خارج شود.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: با نگاهی به طبیعت به این نتیجه می‌رسیم که ذات باری تعالی ترتیبی اتخاذ کرده است و آب را در این مسیر قرار داده است و مانند خون در رگ به جریان انداخته است.

وی ادامه داد: حرکت برخلاف اراده الهی و جریان طبیعت منتهی به شکست می‌شود، ممکن است شما تلاش کنید و عملیاتی انجام دهید اما چون نگاه همراه با طبیعت و فطرت در آن نیست منتهی به شکست می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: آب و کارون برای خوزستان به منزله ناموس است به این معناست که همه باید از این ناموس دفاع کنند اما دست‌هایی وجود دارد که می‌خواهند غیرمدبرانه حکم مرگ این رودخانه را صادر کنند.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باغ پسته بعضی جا‌ها به قیمت از بین رفتن زمین‌های کشاورزی خوزستان حاصلخیز شده است بیان کرد: در مرداد 84 ما از احمدی‌نژاد قول گرفتیم که در ارتباط با کارون منصف باشد ولی متاسفانه خلاف قول خود عمل کرد.

وی در این خصوص اضافه کرد: آن‌ها چون فهمیدند با آشکار کردن فعالیت‌های خود، کار به جایی نمی‌برند پنهانی کار کردند و سدهای انحرافی برای زمین‌های کشاورزی استان‌های مسیر ایجاد کردند.

سودانی به شروطی که نمایندگان خوزستان در کمیسیون کشاورزی در دوره گذشته برای انتقال آب کارون گذاشتند اشاره کرد و گفت: ما شرط کردیم که در صورتی می‌توانند آب را منتقل کنند که آب شرب سالم و بهداشتی مردم خوزستان تامین شود و طرح مقام معظم رهبری مبنی بر کشت 80 هزار هکتار  زمین‌‌های کشاورزی اجرا شود و سپس با توجه به پروژه‌های صنعتی و مهندسی رودخانه مازاد آب را از جایی غیر از سرشاخه‌ها منتقل کنند.

وی افزود: اما متاسفانه ما را دور زدند به خصوص زمانی که زرگر وزیر نیرو بود و حال با این نگاه وارد استانداری اصفهان شده است.

نماینده مردم اهواز با بیان اینکه برای انتقال آب کارون در بودجه 93، ردیف اعتباری در نظر گرفته‌اند اشاره کرد: بودجه 15 میلیارد تومانی که برای انتقال آب کارون در نظر گرفته‌اند مقدار کمی است که حتی کفاف مطالعات را نمی‌دهد اما اگر ما کوتاه بیاییم به این معناست که به این موضوع صحه گذاشته‌ایم.

سودانی عنوان کرد: یکی از تدابیر نمایندگان مجلس این است که به نمایندگی از مردم به قوه قضاییه شکایت کنند و تدبیر دیگر استیضاح وزیر نیرو است که مانند استعفای ما حلال مشکلات نیست.

نماینده مردم اهواز با دعوت مسئولان به نگاه ملی عنوان کرد: ما نمی‌گوییم انتقال آب نباشد اما در این زمینه باید نگاه ملی و همراه با انصاف و برخاسته از خدا ترسی داشته باشید.
مرجع / فـارس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد