سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک گزارش اجتماعی

 

 عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز در خانه سینما حضور پیدا کرد تا با سینماگران درباره مواد مخدر و نقش اهالی سینما در پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر صحبت کند اما آماری که وی از میزان مصرف مواد مخدر و تأثیرات آن بر جامعه به سینماگران ارائه داد باعث تعجب اهالی سینما شد.
 
به گزارش ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی عصر امروز بعد از نمایش فیلمی پیرامون تأثیرات فاجعه بار مصرف مواد مخدر بر خانواده‌ها، به روی سن سالن سیف الله داد خانه سینما آمد و خطاب به سینماگران گفت: ما دست استمداد به طرف سینماگران دراز می‌کنیم تا ما را در کار خیر و عمل صالح یاری کند.
 
وی با اشاره به رویکرد توسعه محور خود در برنامه‌های وزارت کشور گفت: من هرجا بودم این نگاه توسعه محور را داشته‌ام و امروز نیز در وزارت کشور این نگاه با توجه به بحث‌های اجتماعی مورد توجه جدی است و ما می‌خواهیم از همه مردم و ظرفیت‌ها در این راه کمک بگیریم.
 
وی با اشاره به مشکلات پیش روی کشور در مبارزه با مواد مخدر گفت: علی رغم هزینه‌های بسیاری که برای مبارزه با مواد مخدر انجام داده‌ایم و شهدای گرانقدری که در این راه تقدیم کرده‌ایم اما باز هم از قاچاقچیان و معتادین عقب هستیم.
 
رحمانی فضلی ادامه داد: امروز دیگر روش‌های سنتی در مبارزه با مواد مخدر با توجه به پیچیدگی موضوع پاسخگو نیست و اگر بخواهیم از‌‌ همان روش‌های گذشته استفاده کنیم موفق نیستیم.
 
وی با اشاره به اینکه امروز مواد مخدر به یک صنعت مالی در دنیا تبدیل شده است گفت: گردش مالی و سود ناشی از تولید و انتقال مواد مخدر در دنیا بیش از هزار میلیارد دلار است که از این میان گردش مالی مواد مخدر در ایران سه میلیارد دلار می‌شود همین امر نشان می‌دهد که برای تولیدکنندگان مواد مخدر، ایران سود بالایی دارد و به ریسک فعالیت در این حوزه می‌ارزد.
 
وزیر کشور با اشاره به لزوم گسترش فعالیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر گفت: من با نهادهای مختلف جلسه داشته‌ام و حتی قصد داریم جلسه‌ای را نیز با حضور نهادهای مردم نهاد و رئیس جمهور برگزار کنیم تا نقش ان جی او‌ها در مبارزه با مواد مخدر بیشتر شود.
 
وی با اشاره به میزان معتادین کشور گفت: ما امروز براساس آمار یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر معتاد داریم که با احتساب خانواده آن‌ها ۵ میلیون نفر مستقیم مصرف مواد مخدر هستند و یک میلیون خانواده در این امر درگیر هستند. درسالهای اخیر میزان گرایش خانم‌ها به مواد مخدر بسیار افزایش پیدا کرده و این امر بسیار نگران کننده است. همچنین بخش مهمی از مصرف کنندگان یعنی ۱۷ درصد مصرف کنندگان افراد تحصیل کرده و لیسانس به بالا هستند.
 
وی با اشاره به اینکه باید در رویکرد مبارزه با مواد مخدر ۴ اصل را در نظر داشت افزود: پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت ۴ اصلی است که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.
 
رحمانی فضلی افزود: در بخش پیشگیری فعالیت‌های خوبی در ماه‌های اخیر شده است ما در ماه‌های اخیر بیش از ۲۰۰ لابراتوار تهیه و تولید مواد مخدر را از بین برده‌ایم. البته منظور لابراتوار یک آزمایشگاه پیچیده نیست بلکه امروز یک آشپزخانه نیز تبدیل به محل تولید مواد مخدر شده است.
 
وی ادامه داد: امروز ۸۰ درصد معتادین خودشان تبدیل به توزیع کننده و فروشنده مواد مخدر شدند و ما در حوزه درمان بیش از ۱۶ هزار نفر از معتادین را جمع کردیم و سعی داریم که نگهداری آن‌ها را به ان جی او‌ها بسپاریم هرچند امروز ۸۰ درصد معتادین توسط این ان جی او‌ها که بیشترشان خصوصی است و توسط افرادی که از اعتیاد بازگشته‌اند اداره می‌شود نگهداری می‌شوند. 
 
 رحمانی فضلی ادامه داد: امروز شبکه‌های توزیع مواد مخدر که از خارج از کشور مواد را به داخل وارد می‌کنند به شبکه عظیمی از سیستم‌های پیشرفته امنیتی و مخابراتی دسترسی دارند و در حالی که ما مرز‌ها را به روی آن‌ها بسته‌ایم آن‌ها از طریق دریای عمان و راه‌های آبی می‌خواهند مواد را وارد کشور کنند. به همین دلیل ما اعلام کردیم که نباید در مبارزه با آن‌ها فقط به حمل و نقل کنندگان مواد بسنده کرد و نباید هیچ محموله‌ای بدون کنترل و پیگیری‌‌ رها شود و باید به سرشاخه‌های آن‌ها دسترسی پیدا کرد. 
  
وی با اشاره به تولید ۷ هزار و ۵۰۰ تن مواد مخدر در ماه‌های گذشته در افغانستان گفت: کشفیات ما نیز ۱۹ درصد افزایش پیدا کرده است هرچند با برنامه ریزی درست توانستیم هزینه‌های اضافی را ۴۱ درصد کاهش دهیم. 
  
وزیر کشور نقش سینماگران را در آگاه کردن جامعه به معضلات مصرف مواد مخدر بسیار مهم دانست و افزود من بعضی فیلم‌های سینمایی را می‌بینم که بسیار خرسند می‌شوم مانند فیلم دهلیز که بسیار روان و زیبا ساخته شد و پیام خوبی داشت.
وی ادامه داد: سینماگران ابزار کار خوبی دارند و باید با آثار خود تصویرسازی ذهنی و نگاه فرهنگی مردم را به اعتیاد و خانواده‌هایی که درگیر مواد مخدر هستند عوض کنند. امروز ما باید به جای پس زدن خانواده‌های معتادین به مواد مخدر آن‌ها را مورد ملاطفت قرار دهیم.
 
 
رحمانی فضلی افزود: امروز ما صد‌ها خیریه ایتام و خیریه‌های مدرسه سازی داریم اما یک خیریه مناسب که فرزندان معتادان را تحت سرپرستی قرار دهد نداریم در حالی که باید به این امر توجه کنیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد