سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

 

مقامات نظامی اسرائیلی همچنین گفته اند: در سال آینده میلادی هیچ حمله نظامی از اسرائیل علیه ایران انجام نخواهد شد به همین دلیل همه پول هایی که برای کسب آمادگی ها هزینه شده بود بدون نتیجه بوده است.
یک روزنامه اسرائیلی از سرمایه گذاری 4 میلیارد دلاری این رژیم برای برای تهیه مقدمات حمله نظامی احتمالی به ایران خبر داد.

به گزارش عصر ایران، روزنامه یدیعوت آحارونت نوشت: منابع اسرائیلی گفته اند هزینه های کسب آمادگی اسرائیل برای اقدام نظامی احتمالی علیه ایران به بیش از 12 شیکل معادل 4 میلیارد دلار رسیده است.

آمریکا درباره این رقم از سرمایه گذاری های نظامی - امنیتی اسرائیل هیچ وعده ای برای کمک و پرداخت کل یا بخشی از این پول نداده است.

به نوشته روزنامه یدیعوت آحارونت، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز با امضای احکامی، هزینه کردن این مبلغ را تایید کرده است. این مبلغ برای برنامه هایی از جمله برگزاری مانورهای نظامی و کسب آمادگی های اطلاعاتی - امنیتی اختصاص یافته است.

این روزنامه افزود: اسرائیل به رغم اینکه قانع است نمی تواند بدون مشارکت و کمک آمریکا، عملیات نظامی علیه ایران انجام دهد اما این مبلغ را برای برنامه حمله یکجانبه تل آویو به ایران هزینه کرده است.

مقامات نظامی اسرائیلی همچنین گفته اند: در سال آینده میلادی هیچ حمله نظامی از اسرائیل علیه ایران انجام نخواهد شد به همین دلیل همه پول هایی که برای کسب آمادگی ها هزینه شده بود بدون نتیجه بوده است.

آنها همچنین گفته اند اسرائیل باید قدرت بازدارندگی تاثیرگذار و واقعی و نه نظری را ایجاد کند زیرا طرح هایی که تاکنون برای این منظور تهیه شده بودند به لحاظ ارتباط با واقعیت ها، مشکلات بسیاری  داشته اند. با این حال مقامات اسرائیلی  قصد دارند قدرت نظامی این رژیم را تا سال 2015 به سطح بازدارندگی کامل و تاثیرگذاری بالا برسانند.

روزنامه یدیعوت آحارونت اضافه کرد: فعالیت های جاسوسی و اطلاعاتی اسرائیل در سال جاری که همچنان ادامه دارد با صرف هزینه های گسترده ای همراه بوده است. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در ابتدای سال جاری میلادی نسبت به حمله احتمالی اسرائیل به ایران نگران بود. اوباما شخصا نتانیاهو را تهدید کرد که در برابر ایران، خویشتندار باشد.

در همین ارتباط گری سیمور مشاور رئیس جمهور آمریکا در امور هسته ای در سخنرانی در اسرائیل گفته بود: آمریکایی ها ایمان داشتند که اسرائیل در سال 2012 به ایران حمله خواهد کرد. امریکایی ها نگران بودند چنین حمله ای باعث شود منطقه ناآرام شود و آمریکایی ها را به دخالت نظامی در خاورمیانه سوق دهد که به سود منافع ملی واشنگتن نباشد. این موضوع همچنین باعث می شد برنامه استفاده از شلاق حمله نظامی اسرائیل برای تقویت ائتلاف بین المللی و تحریم ها علیه ایران و ایجاد نگرانی در میان ایرانی ها با مانع روبه رو شود.
 
 
 
 
واشنگتن پست:
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واشنگتن پست با اشاره به باز شدن چشم طمع شرکتهای آمریکایی به بازار مصرف ایران در پی توافق ژنو به نقل از مؤسس اتاق بازرگانی ایران و آمریکا نوشت: ایران به دنبال خرید ۵۰ فروند هواپیمای بوئینگ و ۱۰۰۰ تاکسی از آمریکاست.

به گزارش سرویس بین الملل سایت خبری تیک Tik.ir، در حالی که دولت اوباما برخی از تحریمها علیه ایران را در قالب توافق هسته ای ژنو بر می دارد، برخی شرکتهای آمریکایی این کشور را به عنوان یک فرصت تجاری احتمالی می بینند.

ایران بازار مصرف 80 میلیون نفری و اقتصاد 500 میلیارد دلاری دارد که پس از ترکیه و عربستان، مقام سوم منطقه را در اختیار دارد. اما تحلیلگران معتقدند، قدرت خرید در ایران تقریباً دو برابر اندازه ارقام تولید ناخالص داخلی این کشور است؛ زیرا به دلیل تحریمها، در سالهای گذشته، مردم پول زیادی را ذخیره کرده‌اند.

بر اساس اعلام اتاق بازرگانی تازه تأسیس ایران و آمریکا، اکنون ایرانی ها آماده خرج کردن این پولها هستند و در آمریکا و جاهای دیگر به دنبال خودرو، هواپیما و تجهیزات معدن هستند.

ای جی میلر، یک ایرانی-آمریکایی که برای کمک به ارتباط بهتر شرکتهای دو کشور، اتاق بازرگانی ایران و آمریکا را راه اندازی کرده است، گفت «آنها اکنون پول دارند و آماده خرید کردن هستند.»

به گفته میلر، شرکتهای آمریکایی فورد، جنرال موتورز، کرایسلر، بوئینگ، چورون و اکسون موبیل، از جمله شرکتهایی بوده اند که در مورد امکان فروش محصولاتشان در ایران، با دیپلماتهای ایرانی حاضر در واشنگتن تماس گرفته اند.

میلر که اصالتاً متولد ایران است و در دهه 70 میلادی به آمریکا مهاجرت کرده است، گفت: «شرکتهای آمریکایی مثل شاهین مترصد فرصت هستند... آنها قبلاً با ایران همکاری داشتند و اکنون می خواهند به این کشور برگردند. آنها می دانند که ایران بازاری عظیم با پول فراوان است.» میلر می گوید، ایران به دنبال خرید 50 فروند هواپیمای بوئینگ است. مقامهای ایرانی همچنین می خواهند 1000 تاکسی بخرند و در حال بررسی هستند تا ببینند این معامله را با فورد انجام دهند یا با جنرال موتورز.

دولت ایران با امید به محقق شدن این همکاری ها، یک سفر کاری را برای شرکت های ایرانی در ماه ژانویه انجام داده است که میلر میزبان آنها در آمریکا خواهد بود.

میلر در ادامه گفت، وی پیش بینی می کند که تعدادی از شرکتهای آمریکایی با همتایان ایرانی خود و همچنین احتمالاً با وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی ایران دیدار و گفت و گو کنند.

 

 

 
هاارتص به نقل از منابع خود نوشت: مقامات ارشد دولت اوباما اذعان کرده اند که توافق موقت هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی باعث لغو تحریم های ایران، 3 برابر بیشتر از رقم اعلام شده می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


هاارتص به نقل از منابع خود نوشت: مقامات ارشد دولت اوباما اذعان کرده اند که توافق موقت هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی باعث لغو تحریم های ایران، 3 برابر بیشتر از رقم اعلام شده می شود.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از هاآرتص، درحالیکه آمریکا اعلام کرده که ایران 7 میلیارد دلار در نتیجه لغو تحریم ها بدست می آورد اما رقم واقعی این لغو تحریم ها به 20 میلیارد دلار می رسد.

بورس ایران رشد قابل توجهی کرده و بسیاری از کشورها برای تجدید روابط اقتصادی با ایران براساس آنچه در ژنو توافق شده، در صف ایستاده اند.

چین نیز سعی در احیای قراردادهای 9 میلیارد دلاری خود در صنعت نفت ایران دارد.

هاارتص در پایان نوشت: در هرصورت لغو تحریم های ایران 20 تا 25 میلیارد دلار ارزش دارد.
 
 
 
 
 
روحانی به قولش عمل کند، ما استعفا نمی‌دهیم!
به دنبال تقدیم استعفای ‌‌نمایندگان استان خوزستان‌ به هیأت‌رئیسه مجلس‌ در روز گذشته، زمزمه‌هایی از اعلام انصراف از سوی نمایندگان‌ استان مازندران ‌و نیز ـ در اواخر روز گذشته ـ ‌استان لرستان‌ به گوش می‌رسد.
کد خبر: ۳۶۴۰۷۲
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۰ - 11 December 2013
استعفای نمایندگانامسال بر خلاف هشت سال گذشته، بودجه سنواتی بدون دیرکرد به مجلس شورای اسلامی رسید؛ اما با اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اوایل هفته جاری از این وقت‌شناسی و احساس مسئولیت دولت‌، خرسند‌ بودند، در اواخر هفته و در شرایطی که باید خود را ‌برای تشکیل کمیسیون تلفیق و بررسی لایحه آماده می‌کردند،‌ اعتراض گسترده‌ای نموده‌اند.

به گزارش «تابناک»، به دنبال تقدیم استعفای ‌‌نمایندگان استان خوزستان‌ به هیأت‌رئیسه مجلس‌ در روز گذشته، زمزمه‌هایی از اعلام انصراف از سوی نمایندگان‌ استان مازندران ‌و نیز ـ در اواخر روز گذشته ـ ‌استان لرستان‌ به گوش می‌رسد.

این گزارش می‌افزاید، امروز نیز در صحن علنی مجلس، ‌موج استعفای نمایندگان ادامه داشت، به گونه‌ای که نمایندگان استان کردستان، استعفای خور را ‌رسما تقدیم هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی کردند.

در این باره باید گفت، اعتراض بیشتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به نوع تنظیم بودجه سالانه است. آنان بر این باورند که حق استان‌های محروم در آن دیده نشده است.

مردم از نمایندگان انتظار دارند


منصورحقیقت‌پور، عضو کمیسیون امنیت ملی در این باره ‌‌گفت: نمایندگانی که استعفا دادند، بر این باورند ‌که نمی‌توانند به وعده‌هایشان، عمل کنند و برای همین‌ استعفا دادند.

این نماینده در پاسخ به این‌که چرا نمایندگان‌ این اشتباه را کرده‌اند و به مردم قول کار اجرایی ‌داده‌اند، گفت: درست است که نمایندگان وظیفه قانون‌گذاری و نظارت دارند، ولی ‌مردم از نمایندگان انتظار دارند.

وی در پاسخ به این ‌که این نیز مداخله در کار دولت است، گفت: این بودجه چیزی نبود که ما انتظار آن را داشتیم. به مناطق محروم اصلا توجهی نشده ‌و بسیاری از مسائل عمرانی نادیده انگاشته شده است.

روحانی قول داده بود، کردستان را از محرومیت نجات‌ دهد


بیاتیان، یکی از نمایندگان مستعفی استان کردستان ‌گفت: بودجه عمرانی استان کردستان به شدت کاهش دارد و در برخی موارد حتی از ۲۰۰ میلیارد اعتبار به ۴۰۰ هزار کاهش داشته است!

وی افزود: این روند خلاف وعده رئیس جمهور به مردم استان است. روحانی به ما قول داده بود که کردستان را از محرومیت نجات دهد، ولی با این بودجه، خلاف آن ثابت شده است.

بیاتیان در پاسخ به این پرسش که استعفای نمایندگان، نوعی اعمال فشار بر دولت است و در اوضاع کنونی که بنا بود دولت و مجلس‌ همکاری کنند، کار درستی است، گفت: ما هم‌اکنون فشار می‌آوریم، ولی نمایندگان استان‌های برخوردار، در گذشته فشار خود را آورده‌اند و در همه پست‌ها و جاهای کلیدی نیرو دارند، ما باید از حق مردم دفاع کنیم.

نماینده بیجار راجع به اینکه در کمیسیون تلفیق می‌شود اشکالات بودجه را اصلاح کرد، گفت: در کمیسیون تلفیق، نماینده این استان‌ها، بیشتر از نماینده دیگر استان‌هاست. در کل ‌استان کردستان، شش نماینده ‌دارد که از این تعداد فقط یک عضو نیز در کمیسیون تلفیق است؛ بنا‌براین، در آنجا هم نمی‌توان کاری از پیش برد.

وی در پاسخ به این ‌که چرا در ‌دولت گذشته، از این اتفاقات نداشتید، گفت: در سال‌های گذشته، بودجه در نظر گرفته می‌شد، ولی تخصیص نمی‌یافت؛ اما امسال اصلا بودجه کاهش دارد.

وی این ادعا را که بودجه امسال واقعی بوده و شاید دلیل این ناراحتی نمایندگان ‌‌ناشی از همین ‌باشد، رد کرد و گفت: بودجه امسال اتفاقا بلند‌پروازانه بوده و باید دقت بسیاری بر آن کرد.

 

لاریجانی خطاب به مسولان آمریکایی
اخیراً مسئولان آمریکایی درباره مسائل هسته‌ای ایران زیاد حرف می‌زنند. شما در مذاکرات توافق کردید و اگر جرأت دارید براساس توافق صورت گرفته عمل نکنید، آن وقت ببینید ما چه خواهیم کرد.
کد خبر: ۳۶۴۲۶۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۹ - 12 December 2013
علی لاریجانی امروز در مراسم گرامیداشت اربعین مرحوم حبیب‌الله عسگراولادی با بیان اینکه حزب موتلفه را یک حزب مستقل و پایدار می‌دانیم، گفت: این حزب در فرازو فرودهای سیاسی منحج روشن و حرکت ریشه‌داری دارد.

به گزارش«تابناک»،علی لاریجانی امروز در مراسم گرامیداشت اربعین مرحوم حبیب‌الله عسگراولادی با بیان اینکه حزب موتلفه را یک حزب مستقل و پایدار می‌دانیم، گفت: این حزب در فرازو فرودهای سیاسی منحج روشن و حرکت ریشه‌داری دارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه امیدوارم دستاورد مرحوم عسگراولادی همچنان در تقویت جمهوری اسلامی درخشندگی داشته باشد و در ساماندهی امور سیاسی نقش خود را ایفا کند، افزود: انصافاً مرحوم عسگراولادی از سیاستمداران برجسته بود و بعید است به این سادگی خلأ وجود وی پر شود.

وی با اشاره به اینکه مرحوم عسگراولادی در طول بیش از نیم قرن ساحت سیاست در کشور، یک نقش موثر و تاثیرگذار از جهات مختلف داشت، تصریح کرد: بر ما واجب است که نسبت به این مرد بزرگ قدرشناس باشیم و راه او را بهتر بشناسیم؛ و امروز که چهلمین روز درگذشت آن عزیز سفرکرده است موضوعیت دارد که نسبت به منحج، رفتار سیاسی ایشان شناسایی دقیق‌تری نیز داشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مرحوم عسگراولادی سیاستمداری ریشه‌دار بود، افزود: این نکته مهمی است که سیاستمداران رفتار سنجیده و حکیمانه داشته باشند و طوفان‌زا نباشند؛ لذا تفاوت سیاستمدار ریشه‌دار با سیاستمدار بادکنکی در همین است.

لاریجانی افزود: تا طوفان نباشد بادکنک‌ها در فضا سقوط نمی‌کنند، لذا سیاستمدار بادکنکی تا شرایط سیاسی طوفانی نباشد، خود را نشان نمی‌دهد اما سیاستمدار ریشه‌دار فضا را آرام می‌کند.

وی بیان کرد: سیاستمدار ریشه‌دار نقد دیگران را در جایی که لازم است مشوقانه اعلام می‌کند و شرایط کشور را طوفانی نمی‌کند.

نماینده مردم قم در مجلس نهم با بیان اینکه سیاستمدار بادکنکی بعد از مدتی که غبارها از بین رفت به دلیل اینکه ریشه‌ای ندارد، نقشی نخواهد داشت، افزود: البته کشورها باید ارزیابی کنند که چگونه سیاستمداران ریشه‌دار گاهی تحت‌الشعاع سیاستمداران بادکنکی قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به ویژگی‌های مرحوم عسگراولادی گفت: مرحوم عسگراولادی در ادوار مختلف پس از انقلاب که شاهد فراز و فرودهای بسیاری بودیم، شرایط پرتحرک داشت و یک سیاستمدار ریشه‌دار واقعی بود.

وی با اشاره به اینکه وقتی فضای سیاست غبارآلود شد و رفتار پوپولیستی در جامعه حاکم باشد، یک جامعه نمی‌تواند در فضای شک‌برانگیز رشد کند، افزود: مرحوم عسگراولادی در ادوار مختلف پس از انقلاب که فراز و فرودهای بسیاری وجود داشت و برخی می‌خواستند افکار را منحرف کنند، رفتار متین و مشوقانه‌ای داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه ایشان شرایط را تغییر می‌داد و تابع شرایط نبود، افزود: این در حالی است که خیلی از افراد در شرایط سخت تحت‌الشعاع دیگران قرار می‌گیرند.

وی تاکید کرد: از دیرباز دو نوع علم نظری و عملی وجود دارد؛ سیاست، اخلاق و تغییر مدن جزو علوم نظری نیست، بلکه جزو علوم عملی است؛ یعنی شرایط را تغییر دادند؛ لذا مرحوم عسگراولادی در اخلاق، سیاست و تغییر مدن، هدفدار و مطابق با واقعیات عمل می‌کرد.

لاریجانی تصریح کرد: مرحوم عسگراولادی یک سیاستمدار تاثیرگذار واقع‌گرا بود و گاهی شرایط را تغییر می‌داد. لذا از این جهت یک سرمایه برای کشور بود و در هیچ دوران تحت شرایط قرار نمی‌گرفت که این موضوع بسیار ارزشمندی است؛ مرحوم عسگراولادی از نفت برای کشور باارزشمندتر بود، زیرا یک سیاستمدار ارزشمند بدون نفت هم می‌تواند کشور را اداره کند.

وی با بیان اینکه مرحوم عسگراولادی در زندگی فردی و اجتماعی خود یک رجل سیاس مسلکی بود، افزود: وصیت‌نامه وی نیز بسیار تاثیرگذار بود و وجود این افراد برای کشور افتخار است.

این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: انسان مسلکی اول رابطه خود با خدا را درست تنظیم می‌کند، سپس همه امور متناسب با آن تنظیم خواهد شد.

لاریجانی تاکید کرد: مرحوم عسگراولادی همیشه همان عسگراولادی سابق بود، دردمندانه حرف می‌زد و هدفدار زندگی می‌کرد، در رفتار اخلاق‌گرا بود.

وی تاکید کرد: در شرایطی که سیاست متاسفانه در غرب جنس خشن دارد اما مرحوم عسگراولادی حتی نسبت به مخالفان خود بااخلاق که در مکاتبات وی مشهود بود. 

وی افزود: مرحوم عسگراولادی در نظر دادن شجاع بود و گاهی احساس می‌کرد باید خود را نیز هزینه کند و از نقد نیز هراسی نداشت؛ در نقدهایی که به وی می‌شد سعه صدر داشت و توصیه می‌کنم مکاتبات ایشان را مدون کنید که واقعا یک عمر تجربه در کار، در آن وجود دارد.

 

آمریکایی‌ها فکر نکنند می‌توانند به جمهوری اسلامی ایران کلک بزنند

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اظهارات اخیر مسئولان آمریکایی درباره مسائل هسته‌ای ایران گفت: اخیراً مسئولان آمریکایی درباره مسائل هسته‌ای ایران زیاد حرف می‌زنند.

وی خطاب به آمریکایی‌ها افزود: شما در مذاکرات توافق کردید و اگر جرأت دارید براساس توافق صورت گرفته عمل نکنید، آن وقت ببینید ما چه خواهیم کرد.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس نهم، با بیان اینکه این موضوع حل می‌شود و اینطور نیست که آمریکایی‌ها فکر کنند می‌توانند به جمهوری اسلامی ایران کلک بزنند، تاکید کرد: در مراحل بعدی باید درست عمل کنیم و آنچه که مهم است توجه به اقتصاد کشور خواهد بود و اینکه به دنبال نقطه‌ضعف‌ها باشیم.

این خبر تکمیل می‌شود...

 

ناوهای هواپیمابر و غول‌پیکر آمریکایی در صورت درگیری با نیروی دریایی سپاه دارای کمترین شانس برای بقا هستند، زیرا در کنار تجهیزات و تسلیحات مرگبار نیروی دریایی سپاه، خلیج‌فارس نیز قدرت مانور را از آنها می‌گیرد.
کد خبر: ۳۶۴۱۲۶
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۱ - 11 December 2013
موضوع امنیت خلیج فارس به علت اهمیت فراوان آن در تأمین نفت و گاز بازار جهانی به بخش مهمی از محاسبات روابط بین‌المللی و منطقه‌ای تبدیل شده است. جمهوری اسلامی همواره تأکید کرده ‌که اصلی‌ترین پشتیبان و بازیگر تأمین امنیت منطقه خواهد بود.

به گزارش «تابناک»، با توجه به مجموعه‌‌ای از تهدیداتی که گاهی علیه ایران و منافع آن در خلیج فارس مطرح شده‌، خبرگزاری تسنیم به بررسی توانایی‌های ایران در خلیج فارس پرداخته است. در نخستین گزارش، به بخشی از توان نظامی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه و به ویژه در خلیج‌فارس و تنگه هرمز اشاره شده است
.

*مقدمه

جمهوری اسلامی ایران همواره در راه پیشرفت و تعالی گام برداشته و این روند پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ بود که شکل گرفت و شتابان حرکت رو به جلو خود را ادامه داد.

پس از جنگ تحمیلی به تدریج روند نوسازی تجهیزات و استفاده از فناوری بومی در دستور کار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت تا میزان وابستگی به تسلیحات غربی و شرقی به حداقل خود برسد.

در کنار رشد روز‌افزون فناوری توسعه تسلیحات نظامی اما تفکرات راهبردی در حوزه دفاعی نیز به روز می‌شد تا در برابر هر تهاجمی پاسخی کوبنده داده شود.

در این راستا تمام نیروی هوایی، زمینی، دریایی و بسیج مردمی در کنار یکدیگر وظیفه دفاع از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی را بر عهده دارند و هر یک بنا به تناسب و استراتژی مربوطه موظف به اجرای امور خود هستند.

در این بین اهمیت یک نیروی دریایی توانمند یا به عبارت‌ دیگر، حضور مقتدر در دریا یا نیروی دریایی راهبردی ویژه است.

در جهان نیروی دریایی به‌ عنوان یکی از عوامل مهم نظامی و اقتصادی، مورد نظر بوده است و ابرقدرت‌ها جهت حفظ سلطه خود بر جهان، تلاش کرده‌اند تا با ایجاد یک نیروی دریایی قوی، امور نظامی و اقتصادی جهان را تحت سیطره خود قرار دهند.

جمهوری اسلامی ایران نیز بنا بر منویات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تشکیل یک نیروی دریایی راهبردی اقدامات گسترده‌ای را هم در حوزه سخت‌افزار و هم نرم‌افزار در راستای تشکیل یک قوه دریایی در نیروهای مسلح انجام داد.

در کنار مطلب عنوان شده، مقابله با زورگویان غربی و شرقی و تهدیدات آن‌ها و حفظ کیان اسلامی در حوزه دریا با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران دارای حدود ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل و بیش از ۳۰ هزار کیلومتر مربع نوار ساحلی است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

جمهوری اسلامی ایران بر پایه توانایی نظامی نیروی دریایی سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران و پشتیبانی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا می‌تواند در برابر کوچک‌ترین تهاجم دشمن از سوی دریا سریع‌ترین و محکم‌ترین پاسخ را بدهد.

بنابراین، برای جلوگیری از انجام مأموریت‌های موازی در سواحل و آب‌های مرزی کشورمان شرح وظایف جداگانه‌ای برای ارتش و سپاه در حفظ و حراست از دریا تعریف شد که حفظ و تامین امنیت خلیج‌فارس و مرزهای آبی آن بر عهده سپاه و فرا‌تر از آن به علاوه دریای خزر بر عهده ارتش گذاشته شد.

بنا بر تفکیک وظایف دو نیروی دریایی سپاه و ارتش، سپاه پاسداران با داشتن سامانه‌ها و تجهیزات منحصر به فرد نظیر شناورهای تندرو و موشک‌انداز، سامانه‌های موشکی و هواپیماهای بدون سرنشین مسئول تامین امنیت و حراست از منافع جمهوری اسلامی ایران در خلیج‌فارس و تنگه استراتژیک هرمز شد و نیروی دریایی ارتش نیز با در اختیار داشتن شناورهای سنگین، ناو‌ها و ناوشکن‌های موشک‌انداز که برخی از آن‌ها توانایی حمل بالگرد را نیز دارند، در منطقه دریای عمان و آب‌های آزاد و بین‌المللی به انجام مأموریت می‌پردازد.

نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اتکا به خدا و حفظ و توجه به سه نکته مهم یعنی ایجاد پایگاه‌ها و مناطق دریایی مهم، نیروی‌انسانی توانمند و آموزش دیده و به کارگیری تجهیزات به روز قادر است به هر تهدیدی در آب‌های خلیج‌فارس که از سوی بیگانه تحمیل شود پاسخ کوبنده دهد.

نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان بازوی دریایی سپاه و مسئول فعلی امنیت منطقه خلیج‌فارس و تنگه استراتژیک هرمز در اوج درگیری‌های دریایی در زمان جنگ تحمیلی متولد شده و در همان سال‌های ابتدایی تشکیل خود ‌مستقیم با نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا درگیر شد.


نیروی دریای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از همان آغاز تشکیل تأکید خاصی بر استفاده از قایق‌های تندرو مسلح به عنوان شناورهای اصلی خود تأکید داشت.

سپاه پاسداران به دنبال ساخت یک نیروی دریایی با توان حفظ کنترل ایران‌ روی تنگه هرمز است.

متأسفانه برخی از تحلیلگران با مطرح کردن این بحث که آمریکا و متحدانش از برتری در شناورهای سطحی و قدرت هوایی برخوردار هستند ارزش چندانی برای نیروی دریایی سپاه قائل نیستند.


این بسیار مهم است که نیروی اراده و خلاقیت ایرانیان را فراموش نکرده و توان بالای نیروی دریایی سپاه را در عملیات‌های غیرمتعارف به وسیله ناوگان غیرمعمولش ‌علیه اهداف نظامی و غیرنظامی به حساب آوریم.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ایجاد پایگاه‌ها و مناطق مهم در جنوب کشور و متمرکز در خلیج‌فارس خود را برای شرایط اضطراری و هر تهاجمی از سوی دشمن آماده کرده است.

سپاه در محدوده تنگه هرمز اقدام به ساخت یک ایستگاه بین‌المللی کرد که همه شناورهای عبوری از تنگه هرمز موظف هستند برای ورود به خلیج فارس، خود را به نیروهای ایرانی در این ایستگاه معرفی کنند.


این ایستگاه، همه ترددها اعم از شناورهای تجاری و نظامی از تنگه هرمز را کنترل می‌کند.

این کنترل‌ها از طریق سیستم‌های شنود، یگان‌های شناوری، رهگیری با هواپیماهای بدون سرنشین و سامانه‌های راداری اتفاق می‌افتد.

وجود مناطق دریایی، پایگاه‌ها و یگان‌های متعدد با توانمندی‌های بالا و منحصر به فرد موشکی، هوایی و شناوری در ابعاد رزمی و اطلاعاتی، مستلزم فرماندهی واحد این مناطق و پایگاه‌های سپاه بود تا در هنگام نبرد که نیاز به فرماندهی عملیاتی متمرکز است، این سامانه‌ها و تجهیزات ‌‌کاملا هماهنگ عمل کنند.

در این راستا، فرمانده کل سپاه از تشکیل «قرارگاه دریایی خاتم‌الانبیا ۲» در سپاه برای صیانت از آب‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز خبر داده بود.

در واقع ‌دو قرارگاه «خاتم‌الانبیاء ۱» (متعلق به نیروی دریایی ارتش) و «خاتم‌الانبیاء ۲» (متعلق به نیروی دریایی سپاه) برای هماهنگی بیشتر و فرماندهی عملیاتی واحد میان یگان‌های عمل‌کننده این دو نیرو در پهنه آب‌های سرزمینی و بین‌المللی تشکیل شده که اولی در محدوده دریای عمان و آب‌های آزاد و دومی در خلیج‌فارس و تنگه‌هرمز عمل می‌کند.

البته هر دو قرارگاه نیز تحت فرماندهی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) قرار دارند.

نیروی دریایی سپاه پاسداران چگونه می‌تواند خلیج‌فارس و تنگه هرمز را برای آمریکا جهنم کند؟

مناطق نیروی دریایی سپاه پاسداران

۱ ـ منطقه یکم صاحب‌الزمان (عج) در بندرعباس است و از مهم‌ترین مناطق نیروی دریایی سپاه به شمار می‌رود

۲ ـ منطقه دوم نوح نبی (ع) در بوشهر

۳ ـ منطقه سوم امام‌حسین (ع) در بندر ماهشهر

۴ ـ منطقه چهارم سپاه به نام ثارالله در عسلویه قطب و پایتخت اقتصادی و نفت و گاز خاورمیانه که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است

۵ ـ منطقه پنجم امام محمدباقر (ع) در بندر لنگه

در کنار عنصر مهم زیرساختی ایجاد مناطق و پایگاه‌های استراتژیک و حیاتی، سپاه پاسداران مفتخر به حضور نیروی ‌انسانی و تفنگداران دریایی آموزش دیده‌ای است که در برابر تهاجم دشمن بهترین واکنش را از آن‌ها شاهد خواهیم بود.

در کنار حضور نیروی ‌انسانی که عامل به‌کارگیری و تحرک تجهیزات نظامی نیروی دریایی سپاه محسوب می‌شوند، سپاه دارای توانایی‌های تجهیزاتی فراوان و به‌روزی است که به بخشی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

سپاه پاسداران در عرصه دریا، بخش اعظمی از توان خود را بر ‌توسعه و افزایش تعدد قایق‌های تندرو گذاشته و در این راستا توانسته است قایق‌هایی را مهندسی معکوس و بومی‌سازی کند که حتی نسبت به نمونه‌های بسیار پیشرفته غربی نیز برتری دارند.

سریع‌ترین شناورهای نظامی جهان در اختیار سپاه پاسداران
سرعت شناورهای سریع سپاه دو برابر سرعت شناورهای آمریکایی

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قایق‌های تندرویی ‌دارد که سریع‌ترین شناور نظامی جهان به شمار می‌رود و سرعت آن دو برابر شناورهای آمریکایی است.

به گفته یک فرمانده آمریکایی، «بنا به برخی گزارش‌ها تعداد قایق‌های تندروی ایران به ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ می‌رسد و می‌توان از تمامی آن‌ها در حملات سریع استفاده کرد».

شناورهای تندروی سپاه

۱ـ قایق تندرو آذرخش: قایق‌های تندرو آذرخش از انواع قایق‌های دو بدنه سبک موشک‌انداز به شمار می‌روند.

با خصوصیات رادارگریزی به آسانی از دید دشمن پنهان می‌ماند.

امکان مسلح‌سازی آن با رده‌های مختلفی از سلاح‌های سبک ضدکشتی وجود دارد.


این قایق تندرو با طول ۲۳ متری به تیربار ۱۲٫ ۷ میلی‌متری در عقب، توپ ۲۳ میلی‌متری تک لول در جلو، راکت‌انداز ۱۰۷ میلی‌متری ۱۶ لوله بر بالای کابین و رادار جستجو با کمترین برد ۳۰ کیلومتر در بالای پرتابگر راکت مجهز است.

این قایق تندرو با سرعت ۹۳ کیلومتر بر ساعت دارای برد عملیاتی ۵۰۰ کیلومتر است و این بدان معناست که می‌تواند ۳۰ درصد ساحل خلیج‌فارس را با حداکثر سرعت خود در زمان کمتر از شش ساعت گشت‌زنی کند.

۲ ـ قایق تندرو ذوالفقار: قایق تندرو ذوالفقار به عنوان یک شناور گشت دریایی مطرح بوده و براساس ایده حمله سریع به کشتی‌های دشمن طراحی و مجهز به موشک‌های ضد کشتی می‌انبرد و سامانه راداری مربوطه است.

ذوالفقار به تیربار ۱۲٫ ۷ میلیمتری در عقب و جلو، سامانه موشک کوثر با برد ۲۵ کیلومتر و رادار جستجو با حداقل برد ۳۰ کیلومتر مجهز شده است.


این قایق تندرو نسبت به آذرخش دارای برد عملیاتی و سرعت بالاتری است، به طوری که طول آن نیز کاهش پیدا کرده و به لحاظ آیرودینامیکی نیز بهینه شده است.

حداکثر برد عملیاتی و سرعت این قایق موشک‌انداز که کابوسی برای شناورهای دشمن است به ترتیب به ۶۰۰ کیلومتر و ۹۵ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

۳- قایق تندرو تندر: این قایق تندرو قادر است با سرعت بالای خود موشک‌های کروزی مانند نور را به سوی اهداف شلیک کند.

۴- قایق تندرو تیر: این قایق تندرو پیشرفته قادر است با اژدر و موشک‌های هدایت‌شونده خود اهداف مورد نظر را مورد هدف قرار دهد.

۵- قایق تندرو سراج: شناور سراج ۱‌‌ همان مدل مهندسی معکوس شده قایق «بلید رانر» انگلیسی است و براساس اعلام دریادار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه، ایران برنامه‌هایی برای رساندن سرعت این قایق به ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت را نیز دارد که در این صورت سریع‌ترین شناور سطحی نظامی جهان لقب خواهد گرفت.

بلیدرانر تنها در مسابقات قایق‌رانی شرکت می‌کرد، اما متخصصان صنایع دریایی ایران آن را به شناوری با قابلیت حمل راکت اندازهای دریایی ۱۰۷ میلیمتری ۱۱ لوله‌ای پایدار شده، رادار جست‌و‌جوی دریایی با برد حدود ۳۰ کیلومتر و تیربار ۷.‌۱۲ میلیمتری تبدیل کردند.


این شناور در آینده به پرتابگرهای موشک و اژدر نیز تجهیز شده و به طور گسترده در خدمت واحدهای عملیاتی در تمام آب‌های جنوبی ایران قرار خواهد گرفت.

بیشینه سرعت این قایق بیشتر از ۷۰ نات (بیش از ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت) است.

یک پایگاه انگلیسی: قایق‌های تندروی نظامی ایران تهدیدی جدی برای ناوهای آمریکایی

به نظر می‌رسد ایران گزینه نظامی خطرناک و نوینی در اختیار دارد که آماده نابودی ناوهای آمریکایی در خلیج فارس بوده و مجهز به موشک‌انداز و مسلسل هستند.

یک پایگاه انگلیسی اذعان داشته که قایق‌های تندروی ایران نشانه‌ای از موفقیت بزرگ این کشور در تولید قایق‌های تندروی نظامی بسیار تندرو هستند که تهدیدی جدی برای ناوهای آمریکایی به شمار می‌آیند.

۶‌ـ قایق تندرو بی‌سرنشین یا مهدی: شناور تندروی «یامهدی» یک شناور بدون سرنشین پرسرعت، مجهز به حسگرهای مختلف و دارای سه مقر پرتاب راکت است.


این شناور با بدنه کامپوزیتی دارای سطح مقطع راداری پایین بوده و می‌تواند به صورت کنترل از راه دور هدایت شود.

قایق «یامهدی» به مانند ‌یک قایق سرنشین‌دار دو نفره گشتی ساخته شده و شناوری «اثرسطح» محسوب می‌شود و توان حرکت سریع در دریای مواج را دارد.

شناور «یامهدی» دارای طول ۱۱.‌۹ م‌تر، عرض ۳.‌۱ متر و ارتفاع ۱.‌۵ متر با آبخور ۶۵ سانتی‌متری است.

جرم آن ۵.‌۸ تن بوده و دارای دو موتور ۶۶۰ اسب بخار است که آن را به سرعت ۵۰ نات برابر ۹۲. ۵ کیلومتر بر ساعت می‌رساند.

از این ‌روی، شناور «یامهدی» تقریبا سرعتی معادل آذرخش و ذوالفقار را داراست، با این تفاوت که این شناور تندرو بدون‌سرنشین و با کنترل از راه دور هدایت می‌شود.


تجهیزات پرنده:

نیروی دریایی سپاه پاسداران در کنار شناورهای تندر دارای تجهیزات نظامی دیگری نیز هست که نمونه آن تجهیزات پرنده است.

سپاه پاسداران با ‌داشتن بالگردهای میل-۱۷ قادر است سیستم ترابری خود را بهبود بخشد.

از دیگر تجهیزات پرنده نیروی دریایی سپاه می‌توان به قایق پرنده باور اشاره کرد که تولید آن قدرت بازدارندگی نیروی دریایی سپاه را بسیار افزایش داد.

قایق پرنده باور: سرعت قایق پرنده باور ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت (۱۰۰ گره) تا بیش از ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت بوده و ارتفاع پروازی معمول آن یک تا ۵ متر و تا سقف چند ده متر عنوان شده است.


«باور» یک پرنده رادارگریز است و خاصیت رادارگریزی این توانایی را به باور می‌دهد که با خیال آسوده مسافت زیادی را تا نزدیک هدف بپیماید.

این پرنده می‌تواند تمامی شناورهای تندرو را در اختفای کامل راداری نابود کند و یک تهدید جدی برای ناوهای آمریکا محسوب می‌شود.


موشک ضدکشتی:

نیروی دریایی سپاه در کنار تجهیزات نام برده مجهز به انواع موشک‌ها و بمب‌های ضدکشتی است که از آنها در برابر ناوها و به منظور پشتیبانی از قایق‌های تندرو و پرنده‌های تهاجمی خود به کار خواهد گرفت.

موشک‌های کروز کوثر، نور و قادر که به تفصیل در گزارش‌های پیشین به ویژگی‌های آنها اشاره شد در اختیار نیروی دریایی سپاه است تا این نیروی توانمند از راهبرد سه‌گانه قایق‌های تندرو، پرنده‌های تهاجمی و موشک‌های ضدکشتی علیه دشمن استفاده کنند.


کروزهای ضدکشتی نام برده دارای بردی هستند که تقریبا کل عرض خلیج‌فارس را پوشش می‌دهد و در واقع این‌گونه می‌توان مطرح کرد که این موشک‌های ضدکشتی برای شکار تمام اهداف در کل سطح خلیج‌فارس به کار گرفته می‌شوند.

درکنار موشک‌های کروز فوق می‌توان به دست پرتوان سپاه از ساحل برای ضربه زدن به ناوها و کشتی‌های دشمن اشاره کرد که جملگی در موشک بالستیک سوخت جامد «خلیج فارس» نهفته‌اند.


این موشک ضدکشتی با دقتی زیر ۱۰ متر و با کلاهک ۶۵۰ کیلوگرمی خود قادر است شناورهای سنگین دشمن را به اعماق خلیج‌فارس روانه کند.

باید خاطرنشان کرد در کنار شناور‌ها و تجهیزات سطحی و موشک‌های مدرن ضدکشتی، سپاه پاسداران زیرسطحی‌های کوچکی متناسب با عمق کم خلیج‌فارس در اختیار دارد که البته قادر به می‌ن‌ریزی دریایی و پرتاب اژدر هستند و از این‌رو زیرسطحی‌های دشمن قادر به فعالیت گسترده در خلیج‌فارس نخواهند بود.

در کنار مطالب مطرح شده باید به این نکته نیز اشاره کرد که خلیج‌فارس کم عمق است و عرض آن نیز محدود است و به طور کلی تمام پهنه و عمق این خلیج در اختیار و تیررس کامل نیروی دریایی سپاه است.

ضمن اینکه ناوهای آمریکایی و ناوهای غول پیکر هواپیمابر این کشور در صورت درگیری با نیروی دریایی سپاه دارای کمترین شانس برای بقا خواهند بود زیرا در کنار تجهیزات و تسلیحات مرگبار نیروی دریایی سپاه، خلیج‌فارس نیز قدرت مانور را از آن‌ها خواهد گرفت و در این صورت جان هزاران سرباز آمریکایی که تنها در یک ناو هواپیمابر هستند به خطر خواهد افتاد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد