سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

 

 
 
توسط واشنگتن پست صورت گرفت؛
ایران در سال 2005 دوبار به بازرسان اجازه داد تا پارچین را ببینند، در حالی که هیچ الزام قانونی‌ای برای این کار نداشت.

گروه جنگ نرم مشرق- روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با عنوان «ایران و واقعیت هسته‌ای» که توسط والتر پینکوس نوشته شده ، تحلیلی جانب‌دارانه از آنچه که در چند سال اخیر در مورد منطقه پارچین ایران اتفاق افتاده ارائه داد.

نویسنده این گزارش از قول زیگفرید هکر، مدیر اسبق آزمایشگاه ملی لس‌آلاموس می‌گوید: ایران بیشتر کارهای ضروری برای ساخت سلاح هسته‌ای را انجام داده است. یعنی دست‌یابی به وسایل نظامی و وسایل پرتابی گام بعدی اوست. هکر بر این باور است که تهران توضیح راضی کننده‌ای در مورد فعالیت‌های مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای‌اش نداده است.

این گزارش در بخش پایانی خود آورده است: پارچین مجموعه‌ای نظامی است در 18 مایلی جنوب شرقی تهران، که به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال 2011، در آنجا تست‌های هیدرودینامیک و انفجاری انجام شد که می‌توانست با سلاح‌های هسته‌ای مرتبط باشد. بازرسین این سازمان در طول دو سال گذشته به پارچین دست‌رسی نداشته‌اند.

بیایید برخی از حقایقی را که والتر پینکوس در این یادداشت آن‌ها را از واقعیت هسته‌ای ایران حذف کرده بشماریم.

1. این مطالعات ادعایی درباره فعالیت‌های مرتبط با سلاح هسته‌ای در گذشته، حرف‌های کودکانه‌ای بوده که هرگز صحت ندارند، مثل این گزارش واشنگتن پست درباره واقعیت‌های هسته‌ای ایران:

2. حتی اگر چنین تست‌های هیدرودینامیکی برای فعالیت‌های مرتبط با سلاح انجام شده بود، به معنای تجاوز از ان‌پی‌تی نبوده است و ایران مجبور به ارائه گزارش به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست چرا که الزامات سازمان، تحت اصطلاح توافق‌نامه تضمین‌های ایران، منحصرا محدود به محاسبه مواد اتمی خودش است و نه چیز دیگری. آزمایشات مرتبط با انرژی اتمی تا زمانی که درگیر در «انحراف مواد شکافت پذیر برای استفاده‌های غیرصلح‌آمیز» نشود ممنوع نیست.

3. ایران در سال 2005 دوبار به بازرسان اجازه داد تا پارچین را ببینند، در حالی که هیچ الزام قانونی‌ای برای این کار نداشت.

مطالعات ادعایی انجام شده در پارچین بعداز سال 2003 تا 2005 برای تایید آنچه که می‌گفتند کافی بود و بنابراین اظهارات قطعی پینکوس که می‌گفت بازرسان آژانس به پارچین دست‌رسی ندارند نامربوط است.
 
 
 
 
 
 
 
سرلشکر جعفری فرمانده سپاه پاسداران:
به هر حال امیدواریم که نظامی که در سوریه مستقر است و همراه با انقلاب اسلامی است، پیروز و سربلند باشد و نقشه دشمنان در خدشه وارد کردن به این کشور با ناکامی مواجه شود و مشاهده می‌کنید که خودشان هم به شکست‌های خودشان اذعان می‌کنند و می‌گویند حمایت انقلاب اسلامی از سوریه مانع دستیابی ما به اهدافمان شده است.
کد خبر: ۳۶۳۹۳۹
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۶ - 10 December 2013

سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران در نشست "انقلاب اسلامی در برابر استکبار جهانی" که امشب در مسجد جامع امام صادق (ع) برگزار شد، اظهار داشت: خوشحالم در این برنامه که به بهانه شانزده آذر روز دانشجو که در واقع روز مبارزه دانشجویان با استکبار جهانی و در راس آن آمریکاست، حضور پیدا کردم و یاد و خاطره شهدا چه در دفاع مقدس و چه بعد از دفاع مقدس و چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور که جان خود را تقدیم کردند، گرامی می‌داریم و انشاءالله ما و شما هم آماده جانفشانی و شهادت در راه انقلاب اسلامی باشیم.

به گزارش «تابناک» و به نقل از تسنیم وی با بیان اینکه فلسفه بسیج همانند سپاه در موضوع انقلاب اسلامی است، گفت: ممکن است به مرور زمان مسائل و مشکلات باعث فراموش شدن فلسفه تشکیل و وجودی سپاه و بسیج شود و این مسئله در علم مدیریت نیز وجود دارد که اکثر سازمان‌ها فلسفه وجودی خود را با گذشت زمان از یاد می‌برند و دچار روزمرگی می‌شوند که این غفلت احتمالی برای سپاه و بسیج بسیار خسارت‌بار است البته به دلیل گستردگی این سازمان، شاید نتوان از همه اقشار انتظار داشت که فلسفه وجودی سپاه و بسیج را از یاد نبرند اما از دانشجویان بسیجی خصوصاً دانشجویان بسیجی دانشگاه امام صادق می‌توان این انتظار را داشت.

فرمانده سپاه، فلسفه وجودی بسیج و سپاه را حفظ انقلاب، دستاوردهای آن و فکر برای آینده آن عنوان کرد و گفت: دانشجویان بسیجی باید خود را برای نقش‌آفرینی در آینده انقلاب آماده کنند.

سرلشکر جعفری اضافه کرد: انقلاب اسلامی در کشور ما و در بستر نظام مقدس جمهوری اسلامی در راه رشد و پیشرفت حاصل مجاهدت‌ها و خون دل خوردن‌های 1400 ساله ائمه معصومین و اولیاء بزرگ الهی و مجاهدین راستین اسلام در صحنه‌های مختلف علمی، دینی و اجتماعی است و شما نیز توجه دارید که غیر از حکومت 5 ساله امیرالمومنین (ع) دیگر نظام اسلامی حاکم نبوده که بر مبنای مبانی اسلامی و دینی تشکیل شود و در راستای اهداف اسلام تلاش کند اما امروز بعد از 1400 سال به برکت خون شهیدان، زحمات امام راحل و مجاهدت اولیاء الهی این نظام به دست ما رسیده است.

وی دستاوردهای انقلاب اسلامی را عظیم و بسیار بزرگ توصیف کرد و افزود: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی، عزت و اقتدار نظام اسلامی و کشور ایران همراه با موضوع انقلاب اسلامی است و اگر انقلاب اسلامی را از ایران بگیریم، این عزت و اقتدار و عظمت ایران و ایرانی و جمهوری اسلامی دیگر وجود ندارد و این عزت و اقتدار نیز برای ایران انحصاری است و دیگر کشورها چنین ویژگی‌هایی را ندارند.

فرمانده سپاه دستاورد دیگر انقلاب اسلامی را موضوع امنیت ملی و دفاعی ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: شاهد هستید که دشمنان انقلاب همه تلاش‌های خود را در سرتاسر کشور برای ایجاد ناامنی به کار بردند اما امروز ایران از امنیت بالا و توان دفاعی بسیار قوی و مستحکمی با توجه به مولفه‌های واقعی قدرت در نظام اسلامی است.

سرلشکر جعفری تصریح کرد: وقتی می‌گوییم در حوزه نظامی و دفاعی قدرتمند هستیم، منظور فقط از نظر سلاح، تجهیزات و فناوری نیست بلکه مولفه قدرت ما علاوه بر اینها مولفه‌های دیگری چون پشتیبانی مردم، حضور گسترده آنها در صحنه‌های امنیتی و دفاعی و البته فناوری‌های علمی و تحقیقاتی است که در عرصه‌های سلاح و تجهیزات نظیر موشک و پدافند در حوزه‌های دریا، زمین و هواست، البته در 8 سال دفاع مقدس در شرایطی مقابل دشمن که از حمایت شرق و غرب برخوردار بود، ایستادیم که این امکانات را در اختیار نداشتیم.

وی افزود: در 8 سال دفاع مقدس یک سال و 8 ماه جنگیدیم تا دشمن را از خاک خود بیرون کنیم و بعد از فتح خرمشهر که 6 سال و چند ماه بود، دشمن را در خاک خودش تعقیب کردیم و دنبال حقوق حقه خود بودیم و ایران تنهای تنها مقابل رژیم بعث و حامیان شرقی و غربی آن ایستادگی کرد.

فرمانده سپاه دستاورد دیگر انقلاب اسلامی را استقامت و پایداری در صحنه‌های امنیتی و دفاعی عنوان کرد و گفت: ایران یک کشور کاملا امن است و دشمنان در داخل کشور از نظر مسائل امنیتی که زمینه‌های آن در گوشه و کنار فراهم است، اقداماتی انجام دادند اما نتوانستند کاری کنند و تهاجم خارجی هم که وجود داشته است.

سرلشکر جعفری اظهار داشت: دشمن توانمندی‌های ما را در دهه اول انقلاب در حوزه تسهیلاتی و دفاعی دیده و در حال حاضر نیز در حوزه دفاعی، فناوری و نرم‌افزاری در ابعاد دفاعی می‌داند و نمونه دفاعی که بنده به آن اشاره کردم، تجربه گرانبهای ایران در جنگ 33 و 8 روزه غزه در جنگ با ارتش تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی است که توانمندی ایران به دشمنان نشان داده شد و آنها این درس و پیام را گرفتند که حزب‌الله که یک نتیجه انقلاب اسلامی در منطقه است و می‌تواند در برابر رژیم صهیونیستی بایستد و دشمنان حساب کار خود را کردند.

وی با بیان اینکه این مورد را به عنوان فردی که یک عمر در مسائل امنیتی و دفاعی بوده، می‌گویم و نمی‌خواهم غیرواقعی صحبت کنم، گفت: ممکن است برخی در کشور ما باشند که توانمندی‌های ما را ندانند و یا تخصصی در حوزه‌های دفاعی و امنیتی نداشته باشند و اعلام نظرهایی کنند؛ همانطور که اخیرا نیز گفته شد ولی این اعلام‌نظر حتی برای دشمنان نیز سوال‌برانگیز است و دشمنان نیز روی این حرف حساب نکرده‌اند.

فرمانده سپاه تصریح کرد: موضوع دفاع نامتقارن و ناهمطراز از سال 80 بین ما و دشمن ایجاد شد. ما مجاهدتی با دشمن در مسائل دفاعی و امنیتی داشتیم و آنها خوب می‌دانند که ما چه می‌گوییم چرا‌که نمونه آن را در سال 85 و در جنگ 33 روزه متوجه شدند.

سرلشکر جعفری تاکید کرد: امنیت ملی ایران در مقایسه با کشورهای منطقه همچون پاکستان، عراق و حتی ترکیه و دیگر کشورهای اطراف بسیار بالاتر و بی‌نظیر است، آن‌هم در حالیکه دشمنان و کشورهای منطقه‌ای و بعضا اسلامی برای ایجاد ناامنی در کشور ما برنامه‌ریزی می‌کنند.

وی با اشاره به دستاورد انقلاب اسلامی در بعد سیاسی و در حوزه بین‌الملل‌، بزرگترین دستاورد این حوزه را نهضت بیداری اسلامی عنوان کرد و گفت: بیداری اسلامی رو به گسترش است و از اثراتی است که جمهوری اسلامی در دیگر کشورها در مبارزه با استکبار و نظام سرمایه‌داری گذاشته است.

فرمانده سپاه ادامه داد: در کشورهای دیگر منطقه نیز روشن است که دشمنان به دنبال چه بودند و چه شد. به طور مثال دشمن در عراق صدام را سرنگون کرد و قصد داشت حکومت آمریکایی را ایجاد کند اما در حال حاضر یک حکومت شیعی و همسو و همراه با جمهوری اسلامی در عراق ایجاد شده است و‌ آمریکایی‌ها نیز دم خود را روی کولشان گذاشتند و از عراق رفتند، البته این موفقیت به سختی به دست آمد و این جنگ هنوز ادامه دارد و دشمنان و دیگر مخالفین منطقه‌ای هنوز دنبال پیگیری هستند تا حکومت شیعه عراق را عوض کنند.

سرلشکر جعفری با اشاره به حوادث سوریه و ناکامی نظام استکباری در رسیدن به اهداف خود در سقوط دولت بشار اسد گفت: می‌بینیم در سوریه نظام سلطه چه سرمایه‌گذاری‌هایی برای مقابله با خط مقاومت و انقلاب اسلامی کرده است و ناجوانمردانه هزاران تروریست را به آنجا اعزام می‌کند.

وی افزود: به هر حال امیدواریم که نظامی که در سوریه مستقر است و همراه با انقلاب اسلامی است، پیروز و سربلند باشد و نقشه دشمنان در خدشه وارد کردن به این کشور با ناکامی مواجه شود و مشاهده می‌کنید که خودشان هم به شکست‌های خودشان اذعان می‌کنند و می‌گویند حمایت انقلاب اسلامی از سوریه مانع دستیابی ما به اهدافمان شده است.

فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: وضعیت سوریه روز به روز بهتر می‌شود البته بخش‌های محدودی در اشغال معارضین است ولی قطعا روند رو به جلوی سوریه به ضرر نیروهای خارجی و به نفع نظام مستقر در سوریه خواهد بود و امیدواریم امنیت هرچه زودتر به این کشور برگردد.

به گفته سرلشکر جعفری، نگرانی در کشور سوریه وجود ندارد و دشمنان متوجه شده‌اند به اهداف خود در این کشور نخواهند رسید و‌ آرام آرام از مواضع قبلی‌شان برمی‌گردند اما نمی‌توانند به یکباره به شکست مفتضحانه خود اعتراف کنند.

وی با بیان اینکه هدف توسعه رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات با توانمندشدن انقلاب اسلامی به یاس تبدیل شده و این نتیجه 30 سال مقاومت انقلاب است گفت: امروز عراق، سوریه و برخی دیگر از کشورها متحد ایران در منطقه هستند و دقیقا در مسیر انقلاب و در نقطه مقابل هدفگذاری نظام سلطه ایستاده‌اند.

فرمانده سپاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی انقلاب اسلامی در یک دهه اخیر و انتقاد از توقف در مرحله سوم انقلاب خاطر نشان کرد: متاسفانه ما در علوم انسانی نتوانسته‌ایم کار زیادی بکنیم و این دست دانشجویان و به خصوص دانشجویان بسیجی را می‌بوسد.

سرلشکر جعفری تصریح کرد: باید و با استفاده از منابع و علوم دینی تحولی در علوم انسانی صورت بگیرد چراکه عدم تحول در علوم انسانی یک خلاء بزرگ برای انقلاب در آینده خواهد بود و باید کادرها و نیروهایی را تربیت کنیم که آینده انقلاب را بسازند.

وی با بیان اینکه متاسفانه علوم انسانی رایج امروز نقطه مقابل با مبانی دینی و مغایر با آن است، تصریح کرد: اگر بتوانید انقلابی را در علوم انسانی انجام دهید، خدمت بزرگی برای انقلاب اسلامی کرده‌اید.

فرمانده سپاه در ادامه با طرح این پرسش که چرا انقلاب اسلامی با این همه خون دل‌ها خوردن و زحمت‌ها هنوز در مرحله سوم خود باقی مانده است و رسالت نسل جوان ما در پیشبرد اهداف انقلاب چیست؟ خاطر‌نشان کرد: متاسفانه این دغدغه کمتر به صورت عملی مشاهده شده است و باید در عمل کار کنیم تا این دغدغه در آینده برطرف شود. دانشجویان ما آینده‌سازان کشور هستند و دانشجوی بسیجی که دغدغه انقلاب دارد، رسالت سنگینی برای آینده انقلاب دارد.

به گفته سرلشکر جعفری، دانشجویان در 3 عرصه باید برای حفظ انقلاب کار کنند و الگوی سایر افراد جامعه باشند.

وی رصد هوشمندانه انقلاب اسلامی و وضعیت و روند حرکتی آن را نخستین اولویت برای دانشجویان در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: فرد انقلابی دائما باید دغدغه رصد انقلاب را داشته باشد و همیشه نگاه خود را معطوف به نگاه 5 مرحله‌ای انقلاب اسلامی که مقام معظم رهبری آن را اعلام کرده‌اند، کند.

فرمانده سپاه، پیروزی انقلاب اسلامی، استقرار نظام اسلامی، اسلامی شدن دستگاه‌های نظام، اسلامی شدن جامعه و جامعه جهانی اسلام را 5 مرحله ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری عنوان کرد و افزود: البته خداوند به ما کمک کرده است و در برخی از مراحل خوب پیش رفته‌ایم و در جاهایی به مرحله صدور انقلاب رسیده‌ایم اما به هر حال این مسیر، مسیری است که بنیانگذار انقلاب و رهبر عزیزمان آن را ترسیم کرده‌اند و باید در این مسیر حرکت کنیم.

سرلشکر جعفری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری مبنی بر پاسداری غیرمحافظه‌کارانه از انقلاب اسلامی و پاسداری صحیح، درست و به موقع از انقلاب افزود: وقتی حضرت آقا چنین بیانی را دارند، باید تلاش کنیم که گیرها و موانع انقلاب را رفع کنیم و به سمت جلو حرکت دهیم اما متاسفانه هنوز در مرحله سوم انقلاب درجا می‌زنیم.

وی در ادامه با اشاره به نقش رشته‌های علوم انسانی در نحوه مدیریت جامعه گفت: این رشته‌های علوم انسانی هستند که جامعه را اداره می‌کنند بنابراین باید بررسی کنیم تا موانع را دریابیم تا مشکلات ادامه راه انقلاب برطرف شود و در این زمینه علوم انسانی و به خصوص مدیریت از نوع موثر و تغییرآفرین آن برای ما یک معضل اساسی است و باید به آن دست یابیم چراکه چنین مدیریتی انگشت‌شمار گیر می‌آید و باید داشتن چنین مدیرانی با چنین ویژگی‌هایی در کشور نهادینه کنیم.

فرمانده سپاه با بیان اینکه کشور ما به مدیریت موثر و تغییر‌آفرین بیش از دیگر کشورها نیاز دارد، گفت: این نیاز به دلیل عدم انقلاب فرهنگی و انقلاب اداری در کشور احساس می‌شود. ما شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم و دائما جلو می‌رود اما خبری از انقلاب فرهنگی نیست.

سرلشکر جعفری با انتقاد از عدم انقلاب فرهنگی و اداری در کشور و اداره نظام اداری به همان شیوه قبلی خاطرنشان کرد: متاسفانه ما در نظام‌های اداری به متون غربی هم در بحث مدیریتی و هم در بحث سازماندهی و بعضا مسائل اقتصادی و سیاسی آلوده شده‌ایم و در این زمینه حضرت آقا موضوع تحول در وزارتخانه‌ها را دنبال و تاکید داشتند که اولین وزارتخانه نیز آموزش و پرورش بوده است.

وی با تاکید بر اینکه باید مشکلات موجود بر سر راه انقلاب از میان برداشته شود و انقلاب به مسیر خود ادامه دهد، گفت: خدایی نکرده اگر در حل مشکلات درجا بزنیم، آن وقت حرفی برای گفتن نخواهیم داشت بنابراین باید الگوی انقلاب را در نظام اداری پیاده کنیم هرچند که این یک کار سختی است اما به همت شما دانشجویان و دانشجویان بسیجی امام صادق (ع) شدنی است و امید حضرت آقا نیز به دانشجویان بسیجی است و نگاه به شما در این زمینه یک نگاه متفاوتی است و باید انتظاراتمان را برآورده کنیم.

فرمانده سپاه، خودسازی معنوی، حرکت جهادی و پرورش استعدادها و توانمندسازی را 3 الزام پیش روی دانشجویان در جهت پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: انتظار اصلی مقام معظم رهبری در رسیدن به اهداف 5 مرحله‌ای انقلاب از نسل جوان و به خصوص دانشجوست و برای برآورده کردن این انتظار نیاز به یک جهاد اکبری داریم. ما که فقط نباید شعار دهیم شهدا راهتان را ادامه می‌دهیم. باید در عمل نیز کارا باشیم و قطعا خداوند متعال نیز این استعداد الهی را در روحیه جوانان ما قرار داده است.

سرلشکر جعفری در بخش پایانی سخنانش خطاب به دانشجویان گفت: باید خود را برای آینده توانمند کنید و اگر خودتان را در صحنه عمل قرار دهید، یعنی اینکه توانمند شده‌اید. همه ما بسیج، سپاه، دانشجو، همه و همه باید به فکر انقلاب باشیم و انقلاب و پیشبرد اهداف آن را دغدغه اصلی خود قرار دهیم و انشاءالله نیز به اهداف اساسی و اصلی انقلاب نیز دست خواهیم یافت.

سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در پرسش و پاسخ دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا یک مقام سیاسی گفته آمریکا با یک بمب می‌تواند ایران را نابود کند؛ دیدگاه شما در این باره چیست؟ گفت: اصلا اینگونه نیست. ایشان تخصصی در بحث‌های نظامی ندارند و اظهارنظر کرده‌اند، هرچند که ما وی را دیپلمات صاحب‌نظر می‌دانیم اما در مسائل نظامی و امنیتی تجربه‌ای نداشته‌اند و به هیچ وجه این دیدگاه درست نیست.

وی افزود: شما ببینید اسرائیل در جنوب لبنان چقدر بمب ریخت اما آیا حزب‌الله نابود شد؟ خیر، بلکه مقاومت کردند و پیروز شدند و به هیچ وجه این دیدگاه درست نیست.

فرمانده کل سپاه اضافه کرد: ممکن است بمب‌های آمریکا به زیرساخت‌های ما خسارت وارد کند، اما توان موشکی و استراتژیکی سپاه چشم‌گیر است و آمریکا حتی به خیال خودش اگر بتواند بمباران کند، نهایتاً می‌تواند 20 درصد توان موشکی سپاه را از بین ببرد، چراکه توان موشکی سپاه بالاترین توان نظامی است و سیستم‌های پیچیده‌ای دارد و میزان آسیب‌پذیری آن هم در سلسله مراتب پایین‌تر بسیار کمتر است.

سرلشکر جعفری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به مذاکرات هسته‌ای و توافقات انجام شده آیا ممکن است دشمنی میان ایران و‌ آمریکا از بین برود و روابطی بین این دو کشور برقرار شود؟ افزود: تهدیدهای نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران خوش‌خیالی و خیال خام است.

وی افزود: انقلاب اسلامی از اساس با نظام سلطه و استکباری مخالف است و شعار و اصول انقلاب تا زمانی که پابرجا باشد، با مواضع دشمن استکبار و نظام سلطه ناسازگاری دارد مگر آنکه ماهیت استکباری آمریکا عوض شود و اگر در این صورت آدم شود و رفتار خود را درست کند، می‌توان گفت ما جنگی با هم نداریم.

فرمانده سپاه با بیان این مطلب که موضوع هسته‌ای برای نظام سلطه بهانه‌ای بیش نیست، افزود: نگاه استکبار و آمریکا به قدرت از نوع تسلیحاتی و مادی است و اوج قدرت خود را در موشک و بمب اتم می‌دانند.

سرلشکر جعفری در ادامه با بیان اینکه نگرانی مطرح شده از سوی آمریکا در قبال موضوع هسته‌ای ساختگی است، افزود: آنها می‌خواهند با طرح موضوعات غیرواقعی بازی را نبازند و به عبارتی لوطی‌ بازی می‌کنند و ادعا می‌کنند ما ایران را از فعالیت‌های هسته‌ای منع کرده‌ایم.

به گفته فرمانده کل سپاه، توقف کامل غنی‌سازی ایده‌آل آمریکاست.

وی با ابراز امیدواری از اینکه ما در مذاکرات هسته‌ای چیزهای بیشتری نداده باشیم، خاطرنشان کرد: البته چیزهایی که در این مهلت 6 ماهه دادیم، حداکثری است و چیزهایی که گرفته‌ایم، حداقلی بوده است اما مهم آینده و عبور نکردن از خطوط قرمز است و تاکنون هم عبوری از این خطوط قرمز صورت نگرفته است.

فرمانده کل سپاه با اشاره به راهبرد طرف‌های غربی و آمریکا مبنی بر کاهش تحریم‌ها در قبال توقف کامل غنی‌سازی، تصریح کرد: راه دیگر طرف‌های غربی این است که فشار بیشتری به ایران بیاورند تا ایران از خطوط قرمز عبور کند اما این شدنی نیست و اگر چنین راهبردی را طرف‌های ما دنبال کنند ما به همان وضعیت اول بر می‌گردیم.

سرلشکر جعفری تصریح کرد: به نظر من تهدیدهای نظام سلطه برداشته نمی‌شود البته ممکن است تحریم‌هایی که در رابطه با موضوع هسته‌ای صورت گرفته، کاهش یابد اما تهدیدهای سیاسی، نظامی و امنیتی هنوز هم وجود دارد. ما در مذاکرات فقط بحث هسته‌ای را دنبال می‌کنیم و هیچ بحث دیگری مطرح نیست، هر چند که اسرائیلی‌ها پیشنهاد داده‌اند ‌موضوعات دیگری در کنار مسائل هسته‌ای مطرح شود اما این مقبول نیست.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر طرف‌های مذاکره کننده هسته‌ای از ایران بخواهند که سپاه پاسداران برد موشکی خود را کاهش دهند، این کار را خواهید کرد؟ گفت: ما به دنبال اضافه کردن برد موشک‌هایمان هستیم و توانایی انجام این کار را هم داریم و شهید تهرانی‌مقدم هم در این راه شهید شدند اما همین الان هم ما توان افزایش برد موشک‌هایمان را داریم و موشک‌های ما باید به اسرائیل برسد و موشک‌های ما این توانمندی را دارند.

در ادامه برنامه یکی از دانشجویان از سرلشکر جعفری پرسید آیا با اقدامات پدافندی ایران می‌تواند جلوی حمله اتمی دشمنان را بگیرد که وی در پاسخ گفت: جلوی حمله اتمی را نمی‌توان گرفت ولی آنها از این غلط‌ها نمی‌کنند چراکه توانمندی‌هایی که در ایران و بسیاری از نقاط جهان برای انتقام و پاسخ دادن به هرگونه اقدام نظامی و امنیتی وجود دارد، دشمنان به خوبی از آن اطلاع و وحشت دارند و جزو اقدامات بازدارنده است.

وی یکی از راهبردهای سپاه را راهبرد توازن وحشت و خطر برای دشمن برشمرد و گفت: ما تلاش خود را می‌کنیم که دشمن احساس خطر کند و این موضوع برای دشمن به خوبی جا افتاده است و دشمن به خوبی اطلاع دارد که اگر اقداماتی اینچنینی انجام دهد، پاسخ‌هایی نه فقط در داخل ایران بلکه خارج از ایران علیه آنها صورت می‌گیرد که یک نوع بازدارندگی ایجاد کرده است.

فرمانده کل سپاه تصریح کرد: آمریکایی‌ها به عراق حمله کردند تا در ادامه به ایران حمله کنند و اوج این تهدیدات نیز در سال‌های 83 تا 86 بود اما نتوانستند اقدامی کنند و اگر چنین امکانی داشتند، حتما انجام می‌دادند و اینکه حرف از گزینه نظامی در مورد جمهوری اسلامی می‌زنند، یک شوخی و مسخره است و دشمنان هم خودشان می‌دانند و سخن از گزینه نظامی را برای افرادی می‌گویند که یا توجیه نیستند و یا فکر می‌کنند اثر دارد.

سرلشکر جعفری در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در مورد تحولات سوریه گفت: ما هر اقدامی که بتوانیم و لازم باشد، انجام می‌دهیم تا سوریه حفظ شود و با افتخار هم انجام می‌دهیم و اعلام می‌کنیم و سوریه در صف مقاومت است و فقط اعزام نیروی سازمان‌دهی شده نظامی به سوریه باقی مانده است چراکه قبلا اعلام کرده‌ایم نیروی متخصص برای انتقال تجربه و آموزش به عنوان مستشار به سوریه فرستاده‌ایم و این اقدام ما نیز علنی است چراکه از نظام رسمی و قانونی حاکم در سوریه حمایت می‌کنیم و این اقدام را نیز خود آن کشور از ما می‌خواهد و کشورهایی که تروریست اعزام می‌کنند و آنها را مسلح می‌کنند، باید پاسخ دهند و نگران باشند اما با پررویی اعلام می‌کنند و ما نیز حمایت خود را با افتخار اعلام می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری در مورد اقدامات و فعالیت‌های اقتصادی سپاه خاطرنشان کرد: سپاه در عرصه اقتصادی فقط در حوزه سازندگی و آبادانی کشور ورود کرده و به ساخت پل، سد، جاده، دو طبقه کردن پل صدر و ساخت فازهای مختلف پارس جنوبی با توجه به توانمندی مهندسی و روحیه جهادی سپاه ورود کرده است.

فرمانده سپاه تاکید کرد: امروز بدون تردید اگر سپاه به این عرصه‌ها ورود نمی‌کرد، سازندگی و ساخت و ساز و پیشبرد اهداف کشور به این حدی که در حال حاضر وجود دارد، نبود. مثلا فازهای 15 و 16 پارس جنوبی را زمانی سپاه تحویل گرفت که پیمانکاران خارجی تعطیل کردند و از کشور خارج شدند و سپاه طراحی، ساخت و تولید تمام مجموعه‌های فازهای 15 و 16 را انجام داد به طوریکه چند فاز دیگر را نیز به ما دادند و فازهای دیگری را نیز که به برخی دیگر از شرکت‌ها دادند، آنها را مجبور کردند که بیایند از تجربه‌ها، نقشه‌ها و طراحی‌های سپاه استفاده کنند و ورود سپاه به فاز 15 و 16 پارس جنوبی باعث شد که فازهای آن گسترش پیدا کند و تا یکی دو سال آینده تمام فازهایی که در اختیار سپاه است، تمام می‌شود و قابل بهره‌برداری است.

سرلشکر جعفری افزود: در حوزه سدسازی و جاده‌سازی نیز سپاه در قیمت و فناوری پیشتاز است و اقتصاد کشور فقط در این موارد خلاصه نمی‌شود و به خیلی چیزهای دیگر وابسته است اما در مورد فعالیت‌های سازندگی سپاه بزرگنمایی و جوسازی می‌شود.

وی تصریح کرد: دولت جدید نیز از همین ابهام‌ها داشت که بنده به آقای روحانی اعلام کردم هر پروژه‌ای که احساس می‌کنید بخش خصوصی و یا فردی توان انجام آن را دارد، به ما اعلام کند و حتی اگر قرارداد هم منعقد شده باشد، آن را فسخ می‌کنیم تا بخش خصوصی انجام دهد و قرارداد دیگری برای پروژه دیگر نبندیم چراکه ما اصراری نداریم اما در دولت قبلی اصرار داشتند که سپاه ورود کند. برخی پروژه‌ها را به ما دادند و برای برخی دیگر نیز مناقصه برگزار کردند که هم به علت قیمت و هم به علت تحویل در موعد و زمان مقرر سپاه برنده مناقصه می‌شد و پروژه را می‌گرفت و این ابهامات نیز در حال حاضر برای آقای روحانی برطرف شده است.

فرمانده سپاه در پاسخ به سوال دیگری در مورد کاهش بودجه سپاه و نفوذ اصلاح‌طلبان برای این اقدام گفت: کاهش بودجه سپاه واقعیت داشت که اخیرا این کاهش بودجه را با پیگیری‌هایی که انجام شد، تاحدودی برطرف کردند ولی قبول داریم که مشکلات بودجه‌ای در کشور وجود دارد اما بودجه سال 93 سپاه خیلی کاهش نداشته و فقط بودجه بسیج کاهش پیدا کرده اما در مجموع مشکلات بودجه‌ای و واقعیت‌های بودجه‌ای این را نشان می‌دهد و ما در این مورد بدبین نیستیم.

سرلشکر جعفری در مورد کاهش روحیه معنوی در بسیج گفت: بسیج یک سازمان گسترده است و هر سازمانی که گسترده شد، گرفتار آفت بروکراسی سازمانی می‌شود و مقابله با بروکراسی سازمانی و آفات آن کار سختی است؛ خصوصا در کشور ما که نظامات حاکم بر قسمت اداری کشور به سیستم بسیج هم اثر می‌گذارد همانطور که نظامات ارتش بر روی سپاه اثر داشته و ما در تلاش هستیم تا این اثرات را برطرف کنیم اما مقابله با بروکراسی سازمانی کار بسیار مهمی است و به همین دلیل به شما می‌گویم خود را آماده کنید و بسازید و توان مدیریتی خود را افزایش دهید تا مدیریت تغییر و تحول را در آینده ایجاد کنیم و انشاءالله خود شما مسئول سپاه و سازمان بسیج شوید و این موارد را برطرف کنید.

وی تصریح کرد: در مورد روحیه معنوی در سپاه نیز به دوستان و فرماندهان توصیه‌هایی می‌کنم و همه به این تذکرات نیاز داریم و بنده بیش از همه به این تذکرات نیاز دارم و یکی از طرح‌های تحولی سپاه که دنبال کنیم و حضرت آقا آن را تصویب کردند، بحث شایستگی پاسداری است تا شاخص‌های شایستگی پاسداری را به سنجه‌های قابل اندازه‌گیری تبدیل کنیم و بعد ارزشیابی شود و برای ارزشیابی آن نیز نظام مفصلی را طراحی کردیم که تا یکی دو سال آینده ارزشیابی آغاز می‌شود و به صورت سیستمی موضوع معنویت در سیستم سپاه جای خود را پیدا خواهد کرد که قابل انتقال به سایر بخش‌ها نیز هست اما تا زمانی که در سپاه آن را اجرا نکنیم و خودمان به آن عمل نکنیم، به دیگر دستگاه‌ها توصیه نخواهیم کرد.

 فرمانده سپاه در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری در مورد شبهات و سوالاتی که در مورد عدم مداخله سپاه در امور سیاسی کشور مطرح می‌شود، اظهار داشت: سپاه پاسداران وظیفه پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را دارد و مهمترین خطری که انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند را در عرصه سیاسی می‌دانیم و در این عرصه تهدید سپاه نمی‌تواند ساکت بنشیند و بی‌تفاوت باشد و آنهایی‌ که حرکت سپاه را مزاحم، مانع و در جبهه مقابل خود می‌دانند، اینچنین فضاسازی‌هایی را انجام می‌دهند که مثلا سپاه نظامی است و نباید در مسائل سیاسی ورود کند و حرف‌های حضرت امام را به رخ ما می‌کشند البته ما به این افراد توجه نداریم و کار خود را می‌کنیم و نمی‌توانیم از این موضوع غفلت کنیم که اگر غفلت کنیم و خیال کنیم صرفا آمادگی‌های دفاعی برای حفظ انقلاب کفایت می‌کند و دشمنان داخلی با حمایت خارجی‌ها از مسیر تهدیدات سیاسی انقلاب را از دست ما بگیرند، کلاه ما پس معرکه است و آنجاست که ما وظیفه خود را به خوبی عمل نکرده‌ایم.
کد خبر: ۳۶۳۹۵۵
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۷:۲۱ - 11 December 2013
ساعاتی پس از حضور جان کری در کنگره و دفاع او در مقابل انتقاد برخی از نمایندگان مجلس در خصوص توافق هسته ای با تهران، سنای آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد، باراک اوباما و جان کری دلایل محکمی برای توقف تحریم های جدید علیه ایران مطرح کردند.

به گزارش ایرنا، این بیانیه که توسط سناتور دمکرات تیم جانسون رییس کمیته بانکی سنا قرائت شد، آمده است این کمیته به طور موقت موضوع تشدید تحریم های جدید علیه ایران را متوقف می کند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی با حضور در کنگره ی آمریکا و در پاسخ به سوالات متعدد نمایندگان مخالف و موافق توافقنامه هسته ای ژنو با صراحت اعلام کرد که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست.

وی اظهار داشت تهران به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست، زیرا مسوولان ایرانی می دانند در آن صورت شاهد یک رقابت هسته ای درکل منطقه خواهند بود، به همین دلیل به این سمت حرکت نمی کنند.

جان کری در پاسخ به سوال یکی دیگر از نمایندگان در خصوص نقش تحریم ها برای وادار کردن ایران به مذاکره اظهار داشت تحریم ها ایران را وادار به تسلیم نمی کند و ادامه این وضعیت موجب تفرقه بین آمریکا و شرکای اروپایی خواهد شد.

 

 

 

کد خبر: ۳۶۳۹۴۵
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۸ - 10 December 2013
وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه برای توضیح در مورد توافق هسته‌ای موقت با ایران در جلسه استماع مجلس نمایندگان حضور پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه طبق برنامه قبلی برای توضیح در مورد توافق هسته‌ای موقت با ایران به مجلس نمایندگان رفت.

در ابتدای این جلسه «اد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به انتقاد از توافق ژنو پرداخت و گفت این توافق به صورت غیررسمی حق ایران برای غنی‌سازی را به رسمیت شناخته است، در حالی که به عقیده مجلس نمایندگان ایران نباید اجازه غنی‌سازی داشته باشد.

وی همچنین گفت: تعهد آمریکا برای کاهش برخی تحریم‌ها بر اساس توافق موقت، موجب شده است تا رژیم تحریم‌ها در معرض خطر قرار گیرد.

رویس علاوه بر این به تداوم مواضع ضدآمریکایی در ایران اشاره کرد و گفت: اکنون شعارهای «مرگ بر آمریکا» از سوی مقامات ایرانی هم گفته می‌شود. وی در ادامه ایران را به حمایت از تروریسم، حمایت از نظام سوریه و تلاش برای دستیابی به بمب هسته‌ای متهم کرد.

در ادامه «الیوت انجل» نماینده جمهوری‌خواه حامی افزایش تحریم‌های ضد ایرانی، تصریح کرد که توافق ژنو باید طوری طراحی می‌شد که ایرانی‌ها دستکم در حالی که مذاکرات در جریان است، غنی‌سازی را به طور کامل تعلیق کنند.

وی همچنین گفت: امیدوار است آنطور که کری ادعا می‌کند، تحریم‌های برداشته‌شده قابل بازگشت باشند. وی از دولت آمریکا خواست به شرکت‌ها نسبت به عجله کردن در نزدیک شدن به ایران و نادیده گرفتن تحریم‌ها هشدار دهند. انجل برنامه هسته‌ای ایران را تهدیدی برای سه متحد اصلی آمریکا در منطقه یعنی اسرائیل، عربستان و امارات دانست و گفت باید این برنامه را محدود کرد.

توافق با ایران امنیت ملی آمریکا و همچنین امنیت اسرائیل را بهبود می‌بخشد

کری در پاسخ به این اظهارات ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه بتواند نگرانی‌های کنگره را برطرف کند، گفت: رئیس‌جمهور اوباما و من بسیار در تعهد خود کاملا صریح بوده‌ایم که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد... این در صدر سیاست خارجی ما قرار داشته است.

وی در پاسخ به سوالی که به عنوان نام این جلسه مطرح شده بود، گفت: بله، این توافق امنیت ملی آمریکا را بهبود می‌بخشد... همچنین امنیت اسرائیل و کشورهای منطقه خلیج را. اما چطور؟ این توافق برای اولین بار در نزدیک حدود 10 سال توسعه برنامه هسته‌ای ایران را متوقف می‌کند و برخی بخش‌های آن را به عقب برمی‌گرداند. همچنین امکان بازرسی‌های بسیار گسترده را فراهم می‌کند... در حالی که ما برای رسیدن به توافقی جامع بحث می‌کنیم، تا تمام نگرانی‌های خود را برطرف کنیم، می‌دانیم که ایران برنامه هسته‌ای خود را گسترش نمی‌دهد.

ایران تعداد سانتریفیوژهای خود را افزایش نخواهد داد/نیروگاه اراک برای ما غیرقابل قبول است

بنا بر این توافق، ایران تمام ذخایر اورانیوم 20درصد خود را بی‌اثر می‌کند. یعنی آن چیزی که نخست‌وزیر نتانیاهو در سازمان ملل روی یک تصویر نقاشی شده نشان داد، اکنون از 200 کیلوگرم به صفر می‌رسد. ایران همچنین تعداد سانتریفیوژهای خود را افزایش نخواهد داد. همچنین میزان دسترسی‌ها برای بازرسی به میزان بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا می‌کند... ما خواهیم توانست به نطنز سرکشی کنیم، می‌توانیم هر ماه به تأسیسات اراک برویم، بازرسی کنیم و متوجه شویم که آیا آن‌ها به تعهدات خود پایبند بوده‌اند، یا نه. ایران توافق کمک می‌کند تا اطمینان یابیم ایران از مذاکرات به عنوان پوششی برای پیشبرد مخفیانه برنامه هسته‌ای خود استفاده نمی‌کند... نیروگاه اراک برای ما غیرقابل قبول است. ما در گام اول توانستیم از آغاز به کار آن، تزریق مواد و همچنین نصب قطعات نصب‌نشده جلوگیری کنیم.

داشتن یک نیروگاه آب سنگین برای ایران، غیرقابل قبول است

وی در ادامه گفت: این تنها یک گام اول است، و بر اساس گام آخر که آمریکا دید واضحی از آن دارد، داشتن یک نیروگاه آب سنگین برای ایران، غیرقابل قبول است و آن‌ها نمی‌توانند چنین نیروگاهی داشته باشند.

ایران تنها به 7 میلیارد دلار از درآمدهای خود دسترسی پیدا می‌کند

کری در مورد امتیازهای دریافت‌شده از سوی ایران هم گفت: در هفته‌های اخیر ارقام بسیار بزرگی را در رسانه‌ها شنیده، اما هیچ‌یک از این‌ها درست نیست و ایران تنها به 7 میلیارد دلار از درآمدهای خود دسترسی پیدا می‌کند.

وی بار دیگر تأکید کرد که باید در نظر داشت که تحریم‌ها یک هدف نیستند، بلکه ابزاری هستند برای آنکه ایران را به میز مذاکره بیاورند.

آمریکا همچنان به اجرای دقیق و قاطعانه تحریم‌ها ادامه می‌دهد

کری تصریح کرد که آمریکا همچنان به اجرای دقیق و قاطعانه تحریم‌ها ادامه می‌دهد. وی به همه شرکت‌های آمریکایی و بین‌المللی هشدار داد که هرگونه اقدامی در راستای نقض تحریم‌ها می‌تواند برای آن‌ها تبعات داشته باشد.

وزیر خارجه آمریکا افزود: تمام تحریم‌های مربوط به وضعیت حقوق بشر، حمایت از تروریسم، حمایت از رژیم سوریه پابرجا خواهند ماند... تنها بخش بسیار کوچکی از تحریم‌های ایران آن هم به صورت برگشت‌پذیر حذف می‌شود... اگر ایران به تعهدات خود عمل نکند، کاهش تحریم‌ها لغو می‌شود... ایران تنها 7 میلیارد دلار دریافت می‌کند که در برابر اقتصاد تریلیون دلاری آن‌ها رقم ناچیزی است. این رقم ناچیزی در برابر بیش از 100 میلیارد دلاری است که تنها در بخش نفتی از سال 2012 به بعد ما آن‌ها را از درآمد آن محروم کرده‌ایم.

آمریکا و دیگر اعضای 1+5 به انجام توافق ژنو متعهد هستند

کری در ادامه به تشریح بندهای مربوط به امتیازهای دریافتی ایران پرداخت و گفت: ایران 4.2 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود را در اختیار خواهد داشت که این رقم نه به صورت یکجا بلکه به صورت اقساطی دریافت می‌کند. وی تصریح کرد که آمریکا و دیگر اعضای 1+5 به انجام توافق ژنو متعهد هستند.

وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن همچنان با توجه به تاریخچه «فریبکاری» ایرانی‌ها، به آن‌ها بی‌اعتماد است، گفت: در این قرارداد آمده است که «تا زمانی که همه چیز مورد توافق قرار نگیرد، هیچ‌چیز مورد توافق نخواهد بود».

وی همچنین گفت: در این توافق آمده است که همه‌چیز بر اساس «تعاریف متقابل است، اگر ما با آن موافقت نکنیم»، این اتفاق نمی‌افتد.

افزایش تحریم‌های جدید علیه ایران، «اتحاد میان اعضای 1+5» را از بین می‌برد

کری با بیان اینکه در حال حاضر فرصتی برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه هسته‌ای به وجود آمده، گفت: اکنون 2 راه وجود دارد، یکی حل مسالمت‌آمیز و رفع نگرانی‌های بین‌المللی و راه دوم ادامه تخاصم که ممکن است به درگیری بیانجامد، که این راه تبعاتی دارد. وی همچنین تصریح کرد که نگران افزایش تحریم‌های جدید علیه ایران، «اتحاد میان اعضای 1+5» را از بین ببرد. وی تأکید کرد که اگر ایران به تعهدات خود پایبند نباشد، کنگره می‌تواند در عرض یک هفته تحریم‌های جدیدی وضع کند.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به اینکه تحریم‌ها خود هدف نبوده بلکه تنها برای تحت فشار قرار دادن ایران وضع شده، به نمایندگان کنگره یادآوری کرد که 6 ماه به زودی سپری می‌شود و در آن زمان می‌توان فهمید که آیا می‌توان به توافق جامع دست یافت یا نه.

آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران همکاری بسیار نزدیکی با اسرائیل داشته است

وی با اشاره به دیدارهای خود با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی، گفت: آمریکا در مورد برنامه هسته‌ای ایران همکاری بسیار نزدیکی با اسرائیل داشته است.

کری توافق ژنو را بسیار موثر ارزیابی کرد و گفت: این توافق زمان گریز ایران را به میزان بسیار زیادی افزایش داده است.

بند آخر توافقنامه غنی‌سازی ایران را به «نیاز آن‌ها» محدود می‌کند

وی در پاسخ به سوالی در مورد حق ایران برای غنی‌سازی و اشاره به این موضوع در توافق ژنو، گفت: بند آخر این توافق غنی‌سازی ایران را به «نیاز آن‌ها» محدود می‌کند و این به این معنی است که می‌توان در مورد نیاز آن‌ها بحث کرد.

وی همچنین گفت: آمریکا می‌تواند در مورد میزان ذخایر اورانیوم ایران هم نظر خود را اعلام کند و همه این موضوعات باید مورد توافق قرار گیرد. وی با اشاره به مجوزهای توافق ژنو برای افزایش بازرسی‌ها حتی از معادن ایران، در مورد حق غنی‌سازی گفت: من پیش از این هم گفتم که در «ان‌پی‌تی» هیچ اشاره‌ای به حق غنی‌سازی نشده است، البته این حق رد هم نشده است، در حقیقت «ان‌پی‌تی» در مورد آن سکوت کرده است.

ایران پیش از رسیدن به توافق نهایی باید قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را اجرا کند

کری افزود: شما در هر مذاکره‌ای می‌توانید یک «لیست خواسته‌ها» داشته باشید و در عین حال لیستی از آنچه که واقعا می‌توانید به آن دست پیدا کنید... ایرانی‌ها به ما می‌گویند 17 کشور برنامه هسته‌ای دارند و 4 تا 5 تای آن‌ها می‌توانند غنی‌سازی کنند، چرا ما نتوانیم... در مورد تحریم‌ها هم باید بگویم شما در یک مذاکره باید تعادلی ایجاد کنید، بین آنچه که می‌گیرید و آنچه که می‌دهید... آنچه که ما کردیم این بود که امنیت اسرائیل را افزایش دادیم... آن‌ها دیگر نمی‌توانند عربستان را تهدید کنند.

وی در مورد برنامه موشکی ایران هم گفت: ما معتقدیم که این توافق طوری تنظیم شده است که ایران پیش از رسیدن به توافق نهایی باید قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را اجرا کند. این قطعنامه‌ها موضوع موشک‌های بالستیک ایران را نیز در بر می‌گیرد.

اختلافات موجود با اسرائیل تاکتیکی است

انجل در ادامه بار دیگر سوال خود از کری را تکرار کرد و گفت: ایران باید بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت دستکم در حین مذاکرات غنی‌سازی خود را متوقف می‌کرد. وی همچنین گفت: اسرائیل، عربستان و امارات، ایران را تهدیدی برای بقای خود می‌دانند و از این توافق نیز خرسند نیستند، چرا آن‌ها از این توافق خوششان نمی‌آید؟

کری در پاسخ به این سوال با بیان اینکه امارات از این توافق حمایت کرده، گفت: در دیدار با وزیر خارجه این کشور، ابوظبی به حمایت از توافق پرداخته است. علاوه بر این، به گفته کری، وی در سفر خود به عربستان، برای مقامات عربستانی نیز این توافق را تشریح کرده و آن‌ها ابراز امیدواری کرده‌اند که این توافق به موفقیت برسد. وی در مورد موضع «بنیامین نتانیاهو» نیز گفت اختلافات موجود با اسرائیل تاکتیکی است.

کنگره می‌تواند در یک هفته تحریم‌های جدیدتری تصویب کند

وی در پاسخ به سوال مجددی در مورد تحریم‌ها، گفت: اطمینان دارم که ایرانی‌ها در حال حاضر در حال گوش کردن به صحبت‌های ما هستند، می‌دانم که آن‌ها می‌دانند آمریکا جدی است.

کری همچنین بهبود روابط با ایران را با بهبود روابط آمریکا با چین و شوروی مقایسه کرد و گفت: دولت با نگاهی واقع‌بینانه در حال پیشروی است. وی تأکید کرد که ایرانی‌ها می‌دانند که اگر به توافق پایبند نباشند، تحریم‌ها تشدید می‌شوند. وی تأکید کرد که کنگره می‌تواند در یک هفته تحریم‌های جدیدتری تصویب کند و زمانی هم که دولت به کمک سنا نیاز داشته باشد، از سنا می‌خواهد تا وارد عمل شود.

وی با اشاره تأثیرات تحریم‌ها، گفت: این تحریم‌ها بر مردم ایران هم تأثیر گذاشته و موجب شد تا آن‌ها به امید اینکه وضعیت زندگی‌هایشان تغییر می‌کند، به استقبال تیم مذاکره‌کننده بروند.

کری در پاسخ به اظهارات یکی از نمایندگان که توافق ژنو را «توافقی بد» خواند و گفت بحث توان موشکی ایران در توافق مد نظر قرار نگرفته و همچنین «حق نامشروع غنی‌سازی» به آن‌ها داده شده، به جرایمی که وزارت خزانه‌داری این کشور برای ناقضان تحریم‌های ایران در نظر گرفته، اشاره کرد و گفت با اظهارات وی در مورد اینکه رژیم تحریم‌ها تضعیف شده و شرکت‌های بین‌المللی قصد نزدیک شدن به ایران را دارند، مخالف است.

اوباما متعهد است که اگر این توافق شکست بخورد، فشارها را افزایش می‌دهد

در ادامه یکی دیگر از نمایندگان به اثرات مثبتی که توافق ژنو بر اقتصاد ایران داشته اشاره کرد و گفت در این مدت ارزش ریال ایران افزایش یافته و شرکت‌های چینی و ترکیه‌ای به ورود به بازار ایران نزدیک شده‌اند. وی همچنین گفت دولت‌ها همواره به افزایش تحریم‌ها مخالف بوده‌اند و مخالفت کنونی کاخ سفید هم چیز جدیدی نیست. وی همچنین مدعی شد ایران تا پایان دوره 6 ماهه قادر خواهد بود اورانیوم کافی برای 4 بمب اتمی را تولید کند.

کری در پاسخ به این اظهارات گفت: دولت با تحریم‌ها مخالف نبوده است، بلکه با زمانبندی تحریم‌ها مخالف بوده، چراکه می‌خواسته امکان مذاکره فراهم باشد... من به اینجا آمده‌ام تا بگویم، رئیس‌جمهور متعهد است که اگر این توافق شکست بخورد، فشارها را افزایش می‌دهد... من از شما می‌خواهم که فعلا این کار را نکنید، به خاطر روابطی که با 1+5 داریم... به شما اطمینان می‌دهم که ما با شما هستیم، اگر آن‌ها بخواهند سانتریفیوژ‌های جدیدی راه بیاندازند، تحریم‌های شدیدتری اعمال خواهیم کرد.

مذاکرات ژنو تنها به موضوع هسته‌ای محدود بود

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، گفت: مذاکرات ژنو تنها به موضوع هسته‌ای محدود بود و آمریکا نمی‌خواست چنین موضوعاتی را در ازای توافق هسته‌ای گرو بگیرد و از آن استفاده کند. با این حال وی تأکید کرد که آمریکا با استفاده از کانال‌های پشت صحنه و همچنین راه‌های دیگر به تلاش برای بهبود وضعیت حقوق بشر ادامه می‌دهد.

وی افزود: ما مشکلات زیادی با ایرانی‌ها داریم، آن‌ها از حزب‌الله حمایت می‌کنند، آن‌ها از رژیم سوریه حمایت می‌کنند، از تروریسم حمایت می‌کنند... ما مشکلات جدی با آن‌ها داریم، اما موضوع هسته‌ای اکنون اصلی‌ترین موضوع است که برای امنیت اسرائیل و منطقه نیز دارای اهمیت است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد نحوه تشخیص پیشرفت روند توافق و همچنین احتمال درخواست تمدید زمان 6 ماهه گفت: ما به شما و مردم آمریکا پاسخگو هستیم، ما نزد شما خواهیم آمد و در زمان‌های مناسب توضیحاتی ارائه خواهیم کرد... نمی‌توانم بگویم چه اتفاقی خواهد افتاد، اما امیدوارم این روند حتی زودتر از زمان از پیش اعلام‌شده پیش برود... اگر به زمان بیشتری نیاز بود و واقعا احساس کردیم پیشرفت کرده‌ایم و در مسیر درستی قرار داریم، ممکن است بار دیگر نزد شما بیاییم و وقت بخواهیم. اما من امیدوارم و تصور می‌کنم که این اتفاق نیفتد.

دولت آمریکا در توافق متعهد شده است که از تصویب تحریم‌های تازه جلوگیری کند

کری با اشاره به اینکه تصویب تحریم‌های جدید حتی اگر زمان اجرای آن در آینده باشد، برای روند مذاکرات مضر است، گفت: دولت در توافق متعهد شده است که از تصویب تحریم‌های تازه جلوگیری کند. وی تأکید کرد که کاخ سفید نمی‌خواهد با تصویب تحریم‌های جدید بهانه و توجیهی برای نقض تعهد به ایرانی‌ها بدهد.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به اظهارات یکی از نمایندگان که گفت این توافق به ایران اجازه ادامه فعالیت‌های هسته‌ای، تحقیقات و توسعه و همچنین برنامه موشکی را می‌دهد، و این موضوع مایه نگرانی مردم و متحدان آمریکاست، در مورد خط قرمزهای آمریکا گفت: واضح است، ما باید از دستیابی آن‌ها به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم... آن‌ها در سال 2003 تنها 164 سانتریفیوژ داشتند، اما اکنون همانطور که وزیر خارجه ظریف گفته 19 هزار سانتریفیوژ دارند. برنامه هسته‌ای آن‌ها در حال گسترش بود، امنیت اسرائیل و تمام کشورهای منطقه در معرض خطر بود و ما باید برای آن کاری می‌کردیم... آن‌ها اکنون نمی‌توانند چنین کاری کنند، چون برای ساخت سلاح هسته‌ای به اورانیوم با غنای بالا نیاز دارند.

اگر ایران غنی‌سازی محدودی هم داشته باشد، نخواهد توانست آن را به یک برنامه تسلیحات اتمی تبدیل کند

یکی از نمایندگان با بیان اینکه توافق ژنو حق غنی‌سازی را به ایران داده است، گفت این کار می‌تواند موجب به راه افتادن مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه شود. وی همچنین ایران را به استفاده از روش کره شمالی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم کرد.

کری در این مورد گفت: آن‌ها اکنون نزدیک به 19 هزار سانتریفیوژ دارند که در وضعیت نهایی اگر هم قرار باشد همچنان به کار خود ادامه دهند، دیگر به این تعداد نخواهند بود... همچنین ما محدودیت‌های زیادی برای آن‌ها در نظر گرفته‌ایم، این برنامه باید مورد توافق طرفین باشد و همچنین نظارت زیادی بر آن باشد... این را هم باید بگویم که اگر آن‌ها غنی‌سازی محدودی هم داشته باشند، نخواهند توانست آن را به یک برنامه تسلیحات اتمی تبدیل کنند.

وی با بیان اینکه توافق ژنو یک «گام اول» است، افزود: هدف از این توافق افزایش امنیت خود و متحدان بود. کری همچنین تأکید کرد که آمریکا دیگر در تله‌ای نظیر آنچه که در مورد کره شمالی رخ داد، نخواهد افتاد.

بازرسان آژانس می‌توانند به صورت هفتگی از تأسیسات فردو و نطنز و به صورت ماهانه از تأسیسات اراک بازدید کنند

کری در مورد نحوه انجام بازرسی‌ها هم گفت: بازرسان آژانس این اجازه را خواهند داشت تا به صورت هفتگی از تأسیسات فردو و نطنز و به صورت ماهانه از تأسیسات اراک بازدید کنند. وی افزود به طور کلی سطح بازرسی‌ها به میزان زیادی افزایش یافته است.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به اظهارات یکی از نمایندگان حامی گروهک منافقین که ایران را به تلاش برای نابودی اسرائیل و آمریکا متهم کرد، گفت: مواضع عمومی ایران این است که نه، آن‌ها همچنان به تهدید ادامه می‌دهند. فکر می‌کنم آن‌ها به اظهارات خطرناک، تهدیدآمیز و به شدت غیرسازنده ادامه می‌دهند... اما افراد زیادی در دنیا هستند که حرف‌های تهاجمی می‌زنند، اما آن‌ها را انجام نمی‌دهند... البته ما تهدید ایران را جدی می‌گیریم و متعهد هستیم که از دستیابی آن‌ها به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم.

وی همچنین تأکید کرد: آنچه که من مدت‌ها قبل آموخته‌ام این است که پیش از آنکه بخواهید ملتی را وارد یک جنگ کنید، باید اول تمام راه‌های دیگر را آزموده باشید، و حالا ما در حال آزمودن دیپلماسی هستیم.

ایران و گروه موسوم به 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) اوایل این ماه بعد از مدت‌ها مذاکره به توافقی اولیه دست یافتند. طبق این توافق، طی 6 ماه آینده برنامه هسته‌ای ایران و در مقابل رژیم تحریم‌ها در سطح فعلی باقی می‌ماند. طرفین در این مدت تلاش خواهند کرد به توافقی دائمی دست پیدا کنند.

گروهی از نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریتی جمهوری‌خواه دارد، در تلاشند تا طرحی را به تصویب برسانند که اختیارات کاخ سفید در توافق نهایی با ایران را به شدت محدود می‌کند. موضوع تداوم غنی‌سازی در خاک ایران از جمله مواردی است که ممکن است مجلس نمایندگان پذیرش آن از سوی کاخ سفید را ممنوع کند.

در عین حال، سران سنای آمریکا نیز قصد دارند پیش از آغاز سال نوی میلادی طرح افزایش مشروط تحریم‌های ایران را بررسی کنند. سنا اعلام کرده است این تحریم‌ها در صورتی اجرایی می‌شوند که ایران تعهدات خود در توافق را نقض کند.

کاخ سفید مخالفت خود با چنین اقداماتی را اعلام کرده و آن را بسیار غیرسازنده دانسته است. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران هم در مصاحبه‌ای که روز دوشنبه از سوی مجله تایم منتشر شد، گفته است تصویب این تحریم‌ها حتی اگر اجرای آن مشروط باشد، به معنی لغو تمام توافقات خواهد بود.

 

زندگی و زمانه "نلسون ماندلا"؛
"رولی هلالا (نلسون) ماندلا" معروف به "مخولو" (پدربزرگ)، رئیس‌جمهور پیشین آفریقای جنوبی، ساعتی پیش در سن 95 سالگی بر اثر عفونت ریه درگذشت اما چرا دولت‌ها و رسانه‌های غربی، از او به‌عنوان "رهبر انقلابی" تمجید می‌کنند و دولتمردان‌شان به روی او لبخند می‌زدند؟
گروه گزارش ویژه مشرق - "باراک اوباما" در دیدار با خانواده "نلسون ماندلا" رهبر پیشین آفریقای جنوبی، از وی برای مبارزه با نژادپرستی تقدیر کرد؛ شبکه سلطنتی انگلیس (بی‌بی‌سی) با تمجید از این رئیس‌جمهور آفریقایی، وی را یک "رهبر انقلابی واقعی" توصیف می‌کند که هیچ‌گاه رو به افراط نیاورد. سؤال اینجاست چرا رسانه‌های غربی یک رهبر انقلابی را چنین تحسین می‌کنند و وی را اسطوره تمام انقلابیون می‌دانند؟ چرا دولتمردان غربی به ماندلا لبخند می‌زدند در حالی که همین سیاستمداران غربی، علاوه بر حمایت از دولت‌های غیردموکراتیک و مرتجع در آفریقا و جنوب غرب آسیا، عملاً توجهی به انقلابیون ندارند. مروری بر زندگی این رهبر سیاه‌پوست آفریقای جنوبی به این سؤال پاسخ می‌دهد که چرا دولتمردان آمریکایی بی‌توجه به دیگر رهبران انقلابی، از ماندلا چنین تقدیر می‌کنند.
 
زندگی خانوادگی

رولی هلاهلا (نلسون) ماندلا در 18 ژوئیه سال 1918 در خانواده ای روستایی در منطقه ترانسکی استان کیپ از اتحادیه آفریقا جنوبی متولد شد. پدرش گادلا ماندلا عضو شورای سلطنتی مردم تمبو بود، منصبی که از زمان تولد نلسون وارث آن بود و طبق قوانین قبیله تمبو، نلسون نیز باید این مقام را به ارث می برد. پدرش چهار همسر داشت که حاصل این چهار ازدواج چهار پسر و نه دختر بود. ماندلا فرزند سومین همسر گادلا ماندلا است.
 
نلسون ماندلا در دوران نوجوانی

در سن هفت سالگی تحصیلات دوران ابتدایی خود را زیر نظر یک معلم انگلیسی تبار مسیحی متدیست آغاز کرد. در همین مدرسه خانم معلم انگلیسی تبار ماندلا، نام "نلسون" را به یاد دریادار انگلیسی هوراسیو نلسون بر او گذارد.  ماندلا در سن نه سالگی پدرش را به علت بیماری سل از دست داد.

نلسون ماندلا تحصیلات عالی خود را در مقطع لیسانس دانشگاه فورت هار آغاز کرد اما به دلیل شرکت در اعتراضات دانشجویان از دانشگاه اخراج شد و نتوانست تحصیلات خود را به اتمام برساند.  سالها طول کشید تا وی توانست مدرک لیسانس خود را از دانشگاه آفریقای جنوبی دریافت کند؛ این جوان سیاه چهره نهایتاً در سال 1943 از دانشگاه فورت هار فارغ التحصیل شد.

زمانی که وی به محل تولدش بازگشت پادشاه از ماندلا خشمگین شد و گفت اگر وی به فورت هار بازنگردد باید مقدمات ازدواج خود و پسر عمویش جاستیس مهیا کند.  نلسون از روی ناراحتی به همراه جاستیس به ژوهانسبورگ فرار کرد و تا سال 1941 در آن ماند.
 

ماندلا در دوران جوانی

ماندلا در ژوهانسبورگ نگهبان معدن شد اما زمانی که کارفرما متوجه شد که وی از قلمرو نایب السلطنه گریخته او را اخراج کرد. به مدد رفاقت با فردی به نام والتر سیسلو به عنوان منشی در یک شرکت مشغول به کار شد. در حین کار تحصیلات خود را نیز به شکل مکاتبه ای با دانشگاه آفریقای جنوبی پی گرفت. به اعتراف خودش، او یک دانشجوی ضعیف بود که سرانجام در سال 1948 مجبور شد تا درسش را نیمه کاره رها کند. پس چندی دوباره تحصیلات خود را از طریق دانشگاه لندن پی گرفت که مجدداً نتوانست درسش را به تمام کند. سرانجام وی توانست در آخرین ماه های حبس خود در سال 1989 به صورت غیابی در جشن فارغ التحصیلی در کیپ تاون شرکت کند و با اتمام تحصیل خود، مدرک خود را دریافت کند.


ورود به عرصه مبارزه؛ ظهور رهبری انقلابی


آغاز فعالیت سیاسی ماندلا از زمانی است که وی به کنگره ملی آفریقا (ای.ان.سی)  ملحق می شود؛ در این برهه یعنی سال 1944 وی لیگ جوانان کنگره ملی آفریقا را تأسیس می کند. ویلیام مکس فیلمان وایتهد، سفیر فعلی جمهوری آفریقای جنوبی در تهران می گوید: «سازمان جوانان در آن زمان فکر می‌کرد که رویکرد رهبری قدیمی حزب کنگره ملی آفریقا در مبارزات محافظه‌کارانه بوده است. دولت هم تنها از منافع سفید‌پوستان حمایت می‌کرد. پس این احساس همگانی در شکل‌گیری مبارزه به شکلی که آقای ماندلا می‌خواست، به‌وجود آمد. همین احساس همگانی باعث پیروزی فلسفه ماندلا در آفریقای جنوبی شد.»


ماندلا در سال 1944 با دختر عموی "والتر سیسلو"، "اولین ماز" که یک پرستار بود ازدواج کرد. در نتیجه این ازدواج صاحب دو پسر و دو دختر شد.  با این وجود زندگی زناشویی او دیری نپایید و ماندلا در سال 1955 از همسرش جدا شد و سه سال بعد یعنی در سال 1958 ماز را طلاق داد. گرچه این ضربه بزرگی برای ماندلا بود تا جایی که سال‌های بعد نیز طمع این شکست را در کام خود احساس می کرد اما وی به فعالیت‌های سیاسی خود ادامه داد.

نلسون به طور جدی تر فعالیت‌های ضد نژادپرستانه خود را در لیگ جوانان کنگره ملی آفریقا دنبال کرد؛ در دهه 60 کمپینی در آفریقای جنوبی شکل گرفت به نام «سرپیچی از قوانین ناعادلانه» که ماندلا از سازمان دهندگان اصلی آن بود. جنبشی فراگیر علیه قوانین ناعادلانه منجر شد که احزاب مختلفی را مانند حزب کنگره ملی آفریقا، سازمان رنگین پوستان کنگره ناتال ایندین، کنگره ترنزوال ایندین، ‌اتحادیه اصناف، سازمان‌های جتماعی مدنی، کنگره سفید‌پوستان دموکرات را در خود داشت و با تدوین منشور آزادی که شامل خواسته‌های دموکراتیک حداقل بود به بیان خواسته‌هایی از قبیل متعلق بودن آفریقای جنوبی به همه، دسترسی به منابع طبیعی برای همه و صلح و امنیت برای همه پرداخت.

در نتیجه این اقدامات وی به همراه 19 نفر دیگر از اعضا به اتهام توقف قانون کمونیسم به 9 ماه کار در اردوگاه کار سخت و به مدت دو سال تعلیق از فعالیت سیاسی محکوم شدند.  

 

در این دو سال وی توانست تا مدرک دیپلم حقوق را افزون بر مدرک لیسانسش بگیرد. این دوره مقدمه ای شد تا ماندلا به همراه الیور تمبو، اولین شرکت حقوقی سیاه پوستان را در آفریقای جنوبی با نام "ماندلا و تمبو" تاسیس کند.  در این شرکت ماندلا و تمبو برای مقابله با آپارتاید، خدمات حقوقی به سیاهپوستانی ارائه می دادند که قادر نبودند تا از نمایندگی قانونی بهره ببرند.

در پایان سال 1952 برای به طور کامل مجوز فعالیت ماندلا لغو شد. در این دوره وی تنها می توانست به طور مخفیانه تصویب منشور آزادی مصوب 26 ژوئن 1955 کیپ تاون را نظاره گر باشد. اما این پایان محدودیت های ماندلا نبود و او در 5 دسامبر 1955 در جریان درگیری با پلیس دستگیر و در دادگاه به اتهام خیانت محاکمه شد؛ با وجود آنکه روند دادرسی او و دیگر متهمان نزدیک به 5 سال به طول انجامید، ولی در پایان وی تبرئه شد.


ماندلا در حال تمرین ورزش موردعلاقه‌اش، بوکس

سال 1960 پلیس دولت آپارتاید 69 نفر از افراد غیرمسلح را در جریان اعتراض به تصویب یک قانون، به قتل رساند. این اقدام موجب اعلام شرایط فوق العاده در کشور آفریقای جنوبی شد. به دنبال این وضعیت فعالیت کنگره ملی آفریقا و کنگره پان آفریکانیست ها نیز ممنوع شد. دولت آپارتاید کنگره ملی آفریقا را سازمانی تروریستی اعلام کرد که این موضع دولت آفریقای جنوبی از سوی برخی از دولتها همچون آمریکا و انگلیس به رسمیت شناخته شد (تنها در سال 2008 آمریکا ماندلا و کنگره ملی آفریقا را از لیست گروه های تروریستی خارج کرد).  ماندلا و دوستانش در وضعیت اضطراری دولت همچون هزاران نفر دیگر بازداشت شدند. همین دستگیری زمینه ازدواج دوباره ماندلا را فراهم آورد؛ در خلال روند محاکمه در دادگاه، وی با مددکار اجتماعی ای به نام وینی مدیکیزلا آشنا شد و با وی ازدواج کرد اما این زندگی نیز دوام نداشت چرا در سال 1996 به سرنوشت ازدواج اول ماندلا یعنی طلاق منجر شد.
 

ماندلا در کنار همسرش
پس از آنکه ماندلا و همکارانش در دادگاه موسوم به خیانت تبرئه شدند، فعالیت زیرزمینی خود را برای طراحی یک اعتصاب ملی در روزهای 29، 30 و 31 مارس آغاز کردند. در ماه ژوئن از وی خواسته شد تا رهبری مبارزات مسلحانه را نیز بر عهده گیرد و شاخه تحت عنوان "نیزه ملت" را تشکیل دهد. از این رو ماندلا در 11 ژانویه 1962 با نام مستعار مخفیانه از آفریقای جنوبی خارج شد. ماندلا به سراسر آفریقا سفر کرد و با رهبران آفریقایی ملاقات کرد؛ برای جلب حمایت از مبارزات مسلحانه عازم کشور انگلیس شد. او آموزش نظامی را در مراکش و اتیوپی فراگرفت و در جولای 1962 به کشورش بازگشت. در مسیر بازگشت به آفریقای جنوبی ماندلا در ایست بازرسی پلیس به دام افتاد.  برخی اسناد نشان می دهد که آژانس مرکزی امنیت آمریکا (سیا) به پلیس آفریقای جنوبی مکان ماندلا را اطلاع داده بود.  
 

پرچم نمادین کنگره ملی آفریقا؛ حزب مخالف نظام آپارتاید

دادگاه آفریقای جنوبی، ماندلا را به ترک غیرقانونی کشور و تحریک کارگران به اعتصاب متهم کرد. در یازده ژوئن 1964 نلسون ماندلا و هفت متهم دیگر از جمله دنیس گلدبرگ به حبس ابد محکوم شدند. نظام آپارتاید، گلدبرگ سفید پوست را به زندانی در پرتوریا فرستاد اما دیگران و از جمله ماندلا به جزیره روبن منتقل شدند. وی در این دوران مادر و پسر بزرگش را از دست داد، درحالی که به دلیل محکومیت حق شرکت در مراسم خاکسپاری این دو را نداشت. نلسون در سال 1982 به زندانی در کیپ تاون منتقل شد؛ سه سال بعد برای جراحی پروستات از زندان مرخص شد؛ وزیر دادگستری وقت کوبی کوتسی در بیمارستان به ملاقات او رفت اما ماندلا مجدد به زندان بازگردانده شد. در سال 1988 نیز به دلیل بیماری سل تحت درمان قرار گرفت و در دسامبر همان سال به خانه ای در نزدیکی زندان ویکتور ورستر منتقل شد. 


ورود به صحنه سیاست و غلتیدن در دام سازش

سال‌ها بعد ماندلا آغازگر مذاکرات میان دولت نژادپرست آفریقای جنوبی و کنگره ملی آفریقا بود. او 9 روز بعد از رفع محرومیت فعالیت کنگره ملی آفریقا در 11 فوریه 1990 از زندان آزاد شد؛ در این دوره دولت آپارتاید به ماندلا پیشنهاد کرد که در صورتی که از اقدامات خشونت آمیز دست بردارد آزاد خواهد شد که این درخواست مشروط مورد قبول ماندلا واقع نشد.

نلسون ماندلا در سال 1991 در جریان تلاش برای پایان دادن به حکومت اقلیت سفیدپوست، به عنوان رئیس کنگره ملی آفریقا انتخاب شد و جای دوست بیمارش الیور تمبو را گرفت. سه سال بعد وی به عنوان اولین رئیس جمهور غیرنژادپرست آفریقای جنوبی انتخاب شد.  دوران ریاست‌جمهوری ماندلا از مه 1994 آغاز شد و تا ژوئن 1999 ادامه یافت  و طی این مدت رهبری انتقال فرمانروایی از اقلیت سفیدپوست به اکثریت را برعهده داشت. در 80 سالگی خود با گراکا ماچل بیوه رئیس‌جمهور سابق موزامبیک، به عنوان سومین همسرش ازدواج کرد.

 

حضور ماندلا در صحنه سیاست با انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور آفریقای جنوبی بر عملکرد این رهبر انقلابی تاثیر شگرفی گذاشت. همچنانکه تا پیش از به قدرت رسیدن ماندلا، کنگره ملی آفریقا و شخص ماندلا روابط نزدیکی با سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) داشته‌اند اما بعدها وی ضمن مواضع دوگانه و محافظه کارانه در قبال رژیم صهیونیستی، نسبت به قوم یهود همدردی نیز می‌کرد.


ماندلا در کنار شیمون پرز، نخست‌وزیر رژیم نژادپرست صهیونیستی



عزر وایزمن؛ نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در آغوش ماندلا
همچنین در جریان تلاش غرب برای تداوم روند سازش میان اعراب و رژیم صهیونیستی، وی در مقام حمایت از این رژیم نژادپرست چنین گفت: «اگر دولت‌های عربی، اسرائیل را در داخل مرزهای امن به رسمیت نشناسند، من نمی توانم خروج اسرائیل را تصور کنم.»  
 
ماندلا: اگر دولت‌های عربی، اسرائیل را در داخل مرزهای امن به رسمیت نشناسند
 من نمی‌توانم خروج اسرائیل را تصور کنم!
ماندلا از مواضع نخست وزیر سابق رژیم آپارتاید اسرائیل نیز حمایت کرد. وی در تأیید سخن "ایهود باراک" مبنی بر آنچه وی صلح کامل با سوریه می خواند گفت: «اسرائیل در ازای اراضی حق دارد تا از سوی اعراب به رسمیت شناخته شود!»
 
ماندلا در کنار رئیس جمهور اسبق آمریکا بیل کلینتون
تساهل و همزیستی زیاده از حد ماندلا در این دوران، دولت آمریکا و انگلیس را به طمع انداخت تا در جهت حفظ منافع خود از مواضع دموکراتیک ماندلا حمایت کنند. آمریکا و انگلیس که تا دهه 1990 از رژیم ضدبشری آفریقای جنوبی حمایت‌های اقتصادی، سیاسی و رسانه‌ای می‌کردند، به مرور تغییر جهت دادند و از ماندلا به عنوان طرفدار صلح و حقوق بشر استقبال کردند و در اعطای جوائز و نشان‌های مختلف به ماندلا، واقعا دست و دل‌بازی نشان دادند.


ماندلا در لباس فراماسونری شوالیه‌های مالتا که ملکه انگلیس از سران آن است

ماندلا علاوه بر دریافت جایزه نوبل، نشان لیاقت و نشان «سنت جان» را از ملکه «الیزابت دوم» و نشان «آزادی» را از «جرج بوش» پسر دریافت کرد. این تحسین ها و تمجیدها به خوبی حرکت ماندلا را در مسیر دلخواه غرب نشان می دهد: عدم چالش با رژیم صهیونیستی، تلاش برای پیگیری روند صلح اعراب و اسرائیل، همکاری با دولتهای انگلیس و آمریکا.
 
ماندلا در کنار جرج بوش برای دریافت نشان آزادی از وی

همین امر موجب شده تا دولت آمریکا با همراهی امپراتوری رسانه ای انگلیس، در تلاش برای محو چهره رهبران انقلابی حقیقی همچون حضرت امام خمینی(ره)، نمونه بدلی و جعلی شخصیت‌های سازشکاری چون ماندلا را به عنوان نماد آزادیخواهی و انقلابی گری معرفی نمایند.
 
دیدار دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس با ماندلا
 
تمجید اوباما، رئیس جمهور آمریکا از ماندلا با حضور در زندان محل حبس وی
تقدیر باراک اوباما و دیدار وی از خانواده ماندلا، دیدار نخست وزیر انگلیس، دیوید کامرون و وزیر امورخارجه آمریکا با ماندلا نشان می‌دهد که این دولت‌ها سعی دارند تا ماندلایی غیر انقلابی و سازشکار را اسطوره ملت‌های آزادی‌خواه نشان دهند.

در پایان باید به این نکته ظریف اشاره کرد که افکار عمومی و رسانه‌های داخلی باید مراقب باشند که هرچند مواضع ضدنژادپرستی و انقلابی نلسون ماندلا علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی در دوران جوانی وی،‌ قابل تمجید و الگوبرداری برای انقلابیون است اما حمایت دولت‌های استکباری از او و چرخش موضع وی در دوران کهولت به سود بزرگترین رژیم آپارتاید و نژادپرست تاریخ و عضویتش در کلوپ‌های ماسونی، مایه سرافکندگی او در مقابل انقلابیون جهان در اواخر عمر شده بود و باید این بخش از مواضع وی را با مواضع انقلابی وی در دوران جوانی تفکیک کرد و با در نظر گرفتن یک کرونولوژی منطقی و هوشمندانه، به مواضع او نگریست.
 
نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی از استعفای 7 نفر از نمایندگان استان لرستان در اعتراض به بودجه 93 خبر داد.
به گزارش مشرق، ابراهیم آقامحمدی نماینده مردم خرم‌‌آباد در مجلس در گفت‌وگو با فارس، از استعفای 7 نفر از 9 نماینده استان لرستان خبر داد.

وی علت استعفای این افراد را «اعتراض به بودجه تخصیص یافته به این استان برای سال آینده» عنوان و خاطرنشان کرد: این نمایندگان استعفای خود را تقدیم هیئت ‌رئیسه مجلس کرده‌اند.

نماینده مردم خرم‌آباد با انتقاد از اعتبارات اختصاص یافته در بودجه سال 93 به استان لرستان گفت:‌ با بررسی بودجه دریافتیم بحث محرومیت زدایی و توجه به استان‌های کمتر توسعه یافته، در آن لحاظ نشده است.

آقامحمدی با بیان اینکه در بودجه 93 اعتبارات لازم برای طرح‌های کلان استان لرستان در نظر گرفته نشده، افزود: اعتبارات کافی برای پروژه‌های عمرانی در بودجه سال آتی تخصیص نیافته که این مسأله باعث تعطیلی این پروژه‌ها خواهد شد.

وی لرستان را دارای رتبه نخست بیکاری در کشور معرفی کرد و متذکر شد: در چنین شرایطی ما دیگر حرفی برای گفتن به مردم نخواهیم داشت و چگونه می‌توانیم پاسخ مطالبات آنها را بدهیم.

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس با اشاره به جلسه امروز مجمع استان لرستان با معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌‌جمهور، اظهار داشت: در جلسه امروز وضعیت این استان را برای آقای نوبخت تشریح کردیم که او وعده داد طی جلساتی با حضور کارشناسان مباحث را بررسی کند.

آقامحمدی افزود: قرار است شنبه هفته آتی طی جلسه‌ای با آقای نوبخت و کارشناسان، بحث بودجه استان لرستان را مورد بررسی قرار دهیم.

وی گفت‌وگوی خود را با ذکر این جمله پایان داد که «استان لرستان در بودجه تحریم شده است».
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد