هجدهمین جلسه شورای شهر اهواز 929-9614-5 کد خبر |
هجدهمین جلسه شورای اسلامی شهر اهواز با حضور 20 عضو برگزار شد و نخستین شورایاری در منطقه ملاشیه اهواز با 5 عضو آغاز به کار کرد. به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین سعید جعفری رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان در صحن شورا حضور یافت و به اقدامات و شرح وظایف این شورا اشاره کرد. رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان در این جلسه اظهارکرد: این شورا 60 دفتر در سطح استان دارد؛ شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یک ارگان سیاست گذاری و هماهنگکننده است و نه یک دستگاه اجرایی. بنابراین نیاز است در مناسبتهای مختلف که برنامههایی در سطح شهر یا استان با هماهنگی این شورا اجرا میشود، دستگاههای اجرایی همکاری لازم را داشته باشند. وی ادامه داد: در همین راستا با توجه به اینکه 9 دی، روز بصیرت و بیعت مردم با با ولایت را در پیش داریم، مراسمی در گرامیداشت این روز در مسجد اعظم اهواز برگزار میشود. جعفری با اشاره به چند مناسبت ملی و مذهبی در کشور، افزود: برنامههای بسیاری با هماهنگی این شورا در استان و شهر اهواز برگزار میشود. با توجه به اینکه شهرداری یکی از نهادهایی است که میتواند در این زمینه اقدامات خوبی را در جهت برگزاری خوب این برنامهها انجام دهد. استفاده از تلویزیون شهری در جهت تبلیغ این برنامهها، نورافشانی رودخانه کارون و همچنین نامگذاری میادین و خیابان ها به نام قدس، 9 دی و 13 آبان از جمله پیشنهاداتی است که به این مجموعه ارایه میشود. وی افزود: نصب بلوتوث در سطح شهر به خصوص در خیابانهای امام، سلمان فارسی و طالقانی که بازار مرکز شهر هستند، میتوانند در تبلیغ و اطلاعرسانی به شهروندان در خصوص برنامههای مناسبتهای مختلف کمک کند. به گزارش ایسنا، در این جلسه عقیل سیاحی، عضو شورا یاری ملاشیه با اشاره به آغاز به کار این شورا در جهت انعکاس مشکلات منطقه ملاشیه و کمک در حل آنها به شورای اسلامی شهر، گفت: انتخابات شورایاری این منطقه به خوبی برگزار شده است. وی در خصوص مشکلات منطقه ملاشیه گفت: این منطقه یکی از محرومترین مناطق اهواز است. در کنار رودخانه کارون قرار دارد ولی مردم آن از داشتن آب آشامیدنی سالم محروماند. دلیل افزایش نرخ آب بدون ارتقای کیفیت آن چیست؟ چرا با داشتن این همه بیکار در اهواز، نیروهای غیربومی ترجیح داده میشوند؟ با اینکه این منطقه در جوار صنایع بزرگی چون فولاد قرار دارد ولی آیا مسئولان درد بیکاری جوانان را درک نکردهاند؟
عضو شورایاری ملاشیه اظهار کرد: این منطقه دارای بیش از 50 هزار نفر جمعیت و بدون بیمارستان و حداقل پوشش درمانی، بدون خط اتوبوس، بدون فرهنگسرا و کتابخانه عمومی و همچنین بدون پارک محلهای است. تا کی باید مشکلات فاضلاب مطرح باشد؟ وی افزود: ما نمایندگان مردم در شورایاری ملاشیه این قول را خواهیم داد که با وجود محرومیت مردم این منطقه در جهت پرداخت مالیات و عوارض فرهنگسازی کنیم. رامی علاسوند، رییس شورای اسلامی شهر اهواز، در این رابطه گفت: منطقه ملاشیه اولین منطقهای است که شورایاری را راهاندازی کرده و تعدادی از شهرها نیز پس از راهاندازی این شورا در این منطقه درخواست کردند، تجربه و اطلاعات خود را در اختیار آنها بگذارید بنابراین لازم میدانم که سفری به این شهرها داشته باشید و تبادل نظر در این زمینه صورت بگیرد. در ادامه این جلسه گروهی از دانشجویان ارشد علوم سیاسی دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان در اعتراض به انتقال آب از سرشاخههای کارون، در صحن علنی شورا حضور یافتند و با ارایه 3 هزار و 171 امضا از دانشجویان و اساتید دانشگاه و مسئولان دیگر اعتراض خود را در این زمینه اعلام کردند. پس از آن اعضای شورا نیز این نامه اعتراضی دانشجویان را امضا کردند. در ادامه این جلسه، مریم ابریشمکار عضو شورای شهر اهواز در نطق پیش از دستور گفت: از مناطق محروم اهواز بازدیدی به عمل آمد که اساسیترین و اولین مشکل این مناطق، فاضلاب بوده است. وی ادامه داد: مگر میشود خدمات شهری به این مناطق ارایه شود ولی سیستم مناسب فاضلاب نداشته باشند؟ جلساتی که با مسئولان آبفا برگزار شد این نتیجه را داشت که از لحاظ مالی و اعتباری مشکل داریم؛ شبکه فاضلاب شهری اهواز مربوط به بیش از 60 سال پیش است، آیا مشکل اعتباری در طول این همه سال همچنان ادامه داشته است؟ واقعا برای بهسازی این شبکه اعتباراتی موجود نبود که هزینه شود؟ ابریشمکار اظهار کرد: اهواز متخصصین در حوزه آب و فاضلاب کم ندارد، آیا یک استاد دانشگاه پروازی میتواند به خوبی از مسایل و مشکلات مردم مطلع باشد که آبفا برای مشاوره از این متخصصان استفاده میکند؟ متاسفانه تا وقتی که در حوزه مشاوره از این افراد مشورت میگیریم به جایی نخواهیم رسید.
وی به بازدید از سازمان آتشنشانی اهواز اشاره کرد و اظهار داشت: مشکل این سازمان تجهیزات است. متاسفانه تجیزات موجود پاسخگوی خدمت به شهروندان نیست. 13 ایستگاه در اهواز فعال هستند ولی طبق استانداردها باید 25 ایستگاه فعال داشته باشیم. هیچ کدام از ایستگاهها پله آتشنشانی ندارند و تنها پله آتش نشانی در ایستگاه مرکزی است که با توجه به جمعیتی که اهواز دارد باید اعتباری در این زمینه در نظر گرفته شود و تجهیزات لازم تامین شود. این عضو شورای اسلامی شهر اهواز ادامه داد: پیشنهاد میکنم سیستم رقابتی برای شهرداریهای مناطق ایجاد شود و هر چه شهرداری منطقه در ارایه خدمات مطلوب به شهروندان بیشتر فعالیت کند، از سوی شهرداری مرکز تسهیلات بیشتری دریافت کند. در ادامه این جلسه، احمد باورساد، دیگر عضو شورای اسلامی شهر اهواز در نطق پیش از دستور خود گفت: در شهرداری اهواز با توجه به مشکلاتی که جذب نیرو وجود دارد، میبینیم که تعداد بسیاری از نیروهای بازنشسته که تعدادی از آن ها از جاهای دیگر برای خدمت در شهرداری مامور میشوند، مشغول به کار هستند. با اینکه این مساله منع قانونی دارد، ولی همچنان این امر در شهرداری مشاهده میشود. وی تاکید کرد: لازم است شهردار اهواز با جدیت با این موضوع برخورد کند. باورساد افزود: صنف مشاوران املاک اهواز در بخشنامهای در تاریخ 15 مهرماه 92 نرخ جدید معاملات ملکی را صادر کرد. بنا به این بخشنامه، در مشاوران املاک مجازند 0.25 درصد از هر طرف معامله دریافت کنند که حداکثر 900 هزار تومان است. ولی مشاهده شده که برخی مشاوران املاک در اهواز به این بخشنامه اعتنایی نکرده و مبالغ خود را بر اساس نرخ قبلی از طرفین معامله دریافت می کنند که لازم است نرخنامه جدید صنف مشاورران املاک در محل نصب شود. وی در ادامه به دو شغله بودن یکی از مدیران سازمانهای تابعه شهرداری انتقاد کرد و گفت: چگونه یک فرد میتواند دو پست بسیار مهم در شهرداری را مدیریت کند؟ مجموعه شهرداری اهواز نیروهای متخصص بسیاری دارد که میتواند از تخصص آنها در این زمینه استفاده کند. به گزارش خبرنگار ایسنا؛ در پایان این جلسه نیز نامه ایرادات فرمانداری اهواز به آییننامه داخلی شورا بررسی شد. |