سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

واشنگتن‌پست: اوباما به کمک ایران می‌تواند به جنگ‌های طولانی‌مدت آمریکا در خاورمیانه پایان دهد

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی تأکید کرد رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند به همراه ایران به جنگ طولانی‌مدت واشنگتن در خاورمیانه پایان دهد.

خبرگزاری فارس: واشنگتن‌پست: اوباما به کمک ایران می‌تواند به جنگ‌های طولانی‌مدت آمریکا در خاورمیانه پایان دهد 

به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» در مقاله‌ای نوشت: آنچه که «جیمی کارتر» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا آغاز کرد، «باراک اوباما» در حال پایان دادن به آن است.

این روزنامه آمریکایی سپس به دهه 1980 اشاره کرد و وقایع آن زمان تا امروز را مورد بررسی قرار داد و نوشت که سرنگونی شاه در ایران و حمله جماهیر شوروی به افغانستان، کارتر را وادار کرد که اقدامی صورت دهد و نتیجه آن، سیاست طولانی‌مدت نظامی‌گری آمریکا در سراسر منطقه شد.

واشنگتن‌پست ادامه داد: حضور نظامی آمریکا در منطقه در حال کاهش است. اوباما مقادیر زیادی از سرمایه و حتی جان آمریکایی‌هایی را در این جنگ‌ها صرف کرد ولی در عوض چیزهای کمی به مردم آمریکا نشان داد. این سرمایه‌گذاری در جنگ هم‌اکنون در حال پایان است.

بر اساس این گزارش، اوباما همچون کارتر در سال 1980، گزینه‌های اندکی در اختیار دارد. در خانه، خشم گسترده، وحشت و نگرانی، کارتر را وادار کرد تا ملت را برای جنگ بزرگتر در خاورمیانه آماده کند. کارتر برای جانشینان خود پنتاگون را به ارث گذاشت که این ارگان درگیر افزایش توانمندی مداخله در همه کشورها از مصر گرفته تا پاکستان می‌باشد.

واشنگتن‌پست ادامه داد: امروز، سرخوردگی گسترده با جنگ‌های به وجود آمده و شبه‌ جنگ‌ها، اوباما را از آغاز یک جنگ دیگر منع کرده است.

ناامیدی‌های پی در پی نظامی که همگی آنها را اوباما ایجاد نکرده بود موجب شد اختیارات اوباما بعنوان فرمانده کل قوا سرکوب شود.رئیس‌جمهور آمریکا به جای آنکه تصمیم‌گیرنده باشد، تصمیماتی را تأیید می‌کرد که به طور موثر در جاهای دیگر گرفته شده بود.

این گزارش ادامه داد: بعنوان مثال، در لغو حمله‌ای که آمریکا تهدید کرده بود علیه سوریه انجام می‌دهد، اوباما افکار عمومی و آنچه را که کنگره گفته بود، مطرح کرد. مردم آمریکا دیگر میل خود به جنگ را از دست داده‌اند.

واشنگتن‌پست سپس در ادامه گزارش خود اینگونه با اشاره به دلزدگی مردم آمریکا از جنگ‌های آمریکا در کشور خود نوشت: در افغانستان، وعده‌هایی برای عقب‌نشینی مطرح شده است و حرف‌هایی زده شده است که آمریکا تمایلی ندارد که تمام وقت خود را صرف یک منطقه کند اما تمامی این‌ها این منظور و مفهوم را نمی‌رساند که جنگ آمریکا در خاورمیانه تمام شده است.

حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا ادامه دارد. حملات موشکی خواه در پاکستان، افغانستان، یمن یا سومالی باشد، اما هدف راهبردی بزرگتری را دنبال نمی‌کند.  

واشنگتن‌پست سپس به نقش ایران اشاره کرد و نوشت: در تهران، احتمال یافتن یک راه برای بیرون آمدن از جنگ همیشگی وجود دارد. ما جمهوری اسلامی ایران را بپذیریم، آنها وضع موجود منطقه‌ای را می‌پذیرند و ما فرصت داریم تا زخم‌هایی که خودمان بر خودمان وارد کرده‌ایم را بهبود بخشیم.

این گزارش در ادامه افزود: مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای ایران، وسیله را برای دستیابی به یک هدف بزرگتر فراهم می‌آورد.

چنین توافقی به طور قطع عربستان سعودی و اسرائیل را خشمگین می‌کند که هرکدام از آنها دلایلی را دارند که ایران را یک تهدید برای موجودیت خود می‌دانند. اوباما فقط احتمالاً‌ می‌تواند این گزینه را انتخاب کند که به آنها اجازه دهد در مقابل این قضیه ترشرویی کنند.

واشنگتن‌پست ادامه داد: آمریکا دیگر نباید تسلیم سعودی‌ها شود. ذخایر نفت و گاز طبیعی آمریکای شمالی بسیار گسترده‌تر از چند سال قبل است. دیگر مثل چند سال قبل نیست که حفظ ائتلاف آمریکا و سعودی اهمیت چندانی داشته باشد و خوشحال نگه داشتن خاندان سعودی خیلی اهمیت داشته باشد.

این روزنامه آمریکایی افزود: همین مسئله درباره اسرائیل نیز صدق می‌کند، اسرائیل امنیت خود را به همه چیزهای دیگر ترجیح می‌دهد. البته حق دارد. آنچیزی که باید به آن توجه کرد این است که واشنگتن باید آن اقدامات اسرائیل که منافع آمریکا را مهار می‌کند، نادیده بگیرد، همانطور که تل‌آویو به مخالفت‌های آمریکا در بحث گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری توجهی نمی‌کند، آمریکا نیز نباید به اسرائیل اجازه دهد درباره سیاست‌های واشنگتن در قبال آمریکا تصمیم‌گیری کند.

واشنگتن‌پست در پایان اینگونه تصریح کرد که خروج آمریکا از بدبختی‌‌هایش در منطقه از طریق تهران ممکن است.

 

 

وزیر خارجه انگلیس: این مهم است که باید ابزارهای جدیدی را بیابیم که بتوانیم از طریق آنها به صورت ویژه با کشورهای شورای همکاری، مشورت کنیم و به وسیله راه های جدیدی آنها را در روند مذاکرات هسته ای با ایران مشارکت دهیم.
قطر خواستار مشارکت دادن شورای همکاری خلیج فارس در مذاکرات قدرت های جهانی با ایران بر سر مسئله هسته ای این کشور شد.

به گزارش عصر ایران، خالد العطیه وزیر خارجه قطر در مصاحبه با رویترز گفت: کشورهای جنوب خلیج فارس باید در مذاکرات هسته ای ایران مشارکت کنند زیرا این کشورها نقش مهمی در حفظ ثبات منطقه ای دارند.

وی افزود: 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس حق دارند در میز مذاکرات بین المللی با ایران، جایی داشته باشد چرا که این کشورها از شرکای اساسی در ثبات منطقه ای هستند.

العطیه تاکید کرد: ما در منطقه هستیم ... به ما مربوط است. می دانم که ما روابط خوبی با آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر قدرت ها داریم و با این کشورها شریک استراتژیک هستیم. به همین دلیل آنچه معتقدم این است که طرف های مذاکرات با ایران نباید تنها محدود به  5 قدرت جهانی و آلمان باشد بلکه باید شامل 5 قدرت جهانی و شورای همکاری خلیج فارس باشد.

شورای همکاری خلیج فارس شامل 6 کشور عربی واقع در جنوب این دریا یعنی کویت، بحرین، قطر، عربستان سعودی، امارات و عمان است.

العطیه ادامه داد: در نهایت و در هر توافقی، شورای همکاری خلیج فارس در این توافق درباره منطقه، یک طرف است. آنچه که می خواهیم بگوییم این است که مذاکرات هسته ای با ایران باید با گروه 2+5 انجام شود.

هم اکنون گروه 1+5 مذاکرات بین المللی با ایران بر سر مسئله هسته ای ایران را برعهده دارد. گروه 1+5 شامل 5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) به علاوه آلمان است.

براساس خواسته وزیر خارجه قطر، شورای همکاری خلیج فارس نیز به گروه 1+5 اضافه شود.

این پیشنهاد وزیر خارجه قطر با استقبال اکثر مقامات کشورهای جنوب خلیج فارس روبه رو شد.

ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس هم در این باره گفت: این مهم است که باید ابزارهای جدیدی را بیابیم که بتوانیم از طریق آنها به صورت ویژه با کشورهای شورای همکاری، مشورت کنیم و به وسیله راه های جدیدی آنها را در روند مذاکرات هسته ای با ایران مشارکت دهیم.

 

 

وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی افزود: طرف ایرانی باید قانع شود که دولت های کشورهای جنوب خلیج فارس نسبت به دیگران، برای ملت های خود دلسوزترند.
وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی گفت حسن نیت در رابطه با ایران حاکم است.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، "نزار بن عبید مدنی" وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی در سخنانی در کنفرانس "گفتگوی منامه" درباره روابط با ایران در سایه توافق اخیر میان تهران و قدرت های جهانی در ژنو گفت: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس آمادگی خود را برای باز کردن کانال های ارتباطی با کشور همسایه، ایران اعلام کرده اند و در راستای پافشاری برای تحقق امنیت و ثبات در منطقه، این شیوه را ادامه می دهند.

وی افزود: اگر بخواهیم از اهداف کشورهای منطقه برای امنیت، ثبات و رفاه برای همه حمایت کنیم باید گام های ملموسی را از سوی کشور همسایه، ایران شاهد باشیم.

این مقام ارشد سیاست خارجی ادامه داد: طرح های جدیدی که طرف ایرانی در چند ماه اخیر ارائه کرده است می تواند ابتکاری برای بهبود روابط با کشورهای جنوب خلیج فارس باشد البته به شرطی که شاهد نیت صاف و تطابق عملکرد با سخنان باشیم.

مدنی افزود: طرف ایرانی باید قانع شود که دولت های کشورهای جنوب خلیج فارس نسبت به دیگران، برای ملت های خود دلسوزترند. ایران باید روابط را با کشورهای عربی خلیج فارس براساس احترام متبادل و عدم دخالت در امور داخلی آنها برقرار کند.

وی درباره توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در ژنو هم گفت: این توافق، موقت است باید منتظر باشیم و نتیجه آن را ببینیم. اگر این توافق به توافق نهایی منجر شد و براساس آن هیچ کشوری در منطقه به سلاح کشتار جمعی دست نیافت در این صورت این موضوع به سود کل منطقه است و با طرح ها و برنامه های عربستان سعودی برای حفظ امنیت و ثبت منطقه همسو است.
 
پرز درباره سیاست های اسراییل در قبال برنامه هسته ای ایران نیز گفت : تل آویو نیز همچون آمریکا ادامه فشارهای سیاسی و اقتصادی به این کشور را ترجیح می دهد و عجله ای برای شلیک ندارد.
شیمون پرز رییس رژیم صهیونیستی امروز در گفت و گو با شبکه سی ان ان نسبت به امکان اجرایی شدن توافق ژنو بین ایران و قدرت های جهانی ابراز تردید کرد.

به گزارش  عصر ایران به نقل از روزنامه " یدیوت آحارنوت" اسراییل پرز که در حاشیه کنفرانس تجارت جهانی در تل آویو با سی ان ان مصاحبه می کرد در پاسخ به سوالی درباره امکان دیدارش با حسن روحانی رییس جمهور ایران ، گفت:" زمانی بود که ما و عرفات نمی خواستیم با هم دیدار کنیم. اما وقتی او سیاست هایش را تغییر داد ما هم گفتیم چرا که نه !

وی مدعی شد : ما طرفدار صلح هستیم و هدف ما تبدیل دشمنانمان به دوستانمان است. من حاضر به ملاقات با روحانی هستم. ما ایران را دشمن خود نمی دانیم. مخالفت های ما با ایران خصومتی شخصی نیست بلکه با سیاست های این کشور است.

رییس رژیم صهیونیستی در حالی مدعی طرفداری از صلح است که پس از توافق ژنو علی رغم استقبال جهانی، رژیم صهیونیستی آشکارا علیه این توافق موضع گرفت و آن را اشتباهی تاریخی خواند.

پرز همچنین در مصاحبه خود در پاسخ به سوالی درباره انزوای بین المللی اسراییل پس از توافق ژنو گفت :تل آویو تنها نیست چرا که کشورهای بسیاری در جهان هستند که می خواهند مانع دست یابی ایران به سلاح هسته ای شوند.

وی همچنین درباره امکان موفقیت روحانی در تغییر فضای سیاسی ایران گفت که به نظر او تندروها در ایران مانع تغییر فضا خواهند شد و نخواهند گذاشت روحانی به شعارهای وعده داده خود به مردم عمل کند.

پرز درباره سیاست های اسراییل در قبال برنامه هسته ای ایران نیز گفت : تل آویو نیز همچون آمریکا ادامه فشارهای سیاسی و اقتصادی به این کشور را ترجیح می دهد و عجله ای برای شلیک ندارد.
 
بازار کریسمس آمریکا در تسخیر مصنوعات چینی
داد آمریکایی‌ها هم از هجوم کالای چینی درآمد

از ابتدای سال 2013 میلادی تا ماه سپتامبر یک میلیارد دلار مصنوعات مرتبط با عید کریسمس از چین وارد بازار آمریکا شده است.

کالاهای چینی بازار کریسمس آمریکا را به تسخیر خود درآورد.

از ابتدای سال 2013 میلادی تا ماه سپتامبر بیش از یک میلیارد دلار مصنوعات مرتبط با عید کریسمس از چین وارد بازار ایالات متحده شده است.

بنا به گزارش دفتر آمار ایالات متحده این مصنوعات شامل درخت، چراغ های تزئینی و تمامی ملزومات مورد استفاده در جشن سال نوی میلادی 2014 در آمریکا می‌شود.

پیش‌بینی می شود، این میزان تا پایان سال 2013 به بیش از 1.5 میلیارد دلار افزایش یابد.

در حال حاضر چین به عنوان بزرگترین تأمین کننده وسایل تزئینی جشن کریسمس صادراتی معادل میلیاردها دلار را در بازارهای بین‌الملل مرتبط با جشن کریسمس به خود اختصاص داده است. به طوری که بسیاری از کشورهای

 
نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مؤسسه زاگبی؛
زاگبی در نتیجه تحقیقات خود اعلام کرد ...

گروه بین‌الملل مشرق – مؤسسه تحقیقاتی زاگبی (Zogby) گزارش نظرسنجی ماه سپتامبر خود را منتشر کرده است که براساس آن، 96 درصد از مردم ایران بر ادامه برنامه هسته‌ای در با توجه به تحریم‌ها، تأکید کرده‌اند.

به گزارش مشرق، در نظرسنجی مؤسسه زاگبی که ادعا شده است در ماه‌های آگوست و سپتامبر سال جاری میلادی از 1205 شهروند ایرانی بصورت مصاحبه رو در رو انجام شده است، نشان می‌دهد که روحانی از حمایت و محبوبیتی نسبی در ایران برخوردار است و بسیاری از پاسخ‌دهندگان خواهان نظام سیاسی دموکراتیک‌تری هستند.

زاگبی در توضیح روش تحقیق خود گفته است که این نظرخواهی از مردان و زنان بزرگسال بالای 15 سال و در مناطق شهری و روستایی صورت گرفته است. این نظرسنجی بصورت حضوری و در شهرهای تهران، رشت، اصفهان، یزد، شیراز، کرمان، مشهد، تبریز و اهواز انجام شده است.

برای دیدن سایز اصلی روی عکس کلیک کنید
برای دیدن سایز اصلی روی عکس کلیک کنید

برخی از سؤالات مطرح شده، پاسخ‌دهندگان اولویت‌های خود را اینگونه بیان کرده‌اند: 29 درصد ایجاد فرصت‌های شغلی، 24 درصد گسترش دموکراسی، 23 درصد حمایت از حقوق شخصی و شهروندی، 19 درصد بهبود حقوق زنان، 18 درصد مبارزه با فساد، 18 درصد اصلاح ساختار سیاسی و دولت، 14 درصد بهبود نظام سلامت، 12 درصد بهبود نظام آموزشی، 10 درصد بهبود روابط با همسایگان عربی، 8 درصد مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری.

اما زاگبی در نتیجه تحقیقات خود اعلام کرده است وقتی موضوع ملی‌گرایی به میان می‌آید، اکثریت ایرانیان هم‌صدا شده و از برنامه هسته‌ای دفاع می‌کنند. ۹۶ درصد از آنها معتقدند ادامه آن به تحریم‌هایی که اعمال شده و انزوای بین‌المللی، می‌ارزد.

در همین‌حال، 36 درصد از پرسش شوندگان نیز گفته‌اند که تحریم‌های اقتصادی بر زندگی آن‌ها تأثیر گذاشته است.

اما زاگبی در جای دیگری از نظرسنجی خود مدعی شده است که 55 درصد از پرسش‌شوندگان ایرانی معتقدند بلندپروازی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای در برنامه اتمی این کشور وجود دارد. در عین حال 36 درصد مردم ایران نیز از داشتن سلاح هسته‌ای دفاع می‌کنند چرا که معتقدند «تا زمانی که کشورهای دیگر این سلاح را در اختیار دارند، ما نیز به آن نیاز داریم.» 76 درصد از حامیان داشتن سلاح هسته‌ای در این نظرسنجی گفته‌اند که جزو حامیان حسن روحانی هستند.

در جای دیگری از این نظرسنجی آمده است که 43 درصد از پاسخ‌دهندگان به کارشناسان زاگبی، اظهار داشته‌اند که در 4 سال آینده شرایط بهتری حاکم خواهد شد. 22 درصد نیز می‌گویند فرقی نخواهد کرد و 27 درصد نیز معتقدند شرایط بدتر خواهد شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد