سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

عملیات دلربایی» ایران در خلیج فارس/مهرهای پاسپورت ظریف نشان دهنده ی چیست؟

 

محمد جواد ظریف از زمان کسب رای اعتماد مذاکراتی را در نیویورک داشته و سپس سه بار به به منظور توافق موقت هسته ای به ژنو رفت و این هفته سفرهایی به کشورهای خلیج فارس داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بی بی سی در گزارشی تحت عنوان"عملیات دلربایی ایران در خلیج فارس" نوشت: میزان و مقیاس اهداف دیپلماتیک ایران ممکن است با شمار رو به افزایش مهرهای پاسپورت وزیر خارجه ایران اندازه گیزی شود.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، محمد جواد ظریف از زمان کسب رای اعتماد، مذاکراتی را در نیویورک داشت و سپس سه بار به به منظور توافق موقت هسته ای به ژنو رفت و این هفته سفرهایی به کشورهای خلیج فارس داشت.

بنابراین، مهر کشورهای قطر، کویت، عمان و امارات بر روی پاسپورت او خورد.

پیامی که او امیدور به انتقال آن هست، روشن است: ایران تحت مدیریت دیپلماتیک جدیدی است.

دولت جدید ایران به رهبری حسن روحانی جایگاه کشورش در منطقه و جهان را بهبود بخشیده است.

روحانی و ظریف در تکاپو برای از بین بردن تنش های بوجود آمده در هشت سال دوره ی ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد هستند.

طی سال های اخیر، این تنش ها در خلیج فارس افزایش یافت و در سال 2011، ایران تهدید به بستن تنگه ی هرمز کرد.

روابط ایران و کشورهای خلیج فارس به دلیل رقابت دیرینه با عربستان سعودی تحت الشعاع قرار گرفته است.

عربستان خود را بعنوان رهبر اعراب و خاورمیانه می بینید و همواره نگران ایران بوده است که اکثرا فارس و شیعه هستند.

در سال 2010، ویکی لیکس تلگراف های دیپلماتیکی را فاش کرد که در آن حمایت سعودی ها از حمله امریکا به تاسیسات هسته ای ایران مشاهده می شود.

در سال 2011، عربستان نیروهای خود را به منظور مقابله با انچه تلاش های ایران برای نفوذ در بحرین عنوان می کرد، به این جزیره اعزام کرد.

بعلاوه، عربستان و ایران هرکدام از جناحی متفاوت در جنگ سوریه حمایت می کنند.

محمد جواد ظریف در اقدامی عاقلانه در تور خلیج فارس خود از کنار عربستان و بحرین گذشت و آنها را نادیده انگاشت.

با این حال، رقابت ایران و عربستان، دیگر کشورهای منطقه را از ارتباط با تهران باز نمی دارد.

ظریف طی تور خلیج فارس خود توقف هایی در عمان و امارات داشت که هر دو روابط دیپلماتیک و تجاری قابل توجهی با ایران ایجاد کرده اند.

عمان نقشی ویژه ای به عنوان میانجی گر بین ایران و امریکا ایفا کرده است.

در مارس سال 2013، این کشور میزبان مذاکرات محرمانه دیپلمات های ایران و امریکا بود که منجر به توافق ژنو شد.

بیش از 400 هزار ایرانی در امارات زندگی می کنند. در بارانداز دبی، مشاهده ایرانیانی که در حال پر کردن لنج های خود با اقلام مختلف هستند، مسئله عجیبی نیست.
 
یکی از دانشجویان به رئیس‌جمهور گفت که "شما در گزارش صدروزه‌تان دولت قبلی را تخریب کردید". برخی از دانشجویان با هو کردن، به طرح این مسأله اعتراض کردند. رییس‌جمهور نی گفت: من از ابتدا به مردم گفته بودم که بعد از 100 روز، دو مسأله را گزارش می‌دهم؛ اینکه چه دولتی را تحویل گرفتم (تشویق حضار)
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس‌جمهور با اشاره به حوادث تاریخی رخ داده در 16 آذر گفت: این روز یادآور حادثه 60 سال پیش در دانشگاه تهران و فداکاری و ایثار این قشر پیشتاز در برابر استبداد و استعمار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: 16 آذر، روز آزادی، استقلال‌، روز حاکمیت ملی است. از 60 سال پیش بعد از حماسه و قهرمانی دانشجویان در 16 آذر سال 1332 تا به امروز حرکت‌های بسیار عظیم،‌ بزرگ و سرنوشت‌سازی به دست دانشجویان تحقق یافته است.

وی خاطرنشان کرد: اصولاً از انقلاب مشروطه تا به امروز همواره مردم ایران بویژه نسل جوان و دانشجویان برای مسأله مهم حاکمیت ملی‌، استقلال،‌ مبارزه با استبداد و استعمار همواره ایستادگی و مقاومت از خود نشان دادند.

روحانی با اشاره به حادثه 15 خرداد سال 1342 گفت: امروز همه دانشگاه‌ها در صف مقدم در کنار یکدیگر در برابر استعمار‌، استبداد و هرگونه مداخله خارجی با قدرت ایستاده‌اند.

در این لحظه دانشجویان شعار دادند: دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد.

رییس‌جمهور به حضور خود از سال‌های 47 و 48 تا 52 در دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: من از نزدیک در این سال‌ها شاهد این جنبش در سراسر دانشگاه‌ها بویژه در دانشگاه تهران بودم؛ البته اشکالی ندارد که بگویم آن زمان دانشگاه تهران در این باره پیشتاز بود.

دانشگاه کارگاه سیاست است

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود اظهار کرد: عزت‌خواهی که شعار شماست به حق و عدالت‌خواهی و آزادی‌طلبی و استقلال‌خواهی، آرمان بلند این ملت و جوانان غیور این سرزمین است.

در این هنگام پس از تشویق دانشجویان نسبت به سخنان رئیس جمهور وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید همه تلاشش بر آن است که از فضای دانشگاه استفاده بهتری به نفع این کشور، این ملت، این مرز و بوم و ملت‌های منطقه و جهان اسلام و همه مستضعفین شود. این آرزوی این دولت است.

رئیس دولت تدبیر و امید با تاکید بر این که دانشگاه پرچم‌دار علم و دانش است، خاطر نشان کرد: دانشگاه پرچم‌دار آزادی و نقادی خردمندانه در این سرزمین است درست است که دانشگاه خانه احزاب نیست، اما کارگاه سیاست است.

براساس این گزارش، پس از این بخش از سخنان رئیس جمهور، دانشجویان نیز او را تشویق کردند.

دانشجویان دیده‌بان علم و سیاست هستند

روحانی تاکید کرد: سیاست نه به مفهوم رایج امروزش که رقابت در به دست آوردن قدرت است، بلکه سیاست به همان مفهوم مرسوم فرهنگ اسلامی ایرانی ما که سیاست به معنای تدبیر و حکمت عملی بوده یعنی سیاست به مفهوم بهتر اداره کردن کشور است.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که دانشجویان ما دیده‌بان علم و سیاست هستند گفت: هرکجا که دانشجو ببیند حرکتی در این کشور اعم از دولت یا هر نهاد دیگری از مسیر عقلانیت، خردورزی و منافع ملی فاصله می‌گیرد، صدای رسای دانشجوی برای جلوگیری از انحراف بلند خواهد بود.

دانشجویان نیز پس از سخنان روحانی ضمن تشویق شعار "مرگ بر آمریکا" را نیز سردادند.

رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: دانشجویان عزیز ما علاوه بر این‌که حق مسلم آنهاست تا از دولت نقد کنند، نقدی دلسوزانه و راه بهتر را به دولتمردان معرفی کنند، علاوه بر آن دانشجو و دانشگاه باید نقاد جامعه و فرهنگ جامعه نیز باشند.

در این هنگام بار دیگر سخنان روحانی با تشویق دانشجویان در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی روبرو شد.

باید با راه و روش ریا، نفاق، دروغ، اتهام و افراط، نقادانه برخورد کنیم

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما باید با راه و روش ریا، نفاق، دروغ، اتهام و افراط و افراط‌گری نقادانه برخورد کنیم و همه را به مسیر عقلانیت و اعتدال، ‌توسعه، پیشرفت، عدالت و آزادی دعوت کنیم.

براساس این گزارش، پس از سخنان روحانی دانشجویان شروع به شعار دادن کردند که در بخشی از شعارهای آنها "اعتدال اعتدال" را بیان می‌کردند(شعار بخش دیگری از دانشجویان انعکاس ضعیف‌تری یافت). رئیس جمهور نیز پس از شعارهای دانشجویان گفت: شعارهای هردو طرف زیباست.

رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: بنابراین ملت ایران و نسل جوان یعنی دانشجویان همواره به دنبال آرمان‌خواهی و تحقق آرمان‌های بلند که در رأس آن حاکمیت ملی، استقلال، آزادی، پیشرفت و توسعه و همچنین حراست و حفاظت از هویت ایرانی اسلامی این سرزمین است.

وی تاکید کرد: ما در پی همه این آرمان‌ها باید سختکوش باشیم اما بین آرمان و واقعیت همانطور که رهبری بر آن تاکید کردند باید توازن برقرار کنیم، واقعیت‌ها را باید ببینیم و بشناسیم.

رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد: ما در دنیای بسیار پرچالشی زندگی می‌کنیم، باید امکانات خود را به خوبی بشناسیم، توانمندی خود را به خوبی بدانیم، جهان و منطقه را به خوبی بشناسیم، نظم حاکم بر جهان را نیز به خوبی بشناسیم، چه اینکه ما بخواهیم جهان در حال تعامل سازنده و مثبت باشیم.

روحانی تصریح کرد: درست است که باید نگاه اصلی ما به دورن باشد، راست است که قدرت اصلی ما از داخل جامعه این سرزمین و ایران عزیز ما است، اما باید بدانیم انقلاب اسلامی و ملت ایران و تأثیرگذاری ملت بزرگ این سرزمین در منطقه و جهان و آثار انقلاب در منطقه و جهان و رسالت بلند علم و فن‌آوری که بر دوش داریم به ما می‌گوید که نمی‌توانیم درهای کشور را ببندیم.

برای چندمین بار متوالی دانشجویان به تشویق‌ سخنان رئیس جمهور پرداختند.

رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: ما باید با منطق و استدلال و با تکیه بر آرمان‌های خود و حقوق مسلم ملت ایران در برابر دیگران که می‌خواهند دروازه‌ها را به روی ما بندند دروازه‌ها را بگشائیم.

قدرت ملی بدون رابطه با جهان و توسعه داخلی بدون تعامل اقتصادی با جهان ناممکن است

رییس‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود در دانشگاه شهید بهشتی گفت: در دنیای امروز، قدرت ملی بدون رابطه با جهان و همچنین توسعه و پیشرفت داخلی بدون تعامل اقتصادی با جهان نه تنها بسیار بسیار دشوار است، که حتی ناممکن خواهد بود.

روحانی با اشاره به اهمیت مسایل اقتصادی و نقش روابط بین‌المللی در آن نیز اظهار کرد: همچنین در دنیای امروز نمی‌توانیم اقتصادی داشته باشیم که با دنیای بیرون در ارتباط نباشد.

وی با بیان اینکه "سیستم بانکی و پولی، اقتصادی و نظام صادرات و واردات کشور ما حتی در مسائل مهم منطقه و جهان هم تاثیرگذار است"، افزود: ما برای جلوگیری از جنگ جدید در منطقه و سوریه نقش تاثیرگذاری داشتیم. نقش ایران، روسیه و بسیاری از کشورهای منطقه مانند عراق، لبنان و غیره در جلوگیری از جنگ خانمان‌سوز بسیار تاثیرگذار بود.

دولت یکی از گره‌های مربوط به 10 سال گذشته در روابط خارجی را گشود

رئیس‌جمهور ادامه داد: نمی‌خواهم جمله‌ای بگویم که عده‌ای آن را تعبیر به خودخواهی کنند، اما بدانید در دنیای امروز حتی کشورهای بزرگ هم برای حل مسائل منطقه ناچارند در مسائل نقش قدرت ملت بزرگ ایران را مدنظر قرار دهند. دولت تدبیر و امید و در طول این صد و اندی روز، حداقل یکی از گره‌های اصلی را که مربوط به 10 سال گذشته در روابط خارجی بود، گشود و آن را باز کرد.

در این لحظه برخی از دانشجویان شعار مرگ بر آمریکا سر دادند.

روحانی نیز خطاب به دانشجویان گفت: شما می‌دانید در این تفاهم چه کشورهایی عصبانی و ناراحت شدند. شما دیدید به صهیونیسم چه ضربه‌ای وارد شد.

در این هنگام برخی دانشجویان روحانی را تشویق کردند و برخی دیگر نیز شعار مرگ بر اسراییل سر دادند.

رئیس‌جمهور افزود: بنابراین دولت با رهنمودهای مقام معظم رهبری و با حمایت‌های ایشان و مجموعه دولت، همچنین با حمایت قاطع ملت ایران اولین قدم موثر را در طول 100 روز اول در زمینه ارتباط و تعامل سازنده با جهان به نفع ملت و کشور برداشت.

روحانی با تاکید بر اینکه "ما باید ببینیم همه کشورهای منطقه که دوست یا متحد ما هستند تا چه حد از این توافق ابراز خوشحالی می‌کنند"، افزود: شما می‌بینید که برخی از کشورهایی که متاسفانه منافع بلند خود را نمی‌بینند، در کنار رژیم صهیونیستی تا چقدر عصبانی هستند. بنابراین ما می‌بینیم که ملت ما، دانشگاه ما، آرمان‌ها را از یاد نبرده است و حاکمیت ملی، استقلال، هویت ایرانی - اسلامی پیشرفت و توسعه و عدالت‌خواهی به عنوان آرمان‌های بلند ماست که ما باید آنها را دنبال کنیم ولی برای دستیابی به این آرمان‌ها باید اصول و روش‌های اساسی را مد نظر قرار دهیم.

در مسائل کلان باید به اجماع برسیم

وی همچنین تاکید کرد: اگر در تاکتیک و روش اختلاف داریم، در مسائل کلان باید به اجماع برسیم.

تعدادی از دانشجویان شعار "انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست"، سر دادند.

پیشرفت، رفاه مردم و شکستن ساختمان منحوس تحریم، حق مسلم ماست

روحانی در واکنش به این شعار، گفت: بله؛ حتما این طور است. شعار ما این است که سانتریفیوژ باید بچرخد، اما زندگی مردم و اقتصاد هم باید بچرخد. دولت به این وعده‌ای که به مردم داده تا آخر ایستاده است.

در این هنگام، دانشجویان رییس‌جمهور را تشویق کردند و شعار انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست مجدداً سر داده شد.

رئیس‌جمهور نیز ادامه داد: نه تنها انرژی هسته‌ای بلکه فن‌آوری و نه تنها فن‌آوری حتی غنی‌سازی هم حق مسلم ماست. اما در کنارش پیشرفت و توسعه هم حق مسلم ما محسوب می‌شود. همچنین بهبود معیشت مردم و رفاه آنها نیز حق مسلم آنهاست. از سوی دیگر باید بگویم شکستن و ویران کردن ساختمان منحوس تحریم ظالمانه هم حق مسلم ما محسوب می‌شود.

آستانه تحمل خود را بالا ببریم

در این لحظه برخی دانشجویان «شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد» و « موسوی و کروبی آزاد باید گردند» سر دادند و در مقابل نیز تعدادی دیگر شعار «فتنه‌گر منافق اعدام باید گردد» سر دادند.

رییس‌جمهور در واکنش به این شعارها با بیان اینکه "دولت به همه وعده‌هایی که به مردم داده، پایبند است"، گفت: ما برای دستیابی به اهدافمان نیاز به ایجاد اجماع داخلی داریم. ما نیازمند اجماع و همدلی هستیم.

با ادامه این شعارها، روحانی تاکید کرد: نیاز داریم افکارمان را برای دستیابی به آرمان‌های بلندمان نزدیک و نزدیک‌تر کنیم. علاوه بر آن ما باید آستانه تحمل یکدیگر را بالا ببریم زیرا اگر نتوانیم یک مساله داخلی خود را با آرامش و عقلانیت در چارچوب قانون و با ایجاد اجماع داخلی حل کنیم چطور می‌توانیم معضلات پیچیده جهان را حل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه "ما در بسیاری از مسائل به بردباری، صبر، تحمل و دقت نیازمندیم"، افزود: باید از فضای احساس فاصله بگیریم زیرا با عقلانیت و اعتدال مسائل حل خواهد بود.

برخی دانشجویان شعار دادند: بسیجی واقعی همت بود و باکری.

رییس‌جمهور ادامه داد: در دانشگاه‌های ما شخصیت‌هایی بودند که فضای جنبش دانشجویی و حرکت سیاسی دانشگاه را هدایت کردند؛ شخصیت‌هایی همچون آیت‌الله طالقانی، آیت‌الله مطهری، آیت‌الله بهشتی، مهندس بازرگان، دکتر علی شریعتی، مصطفی چمران و از این قبیل سرداران و عزیزان بودند. آنها پیشتازان حرکت دانشجویی هستند.

آنها که حرکت دانشجویی را بر عهده داشتند، از حکومت و دولت دستور نمی‌گرفتند

رییس‌جمهور در واکنش به شعار دانشجویان مبنی بر اینکه "بسیجی واقعی همت بود و باکری"، نیز گفت: یادمان باشد آنهایی که حرکت دانشجویی را بر عهده داشتند نه ریالی دریافت می‌کردند و نه از حکومت و دولت دستور می‌گرفتند. ما باید پیرو راه آن عزیزان باشیم. البته همه آن سردارانی که شما نام می‌برید از همت، باکری، خرازی، بابایی، ستاری و صیاد شیرازی و ... همه بسیجیان قهرمان و الگوهای بزرگ ما هستند.

بسیج منحصر در بسیج دانشجویی نیست

وی افزود: بسیج منحصر در بسیج دانشجویی نیست. اگر بسیج به معنای فکر بسیجی و فدا کردن منافع شخصی و گروهی برای منافع دینی، ملی و اسلامی است، ما 75 میلیون بسیجی در این کشور داریم.

روحانی همچنین اظهار کرد: ما باید برای آینده کشورمان در چارچوب علم و دانش بویژه با اتکا به شما دانشگاهیان عزیز که دیده‌بان علم و عقلانیت هستید قدرت ملی‌مان را بالا ببریم. بدون قدرت علمی و اقتصادی، قدرت ملی بالا نخواهد رفت.

دانشگاهیان باید اقتصاد دانش‌بنیان را توسعه دهند

رییس‌جمهور با اشاره به رشد و پیشرفت برخی کشورها از جمله برزیل، تصریح کرد: برزیل با یک برنامه‌ریزی چند ساله در سال گذشته حتی از روسیه بیشتر و بالاتر رفت. تولید ناخالص داخلی در برزیل دو هزار و 253 میلیارد دلار است و تولید ناخالص داخلی روسیه در سال گذشته دو هزار و 30 میلیارد دلار بوده است و ما نیز هنوز هزار (میلیارد) فاصله داریم. ما هم می‌توانیم به قول و قوه الهی و با کمک شما دانشگاهیان توسعه علم و فناوری را داشته باشیم. وقتی وضع نفت خام خوب بود بین 70 تا 80 میلیارد بود که با بقیه درآمدهای ارزیمان به هزار میلیارد دلار می‌رسید.

دعوای وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری موجب شده بود مقررات مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان اجرا نشود

وی ادامه داد: اما چهار شرکت دانش‌بنیان مثل مایکروسافت، اپل، گوگل و فیس‌بوک درآمد خالص‌شان در سال گذشته 266 میلیارد دلار بوده است. شما دانشگاهیان هستید که باید اقتصاد دانش‌بنیان را توسعه دهید که مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید کرده است.

رییس‌جمهور با اشاره به قوانین وضع شده در رابطه با شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: در سال گذشته قوانین خوبی در این رابطه وضع شده بود، اما دعوا بین وزارت علوم، تحقیقات، فناوری با معاونت علمی و فناوری رییس‌جمهور باعث شده بود تا این مقررات اجرا نشود تا جایی که این دو نهاد و ارگان از یکدیگر شکایت می‌کردند و به جای اینکه بتوانیم به دانشگاهیان کمک کنیم مانع آن شدیم.

روحانی با تاکید بر ضرورت استفاده و بکارگیری مقالات علمی در کشور در مسیر توسعه و تجاری‌سازی، گفت: مقالات علمی ما که در مجلات معتبر دنیا به چاپ می‌رسد خوب و کافی است، اما باید آنها را در مسیر فناوری و تجاری‌سازی بیاوریم تا آثار این مقالات را در زندگی مردم ببینیم و این کار دانشگاه و البته نهادهای دیگر است که در کنار دانشگاه باید کمک کنند این کار را انجام دهند.

تسهیلات شرکت‌های دانش‌بنیان 20 برابر می‌شود

رئیس‌جمهور در ادامه سخنرانی خود در جمع دانشجویان با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی برای تأسیس صندوق حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: مجلس قانونی را گذرانده بود که صندوقی به نام نوآوری و شکوفایی تأسیس شود و بنا بود این صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات لازم را بدهد که فعال شوند.

وی افزود: همین‌ها هستند که باید اقتصاد آینده ما را بسازند، ارزآوری داشته باشند و اگر درست حرکت کنیم به مراتب درآمد ارزی آن‌ها بیشتر خواهد بود راه پیشرفت ما این‌هاست. البته متاسفانه علی‌رغم وجود قانون و پیش‌بینی بودجه ظاهرا کلید این صندوق نبود که باز شود!

این بخش از سخنان و شوخی رئیس‌جمهور، با خنده و تشویق حضار مواجه شد.

روحانی همچنین یادآور شد: امروز بحمدالله کلید این صندوق همفکری و هماهنگی بین وزرای علوم و بهداشت از یک سو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سوی دیگر است که قفل این صندوق را باز کرد. پولی که تا امروز برای این صندوق اختصاص یافته 25 میلیارد تومان بوده و ما در مصوبه اخیر دولت این رقم را به 20 برابر افزایش دادیم و این صندوق در سال آینده 500 میلیارد تومان اندوخته و بودجه خواهد داشت و ان‌شاءالله به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات لازم را می‌دهد و حرکت جدیدی آغاز خواهد شد.

دانشجویان در واکنش به این اظهارات، رئیس جمهور را تشویق کردند.

نقد دانشجویان روی چشم ماست

در حضور سومم در دانشگاه، فرصت بیشتری برای شنیدن نظرات دانشجویان و اساتید اختصاص می‌دهیم

وی ادامه داد: سیاست ورزی و همه اقداماتی که در دانشگاه انجام می‌شود، تشکل‌های دانشجویی و نقد شما به دولت همه روی چشم ماست. متاسفانه امروز که 16 اذر است مواجه با روزی شد که کار زیادی دارم و باید در دولت رقم بودجه را نهایی کنیم، زیرا فردا باید بودجه را تقدیم مجلس کنیم، وگرنه دوست داشتم فرصت بازتری وجود داشت که سخنان، نکات و انتقادات شما را می‌شنیدم. البته امروز هم زمانی را برای این کار گذاشته‌ایم اما فرصت کمی است و من ان‌شاءالله قول می‌دهم در حضور سوم من در دانشگاه تا پایان سال تحصیلی بتوانیم با فرصت بازتری از نظرات دانشجویان و اساتید استفاده کنیم.

روحانی با تبریک 16 آذر به دانشگاهیان و اساتید گفت: من این روز حماسی و تاریخی را پاس می‌دارم و به سه شهیدی که در 16 آذر جانشان را برای استقلال وطن و مبارزه با استبداد فدا کردند ادای احترام می‌کنم. ما به همه دانشجویانی که در 60 سال گذشته به ویژه در هشت سال دفاع مقدس و در دوران انقلاب اسلامی جانشان را فدا کردند احترام می‌کنیم و در برابر عظمت آن‌ها سرفرو می‌آوریم.

محصول دانشگاه را به جامعه و تولید پیوند بزنید

وی اضافه کرد:‌ از اساتید و دانشجویان خواهش می‌کنم محصول دانشگاه را به جامعه و تولید پیوند بزنید و کاری کنید تولید علم شما در کنار خلاقیت، ابداع، نوآوری و فناوری به تولید، صنعت و بخش‌های مختلف تولید و خدمات گره بخورد تا بتوانیم محصول این دانشگاه را در جامعه لمس کنیم.

رئیس‌جمهور در پایان سخنرانی خود گفت: اگر این فضا را فراهم کنیم، نه تنها مغز‌ها از کشور خارج نخواهند شد، بلکه آن‌ها که رفته‌اند هم بازخواهند گشت.

 در گزارش صدروزه، بسیاری از آمارهای دولت قبل را نگفتم

حسن روحانی در ادامه در برابر این پرسش که "برای جلوگیری از خروج نخبگان از کشور چه اقدامی انجام داده‌اید؟"، گفت: آقای دکتر ستاری - معاون عملی رئیس‌جمهور - چندی پیش در شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش جامعی با آمار و ارقام در مورد اینکه چرا نخبگان از کشور خارج شده‌اند ارائه داده‌اند.

رییس‌جمهور ادامه داد: خروج تعدادی از نخبگان از کشور می‌تواند قابل قبول باشد و در تمام دنیا نیز این وجود دارد ولی اگر از حدی تجاوز کند، باید علل و عوامل آن را بررسی کنیم. برخی از نخبگان فضا را برای کار و فعالیت خود در ایران مساعد نمی‌بینند و ما باید این فضا را فراهم کنیم و شرکت‌های دانش‌بنیان تقویت شوند و این خود می‌تواند بخشی از مسأله را حل کند.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد جو احساس مسئولیت در دانشگاه‌ها و در بین دانشجویان، گفت: دانشگاه فقط علم و کار سیاسی نیست. در دانشگاه باید به اخلاق و فرهنگ نیز توجه کرد و آنها نیز توسعه پیدا کنند. در دانشگاه باید احساس مسئولیت نسبت به وطن و کشور به معنای واقعی تقویت شود.

وی با بیان اینکه "برخی فضا را برای زندگی در آن طرف بهتر می‌دانند"، ادامه داد: ما باید این احساس مسئولیت را تقویت کنیم که این افراد با حس مسئولیتی که در آنها ایجاد می‌شود، ترجیح دهند با رفاه کمتر در کشور بمانند و فعالیت کنند یا اینکه به کشور برگردند.

در ادامه، یکی از دانشجویان به رئیس‌جمهور گفت که "شما در گزارش صدروزه‌تان دولت قبلی را تخریب کردید". برخی از دانشجویان با هو کردن، به طرح این مسأله اعتراض کردند.

رییس‌جمهور نی گفت: من از ابتدا به مردم گفته بودم که بعد از 100 روز، دو مسأله را گزارش می‌دهم؛ اینکه چه دولتی را تحویل گرفتم (تشویق حضار) و اینکه در طول 100 روز چه اقدامات و تصمیماتی اتخاذ شده است.

وی افزود: من در آن گزارش دو - سه تا آمار گفتم که اینقدر ناراحت شدند. (تشویق حضار). آماری که ارائه کردم مال رئیس‌جمهور نبود بلکه من آنها را از مرکز آمار نقل کردم و رئیس مرکز آمار هم عوض نشده و از قبل بوده است. یک آمار، خزانه داده بود که رئیس خزانه هم عوض نشده و مربوط به قبل است. (تشویق حضار).

روحانی اضافه کرد: وقتی گفتم رشد اقتصادی ما منفی 5.8 درصد بوده، آیا کسی باید بدش بیاید؟ این آمار است.

تعدادی از دانشجویان فریاد زدند: روحانی متشکریم.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "من گفتم این دولت بدهی‌های بزرگی را جا گذاشته و فقط سه رقم را گفتم و بقیه را نگفتم"، گفت: اعلام کردم 74 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سیستم بانکی است، 55 هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران است و همچنین یک رقم 60 هزار میلیارد تومان از دیگر بدهی‌ها گفتم (تشویق دانشجویان) و بقیه را هنوز نگفتم. در آن گزارش گفتم 7.2 میلیون تن گندم باید بخریم؛ بگوییم نخریم؟! به مردم بگوییم نان نخورند؟!

روحانی اضافه کرد: من به عنوان امین مردم باید مشکلات را بگویم‌.

دانشجویان ضمن تشویق روحانی، شعار «اصلاحات زنده باند، روحانی پاینده باد» سر دادند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات دولت در زمینه‌های فرهنگی، ‌اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی نی زگفت: قضاوت کننده اصلی مردم هستند.

روحانی با بیان اینکه دولت در طول این مدت که مسئولیت را بر عهده داشت بودجه سال 92 را اصلاح و سه ماه پیش ارائه کرد، گرچه هنوز به ما برنگشته است"، اظهار کرد: یکی از دلایلی که امروز عجله دارم که جمع شما را ترک کنم این است که باید امروز لایحه بودجه سال 93 را نهایی کنیم و قصد داریم برای اولین بار طبق قانون و بر اساس موعد مقرر لایحه بودجه را ارائه دهیم. (تشویق دانشجویان)

روحانی ادامه داد: اگر 15 آذر جمعه نبود، همان موقع لایحه بودجه تحویل می‌دادیم. ما از غروب 14 آذر ماه به مجلس گفتیم که آمادگی داریم لایحه بودجه 93 را تقدیم کنیم و خود آنها گفتند که اولین فرصت برای مجلس یکشنبه صبح است و ما هشت صبح فردا (یکشنبه) آماده‌ایم که بودجه را تحویل دهیم.

دانشجویان شعار دادند: روحانی متشکریم.

رئیس‌جمهور در پایان اظهار کرد: اینکه می‌گوییم می‌خواهیم لایحه بودجه سال 93 را 15 آذر و در موعد مقرر ارائه بدهیم هم نکند تخریب دولت قبل است؟!

در پایان سخنان روحانی مجری برنامه اعلام کرد که سؤالات را دسته‌بندی خواهند کرد و در اختیار رئیس‌جمهور قرار خواهند داد.

وی از رئیس‌جمهور خواست که در یک فرصت دیگر و در وقت بیشتری در نشست با دانشجویان شرکت کند.

رئیس‌جمهور نیز گفت: جلسه آن‌قدر خوب و عالی بود که من را تشویق کرد که بار دیگر و هرچه زودتر در جمع دانشجویان حضور پیدا کنم.

روحانی در حالی که دانشجویان او را تشویق می‌کردند، سالن جلسه را ترک کرد.

در این مراسم، نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور، وزرای علوم و بهداشت و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و همچنین تعدادی دیگر از مسئولان وزارت علوم و مسئولان دانشگاه شهید بهشتی حضور داشتند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسن روحانی صبح امروز با حضور در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی حضور یافت و برای دانشجویان و دانشگاهیان سخنرانی کرد.

به گزارش خبرآنلاین، حضور رئیس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی در روز دانشجو با حاشیه هایی همراه بود و دانشجویان شعارهای متفاوتی را در مقابل روحانی مطرح کردند.

بر اساس گزارش ایسنا «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» و «فتنه‌گر و منافق اعدام باید گردد» از جمله شعارهای دانشجویان بوده است.

همچنین بر اساس گزارش تسنیم دانشجویان شعار مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا سر دادند و در بخش دیگری از سخنان روحانی نیز دانشجویان شعار "انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست" سر می‌دادند.

بر اساس گزارش مهر دانشجویان در واکنش به اظهارات روحانی مبنی بر این که  هر جا که دانشجو ببیند حرکتی در کشور اعم از دولت یا هر نهاد دیگری از مسیر عقلانیت، خردورزی و منافع ملی فاصله می گیرد صدای رسای خود را برای جلوگیری از انحراف بلند خواهد کرد، ضمن کف زدن، فریاد مرگ بر آمریکا سر دادند.

زمانی که رئیس جمهور گفت «ما باید با راه و روش ریا، نفاق، دروغ، اتهام، افراط و افراط گری، نقادانه برخورد و همه را به مسیر عقلانیت، اعتدال، توسعه، پیشرفت و آزادی دعوت کنیم» دانشجویان حاضر در سالن فریاد "روحانی زنده باد، اصلاحات پاینده باد" سر دادند.

پاسخ دانشجویان به این سخن روحانی که گفت «دانشجویان عزیز، اساتید بزرگوار دولت تدبیر و امید در طول این 100 روز حداقل یکی از گره های اصلی که مربوط به 10سال گذشته در روابط خارجی بود را باز کرد» شعار روحانی مچکریم بود.

همچنین زمانی که رئیس جمهور گفت «شما دیدید در این تفاهم چه کشورهایی عصبانی و ناراحت شدند، دیدید به رژیم صهیونیستی چه ضربه ای وارد شد» دانشجویان شعار مرگ بر اسرائیل سر دادند.

در پی شعار مرگ بر آمریکا، طیف های مختلف دانشجویی همزمان شعار های سیاسی زندانی سیاسی آزاد باید گردد و فتنه گر و منافق اعدام باید گردد سر دادند.

در طرح پیشنهادی، بندی گنجانده شده است که به رئیس جمهوری آمریکا امکان می دهد در صورتی که احتمال برقراری توافق نهائی هسته‌ای با ایران ممکن شده باشد، اجرای تحریم‌های جدید را برای مدت زمانی کوتاه به تأخیر بیاندازد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

همزمان با تلاش‌های باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، برای جلوگیری از تصویب دور تازه تحریم‌ها علیه ایران، مجلس سنای آمریکا در صدد است تا تحریم‌های بیشتری را علیه برنامه هسته‌ای ایران به تصویب برساند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ در حالیکه دولت آمریکا در هفته‌های اخیر تلاش کرده تا نمایندگان را برای به تأخیر انداختن تصویب این تحریم‌ها متقاعد نماید، گویا این تلاش‌ها به ثمر ننشسته و بخش بزرگی از نمایندگان سنا همچنان نسبت به اعمال فشارهای بیشتر بر صنعت نفت و دیگر صنایع ایران پافشاری می کنند.

نمایندگان سنا براین باور هستند که فشارهای بیشتر، تنها عامل مؤثر برای کشاندن تهران بر سر میز مذاکره است، اما دولت آمریکا می گوید فشارهای بیشتر بر ایران ممکن است بر توافق هسته ای ژنو تأثیرات منفی بگذارد.

یکی از نمایندگان سنا که در امر تهیه طرح تحریم‌های تازه علیه ایران بسیار فعال است به خبرگزاری فرانسه گفت: فشار بیشتر علیه ایران همانند چماقی است تا مبادا «رژیم، مرتکب تقلبی در توافق موقت هسته‌ای» شود!

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک سناتور دیگر هم تأکید می کند: در طرح پیشنهادی، بندی گنجانده شده است که به رئیس جمهوری آمریکا امکان می دهد در صورتی که احتمال برقراری توافق نهائی هسته‌ای با ایران ممکن شده باشد، اجرای تحریم‌های جدید را برای مدت زمانی کوتاه به تأخیر بیاندازد.

قرار است در روزهای پیش‌رو طرح پیشنهادی، برای بررسی به سنا ارائه شود و تا پیش از شروع تعطیلات پایان سال میلادی به تصویب برسد.

 
موسویان خطاب به هیگل گفت: نکته دیگری که آقای هیگل به آن اشاره کرد برنامه اتمی ایران بود. ایران بمب هسته ای ندارد، ایران عضو معاهده ان پی تی است و به اژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه ٥٠٠٠ نفر روز بارزسی داده و اژانس هم تأیید کرده که هیچ انحرافی در برنامه اتمی ایران به سمت بمب نبوده أست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا امروز در سخنرانی افتتاحیه امروز کنفرانس "دیالوگ منامه" برنامه اتمی ایران و سلاحهای شیمیایی سوریه را تهدیدات اصلی سلاحهای کشتار جمعی در منطقه خواند و بر اراده امریکا برای مبارزه با این تهدیدات تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار «انتخاب» از منامه ؛ این کنفرانس که با حضور صدها تن از شخصیتهای بین المللی از جمله وزرای خارجه و دفاع کشورهای مختلف از منطقه ، اروپا، آسیا، آمریکا و آفریقا ،امروز در منامه اغاز بکار کرد ، به امنیت منطقه خلیج فارس و خاو رمیاته میپردازد.

از ایران کاظم سجادپور مشاور وزیر وزیر خارجه در این نشست شرکت کره است.

دکتر حسین موسویان سخنگوی سابق تیم مذاکره کننده ی هسته ای که در این نشست شرکت کرده بود، در پاسخ به سخنان وزیر خارجه آمریکا گفت: شما به مسئله سلاحهای شیمیایی سوریه اشاره کردید. نابودی سلاحهای شیمیایی در سوریه مدیون همکاری ایران است.

وی افزود: همکاری مشترک روسیه و ایران و امریکا بود که موجب این موفقیت شد.لذا امریکا باید در این مورد از ایران تشکر کند.

موسویان ادامه داد: نکته دیگری که آقای هیگل به آن اشاره کرد برنامه اتمی ایران بود. ایران بمب هسته ای ندارد، ایران عضو معاهده ان پی تی است و به اژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه ٥٠٠٠ نفر روز بارزسی داده و اژانس هم تأیید کرده که هیچ انحرافی در برنامه اتمی ایران به سمت بمب نبوده أست.

عضو ارشد سابق تیم مذاکره کننده هسته تصریح کرد: با این وجود شما در ١٠ سال گذشته همه توان خود را علیه برنامه هسته ای ایران بکار گرفته اید در حالیکه تنها رژیمی که صدها بمب هسته ای در خاورمیانه دارد ، اسرائیل است. شما در صحبت امروز خود حتی یک کلمه به بمب های اتمی اسرائیل که تنها تهدید هسته ای در خاورمیانه هست اشاره نکردید.واقعیت این است که اسرائیل تهدید اتمی در خاورمیانه هست و شما جرات نمیکنید یک کلمه در این مورد حرف بزنید و هیچ اقدامی هم نمیکنید.

چاک هیگل در پاسخ به موسویان گفت که جامعه بین الملل نقض تهدیدات ایران در مورد ان پی تی را تایید کرده است.

به گزارش خبرنگار «انتخاب» ؛ وزیر دفاع آمریکا اما ترجیح داد هیچ پاسخی به اظهارات موسویان در مورد سلاحهای شیمیایی سوریه و بمبهای اتمی اسراییل نکند!

 

 

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت که «من همراه با پرزیدنت اوباما به مردم اسرائیل اطمینان می‌دهم که تعهد ما نسبت به امنیت اسرائیل عمیق و جدی است».
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جان کری گفت «من همراه با پرزیدنت اوباما به مردم اسرائیل اطمینان می‌دهم که تعهد ما نسبت به امنیت اسرائیل عمیق و جدی است».

به گزارش انتخاب ؛ جان کری- وزیر خارجه آمریکا، که صبح دیروز در اورشلیم با بنیامین نتانیاهو ملاقات و مذاکره کرد، در پایان این مذاکرات که سه ساعت بطول انجامید، در یک نشست مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر اسرائیل اظهار عقیده کرد که «امنیت اسرائیل، در مذاکرات اتمی میان ایران و کشورهای ١+۵، از نظر آمریکا در درجه اول اهمیت قرار دارد».

او اضافه کرد که «من همراه با پرزیدنت اوباما به مردم اسرائیل اطمینان می‌دهم که تعهد ما نسبت به امنیت اسرائیل عمیق و جدی است».

جان کری خطاب به خبرنگاران ضمن اعتراف به اینکه گاهی میان آمریکا و اسرائیل اختلافات تاکتیکی گذرائی بوجود می آید، در عین حال تأکید کرد مناسبات میان آمریکا و اسرائیل جدائی‌پذیر نیست.
 
 
 
 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تشکیل کارگروه از سوی شورای عالی امنیت ملی برای مذاکره، مصالحه و پیگیری پرونده کرسنت در دیوان لاهه خبر داد.

موسی احمدی از بررسی قرارداد کرسنت با حضور وزیر نفت در کمیسیون انرژی خبر داد.

نماینده مردم عسلویه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شیوه بررسی پرونده کرسنت در دیوان لاهه هم به صورت مذاکره و هم به صورت مصالحه از طریق وزارت نفت و شورای عالی امنیت ملی پیگیری می شود.

عضو غیرثابت کمیسیون اصل 90 تصریح کرد: کارگروهی از سوی شورای عالی امنیت ملی با حضور رستم قاسمی وزیر سابق نفت، مسئول مذاکره، مصالحه و پیگیری پرونده کرسنت در دیوان لاهه شده است.

وی تاکید کرد: بر اساس اظهارات وزیر نفت در کمیسیون انرژی قرارداد کرسنت مشکلات و حاشیه هایی داشته که هیچکدام به مسئولان این وزارتخانه، وزیر و هیات مدیره ارتباطی نداشته است و افراد ذی نفوذ از خارج از وزارت نفت در پرونده کرسنت نقش اساسی ایفا کردند.

هفته گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی شامل علیرضا زاکانی، الیاس نادران با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در خصوص پرونده کرسنت جلسه داشتند.
منبع: مهر
 
 
 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 رادیو فردا نوشت: در حالی که کنگره آمریکا همچنان تحریم‌های جدید علیه ایران را در دست بررسی دارد٬ رهبران دموکرات سه کمیته سنای آمریکا روز جمعه از مقام‌های اطلاعاتی این کشور خواستند تا در جلسه‌ای در مورد میزان همراهی ایران با توافق موقت هسته‌ای توضیح دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ تیم جانسون٬ رئیس کمیته بانکی سنا٬ دایان فاینستاین رئیس کمیته اطلاعاتی و کارل لوین٬ رئیس کمیته خدمات مسلح در نامه‌ای به جیمز کلَپِر٬ رئیس نهاد دولتی «اطلاعات ملی»٬ از او خواستند که تا ۲۱ آذرماه در مورد تاثیری که تحریم های تازه علیه ایران بر مذاکرات هسته‌ای خواهد داشت٬ توضیح دهد.

در این نامه همچنین از مقام‌های اطلاعاتی خواسته شده است تا از ۳۰ام ژانویه٬ برابر با ۱۱ بهمن‌ماه هر ۴۵ روز با حضور در سنا در مورد میزان پایبندی ایران به توافق شش ماهه ژنو گزارش دهند.

در همین خصوص جان کری٬ وزیر خارجه آمریکا، نیز قرار است ۱۹ آذرماه با حضور در مجلس نمایندگان٬ در مورد توافق هسته‌ای با ایران توضیح دهد.

ایران و شش قدرت جهانی سوم آذرماه در ژنو به توافق هسته‌ای دست یافتند. بر اساس این توافق موقت در ازای تعلیق بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران و همکاری بیشتر با آژانس٬ غرب نیز متعهد شده است که تحریم‌ها علیه ایران را سبکتر کند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد