سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

63‌درصد آمریکایی‌ها موافق تفاهم ژنو هستند
تازه‌ترین نتایج نظرسنجی‌ها در آمریکا در باره ایران
کد مطلب : 23598
 
 
گروه بین الملل: جیم لوب روزنامه نگار آمریکایی گفت که نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اکثریت پاسخ دهندگان موافق توافق هسته‌ای ژنو هستند و از کنگره می‌خواهند که درعین کنترل دقیق پایبندی ایران به توافق، امکان دستیابی به توافق دائمی را از بین نبرد.
تازه‌ترین نتایج نظرسنجی‌ها در آمریکا در باره ایران
لوب در تازه‌ترین یادداشت خود در پایگاه خبری تحلیلی لوبلاگ نوشت: نتایج نظرسنجی جدیدی که توسط موسسه تحقیقاتی هارت با بیش از چند دهه تجربه در خصوص گرایش‌های سیاست خارجی و سیاست کنگره آمریکا، از رای‌دهندگان آمریکایی درباره توافق هسته‌ای ژنو با ایران انجام شده است چند نکته را به وضوح نشان می‌دهد:

1- بین 37 تا 57 درصد از پاسخ دهندگانی که به گفته خودشان اندکی درباره توافق ژنو شنیده بودند، با آن موافق بودند. این نتیجه به نتایج نظرسنجی‌های انجام شده توسط شبکه سی ان ان و واشنگتن پست که ماه گذشته انجام شد، نزدیک است. وقتی به آنها درباره مبانی اولیه توافق اطلاع داده شد، درصد موافقان افزایش یافت و به 63 درصد رسید. گفتنی است این حمایت مرزهای حزبی و ایدئولوژی را هم پشت سر گذاشته است به طوری که 45 درصد از موافقان خودشان را جمهوری‌خواه، 47 درصد محافظه‌کار و 48 درصد طرفدار پروپا قرص اسراییل معرفی کرده‌اند.

2- پاسخ دهندگان از کنگره خواسته‌اند پایبندی به توافق را کنترل کند، اما آن را تخریب یا متوقف نکند یا در هر صورت، مذاکره برای دستیابی به توافق دائمی را به خطر نیاندازد. امید آن می‌رود که سناتور منندز و شومر دمکرات‌هایی که به نظر می‌رسد بیش از سایرین به وضع تحریم‌های جدید علیه ایران علاقه دارند، این پیام را دریابند. بیش از دوسوم کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، چنین دیدگاهی دارند و فقط 21 درصد از آنها معتقدند که کنگره باید برای وضع تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران اقدام کند حتی اگر چنین اقدامی، توافق با ایران را از بین ببرد یا مذاکره برای دستیابی به توافق دائمی را به خطر بیندازد.

3- شرکت کنندگان در نظرسنجی از قانون‌گذارانی که از حمله نظامی برای تخریب تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت می‌کنند و یا با مذاکره با ایران مخالف‌اند، چندان پشتیبانی نخواهند کرد. اندکی بیش از یک چهارم از افراد حاضر در این نظرسنجی، گفته‌اند که عقیده این دسته از نمایندگان، مطلوب و مورد حمایت آنهاست و در حدود 2 برابر این عده گفته‌اند که اتخاذ چنین موضعی از سوی نمایندگان، مطلوب آنها نیست.

4- عقیده کسانی که در نظرسنجی شرکت کرده بودند درباره وضع تحریم‌های اقتصادی بیشتر علیه ایران نیز تقریبا شبیه به عقیده آنها در مورد سوال قبلی بود. وقتی از افراد پرسیده شد که اگر نمایندگان آنها خواهان اعمال تحریم‌های اقتصادی بیشتر علیه ایران باشند، چه واکنشی نشان خواهند داد، 31 درصد گفتند که از این موضع استقبال می‌کنند، 46 درصد گفتند که این اقدام مطلوب آنها نیست و بیش از نیمی از آنها گفتند که این کار اقدام بسیار نامطلوبی است.

بین 26 تا 48 درصد از پاسخ دهندگانی که طرفدار جمهوری خواهان بودند گفتند که اگر نمایندگان آنها خواهان اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران باشند، از آنها حمایت می‌کنند. اما بین 16 تا 64 درصد از طرفداران دمکرات‌ها و 28 تا 49 درصد از کسانی که خود را مستقل معرفی می‌کردند، وضع تحریم‌های بیشتر را مطلوب نمی‌دانستند.

5 - اکثریت قابل توجهی از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی (70 درصد) مخالف حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران بودند، 50 درصد از پاسخ‌دهندگان؛ به شدت مخالف بودند و فقط در حدود 22 درصد با این کار موافق بودند. به نوشته این پایگاه خبری تحلیلی، نظرسنجی مذکور از 26 نوامبر( پنجم آذر) تا اول دسامبر(دهم آذر)، انجام گرفته است.

موسسه تحقیقاتی «هارت» که یکی از معتبرترین موسسات تحقیقاتی در آمریکا می‌باشد در این نظرسنجی تلفنی نظر 800 نفر را درباره توافق هسته‌ای ژنو جویا شده است که اظهار کرده‌اند قطعا یا به احتمال قوی در انتخابات بعدی آمریکا شرکت می‌کنند. 41 درصد شرکت‌کنندگان خود را هوادار حزب دمکرات و 35 درصد طرفدار جمهوری خواهان معرفی کرده‌اند.
 
 
 
 
 
نقد اندیشکده بروکینگز به نوافق با ایران:
ایران قابل اعتماد نیست و در هر صورت باید سپر دفاع موشکی ناتو در شرق اروپا و دریای مدیترانه برای جلوگیری از حملات موشکی ایران راه‌اندازی شود.
گروه جنگ نرم مشرق- اندیشکده بروکینگز در مقاله‌ای، با اقتباس از مصاحبه سرگی لاوروف اعلام کرد که ایران در برابر شش کشور طرف مذاکرات چه کوتاه بیاید یا نیاید، به هر حال قابل اعتماد نیست و در هر صورت باید سپر دفاع موشکی ناتو در شرق اروپا و دریای مدیترانه برای جلوگیری از حملات موشکی ایران راه‌اندازی شود.

اندیشکده بروکینگز در این مقاله که با ذکر سوال «آیا توافق‌نامه ایران نیاز به دفاع موشکی در اروپا را مرتفع می‌کند؟» شروع می‌شود، سعی می‌کند سخنان لاوروف را که در جهت منافع روسیه و ایران بوده است زیر سوال ببرد.

 این مقاله آورده است: یک روز بعد از امضای توافق‌نامه میان 1+5 و ایران، سرگی لاوروف  گفت: اجرای توافق‌نامه احتمالا به کارگیری موشک‌های SM-3 ایالات متحده در منطقه حائل رومانی و لهستان را غیرضروری خواهد ساخت. لاوروف افزود: شاید- به کارگیری این موشک‌ها بخشی از رویکرد تطبیقی مرحله‌ای اروپا (EPAA) برای دفاع موشکی باشد اما ایالات متحده و ناتو قبل از اینکه بخواهند در مورد آن تصمیم‌گیری کنند به زمان زیادی نیاز خواهند داشت.

 استیون پیفر، سفیر سابق آمریکا در اوکراین، رئیس بخش کنترل تسلیحات و منع گسترش سلاح‌های ابتکاری و نویسنده این مقاله می‌افزاید: وزیر خارجه روسیه اظهاراتش را بر این پایه گفته است که توجیه‌های اولیه ناتو برای EPAA، تهدید موشک‌های بالستیک ایران بوده است. ایران موشک‌های بالستیکی دارد که می‌تواند اهدافی با فاصله 1600 کیلومتر را هدف قرار دهد که شامل ترکیه هم می‌شود. این موشک‌ها آزمایش هم شده‌اند اما هنوز به خدمت گرفته نشده‌اند. موشک‌های بالستیک با برد 2200 کیلومتر توانایی دست‌یابی به اروپای جنوب شرقی را هم دارد.





این مقاله در ادامه آورده است که ناتو به ویژه در مورد توانایی ایران درمورد ساخت سلاح هسته‌ای بالستیک نگران است. در فاز نخست EPAA موشک‌های ناوپرتاب SM-3 در منطقه حائل، در شرق دریای مدیترانه توانایی دفاع در مقابل موشک‌های بالستیک فعلی ایران را ایجاد می کند.

 به کارگیری موشک‌های طراحی شده برای رومانی در سال 2015 (فاز دو) و برای لهستان در سال 2018 (فاز سه) به موشک‌های SM-3 حائل توانایی بیشتری برای درگیر شدن با موشک‌های دوربرد ایران می‌دهد.

 نویسنده مقاله، استیون پیفر درگام بعد شروع به پاسخ دادن به سرگی لاوروف می‌کند: نخستین و روشن‌ترین جواب به آقای لاوروف این است که اکنون هیچ کس مطمئن نیست که ایران و 1+5 در دست‌یابی به مرحله نهایی توافق‌نامه موفق خواهند بود. این توافق‌نامه گام مثبتی بود اما موقت بود و به هر حال این مذاکرات با بدگمانی‌های زیادی روبرو است.

 این مقاله خاطر نشان می‌سازد: در پایان ایران به احتمال زیاد به غنی‌سازی خود خواهد رسید هرچند که تحت بازرسی شدید باشد و خود این امر موجب ایجاد توانایی ساخت سلاح هسته‌ای برای ایران می‌شود و با این حساب در کوتاه مدت، دفاع موشکی ناتو یک مصونیت مفید خواهد بود. در بلند مدت نیز یک دفاع موشکی کمتر نیز برای ایران ضروری خواهد بود.

 اگر این توافق‌نامه به بحث موشک‌های بالستیک ایران پرداخته بود و ایران از توسعه‌ی آن منع شده بود در آن صورت می‌شد فاز 2 و 3 EPAA را تضعیف کرد.
 
 
 
 
رئیس ستاد مشترک "ارتش آزاد" سوریه از شرایط خود و گروهش برای پیوستن به ارتش کشور خبر داد و گفت: ما باید به کمک ارتش دولت٬ القاعده را پیش از آنکه در سوریه قدرتمند شود از بین ببریم.
به گزارش مشرق، ابنا به نقل از شبکه تلوزیونی "الجزیره" نوشت: «سلیم ادریس» رئیس ستاد مشترک "ارتش آزاد" سوریه٬ گفت: در صورتی که بشار اسد از قدرت کناره گیری کند٬ من و گروهم ـ ارتش آزاد ـ به ارتش دولتی سوریه ملحق می‎شویم تا با گروه افراطی القاعده بجنگیم.

وی در ادامه سخنانش پیرامون القاعده تاکید کرد: «داعش» دولت اسلامی عراق و شام٬ که یکی از شاخه‎های القاعده در سوریه است، برای آینده کشورمان بسیار خطرناک می باشد.

رئیس ستاد مشترک "ارتش آزاد" سوریه همچنین خاطرنشان کرد: ما باید به کمک ارتش دولت٬ القاعده را پیش از آنکه در سوریه قدرتمند شود از بین ببریم.
 
 
 
 
جزئیات سفر هیات انگلیسی به ایران
 
 
 
کد مطلب : 23582
گروه سیاسی: گزارش‌ها از سفر یک هیات انگلیسی به تهران برای حل و فصل مسائل ایران و انگلیس حکایت دارد.
 
 
جزئیات سفر هیات انگلیسی به ایران
 
 
یک هیات انگلیسی به سرپرستی «اجای شارما»، کاردار انگلیس، در چارچوب توافق بین وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و انگلستان، در تاریخ 12 آذرماه سال‌جاری به تهران سفر نمود. هیات انگلیسی در این سفر ابتدا از سفارت و اقامتگاه سفیر این کشور در تهران بازدید و در ادامه با محمدحسن حبیب‌الله‌زاده کاردار ترددی جمهوری اسلامی ایران در انگلستان و همچنین معاون مدیر کل تشریفات وزارت امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو نمود. در این دیدارها ابعاد مختلف روابط دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت و طرفین تفاهم کردند تا به صورت گام به گام و پس از حل و فصل پاره‌ای از مسائل فیمابین، نسبت به بهبود مناسبات مبادرت ورزند. بر همین اساس مقرر شد تا موضوعات مطرح شده از سوی دو طرف مورد بررسی بیشتر قرار گرفته و این گفت‌وگوها در لندن ادامه یابد. طرف انگلیسی از تمهیدات بعمل آمده برای انجام سفر هیات این کشور به جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی نمود. محمدحسن حبیب‌الله‌زاده کاردار جمهوری اسلامی ایران به همراه هیئتی در آینده نزدیک جهت ادامه مذاکرات به لندن سفر خواهد کرد.
 
 
 
 
 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد