سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

مسعود اسد‌‌اللهی در گفت‌و‌گو با «تابناک»‌:
میزان نفوذ ایران در عراق بر کسی پوشیده نیست و کاملا مشخص است. ایران توانسته است بسیاری از مشکلات عراق را حل و وفاق ملی را در عراق ایجاد کند. قطعا آقای مالکی در این سفر علاوه بر روابط دوجانبه دو کشور، مسأله ادامه نخست‌وزیری خود را مد نظر خواهد داشت. او می‌خواهد از نفوذ ایران در انتخابات آینده عراق استفاده کند.
کد خبر: ۳۶۲۲۵۰
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۵ - 04 December 2013

 امروز چهارشنبه، نوری مالکی، نخست وزیر عراق به تهران سفر کرد و قرار است با مقام‌های ایرانی دیدارهای مفصلی داشته باشد. در همین حال با اینکه تا انتخابات عراق نزدیک به پنج ماه باقی است، درگیری‌های سیاسی عراقی‌ها از هم اکنون آغاز شده است. باید گفت، نوک تمام حمله جریان‌های سیاسی نیز متوجه نوری مالکی است. 

بنا بر ‌قانون انتخابات عراق پس از برگزاری انتخابات احزاب پیروز رئیس جمهور را معرفی کرده و رئیس‌جمهور منتخب نخست وزیر را از میان احزاب پیروز به نمایندگان مجلس معرفی می‌کند. جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق نیز بیمار است و کرد‌ها بر سر جانشینی او اختلاف نظر دارند، بنابراین، اکنون‌ بحث نخست‌وزیری و ریاست‌جمهوری به دو معضل بزرگ عراق تبدیل شده است.

در همین زمینه با مسعود اسداللهی از کار‌شناسان برجسته کشور عراق درباره علل سفر مالکی به تهران و اوضاع کنونی داخلی عراق به گفت‌و‌گو نشستیم

اسداللهی در پاسخ به وضعیت کنونی در عراق گفت: از دیرباز، صحنه سیاسی عراق دچار مشکلات زیادی بوده است. نیروهای خارجی و کشورهای خارجی تلاش می‌کنند‌ در این کشور تأثیرگذار باشند. ما می‌بینیم‌ که عربستان سعودی و حتی تا اندازه‌ای قطر در ماه‌های اخیر تلاش کردند با صرف هزینه‌های هنگفت، نه تنها در میان اهل سنت عرب تأثیر‌گذار باشند و آن‌ها را سمت هدف‌هایی که دارند سوق بدهند، بلکه در تلاشند‌ در جبههٔ احزاب شیعی عراق هم تفرقه بیندازند و نوع ائتلاف‌های گذشته را برهم بزنند. آن‌ها‌ می‌کوشند، بخشی از شیعیان را به سمت مخالفت با آقای مالکی و بقیه گرو‌ها بکشانند و اکثریت شیعی را که باعث تشکیل دولت مالکی می‌شد‌ از میان ببرند.

این کارشناس مسائل عراق افزود: کردهای عراق نیز‌ وضعیت خاص خودشان را دارند. اهداف آن‌ها اهداف مشخصی در صحنه سیاسی عراق است؛ البته بیماری طالبانی و بحث جانشینی وی هم ایجادساز شده است.

‌اسداللهی پیرامون وضعیت جلال طالبانی گفت: اخباری درباره مرگ آقای طالبانی پخش شده، ولی حتی اگر ایشان زنده هم بمانند، قادر به انجام وظایف ریاست جمهوری نخواهند بود. متأسفانه این کشور از وجود  یک چهره معتدل‌، عاقل و دارای نفوذ که در سطح جهانی کاملا شناخته شده بود، محروم شد.

وی ادامه داد: در اوضاع کنونی عراق دو موضوع برجسته است. اگر قرار شود که پست ریاست جمهوری در دست کرد‌ها ‌بماند، چه شخصی می‌تواند این پست را به عهده بگیرد؟ آقای بارزانی قطعا مایل است ‌علاوه بر اینکه در اقیلم کردستان چهره بلا‌منازع است، در حکم رئیس جمهور عراق نیز نقش ایفا کند. اهل سنت عراق از غبیت طالبانی می‌خواهند این استفاده را کنند که دوباره صحنه را به پیش از سال ۲۰۰۳ برگردانند و پست ریاست جمهوری را مال خود کنند؛ بنابراین، درگیری سختی در صحنه دیگر بر سر پست ریاست‌جمهوری وجود دارد.

اسداللهی در ادامه گفت: متأسفانه ما دیدیم در ماه‌های اخیر عربستان، قطر و حتی تا حدی ترکیه تلاش کردند که آقای مقتدا صدر را از صف ائتلاف احزاب شیعی جدا کنند و این‌ها را به سمت حزب اسلامی آقای طارق الهاشمی بکشانند. این‌ها به دنبال این موضوع هستند که ائتلافی متشکل از بارزانی، مقتدا صدر ایاد علاوی و اهل سنت عرب تشکیل دهند و با این ائتلاف جدید وارد انتخابات شوند و اکثریت را به دست بیاورند‌ و پس از آن دولت را به ریاست ایاد علاوی تشکیل دهند.

مسعود اسداللهی در ارتباط با علت مخالفت مقتدا صدر با نوری مالکی اعلام داشت: مقتدا صدر‌ برای خود و خانواده‌اش، امتیازاتی ‌قائل است. وی خود را برای‌ حکومت محق می‌داند و خودش را سردمدار جریان تشیع در عراق می‌داند و هچ حقی ر ابرای دیگران قائل نیست. تندروی‌های ایشان، باعث درگیری‌های بین شیعیان و کشته شدن تعداد زیادی افراد شده است. با این حال اگر که عربستان موفق شود ایشان را به سمت خودش بکشد، قطعا این شکافی است میان شیعیان عراق و می‌تواند پیامدهای خطرناکی داشته باشد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه گفت، دیدگاه جمهور‌ی اسلامی ایران، همواره این بوده‌ که دولت ‌دشمن ایران در عراق بر سر کار نیاید. ایران هیچ گاه نخواسته دولت عراق تحت نفوذ ایران ‌یا یک شخصیت وابسته به ایران حاکم بر عراق باشد. ایران با توجه به تجربه تلخ دوران صدام و دوران جنگ تحمیلی هشت ساله نمی‌خواهد در عراق‌ با آمدن ‌فردی که تمایلات خصمانه نسبت به ایران دارد، دوباره تاریخ تکرار شود؛ بنابراین، نباید گذاشت تاریخ صدام تکرار شود. ایران پیش از مالکی از ابراهیم جعفر‌ی هم حمایت می‌کرد. برای ایران شخص خیلی مهم نیست. هرچند آقای مالکی از نظر قدرت مدیریت یک توانایی بالایی از خود‌ نشان داد. شاید الان یک مشکل در صحنه سیاسی عراق این باشد که یک شخص توانایی که قدرت مدیریت داشته باشد، کم است. از این نظر ادامه حکومت نوری مالکی این حسن را دارد که خودش شخصیت مقتدری ‌است، ولی ‌انتقادهایی به ایشان وارد است. شاید اگر مالکی، مقداری با سعه صدر بیشتر با مخالفان برخورد ‌و یا تلاش می‌کرد گروه‌های دیگر را در تصمیم‌گیری شریک کند و در واقع با سیاست باز‌تری عمل می‌کرد، امروز دولت وی ‌مشکلات کمتری داشت.

اسداللهی علت سفر نوری مالکی به تهران را این گونه ارزیابی کرد که‌ دو بازیگر اصلی در صحنه عراق امریکا و ایران هستند. بی‌گمان ایران یکی از بازیگران اصلی در عراق است و این چیزی است که همه دنیا به آن اعتراف می‌کنند. میزان نفوذ ایران در عراق بر کسی پوشیده نیست‌. ایران توانسته است بسیاری از مشکلات عراق را حل و وفاق ملی در آنجا به راه اندازد. ما دیدیم که ایاد علاوی با یک کرسی بیشتر انتخابات گذشته را پیروز شد، ولی موفق نشد دولت تشکیل بدهد. ‌به این علت‌ که گروه‌های هم‌پیمان ایران با وی تعامل نکردند و ایران توانست از این محبوبیت استفاده کند و یک نوع ائتلاف پشت سر مالکی تشکیل دهد و مالکی به نخست وزیری عراق برسد. قطعا آقای مالکی در این سفر علاوه بر روابط دوجانبه دو کشور مسأله ادامه نخست وزیری خود را مد نظر خواهد داشت. او می‌خواهد از نفوذ ایران در انتخابات آینده عراق استفاده کند.

وی ادامه داد، امریکایی‌ها نیز در عراق تأثیر‌گذار و تعیین‌کننده هستند. آن‌ها نیز قطعا گزینه مالکی را ترجیح می‌دهند؛ بنابراین، ایران و امریکا می‌توانند تعیین‌کننده باشند، نه اینکه نتیجه اتنخابات را تغییر ‌‌دهند، اما می‌توانند در ائتلاف‌های انتخاباتی تأثیر‌گذار باشند. البته نمی‌شود منکر شد که وضعیت فعلی آقای مالکی در این دوره انتخابات نسبت به دوره قبل ضعیف‌تر شده است. این یک واقعیت است. آقای مالکی می‌داند وضعیتش در حال حاضر، ‌متزلزل‌ است و بسیار نیازمند ائتلاف قوی است که پشت سرش باشد. اگر این ائتلاف متزلزل شود، قطعا انتخابات را می‌بازد و دیگر نمی‌تواند به پست نخست وزیر برگردد. به همین دلیل مالکی، نیازمند یک حمایت داخلی و خارجی است.
 
 
 
 
نبرد ایران و عربستان در وین: زنگنه در مقابل النعیمی
دوئل زنگنه و نعیمی، وزیر نفت ایران و عربستان در وین؛ زنگنه می‌گوید ‌اگر بهای نفت به بشکه‌ای بیست دلار هم برسد، ایران می‌خواهد که سهم چهار میلیونی خود از بازار نفت جهان را به دست آورد. نعیمی اما می‌گوید، گفته‌های زنگنه او را نگران نمی‌کند.
کد خبر: ۳۶۲۲۶۵
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۳ - 04 December 2013
اگر نفت بشکه‌ای بیست دلار هم شود، ایران سهمش را می‌‌خواهددومین رویارویی جدی دیپلماتیک دولت یازدهم ایران با رقبای خود از ژنو به وین منتقل شده است؛ جایی که این بار نه وزیر خارجه ایران که وزیر نفت کشورمان، گفت‌وگو‌های جدی دیپلماتیکی را نه با رقبای پر قدرت جهانی که با رقبای منطقه‌ای اما ثروتمند خود آغاز کرده است.

به گزارش «تابناک»، هرچند وزیر نفت جدید ایران‌، قدمت علی النعیمی وزیر نفت عربستان را ندارد، ‌خود او هم از کارکشته‌های عرصه نفت و انرژی است و سال‌ها سکان‌دار وزارتخانه‌های نفت و نیرو در ایران بوده است.

زنگنه پیش از رفتن به وین، خط و نشان‌های خود را برای کشورهایی که سهم ایران را در ‌سالهای تحریم از آن خود کرده‌اند کشید و گفت، کشورهایی که در غیاب ایران تولیدات خود را بالا برده‌اند، خود می‌دانند چه کشورهایی هستند و لازم است‌ آنان تولید خود را هر چه زود‌تر تولید خود را پایین بیاورند.
اگر نفت بشکه ای بیست دلار هم شود،ایران سهمش را می خواهد
هرچند شاید نخستین کشورهای مورد ادعای وزیر نفت ایران، کشورهایی چون عراق و لیبی و عربستان باشند، ‌در این میان، این نعیمی بود که خود را در قامت زنگنه دید و به رویارویی مستقیم با وی پرداخت. کسی که طبیعتا با افزایش تولید نفت ایران به هر تعدادی مخاف است، اما نامدار زنگنه هم سر موضع خود ایستاده و می‌گوید، اگر بهای نفت به بشکه‌ای بیست دلار هم برسد، ایران می‌خواهد که سهم چهار میلیونی خود از بازار نفت جهان را به دست آورد.

وزیر نفت ایران همچنین امروز در وین به خبرنگاران گفته ‌که ایران از لحاظ فنی آماده است ‌تولید نفت خود را تا اواسط سال ۲۰۱۴ میلادی به چهار میلیون بشکه در روز برساند؛ گفته‌ای که به مذاق وزیر نفت کهنه‌کار عربستان سعودی خوش نیامده و او را به واکنش وا‌داشته است.

نعیمی در واکنش به بیژن نامدار زنگنه گفته است، چندان نگران نیست و اگر قیمت‌ها کاهش یابد، این تنها عربستان نیست که از این کاهش متأثر می شود، بلکه همه اوپک از این تصمیم متضرر خواهند شد.

نعیمی همچنین این ادعا را که عراق از تحریم‌های ایران استفاده کرده و تولید نفت خود را افزایش داده‌، ‌رد کرده است.

کار‌شناسان نفتی و تحریم مدعی هستند که حتی با توسل به توافق جدید ایران و غرب در ژنو هم ایران نخواهد توانست این مقدار نفت را حتی تا اوسط سال آینده میلادی، راهی بازار نفت کند؛ سهمی که پس از تحریم‌های اعمال شده علیه ایران از سوی آمریکا و اروپا از دو و نیم میلیون بشکه در روز به یک میلیون و دویست هزار بشکه در روز رسیده است.

 

 

کد خبر: ۳۶۲۳۸۴
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۷ - 05 December 2013
یک نماینده جمهوری‌خواه کنگره که از اعضای کمیته نیروهای مسلح این نهاد است خواسته آمریکا در صورت حمله به ایران از سلاح‌های اتمی استفاده کند.

به گزارش خبرگزاری فارس، یک نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا خواست کشورش در صورت حمله به ایران از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کند.

به گزارش دیفنس نیوز، دانکن هانتر که عضو کمیته نیروهای مسلح کنگره است گفت در صورتی که آمریکا در نهایت تصمیم به استفاده از زور نظامی علیه ایران بگیرد باید از سلاح‌های هسته‌ای علیه ایران استفاده کند.

این نماینده ماه گذشته هم گفته بود که آمریکا باید برای اینکه پیامش را به گوش ایرانی‌ها برساند یک بمب هسته‌ای در بیابان‌های ایران منفجر کند. وی در تازه‌ترین اظهارنظرش یک گام فراتر رفته و گفته آمریکا باید به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند.

هانتر در پاسخ به این سوال که آیا او فکر می‌کند جنگ با ایران اجتناب‌ناپذیر است گفت که «مطمئنا امیدوارم که چنین نباشد»؛ اما سپس افزود که بهتر است اگر این اتفاق بیفتد آمریکا با جدیت اقدام کند

نماینده جمهوری خواه آمریکا گفت: «فکر می‌کنم جنگ زمینی با ایران، در حالی که نیروهای زمینی آمریکا وارد کارزار شده‌اند، خیلی وحشتناک است و فکر می‌کنم که مردم هم نظرشان این است که ما باید را به طریقی جلوی دستیابی آنها به قابلیت هسته‌ای را بگیریم. من فکر نمی‌کنم این مسئله اجتناب‌ناپذیر باشد، اما فکر می‌کنم اگر ما مجبور باشیم ایران را بزنیم، نباید با نیروی زمینی عمل کنیم بلکه باید این کار را با بمب‌های اتمی تاکتیکی انجام دهیم تا آنها را برای یک یا دو یا سه دهه به عقب برانیم.»

هانتر که از کهنه‌سربازان جنگ‌های عراق و افغانستان است توضیح داد که تجربه آمریکا در این کشورها نگرش او را شکل داده‌ است.

 

کد خبر: ۳۶۲۳۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۵ - 05 December 2013
علی‌اکبر صالحی در برنامه شب آفتابی گفت: به خاطر اقداماتی که وزارت خارجه دولت احمدی نژاد انجام داده بود و الان اقتضای بیان آن نیست، توفیقات هسته‌ای را پیش‌بینی می‌کردم. ما هیچ توفیقی را در جمهوری اسلامی نمی‌توانیم نقطه‌‌ای فرض کنیم؛ اینها انباشتگی زحمات گذشتگان است.

به گزارش خبرنگار «نسیم»، محورهای مهم سخنان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در برنامه "شب آفتابی" که از شبکه 5 سیما روی آنتن رفت، به این شرح است:

- بعد از جنگ تحمیلی واقعا اگر روس‌ها پا پیش نمی‌گذاشتند ما هیچ گاه نمی‌توانستیم نیروگاه اتمی بوشهر را به اتمام برسانیم.

- سه ماه است که بهره‌برداران ایرانی از این نیروگاه استفاده می‌کنند؛ این نیروگاه یک میلیارد و 200 کیلووات ساعت در این سه ماه برق تولید کرده است.

- نیروگاه اتمی بوشهر روی 8 ریشتر طراحی شده است.

- بچه های ما در نیروگاه بوشهر هم با طراحی های غربی و هم با طراحی های شرقی و هم با خوراندن این دو با هم آشنا شدند.

- حدود هزار مهندس و تکنسین نیروگاه بوشهر، بهترین‌های دنیا هستند.

- بزودی نیروگاه دوم هسته‌ای را با کمک روس‌ها در بوشهر خواهیم ساخت.

- آمانو الان خوب با ایران همکاری می‌کند.

- الان 95 درصد رسانه ها خیلی خوب از دولت و دستگاه دیپلماسی حمایت می کنند.

- ما به خاطر اقداماتی که وزارت خارجه دولت احمدی نژاد انجام داده بود و الان اقتضای بیان آن نیست، توفیقات هسته‌ای را پیش‌بینی می‌کردیم.

- ما هیچ توفیقی را در جمهوری اسلامی نمی توانیم نقطه‌‌ای فرض کنیم؛ اینها انباشتگی زحمات گذشتگان است همانند مساله هسته ای و یا نیروگاه بوشهر که از زمان آقای دکتر اعتماد شروع شد و زحمت کشیدند تا الان.

- توافقنامه ژنو، آرمانی نیست ولی توافقنامه بسیار خوبی است.

- طرف مقابل با حسن نیت نیامده است و آمده که فشار سیاسی وارد کند.

- هیچ فعالیتی از فعالیت های هسته ای متوقف نشده و نخواهد شد.

 

کد خبر: ۳۶۲۳۷۶
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۸ - 05 December 2013
برخی منابع از حضور بیل کلینتون، رئیس جمهور سابق آمریکا در هتل محل اقامت وزیر نفت ایران در وین خبر می‌دهند.

به گزارش فارس، سایت اقتصاد ایرانی به نقل از خبرنگاران ایرانی اعزامی به وین نوشت: کلینتون لحظاتی قبل به هتل محل اقامت زنگنه وارد شده است.

این سایت افزود: البته وزارت نفت هنوز اطلاعاتی در مورد دیدارهای احتمالی این دو منتشر نکرده است. برخی محافل خبری احتمال دیدار رئیس جمهور اسبق امریکا و مقامات ایرانی را می دهند.

 

کد خبر: ۳۶۲۳۷۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۹ - 05 December 2013
وکیل "سهی عرفات" بیوه یاسر عرفات اعلام کرد: کارشناسان فرانسوی که پیش از این مرگ عرفات را ناشی از دلایل طبیعی عنوان کرده بودند، مقدار زیادی از ماده پلونیوم در نمونه‌های گرفته شده در جسد وی پیدا کرده‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه العالم؛  وکیل بیوه عرفات خاطرنشان کرد: آزمایش‌های انجام شده در فرانسه بر روی جسد عرفات نشان داد که مقدار پلونیوم 210 گاهی اوقات 20 بار و گاهی هم 40 بار بالاتر از اندازه طبیعی بوده است که در آزمایش‌های دیگر در سوئیس به اثبات رسیده است.

وی همچنین افزود: برخلاف دانشمندان سوئیسی که اعلام کرده بودند این نتایج تا حدی فرضیه مسمومیت را به اثبات می‌رساند اما آزمایش‌ها در فرانسه نشان داد که پلونیوم از راه کیسه‌های هوایی که در اطراف جسد تجزیه شده یاسر عرفات یافته شده، وارد بدنش شده است.

وکیل بیوه عرفات که با "رادیو فرانس انتر" گفت‌وگو می کرد، بیان داشت: دو گروه از کارشناسان به ارزیابی‌های مشابهی دست یافته‌اند اما در این آزمایش‌ها نتایج ضدو نقیضی بدست آمده است.

یاسر عرفات در سال 2004 میلادی در بیمارستانی در فرانسه فوت کرد.
برخلاف یافته‌های اخیر کارشناسان فرانسوی، نتایج تحقیقات دولت فرانسه نشان داده بود که یاسر عرفات به دلایل طبیعی و بر اثر عفونت داخلی فوت کرده است.

پلونیوم یک عنصر پرتوزا، سمی و بسیار خطرناک است. حتی مقادیر میلیگرمی یا میکروگرمی آن در پلونیوم ۲۱۰ بسیار خطرناک بوده و کار کردن با آنها نیاز به تجهیزات خاصی دارد. همچنین آسیبهای جدی از جذب انرژی توسط بافتهای یاخته‌ای از طریق ذرات آلفا به وجود می‌آید.

همچنین پلونیوم یکی از عناصر شیمیایی جدول تناوبی است که نماد آن Po بوده و عدد اتمی آن ۸۴ است.پلونیوم گاهی اوقات به عنوان یک شبه فلز پرتوزا نادر قلمداد می‌شود که از نظر شیمیایی شبیه به تلوریوم (Tellurium) و بیسموت (Bismuth) است و از سنگ معدن اورانیوم به دست می‌آید.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد