عواقب تلخ این مهاجرتهای بی رویه
سیل مهاجرت از خوزستان شدت گرفت
کد مطلب : 23474
گروه جامعه: گزارش زیر به افزایش بیسابقه و همچنین تبعات منفی مهاجرت از استان خوزستان به استانهای دیگر به دلیل مشکلات زیستمحیطی پرداخته است:
اگر سری به برخی شهرهای حاشیه اصفهان مانند شاهینشهر، فولادشهر و ملکشهر و استان البرز و شهر کرج و شهرکهای اطراف بزنید، با انبوهی از شهروندان خوزستانی مواجه میشوید. مهاجرانی که سیل ورودشان به این مناطق در دهه 60 به دلیل جنگ آغاز شد، اما در دهه 70 متوقف و مجدد از دهه 80 به شدت رو به افزایش نهاد. شاید بپرسید چرا؟
اگر با آنها گپ و گفتی داشته باشید متوجه میشود که اکثراً طی سالهای اخیر مهاجرت داشته اند، قطعاً دو سوال اساسی از آنها خواهید پرسید: اول اینکه دلیل مهاجرت شما چه بوده و دوم میزان رضایت فعلی شما چگونه است. در خصوص سوال اول اکثر جوابها مشابه خواهد بود و مواردی همچون بدی آب و هوا، گرد و غبار، امکانات رفاهی و تفریحی کم، وضعیت نامناسب عمران شهرها، آب شرب نامناسب و از بین رفتن و خشک شدن تدریجی رودخانههای استان خصوصا کارون، عدم امنیت مناسب شهروندان، فرهنگ نامناسب شهروندی، خدمات ضعیف در ادارت و طرز برخوردها بر مردم، گرانی و هزینه بالای زندگی بطور مشترک بیان میگردد، اما میزان رضایتمندیها یکسان نیست زیرا مهاجرت و دل کندن از مکان و ماوای خود سخت است ولی سختی را بهای رسیدن به آرامش میدانند و ترجیح میدهند آن را تحمل نمایند تا در شرایط نامساعد زندگی نمایند.
اگر از این سفر برگشتید و در شهرهای استان خوزستان از شهروندان تفحصی داشته و آمارگیری نمایید که چه تعداد از مردم در صدد زمینه سازی مهاجرت بوده و یا اینکه تمایل به مهاجرت دارند ولی این امکان را ندارند حتماً با آمارهای بالایی بر خواهید خورد که شما را شوکه خواهد نمود. بعد از تحقیق کامل این سوال ذهن خطور مینماید که چرا اکثر مردم خوزستان تمایل به مهاجرت دارند و این روند در حال افزایش است؟
قصد این نیست دلایل آن توضیح داده شود زیرا اگر یک ماه جراید محلی را مطالعه و یا در صفوف تاکسی، اتوبوس و نان و... حرفهای مردم را شنوا باشید همه چیز مشخص و دقیق بیان میگردد که پیشنهاد میگردد مسئولین استان و نمایندگان مردم در مجلس پای صحبت و درددلهای مردم نجیب خوزستان بنشینند و واقعیتهای ملموس جامعه را شنیده و به فکر درمان این دردها باشند.
از عواقب این مهاجرتهای بی رویه میتوان به تهی شدن استان از نیروهای کیفی در تمامی بخشها، خروج سرمایههای عمده مردم، عدم تمایل سرمایه گذاری بخش خصوصی، عدم احساس تعهد دیگر شهروندان نسبت به دیار خود و صدها عارضه جدی دیگر را ذکر نمود، البته در این موضوع باید با بررسیهای دقیق کارشناسی نظر صاحبنظران و اندیشمندان پرسیده شود، پژوهشهای علمی و عملی انجام گیرد و به دور از هر گونه تعارف و پنهان کاری سمینارهای علمی برگزار و به فکر راه چاره بود وگرنه در آینده دیر خواهد بود.
نوید قائدی