بررسی نقشه هیدروگرافی خلیج فارس نشان می دهد تنها منطقه ای که امکان حضور در عمق 60 متری آن وجود دارد، غرب تنگه هرمز است که از این نظر، کف نشینی یک زیردریایی به نیروهای مسلح این امکان را می دهد که اشراف کاملی بر ورود و خروج هر شناور سطحی و زیرسطحی به این منطقه داشته باشند.
به گزارش
گروه دفاع و امنیت مشرق، نقش تعیینکننده زیردریاییها در نبردهای دریایی گذشته و قابلیتهای بالای آن در مخفی ماندن از دید دشمن، آن را تبدیل به یک سلاح راهبردی (استراتژیک) نموده است که حتی در اختیار داشتن تعداد اندکی از آن میتواند در زمان صلح، نقش بازدارندگی مؤثر و در زمان جنگ، برتریهای رزمی مؤثری به دنبال داشته باشند.
با اختراع زیردریایی و اثبات کارایی آن در سال 1775 اولین زیردریایی نظامی به کار گرفته شد و فصل جدیدی در تاریخ نبردهای دریایی رقم خورد. زیردریایی، مهمترین عیب کشتیها را نداشت و این هم به دلیل توانایی غوطهور شدن در آب و مخفی ماندن از دید چشمها و برد مؤثر سلاحهای معمولی بود. از آن پس توسعه زیردریاییها برای مقاصد نظامی ادامه یافته و با پیشرفت فناوری در زمینه فیزیک و مکانیک دریایی کارایی این وسیله جنگی افزایش چشمگیری یافت.
امروزه فقط پنج کشور در دنیا فناوری ساخت زیردریاییهای اتمی را در دست دارند که هند نیز اخیراً به آنها اضافه شده اما کشورهای بیشتری توان تولید زیردریاییهای متعارف (غیر اتمی) را دارند. از مزیتهای عمده زیردریاییهای غیر اتمی نسبت به اتمی، سر و صدای کمتر و اختفاء بیشتر آنها است.
زیردریاییها در چند رده (کلاس) طبقهبندی میشوند. متخصصان کشورمان زیرسطحیهای نهنگ، غدیر و فاتح را در 3 رده مختلف، متناسب با شرایط اقلیمی و تهدیدات پیشرو طراحی کرده و ساختهاند و زیردریایی بعثت نیز در یک رده سنگینتر با مأموریتی متفاوت در مراحل طراحی قرار دارد.
* اهمیت کف نشینی یک زیردریایییکی از عملیاتهای قابل اجرا توسط زیرسطحیها برای رساندن خود به بیشترین حد اختفاء، قرار گیری در بستر دریا است. در واقع در صورتی که عمق آب از بیشترین عمق قابل دسترس توسط آن زیردریایی کمتر باشد، با اتکاء به سامانههای کنترلی مناسب و مهارت خدمه، زیرسطحی میتواند با اجرای عملیات کفنشینی به یک جسم ساکن تبدیل شود.
با این اتفاق، سامانههای شناسایی مختلف مانند رادار و سونار به دلیل ساکن بودن در نزدیکی عوارض بستر دریا، قابلیت تشخیص آن را از دست میدهند.
به این ترتیب زیردریایی مخفی شده میتواند با سامانههای شناسایی خود به رصد تحرکات دشمن پرداخته و در صورت نیاز به وارد عمل شدن، با سلاحهایی مانند اژدر و موشک های قابل شلیک از محفظه اژدر اقدام به درگیر شدن با دشمن کند.
تاریخچه کف نشینی زیردریایی های ایرانیاجرای عملیات کفنشینی زیرسطحیهای ایرانی برای اولین بار در رزمایش اتحاد87 نیروی دریایی ارتش (نداجا) اعلام شد که در منطقه چابهار به انجام رسید. در این رزمایش زیردریایی نهنگ که در رده وزنی سبک قرار میگیرد اقدام به قرار گیری در بستر دریا نمود. این زیرسطحی سبک و نسبتاً کوچک، قابلیت حمل اژدر نیز دارد و اولین زیردریایی ساخت صنعت دفاعی کشور محسوب میشود.
زیردریایی نهنگ
زیرسطحی غدیر که در رده وزنی سبک و میدجت طبقهبندی میشود نیز قابلیت قرار گیری در بستر دریا را دارد. این امر در جدیدترین زیردریاییهای تحویل داده شده نیز آزمایش و گزارش خبری آن از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد.
زیردریایی غدیر دارای دو محفظه شلیک اژدر، انواع سامانههای شناسایی و قابلیت بالای اختفاء بالا بوده و با سر و صدای تولیدی کم و ماندگاری مناسب در دریا، متناسب با شرایط اقلیمی خلیج فارس و دریای عمان طراحی و تا کنون تعداد زیادی از آن به نیروی دریایی ارتش تحویل داده شده است.
زیرسطحی غدیر
اولین فروند از جدیدترین زیردریایی کشور با نام فاتح که در حدود 4 تا 5 برابر سنگینتر از غدیر است برای تحویل به نیروی دریایی ارتش آماده گردیده و دارای قابلیتهای بسیار بالاتری نسبت به دو نمونه قبل است. بر مبنای توانمندیهای ایجاد شده در دو نمونه قبلی، این نمونه هم باید توانمندی اجرای عملیات کفنشینی در خلیخ فارس و دریای عمان را داشته باشد.
زیردریای فاتح که بیشترین عمق قابل دستیابی آن به 250 متر میرسد، نه تنها مانند نهنگ و غدیر در تمام خلیج فارس بلکه در بسیاری از مناطق دریای عمان نیز میتواند در بستر دریا قرار گیرد. بنا بر این جای تعجب نیست که اجرای عملیات کفنشینی در عمق 60 متری خلیج فارس و دیگر نقاط عمیق آن به توانمندی عادی واحدهای زیرسطحی کشور تبدیل شده باشد.
زیردریایی جدید و پیشرفته فاتح
این زیرسطحی پیشرفته که آخرین فناوریهای کشور در آن به کار گرفته شده، دارای چهار محفظه برای شلیک اژدر و موشک بوده و میتواند چند هفته در زیر آب باقی بماند. از این رو برای اجرای عملیات شناسایی درازمدت و بررسی تحرک شناورهای سطحی و زیرسطحی موجود در منطقه با اتکاء به حسگرهای پیشرفته و 12 نوع سونار موجود در خود که حتی میتواند حرکت غواصان را نیز رصد کند، موجب افزایش چشمگیر توان دریایی کشورمان خواهد شد.
کف نشینی در اعماق خلیج فارسفرارسیدن روز نیروی دریایی فرصتی بود تا رسانه های صوتی و تصویری، بار دیگر اقتدار نیروی دریایی کشورمان را مرور و معرفی کنند و بر این اساس، در یکی از برنامه های رادیویی، برای اولین بار موضوع کف نشینی زیردریایی ایرانی در اعماق خلیج فارس مطرح و جزئیاتی از آن منتشر شد.
در این برنامه یکی از کارکنان با سابقه نیروی دریایی ارتش که اکنون در مرکز آموزش های تخصصی علوم دریایی مشغول فعالیت است با بیان این موضوع گفت: من حدود 24 سال است که در نیروی دریایی خدمت میکنم که از این 24 سال 14 سال در زیردریایی خدمت کرده ام.
وی در تشریح برخی از فعالیتهای مهمی که در آنها حضور داشته است، خاطرنشان کرد: «من جزء معدود نفراتی هستم که با زیردریایی به کف دریا نشسته ام و جزء معدود نفراتی بودم که با زیردریایی توانستیم به مدت 35 دقیقه، در کف خلیج فارس و در عمق 60 متری بنشینیم و در ادامه به سلامت زیردریایی را با آن تناژ بالا، بلند کنیم و به سطح آب بیاییم.»
این افسر با سابقه نداجا تاکید کرد: با این کار، زیردریایی از دید دشمن، مخفی می ماند و می تواند در کمین بنشیند و به دشمن پاتک بزند. این یکی از تاکتیک های زیردریایی است که معدود زیردریایی های دنیا میتوانند به این تبحر برسند.
* اهمیت کف نشینی در اعماق خلیج فارسبر اساس اعلام پایگاههای تخصصی، عمیق ترین نقطه خلیج فارس با عمق ۹۳ متر در ۱۵ کیلومتری تنب بزرگ و کم عمق ترین نقطه آن با عمقی بین ۱۰ تا ۳۰ متر در سمت غرب است و برای کف نشینی موفق یک زیردریایی، جزئیات مختلفی مورد نیاز است که یکی از مهمترین آنها داشتن نقشه و مختصات دقیق محل مورد نظر است که نیاز به "هیدروگرافی" کامل خلیج فارس دارد.
هیدروگرافی یا آبنگاری به معنای اندازهگیریهای منطقه آبی مورد نظر در شاخصه هایی چون اندازهگیری عمق، کشند یا جزر و مد، جریان، جنس بستر، موقعیت عوارض مختلف جغرافیایی در عمق و سطح دریا و ... است که طی سالهای اخیر در کشورمان و بویژه نیروهای مسلح به صورت بومی و تخصصی در حال انجام است.
نقشه عمق سنجی خلیج فارس با انجام هیدروگرافی دقیق، این موفقیت برای زیردریایی های کشورمان حاصل شده که بتوانند در اعماق مختلف بدون برخورد با صخره ها یا آسیب وارد شدن به کف زیرسطحی، کف نشینی موفق داشته باشند و از دید دیگران مخفی بمانند.
از سوی دیگر، بررسی نقشه هیدروگرافی خلیج فارس نشان می دهد که تنها منطقه ای که امکان حضور در عمق 60 متری آن وجود دارد، غرب تنگه هرمز است که از این نظر نیز، موقعیتی استراتژیک و ویژه نصیب نیروهای مسلح کشورمان خواهد شد تا اشراف کاملی بر ورود و خروج هر شناور سطحی و زیرسطحی به این منطقه را داشته باشند.
از سوی دیگر، مواردی چون تست بدنه زیرسطحی در یک کف نشینی عملیاتی، فشار وارده بر بدنه و قدرت مورد نیاز برای کنده شدن از عمق خلیج فارس از جمله موضوعاتی است که با اطمینان کامل فرماندهان نیروی دریایی و وزارت دفاع به تولید این محصول بومی، عملی شده است و قطعا با این نتایج درخشان می توان این کف نشینی را بارها تکرار کرد و شاید تاکنون نیز بارها انجام شده باشد.
از نظر مدیریت عملیاتی نیز نشستن در کف دریا با توجه به پستی و بلندی های صخره ای در خلیج فارس و کنترل این زیرسطحی چندین تنی در این شرایط خاص، یک تخصص بالا محسوب می شود که با توجه به سابقه نسبتا کم فرماندهان زیردریایی های ایرانی در مقایسه با هم قطاران خارجی، در خور تقدیر است.
روند تسلط کشورمان بر زیرسطح آبهای خلیج فارس و دریای عمان که در راستای فرمایشات فرمانده کل قوا که "کنترل و در دست گرفتن منطقه با زیرسطحیها" را به نیروهای مسلح امر کردهاند، با ورود زیردریاییهای جدیدی مانند فاتح و در آینده بعثت و همچنین زیردریاییهای بدون سرنشین و نیز زیرسطحیهای نیروی دریایی سپاه، شتاب بیشتری گرفته و این ادوات پیشرفته علاوه بر افزایش سیادت دریایی ایران در منطقه، کار تبدیل نیروهای دریایی کشورمان را به "نیروی دریایی راهبردی" تسهیل کرده و به حفظ منافع کشور در آبهای آزاد نیز کمک میکنند.
کد خبر: ۳۶۱۸۷۱
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۶ -
03 December 2013 یک روزنامه عربی چاپ لندن ادعا کرد که نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی با وساطت دولت سوییس در این کشور اروپایی سرگرم رایزنی برای کم کردن اختلافات هستند.
روزنامه العرب در این گزارش خود با اشاره به دیدار اخیر وزیر امورخارجه ایران از چند کشور حوزه خلیج فارس و تداوم این دیدارها نوشت که این دیدارها که از حمایت آمریکا و روسیه برای رسیدن به توافق در مورد سوریه نیز برخوردار است، برای رسیدن به یک فضای مثبت جهت برگزاری نشست ژنو2 مورد نیاز است.
بنابر گزارش پایگاه خبری شبکه العالم،به نوشته این روزنامه، عربستان سعودی که پس از توافق ژنو میان ایران و قدرت های بزرگ خود را در فشار دیپلماتیک تهران جهت عادی سازی روابط می بیند شرط هایی را برای این عادی سازی مطرح کرده است.
بر اساس این گزارش، ریاض از طریق کویتی ها به ایران اطلاع داده است که باید از آنچه دخالت در امور کشورهای حوزه خلیج فارس خوانده شده خودداری کند و دست از حمایت از نظام حاکم سوریه به خصوص بشار اسد بردارد و اگر ایران این دو شرط را بپذیرد، حاضر است برای کم کردن اختلافات با این کشور به گفت و گو بپردازد.
در همین حال کارشناسان مسایل منطقه به العالم گفتند که جمهوری اسلامی ایران هیچ دخالتی در هیچ کشور منطقه به خصوص اعضای شورای همکاری خلیج فارس ندارد و تهران نیز به هیچ عنوان حاضر نیست متحد راهبردی خود در دمشق را رها کند و بخواهد با عربستان معامله ای در این سطح انجام دهد.
این کارشناسان بر این باور هستند که ریاض در شرایطی که هیچ توانی در منطقه ندارد و عملاً در همه پرونده ها بازنده است، باید با جمهوری اسلامی ایران هماهنگ شده و دست از آتش افروزی در منطقه بردارد تا آنگونه که وزیر امورخارجه ایران گفته است بتوان برای پایان دادن به درگیری ها و اختلافات در منطقه به یک راه حل خوب رسید.
گفتنی است که محمدجواد ظریف در یک سفر دو روزه با سفر به سه کشور کویت، عمان و قطر با مقامات عالی رتبه این کشورها دیدار کرد و قرار است روز چهارشنبه نیز برای دیداری چند ساعته عازم امارات متحده عربی شود تا به این ترتیب رایزنی های منطقه ای خود با کشورهای همسایه را تکمیل کند.
پس از توافق هستهای موقت ایران و کشورهای ۱+۵، بنا بر این شد که در دوره موقت شش ماهه، طرفهای مقابل ایران، از اعمال تحریمهای جدید علیه ایران خودداری کنند؛ اما بررسیهای تابناک نشان میدهد که سناتورهای آمریکایی در حال طراحیهای جدیدی برای تحریم ایران هستند.
کد خبر: ۳۶۲۰۴۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۳ -
03 December 2013 پس از توافق هستهای موقت ایران و کشورهای ۱+۵، بنا بر این شد که در دوره موقت شش ماهه، طرفهای مقابل ایران، از تحریمهای جدید علیه ایران خودداری کنند.
به گزارش «تابناک»، این توافق در حالی به دست آمد که پیش از آن، سناتورهای آمریکایی طرح جدیدی برای تحریم بیشتر تصویب کرده بودند که به دلیل مذاکرات اوباما با آنان، اعمال تحریمهای جدید بسته به نتیجه مذاکرات شد.
اکنون اما پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات، سناتورهای آمریکایی دستبردار نیستند؛ یعنی هم دمکراتها و هم جمهوریخواهان به دنبال راهی هستند که بسته تحریمی جدید خود علیه ایران را به نوعی اعمال کنند.
اطلاعات به دست آمده تابناک، نشان میدهد که آنان به دنبال طرح جدیدی برای اعمال تحریمها علیه ایران هستند.
بر پایه این طرح جدید، سناتورها منتظر میمانند که دوره موقت شش ماهه توافق ایران و کشورهای ۱+۵ به پایان برسد. آنان بر این باورند که پس از پایان این دوره، توافق جدیدی با ایران انجام نخواهد شد و در این مدت، تحریمهای جدید علیه ایران را اعمال خواهند کرد و سپس از ایران میخواهند که ادامه مذاکرات را با ۱+۵ داشته باشد.
در طول این مذاکرات، اگر کاخ سفید به زمان بیشتری برای رسیدن به توافق نهایی با ایران نیازمند باشد، سناتورها در اعمال تحریمها علیه ایران برای همراهی با دولت انعطاف به خرج خواهند داد. البته هنوز در مورد اینکه میزان این انعطاف چند روز باشد، توافقی نشده است، اینکه مثلا دولت برای رسیدن به توافق نهایی زمانی در حد سی روز را بخواهد برای سناتور مناسب است، آما آنان سی روزهای بیانتها را نخواهند پذیرفت.
برنامه ارسال سلاح شیمیایی سوریه به خارج از این کشور شامل دو مرحله است. نخست جمع آوری همه مواد شیمیایی از نقاط مختلف سوریه و ارسال آنها به لاذقیه و سپس انتقال آنها به وسیله کشتی به کشتی آمریکایی مشخص شده برای میزبانی عملیات نابود سازی.
سلاح شیمیایی سوریه بر روی کشتی آمریکایی نابود می شود.
به گزارش
عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان منع سلاح شیمیایی
(OPCW) وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد سلاح شیمیایی سوریه بر روی یک کشتی و در دریا نابود خواهدشد. به احتمال بسیار این عملیات در دریای مدیترانه اجرا خواهد شد.
در بیانیه سازمان منع سلاح شیمیایی مستقر در لاهه هلند آمده است: عملیات نابودی سلاح شیمیایی سوریه در دریا و بر روی یک کشتی آمریکایی و با استفاده از فناوری تجزیه به وسیله آب انجام می شود.
هم اکنون گروه مشترکی از کارشناسان سازمان منع سلاح شیمیایی و سازمان ملل متحد در سوریه حضور دارند و اقدامات نهایی برای نابودسازی سلاح شیمیایی این کشور را براساس چارچوب های درج شده در مصوبه شورای امنیت انجام می دهند.
سازمان بین المللی منع سلاح شیمیایی - شهر لاهه هلند
این بیانیه اضافه کرد: هم اکنون، کشتی مورد نظر برای عملیات نابودی سلاح شیمیایی سوریه در حال مناسب سازی برای این عملیات است.
براساس برنامه ارائه شده از سوی مقامات سوریه که مورد تایید سازمان منع سلاح شیمیایی نیز قرار گرفت؛ خطرناک ترین بخش های سلاح شیمیایی سوریه باید تا تاریخ 31 دسامبر از این کشور خارج شود.
قرار است خطرناک ترین بخش از سلاح شیمیایی سوریه در ماه آوریل آینده نابود و بخش دیگر هم در نیمه 2014 آینده نابود شود.
سازمان منع سلاح شیمیایی همچنین اعلام کرد: 35 شرکت تجاری برای مشارکت در نابودسازی بخش کم خطرتر زرادخانه سلاح شیمیایی سوریه اعلام آمادگی کرده اند.
با وجود توافق بین المللی درباره نابودی سلاح شیمیایی سوریه در خارج از این کشور اما هیچ کشوری در جهان برای نابودی این سلاح در خاک خود اعلام آمادگی نکرده است.
گروه مشترکی از سازمان ملل متحد و سازمان منع سلاح شیمایی، از ابتدای اکتبر گذشته ماموریتی را در سوریه برای آمارگیری و خنثی کردن سلاح شیمیایی در این کشور آغاز کرد.
این اقدام پس از آن آغاز شد که روسیه و آمریکا درباره برنامه نابودسازی سلاح شیمیایی سوریه موافقت کردند. این برنامه با موافقت دولت دمشق هم روبه رو شد.
این اتفاق مانع از حمله نظامی آمریکا به سوریه شد.
قرار است خطرناک ترین بخش سلاح شیمیایی سوریه بین تاریخ 31 دسامبر تا 5 فوریه به بندر لاذقیه سوریه ارسال شود تا از این طریق، از سوریه خارج و نابود شود.
لاذقیه بزرگترین بندر سوری است.
برنامه ارسال سلاح شیمیایی سوریه به خارج از این کشور شامل دو مرحله است. نخست جمع آوری همه مواد شیمیایی از نقاط مختلف سوریه و ارسال آنها به لاذقیه و سپس انتقال آنها به وسیله کشتی به کشتی آمریکایی مشخص شده برای میزبانی عملیات نابود سازی.
همچنین باقی مانده سلاح شیمیایی در کشورهای مختلف از طریق شرکت های تجاری تجزیه و نابود خواهد شد.
سازمان منع سلاح شیمیایی پیش از این درخواست کرده بود 800 تن مواد شیمیایی و 7.7 میلیون لیتر مایعات به جا مانده از این عملیات، نابود شود.
بازرسان آژانس بین المللی منع سلاح شیمیایی تاکنون از 1300 تن سلاح شیمیایی سوریه شامل گازهای سمی و کشنده سارین، خردل و مواد دیگری بازدید و آمارگیری کرده اند.
ژاپن سال ها پیش، نابودی صدها بمب شیمیایی خود را در یکی تاسیسات دریایی تجربه کرده است.
آمریکا نیز در دهه 70 میلادی قرن گذشته ذخایر سلاح شیمیای خود را در اقیانوس آرام نابود کرده بود.
الجریده مدعی شده بود اوباما می خواهد نخستین رییس جمهور آمریکا باشد که پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران به این کشور سفر می کند.
کاخ سفید خبر سفر اجتمالی اوباما به ایران در اواسط سال آینده میلادی را تکذیب کرد.
به گزارش
عصر ایران به نقل از روزنامه آمریکایی " یو اس ای تودی" کاتلین هایدن سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا خبر منتشره در یک رسانه کویتی درباره سفر اوباما به ایران را تکذیب کرد.
این مقام آمریکایی گفت:" این گزارش واقعیت ندارد."
روزنامه " الجریده" کویت به نقل از یک دیپلمات آمریکایی مدعی شده بود اوباما می خواهد در میانه سال آینده میلادی از ایران دیدار کند.
این نشریه به نقل از این دیپلمات آمریکایی نوشته بود این سفر قرار است با دعوت حسن روحانی رییس جمهور ایران از همتای آمریکایی اش صورت بگیرد و اوباما منتظر دعوت رسمی روحانی است.
این رسانه کویتی مدعی شده بود بحث اصلی جاری بین ایران و آمریکا در مورد این سفر ، امکان دیدار اوباما با رهبری ایران در جریان این سفر است.
الجریده افزوده است اوباما می خواهد نخستین رییس جمهور آمریکا باشد که پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران به این کشور سفر می کند.
جیمی کارتر رییس جمهور اسبق آمریکا ، آخرین رییس جمهور این کشور است که در دی ماه 1356 و در شب ژانویه سال 1979 از ایران دیدار کرد. وی در جریان آن سفر ایران را جزیره ثبات در خاورمیانه خواند اما به فاصله چند ماه پس از آن سفر حکومت شاه با یک انقلاب گسترده مردمی سقوط کرد.
روزنامه چاپ لندن مطرح کرد
رئیس پارلمان لبنان موفق شد مقامات ایرانی را قانع کند که باز شدن باب تفاهم با واشنگتن نیازمند گام های موازی حمایت، حفاظت و تثبیت آن از طریق ارتباط با عربستان سعودی است.
یک روزنامه عربی چاپ لندن به نقل از منابع آگاه نوشت: عربستان سعودی با احتیاط پیام های متوالی ایران را برای عادی سازی روابط دریافت کرده است.
به گزارش
عصر ایران، روزنامه العرب چاپ لندن نوشت: ریاض برای عادی سازی روابط با تهران، مجموهه ای از شرط ها را مطرح کرده است که از جمله می توان به توقف دخالت تهران در امور داخلی کشورهای جنوب خلیج فارس و توقف حمایت تهران از بشار اسد رئیس جمهور سوریه اشاره کرد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به تازگی به سه کشور جنوب خلیج فارس یعنی قطر، کویت و عمان سفر کرد. او قرار است چهارشنبه هم به امارات برود.
ظریف در این سفر بر تمایل ایران برای ارتباط و همکاری با عربستان سعودی تاکید کرد.
ایران و عربستان سعودی را می توان مهمترین حامیان بشار اسد رئیس جمهور سوریه و مخالفان وی دانست. در موضوع هسته ای ایران نیز عربستان سعودی به شدت موضع منفی دارد.
سوریه و سرنوشت بشار اسد، مسئله هسته ای ایران، بحرین و عراق مهمترین موضوعات مورد اختلاف میان دو کشور ایران و عربستان سعودی هستند.
منابع آگاه گفته اند عربستان سعودی شرط های خود را از طریق میانجیگران کویتی، به طرف ایرانی منتقل کرده است. طرف سعودی گفته است در صورتی که این شرط ها برآورده شود ریاض برای ازسرگیری روابط با ایران و آب شدن یخ روابط میان دو کشور مانعی در مقابل خود نمی بیند.
منابع آگاه گفته اند که ایران با نگاه مثبت به خواسته های عربستان سعودی می نگرد.
برپایه این گزارش، تهران قبل از آغاز دیپلماسی خود در برابر کشورهای جنوب خلیج فارس و در راس آنها عربستان سعودی، ضمن ارتباط با هم پیمانان خود در میان کشورهای عربی، از وضعیت و نگاه کشورهای جنوب خلیج فارس اطلاع یافته است.
نبیه بری رئیس پارلمان لبنان هم در سفر اخیر خود به تهران از مقامات ایرانی خواست کانال هایی را برای ارتباط با مسؤولان سعودی باز کنند. بری موفق شد مقامات ایرانی را قانع کند که باز شدن باب تفاهم با واشنگتن نیازمند گام های موازی حمایت، حفاظت و تثبیت آن از طریق ارتباط با عربستان سعودی است.
در قطر هم مقامات این کشور قصد دارند روابط خود را با ایران بازسازی کنند.
ظریف در سفر به قطر از مقامات این کشور خواست موضع خود را شفاف و از بیان سخنان متناقض خودداری کنند.
قطر قبل از این با ارسال فرستادگانی به تهران و حزب الله لبنان تلاش کرده ابود صفحه جدیدی از روابط را با آنها آغاز کند.
از سوی دیگر منابع آگاه از مذاکرات محرمانه میان ایران و عربستان سعودی در ژنو سوئیس با نظارت دولت سوئیس خبر داده اند. هدف از این مذاکره، آب شدن یخ روابط میان دو طرف بود.
این مذاکرات دو جانبه با حمایت آمریکا و روسیه روبه رو شده است. مسکو و واشنگتن معتقدند این مذاکرات می توانند به جو مذاکرات ژنو درباره سوریه ، جو مثبت بدهد.
گروه جامعه: یک عضو کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی از اختصاص ۶ میلیارد تومان پاداش برای تنها ۴۰ نفر در مجموعه این سازمان خبر داد.