به گزارش ایرنا با اینکi چند سال از آغاز ساخت مسکن مهر در دزفول می گذرد و مسوولان وعده تحویل واحدها را دو سال پیش داده بودند تا کنون تنها افزایش چندین باره سهم آورده نصیب مردم شده و مهر مسکن مهر نیز تاکنون خودنمایی نکرده است.
یکی از متقاضیان مسکن مهر دزفول با اظهار گلایه از خلف وعده مسوولان در تحویل واحدهای مسکونی مهر شهر دزفول گفت:همزمان با تولد فرزندم در مسکن مهر دزفول ثبت نام کردم ولی با گذشت چهار سال و پرداخت چندین بار تعدیل هنوز واحد مسکونی تکمیل و واگذار نشده است.
ˈمحمدجلال پورˈ افزود:آرزوی پدرم بود که مرا در خانه خودم ببیند ولی با بدقولی مسوولان و چندین سال تاخیر ایجاد شده پدرم از دنیا رفت و مرا در خانه ام ندید.
وی گفت: به دلیل افزایش تورم و تعدیل قیمت ها مجبور شدم پول رهن خانه را به اتحادیه بدهم که این امر موجب افزایش کرایه آپارتمانی شد که اجاره کرده ام و اکنون ماهانه چهار میلیون ریال اجاره پرداخت می کنم.
این متقاضی مسکن مهر در دزفول با اظهار گلایه از مشخص نبودن زمان تحویل واحدهای مسکن مهر افزود:بلاتکلیفی در واگذاری واحد های مسکن مهر موجب شده تا متقاضیان همچنان در سردرگمی بسر برند.
وی اظهار داشت : طبق گفته مسوولان قرار بود تعداد اندکی از واحدهای مسکن مهر با حضور رییس دولت دهم واگذار شود لذا 150 خانوار متقاضی مسکن مهر تصمیم به برپایی چادر در سایت مهر شهر گرفته تا مشکلات خود را از این طریق به گوش دولت برسانند ولی نه تنها این افتتاحیه انجام نشد بلکه هیچ خانه ای تحویل متقاضیان نگردید و همچنان فریاد رسی برای درد دل ما نیست.
این متقاضی مسکن مهر با انتقاد از مسوولان ذیربط دزفول و بدقولی مکرر آنان گفت: مسوولان شهرستان تاکنون بارها وعده تحویل واحدهای مسکن مهر را در زمان های مختلف داده اما هیچیک از این وعده ها عملی نشد.
وی افزود:متولیان امر مسکن مهر در دزفول هیچ برخوردی با پیمانکارانی که هر بار به بهانه ای از متقاضیان سهم آورده بیشتری مطالبه و دریافت می کنند نکرده و بعضا از آنان حمایت می شود.
یکی دیگر از متقاضیان مسکن مهر دزفول که با پرداخت 210 میلیون ریال سهم آورده توانایی پرداخت اجاره مسکن را نداشته و در خانه پدری ساکن شده گفت: پیمانکار نیز هیچ پاسخی در قبال تاخیرهای پیش آمده نداشته و بر خلاف افزایش چندین باره سهم آورده تنها حرف از سود خود می زند.
ˈسیدمظفر فصیح زادهˈ افزود: سال 89 در مسکن مهر ثبت نام کردم و بنا به تفاهم نامه قرار بود 12 ماهه واحدهای مسکونی به متقاضیان تحویل شود ولی با گذشت چند سال هنوز پیشرفت واحد مسکونی متعلق به اینجانب و بسیاری دیگر 70 درصد است و جالب است که بارها از سوی مسوولان ، مبالغی به عنوان تشویق به پیمانکار مربوطه پرداخت شده است.
وی افزود: این اقدام در صورتی انجام می گیرد که به دلیل استفاده از ابزار و مصالح غیر استاندارد ، دیوار برخی از واحدها تخریب ودوباره سازی شده است.
فصیح زاده اظهار داشت : وزیر راه و شهرسازی دولت دهم با توجه به تورم و گرانی مصالح ساختمانی اعلام کرد که متقاضیان باید به ازای هر متر مربع پنجاه هزار ریال تعدیل پرداخت کنند اما متاسفانه در دزفول این تعدیل به 250 هزار ریال افزایش یافت که غیر قانونی است.
وی افزود: این میزان تعدیل نیز توسط اتحادیه از متقاضیان اخذ شد ولی هنوز کاری صورت نگرفت و پروژه تا مدتی راکد ماند.
حجت الاسلام ˈ سید محمد صادق موسوی ˈ یکی دیگر از متقاضیان مسکن مهر دزفول نیز با اشاره به انتقاد امام جمعه دزفول از مسکن مهر وبیان دغدغه های مردم گفت: متأسفانه رییس اتحادیه و مسوولان در برابر این بیانات که دغدغه مردم را مطرح کرده بود ، به جای پیگیری مشکلات علیه ایشان جبهه گرفتند.
وی افزود: افزایش متراژ ، فصل سرما و گرما از جمله بهانه های پیمانکاران برای توقف کار و تعدیل قیمت ها در پروژه مسکن مهر دزفول است اما این موارد واقعیت نداشته زیرا با پرداخت افزایش چندباره سهم آورده هم کاری از پیش نرفت و همچنان واحدها نمیه کاره رها شده است.
یکی دیگر از متقاضیان مسکن مهر دزفول نیز گفت:طبق پیامکی که از اتحادیه به دستم رسیده به ازای هر روز دیرکرد در پرداخت سهم آورده 20 تا 25 درصد جریمه خواهم شد چرا پیمانکاران به خاطر تاخیر چند ساله در تکمیل واحدها جریمه نشده بلکه تشویق هم شدند.
ˈ علی ندیمی نسب ˈ از مسوولان ذیربط شهرستان به خاطر کم توجهی به خواسته متقاضیان مسکن مهر انتقاد کرد و افزود:مسوولان تنها از پیمانکار حمایت می کنند که جای تعجب دارد.
ˈمسعود داج ˈ یکی دیگر از متقاضیان مسکن مهر دزفول که به گفته وی بارها از مسوولان وعده دروغ شنیده گفت:به رغم پیامک اتحادیه مسکن مهر مبنی بر تهیه درب ضد سرقت یا آیفون تصویری و سایر تجهیزات برای واحدهای مسکن مهر مشخص شده که این پیامک ها اقدامی برای دریافت پول از متقاضیان می باشد.
وی اظهار داشت :قرار داد منعقده با پیمانکاران در زمینه مسکن مهر یک طرفه و به سود پیمانکار بوده و پیمانکاران بر اساس منافع خود هرطور که بخواهند با مردم برخورد می کنند.
این متقاضی مسکن مهر گفت:از ماه آینده باید قسط وام مسکنی را پرداخت کنم که هنوز هم بلاتکلیف است ضمن اینکه اگر از ابتدا کار به مردم واگذار می شد متقاضیان با نصف این سهم آورده و وام مسکن خانه خود را تکمیل می کردند.
رییس اتحادیه مسکن مهر دزفول نیز گفت:با اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها ، دستمزدها و قیمت مصالح ساختمانی افزایش یافت بطوری که سهم آورده معین شده برای هر متقاضی ، برای ادامه کار پیمانکاران کفایت نمی کرد.
ˈ عبدالرحیم طهرانی نژاد ˈ با اشاره به تعدیل سهم آورده متقاضیان برای تکمیل واحدهای مسکونی گفت: مشکلات پیش آمده برای پیمانکاران از یک سو و ناتوانی برخی از متقاضیان در پرداخت اصل سهم و تعدیل منجر به کند شدن ساخت واحدهای مسکن مهر در دزفول شد.
رییس اتحادیه مسکن مهر دزفول با ارائه گزارشی از اجرای پروژه مسکن مهر دزفول افزود:در تیرماه سال جاری افزایش وام مسکن از 250 میلیون ریال به 300 میلیون ریال توسط وزیر دولت دهم امضا شد ولی دولت جدید این افزایش وام را قبول نکرد که اگر این افزایش وام عملی می شد کلیه مشکلات سایت مهر شهر رفع می شد.
طهرانی نژاد افزود: در کنار تمام مسایل پیش روی طرح مسکن مهر و موانع موجود ، تکمیل و تحقق مسکن مهر به افزایش میزان وام اعطایی نیاز دارد.
وی بااشاره به افزایش دوباره سهم آورده متقاضیان اظهار داشت:اکنون با کمبود 80 میلیارد ریالی برای آسفالت کاری،جدول بندی ،گازکشی و تکمیل واحدهای مسکن مهر دزفول مواجه شده ایم که سهم هر واحد 40 میلیون ریال خواهد شد.
طهرانی نژاد گفت:سهم هر کدام از واحدهای مهر شهر برای آسفالت 20 میلیون ریال،برای جدول بندی خیابان ها 15 میلیون ریال و برای تکمیل واحدها پنج میلیون ریال نیاز است.
وی با اشاره به مشکلات پرداخت وام مسکن گفت:96درصد وام مسکن در اختیار پیمانکاران قرار گرفت ولی چهار درصد باقیمانده هنوز توسط راه و شهر سازی استان خوزستان آزاد نشده که اگر این چهار درصد آزاد شود قسمتی از مشکلات این واحدها حل می شود.
طهرانی نژاد میانگین سهم آورده متقاضیان مسکن مهر در دزفول را 195 میلیون ریال عنوان کرد و افزود: میانگین سهم آورده در سایت مهر شهر 170 میلیون ریال می باشد.
وی افزود:به طور قطع، دولت توانایی مدیریت مسکن مهر را ندارد چرا که پیمانکار و مجری خوبی نبوده و بیشترین خدمتی که در زمینه مسکن مهر می تواند انجام دهد ارایه خدمات زیربنایی است.
وی گفت: انتخاب زمین مناسب برای مسکن مهر ، دلیل عمده موفقیت این طرح در جاهایی است که چنین زمینی از سوی راه و شهرسازی در اختیار تعاونی ها قرار داده شده که موفقیت مسکن مهر دزفول هم ناشی از این امر است.
وی گفت: مکان یابی صحیح و ارایه زمین مناسب منطبق بر خواست مردم، هماهنگ شدن طرح شهرسازی سایت مسکن مهر با طرح معماری واحدها، فضای سبز مناسب، متراژ مناسب واحدها و طراحی معماری در کنار مدیریت تعاونی ها عمده دلایل موفقیت طرح در دزفول به شمار می آید.
این کارشناس بخش مسکن افزود: یکی از دلایل مهمی که موفقیت دزفول در این طرح را به دنبال داشت استفاده از تجربه های دیگر شهرها در این زمینه بود چرا که دزفول دیرتر از دیگر شهرها کار خود را آغاز کرد.
وی بروکراسی حاکم بر فرآیند اداری و تورم سال 91 را عمده دلایل موفق نشدن طرح در برخی مناطق عنوان و اظهار کرد: این ها هزینه انجام طرح را بالا برده و لازم است برای جبران این هزینه ها سقف وام اعطایی افزایش یابد.
طهرانی نژاد گفت: اشکال کار در این بود که در ابتدای کار واقعیات و هزینه های واقعی ساخت مسکن در چارچوب این طرح به مردم گفته نشد و این تصور بود که با 50 میلیون ریال می شود صاحب خانه شد اما واقعیت غیر از این بود.
وی افزود: بخشی از مردم توانایی آوردن سهم را نداشتند بنابراین اقشار زیر پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی به دلیل بالا رفتن هزینه های ساخت واحدها نمی توانند با توجه به وضعیت درآمدی خود در چارچوب این طرح صاحب خانه شوند.
طهرانی نژاد گفت: به همین سبب اقشار متوسط و کمی پایین تر می توانند از مزیت های مسکن مهر بهره مند شوند که این هم مستلزم حمایت های دولت و افزایش وام هاست.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی گفت:پیشرفت برخی بلوک های مهر شهر به 90 درصد هم رسیده است ولی مردم در تکمیل پروژه دچار مشکل شده اند و با پرداخت سهم آورده مسکنی روبرو شده اند که هنوز تحویل نگرفته اند.
عباس پاپی زاده با اشاره به مشکلات مسکن مهر افزود:برخی مشکلات به پیمانکاران بر می گردد و برخی دیگر نیز به عملکرد تعاونی های برمیگردد.
وی اظهار داشت:برای بررسی مشکلات ایجاد شده در این حوزه فروردین امسال نامه ای به استاندار خوزستان به منظور بررسی حساب تعاونی های مسکن مهر ارسال شد تا حساب آنان از نظر سهم آورده متقاضیان و هزینه کرد بررسی شود.
پاپی زاده گفت:با بررسی های صورت گرفته مقرر شد کمیته ای متشکل از فرماندار،نماینده،نماینده تعاونی ها و رییس اداره تعاون تشکیل شود و حسابهای ملی (ورودی و خروجی ) تعاونی ها بررسی شود.
وی گفت:با این کار نواقص موجود و افراد خاطی شناسایی و با آنها برخورد خواهد شد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی ضعف مدیریت را عامل ایجاد این مشکلات خواند و افزود:اگر پروژه مسکن مهر دزفول یک سال پیش به همین وضع به متقاضیان واگذار می شد اکنون مردم به راحتی و با قیمتی بسیار پایینتر مسکن خود را تکمیل می کردند.
برای اجرای طرح بزرگی به گستردگی مسکن مهر دزفول می بایست قرارداد حداقل دوساله یا بیشتر با پیمانکاران بسته می شد تا دو هزار خانوار اینگونه دچار سرگردانی نشوند و با هر بهانه ای با تعدیل روبرو شوند.ک/4 681/ 7278/648