کد خبر: ۳۶۰۷۵۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۵ -
28 November 2013 مسئولان رژیم صهیونیستی باردیگر به طرح ادعاهای واهی در باره توان هسته ای ایران پرداخته و مدعی شدند که ایران می تواند 36 روزه بمب اتم بسازد.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم ، صهیونیست ها به دنبال ناتوانی در به شکست کشاندن مذاکرات ژنو و جلوگیری از امضاء توافقنامه ایران و 5+1 ، برای ایجاد جوبی اعتمادی در منطقه و ممانعت از موفقیت های ایران در صحنه دیپلماسی منطقه ای و بین المللی و دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای ، به تکاپو افتاده اند.
پایگاه خبری عربی " معا " روز پنجشنبه نوشت : مسوولان رژیم اشغالگر صهیونیستی بر این باورند که توافق صورت گرفته با ایران، به آن این امکان را می دهد تا به غنی سازی اورانیوم در حدی که بتوان توان نظامی را دریک ماه توسعه داد، ادامه دهد.
معا به نقل از روزنامه صهیونیستی معاریو افزود : بر طبق ارزیابی های اسراییل که به منابع دیپلماتیک خارجی و طرفهای ارشد خارجی منتقل شده است، ایران از بحران بین المللی و یا بحران داخلی در امریکا برای ساخت بمب هسته ای استفاده خواهد کرد و اگر ایرانیها احساس کنند که اماده ساخت بمب هستند، تصمیمی در نادیده گرفتن تفاهم با قدرتهای بزرگ اتخاذ خواهند کرد، در این صورت 18 هزار دستگاه گریز از مرکز( سانتری فیوژ) راه اندازی خواهد شد که قدرت آن ده هزار برابر فعالیتی است که در حال حاضر انجام می گیرد و قادر خواهد بود تا اورانیوم کافی طی 36 روز غنی سازی کند.
معاریو با اشاره به توافق ایران و 5+1 در باره میزان و سطح غنی سازی درصد ادعا کرد که ذخایر اورانیوم ایران برای ساخت 5 بمب کافی است.
درهمین حال به نوشته معاریو نماینده فرانسه برای گفت وگو با وزیر اطلاعات و مقام های وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی روز گذشته عازم سرزمین های اشغالی شد تا از اسرائیل را به پذیرش توافقنامه اولیه و ورود به گفت و گوهای بعدی برای دستیابی به توافقنامه نهایی غرب با ایران ، قانع کند.
همان گونه که انتظار میرفت، توافق میان ایران و غرب بر سر موضوع هستهای، رقبای منطقهای ایران، به ویژه عربستان سعودی را برای حفظ منافع خود به تکاپوی شدید انداخته است. در این زمینه، برخی گزارشها حاکی از آن است که دولت سعودی میخواهد اتحادهای جدیدی را به منظور مقابله با نفوذ ایران شکل دهد.
کد خبر: ۳۶۰۷۴۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۲ - 28 November 2013
همان گونه که انتظار میرفت، توافق میان ایران و غرب بر سر موضوع هستهای، رقبای منطقهای ایران، به ویژه عربستان سعودی را برای حفظ منافع خود به تکاپوی شدید انداخته است. در این زمینه، برخی گزارشها حاکی از آن است که دولت سعودی میخواهد اتحادهای جدیدی را به منظور مقابله با نفوذ ایران شکل دهد.
به گزارش «تابناک»، نواف العبید از مشاوران دولت عربستان سعودی اظهار داشته در پی توافق اخیر هستهای میان ایران و غرب، ریاض احتمالاً در پی متحدان جدید، همچون انگلیس و فرانسه برخواهد آمد. این در حالی است که تحلیلگران بر این باورند، به دلیل وابستگیهای شدید عربستان به آمریکا، جایگزین کردن متحدی دیگر به جای واشنگتن برای سعودیها دشوار خواهد بود.
«نیل پاتریک»، پژوهشگر مسائل منطقه به «گالف نیوز» میگوید، این گونه اظهارات مقامات سعودی، بیش از هر چیز ناشی از ترس آنها از سیاستهای جدید آمریکاست؛ بدون اینکه درباره اقدامات جایگزین احتمالی درک و برداشت روشنی داشته باشند.
پاتریک میافزاید: «عربستان سعودی از مدتها پیش درباره به چالش کشیدن منافع ایران بسیار نگران بوده و بنابراین، بسیار دشوار است که بتوان گفت، چگونه این امر میتواند به تغییری چشمگیر در سیاستها منجر شود».
العبید به تازگی گفته بود، عربستان سعودی سیاست فعالتری در پیش خواهد گرفت و قصد دارد منافع ملی خود را به شیوه تهاجمیتر و از راه مقابله با آنچه نفوذ ایران در دولتهای عرب منطقه خوانده، پیگیری کند.
حسین شبکشی، کارشناس اقتصادی عربستانی نیز در همین زمینه میگوید: «ما شاهد تغییر سیاست آمریکا در خاورمیانه هستیم. به نظر میرسد آنها علاقه خود را به منطقه از دست دادهاند... هیچ چیز در ایران تغییر نکرده و سیاست این کشور عوض نشده است. ایران همچنان بخشی از محور شرارت است».
اما ادعاها و فضاسازیهای مقامات و تحلیلگران عربستانی به همین جا ختم نمیشود. روزنامه «الشرق الاوسط» نیز به تازگی در یکی از مطالب خود مدعی شد که توافق هستهای ایران، از واقعه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ هم خطرناکتر است.
در ادامه این مطلب آمده: «اوباما منطقه را فروخت و اتحاد تاریخی ایالات متحده با کشورهای منطقه خلیج فارس را رها کرد».
گالف نیوز اشاره میکند که این گونه اظهارنظرها، بیانگر عمق هراس دولتهای عرب منطقه از ظهور ایران به عنوان یک ابرقدرت منطقه است. به نوشته این روزنامه، بسیاری از مقامات سعودی بر این باورند، تحریمهای بیشتر علیه ایران، میتواند به توافق هستهای رضایتبخشتری برای آنها منجر شود.
گفتنی است، بر خلاف بسیاری از کشورهای جهان، موضع رسمی دولت عربستان سعودی درباره توافق هستهای ایران نیز چندان خوشبینانه و مثبت نبود. دولت این کشور با صدور بیانیهای، این توافق را «گام نخست» به سمت یک راهکار جامع برای موضوع هستهای ایران دانست.
به هر حال، همان گونه که پیش از این نیز بارها اشاره شده، عربستان سعودی با احساس نارضایتی شدید از سیاست جدید آمریکا در قبال برنامه هستهای ایران، در تلاش است تا با انجام هر اقدام ممکن، از پیامدهای منفی این امر برای خود بکاهد.
کد خبر: ۳۶۰۹۵۶
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۷ -
29 November 2013 یک رسانه کویتی به نقل از یک منبع آمریکایی مدعی سفر رئیس جمهوری آمریکا به ایران در اواسط سال آینده میلادی شد.
به گزارش مهر، روزنامه الجریده کویت به نقل از آنچه منبع دیپلماتیک آمریکایی خواند، مدعی سفر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به تهران در نیمه دوم سال آینده میلادی شد.
این منبع ادعا کرد: تمایل مشترکی در این باره وجود دارد، اما جزئیات آن هنوز مشخص نیست و اوباما منتظر دعوت رسمی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران است تا سیاست جدید خود در منطقه بر اساس اصل عدم دخالت نظامی و توازن را پیاده کند.
این منبع آمریکایی مدعی شد: باراک اوباما می خواهد که اولین رئیس جمهوری آمریکایی باشد که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به این کشور سفر می کند تا خود را حامی صلح و گفتگو حتی با کسانی که شعار مرگ بر آمریکا سر می دهند نشان دهد.
شهر ژنو این روزها به کانون مذاکرات بین المللی تبدیل شده که قرار نتیجه آن ها، قرار است تأثیری بسیار تعیین کننده بر آینده منطقه خاورمیانه بر جای بگذارد: از مذاکرات هسته ای ایران گرفته، تا مذاکرات صلح سوریه. در این میان، برخی از تحلیلگران به ارتباط این دو مذاکرات با هم و تأثیراتی که توافق هسته ای ایران بر صلح در سوریه بر جای خواهد گذاشت سخن می گویند.
کد خبر: ۳۶۰۹۲۲
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۱ -
29 November 2013
شهر ژنو این روزها به کانون مذاکرات بین المللی تبدیل شده که قرار نتیجه آن ها، قرار است تأثیری بسیار تعیین کننده بر آینده منطقه خاورمیانه بر جای بگذارد: از مذاکرات هسته ای ایران گرفته، تا مذاکرات صلح سوریه. در این میان، برخی از تحلیلگران به ارتباط این دو مذاکرات با هم و تأثیراتی که توافق هسته ای ایران بر صلح در سوریه بر جای خواهد گذاشت سخن می گویند.
به گزارش «تابناک»، نشریه آمریکایی «هفته» (The Week) در مطلبی با اشاره به تعیین تاریخی جدید از سوی سازمان ملل برای برگزاری کنفرانس صلح سوریه، موسوم به «ژنو 2»، استدلال می کند که سرنوشت این مذاکرات تا حد زیادی به توافق هسته ای ایران وابسته است و ایران، بازیگری موثر در این مذاکرات خواهد بود.
در این مطلب اشاره شده که روز دوشنبه هفته گذشته، سازمان ملل اعلام کرد که قرار است طرف های درگیر در سوریه برای نخستین بار در تاریخ 22 ژانویه 2014 دور یک میز گرد آمده و به مذاکره بپردازند. آمدن گروه های شورشی پای میز مذاکره می تواند تحولی بسیار مهم به شمار آید و به همین سبب، تحلیلگران به شکل محتاطانه ای نسبت به این موضوع خوشبین هستند.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل و جان کری، وزیر خارجه آمریکا از جمله افرادی بودند که با بیان مواضعی مثبت، از تعیین تاریخ مذاکرات صلح سوریه استقبال کردند. مارتین نسیرکی، سخنگوی بان کی مون نیز با اشاره به توافق هسته ای ایران که روز قبل از آن حاصل شده بود، هفته گذشته را هفته ای خوب برای دیپلماسی توصیف کرد.
با این حال، هنوز دشواری های زیادی بر جای مانده است. دولت اسد با حضور در مذاکرات موافقت کرده؛ اما از راه حل بدون اسد حمایت نمی کند. گروه موسوم به ائتلاف ملی سوریه هم از حضور در مذاکرات استقبال کرده، اما خروج اسد از قدرت را پیش شرط خود اعلام کرده است. از سوی دیگر، ائتلاف ملی مورد پذیرش بسیاری از گروه های شورشی نیست و ژنرال سلیم ادریس، فرمانده ارتش آزاد سوریه اعلام کرده در مذاکرات شرکت نمی کند. گروه های افراطی وابسته به القاعده نیز در مذاکرات حاضر نخواهند شد.
اما با وجود اختلاف نظرهای بنیادین بر سر نتیجه گفت و گوها و فقدان یک اپوزیسیون واحد، برخی تحلیلگران و دیپلمات ها اظهار می دارند که اگر ایران و آمریکا بتوانند به توافقی دست یابند، هر چیزی ممکن خواهد بود. به عنوان مثال، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه می گوید: «افزون بر جنبه های مثبت چندگانه توافق هسته ای ایران، من امیدوارم که این توافق تأثیری مثبت بر تلاش های موجود برای حل و فصل مسئله سوریه داشته باشد».
در حقیقت، منازعه سوریه به یک جنگ نیابتی، نه تنها میان روسیه و آمریکا، بلکه همچنین میان ایران و عربستان سعودی تبدیل شده است. ایران در نبرد دولت سوریه با شورشیان، از دولت اسد حمایت می کند و عربستان نیز برای شورشیان کمک های تسلیحاتی فراهم می کند. دشوار است که تصور کنیم بدون ایران و عربستان، توافقی بر سر سوریه قابل حصول است. اینجاست که توافق هسته ای ایران اهمیت می یابد.
پیش از این، آمریکا و متحدان غربی اش با حضور ایران در کنفرانس صلح سوریه مخالف بودند و دلیل آن را عدم حمایت ایران از بیانیه کنفرانس قبلی ژنو برای تشکیل دولت انتقالی در سوریه عنوان می کردند. اما درست پس از توافق هسته ای اخیر، یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت احتمال اینکه آمریکا باز هم با حضور ایران مخالفت کند، بسیار اندک است.
«تونی بدرن»، پژوهشگر بنیاد دفاع از دموکراسی ها نیز با این امر موافق است. وی می گوید: «همه چیز اکنون به سمت این حقیقت جریان دارد که ایران می تواند نقشی جدید ایفا کند». افزون بر این، وی با اشاره به شایعات موجود درباره گفت و گوهای محرمانه ایران و آمریکا، این امر را نشانه تلاش اوباما برای درگیر کردن بیشتر ایران در دیپلماسی منطقه ای می داند. بدرن اشاره می کند که در سوریه، ایران یکی از «سهام داران» است.
به هر حال، ایران اعلام کرده حاضر است بدون هیچ گونه پیش شرطی در مذاکرات ژنو 2 شرکت کند. در صورتی که این اتفاق رخ دهد، مشارکت ایران در مذاکرات صلح احتمالاً سبب تقویت هرگونه توافقی خواهد شد که در این مذاکرات حاصل شود.
البته برخی تحلیلگران اشاره می کنند که بدون شک، حضور ایران در کنفرانس ژنو خبر خوبی برای شورشیان سوری نیست. برخی نیز این گمانه را مطرح می کنند که خودداری اوباما از حمله به سوریه در ماه های اوت و سپتامبر، به سبب در جریان بودن مذاکرات محرمانه در این زمینه میان تهران و واشنگتن بوده است. بر این اساس، دولت سوریه نیز اطمینان خواهد یافت که در صورت مشارکت ایران، دستکم در کوتاه مدت تهدیدی از سوی غرب را علیه خود احساس نخواهد کرد.
کد خبر: ۳۶۰۹۰۱
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۳ -
29 November 2013 شاید بتوان گفت در هیچ کشور اروپایی به اندازه کوزوو عبارات افتخارآمیز نسبت به جنایات جنگی غرب وجود ندارد.
باشگاه خبرنگاران نوشت: کوزوو، ناحیهای واقع در جنوب اروپا و شبه جزیره بالکان است. این کشور در سال 2008 اعلام استقلال از صربستان نمود و نام خود را به جمهوری کوزو تغییر داد. اعلام استقلال این سرزمین، هنوز از سوی برخی کشورها مانند روسیه، یونان و صربستان به رسمیت شناخته نشده است.
عده زیادی از آلبانیتباران کوزوومایلند که این منطقه بازهم جزو صربستان بشود، زیرا سطح زندگی آنها تحت حکومت صربستان به مراتب بالاتر بود. نرخ بیکاری در کوزوو 60% است و میتوان گفت این کشور تبدیل به مرکز تروریسم بینالمللی، قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان شده است.
سایت تحلیلی- خبری گلوبال اکو روز سه شنبه 26 نوامبر 2013 (5 آذر) نوشت:
دیک مارتی (Dick Marty) نماینده سابق شورای اروپا و عضو کمیسیون حقوق بشر سازمان همکاری و امنیت اروپا (OSZE) طی گزارشی که سال 2012 به شورای اروپا ارائه کرد، به روشنی نشان داد که هاشم تاچی (Hashim Thaçi) نخستوزیر کوزو، خودش رئیس یک شبکه جنایی شبهمافیاست که به قاچاق اسلحه، مواد مخدر و اعضای بدن انسان میپردازد. علاوه بر این، یک حلقه نزدیک به وی متهم است به اینکه برخی زندانیان را برای فروش و قاچاق کلیههایشان در بازار سیاه، به خارج از مرزهای آلبانی منتقل میکند.
* مردان کوزوو؛ پیش به سوی داعش سوریه
طبق گزارشهای منتشرشده توسط ارتش آزاد کوزوو (UÇK) این کشور به محل آموزش تروریستهایی بدل شده که یا عازم سوریهاند یا از جنگ این کشور بازگشتهاند.
در ماه می 2012 ویتالی چورکین (Vitaly Churkin)، سفیر روسیه در سازمان ملل اعلام کرد کشورش معلوماتی در اختیار دارد که نشان میدهند کوزو در حال تبدیل شدن به پایگاهی برای آموزش افراد مسلح سوری است. وی تأکید کرد اخبار نگرانکنندهای وجود دارند که بر اساس آن، کوزو از طریق برخی واسطهها اقدام به برقراری روابطی با رهبران افراد مسلح کرده و در حال آموزش افراد آنها در خاک این کشور است.
وی همچنین افزود که اقدامات این چنینی موجب خواهد شد که کوزو به مکانی برای آموزش گروههای تروریستی و گروههای شبهنظامی مختلف شود و این امر در نهایت ایجاد بیثباتی در منطقه را به دنبال داشته و تهدیدی برای ثبات شبهجزیره بالکان است.
چورکین سال گذشته از محافل بینالمللی فعال در کوزوو مانند سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواسته بود جلوی این کار را بگیرند.
مقامات کوزوو میگویند حدود 150 تن از جوانان آلبانیاییتبار به مخالفان مسلح اسد پیوستهاند و برخی گزارشها از کشته شدن تعدادی از آنها حکایت دارد.
* بازگشتی خطرساز از سوریه: آیا چاقو دستهاش را میبرد؟
رهبران ارشد مسلمانان در کوزوو روز پنجشنبه 15 نوامبر 2013 (24 آبان) خواستار بازگشت جوانانی از این کشور شدند که در کنار مخالفان مسلح بشار اسد به ویژه در گروهک دولت اسلامی عراق و شام (داعش) همچنان به نبرد ادامه میدهند.
جامعه اسلامی کوزوو در بیانیهای که در این روز منتشر کرد آورده است: «نبرد در سوریه با اصول اسلامی در تضاد است و تنها باعث رنج مردم سوریه میشود.»
از آنجایی که روال جنگ در سوریه، به نحوی پیش نرفت که از قبل گمان میشد، بلکه ارتش سوریه روز به روز به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کرده و میکند، بنابراین افراطگرایان ناگزیر به عقب برگشته و تجربیاتی را که در این دو سال اندوختهاند، احتمالاً این بار در اروپا پیاده خواهند کرد.
وظیفه جدید کوزوو، به عنوان مأمن تروریستها، از زمانی استارت خورده که مقامات این کشور به تازگی 6آلبانیاییتبار را به اتهام طرحریزی یک حمله تروریستی در شهر پریستینا (Pristina) پایتخت کوزوو بازداشت کردند. اگر این افراد دستگیر نمیشدند، قصد داشتند با انهدام یک سدّ بزرگ، چندین روستا را در آب غرق کنند. یکی از این افراد بازداشت شده، بنا بر برخی گزارشها پیشتر در سوریه و در نبرد با دولت بشار اسد شرکت داشته است.
میتوان گفت کوزوو خانه جدید تروریستهای القاعده به شمار میرود؛ این افراد که اخیراً راهی کوزوو شدهاند یا تصمیم به چنین بازگشتی در آینده نزدیک دارند، تجربیات خشونتآمیز خود در سوریه را به خاک اروپا انتقال خواهند داد.
حمایت پشتپرده ولی فعال دولتهای اروپایی در حمایت از تکفیریهای سوریه که از سراسر اروپا به کوزوو گسیل میشدند تا در قالب سازمانهای به اصطلاح بشردوستانه ترکیه، گروه گروه به سوریه اعزام شوند، اکنون به مثابه چاقویی عمل می کند که دستهاش را خواهد برید.
بازگشتگان از سوریه مانند ابوحفص الالبانی (Abu Hafs al-Albani) حجم عظیمی از مهمات جنگی و مواد منفجره را در مخفیگاههای خود نگهداری میکنند که به طور مثال حین بازداشت این فرد از منزلش کشف شد.
طبق اخبار رسمی، ابوحفص به دستور گروهک تروریستی جبهة النصرة از سوریه، حملات تروریستی در کوزو و خارج از آن را برنامهریزی میکند. در عین حال، شاید بتوان گفت در هیچ کشور اروپایی به اندازه کوزوو عبارات افتخارآمیز نسبت به جنایات جنگی غرب وجود ندارد. در این کشور خیابانها و مکانهای عمومی متعددی به نام جورج دبلیو بوش، مادلین آلبرایت، تونی بلر و... نامگذاری شده است.
حتی در شهر پریستینا، یادبود بزرگی از بیل کلینتون تأسیس شده که به ناتو دستور جنگ در بالکان میدهد.
بازتاب خبر دعوت ایران از بازرسان آژانس برای بازدید از رآکتور اراک، اظهارات یک مقام بحرینی درباره توافق هسته ای ایران، ادامه فضاسازی های نتانیاهو علیه برنامه هسته ای ایران، سفر وزیر خارجه امارات به تهران و مباحث مطرح در این سفر و فراهم شدن امکان انجام تبادلات مالی مربوط به ایران در بانک های ترکیه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: ۳۶۰۸۰۷
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۵ -
29 November 2013
بازتاب خبر دعوت ایران از بازرسان آژانس برای بازدید از رآکتور اراک، اظهارات یک مقام بحرینی درباره توافق هسته ای ایران، ادامه فضاسازی های نتانیاهو علیه برنامه هسته ای ایران، سفر وزیر خارجه امارات به تهران و مباحث مطرح در این سفر و فراهم شدن امکان انجام تبادلات مالی مربوط به ایران در بانک های ترکیه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش«تابناک»، خبر دعوت ایران از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازدید از رآکتور آب سنگین اراک، از جمله موضوعاتی است که از روز گذشته تاکنون بازتاب گسترده ای در مطبوعات بین المللی داشته است.
سایت خبری «گلوبال پست» در این زمینه می نویسد برای نخستین بار در طول بیش از دو سال، ایران از اعضای آژانس دعوت کرده که از رآکتور آب سنگین اراک بازدید کنند. این سایت ادعا می کند که برای کشورهای خارجی به طور دقیق مشخص نیست این رآکتور چه استفاده ای برای ایران خواهد داشت؛ اما برخی از کشورهای غربی می گویند که ایران می تواند از آن برای ساخت بمب پلوتونیومی استفاده کند. با این وجود، بازدید بازرسان آژانس که قرار است در تاریخ هشتم دسامبر انجام شود، می تواند سبب کاهش نگرانی ها در این زمینه شود.
دیگر مطبوعاتی که به این موضوع پرداخته اند نیز عقیده کم و بیش مشابهی درباره تأثیرات این اقدام دارند.
این در حالی است که کشورهای عرب منطقه، همچنان نسبت به توافق هسته ای ایران اظهار نگرانی می کنند و تلاش دارند فضای عمومی به وجود آمده پیرامون این موضوع را تغییر دهند. در این رابطه، خبرگزاری «رویترز» با انتشار مطلبی می نویسد کشورهای غرب همسایه ایران، خواستار دریافت این تضمین هستند که توافق هسته ای علیه آن ها نیست. البته این سخنی است که از سوی وزیر کشور بحرین بیان شده است. شیخ راشد بن عبدالله آل خلیفه افزوده: «توافق مقدماتی میان ایران و قدرت های جهانی بر سر موضوع هسته ای، سبب می شود از این دولت ها انتظار داشته باشیم که برای مردم و رهبران منطقه روشن کنند که توافق به دست آمده، در خدمت تأمین امنیت و ثبات منطقه خواهد بود».
در سوی دیگر ماجرا، نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز همچنان به تلاش های خود برای زیر سوال بردن توافق هسته ای ایران ادامه می دهد. به نوشته، «تایمز اسرائیل»، بنیامین نتانیاهو اظهار داشته برای آشکار کردن «تیرگی ها»ی برنامه هسته ای ایران تلاش خواهد کرد. این روزنامه می نویسد نتانیاهو وعده داده که «همچون چراغی برای ملت ها» عمل کرد تا آن ها را با تاریکی های برنامه هسته ای ایران آشنا کند. وی که در یک برنامه مذهبی شرکت داشته، در ادامه افزوده: «ما آمده ایم که تاریکی را بیرون کنیم و بزرگترین تاریکی که امروز جهان را تهدید می کند، یک ایران هسته ای است».
سفر وزیر خارجه امارات به تهران و دیدار وی با مقامات ایرانی، از جمله دیگری موضوعاتی است که مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. خبرگزاری کویت ضمن پرداختن به این موضوع می نویسد محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و شیخ عبدالله بن زاید، همتای اماراتی وی روز گذشته بر ضرورت گشودن فصلی جدید در رروابط دوجانبه تأکید کردند. دو طرف در دیدار با یکدیگر درباره مهمترین تحولات منطقه، به ویژه مسائل مربوط به سوریه، افغانستان و همچنین ضرورت رایزنی و همکاری در سطح منطقه ای تأکید کرده اند. اهمیت توسعه روابط دوجانبه، از جمله مسائل مهمی بوده که مورد تأکید هر دو وزیر خارجه قرار گرفته است.
در نهایت، هم راستا با احیای روز افزون روابط اقتصادی و سیاسی ایران و ترکیه در پی توافق هسته ای ایران و غرب، روزنامه «حریت» از فراهم شدن امکان برای بانک های ترکیه ای جهت انجام تبادلات مالی مربوط به ایران خبر داده است. این روزنامه به نقل از وزیر اقتصاد ترکیه می نویسد با کاهش تحریم های ایران، بانک های ترکیه قادر به انجام این گونه عملیات های مالی خواهند بود. حریت اشاره می کند که طی ماه های اخیر و به سبب فشار غرب برای اعمال تحریم ها، بانک های خصوصی ترکیه از انجام تبادلات مالی مربوط به ایران خودداری می کردند و تنها بانک دولتی «خلق بانک» بود که چنین عملیات هایی را انجام می داد.
کد خبر: ۳۶۰۷۶۹
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۲ -
28 November 2013 شاهزاده و میلیاردر سعودی در مصاحبه با شبکه «بلومبرگ» تأکید کرد که از دشمنی رژیم صهیونیستی مقابل ایران حمایت میکنیم و تأکید کرد که ایران و نه اسرائیل دشمن عربستان سعودی است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «ولید بن طلال» شاهزاده و میلیاردر سعودی در مصاحبه با شبکه «بلومبرگ» در خصوص موضع صهیونیستها در قبال برنامه هستهای ایران گفت: ما دشمنی اسرائیل مقابل ایران را میپسندیم. ما از شیعه و ایران دل خوشی نداریم.
وی مدعی شد که ایران و نه تلآویو دشمن عربستان است و تأکید کرد: ایران یک تهدید تاریخی برای ما بوده و خواهد بود. ایران و نه اسرائیل تهدید است.
ولید بن طلال در چندمین اظهارات خود از زمان توافق اولیه هستهای میان ایران و کشورهای 5+1 گفت: عربستان سعودی و جهان عرب در صورت هر گونه اقدامی برای از بین بردن برنامه هسته ای ایران در کنار اسراییل خواهند بود.
وی ضمن انتقاد از رویکرد «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا مقابل ایران گفت: اعتمادی به مدیریت اوباما نیست، عربستان،اسرائیل و دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه از توافق هستهای ایران نگران هستیم.
این شاهزاده سعودی معتقد است که تأثیر تحریمها بوده است که ایران را به میز مذاکره آورده است و تأکید کرد که تحریمها علیه ایران باید به قدری افزایش پیدا کند که تهران به زانو دربیاید.
بن طلال درجواب این سوال که آیا در صورت نیاز، طرف عربی در کنار اسرائیل بر ضد ایران خواهد ایستاد افزود: بله، ما دشمنی اسرائیل با ایران را دوست داریم و می پسندیم، ما از شیعه و ایران متنفریم، ایران دشمن ماست نه اسرائیل، ایران یک تهدید تاریخی برای ما بوده و خواهد بود، تهدید از جانب ایران است نه اسراییل.
گزارشها حاکی از آن است که بن طلال، شریک اقتصادی «رابرت مردوخ» غول رسانهای دنیا است.
کد خبر: ۳۶۰۸۹۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۷ -
29 November 2013 اتحادیه اروپا ۱۶ شرکت کشتیرانی و یک شرکت دیگر را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، شورای اتحادیه اروپا طی اعلامیهای که در سایت رسمی خود منتشر کرده اعلام کرده 17 شرکت ایرانی را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرده است.
در این اعلامیه شورای اتحادیه آمده است که این اتحادیه به موجب تصمیمی که در 23 مارس سال 2012 اتخاذ شده اعمال محدودیت بر برخی شرکتهای ایرانی را ادامه میدهد.
شرکت مدیریت ساخت نیروگاههای هستهای ایران و 16 شرکت کشتیرانی شرکتهایی هستند که در فهرست تحریمی اتحادیه اروپا قرار گرفتهاند. شورای اتحادیه اروپا همچنین تحریمها علیه سه شرکت «ایران ترانسفو»، شرکت «توربوکمپرسور نفت آسیا»، و شرکت «ساخت توربوپمپ» و «کمپرسور ساتاک» را لغو کرده است.
دادگاه عمومی اروپا در 16 سپتامبر سال جاری رأی به لغو تحریم برخی از شرکتهای ایرانی داده بود.
پست بانک ایران، بیمه ایران، کشتیرانی گودلاک، بانک توسعه صادرات، بانک بینالمللی پرشیا، بانک رفاه کارگران و شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی شرکتهایی بودند که به علت نبود شواهد و مدارک معتبری از همکاری آنها با برنامه هستهای ایران از تحریمها معاف شده بودند.
فهرست 16 شرکت کشتیرانی که اتحادیه اروپا آنها را در فهرست جدید تحریمهای خود قرار داده عبارتند از:
ـ «شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران» (بخاطر آنچه حمل محمولههای نظامی و نقض تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل بر علیه خرید و فروش تسلیحات نظامی عنوان شده است)؛ «شرکت کشتیرانی بوشهر»، «شرکت کشتیرانی حافظ دریا»، «کشتیرانی ایران و مصر»، «کشتیرانی اییرین وست شیپ»، «شرکت مالتا»، «شرکت کشتیرانی جیامبیاچ اروپا»، «شرکت مهندسی و خدمات دریایی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی»، «شرکت دریایی آیاسآی مالتا»، «شرکت کشتیرانی خزر»، «شرکت کشتیرانی ماربل»، «شرکت کشتیرانی سفیران پیام دریا»، «شرکت خدمات کامپیوتری کشتیرانی»، «شرکت کشتیرانی سروش سرزمین اساطیر»، «آژانس کشتیرانی راه جنوب» و نهایتا «شرکت کشتیرانی والفجر 8».
علت تحریم این شرکتها وابستگی، همکاری و تحت مالکیت بودن و یا تحت کنترل بودن آنها توسط شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی عنوان شده است.