این فعال رسانه ای و فرهنگی افزود: متاسفانه در سه دهه ی اخیر تمام کاوش های مناطق این شهرستان توسط فردی به نام مهرکیان انجام شده که در مجموع ، کاوش های ایشان ضرر بیشتری را به آثار و تاریخ شهرستان وارد کرده است. خروجی کار ایشان بعد از حدود سه دهه برای مردم ، دانشجویان و دوستداران میراث فرهنگی ملموس نیست و مهمتر اینکه خود را به کسی پاسخ گو نمی داند .
فرشاد داودی با اشاره به چگونگی اخذ مجوز حفاری توسط یک کاوشگر از سازمان میراث فرهنگی گفت: متاسفانه اکثر کاوش های مهرکیان مبهم است و طبق شنیده ها در خیلی از موارد بدون اطلاع کامل اداره ی کل میراث استان و میراث فرهنگی شهرستان انجام می شود به طوری که رییس میراث فرهنگی شهرستان ضمن ابراز نگرانی از روند کار وی در این مورد با بنده صحبت کرد.
این دوستدار میراث فرهنگی افزود: مگر می شود یکی از سایت های حساس و مهم کشور مثل سایت باستانی شمی در اطراف شهرستان ایذه حفاری شود ولی نماینده ای از میراث فرهنگی و حفاظت فیزیکی نیروی انتظامی و ناظران دیگر ارگان ها و NGOهای شهرستان در آنجا حضور نداشته باشند.
وی تصریح کرد: بعضی از سایت ها و محوطه های باستانی ایذه مثل ظرف سربسته ای می مانند که کسی از داخل آنها خبر ندارد ولی با حفاری های نصفه و نیمه ی مهرکیان توجه همه به آنجا جلب می شود و متاسفانه بعد از حفاری و کاوش بدون هیچ گونه حفاظتی رها می شوند و این خود راه را برای قاچاق چیان اشای باستانی و حفاران غیر مجاز باز می کند که در چند سال اخیر مکررا شاهد این موضوع بوده ایم و هیچ اراده ای هم مبنی بر مقابله با این داستان تکراری در مسئولین شهرستانی ، استانی و کشوری مشاهده نشده است.
داودی با اشاره به نگرانی مردم و دوستداران میراث فرهنگی از شیوه ی حفاری و کاوش های اینچنینی گفت: از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می خواهیم برای سامان دادن و قانونی کردن حفاری ها در مناطق یاد شده ی شهرستان و همچنین جلوگیری از شک و بدبینی مردم اقدامات لازم را انجام دهد و حتی المقدور از دیگر باستانشناسان نیز استفاده کند. وقت آن رسیده که دولت تدبیر و امید در این خصوص طرحی نو دراندازد.