سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یادی از رشادتها و شهادتهای رزمندگان خوزستانی

 

گفت و گو با دریادار ناصرسرنوشت به مناسبت روز نیروی دریایی
کد خبر: ۳۶۰۱۴۳
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۶ - 26 November 2013
روزنامه قانون نوشت: خلیج فارس، واژه‌ای که وقتی به زبان می‌آورد گویی حرف از فرزندی دلبند می‌زند. دریاداری که در تمام مسیر گفت‌و‌گو نام شهیدان محمد ابراهیم همتی و حسین حفیظی از فرماندهان ناوچه معروف «پیکان» از دهانش نمی‌افتد. فردی که به دلیل خاستگاه ارتشی بودنش از بی‌نظمی‌ها در دستگاه‌های دولتی گلایه دارد به همین دلیل لازم می بیند تا در باره دیر رسیدن خود به محل مصاحبه توضیح دهد و از  بی‌نظمی‌ها در اداره دارایی گلایه کند. ادب و احترامی که برای هم لباسانش در ارتش قایل بود باعث شد تا بار‌ها از صحبت درباره آن‌ها خودداری کند. دلاوری که هادی ساعی قهرمان المپیک و جهان برای به نمایش گذاشتن توان بدنی این بزرگ ارتش جلوی دوربین می‌رود تا نقش دریادار «ناصر سرنوشت»  را اجرا کند.

بازمانده  مروارید از عملیاتی می گوید که با انهدام نیروی دریایی دشمن رژیم بعثی را در دریا فلج کرد. عملیاتی که در هفتم آذر 1359 و با عنوان مروارید انجام شد. دریادار سرنوشت با ۷۱ درصد جانبازی و گوش‌های پیوندی به ما گفت که شعر ما زنده از آنیم که آرام نگیریم، موجیم که آسودگی ما عدم ماست، مختص به بچه‌های نیروی دریایی است. ما که می‌دانستیم چند سالی است که بازنشسته شده است، گفت‌و‌گو را این‌گونه آغاز کردیم:

تکاوری که نام گیری هفتم آذر به روز نیروی دریایی دلیل شهامت اوست، بعد از سال‌ها خدمت کردن روی دریا حالا روی خشکی به چه کاری مشغول است؟


هنوز در دریا خدمت می‌کنیم. از سال ۷۳ که بازنشسته شدم یکی از نکاتی که برای من مهم بود پاک سازی خلیج همیشه فارس بود چرا که بعد از جنگ ما تعداد زیادی مغروقه داشتیم که آبراه‌های ما را مسدود کردند. این آبراه‌های ما شریان‌های اقتصادی ما هستند و تمام نیازهای مردم از خلیج فارس وارد کشور می‌شود. ما از‌‌ همان جایی که نفت را صادر می‌کنیم باید مواد غذایی وارد کنیم. کشوری که نفت صادر می‌کند باید راهی را برای وارد کردن  محموله و تجهیزات داشته باشد. اگر وسایل و محموله‌های ما به وسیله کشتی وارد نشود قیمت از اینکه هست گران‌تر می‌شود.

تحریم‌ها روی کار کشتیرانی چقدر تاثیر گذاشت؟


تحریم‌ها بیشتر به ضرر آمریکا و انگلیس شد چرا که گرایش ما را به سمت بلوک شرق، چین، هند و روسیه سوق داد.

فشار این کشور‌ها سبب ضربه زدن به صادرات نفت نشد؟


دوهزار روز جنگ طول کشید و دوهزار بار حمله موشکی به خارک شد و به برکت شهدای گرانقدر این مرز و بوم هر دو هزار روز ما از این جزیره نفت صادر کردیم و برای بالا بودن پرچم ایران هزاران شهید تقدیم انقلاب کردیم. دلیل اینکه امروزه ما حرف اول را در دنیا می‌زنیم و برای سیاست گذاری‌ها در دنیا از ما نظر می‌خواهند به دلیل اقتدار دریایی ایران است.

نا‌گفته‌هایی از عملیات مروارید برای ما می‌گویید؟


دانش‌هایی که بعد از انقلاب خارجی‌ها به ما آموزش نمی‌دادند را از نقاط مختلف جهان آموختیم و به عمل گرفتیم و در عملیاتی به نام «مروارید» تاکتیک دریایی را به معنای حد کلمه پیاده کردیم و هفت نفره نیروی دریایی عراق را از بین بردیم. دریادلان نیروی دریایی با خود اندیشیدند که اگر دیر بجنبند عراقی‌ها با پوتین مارا له می‌کنند و زبان ما جای فارسی به عربی تبدیل می‌شود و دوباره تکرار تاریخ رخ می‌دهد.

ماجرای آن اسیری که شما تنهایی در دریا به دام انداختید چه بود؟


وقتی او را پیدا کردم وضعیت وی از ما بهتر بود و من باید از سلامتی او استفاده می‌کردم. با وی یک شب تا صبح داخل آب بحث سیاسی می‌کردیم و آنقدر باهم ارتباط خوبی داشتیم که بعد از اسیری و آزاد شدن وی هنوز با هم مکاتبه داریم. آن اسیر عراقی به ما می‌گفت در عراق زن و بچه من را نگه‌داشتند تا اگر برگشتم دوباره مرا به جنگ بفرستند.

در عملیات‌های نیروی دریایی   به‌ویژه «مروارید» چگونه اقدام می‌کردید؟


در ابتدا فرماندهان خبره نیروی دریایی چندین شلیک می‌کردند و بعد پنج دقیقه صبر می‌کردند تا نیرو‌ها و اشخاص به درون آب بپرند و نجات پیدا کنند. ناوچه پیکان نیز همین‌طور اقدام می‌کرد و بعد افرادی را که در آب شناور بودند جمع آوری می‌کرد. تیم ناوچه پیکان آنچنان بدعت و تکنیکی در دریا گذاشتند که سرمشق نیروی دریایی ایران شد. بعد از اینکه ناوچه پیکان مورد اصابت قرار گرفت ما تمام ناوچه‌هایمان را شبیه این ناوچه کردیم و نیروی دریایی عراق هر کدام از ناوچه‌های مارا که در رادار می‌دید شبیه به پیکان می‌دید و گمان می‌کرد که این ناوچه در یک زمان در سراسر خلیج فارس توان حضور دارد.

انتقام «پیکان» را هم گرفتید؟


بله. نیرو ‌های اطلاعاتی ما مدت‌ها آن ناوچه‌ای را که پیکان زده بود تحت نظر داشتند تا دوازدهم اردیبهشت ۶۲ نزدیک سکوی نوروز آن را مورد اصابت قرار دادیم.

وضعیت نیروی دریایی در آن روز‌ها چگونه بود؟


نیروی دریایی جمهوری اسلامی از همان روز‌ها نیرویی متعهد و مومن بود که به آب، خاک، انقلاب و ایرانی بودن خود می‌بالید.

طی سال‌های اخیر دشمنان با به‌جای جنگ نظامی با تحریم و جلوگیری از فروش نفت به جنگ ما آمدند به نظر شما این کار ضربه به بدنه کشور نمی‌زند؟


آمریکا و غرب از نفت ما استفاده نمی‌کند ولی چین و بقیه که می‌خواهند.

چین نفت مارا می‌برد ولی نمی‌توانیم پولمان را از آنجا به کشور بازگردانیم، به نظر شما این ضرر نیست؟


بالاخره ما در حال مبارزه هستیم و مبارزه نیز یک سری هزینه‌ها دارد، که باید پرداخت کرد. در حال حاضر ما خلاف جریان شنا می‌کنیم و باید انرژی صرف کنیم. ما می‌خواهیم پرچم کشورمان را بکوبیم و روی پای خودمان بایستیم و برای رسیدن به این هدف موانع داخلی و خارجی داریم.

نقش نیروی دریایی در مبارزه با دشمنان چیست؟


نیروی دریایی ارتش تنها نیرویی بود که با آمریکا مستقیم جنگید ، ما ناوچه جوشن را فرستادیم و آمریکا آن را زد و از آن طرف هم ما ناو جنگی آمریکا را زدیم.

شما فرمانده جمع آوری اجساد هواپیمای مسافر بری ایران هم بودید در آن زمان که اجساد را از آب می‌گرفتید چه حسی به شما دست می‌داد؟


در دلم می‌گفتم خدایا به من این توان را بده که انتقام این کار را بگیرم و گرفتم. آمریکایی‌ها اعلام کردند که ناوشان به مین دریایی خورده است ولی کدام مین دریایی؟ اژدر زیر دریایی ایران ناو آمریکا را زد و انتقام هواپیمای مسافربری خودمان را گرفتیم. در حال حاضر نیز آمریکا می‌ترسد به خلیج فارس بیاید و می‌داند که تمام جزایر ایران تبدیل به سایت موشکی با برد سیصد کیلومتری شده است.

به نظر شما اگر به سخن امام (س) که گفتند اولین ناوی که وارد خلیج فارس شد بزنید گوش داده می‌شد آمریکا جرات مانور در خلیج فارس را داشت؟


فرمایشات امام (س) منطقی و در حد کلان بود. وقتی ایشان چنین دستوری به نیروی دریایی می‌دهد کار را به دست کاردان دادند و الان هم همین طور شده است و نیروی دریایی با توان بالا طوری فعالیت کرده است که ناوهای ما در تمام جهان حضور دارند و با نیروهای داخلی کارآمدی که با تعهد و تخصص در خدمت نظام است.

نیروی دریایی ما با آمریکا یا دیگر کشور‌ها همکاری‌های خاصی را داشته است؟

خیر. چرا که ما نیازی نداشتیم. تمام جزایر ما حکم ناو‌ هواپیما بر را دارد و ما این جزایر را تقویت کردیم. از سوی دیگر ما با قایق‌های عاشورا ناوهای آمریکایی و انگلیسی را از پا درآوردیم و نیازی به این کشور‌ها نداریم.
   آیا واقعا ایران توان آن را دارد که تنگه هرمز را مسدود کند؟

ما تنگه هرمز را خیلی راحت ظرف چند دقیقه می‌بندیم


چطور؟ مرز دریایی ایران و عمان چه می‌شود؟


بستن یک تنگه این نیست که با بلوک آب را ببنیدم! با یک موشک دوربرد تمام اهداف را مورد اصابت قرار می‌دهیم و نمی‌گذاریم کسی در این آبراه تردد کند. اگر دستوری صادر شود در عرض ثانیه این تنگه ۱۸ کیلومتری بسته می‌شود.


ایران توان جنگ دریایی با آمریکا را دارد؟


صد‌ درصد. آمریکا ناوهای هواپیما بر خود را از ترس زیردریایی‌های ما از خلیج فارس برد. آمریکا می‌داند که توان مقابله با زیردریایی‌های ما را ندارد، چرا که  ما زیر دریایی‌های ضد زیردریایی اتمی داریم و ایران یک سری در زمان قدیم از روسیه زیردریایی‌های اتمی خرید.


سپاه پاسداران با ارتش در عرصه دریا همکاری دارند؟


بله همکاری خوبی نیز دارند.


شما جانباز هستید؟ آیا به حقوق جانبازی شما رسیدگی می‌کنند؟


من جانبازم ولی برای آب و خاکم جنگیدم و هیچ توقعی ندارم و تمام آرزویم این است که بتوانم دانش دریایی خود را به جوانان منتقل کنم. کسانی‌که در خارج از ایران همکار ما هستند روزی هزار و پانصد یورو حقوقشان است ولی ما فقط می‌خواهیم به کشور خدمت کنیم.


سخن آخر شما برای مخاطبان چیست؟


باید بگویم اقتدار ما اقتدار دریایی است و باید از تمام مرز دریایی استفاده کرد و مردم ما بدانند که انسان‌هایی بودند که حماسه آفریدند. اقتدار ما نشانه تعرض ما نیست بلکه نشانگر دوستی است و ما می‌خواهیم آنقدر قوی شویم که کسی خیال نزدیک شدن به مرزهای مارا نداشته باشد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد