روزانه ۵۰۰ نفر به جمع دیابتی های کشور می پیوندند
تاریخ انتشار : جمعه ۱ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۵۸
رییس انجمن دیابت ایران با ذکر اینکه ابتلا به بیماری دیابت در ایران همچون سایر کشورهای جهان روبه افزایش است گفت: روزانه ۵۰۰ نفر به جمع دیابتی های کشور می پیوندند.
دکتر ˈاسدالله رجبˈ روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با ذکر اینکه حدود هفت میلیون نفر معادل ۱۰ درصد از جمعیت ایران مبتلا به دیابت نوع ۱ ونوع ۲ هست تصریح کرد: نیمی از این افراد از دیابت خود اطلاع ندارند. وی با ذکر تخمین اینکه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر سالانه به تعداد دیابتی ها کشور اضافه می شود گفت: بخشی از این افراد به علت مراجعه نکردن به موقع به مراکز پزشکی تا مدت ها از بیماری خود اطلاع ندارند.
رجب درعین حال گفت: شمار دقیق ابتلا به دیابت به عنوان یک بیماری خاموش در همه جای دنیا ازجمله ایران هیچگاه به دست نمی آید و تمام آمارهای ارایه شده در این زمینه تخمینی است. وی تصریح کرد: در برخی نقاط کشور مانند یزد و بوشهر تعداد دیابتی های بالای بیست سال بیش از ۱۵ درصد تعیین شده است. دکتر رجب با بیان اینکه از نظر جنسیتی آمار مبتلایان به دیابت تفاوت چندانی ندارد گفت: همچنین ۵ تا ۱۰ درصد جمعیت کشور ما مبتلا به دیابت نوع ۱ هستند.
رجب در مورد شیوع دیابت بارداری با یادآوری اینکه آمارها در این زمینه بسیار متفاوت است، افزود: بیشترین آماری که در این مورد داده شده است شیوع ۱۷ درصدی در بین مادران باردار است . وی در عین حال اضافه کرد: با توجه به روند افزایشی ابتلا به دیابت در کشور ، شیوع دیابت بارداری نیز می تواند روند روبه رشدی داشته باشد.
تغییر شیوه زندگی موثر در پیشگیری از دیابت
رییس انجمن دیابت ایران گفت: برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ باید از عواملی مانند سکون و نداشتن تحرک جسمی ، مصرف موادغذایی نامناسب مانند فست فودها و کار و زندگی در محیط های استرس زا اجتناب شود. وی با ذکر کم توجهی عمومی در کشور به اصل ˈتغییر شیوه زندگیˈ اظهار داشت: همه خواهان سلامت و داشتن وزن و اندام مناسب هستند اما برای رسیدن به این خواسته ها بدون تغییر شیوه زندگی، همان روند همیشگی را ادامه می دهند.
وی تاکید کرذ: باید سعی شود افراد این تغییر رفتار را در خود به وجود بیاورند و در کنار تلاش افراد جامعه باید سازمان های بیمه گر و متخصصان روان شناسی کشور نیز در این زمینه همکاری ها و اقدام های لازم را انجام دهند. دیابت ملقب به بیماری خاموش شامل دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ است که دیابت نوع ۱ در اثر کمبود و یا نبود انسولین در بدن بوجود می آید بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باید انسولین دریافت کنند. این نوع دیابت که به آن دیابت جوانی نیز میگویند بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده میشود.
دیابت نوع ۲ در اثر اختلال کار انسولین در افراد بزرگسال رخ می دهد و افراد مبتلا به این نوع از دیابت اغلب توان کنترل بیماری خود را از طریق ورزش و رژیم غذایی مناسب دارند. ۹۰ درصد بیماران دیابتی جهان مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند. همچنین دیابت حاملگی نیز به طور ناگهانی در زمان بارداری بروز می کند طبق آمارها بین ۲ تا ۷ درصد از زنان باردار در جهان به این نوع از دیابت مبتلا می شوند.