سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

کد خبر: ۳۵۹۳۸۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۴ - 22 November 2013
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس از حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس‌جمهور کشورمان خواست تا به مسایل موجود میان تهران و کشورهای عربی رسیدگی کند.

به گزارش ایسنا عبدالطیف الزیانی در حاشیه کنفرانس جوانان خلیج فارس در ریاض در گفت‌وگو با روزنامه‌ عربستانی الوطن گفت که کشورهای حوزه خلیج (فارس) از طرف ایرانی و به ویژه شخص روحانی انتظار دارند تا در راستای حل مساله جزایر سه‌گانه، با همکاری و گفت‌وگو سخنانش را به واقعیت تبدیل کند؛ چراکه کشورهای عضو شورا دست‌شان را به سوی طرف ایرانی دراز کرده‌اند و امید آن دارند که ایران هم همین امر را انجام دهد.

وی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت جزایر سه‌گانه با تاکید بر مواضع ثابت این دبیرخانه بیان کرد که کشورهای عضو شورا معتقدند مسایل مورد اختلاف باید به روش مسالمت‌آمیز حل و فصل شود.

 

نتانیاهو به دلیل رویکرد بسیار منفی و خشن نسیت به توافق موقت ایران و 5+1 مورد انتقاد اطرافیانش قرار گرفته است. چرایی و هدف این انتقادات و تاثیر آن بر سیاست‌های نتانیاهو در مطلبی مورد توجه روزنامه اسرائیلی هاآرتص قرار گرفته است.
کد خبر: ۳۵۹۴۳۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۴ - 22 November 2013

نتانیاهو به دلیل رویکرد بسیار منفی و خشن نسیت به توافق موقت ایران و 5+1 مورد انتقاد اطرافیانش قرار گرفته است. چرایی و هدف این انتقادات و تاثیر آن بر سیاست‌های نتانیاهو در مطلبی مورد توجه روزنامه اسرائیلی هاآرتص قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک» و به نقل از هاآرتص، یکی از مقامات سیاسی صهیونیست اخیرا از نتانیاهو خواسته است که انتقادات خود از دولت آمریکا را ملایم‌تر کند. به نظر این مقام سیاسی، تقابل علنی با دولت آمریکا می‌تواند به رژیم اسرائیل آسیب بزند و تنها ایران است که از مدیریت اختلاف بین آمریکا و اسرائیل سود خواهد برد.

به نوشته هاآرتص، هرچند نتانیاهو این انتقاد را رد نکرده است ولی اظهار داشته که اگر موضوع برای امنیت اسرائیل حیاتی نبود وارد چالش با دولت اوباما نمی‌شد. وی ادامه داده است که «اگر بر سر این مساله وارد اختلاف جدی نشویم، دیگر بر سر چه چیزی می‌شد دچار اختلاف شد؟»

به اعتراف مقامات ارشد آمریکایی و اسرائیلی، اختلافات بین اوباما و نتانیاهو غیر قابل حل است و حتی تماس تلفنی 90 دقیقه‌ای دو هفته پیش نیز نتوانسته آنها را به هم نزدیک کند.

کاخ سفید فکر می‌کند که رویکرد نتانیاهو که بر اساس آن باید تحریم‌های ایران تشدید شود تا این که آخرین سانتریفیوژ ایران نیز برچیده شود، غیر موثر و حتی خطرناک است. به عقیده مقامات آمریکایی، در این حالت ایران از مذاکرات کنار خواهد کشید و جنگ گزینه غیر قابل اجتناب خواهد شد.

این در حالی است که نتانیاهو مدعی است که بهتر از غربی‌ها، مقامات ایرانی و تاکتیک‌های مذاکراتی آنها را می‌شناسد و معتقد است که روشی که اکنون غرب در پیش گرفته است، به جنگ منجر خواهد شد.

به نوشته هاآرتص واکنش ندادن جدی مقامات آمریکایی به سخنان رهبر ایران در مورد اسرائیل، اوضاع را بدتر کرده است. تنها دو روز بعد از سخنان رهبر ایران بود که آمریکایی‌ها واکنشی نه چندان جدی از خود بروز دادند.

کابوس نتانیاهو این است که توافق موقت ایران و 5+1 در ژنو، به ایران امکانی بی‌سابقه خواهد داد که هر زمان که اراده کرد به سوی سلاح هسته‌ای خیز بر دارد. در سناریوی مورد نظر نتانیاهو هر چند ایران، تعلیق غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم را می‌پذیرد ولی همزمان قطعات لازم برای ساخت بمب هسته‌ای را آماده می‌کند. نتانیاهو در گفتگو با رئیس جمهور روسیه نیز ادعاهایی از این دست را نیز مطرح کرده است.

به گمان نتانیاهو که توسط یک وزیر ارشد اسرائیلی نیز طرح شده است، بعد از امضای توافق در ژنو، ایران توسعه کلاهک موشک شهاب 3 برای توانایی حمل کلاهک اتمی و نیز چاشنی انفجاری بمب هسته‌ای را ادامه خواهد داد و بعد از آن در زمانی مناسب که بحران‌های بین‌المللی توجه دیگران را به خود جلب کرده است، ایران گام آخر را بر خواهد داشت.

در این شرایط، ناگهان همه 18 هزار سانتریفیوژ ایران در نطنز و فردو و از جمله هزار سانتریفیوژ پیشرفته‌تر ایران به کار خواهند افتاد و در عرض 26 روز از پنج تن اورانیوم غنی شده تا 3.5 درصد، مواد غنی شده تا 90 درصد برای تولید 3 تا 4 کلاهک هسته‌ای را آماده خواهند کرد. طبق ایده نتانیاهو، تا جهان به خود بیاید، ایران همه خطوط را گذرانده است.

به نوشته هاآرتص، نتانیاهو در حال تطبیق دادن خود با توافق موقتی است که ایران و 5+1 در حال طراحی هستند. وی از این به بعد بر مذاکرات شش ماهه ایران و 5+1 متمرکز خواهد شد که هدف آن رسیدن به توافق نهایی است. ترس نتانیاهو این است که مانند بسیاری از موارد پیشین، ایران چیزی را که به طور موقت به دست آورده است، دائمی خواهد کرد.

یعالون مدعی شد: ایران به دنبال ترویج و گسترش تروریسم در آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی است . آنها می خواهند تمدن غربی را به شکست بکشانند و به این منظور حاضرند حتی خود را فدا کنند.
موشه یعالون وزیر دفاع اسراییل در کنفرانس خبری پس از دیدار با همتای آمریکایی خود در کانادا بار دیگر با تکرار اتهامات نخ نمای رژیم صهیونیستی علیه ایران به قدرت های جهانی نسبت به توافق هسته ای با ایران هشدار داد.

به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه " جروزالم پست" یعالون روز جمعه پس از دیدار با چاگ هگل وزیر دفاع آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با اشاره به اینکه توافق روی میز و مورد بحث در ژنو سوییس با ایران یک توافق بد است، خواستار توقف کامل فعالیت های هسته ای ایران شد.

وی افزود:" منطقه خاورمیانه شاهد بی ثباتی است و پیش بینی می شود همچنان در سال های آینده نیز این بی ثباتی ادامه داشته باشد. ما از  تحولات مربوط به مذاکره با ایران در ژنو بسیار نگران هستیم چرا که معتقدیم توافقی که بر سر آن با ایران بحث می شود بسیار بد است و حتی اگر توافق نامه ای امضا شود ، هنوز خیلی راه است تا حکومت ایران را بین داشتن بمب و بقای حکومت مجبور به انتخاب کند."

وی آمریکا و اسراییل را دو متحد استراتژیک خواند و از همتای آمریکایی خود به دلیل فروش هواپیماهای v22 به اسراییل و تقویت ناوگان هوایی رژیم صهیونیستی تشکر کرد.

یعالون روز پنج شنبه نیز در دیدار با " رابرت نیکلسون " وزیر دفاع کانادا با ادعای اینکه افراط گرایی اسلامی با انقلاب اسلامی  ایران در سال 1979 تقویت شد،  ایران را مروج و حامی اصلی تروریسم بین الملل در جهان معرفی کرد.

وی با متهم کردن ایران به ایجاد بی ثباتی در خاورمیانه گفت که در هر جای خاورمیانه اگر بحرانی وجود داشته باشد، یک سر این بحران به ایران مربوط می شود.

یعالون مدعی شد: ایران به دنبال ترویج و گسترش تروریسم در آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی است . آنها می خواهند تمدن غربی را به شکست بکشانند و به این منظور حاضرند حتی خود را فدا کنند. 

وی افزود:" ایران با حمایت چتر سلاح هسته ای خود می خواهد فعالیت های تروریستی خود از جمله انفجار بمب کثیف در شهرهای مختلف کشورهای غربی را توسعه دهد.؛ از این رو نباید نسبت به اتمی شدن ایران مسامحه به خرج داد و برنامه هسته ای ایران باید متوقف شود.

 

 

 خبرگزاری شام تایمز از تشکیل گردانی موسوم به جهاد نکاح در سوریه خبر داد.
 
به گزارش ایرنا، این خبرگزاری پنج شنبه نوشت: پس از بحث و جدل در باره موضوع جهاد نکاح در سوریه، یک زن که خود را فرمانده گردان ˈزنان مجاهدˈ در سوریه، وˈ ملکه جنگجویانˈ نامیده، بیانیه این گردان با عنوان ˈنشاط نکاحˈ را قرائت کرد.
 
ˈبرخی سایت های متعلق به معارضان سوری، ویدیویی را پخش کرده اند که در آن این فرمانده زن، معروف به ˈملکه المحاربینˈ با استناد به آیاتی از قرآن کریم جهاد را در سوریه واجب می خواند.
 
این زن ادامه داده است: امروز همه از جمله کودکان مردان و پیرزنان، باید برای جنگ با نظام کافر سوریه و سقوط آن جهاد کنند.ˈ
 
وی افزوده است:تاسیس این گردان، برای مشارکت زنان در کنار مردان شریف سوریه ، برای آزاد سازی این کشور است.ˈ
 
وی گفته است: هر زنی که قادر به حمل سلاح است باید سلاح دست گیرد و کنار مردان بجنگد، و کسانی که نمی توانند سلاح در دست بگیرند باید در کارهای پشتیبانی مثل پختن غذا مشارکت کنند، و زنان دیگر نیز باید در جهاد نکاح که توسط علمای دین ثابت شده(!) مشارکت کنند.
 
کد خبر: ۳۵۹۵۰۳
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۶ - 23 November 2013
به روال هر ساله نشریه معتبر اکونومیست در ویژه‌نامه سالانه خود که در آستانه سال نو میلادی منتشر کرده است، پیش‌بینی خود از اوضاع اقتصاد جهان در سال پیش روی میلادی را اعلام کرده است. در این پیش‌بینی رشد اقتصادی، سرانه تولید ناخالص داخلی بر اساس دو معیار قیمت جاری و برابری قدرت خرید، نرخ تورم و جمعیت به تفکیک هر کشور آمده است. در این ویژه‌نامه همچنین دوازده کشوری که در سال 2014 دارای بالاترین رشد اقتصادی در جهان خواهند بود، معرفی شده‌اند. 

روزنامه دنیای اقتصاد در ادامه نوشت: بر این اساس سودان جنوبی با نرخ رشد 35 درصدی بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در سال 2014 به خود اختصاص خواهد داد. پس از آن مغولستان با اختلاف بسیار زیاد و با رشد اقتصادی 15.3 درصد رتبه دوم را به خود اختصاص خواهد داد. ماکائو با نرخ رشد 5/13 درصدی، سیرالئون با نرخ رشد 11.2درصدی و ترکمنستان با نرخ رشد 9.2 درصدی به ترتیب در رده‌های سوم تا پنجم جای خواهند گرفت. بوتان و لیبی هریک با رشد 8.8 درصدی ششمین و هفتمین کشور این رده‌بندی هستند که به طور مشترک رتبه ششم را به خود اختصاص خواهند داد و عراق، لائوس و تیمور لسته هر یک با نرخ رشد8.5 درصد هشتمین، نهمین و دهمین کشورهای این رده‌بندی هستند که به طور مشترک در جایگاه هشتم قرار خواهند گرفت. اریتره با نرخ رشد اقتصادی 8.0 درصد یازدهمین کشور است و پس ازآن زامبیا قرار دارد که بر اساس این پیش‌بینی در سال آینده رشدی 7.9 درصدی را تجربه خواهد کرد.
همانطور که در این فهرست کشورهای دارای بالاترین رشد اقتصادی مشخص است، قاره‌های آفریقا و آسیا در افتخار بیشترین رشد اقتصادی با هم شریکند. اما نکته مهم این فهرست این است که جای خالی نقش‌آفرین مهم در عرصه اقتصاد جهانی، یعنی چین در این میان خالی است. اکونومیست نرخ رشد اقتصادی چین در سال 2014 را 7.3 درصد پیش‌بینی کرده است. چین که مدت‌ها در این فهرست جا خوش کرده بود، اکنون به‌خاطر آنکه سرعت رشد خود را از دست داده و به کشوری با درآمد متوسط تبدیل شده است، در این فهرست غایب است. 

دلیل حضور کشورهایی که در فهرست کشورهای دارای سریع‌ترین رشد اقتصادی آمده‌اند، به‌این شرح است: جنگ (یا شاید صلح)، منابع طبیعی، شرط‌بندی. سودان جنوبی که در سال 2011 از سودان جدا شد، هنوز جای زیادی برای رشد دارد چون توسط ذخایر نفتش پشتیبانی می‌شود. مغولستان از رونق بخش معدن منتفع شده است و سیرالئون، ترکمنستان، تیمور لسته و زامبیا از استخراج ذخایری که به ترتیب عمدتا سنگ آهن، گاز، نفت و مس هستند بهره می‌گیرند. موتور اصلی رونق بوتان ، صادرات هیدروالکتریک این کشور به هندوستان است. 

ماکائو از منبع کازینوهایش به این رشد خواهد رسید. لیبی و عراق بازسازی‌های پس از جنگ را تجربه می‌کنند البته ثبات در این کشورها همچنان موضوعی است که در هاله‌ای از ابهام باقی خواهد ماند. آنچه در همه این کشورها مشترک است اندازه اقتصاد آنها است، یا بهتر بگوییم کوچکی اندازه اقتصاد آنها است. پنج کشور صدر این فهرست یا به عبارت دیگر پنچ کشوری که سریع‌ترین رشد اقتصادی را خواهند داشت، در مجموع طی سال 2014 رشد تولید ناخالص داخلی‌شان بالغ بر 130 میلیارد دلار خواهد بود. این رقم تنها حدود یک هشتادم اقتصاد چین است. 

در پیش‌بینی اکونومیست از رشد اقتصادی کشورها در سال 2014، برای ایران رشد یک درصدی پیش‌بینی شده است. بر این اساس، درآمد سرانه ایران به قیمت جاری 4850 دلار و بر اساس برابری قدرت خرید 12840 دلار خواهد بود. نرخ تورم ایران برای سال آینده میلادی 28 درصد پیش‌بینی شده است. بر این اساس جمعیت کشورمان هم 77.3 میلیون نفر خواهد بود. اکونومیست پیش‌بینی کرد: با حضور دولت آقای روحانی و سیاست نرمش در مذاکرات با غرب برای دستیابی به نتیجه، صادرات نفت به ثبات خواهد رسید، اما همچنان بسیار کمتر از ظرفیت‌ها خواهد بود و اقتصاد ایران تا حدودی قدرتی را که طی سال 2012 تا 2013 از دست داد، دوباره بازخواهد یافت. اما اسراییل و تندروها موانعی را برای مذاکرات ایران با غرب ایجاد خواهند کرد.
 
اختصاصی «تابناک» از ژنو (13)
مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در ژنو در حالی وارد چهارمین روز خود شده که چشم انداز رسیدن طرفین به توافق بیش از هر زمان دیگری روشن به نظر می رسد. در این میان، برخی منابع غربی مدعی شده اند به بندهایی از توافق مقدماتی که قرار است به امضای وزرای خارجه برسد دست یافته اند.
کد خبر: ۳۵۹۵۸۰
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۲ - 23 November 2013
جزئیاتی از متن توافق ایران و 1+5 از قول یک منبع غربیمذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در ژنو در حالی وارد چهارمین روز خود شده که چشم انداز رسیدن طرفین به توافق بیش از هر زمان دیگری روشن به نظر می رسد. در این میان، برخی منابع غربی مدعی شده اند به بندهایی از توافق مقدماتی که قرار است به امضای وزرای خارجه برسد دست یافته اند.

به گزارش «تابناک»، یک منبع غربی ادعا کرده که بر اساس متن توافقی که قرار است به امضای طرفین مذاکره در ژنو برسد، ایران ذخیره موجود اورانیوم 20 درصدی خود را از میان خواهد برد که این اقدام می تواند به شکل رقیق کردن یا تبدیل آن به چرخه های سوخت و یا پودر اکسید صورت می گیرد. 

این منبع غربی همچنین می گوید بر اساس توافق مذکور، ایران اجازه خواهد یافت به غنی سازی خود در سطوح پایین تر، یعنی 3.5 درصد ادامه دهد؛ اما در این زمینه نیز ایران موافقت خواهد کرد اورانیومی را که ظرف شش ماه آینده تولید می کند، رقیق کرده و یا به چرخه سوخت تبدیل کند و به این ترتیب، ذخیره این نوع از اورانیوم خود را نیز افزایش ندهد.

این دیپلمات غربی گفته منطق چنین توافقی آن است که ایران حاضر نیست حتی برای یک دوره شش ماهه غنی سازی اورانیوم خود را تعلیق کند. اما در عین حال، ایران حاضر است «ذخیره» اورانیوم سطح پایین خود را در این دوره ثابت نگه داشته و ذخیره اورانیوم سطح بالای خود را نیز به اشکال دیگر تبدیل کند. 

از سوی دیگر، ایران به هیچ وجه حاضر نشده ذخایر اورانیوم خود را برای تبدیل به سوخت به خارج از کشور انتقال دهد. 

افزون بر این، برخی دیگر از مقامات غربی می گویند که از ایران خواسته شده برای مدت شش ماه، کار ساخت رآکتور آب سنگین اراک را متوقف کند. 

از جمله دیگر مواردی که از ایران خواسته شده، این است که ایران از نصب بیشتر سانتریفیوژهای جدید نسل IR-2 خودداری کرده و تعداد 1000 عدد از این سانتریفیوژها را نیز که هم اکنون نصب شده اما هنوز به کار نیفتاده اند، راه اندازی نکند. افزایش بازرسی ها برای اطمینان یافتن از تعهد ایران به توافق، از جمله دیگر موارد اشاره شده در این توافق است. 

در صورتی که ایران با این موارد موافقت کند، از نظر غربی ها فضای لازم فراهم خواهد شد تا مذاکرات برای دستیابی به یک توافق دائمی ادامه پیدا کند. 

در مقابل، ایران طی دوره شش ماهه آینده، به 3.6 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود که در خارج از کشور بلوکه شده دسترسی خواهد یافت. افزون بر این، تحریم های مربوط به قطعات خودرو و مونتاژ خودرو، طلا و فلزات گرانبها، قطعات هواپیما و پتروشیمی نیز تخفیف خواهد یافت. 

با این حال، تحریم فروش نفت و تبادلات مالی فعلاً به قوت خود باقی خواهد بود. مقامات غربی معتقدند تحریم هایی که قرار است در این دوره شش ماهه برداشته شود، حدود یک پنج یا یک ششم مجموع آن چیزی را در بر می گیرد که ایران هم اکنون به واسطه تحریم ها از دست می دهد.

علاوه بر این، راهی ارتباطی موسوم به «کانال سبز» نیز راه اندازی خواهد شد که بر اساس آن، ایران بتواند کالاهای دارای استفاده بشر دوستانه و همچنین داروهای مورد نیاز را از طریق برخی بانک های مشخص خریداری نماید. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد