سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک تحلیل سیاسی از استان خوزستان

 

نظام آموزشی استان به کجا می رود؟ /چه کسی مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان می شود؟ (1)
نظام آموزشی خوزستان از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون 10 مدیرکل به خود دیده است. دوران سید موسی بلادیان با 15 سال و غلامحسین درآسیابی با کمتر از یک سال را می توان طولانی ترین و کوتاه ترین دوران مدیریت در آموزش و پرورش محسوب کرد.
اختصاصی شوشان: آنچه در نظام مدیریتی ایران مرسوم شده این است که با تغییر دولت ها ، مدیران نیز تغییر می کنند و این تغییر و تحولات از بدنه وزارتخانه ها شروع می شود و در نهایت به ادارات ، نهادها و سازمان های استان ها ختم می شود. آموزش و پرورش نیز از این امر مستثنی نیست و با استقرار دولت های جدید ، وزیر و مدیران کل نیز دستخوش تغییر شده اند.
نظام آموزشی خوزستان از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون 10 مدیرکل به خود دیده است. دوران سید موسی بلادیان با 15 سال و  غلامحسین درآسیابی با کمتر از یک سال را می توان طولانی ترین و کوتاه ترین دوران مدیریت در آموزش و پرورش خوستان محسوب کرد.
با تشکیل دولت اعتدال و انتخاب وزیر آموزش و پرورش دولت روحانی ، بار دیگر گمانه زنی ها برای انتصاب مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان آغاز شده و افراد مختلفی برای این سمت مطرح شده اند. رضا تقی زاده رییس اسبق اداره آموزش و پرورش شوشتر ، علیرضا شریفی مدیر کل اسبق بازرسی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان، علیرضا مسرور رییس اسبق مرکز آموزش ضمن خدمت معلمان خوزستان ، سیدجابر موسوی مدیرکل سابق فنی و حرفه ای خوزستان و.... از جمله گزینه هایی هستند که این روزها در برخی محافل نام آن ها مطرح شده که البته در این بین شانس تقی زاده برای تصدی این سمت بیشتر از همه است.

فارغ از این نام ها ، پایگاه خبری شوشان در نظر دارد در مطالب متعدد به واکاوی علل افت نظام آموزشی خوزستان بپردازد چرا که معتقدیم تا سیستم آموزشی اصلاح نشود و ضعف ها عیان نگردد ، گزینه های قوی نیز نمی توانند کاری از پیش ببرند.
در اولین قسمت از این سلسه مطالب ، نگاهی خواهیم داشت به روسای آموزش و پرورش خوزستان از ابتدای انقلاب تاکنون :

مدیران آموزش و پرورش خوزستان قبل از انقلاب اسلامی ایران


اولین مدیرکل زن آموزش و پرورش خوزستان

خانم اشرف مهشت اولین مدیرکل زن آموزش و پرورش خوزستان پیش از انقلاب اسلامی بود . وی بیست و پنجمین فردی بود که قبل از انقلاب و در زمان طاغوت بر صندلی ریاست آموزش و پرورش خوزستان تکیه زد.



مدیران آموزش و پرورش خوزستان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران




سید محمد کیاوش اولین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان



سید موسی بلادیان دومین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان



حسین وزیری سومین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان




سید موسی بلادیان چهارمین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان (دو دوره)



سید رسول پنجمین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان



عباس حیصمی ششمین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان



عبدالرسول عمادی هفتمین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان



سید جواد رضوی هشتمین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان



غلامحسین درآسیابی نهمین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان



رحمان فلاحی دهمین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان


یادی از اولین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان

سید محمد کیاوش که بعدها فامیل خود را به علوی تبار تغییر داد نخستین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان پس از انقلاب اسلامی بود که یک سال بر صندلی آموزشی خوزستان تکیه زد. وی  بعد از انقلاب چند سالی فرماندار آبادان بود و پس از ریاست بر آموزش و پرورش خوزستان ، از حوزه انتخابیه آبادان و سپس اهواز کاندیدای مجلس شد و رای آورد.  
سید محمد کیاوش  در قضیه بمبگذاری 7 تیر جانباز شد در حال حاضر نیز یک چشم خود را از دست داده و در تهران بستری است.
از جمله مسئولیت های وی پیش از انقلاب ، تصدی گری برنامه های دینی در رادیو ملی نفت آبادان بود. در آن زمان در آبادان چون رادیو مستقل از رادیوی سراسری بود به هر حال گزینش ها به سختی آنجا نبود، چون دایره انتشار امواج این رادیو هم چندان وسیع نبود. سید محمد کیاوش (علوی تبار)  عضو انجمن خانه و مدرسه بودند. وی به دلیل تأثیری که از آثار شهید مطهری و مرحوم شریعتی گرفته بودند در سخنرانی هایی که در رادیو ترتیب می دادند نکاتی را در این خصوص به مخاطبان رادیو منتقل می کردند. 
علوی تبار دبیر فرهیخته ای بودند و هوشمندانه از طریق رادیو این کار را انجام می دادند. در خاطراتی به نقل از یکی از دوستان وی ، آمده است: یادم هست که وقتی در سال 53 با دکتر شریعتی ملاقاتی دست داد و گفتم که اهل آبادان هستم، از جمله اولین سئوالاتی که ایشان از من پرسید این بود که " این آقای کیاوش کیست که حرف های ما را نقل قول می کند؟ ساواکی است؟" آقای علوی تبار با نام کیاوش در رادیو صحبت می کردند. خیلی برای دکتر شریعتی عجیب بود که کسی ساواکی نباشد و در رادیو آبادانی که وابسته به رژیم باشد  بتواند این حرف ها را بزند. مخصوصا پیامد انتشار مقالات دکتر شریعتی در کیهان آن روزها، ایشان را نسبت به انتشار آثار و افکارشان، مشکوک تر هم کرده بود.  من به ایشان گفتم که علوی تبار دبیر فرهیخته ای است و این شبهات در مورد ایشان جا ندارد و دکتر شریعتی به شدت علاقمند شد که ایشان را ملاقات کند. ظاهرا این ملاقات انجام هم شد.


دولت ها و روسای آموزش و پرورش خوزستان



بازرگان ( دولت موقت)


اولین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در دولت موقت


              
      محمد علی رجایی            آیت الله خامنه ای                    آیت الله رفسنجانی


   

دو مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در دولت های رجایی ، آیت الله خامنه ای و رفسنجانی




سید محمد خاتمی



           

مدیران کل آموزش و پرورش خوزستان در دوره اصلاحات




محمود احمدی نژاد




     

مدیران آموزش و پرورش خوزستان در دولت عدالت




دکتر روحانی






نمودار مکانی روسای آموزش و پرورش خوزستان

از 10 مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان از اول انقلاب اسلامی تاکنون ، فقط دو مدیرکل غیر بومی بودند. به گزارش شوشان ، سید محمد کیاوش اولین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان متولد زنجان و عبدالرسول عمادی هشتمین مدیرکل آموزش و پرورش نیز متولد بوشهر  است. زاد بوم سایر روسای آموزش و پرورش استان در نمودار ذیل مشخص شده است:



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد