امام جمعه اهواز: نقش عشایر در آزادسازی سوسنگرد تاریخی وحماسی بود
امام جمعه اهواز گفت: نقش عشایر در استقبال از رزمندگان اسلام وحمایت از آنان در حماسه آزادسازی سوسنگرد تاریخ وحماسی بود. آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری در خطبه های این هفته نماز جمعه اهواز افزود: درکنار نیروهای سپاه و ارتش این همکاری و حمایت عشایر بود که موجبات شکست مفتضحانه نیروهای دشمن را فراهم کرد و موجب توقف پیشروی دشمن به مناطق داخلی تر و تصرف اهواز شد.
وی با اشاره به اهمیت حماسه آزادسازی سوسنگرد افزود: رهبری با هوشیاری دستور آزادسازی این منطقه مهم را دادند زیرا اگر پس از سوسنگرد ،اهواز سقوط می کرد سرنوشت جنگ به گونه دیگری رقم میخورد.
ایت الله موسوی جزایری دربخش دیگری از سخنانش با اشاره به سالروز ارتحال علامه طباطبایی از نقش بی بدیل این شخصیت عالم وفرزانه در ارتقای علم فلسفه و تفسیردر مکتب تشیع تقدیر کرد و خاطرنشان کرد: ایشان درباب فلسفه وحکمت وتفسیر ونیز مقایسه فلسفه اسلام با غرب ونقد فلسفه غرب تلاشهای بسیاری نمود ودستاوردهای بسیار گرانبهایی نیز داشت.
وی با بیان اینکه خوب است که دانشگاهیان ما دراین زمینه از دستاوردهای علمی این علامه فقید بهره گیرند ،ادامه داد: وی همچنین شاگردانی مانند شهید مطهری،شهید بهشتی وشهید مفتح را داشتند که از فضلای سرامد تشیع وحوزه علمیه قم بودند.
آیت الله جزایری همچنین نوشتن تفسیر المیزان را یکی ازافتخارات این دانشمند نستوه برشمرد وگفت: ایشان زحمات طاقت فرسایی برای تدوین این آثار و ارتقای علوم مذکور متحمل شدند وتوانستند کمک شایانی به رشد علمی این علوم در حوزه علمیه قم کنند.
خظیب جمعه اهواز در بخش دیگری از خطبه ها به سالروز ارتحال علامه محمدتقی جعفری اشاره کرد و گفت: ایشان نیز از عالمان شاخص تشیع بودند که 120اثر از جمله شرح ایشان بر نهج البلاغه و شرحی برمثنوی معنوی برجای مانده که بسیار پربار وحکیمانه است. وی همچنین از برگزاری مجالس پرشکوه سوگواری امام حسین و یاران باوفایش در مناطق مختلف استان خوزستان تقدیر کرد.
خطیب جمعه دزفول: قیام امام حسین(ع) تشیع و اسلام را زنده نگه داشت
امام جمعه موقت دزفول گفت:امام حسین (ع) با قیام خود تشیع و اسلام را در جهان زنده نگه داشت و اگر پیام آوران عاشورا نبودند حکومت شیعی و تمدن اسلامی شکل نمی گرفت.
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در خطبه های این هفته نماز جمعه دزفول در مصلای امام علی (ع) این شهر با اشاره به دستاوردهای قیام امام حسین(ع) گفت:این قیام جهانی در تمدن سازی جهان اسلام نقش بسزایی داشته و موجب شد حکومت شیعی و تمدن شیعی با رشد علم و دانش در جهان شکل گیرد.
وی افزود:قیام امام حسین(ع) بر تمدن مدرن غرب نیز تأثیر بسزایی داشت به طوری که از قرن 11 تا 14 میلادی که عصر ترجمه کتب دانشمندان شیعی به شمار می رود کتابهای ابوریحان ،ابوعلی سینا،خوارزمی و دیگر دانشمندان شیعی به زبانهای مهم دنیا ترجمه شد.
رییس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران این پیشرفت های علمی را از برکات قیام امام حسین (ع) دانست و گفت:با قیام امام حسین (ع) در سال 61 هجری قیام ها وجنبش هایی با شعار یالثارات الحسین (ع) از جمله قیام مختار،جنبش توابین و قیام نفس زکیه شکل گرفت.
وی افزود:حکومت های علویان در طبرستان،عثمانی ها،حمدانی ها ، سربداران ،مرعشیان، مشعشعیان ، آل بویه ، فاطمیان و حکومت 228 ساله صفویان و بعد از آن نظام ناب شیعه جمهوری اسلامی همگی از برکات قیام امام حسین (ع) و جنبش های حسینی است.
حجت الاسلام خسروپناه دولت آل بویه را نخستین دولت بزرگ شیعی دانست وگفت:عمده تمدن علمی در این دولت شکل گرفت وبرای اولین بار دارالعلم،کتابخانه،آزمایشگاه ،پژوهشگاه و بیمارستان در این دولت راه اندازی شد.
وی اظهار داشت:برای نخستین بار هیأت های عزاداری در دولت آل بویه توانستند برای اهل بیت عزاداری کنند و عتبات عالیات برای نخستین بار در این دولت بازسازی و معرفی شد.
امام جمعه موقت دزفول خون امام حسین (ع) را منشأ توسعه ریاضیات،طبیات،جغرافیات،نجوم ،حوزه علمیه و دیگر علوم دانست وگفت:امام حسین (ع) به همه انسانهای آزاده چه مسلمان و چه غیر مسلمان تعلق داشته که باید از قیامش برای تشکیل یک تمدن نوین شیعی یاری گرفت.
حجت الاسلام خسروپناه به دستاوردهای نظام اسلامی در عرصه های مختلف علمی اشاره کرد و افزود:دانشمندان و محققان ایرانی در سایه تبعیت از قیام امام حسین(ع) توانستند به این دستاوردهای علمی دست یابند.
وی همچنین با تقدیر از عزاداری باشکوه مردم دزفول در روزهای تاسوعا و عاشورا هماهنگی هیأت های عزاداری در روزهای تاسوعا و عاشورا کار مشکلی است که باید با همکاری مسوولان انجام شود تا رنجشی به دنبال نداشته باشد.
امام جمعه موقت دزفول در ادامه به آغاز هفته بسیج اشاره کرد و گفت:بسیج یک نهاد بسیار مقدس است و انقلاب اسلامی نیز پیوند محکمی با بسیج دارد. وی با اشاره به ظرفیت بالای این نهاد مقدس گفت:نیروی مقاومت بسیج باید متناسب با نیاز جامعه توسعه یابد.
امام جمعه شوش: نهضت عاشورا بزرگترین حادثه تاریخ اسلام است
امام جمعه شوش نهضت عاشورا را بزرگترین حادثه ثبت شده در تاریخ اسلام معرفی کرد و گفت:این حادثه برای راهنمایی و هدایت بشریت همچون شمعی فروزان است.
حجت الاسلام سید محمدامام درخطبه های نماز جمعه این هفته شوش افزود: فرهنگ عاشورا ذخیره و سرمایه ای گرانقدر برای ایران اسلامی است که باید از آن به خوبی بهره گرفت.
وی با اشاره به مصیبت های وارده به امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) پس از واقعه عاشورا،گفت: امام سجاد (ع) و حضرت زینب(س) پس از قیام امام حسین (ع) نقش بسزایی در مهندسی فرهنگ عاشورا داشتند.
امام جمعه شوش اظهار داشت: روشنگری و خطابه های امام سجاد(ع) و حضرت زینب (س)، مکتب امام حسین(ع) و فرهنگ عاشورا را بیمه و در تاریخ آن را ماندگار کرد.
وی از عموم مردم متدین و مومن شهرستان شوش ،بویژه هیات های عزادار وجوانان که در رونق بخشی محافل و مجالس سوگواری امام حسین (ع) حضور داتشند تشکر و قدردانی کرد.
امام جمعه لالی : منشا بسیاری از گناهان غفلت از مرگ است
نماز جمعه شهرستان لالی به امامت حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدی در مسجد جامع این شهر اقامه شد. امام جمعه شهرستان لالی در خطبه اول خود با بررسی نامه حضرت علی علیه السلام به محمد بن ابی بکر منشا بسیاری از گناهان را غفلت از مرگ و غفلت از حساب و کتاب روز قیامت دانست .
وی در همین خصوص اظهار داشت که دنیا مانند مزرعه ای است که انسان باید با استفاده های درست و صحیح از آن موجبات کمال خود در آخرت را تهیه نماید . امام جمعه لالی در خطبه دوم ضمن گرامی داشت ایام عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین از تمامی عوامل و مجریان برگزاری مراسمات سوگواری دهه اول محرم در شهرستان تقدیر کرد و تاکید کرد که چنین اعمالی می تواند ذخیره بزرگی برای قبر و قیامت انسان ها باشد .
وی در ادامه به روز تجلیل از اسرا و مفقودین اشاره و با ذکر برخی از ایثارگری های آنان این روز را گرامی داشت .
وی در ادامه با گرامی داشت روز کتاب ، کتاب خوانی و کتابدار و به کتابخانه های موجود در سطح شهر اشاره و همگان را به استفاده هر چه بیشتر از این اماکن توصیه کرد . حجت الاسلام و المسلمین سید احمدی در انتهای سخنان خود با تسلیت به مناسبت فرارسیدن شهادت حضرت سجاد علیه السلام ابراز امیدواری کرد که برای این امام بزرگوار مجالس عزای مناسبی برپا و مردم نیز در آن ها حضور داشته باشند .