الآن وقتی در جایی گفته می شودخلیج عربی، همه ما فریاد مان در می آید که چرا نمی گویند خلیج فارس! و بعد سر و دست می شکنیم تا اثبات کنیم که این خلیج بطور تاریخی، پسوند فارس دارد و باید کلمه فارس در پس آن بیاید. این یک نوع نگرش به مسئله و روش یافتن پاسخ ها است که هم پر هزینه است و هم سبب می شود تا راه نگرش های جدید بسته شود. حالا فرض کنیم که هر روز هم بگویند و همه کشورهای عربی هم بگویند خلیج فارس، خب بعد چه می شود؟ این غرور ما چه راه درست و مناسبی را در جلوی ما می گذارد. بنده اطمینان دارم که کشوری مانند امارات که هنوز هم ادعای جزایر تنگه هرمز را دارد...
با کمال تاسف شاهد هستیم که سازمان عریض و طویلی مانند سازمان آب و برق خوزستان که بعد از شرکت نفت، دومین سازمان اداری، خدماتی و عملیاتی استان خوزستان است، هنوز برای تحلیل کارون به آمارهای سال های دور ارجاع می دهد و یا شرکت هایی مانند آبفا استان در خصوص آب اشامیدنی شهرهایی که از کارون تامین میگردند مشخصات واقعی آب این رودخانه در اختیار مردم مصرف کننده قرار نمی گیرد
شیما غرابی از کاربران خوزنیوز مطلب زیر را برای ما ارسال کرده است که متن آن در زیر می آید:
موضوع
کارشناسی دوباره روخانه کارون که در سایت خوزنیوز منتشر شده است، زمینه تازه ای را در خصوص مسائل زیست محیطی و نقش این رودخانه در زندگی مردم خوزستان مطرح می کند که درسال های گذشته مورد غفلت واقعه شده است.
ما مردم خوزستان عادت کرده ایم که همیشه با صدای بلند از چیزهایی حرف بزنیم که اطلاعات درست و به روز شده ای از آنها نداریم. البته مقصر ما نیستیم بلکه سازمان ها و ادارات بزرگ و کوچکی هستند که با وجود صدها و هزاران پرسنل تحصیل کرده و کارشناس، نه فقط آمار و اطلاعات خود را به روز نمی کنند بلکه با استفاده و معرفی آمار و مشخصات کهنه شده استان، همه را به اشتباه می اندازند. آماری که از رودخانه کارون توسط مشاوران انتقال آب مطرح می شود اصلا مناسبتی با واقعیات رودخانه کارون در بعد از پل شالو ندارد. مثل این است که منظره ای سرسبز و آباد را با نرم افزار کامپیوتری طراحی کنند و در مقطعی از یک بیابان بگذارند و سپس تحلیل کنند که این محل پتانسیل این را دارد که جمعیت زیادی را اسکان و غذا دهد.اگر نگوییم که این فریبکاری است، بطور حتم یک اشتباه بزرگ و فاجعه بار است.

با کمال تاسف شاهد هستیم که سازمان عریض و طویلی مانند سازمان آب و برق خوزستان که بعد از شرکت نفت، دومین سازمان اداری، خدماتی و عملیاتی استان خوزستان است، هنوز برای تحلیل کارون به آمارهای سال های دور ارجاع می دهد و یا شرکت هایی مانند آبفا استان در خصوص آب اشامیدنی شهرهایی که از کارون تامین میگردند مشخصات واقعی آب این رودخانه در اختیار مردم مصرف کننده قرار نمی گیرد.این ظلم بزرگی به مردمی است که در بدترین آب و هوای ایران و حتی جهان، زندگی می کنند ولی نمی دانند که آب خوردن آنها از چه کیفیتی دارد.
تا زمانی که تصویر رودخانه کارون در کتاب های مرجع این سازمان ها و شرکت ها بر پایه اطلاعات کهنه و غلط باشد، هرچه ما از این طرف فریاد می زنیم، آن طرف کار خودشان را می کنند. من نه مخالف آب رسانی به اصفهان هستم و نه دشمن اصفهان. اصفهان هم بخشی از وطن ماست و مثل همه ایرانی ها آن را دوست دارم. ولی بحث ما درباره اثرات فاجهع باری است که دارد اتفاق می افتد.مقاله آقای روزبه کردونی که در همین خوز نیوز منتشر شده است، بخوبی روشن می کند که چگونه بعضی از پروژه راه غلط را می روند و مملکت را با بحران مواجه می سازند.
آقای مقتدایی استاندار محترم، باید کارگروهی را برای کارشناسی مجدد کارون تعیین کنند و این کارگروه هرچه سریعتر با فراخواندن همه سازمان ها و ادارات ذیربط، با انتخاب یم مشاور معتمد و با تجربه، کار کارشناسی کارون را در همه ابعاد شروع کند. اینکه مرتب بگوییم نمی گذاریم اب را انتقال دهند، نه فقط حرف بی پشتوانه ای است بلکه ما را در نزد سایر مردم استان های زیر سوال می برد. ما باید با مدرک و با امار هایی که شک و تردیدی در آنها نباشد، فاجعه در حال اتفاق برای کارون را به همه مردم ایران توضیح دهیم و آن وقت است که می توانیم موضوع کارون را از یک موضوع درون استانی به یک موضوع ملی آنطور که هست، معرفی کنیم. باید این شعار را سرلوحه درخواست خودمان بکنیم: کارشناسی دوباره کارون یک فوریت ملی است.
یکی از اولیای دانش آموزان«بهبیدی» در گفتگو با خبرنگار خوزنیوز می گوید: فرزندان ما در مقطع تحصیلی ابتدایی و راهنمایی چندین سال است که از نبود آب آشامیدنی سالم و بهداشتی در مضیقه هستنتد و علیرغم پیگیر های متعدد از طرق مختلف به ویژه سازمان آب و فاضلاب روستایی شوشتر و نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی هنوز نتیجه ای نگرفته ایم و پس از گذشت افزون بر سه دهه از عمر انقلاب اسلامی و تجربه 11 دولت ...
خوزنیوز: 138 دانش آموز مقاطع ابتدایی و راهنمایی روستای بهبید در 30 کیلومتری شرق شوشتر از عدم دسترسی به آب آشامیدنی رنج می برند و این درحالیست که آب رودخانه کارون از کنار گوش این دانش آموزان می گذرد.
کارونی که ما خوزستانی ها بحق مدعی آن هستیم که نباید بیشتراز این مورد تهدید برداشت غیر اصولی استان های دیگر گردد و طی چند روز گذشته شاهد واکنش های گوناگون از طرف طیف های متفاوت استان بودیم تا جایی که پای خانم ابتکار نیز به ساحل کارون باز شد تا از برداشت غیر کارشناسی از موجودی این رودخانه مهم و تاثیر گذار جلوگیری بعمل آید والبته جمیع این تلاشها که غالبا از روی دلسوزی ومسئولیت پذیری در مقابل نسلهای آتی صورت گرفته قابل تقدیر است. اما مسئولین استان بویژه سازمان آب و فاضلاب روستایی باید به این نکته مهم نیز توجه داشته باشند که مادامی تلاشهای همه جانبه گروه های مردمی مورد قبول عامه است که موجودی آب رودخانه در جهت استفاده شهروندان استان قرار گیرد.
یکی از اولیای دانش آموزان«بهبیدی» در گفتگو با خبرنگار خوزنیوز می گوید: فرزندان ما در مقطع تحصیلی ابتدایی و راهنمایی چندین سال است که از نبود آب آشامیدنی سالم و بهداشتی در مضیقه هستنتد و علیرغم پیگیر های متعدد از طرق مختلف به ویژه سازمان آب و فاضلاب روستایی شوشتر و نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی هنوز نتیجه ای نگرفته ایم و پس از گذشت افزون بر سه دهه از عمر انقلاب اسلامی و تجربه 11 دولت؛ روستای ما که فاصله چندانی باشوشتر و پر آبترین رودخانه کشور یعنی کارون ندارد از نبود آب شرب که بی شک مایه حیات است محروم می باشد و در حال حاضر هر 15 روز یکبار بوسیله تانکرهای سیار آب مورد نیاز روستا تامین می گردد که به هیچ وجه مقدار آن برای 70 خانوار پر جمعیت که 138 دانش آموز دارد کافی نیست و آب ارسالی در حین حمل و نقل معمولا آلوده می گردد و کلرموجود نیز به علت فرار بودن در مخازن خانگی خاصیت خود را از دست می دهد و قطعا تولید بیماری نیز خواهد کرد.
یکی دیگر ازاهالی این روستا با انتقاد از نماینده شوشتر درمجلس شورای اسلامی و سازمان آب و فاضلاب روستایی شهرستان شوشتر در همین خصوص گفت:بارها و بارها اعلام کرده ایم که حاضریم بخشی از هزینه های مربوطه را پرداخت نمائیم ولی فرزندانمان از آب سالم و بهداشتی استفاده نمایند چرا که خط لوله آب شرب از چند قدمی این روستا به سمت روستا های همجوارعبورمی کند و علیرغم مکاتبات و جلسات متعدد با مسئولین زیربط هیچ نتیجه ای نگرفته ایم و معمولا عملکرد آنان درحد قول و قرار باقی می ماند.
یکی از دانش آموزان مقطع راهنمایی با نشان دادن داروهای خود گفت: بیمارهستم وهرساعت یک الی دوبارباید آب بنوشم تا بیماری خونی که به آن مبتلا هستم تحت کنترل باشد ولی نبود آب آشامیدنی در مدرسه علاوه بر مشکلات بهداشتی فراوان برای هم کلاسی هایم و دانش آموزانی نظیر من بسیار خطرناک است. وی درادامه افزود: دانش آموز راهنمایی به تناسب سن و سالش نسبت به دانش آموز ابتدایی به مقدارآب بیشتری نیاز دارد و بسیار مضحک و خنده دار است که هر روز صبح دانش آموزان علاوه بر کیف و کتابشان هر کدام یک بشکه با شکل و شمایل متفاوت حاوی آب آشامیدنی همراه دارند که با توجه به شرایط اقلیمی خوزستان گرم و ناگوار مورد استفاده قرار گیرد. وی در پایان از مسئولین زیربط خواست تا هر چه زود تر مشکل آب آشامیدنی این روستا مرتفع گردد.
گزارش/ جهانگیر ترکستانی