اسرائیل چگونه بمب هستهای ساخت؟(۱)
در سال ۱۹۵۴ فرانسه، در جنگی که در علیه ارتش «هوچیمین» در ویتنام داشت، شدیدا به دنبال ساختن بمب هستهای بود، زیرا ارتش «هوچیمین» را درحال پیروزی می دید و در صدد بود تا با ساختن و استفاده از بمبهای هستهای علیه مردم ویتنام از روش امریکا پیروی کند ..سرویس: بین الملل, سیاسی
در آن زمان مردم دنیا بسیاری از حقایق را نمیدانستند، از جمله اینکه این گونه نیست که رژیم اشغالگر قدس، بدون هیچ گونه پشتوانهای، یک چنین ریسک بزرگی را بنماید و همزمان با چند کشور عربی جنگی را آغاز کند. رژیم اشغالگر قدس از امریکا آموخته بود که اگر توان مقابله- با دشمنی همچون ژاپن- را نداشت با دو بمب اتمی که برسر مردم شهرهای هیروشیما و ناکازاکی فروریخت مردم آن دو شهر را نابود کرد و نتیجتا ژاپن را به تسلیم وادار کرد.
مردم دنیا نمیدانستند که اسرائیل نیز چنین تصمیمی دارد که اگر در جنگ با اعراب شکست خورد برای تضمین نهایی پیروزی در جنگ علیه اعراب از دو بمب هستهای ابتدایی که ساخته بود، استفاده نماید. البته کشورهای دیگری نظیر فرانسه نیز همین روش امریکا را درسر داشتند و دارند. به عنوان مثال در سال ۱۹۵۴ فرانسه، در جنگی که در راستای برنامههای استعماری خود علیه ارتش «هوچیمین» در ویتنام داشت، شدیدا به دنبال ساختن بمب هستهای بود، زیرا ارتش «هوچیمین» را درحال پیروزی می دید و در صدد بود تا با ساختن و استفاده از بمبهای هستهای علیه مردم ویتنام از روش امریکا پیروی کند لذا برای ساختن بمب هستهای از انگلیس یاری طلبید ولی قبل از کمکهای انگلیس به فرانسه، فرانسه دراین جنگ شکست خورد.
در گزارشات مختلف آمده است که «فرانسس پرین» که در سال ۱۹۴۹ یکی از اعضاء کمیسیون انرژی هستهای فرانسه بود. اطلاعاتی را درزمینه هستهای به اسرائیل می داده است. در همان ایام یک اسرائیلی که اطلاعاتی را درزمینه علوم هستهای داشته است و در آزمایشگاه ملی «لاس دالاموس» آمریکا کار میکرده است، از طریق او نیز اطلاعاتی در زمینه هستهای به اسرائیل منتقل شده است. هرچند فرانسه قبل از جنگ جهانی دوم در زمینه تحقیقات هستهای فعالیت داشت ولی در این زمینه از آمریکا، شوروی، انگلیس و حتی کانادا بسیار عقب افتاده بود.
اسرائیلیها اظهار میدارند که در دهه۵۰ میلادی، فرانسه تامین کننده اصلی تسلیحات اسرائیل بود. درضمن، فرانسه در حال از دست دادن موقعیت خود در کشورهای مستعمره خویش درشمال آفریقا بود و اسرائیل از طریق جهودانی که دراین کشور زندگی میکردند، اطلاعات ارزشمندی را دراختیار فرانسه میگذاشت تا فرانسه بتواند به فرمانروایی خود در این کشورهای مستعمره ادامه بدهد. نکته دیگر اینکه در اکتبر سال ۱۹۵۶ فرانسه، انگلیس و اسرائیل با یکدیگر علیه مصر در ارتباط با کانال سوئز متحد شدند.
اسرائیلیها میگویند که موضوع کانال سوئز و کنترل آن توسط مصر و همچنین قراردادی که مصر با چکسلواکی در سال ۱۹۵۵ بسته بود، باعث شد تا اسرائیل به دنبال تولید سلاح هستهای باشد. اسرائیلیها همچنین اظهار میدارند که بستن تنگه تیران توسط جمال عبدالناصر در۱۹۵۳ باعث شد تا بنگوریون– اولین نخست وزیر اسرائیل- دستور دهد اسرائیل به دنبال گسترش سلاحهای هستهای وشیمیایی باشد. زیرا اسرائیلیها از همان سال ۱۹۴۸ به دنبال سلاح هستهای بودهاند.
این موضوع به هیچ وجه نمیتواند صحت داشته باشد، اسرائیلیها می گویند که شش هفته قبل از عملیات کانال سوئز، شیمونپرز که درآن زمان مدیر کل وزارت دفاع [و در اصل، وزارت جنگ] اسرائیل و همچنین دستیار بنگوریون بود به همراه برگمن، دیداری با اعضاء کمیسیون انرژی هستهای فرانسه داشتند. بن گوریون، شیمون پرز و برگمن؛ پدران هستهای اسرائیل خوانده میشوند و دیدار این سه تن با فرانسویان به منظور کمک به اسرائیل در راستای فعالیتهای غیر صلحآمیز هستهای اسرائیل بوده است.
در سپتامبر ۱۹۵۶ فرانسه و اسرائیل دیداری دیگر درخارج از پاریس پیرامون فعالیتهای هستهای اسرائیل داشتند. در هفتم ماه نوامبر ۱۹۵۶، جلسه سری بین گلدامایر– وزیر امور خارجه اسرائیل–و شیمونپرز و نیز کریسشن پینیو وزیر امور خارجه فرانسه همچنین موریس بورگهمنوری وزیر دفاع فرانسه برگزار شد. در این جلسه شیمون پرز از فرانسویها قول گرفت تا اسرائیل را در گسترش سلاح هستهای یاری دهند. بعد در اکتبر ۱۹۵۷ زمانی که موریس بورگه به پست نخست وزیری فرانسه رسیده بود- سرپرست برنامههای هستهای اسرائیل– رابطه بسیار نزدیکی با موریس بورگه منوری داشته است. اسرائیلیها همچنین میگویند از دیدگاه استراتژی دیموله و ژنرال دوگل؛ اسرائیل یک جایگاه خاصی داشت، به این دلیل که یک اسرائیل هستهای میتوانست به عنوان یک نیروی متقابل در برابر مصر محسوب شود، زیرا مصر علنا به شورشیان در الجزایر کمک می کرد تا علیه نیروهای فرانسوی بجنگند.
بر این اساس، فرانسه خواهان یک اسرائیل هستهای در مقابل مصر بود. نکته دیگر اینکه فرانسه، خود، خواهان بمب هستهای بود و آمریکا صادرات بعضی اقلام- نظیر کامپیوترهای پیشرفته که فرانسه را در ساختن بمب هستهای کمک میکرد– را از آمریکا به فرانسه ممنوع کرده بود. لذا، اسرائیل دراین راستا به فرانسه کمک میکرد، بدین صورت که کامپیوترهای پیشرفته را از آمریکا خریداری میکرده و بعد به فرانسه ارسال می نمود. در هرصورت فرانسه– بهطور محرمانه- مرکز هستهای دیمونا را درصحرای نقب در جنوب فلسطین اشغالی در نزدیکی بیرشیبا، احداث کرد. مهندسین و تکنسینهای فرانسوی که مرکز هستهای “مارکول” را در فرانسه ساختند. مرکز هستهای دیمونا را نیز در اسرائیل بنا نمودند. یک شرکت فرانسوی به نام «سان» مراکز جداسازی پلوتونیم را درفرانسه و اسرائیل ساخت.
اسرائیل چگونه بمب هستهای ساخت؟(۲)
برای چندین سال، اسرائیل مطالب کذبی را درباره فعالیتهای پایگاه هستهای دیمونا اظهار میداشت. از آن جمله اینکه این مکان یک کارخانه منگنز است و در مواردی حتی این پایگاه هستهای را به عنوان یک کارخانه نساجی معرفی مینمود...
به گزارش صاحب نیوز: برای چندین سال، اسرائیل مطالب کذبی را درباره فعالیتهای پایگاه هستهای دیمونا اظهار میداشت. از آن جمله اینکه این مکان یک کارخانه منگنز است و در مواردی حتی این پایگاه هستهای را به عنوان یک کارخانه نساجی معرفی مینمود. در اواخر سال ۱۹۵۸ هواپیماهای جاسوسی یو-۲ امریکایی تصاویری را از سایت دیمونا تهیه کردند و آنرا به عنوان یک سایت هستهای معرفی کردند. در سال۱۹۶۰ که دوگل رئیس جمهور فرانسه شد، تصمیم گرفت تا سایت هستهای دیمونا را برای مدتی به حالت تعلیق درآورد ولی با رایزنیهایی که سردمداران اسرائیلی صورت دادند، بالاخره در نوامبر ۱۹۶۰ دوباره سایت دیمونا از حالت تعلیق خارج شد و فرانسویها به کمکهای خود در ارتباط با این سایت ادامه داند؛ البته ناگفته نماند که تا آن زمان، وجود این سایت هستهای، برای دنیا ناشناخته بود. و دنیا –به جز تعداد معدودی از فرانسویان، انگلیسیها وامریکاییها- فکر نمیکردند که اسرائیل یک سایت هستهای برای تولید سلاح هستهای دارد و کمتر کسانی از این حقیقت آگاه بودند.
کندی تنها مانع جدی که موساد آن را برداشت.
دو سال بعد از اینکه هواپیماهای جاسوسی امریکا تصاویری از سایت دیمونا تهیه کردند، وزارت امور خارجه آمریکا در تاریخ دوم دسامبر ۱۹۶۰ اعلام کرد اسرائیل یک سایت هستهای محرمانه دارد و در روزنامه نیویورک تایمز این خبر را منتشر کرد. در تاریخ ۲۱ دسامبر ۱۹۶۰ بن گورین -نخست وزیر وقت اسرائیل– اعلام کرد اسرائیل درحال ساخت یک نیروگاه ۲۴ مگاواتی هستهای میباشد و تمام فعالیتهای هستهای اسرائیل صلحآمیز است. این قضیه زمانی اتفاق افتاد که رئیس جمهور آمریکا، جان اف کندی، بود و او با فعالیتهای غیرصلح آمیز اسرائیل مخالفت میکرد و اینگونه اظهار میداشت؛ که اگر ما به اسرائیل اجازه دهیم فعالیتهای غیرصلحآمیز داشته باشد، آن وقت به چین نمیتوانیم بگوییم در زمینه هستهای، فعالیت غیرصلحآمیز نداشته باشد. این موضوع، تنشی را بین آمریکا و اسرائیل (زمان کندی وبن گورین) ایجاد نمود. هرچند اسرائیل اجازه داد تا یکبار، دو فیزیکدان به اصطلاح آمریکایی، به نامهای ایسادورایسک ربایویوجین ویگنر- که هر دو از جهودان اروپایی بودند که بعد ازجنگ جهانی دوم به آمریکا مهاجرت کرده بودند- بازدید سرسری از سایت دیمونا داشته باشند، ولی بن گورین به شدت، با بازرسی دائمی و منظم بازرسین بینالمللی از سایت هستهای دیمونا مخالفت مینمود.
اسرائیلیها میگویند آخرین تصمیم آمریکا واسرائیل براین شد که فعالیتهای هستهای اسرائیل، صلح آمیز باشد و اسرائیل اجازه دهد تا دو بار درسال، بازرسین آمریکایی از سایت هستهای اسرائیل دیدن کنند که این بازرسی از ۱۹۶۲ آغاز و تا سال ۱۹۶۹ ادامه داشت. نکته اساسی این است که بازرسینی که به سایت دیمونا میرفتند، فقط ازطبقه فوقانی این سایت بازدید میکردند و از طبقات زیرین این سایت، بازدیدی به عمل نمیآمد، زیرا شاید نمیدانستند که طبقات زیرینی هم درآن سایت وجود دارد که فعالیتهای غیرصلحآمیز هستهای اسرائیلی، در طبقات زیرین این سایت صورت میگیرد؛ هرچند که طبق برنامه، باید دو بار درسال، از سایت بازدید میشد. مشکل اصلی و معضل اساسی اسرائیل، جان اف کندی بود، که او نیز به دستور بنگورین توسط عوامل موساد کشته و بعد از او تمام روسای جمهور آمریکا–حتی لیندن جانسون که معاون کندی بود و بعد از ترور کندی، او درجایگاه کندی قرار گرفت- با تمام فعالیتهای غیرصلحآمیز هستهای اسرائیل موافق بودند و آمریکا کماکان، آب سنگین را برای فعالیتهای هستهای اسرائیل،به اسرائیل ارسال میداشت.
نکاتی که درباره این سایت بعدها افشا شد شامل؛ طبقه فوقانی این سایت هستهای، دارای اطاقهای کنترل مصنوعی، عاریه و گول زنندهایی بوده است. طبقات پایین این سایت هستهای – بخش مخفی سایت میباشد که فرایند مجدد پلوتونیوم دراین طبقات زیرین صورت میگیرد. قبل از بازدید بازرسین از این سایت هستهای جلوی آسانسورهایی که به طبقات زیرین میرفت با یک دیوار، آجری پوشانده میشد و بازرسین تصور نمیکردند که طبقات زیرزمینی هم وجود دارد. درهرصورت، اسرائیل برای چندین دهه به فعالیتهای غیرصلح آمیز هستهای خود ادامه داده و میدهد عضو ان.پی . تی نیز نیست و دنیا هم در برابر آن سکوت کرده است، ولی در مقابل جمهوری اسلامی ایران ایستادهاند و تحریمهایی را علیه ایران اعمال مینمایند؛ هرچند آژانس بینالمللی انرژی هستهای و بازرسین آژانس از فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران خبر میدهند.