کارشناس مراقبت از کودکان مرکز بهداشت خوزستان بیشترین علت مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال استان را در مرحله اول ناهنجاریهای مادرزادی و در مرحله دوم سوانح و حوادث اعلام کرد.
مژگان فطورچی گفت: در سال ۹۱، ۳۲ درصد علت مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال ناهنجاریهای مادرزادی بوده است که با توجه به رواج ازدواجهای فامیلی در استان خوزستان این مساله از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی ادامه داد: آزمایشهای ژنتیک پیش از ازدواج از راهکارهایی است که میتواند از متولد شدن کودکان دارای ناهنجاری جلوگیری نماید. همچنین در دوران بارداری با تایید ناهنجاری جنین، مجوز سقط صادر می شود.
این کارشناس کودک، علت ۲۲ درصد مرگ و میر کودکان در استان خوزستان را ناشی از سوانح و حوادث اعلام کرد و گفت: نوع حوادثی که منجر به مرگ کودکان استان خوزستانی میشوند عمدتا حوادث ترافیکی و خفگیها است.
وی توضیح داد: خفگی کودکان، معمولا ناشی از غرقشدگی، افتادن در گودالهای آب و خفه شدن شدن کودک در سطلها و منبعهایی است که در بعضی خانهها برای ذخیره آب نگهداری میشوند.
فطورچی اضافه کرد: حوادث ترافیکی منجر به مرگ کودکان نیز به دلیل نشاندن کودک در صندلی جلوی خودرو به جای صندلی کودک بوده است و یا سوانحی نظیر عقب رفتن خودرو توسط راننده و برخورد با کودک.
وی به خانوادهها توصیه کرد: خانواده باید در منزل و محیط بیرون فضایی امن برای کودک ایجاد نمایند و با جلوگیری از دسترسی او به لوازم خطرناک و مواد مضر مانند قرصها و داروها از بروز حوادث جبرانناپذیر جلوگیری کنند.
کارشناس مراقبت از کودکان مرکز بهداشت خوزستان هفته کودک را هفته ای برای سهیم کردن کلیه سازمان ها در امر ساخت جامعه ای است که کودک از لحاظ سلامت جسمی و روانی در آن تأمین شود.