سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

شرط جدید آمریکا برای شرکت ایران در مذاکرات صلح سوریه

 

با حصول توافق میان روسیه و آمریکا بر سر خلع سلاح شیمیایی سوریه و پیشگیری از بروز جنگ در این کشور، چشم انداز برگزاری کنفرانس بین المللی صلح برای سوریه از هر زمانی جدی تر شده است. در این میان، دولتمردان آمریکایی شرطی جدید را برای حضور ایران در این کنفرانس مطرح کرده اند.
کد خبر: ۳۴۹۷۸۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۴ - 08 October 2013
شرط جدید آمریکا برای شرکت ایران مذاکرات صلح سوریه
با حصول توافق میان روسیه و آمریکا بر سر خلع سلاح شیمیایی سوریه و پیشگیری از بروز جنگ در این کشور، چشم انداز برگزاری کنفرانس بین المللی صلح برای سوریه از هر زمانی جدی تر شده است. در این میان، دولتمردان آمریکایی شرطی جدید را برای حضور ایران در این کنفرانس مطرح کرده اند.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری «رویترز»، ایالات متحده اعلام کرده در صورتی که جمهوری اسلامی ایران موافقت خود را با «بیانیه ژنو» که ناظر بر فرایند تشکیل دولت انتقالی در سوریه است بپذیرد، مخالفتی با حضور ایران در کنفرانس بین المللی صلح سوریه ندارد.

در بیانیه ژنو که در تاریخ 30 ژوئن 2012 صادر شد، تلاش شده بود تا راه حلی دیپلماتیک برای بحران سوریه یافت شود. این بیانیه از سوی آمریکا، روسیه، کشورهای اروپایی و همچنین عراق و ترکیه مورد تأیید قرار گرفت. این در حالی است که ایران به این کنفرانس دعوت نشده بود.

روسیه و آمریکا در ماه مه سال جاری موافقت کردند با برگزاری کنفرانس دیگری در ژنو با عنوان «ژنو 2»، زمینه اجرایی شدن توافق سال گذشته را فراهم نمایند. بر اساس بیانیه ژنو، باید مقدمات شکل گیری یک دولت انتقالی در سوریه ایجاد شود. با این حال، این بیانیه درباره امکان باقی ماندن بشار اسد در قدرت سکوت کرده است.

بر اساس این توافقنامه، دولت انتقالی مذکور باید با همکاری مشترک دولت دمشق و گروه های اپوزیسیون تشکیل شود. این در حالی است که ایالات متحده با ارائه تفسیری متفاوت از آن، امکان بقای اسد در قدرت را رد می کند.

به هر حال، «ماری هارف»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اکنون اظهار داشته در صورتی که ایران موافقت خود را بیانیه اولیه ژنو اعلام کند، بیش از گذشته از حضور این کشور در کنفرانس صلح سوریه استقبال خواهد کرد.

در مجموع، این شرط جدید در حالی از سوی آمریکا مطرح می شود که باور اغلب تحلیلگران، کنفرانس صلح سوریه بدون حضور بازیگران موثر جهانی و منطقه ای، از جمله ایران، اصولاً شانسی برای موفقیت نخواهد داشت. گفتنی است در کنفرانس قبلی ژنو، عدم موافقت آمریکا با حضور ایران سبب شد روسیه نیز با حضور عربستان در این کنفرانس مخالفت کند تا بدین شکل توازن متحدان و مخالفان دولت سوریه در کنفرانس بیشتر حفظ شود.
 
 
 
وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی مدعی شد:
درحالی که تا پیش از این سران رژیم صهیونیستی معتقد بودند که تحریم ها بر علیه ایران به تنهایی پاسخگو نیست و نیاز به یک تهدید نظامی جدی و عملی برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران وجود دارد، در آخرین اظهار نظر یکی از مقامات این رژیم مدعی شده است که ایران تا 18 ماه آینده دچار فروپاشی اقتصادی خواهد شد.
کد خبر: ۳۴۹۷۹۸
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۹ - 08 October 2013
ایران تا 18 ماه دیگر دچار فروپاشی  اقتصادی میشود
درحالی که تا پیش از این سران رژیم صهیونیستی معتقد بودند که تحریم ها بر علیه ایران به تنهایی پاسخگو نیست و نیاز به یک تهدید نظامی جدی و عملی برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران وجود دارد، در آخرین اظهار نظر یکی از مقامات این رژیم مدعی شده است که ایران تا 18 ماه آینده دچار فروپاشی اقتصادی خواهد شد.

به گزارش تابناک، وزیر امور اطلاعات و استراتژی رژیم صهیونیستی، یووال استینیتز مدعی شده است که ایران تا 18 ماه آینده به فروپاشی اقتصادی دچار خواهد شد.

وی که در سالن همایش های بگین- سادات سخن میگفت ادعا کرده است که طی 18 تا 24 ماه آینده تحریم های بین المللی منجر به زیانی 100 میلیارد دلاری بر اقتصاد ایران خواهد شد که تولید ناخالص داخلی در حدود 450 میلیارد دلار به شکل سالانه دارد.

وی همچنین اشاره کرده است که اکنون نرخ تورم در ایران برابر با 40 درصد و نرخ بیکاری در حدود 25 تا 30 درصد است که در میان جوانان تا 40 درصد نیز میرسد. ارزش ریال ایران در حدود 180 درصد کاهش پیدا کرده و رشد اقتصادی این کشور نیز به منفی 5.4 درصد رسیده است.

وی ادعا کرده است که تحریم ها منجر به آن شده است که ایران با شدت از سیستم مالی بین الملل محروم شود که این امر تجارت را برای ایران به شدت مشکل ساخته است. وی بر همین اساس مدعی شده است که اقتصاد ایران تا یک سال و نیم دیگر به فروپاشی کشیده خواهد شد.

وی صراحتا بیان کرده است: فشارها تاثیر خود را گذاشته و موثر بوده اند. اگر به این فشار یک تهدید نظامی نیز اضافه شود، نتیجه مورد نظر حاصل خواهد شد.

وی ادعا کرده است که: ترکیبی از تهدید نظامی و دیپلماسی همانند سوریه که این کشور را متقاعد به نابودی سلاح های شیمیایی اش کرد، درمورد ایران نیز جوابگو خواهد بود. سوریه به خوبی حقیقت این شعار را نشان داد که هرچه قدر فشار بیشتر باشد شانس دیپلماسی برای موفقیت بیشتر است.

وی در حالی سخن از فشار و دیپلماسی همزمان گفته است، که این دقیقا تکرار مکرراتی است که نتانیاهو نخست وزیر این رژیم طی روزهای گذشته آن را بیان داشته. اینکه اسرائیل تا زمانی موافق دیپلماسی و گفتگو با ایران است که ایران قابلیت تولید سلاح هسته ای را نداشته باشد.

گفتنی است که سران رژیم صهیونیستی، طی هفته های اخیر و بعد از سفر روحانی و هیئت همراهش به نیویورک به شدت در انزوای دیپلماتیک قرار گرفته و درصدد آن هستند که با تبلیغات رسانه ای بر علیه ایران، نیات و دستاوردها تیم دیپلماتیک کشور را به زیر سوال ببرند.

کد خبر: ۳۴۹۷۴۲
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۵ - 07 October 2013
هفته نامه اشپیگل آلمان در گزارشی مدعی شده است که ایران از بیم انهدام جت های جنگنده ارتش سوریه در اثر حمله احتمالی خارجی اجازه استقرار هواپیماهای جنگی سوریه در خاک خود را داده است.

به گزارش نواندیش اشپیگل به نقل از یک گزارش اطلاعاتی محرمانه سازمان اطلاعات آلمان با ادعای این خبر نوشت ایران همچنین تیم های ویژه ای به منظور حمایت از حکومت بشار اسد در برابر حملات مخالفان به این کشور اعزام کرده است.

این گزارش اطلاعاتی می افزاید در قرار داد نظامی که در نوامبر سال 2012 بین ایران و سوریه امضا شده اجازه استقرار هواپیماهای جنگی سوریه در ایران و امکان استفاده از آنها در صورت لزوم مورد توافق قرار گرفته است.

طبق اعلام دولت سوریه از آغاز ناآرامی ها و جنگ داخلی این کشور نیروی هوایی سوریه 37 هلی کوپتر و 24 جت جنگنده خود را در جریان درگیری ها از دست داده است که از این تعداد 40 فروند از سوی نیروهای مخالف مسلح حکومت سوریه سرنگون شده و 21 فروند نیز در پایگاه های متعلق به ارتش سوریه منهدم شده اند.

همچنین از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه 400 نفر از کادر نیروی هوایی سوریه، کشته، متواری و یا دستگیر و اسیر شده اند. نیروی هوایی سوریه از 60 هزار نیروی کادر و 20 هزار نیروی ذخیره تشکیل شده است و بدنه اصلی نیروی هوایی این کشور از هواپیماهای میگ روسی است.

 

بر اساس آماری که این محقق ارائه می کند، در کل، جنگ ایران و عراق، 680 هزار کشته داد که 180 هزار آن عراقی و 500 هزار کشته آن نیز ایرانی بودند. همچنین این جنگ، بیش از یک میلیون 800 هزار مجروح و معلول برجای گذاشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وول ابزرواتور در صفحاتی دیگر، گفت وگویی را با پی یر رازو، نویسنده کتابی با عنوان «جنگ ایران و عراق، اولین جنگ خلیج فارس» منتشر کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ؛ به اعتقاد این محقق مؤسسه تحقیقات استراتژیک نظامی در فرانسه، که پیش از این کتاب هایی درباره جنگ های دیگر جهان منتشر کرده، جنگ ایران و عراق، مادر و سرمنشأ، تمامی جنگ های بعد از خود در خلیج فارس است.

او می گوید: این جنگ طولانی ترین جنگ قرن بیستم و خونبارترین جنگ خاورمیانه به شمار می آید.

بر اساس آماری که این محقق ارائه می کند، در کل، جنگ ایران و عراق، 680 هزار کشته داد که 180 هزار آن عراقی و 500 هزار کشته آن نیز ایرانی بودند. همچنین این جنگ، بیش از یک میلیون 800 هزار مجروح و معلول برجای گذاشت.

به اعتقاد پی یر رازو، جنگ ایران و عراق، ژئوپولیتیک منطقه خاورمیانه را تغییر داد و به حضور نیروهای خارجی از شوروی و سپس روسیه گرفته تا چین و آمریکا، در این منطقه نظمی دیگر بخشید.
 
 
 
 
دیوید ایگنیشس در واشنگتن پست:
درحالیکه دیپلماسی ایران و آمریکا اوج می گیرد، نخست وزیر اسرائیل در مورد مذاکرات ابراز نگرانی می کند. اکنون نگاهی به 40 سال گذشته و پیش درآمد و مقدمه جنگ اسرائیل و اعراب بسیار ارزشمند است. وقتی مجموعه ای مشابه از اتفاقات و شرایط رخ داد:
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دیوید ایگنیشس تحلیلگر مشهور آمریکایی که با رئیس جمهور ایران در سفر نیویورک مصاحبه کرده بود، طی یادداشتی در واشنگتن پست نوشت:  درحالیکه دیپلماسی ایران و آمریکا اوج می گیرد،  نخست وزیر اسرائیل در مورد مذاکرات ابراز نگرانی می کند. اکنون نگاهی به 40 سال گذشته و پیش درآمد و مقدمه جنگ اسرائیل و اعراب بسیار ارزشمند است. وقتی مجموعه ای مشابه از اتفاقات و شرایط رخ داد:

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، نزدیک به یکسال پیش از اغاز جنگ 6 اکتبر سال 1973، انور سادات رئیس جمهور مصر وارد مذاکرات سری با امریکا برای دستیبابی به توافق میان کشورش و اسرائیل شده بود.

تحقیقات جدید یک گروه اسرائیلی نشان می دهد که جنگ 1973 قابل پیشگیری بود البته اگر فرصت بهتری به دیپلماسی داده می شد.

"ییگال کیپنیس" در کتاب جدیدش با عنوان "1973 ، جاده ای به سوی جنگ" می نویسد: سران وقت اسرائیل موفق به فهم واقعیت ها نشدند و با غرور،نخوت، بی بصیرتی سیاسی و اعتماد به نفش بیش از اندازه عمل کردند.

اسرائیل همواره نگران مذاکره آمریکا با دشمنانش بوده است. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ضمن ایراد اتهاماتی علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل به حسن روحانی حمله کرد و گفت که او به پیشنهاد رئیس جمهور ایران به اوباما در مورد مذاکره ایمان ندارد.

چنین نگرانی نسبت به مذاکرات از سوی اسرائیلی ها در سال 1973 وجود داشت. در ان زمان دیپلماسی سری آمریکا توسط هنری کسیجر مشاور امنیت ملی ریچارد نیکسون رهبری می شد.

کسینجر نامه نگاری محرمانه ای را با مصریان در اوریل سال 1972 اغاز کرده بود و قدم بعدی را در مارس 1973 با برگزاری نشستی محرمانه در آمورنگ نیویورک با حافظ اسماعیل مشاور امنیت ملی سادات برداشت.

به نوشته ی کیپنیس، سادات آماده ی مذاکرات رسمی در سپتامبر 1973 بود. اسماعیل به کسینجر گفته بود: ما فکر می کنیم که پیش از سپتامبر باید فاز مقدماتی دستیبابی به توافق را طی کرده باشیم.

کسینجر با موفقیت ییتژاک رابین و سیچا دیمیز سفرای اسرائیل در واشنگتن را در جریان امور گذشت. این گفتگوها آنقدر حساس بود که اسرائیلی ها در آن از کسینجر با عنوان "شائول" و از نیکسون با عنوان "رابرت" یاد می کردند.

اما سران اسرائیل نگران بودند.  کیپنیس نوشته است: گلدا مایر نخست وزیر اسرائیل مصمم به جلوگیری از وقوع مذاکرات بود. از نگاه او، سادات غیرقابل باور و یک دشمن بود.

در 6 اکتبر، کسینجر کلافه بود. کیپنیس می نویسد: یش از 8 ماه از اطلاع یافتن او از قصد سادات برای شروع پروسه ای دیپلماتیک گذشته بود. او از درخواست سادات برای دستیابی به توافقی در سپتامبر اگاه بود. چندین بار در جندین ماه گذشته، کسینجر از اسرائیل خواسته بود که به او اجازه اغاز مذاکرات را دهند اما هر بار جواب "نه" شنیده بود.

ارزیابی متکبرانه مایر از مصر تا حدی شکل گرفته از سوی اشرف مروان مامور سیا در حلقه ی اطرافیان سادات بود.

مروان شش بار به اشتباه هشدار داد که مصر در آستانه ی ورود به جنگ است. زمانیکه او روز پیش از آغاز درگیری ها هشدار نهایی را  داد، هیچ کس او را جدی نگرفت. اسرائیلی ها اکنون در مورد او تشکیک کرده و گفته اند که ممکن است مامور دوجانبه بوده باشد.

ماجرای سال 1973 دردناک است چراکه می دانیم چطور از آب درآمد. شاید سادات نمی توانست بدون توان روانی ناشی از حملات جسورانه اش در کانال سوئز در شش اکبتر به صلح برسد.

یک مقام اسرائیلی می گوید: مصر پیش از آغاز توافق صلح با ما، نیازمند فرصتی بود تا چهره ی خود را پس از افتضاح 1967 بازسازی کند.

به نوشته کیپنیس، کسینجر به میر گفت: من نمی خواهم کسی را سرزنش کنم اما در طول سال 1973 پیشگیری از جنگ امکان پذیر بود.

اکنون آنطور که نتانیاهو در مورد ایران فکر می کند، او با معضلی شبیه به آنچه مایر مواجه بوده روبرو شده است: آیا پیشنهاد صلح از سوی ایران به آمریکا جدی است؟ اگر بخواهیم درسی از سال 1973 بگیریم، آن است که آزمودن این جدیت از طریق مذاکرات ارزشمند است.
 
 
صالحی خبر داد:
کاش مسئولینی که اینجا حاضر بودند می‌گفتند که طی چند روز گذشته جلوی چه اقدامات جدی را که قصد ضربه زدن به کشور را داشت گرفته‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان انرژی اتمی از خنثی‌سازی تعدادی از این اقدام‌ها طی چند روز گذشته خبر داد.

به گزارش انتخاب ؛ علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در نخستین گردهمایی فرماندهان یگان‌های حفاظت سازمان‌ها، پلیس راه‌آهن و فرودگاه‌های کشور با تأکید بر اینکه کشور در مسیری قرار دارد که طی روزهای آینده از دستاوردهای بزرگی رونمایی خواهد شد گفت: از نیروهای امنیتی می‌خواهم که مراقب مرزهای کشور باشند چون احتمال خرابکاری در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: 4 نفر از این افراد در زمان بزنگاه دستگیر شدند و بازجوییها از آنها ادامه دارد. اکنون نیز اجازه دهید بیشتر در این مورد اطلاع رسانی نکنم چرا که این افراد در مراحل بازجویی هستند اما باید باز هم تاکید کنم که تمامی فعالیت این افراد تحت نظر قرار داشت.

وی تأکید کرد: کاش مسئولینی که اینجا حاضر بودند می‌گفتند که طی چند روز گذشته جلوی چه اقدامات جدی را که قصد ضربه زدن به کشور را داشت گرفته‌اند.

صالحی ادامه داد: دشمن همیشه در پی ضربه زدن به تأسیسات هسته‌ای کشور است به همین منظور وظیفه یگان حفاظت سازمان انرژی اتمی بسیار سنگین است.

رئیس سازمان انرژی هسته‌ای در ادامه به برخی از وظایف یگان‌های حفاظت این سازمان اشاره کرد و گفت: حفاظت فیزیکی تأسیسات، تهیه مواد لازم از معادن، حمل مواد پرتوزا و تأمین امنیت مراسم و همایش‌ها از جمله وظایف یگان حفاظتی سازمان انرژی اتمی به شمار می‌رود.

وی از تغییر لباس فرم یگان‌های حفاظت سازمان انرژی اتمی طی چند روز گذشته خبر داد و گفت: ساختار جدید این یگان طراحی شده و برای تصویب به نیروی انتظامی فرستاده شده است.

صالحی یگان حفاظتی سازمان انرژی اتمی را یگانی گسترده خواند و تأکید کرد: نیروهای این یگان در بیش از 10 استان مشغول خدمت هستند.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بر اساس اطلاعاتی که داشتیم قبل از سال 92 به این اطمینان رسیدیم که سال 92 سال پر خیر و برکتی خواهد بود به طوری که در ماه‌های آینده شاهد رونمایی از دستاوردهای بزرگی خواهیم بود و کشور در مسیر جدیدی قرار خواهد گرفت.


 
جان کری گفت که روابط رو به بهبود آمریکا و ایران به معنای آن نیست که وانشگتن از درخواست های خود نسبت به برنامه هسته ای ایران عقب نشینی کند یا بساط سیستم دفاع مشوکی خود در اروپا را جمع آوری کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واشنگن پست در تحلیلی از سخنان روز گذشته وزیر خارجه آمریکا نوشت: جان کری گفت که روابط رو به بهبود آمریکا و ایران به معنای آن نیست که واشنگتن از درخواست های خود نسبت به برنامه هسته ای ایران عقب نشینی کند یا بساط سیستم دفاع مشوکی خود در اروپا را جمع آوری کند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» وزیر خارجه ایران که ماه گذشته در سازمان ملل با جان کری دیدار کرد روز یکشنبه گفت که آمریکا باید پیشنهادات جدیدی را در مذاکرات هسته ای اکتبر ارائه کند.

کری ظاهرا این پیشنهاد را رد کرد و گفت که ایران همچنان به آخرین پیشنهاد ارائه شده توسط آمریکا، روسیه و دیگران در ماه فوریه پاسخی نداده است.

جان کری پس از دیدر با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه بیان داشت: ما منتظر دیدن رویکرد جدید ایران هستیم. وی اضافه کرد: ما از سخنان مطرح شده در نیویورک و تعاملات اخیر دلگرم شدیم.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران ماه گذشته در نشست عمومی سازمان ملل اظهار داشت که برنامه هسته ای ایران خطرناک نیست و کشورش با بازرسان برای اثبات آن همکاری خواهد کرد.

وی همچنین گفت که تحریم ها نتیجه عکس دارد و باید خاتمه یابد.

در این میان، یک خبرنگار روس از کری پرسید که آیا آب شدن یخ های دشمنی آمریکا و ایران بدان معنی است که دیگر به سیستم دفاع موشکی امریکا در جهت حفاظت از اروپا نیازی نیست.

واشنگتن پست در ادامه نوشت: روسیه سال های سال است که با این طرح آمریکا مخالفت کرده است. آمریکا اصرار دارد که این برنامه دفاعی است و هدف از نصب آن ایران است اما سران روسیه این اظهارات را زیر سئوال برده اند.

کری در پاسخ بیان داشت: درحالیکه واشنگتن علاقمند به بررسی احتمال حل و فصل برنامه هسته ای ایران از طریق مذاکره است اما خیلی زود است که بگوییم،  آب شدن یخ ها که در سازمان ملل آغاز شد، منجر به تغییری در سیاست امریکا می شود یا خیر.

وی اضافه کرد: گفتگوهای رد و بدل شده در جلسات و تماس تلفنی نشان دهنده ی نزدیکی نیست.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: این نشان دهده یک فرصت و گشایش پنجره و دری برای گفتگو است.
 
 
 
 
 
 
نیویورک تایمز گزارش داد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
درحالی که ایران بارها بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود تاکید کرده است نیویورک تایمز طی گزارشی نوشت: این سوال مطرح است که آیا ایران می خواهد به یک کره شمالی بزرگ تبدیل شود، یا آرزوی تبدیل شدن به یک چین فارسی را در سر دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم نیویورک تایمز طی گزارشی نوشت: ایران برای اینکه بتواند یک رابطه کاری در همه حوزه ها با غرب ایجاد کند، باید در سیاست هسته ای خود تجدید نظر کند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران هم به عنوان گرگی در لباس میش و هم به عنوان میشی در لباس گرگ توصیف شده است و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی  محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران را گرگی در لباس گرگ توصیف کرده است. اما نکته مهم در اینجا روحانی یا احمدی نژاد نیست، بلکه مهم آن چیزی است که خواست اصلی حکومت ایران و هدف آن از دستیابی به انرژی هسته ای است. اکنون این سوال مطرح می شود که آیا ایران می خواهد به یک کره شمالی بزرگ تبدیل شود، یا آرزوی تبدیل شدن به یک چین فارسی را در سر می پروراند؟

رهبری کره شمالی معتقد است که سلاح های هسته ای خطر تغییر رژیم در این کشور را کاهش می دهد، اما در عین حال، انزوای ناشی از سیاست هسته ای پیونگ یانگ، موجب عقب ماندن سطح زندگی مردم این کشور شده است.

به گزارش تسنیم، ایران بارها بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود تاکید کرده و گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی انحراف ایران در این زمینه را نشان نداده است.

این روزنامه آمریکایی افزود: اما ایران کره شمالی نیست. دولت ایران نمی تواند مردم خود را در انزوا نگه دارد. تصمیم ورود مجدد به مذاکرات هسته ای با غرب نشان می دهد که بازیگران اصلی قدرت در ایران معتقدند که حکومت دیگر نمی تواند با وضع فعلی تحریم ها کنار بیاید. زیرا آنها کره شمالی نیستند. تحریم ها اقتصاد ایران را تهدید می کند و موجب بروز نارضایتی هایی نیز در داخل کشور شده است. اما ایران تا چه اندازه حاضر است نسبت به سیاست هسته ای اش نرمش نشان دهد؟ آیا آنها حاضرند یک سلاح قوی را برای حضور قدرتمند مجدد در جامعه بین المللی فدا کنند و مانند چین به یک نیمه دوست، نیمه دشمن، نیمه شریک تجاری و نیمه رقیب ژئوپلتیک برای آمریکا تبدیل شوند؟ باید منتظر ماند و دید.

سرهنگ مارک میکلبی، نظامی بازنشسته و از نویسندگان مقاله «یک روایت استراتژیک ملی» برای ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت: «ما تاکنون مدت ها تلاش کرده ایم تا با استفاده از ابزارهای کنترلی ایران را مهار کنیم و این واقعیت را فراموش کرده ایم که ما در حقیقت می خواهیم ایرانی ها و به خصوص نخبگان صاحب قدرت در این کشور رفتار خود را تغییر دهند.»

یکی از مشاوران سابق دبیرکل پیشین سازمان ملل در این باره گفت: «اگر ما به اندازه کافی محتاط و استراتژیک هستیم و به اشتباه خود در ارزیابی توانایی مان برای تطبیق دادن کشورها با خواست خودمان پی برده ایم، آنگاه باید شروع به دیدن ایران به عنوان یک چین احتمالی جدید در منطقه خاور میانه کنیم... در عین حالی که از تمامی سختی های مسیر رسیدن چین به وضعیت فعلی پس از سفر نیکسون (رئیس جمهوری پیشین آمریکا) آگاه هستیم.»

وی خاطرنشان کرد، این پروسه مطمئنا دارای فراز و نشیب ها و سختی هایی خواهد بود، اما می تواند منجر به بازگشت تدریجی ایران به اقتصاد جهانی شود و ضمن بهبود وضعیت آموزش نسل جوان متعلق به طبقه متوسط جامعه، «موجب ظهور یک ایران دارای مراکز مختلف قدرت شود. البته این نقطه آرمانی نیست. ما مایلیم شاهد تغییرات سریع تر و تبدیل ایران به یک جامعه آزاد واقعی باشیم. اگر آشتی با غرب بتواند بهانه لازم برای گرفتاری با دشمنان خارجی را از حکومت این کشور بگیرد، ایران ممکن است شاهد مسیری به سوی اصلاحات باشد...درست مانند چین.

وی ادامه داد، البته من نسبت به اینکه حکومت ایران بتواند به چنین اجماعی در داخل برای رسیدن به یک انتقال مشابه چین برسد شک دارم. اما در آن زمان همین تردید ها در مورد چین نیز وجود داشت.

نیویورک تایمز در پایان نوشت: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در این زمینه خط مشی درستی را اتخاذ کرده است: عدم لغو تحریم ها در ازای چیزی کمتر از تعطیلی هرگونه جنبه نظامی فعالیت های هسته ای ایران. این تنها توافقی است که ارزش دستیابی را دارد و تنها مسیری است که اگر ایران می خواهد حقیقتا به یک چین جدید در خاورمیانه تبدیل شود، باید آن را طی کند.
 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد