سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

 

جلوی این جریانات گرفته نشود ترور خواهند کرد

خاتمی: حوادث مهرآباد سازماندهی شده بود

 

8 مهر 1392 ساعت 22:56

گروه سیاسی: رئیس دولت اصلاحات حوادث پیش آمده در حاشیه استقبال از رئیس جمهور را سازماندهی شده دانست و هشدار داد: اگر جلوی جریانات تخریبی گرفته نشود مثل زمان اصلاحات می‌شود که اوایل این طور بود و بالاخره منجر به ترور شد.


به گزارش روابط عمومی دفتر سید محمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات با انتقاد شدید از حوادث پیش آمده در حاشیه استقبال از رئیس‌جمهور در فرودگاه مهرآباد، این جریانات تخریبی را سازماندهی شده و نه خودسر دانست و با بیان اینکه مطمئنم رهبری راضی به این کارها نیستند، هشدار داد: اگر جلوی جریانات تخریبی گرفته نشود مثل زمان اصلاحات می‌شود که اوایل این طور بود و بالاخره منجر به ترور شد.

حجت الاسلام خاتمی در دیدار با جمعی از ایثارگران و جانبازان و آزادگان گفت: یکی از بهترین خاطرات من سال ٨٣ بود که در دانشگاه تهران به عنوان رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی و دومین مقام کشور صحبت می کردم و دانشجویان اعتراض‌های تندی کردند و من مطمئن بودم جوانی که بلند شده و اعتراض می کند ذره‌ای نگران نیست که با او برخورد خواهد شد؛این فضا باید گسترده‌تر شود. رئیس دولت اصلاحات هشدار داد: نقد با تخریب متفاوت است. اگر جلوی جریانات تخریبی گرفته نشود مثل زمان اصلاحات می‌شود که اوایل این طور بود و بالاخره منجر به ترور شد.

وی ادامه داد:این جریان خشونت گرای بی‌منطق نقد نمی‌کند تخریب می کند. این جریان درموقعیتی که رییس جمهور رفته و از ملت و عزت آن دفاع می‌کند و مورد تایید رهبری است به روش هایی که به شدت مورد نقد مقام معظم رهبری است به تخریب دولت دست زده‌اند. نمونه اش در قم بود، اینجا دوباره این مسائل تکرار می شود که قابل قبول نیست. فعلا کاری ندارم به اینکه نیت‌ها چیست؟ممکن است خیر بوده باشد گرچه اینها را خودسر نمی‌دانم بلکه آنرا سازماندهی شده می‌دانم.

خاتمی با بیان اینکه وزارت اطلاعات و قوه قضاییه مسئول است که این امر را پیگیری کنند، تصریح کرد: من از آقای روحانی دفاع نمی‌کنم بلکه از حق ملت، مصلحت و امنیت ملت دفاع می کنم، این جریانات امنیت ملت را به هم می‌زنند تعداد اقدام کنندگان کم است ولی زور شان زیاد است!

رئیس‌جمهور اسبق کشورمان ادامه داد: وجود این جریانات طالبانی، خشن، نشانه آزادی بیان و آزادی فکر نیست، نشانه تخریب و دهن کجی به آرای ملت و تصمیمات رهبری و فضایی است که در جامعه ما ایجاد شده است. با بیان اینکه جنگ خیلی کلمه زشت و نفرت آوری است و آثار و نتایجش بسیار مصیبت بار و خسارت آور است، اظهار داشت:اما اغلب یا در بیشتر موارد جنگ سبب می شود زیبایی های بزرگی هم آفریده شود، چون جنگ دو سو دارد یکی کسی که زور می گوید و ظلم و تجاوز و توسعه طلبی می کند و از حقوق خودش پا فراتر می گذارد و قصد تصاحب چیزهایی دارد که متعلق به دیگران است و راه و روش خشونت و خون و زور و سلاح را در پیش می گیرد و این نهایت زشتی است که در جنگ وجود دارد.

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: ولی طرف دیگر کسی است که دفاع می کند، دفاع می کند از سربلندی ،استقلال و عزت و اینجاست که در دل جنگ زشت و نفرت آور، زیبا ترین زیبایی ها آفریده می شود؛انسانی که برای عزت خودش می ایستد یعنی جان می دهد که عزت او پایمال نشود جان می دهد که ملت او حقیر و وابسته نشود جان می دهد که خاک و سرزمینش آزاد بماند جان می دهد که مردم بتوانند در درون مرزهای خودشان کریمانه آزادانه و بزرگوارانه زندگی کنند؛خیلی ارزشمند است او از همه چیز خودش می‌گذرد تا همه چیز را از ملتش نگیرند این زیبایی هایی است که شهیدان و ایثارگران و جانبازان و آزادگان ما خلق کرده‌اند.

خاتمی تاکید کرد: ایثارگری ابزار نیست هدف است، ایثارگری اگر ارج نهادن اخلاق و فداکاری است برای مساله‌ای که بزرگ‌تر از خود انسان است و تسلط بر نفس برای اینکه به یک هدف بزرگ غیر از هدفی که در محدوده زندگی شخصی هست برسیم (که روح اخلاق هم همین است) حرمت نهادن به ایثارگری این است که اخلاق را در جامعه درست بکنیم.

خاتمی یادآور شد:«من بارها گفته‌ام اینجا هم می‌گویم ظاهرا در سال 64 بود که دوستان ما در جنگ چند میلیارد پول دلار می‌خواستند. کل در آمد کشور 6 میلیارد دلار بود یعنی بیش از کل درآمد، برای اداره جنگ بودجه می‌خواستند؛این امکان نداشت اما به خاطر دارم بیش از نیمی از کل درامد ارزی کشور در اختیار جنگ گذاشته شد و با حدود 3 میلیارد دلار آقای موسوی مملکت را اداره کرد.

خاتمی تصریح کرد: با این مقدار پول ، دشوار بود که کارهای عمرانی زیادی بشود ولی در عین حال می‌بینیم که در همان دوران جنگ، بسیاری از آبادانی‌ها صورت گرفت و جامعه نیز بخوبی اداره شد، انتظار این بود پس از جنگ ما همه امکاناتمان در مسیر ساختن بکار بیفتد .

آنها می خواستند ویران کنند وکردند ما بایستی بسازیم آنها می خواستند کل ملت ما را اسیر کنند ما می خواستیم طبق قانون اساسی آزادی ها را در جامعه گسترش دهیم.آنها می خواستند حق حاکمیت مردم بر سرنوشت را بگیرند ما می خواستیم با تقویت انتخابات و مجلس شورای اسلامی یااین حق را بیشتر تثبیت کنیم در دوران سازندگی با اینکه مملکت ویران بود ولی کارهای خوبی صورت گرفت.

وی با طرح این پرسش که اگر آن کارها و کارهایی که در دولت پس از آن شد، نبود، مملکت امروز در چه وضعی بود؟، اظهار داشت: این راه‌ها، بندرها، سدها و زیر بناهای دیگر با چه خون دلی در دوران سازندگی ساخته شد و در دوران اصلاحات تقویت شد و در این هشت سال نمی‌خواهم بگویم، خرابکاری می گویم با عدم تدبیر واقعا زمینه‌های پیشرفت مملکت مسدود شد اما با تمام این اوصاف، از نظر زیرساخت‌ها، کشور با کارهای صورت گرفته از بعد از جنگ تاکنون در وضعیت خوبی به سر می‌برد.

خاتمی با بیان اینکه مهمترین وجهه اصلاحات این بود و الان هم هست که چهره رحمانی دین را نشان بدهد ، گفت:الان هم معتقدم این درگیری ها کشتارها بخصوص شیعیان عزیز که دارند کشته می‌شوند، ناشی از دیدگاه‌های تنگ نظرانه و ارتجاعی و غلطی است که از اسلام وجود دارد و دشمن خارجی هم از اینها سوء استفاده می‌کند. دید روشن بینانه، دید رحمانی، دید انسانی از دین بسیار مهم است.

خاتمی ادامه داد: ما که حکومت اسلامی داریم می‌خواهیم چه چهره‌ای از اسلام در دنیا نشان دهیم؟ چهره خشونت، ترور، زدن، بستن، ارتجاع، جریاناتی که جز کشتار و کشتن انجام نمی دهند یا اینکه ما نماینده صلح در دنیا هستیم؟

رئیس موسسه بین المللی گفت‌و گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، تاکید کرد: امروز خوشحالیم که آقای رییس جمهور به سازمان ملل می‌رود و ندای صلح می‌دهد آن هم نه از موضع ذلت که از موضع عزت! ما نمی‌خواهیم با دنیا جنگ کنیم، ما نمی‌خواهیم با دنیا تنش داشته باشیم، حقوقی داریم که روی آن می‌ایستیم؟ ملت منافعی دارد که از آن کوتاه نیامده و نمی‌آییم.اما آیا روش تشدید دشمنی‌ها درست است ؟ آیا روش نشان دادن چهره خشن و بهانه دادن به دست آنها که فشار را بیشتر کنند، تنگنا را زیادتر کنند، تشدید کنند و به اسلام هراسی و ایران هراسی دامن بزنند درست است؟

وی با بیان اینکه با نشان دادن چهره صلح آمیز و انسانی اسلام است که می شود خیلی از دشمنی‌های غرب را افشا کرد و جلوی آنها را گرفت، تصریح کرد: امروز ما خشنودیم که این رویکرد، یعنی رویکرد اصلاح امور و تدبیر امور و رویکرد حرمت مردم، رعایت حقوق مردم و رعایت آزادی‌های مردم در داخل و هم تنش زدایی و صلح خواهی در خارج با تکیه بر مصالح و منافعی که مملکت ما در حال غالب شدن است.

رئیس‌جمهور اسبق کشورمان تاکید کرد: چرا باید این طور حساب کنیم که منطقی رفتارکردن یعنی گذشتن از حقوق ملت؟ خیر اینگونه نیست، آنچه مهم است تامین حقوق ملت است و اگر خشونت گرایی و جنگ گرایی سبب بشود این حقوق ضایع شود این ضد انقلاب و غیر انقلابی است. وی افزود: غرب باید ستمی که به این ملت شده است بپذیرد و حاضر باشد از آن دست بردارد و حقوق ایران را بشناسد، البته که ایران هم باید نهایت تلاشش را برای ایجاد اعتماد بیشتر و گسترش این اعتمادبکند، غرب هم عملا رسیده است به اینکه ایران نمی‌خواهد بمب بسازد.

رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد: بنده به عنوان کسی که توسعه فناوری هسته‌ای در زمان ما بود اعلام می‌کنم اتهام ایران به اینکه قصد دارد سلاح اتمی بسازد نارواست. اگر حقوق قانونی ما طبق قوانین بین الملل شناخته شود، این طرف هم بهانه دست آنها ندهیم که الحمدالله این دولت در این مسیر حرکت می کند، می‌توان امیدوار بود که بتوان گامی در جهت حل مسائل برداریم و کشور را از این مشکلاتی که در داخل و خارج دارد اندک اندک نجات دهیم.


کد مطلب: 17257

آدرس مطلب: http://baharnews.ir/vdcbz5b8.rhbzspiuur.html

بهار نیوز

  http://baharnews.ir

 

 

بررسی تاریخ ، سابقه و آینده یک شعار؛
شعار معروف «مرگ بر آمریکا» چه می‌شود؟
 
 
 
کد مطلب : 17285
گروه سیاسی- رسانه‌ها: سایت عصرایران نوشت: ​« آیه قرآن نازل نشده که همیشه شعار مرگ بر آمریکا سر دهیم. همان طور که در آن روزها با روس ها برخورد کردیم و دیگر شعارندادیم با آمریکا نیز می توانیم همان طور برخورد کنیم.» این سخنان را حجت الاسلام محمد تقی رهبر امام جمعه اصفهان بیان کرده است.
شعار معروف «مرگ بر آمریکا» چه می‌شود؟
سخنانی واقع بینانه که اتفاقا چون از روحیه مداراجویانه غالب روحانیون انتظار می رود شگفت آور نیست اما این گفتار بر آن است تا یادآور شود «مرگ بر آمریکا» نه تنها آیه قرآن نیست که شعاردوران انقلاب اسلامی ( نیمه دوم سال 1357) یا دست کم شعار رایج و غالب آن دوران نبوده و بعدتر رواج یافته است. با این حال در پی مکالمه بی سابقه حسن روحانی رییس جمهوری اعتدال گرای ایران با باراک اوباما رییس جمهوری ایالات متحده در پنجم مهر ماه 1392 در نیویورک برخی از اصول گرایان ایرانی در داخل نگران نوع انطباق این رخداد با شعار «مرگ بر آمریکا» و سرنوشت آن هستند. در نگاه این عده «مرگ بر آمریکا» یکی از اصول ثتبیت شده دیپلماسی جمهوری اسلامی تلقی می شود و نگران اند که تحولات اخیر این شعار را به محاق ببرد یا گرفتار غبار کند.اما آیا واقعا «مرگ بر آمریکا» یکی از اصول لایتغیر و عدول ناپذیر است و سیاست خارجی ما بر این شعار استوار؟
اشاره به چند واقعیت پاسخ این پرسش را روشن می کند:

انقلاب اسلامی در سال 1357
به گواه دیده ها و شنیده ها و تاریخ انقلاب در نیمه دوم سال 57 که تظاهرات اعتراضی افزایش یافت شعار " مرگ بر آمریکا " – با همین واژه ها - شنیده نمی شد. این شعار در واقع «پسا انقلابی» است. زیرا در سه راه پیمایی بزرگ و اصلی تاسوعا و عاشورا و اربعین حسینی در سال 57 نیز این شعار شنیده نمی شد. اعلام انزجار مردم انقلابی از دولت آمریکا خصوصا به سبب کودتای 28 مرداد 1332 در قالب شعارهایی علیه جیمی کارتر رییس جمهوری وقت و نسبت دادن شاه به آمریکا و مشخصا با این شعار ابراز می شد: «این شاه آمریکایی اعدام باید گردد». این شعار نیز سر داده می شد: «چین، شوروی، آمریکا - دشمنان خلق ما». شعاری که به منزله مرزبندی آشکار با امپریالیسم ، چپ مارکسیستی و مائوئیست ها بود.

26 دی

پس از فرار شاه در 26 دی 1357 شعار «بعد از شاه نوبت آمریکاست» نیز بر سر زبان ها افتاد که بیشتر ساخته گروه های چپ بود تا مذهبی ها. این شعار بر روی دیوارها نقش بست اما هنوز به مرگ بر آمریکا بدل نشده بود. برخی گروه های سیاسی نیز اطلاعیه های خود را با این عبارت به پایان می رساندند:« مرگ بر امپریالیسم جهانی به سرکردگی آمریکا».همین شعار بود که بعد از پیروزی انقلاب در 22 بهمن 57 اندک اندک به «مرگ بر آمریکا» تبدیل شد.

موضع سنای آمریکا

در خرداد 58 مجلس سنای آمریکا علیه اعدام سران رژیم پهلوی در ایران موضع گرفت. پس از آن آیت الله منتظری در اطلاعیه ای از دانش آموزان و دانشجویان خواست علیه این موضع گیری در روزهای سوم و چهارم خرداد ماه راه پیمایی کنند.
در این اطلاعیه آمده بود: «این همه انسان شریف و بی پناه سال هاست که در فلسطین و لبنان با حمله های وحشیانه اسراییل -عامل آمریکا - شهید می شوند. گویا اینان انسان نیستند و مشمول حقوق بشر قرار نمی گیرند ولی امثال نصیری، هویدا و القانیان با آن همه جنایت مورد ترحم سنای آمریکا واقع شده اند، عجبا از این قضاوت های مدعیان حقوق بشر... .»

راهپیمایی در تهران و دیگر شهرها برگزار شد و سخنران تهران اکبر هاشمی رفسنجانی بود. یک روز بعد هاشمی در خانه اش در دزاشیب تهران ترور شد و هرچند گروه فرقان مسوولیت آن را بر عهده گرفت اما به نطق ضد آمریکایی سخنران نسبت داده شد. با این حال در تظاهرات سوم و چهارم خرداد 58 در تهران و شهرستان ها موضع سنای آمریکای تقبیح شد.دو روز قبل از آن هم آیت الله طالقانی گفته بود: «سال هاست اسراییل مردم فلسطین را زیر رگبار مسلسل گرفته و صدای آمریکا بلند نمی شود اما درباره اعدام هویدا سر و صدا می کنند... ما از توپ و تشر آمریکا نمی ترسیم. مردم به ما می گویند برای ما پیروزی انقلاب مطرح است نه پول درآوردن و خوب زندگی کردن. حتی حاضریم روزه سیاسی بگیریم تا امپریالیسم را سر جایش بنشانیم.»

هفته بعد هم دکتر ابراهیم یزدی وزیر امور خارجه دولت موقت در گفت و گو با روزنامه کویتی الانبا تهدید کرد: « اگر آمریکا به مداخله در امور داخلی ایران ادامه دهد و از شناسایی انقلاب ایران سرباز زند روابط خود را با این کشور قطع خواهیم کرد.»هم زمان، او اعلام کرد دولت ایران «والتر کاتلر» را به عنوان سفیر پیشنهادی آمریکا نمی پذیرد. روابط تیره شده بود اما «مرگ بر آمریکا» شنیده نمی شد.

روز قدس

در اولین راهپیمایی روز قدس به ترتیب مهندس بازرگان نخست وزیر، عبدالحلیم خدام وزیر خارجه وقت سوریه، آیت الله خامنه ای و محمد مجتهد شبستری سخنرانی کردند و بعضی از سخنرانان به شدت به آمریکا تاختند. آیت الله خامنه ای در این نطق به جای اصطلاح « امپریالیسم» از واژه قرآنی « استکبار» استفاده کردند. هر چند اول بار نبود که این اصطلاح را به کار می بردند و پیشتر در مراسم چهلم شهید مطهری نیز گفته بودند اما ابداع «استکبار» - مفهومی قرآنی- به جای «امپریالیسم» و محدود نساختن به جغرافیای آمریکا از آن پس مورد توجه قرار گرفت. حاضران نیز در مقام تایید تکبیر گفتند اما «مرگ بر آمریکا» به شکل عام و رسمی و هدایت شده سر داده نشد.

پاییز و مرگ بر آمریکا

در پاییز 58 و پس از آن که آمریکا شاه را برای معالجه و با نام مستعار پذیرفت فضای سیاسی به شدت ضد آمریکایی شد وبه صورت مشخص، روزنامه اطلاعات مطالب ضد آمریکایی خود را تشدید کرد و روزنامه های کیهان و جمهوری اسلامی نیز لحن خود را تند کردند. سفارت آمریکا اشغال شد و دانشجویان با شعار « خمینی می رزمد، کارتر می لرزد» وارد محوطه سفارت شدند و همین شعار را بر سر در سفارت نصب کردند. از این پس بود که شعار «مرگ بر آمریکا» اندک اندک رایج شد و به تکبیرها پیوست. با این حال شعار سردر وزارت خارجه همچنان «نه شرقی نه غربی» بود نه «مرگ بر آمریکا».

با اشغال افغانستان توسط اتحاد شوروی، شعار مرگ بر شوروی نیز اضافه شد. از این پس فهرستی از مرگ ها در پایان تکبیر می آمد: مرگ بر آمریکا، شوروی، اسراییل و بعدها منافقین و صدام.
[کار به جایی رسید که بعد از برکناری اولین رییس جمهور مرگ خواهی ها از کشورها به اشخاص تعمیم یافت و لیست پیوست به تکبیر بالا بلند شد: مرگ بر منافقین و صدام،بنی صدر و بازرگان،یزدی و صباغیان، مرگ بر معین فر،گردن کلفت کافر!]

آقای هاشمی رفسنجانی نیز در خاطرات خود به این موضوع اشاره می کند: «در اجتماعات ما مرگ بر بنی صدر شعار داغ مردم بود و در نماز جمعه خواهش کردم که نگویند. مرگ بر بازرگان هم بود که خواهش کردم نکویند. یک اصل قرآنی مرا به این روحیه رسانده است. آیه قرآن است که بت ها را هم سب نکنید( فحش ندهید).» - [کتاب مصلحت نامه]

به یاد آوریم که بر روی دیوارهای ساختمان رادیو در میدان 15 خرداد یا سفارت بریتانیا در چهارراه استانبول مرگ بر فرانسه نیز دیده می شد چون به عراق هواپیمای میراژ فروخته بود.در عمر 34 ساله و نه 35 ساله «مرگ بر آمریکا» البته در اندک مقاطعی این شعار مسکوت مانده و از جمله می توان به هفته پایانی شهریور ماه در سال 1380 اشاره کرد( بعد از واقعه 11 سپتامبر 2001 و اعلام همدردی ایران با قربانیان). هر چند چهار ماه بعد و در پی نطق جرج بوش که ایران را در محور شرارت توصیف کرد "مرگ بر آمریکا" تشدید شد.

درباره سرنوشت این شعار پس از توافقات احتمالی با ایالات متحده نمی توان پیش بینی دقیقی ارایه داد. چه بسا از رسانه های رسمی حذف شود ولی در سطح تجمعات غیر رسمی باقی بماند.نکته اساسی اما این است که به رغم ماهیت ضد استعماری انقلاب اسلامی در سال 1357 شعار مرگ بر آمریکا یکی از شعار های اصلی انقلاب نبوده که ترک آن عدول از انقلاب تلقی شود و بیشتر تابعی از تیره شدن و قطع روابط دو کشور بوده است.ضمن این که با ادبیات رهبری می توان به مفهوم قرآنی «استکبار» بازگشت بی این که یک کشور و دولت و جغرافیای خاص منظور باشد.
 
 
 
 
گزارش روزنامه کویتی القبس
گزینه‌جدید برای جانشینی‌بشاراسد کیست؟
 
 
کد مطلب : 17294
گروه بین‌الملل: روزنامه کویتی القبس فاش کرد که واشنگتن و مسکو در صدد دستیابی به راه حلی سیاسی برای بحران سوریه هستند که بر اساس آن علی حبیب، وزیر دفاع پیشین سوریه تصدی پست ریاست جمهوری سوریه را بر عهده بگیرد.
علی حبیب هنگامیکه وزیر دفاع سوریه بود
علی حبیب هنگامیکه وزیر دفاع سوریه بود
روزنامه مذکور به نقل از منابعی که نام آنها را ذکر نکرد نوشت: بر اساس طرحی که آمریکا و روسیه در صدد اجرای آن هستند و موافقت برخی دیگر از کشورهای غربی را با خود همراه دارد، پس از آنکه دوره ریاست جمهوری بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه در اواسط 2014 پایان یافت، علی حبیب، وزیر دفاع سابق سوریه جانشین وی می‌شود. در همین راستا، یک منبع مسئول از مخالفان سوریه اعلام کرد: واشنگتن و مسکو قصد دارند علی حبیب را به ریاست شورای نظامی قدرتمندی بگمارند تا این شورا پس از اسد اداره سوریه را بر عهده بگیرد. این امر با پیوستن برخی از ژنرال‌ها و افسران کنونی ارتش سوریه و افسران ارتش آزاد به این نهاد نظامی تکمیل خواهد شد تا بتواند کشور را برای مرحله آتی اداره کند.

این منبع فاش کرد: برخلاف آنطور که گفته شد، حبیب پس از جدا شدن از نظام سوریه به ترکیه نرفته، بلکه به مسکو رفته و از آنجا راهی پاریس شده است. علی حبیب تا سال 2009 فرمانده ستاد کل ارتش سوریه بود و پس از آن نیز تا اوت 2011 پست وزارت دفاع سوریه را بر عهده داشت تا اینکه در این تاریخ از سوی اسد برکنار شد و پس از مدت کوتاهی از سوریه خارج و به ترکیه گریخت. وی پس از ترکیه راهی مسکو شد و به تازگی اخباری منتشر شده که حبیب به فرانسه رفته و به مخالفان سوری پیوسته است؛ وی پس از برکناری در تلویزیون سوریه حاضر شده بود و دلیل استعفایش را بیماری اعلام کرد.
 
 
 
 
 
کد خبر: ۳۴۸۱۴۵
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۵ - 30 September 2013
سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه مواضع رئیس‌جمهور در نیویورک و بخصوص نطقش در سازمان ملل مناسب و مقتدرانه بود، تاکید کرد: مکالمه تلفنی با اوباما باید به بعد از اقدامات عملی آمریکا موکول می‌شد.

سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به سفر‌ حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور و هیئت همراه به نیویورک و مواضع اتخاذ شده و اقدامات صورت گرفته از سوی این هیئت در این سفر، گفت: آقای روحانی و هیئت همراهشان در این سفر نشان دادند که الحمدلله روی اصول ایستاده‌اند و در مسیر انقلاب اسلامی، چارچوب‌ها و سیاست‌های نظام و مقام معظم رهبری حرکت می‌کنند.

فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه به دلیل قرار گرفتن آمریکائی‌ها در موضع ضعف و قرار داشتن جمهوری اسلامی ایران در موضع اقتدار و قدرت در عرصه بین‌الملل، دولت آمریکا به اقداماتی نظیر ملاقات حضوری و یا حداقل مکالمه تلفنی با رئیس جمهور ایران نیاز داشت، افزود: رئیس جمهور محترم که مواضع مقتدرانه و مناسبی در این سفر و بخصوص در نطقشان در مجمع عمومی سازمان ملل اتخاذ کردند، بهتر بود همانگونه که برای ملاقات حضوری به اوباما وقت داده نشد، از پذیرش مکالمه تلفنی با اوباما نیز خودداری کرده و چنین اقداماتی به بعد از نشان دادن اقدامات عملی دولت آمریکا و راستی‌آزمایی و صداقت‌سنجی در رفتار عملی‌‌شان موکول می‌شد.

• ایران حسن‌نیت و صداقت خود را نشان داد؛ اینک نوبت آمریکایی‌هاست

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران بخصوص با مواضع و سخنانی که در شصت و هشتمین اجلاس سازمان ملل مطرح شد، حسن‌نیت خود را نشان داد، اکنون نوبت آمریکاست که با اقدامات عملی خود اعتمادسازی نموده و در عمل راستگویی خود را به اثبات برساند.

فرمانده کل سپاه در پاسخ به این سوال که به نظر شما در این مرحله دولت آمریکا چه گام‌هایی عملی بایستی بردارد، اظهار داشت: رفع کامل تحریم‌ها علیه ملت ایران، آزادسازی دارایی‌های بلوکه و توقیف شده ایران توسط آمریکا، دست‌کشیدن از دشمنی‌ها و توطئه‌ها علیه مردم ایران، پذیرش ایران هسته‌ای و عدم سنگ‌اندازی در این مسیر و ... از مواردی است که بایستی در این مرحله توسط آمریکا انجام شود و ملت ایران منتظر چنین اقداماتی از سوی آمریکاست.

• مشکل بزرگ آمریکایی‌ها آنجاست که از صهیونیست‌ها اجازه می‌گیرند

وی با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه مقامات رژیم غاصب صهیونیستی را در جریان تمام مسائلشان با ایران و حتی مکالمه تلفنی با اوباما قرار داده بوده و از این پس نیز قرار خواهند داد، افزود: یکی از نگرانی‌های اصلی که وجود دارد، همین‌جاست، چرا‌که به نظر می‌رسد دولتمردان آمریکا متاسفانه استقلال رای و تصمیم ندارند و از صهیونیسم جهانی تاثیرپذیرند و بایستی برای اقدامات خود از این رژیم غاصب ظالم اجازه بگیرند.

• چرایی نرمش قهرمانانه

فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنان خود در تبیین تعبیر "نرمش قهرمانانه" که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با فرماندهان سپاه مطرح شد، اظهار داشت: تعبیر دقیق و هوشمندانه "نرمش قهرمانانه" که ترکیبی از کلمات "نرمش" و "قهرمانانه" است، توسط مقام معظم رهبری به دلیل شرایط بسیار برجسته‌ای که نظام جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی جهان داراست، مطرح شد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون دشمنان جمهوری اسلامی که سال‌ها برای تضعیف و ضربه‌زدن به انقلاب اسلامی و اهدافش تمام توان خود را به کار گرفتند، به هیچ یک از اهداف خود نرسیده و شکست‌های پی‌در‌پی را مرتکب شده‌اند و آخرین نمونه از این شکست‌ها نیز در سوریه اتفاق افتاد، تصریح کرد: همه دنیا امروز شاهد آن است که جمهوری اسلامی ایران مسیر خود را با اقتدار پشت سر گذاشته و همه تلاش‌های دشمنان اعم از تهدید، تحریم و فشارهای اقتصادی، اقدامات سیاسی، امنیتی و نظامی، به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است.

فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی، نظامی و ... و از همه مهمتر «قدرت نرم» و «نفوذ معنوی» انقلاب اسلامی در جهان، افزود: امروز به دلیل نفوذ معنوی فوق‌العاده انقلاب اسلامی ایران در دنیا و اطمینانی که در ملل مختلف نسبت به کشورمان حاصل شده، اقتدار کاملی برای نظام مقدسمان به وجود آمده و مجموع قدرت معنوی و مادی کشورمان موجب شده ایران به یک ابرقدرت تبدیل شده و در هماوردی با آمریکا، نه تنها به هیچوجه در موقعیت ضعف قرار نداشته بلکه کاملاً در موضع برتر و اقتدار قرار دارد.

وی ادامه داد: اگر دشمن بخواهد عقلانیت به خرج دهد باید از نرمش جمهوری اسلامی بهترین استفاده را کرده و رفتار خود را تغییر دهند.

• راهبرد هوشمندانه "نرمش قهرمانانه" برای آشکارتر شدن چهره آمریکا نزد افکارعمومی

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه این نرمش قهرمانانه موجب آشکارتر شدن چهره واقعی این دولت برای افکارعمومی جهان خواهد شد، تصریح کرد: با شناختی که از ماهیت استکبار و سلطه داریم، اینکه تصور خوش‌بینانه‌ای از رفتار آمریکا داشته باشیم، ساده‌انگارانه است چرا‌که به نظر می‌رسد دشمن هنوز آن عبرتی که باید گرفته می‌شد را نگرفته و هنوز احتیاج به زمان بیشتری برای تغییر دارد.

سرلشکر جعفری خاطرنشان کرد: با تدبیر رهبر معظم انقلاب، انعطاف، صداقت و حسن‌نیت جمهوری اسلامی نیز برای افکار عمومی جهان نمایان‌تر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه نگرانی خاصی نسبت به اصل نرمش قهرمانانه و دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی در این رابطه وجود ندارد، گفت: صفت قهرمانانه برای نرمش، یعنی اینکه اقدامات حکیمانه با حفظ مصالح، اقتدار و عزتمندی نظام صورت بگیرد.

• لزوم رصد هوشمندانه روند دیپلماسی توسط نیروهای انقلاب

فرمانده کل سپاه افزود: با این وجود در مسیر حرکت دولت ممکن است اشتباهات تاکتیکی مانند همین مکالمه تلفنی با اوباما صورت بگیرد که قابل تصحیح و جبران است.

سرلشکر جعفری تاکید کرد: در هر صورت، نکته مهم و اساسی در این زمینه، هدایت‌های داهیانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب و هوشمندی مردم در رصد دقیق این روند است و اگر در جایی خطایی از سوی مسئولان مربوطه دیده شود، قطعا دلسوزان و نیروهای انقلاب تذکرات لازم را خواهند داد.

• تلاش بدخواهان برای القای دوقطبی در کشور

فرمانده کل سپاه پاسداران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی به دنبال ایجاد نوعی دوقطبی در داخل کشور بوده و می‌خواهند چنین القا کنند که یک گروه طرفدار نرمش و مذاکره با آمریکا بوده و گروهی دیگر در کشور مخالف این موضوع هستند، تصریح کرد: راهبرد "نرمش قهرمانانه" موضوعی است که با تدبیر و هوشمندی رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شده است و همه نیروها و نهادهای انقلابی نیز با این سیاست نظام اسلامی همراه هستند، اما اینکه عده‌ای همواره به دنبال ایجاد شکاف و دوگانگی و دوقطبی کردن فضا در داخل کشور بوده و آب به آسیاب دشمن می‌ریزند، پدیده جدیدی نیست و امروز تاثیر چندانی هم ندارد.
 
 
 
 
کد خبر: ۳۴۸۲۰۳
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۲ - 30 September 2013
هیئتی از سران ارتش آزاد سوریه در دیداری محرمانه با یکی از مقامات بلندپایه دولت این کشور، ابتکاری برای حل بحران سوریه ارائه کرده است.

به گزارش فارس روزنامه ایندیپندنت انگلیس از نشست محرمانه تعدادی از نمایندگان ارتش آزاد سوریه با یکی از مقامات بلندپایه سوری خبر داد که یک و نیم ماه پیش در دمشق انجام شده است.

بنا بر گزارش این روزنامه انگلیسی، هیئت ارتش آزاد ابتکاری را با خود داشت که بر آمادگی این گروه در انجام مذاکرات بین تعدادی از افسران جدا شده از ارتش و دولت سوریه برای حل بحران سوریه تاکید شده بود. این ابتکار هیچ دعوتی از بشار اسد برای کناره‌گیری از قدرت را در مرحله کنونی در خود نداشت.

بر اساس این گزارش، طرف سوری در واکنش به این ابتکار تاکید کرد که باید گفت‌وگوها در داخل اراضی سوریه بدون هیچ پیش شرطی آغاز شود و ریاست جمهوری نیز سلامت شخصیت‌های شرکت کننده در گفت‌وگوها را تضمین خواهد کرد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد