سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

 

فیگارو در گزارشی به مسکو و سیاست های پوتین دررابطه با بحران سوریه می پردازد و می نویسد: روسیه در زورآزمائی جدید خود با آمریکا به بازی با کارت ایران درمقابل آمریکا روی آورده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فیگارو در گزارشی به مسکو و سیاست های پوتین دررابطه با بحران سوریه می پردازد و می نویسد: روسیه در زورآزمائی جدید خود با آمریکا به بازی با کارت ایران درمقابل آمریکا روی آورده است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ فیگارو می نویسد: حسن روحانی دراولین سفرخود به زودی برای شرکت دراجلاس شانگهای به بیشکک خواهد رفت، دراین نشست است که پوتین با روحانی دیداردو جانبه ای خواهد داشت.

فیگارو می افزاید: بنا برگزارش ها این دیدارفرصتی خواهد بود تا پوتین درکش مکش خود باآمریکا اولاًَ دربیانیه پایانی نشست بیشکک خواستارعدم اقدام نظامی علیه سوریه شود، از آن گذشته، به روحانی پیشنهاد تازه ای را درموردفروش موشک های اس سیصد ارائه نماید.

روسیه می گوید به روحانی پیشنهاد خواهد کرد که روسیه همچنین آماده است یک راکتوراتمی جدید برای ایران بسازد.

فیگارو می نویسد: با اینکه یک مقام نظامی روس انجام چنین مذاکراتی را تکذیب کرده است، ولی سخنگوی پوتین به طورتلویحی احتمال چنین مذاکراتی را تائید کرده است.

فیگارو می افزاید: گفته می شود که روسیه آماده است که همان قرارداد فروش موشک های اس سیصد را که با ایران امضاء ولی بدون اجرا گذاشت باردیگر تجدید نماید، با این تفاوت که، این باردولت مسکو آماده است موشک های پیشرفته تری از اس سیصد به نام " آنتای 2500 " دراختیارتهران قراردهد.
 
 
 
 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس از گمانه‌زنی‌های بسیار درباره دبیری شورای عالی امنیت ملی، حسن روحانی در پایان علی شمخانی را برای این سمت در نظر گرفته و طی حکمی او را به جای جلیلی نصب کرد. شورای عالی امنیت ملی تقریباً بالاترین نهاد در زمینه هماهنگی مسائل امنیتی در سطح کشور است؛ به این دلیل که مصوبات شورای عالی امنیت ملی با تأیید رهبری، لازم‌الاجرا می‌شود و دیگر نیاز به مسیرهای معمول قانونی ندارد.

علی شمخانی 58 ساله و متولد اهواز است و پیش از انتصاب به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، مدتی رئیس کمیته دفاعی - امنیتی این شورا بود. شمخانی از جمله نظامیان منتقد احمدی‌نژاد بود که در دولت خاتمی وزارت دفاع را برعهده داشت. موضوع انتخاب دبیر شورای عالی امنیت ملی باتوجه به نقشی که سعید جلیلی در مذاکرات هسته‌ای سال‌های اخیر ایفا کرد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شد. گمانه‌زنی‌های بسیاری نیز در این باره وجود داشت که نام‌هایی چون علی‌اکبر ولایتی و سردار علایی نیز در میان آن به چشم می‌خورد.

شمخانی چهارمین دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران است در سال 1386 علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از سمت خود کناره‌گیری کرد و مهرماه همان سال سعید جلیلی که پیش از آن معاون اروپا و آمریکایی وزارت خارجه بود از سوی رئیس‌جمهور به سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی انتخاب شد.

او در انتخاب ریاست جمهوری سال 1380 در حالی که وزیر کابینه محمد خاتمی بود با حضور در رقابت‌های انتخاباتی با خاتمی رقابت کرد، اما با اختلاف زیاد (با کسب اندکی بیش از 2درصد از اقای خاتمی (با 77درصد آرا) شکست خورد اما در کابینه دوم آقای خاتمی بازهم به عنوان وزیر دفاع به مدت چهار سال دیگر حضور داشت.

ارجاع یک پرونده مهم به شورای امنیت ملی؟
با انتصاب دریابان شمخانی به سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی خبرهایی نیز از انتقال پرونده دو نامزد انتخابات 88 به این شورا منتشر شد. خبرگزاری ایسنا به نقل از محمد تقی کروبی مدعی شد که قرار است پرونده دو نامزد انتخابات 88 به این شورا منتقل شود. بنابراین گزارش، فرزند کروبی در صفحه فیس‌بوک خود نوشت: «شنیده شد مقامات ارشد نظام موافقت خود را باارجاع پرونده موسوی و کروبی به شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده‌اند تا این شورا با دبیر جدید به موضوع آنها ورود ماهوی داشته باشد» حسن روحانی در زمان آیت‌الله منتظری نیز سابقه بررسی موضوع حصر خانگی وی را برعهده داشت. روحانی بعد از انتخابات نیز در پاسخ به پرسش یک خبرنگار گفته بود که برای رفع حصر باید پرونده آن با بررسی و همکاری هر سه قوه انجام گیرد. همان موقع بسیاری بر این عقیده بودند که بهترین راه حل آن بررسی این پرونده در شورای عالی امنیت ملی است.

ظرفیت‌ شمخانی برای ایجاد وحدت ملی
یکی از نمایندگان مجلس معتقد است که شمخانی دارای دیدگاه سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی خوبی است. وی از ابتدای انقلاب تاکنون به مسئولیت‌هایی که به او محول شده است به خوبی عمل کرده. عباسعلی منصوری‌آرانی، عضو کمسیون امنیت ملی مجلس درباره اولویت‌های کاری شمخانی افزود: «بنده فکر می‌کنم ایشان در حوزه دفاعی خارجی، بازدارندگی و در حوزه سیاسی، گسترش روابط با دنیا را دستور کار خود قرار دهد. در سیاست داخلی نیز به مباحث اجتماعی مانند امنیت شهروندان و جلب اعتماد مردم بپردازد و با استفاده از کارشناسان و آمار و اطلاعات واقعی در جهت منافع ملی گام بردارد.»

منصوری معتقد است شمخانی دارای یک رویکرد همه جانبه بوده و به گمان او باید از ظرفیت‌هایی که شمخانی برای ایجاد وحدت ملی دارد استفاده شود.

نباید اجازه دهیم افراد از قطار انقلاب پیاده شوند
شمخانی دربرنامه شناسنامه که مدت‌ها پیش پخش شد، مورد مرزبندی با دشمنان هم گفته بود: «متأسفانه دیواره حساسیت ما فرو ریخته است. البته این دیوار یکطرفه فرو نریخته و افرادی این دیوار را کلنگ زده‌اند. ما دستگاه تولید کلام مختصرمان خیلی قوی است و مرتب برای انگ‌زنی واژه جدید تولید می‌کنیم. بیشتر از اینکه به فکر این باشیم که وقتی شمخانی خطا کرد آن را له کنیم، باید به او کمک کنیم و دستش را بگیریم و به او اجازه شروع مجدد دهیم.

وی افزود: «نباید اجازه دهیم افراد از قطار انقلاب پیاده شوند. مگر ما چند نفریم شما الان یک نفر را پیاده کنید که در تقسیم‌بندی‌هایی که انجام شده مثل فتنه‌گر، انحرافی، ساکت فتنه، بی‌بصیرت و.. نباشد. ما در منطقه و دنیا در اقلیت هستیم و دیگرر خودمان نباید بیاییم به یکدیگر انگ بزنیم. ما همه سوار یک کشتی هستیم. دشمنان ما ضد ریش هستند، چه ریش اصلاح‌طلب چه ریش اصولگرا! دشمنان ما ضد امام خمینی هستند. با هر قرائتی و ضد ولایت فقیه و ولی‌فقیه هستند. پایداری ما در دفاع از این اصول است.»

خط قرمز اسرائیل، ما نیستیم
او همچنین در برنامه دیگری درباره مهم‌ترین تهدید علیه امنیت ملی کشور بعد از انتخاب اوباما به ریاست جمهوری آمریکا گفته بود: به جز انسجام داخلی، تهدید بالفعلی نمی‌بینیم. خط قرمز اسرائیل، ما نیستیم. انتخابات اخیر اسرائیل هم نشان داد که افرادی روی کار آمدند که سرکشی‌های نظامی اسرائیل را قبول نداشتند. در آمریکا هم به همین شکل است و گفتم‌مان ضدجنگ پیروز شد.

او با بیان اینکه معظلات داخلی باعث روشن شدن چراغ امید برای دشمن می‌شود افزود: ما این معظلات داخلی را باید حل کنیم. ظرفتیم ملی ما فراتر از معظلات داخلی ماست و باید با مدیریت درست این ظرفیت‌ها را در جهت حل معظلات داخلی به کار بگیریم.

اظهارنظر جنجالی
یکی از جنجالی‌ترین اظهارنظرهای را شمخانی در سال 87 و در گفت‌وگو با برنامه مثلث شیشه‌ای انجام داد؛ جایی که گفت: «بنی‌صدر قصد خیانت نداشت». این اظهارات با انتقادات بسیاری روبه‌رو شده بود. شمخانی دربرنامه شبکه پنج گفت: «بنی‌صدر اصلاً آن موقع نبود. بنی‌صدر تا زمانی که در خاک ایران و فرمانده کل قوا بود هیچ عملیات موفقی انجام نداد... بنی‌صدر در عملیات سال 59 که می‌خواست خرمشهر را آزاد کند و شکست خورد و فاجعه هویزه رخ داد، قصد خیانت نداشت. بنی‌صدر دنبال پیروزی بود و اگر پیروز می‌شد، می‌گفت من عامل پیروزی‌ام. بنابراین بنی‌صدر خیانت نکرد».

بلافاصله پس از اظهارات علی شمخانی روزنامه کیهان روز چهارم خرداد در ستون خبرهای ویژه خود در مطلبی با نام «اظهارات تعجب‌برانگیز دو فرمانده» این سخنان شمخانی را در کنار صحبت‌های سرلشکر رحیم صفوی قرار داد و نوشت: «دو تن از فرماندهان دفاع مقدس در برنامه تلویزیونی جداگانه‌ای در اظهاراتی شگفت‌انگیز، بنی صدر را از ا تهام خیانت در جنگ تبرئه کردند.»

کیهان در ادامه مطلب خود با استناد به بخش‌هایی از کتاب تسخیر به قلم معصومه ابتکار (از دانشجویان تسخیرکننده سفارت آمریکا در سال 58 در ایران) بنی صدر را جاسوس سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) معرفی کرد و نوشت: «تبرئه بنی صدر از خیانت و تقلیل اتهام وی به «نفهمی»، «درک نادرست از انقلاب ما و جنگ» و «ناتوانی در کسب پیروزی به رغم میلش» در حالی صورت می‌گیرد که اسناد منتشره از لانه جاسوسی از بنی‌صدر به عنوان یک منبع اطلاعاتی «سیا» با رمز sdlure نام می‌برد.» علی شمخانی اکنون جایگزین سعید جلیلی شده است. البته بدون مسئولیت پرونده هسته‌ای. با ورود او باید منتظر دوره جدیدی در ساختمان خیابان آذربایجان باشیم.

منبع: مثلث
 
 
 
 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهر: دست کشیدن آمریکا از اجرای گزینه نظامی علیه سوریه و قبول پیشنهاد طرف روسی توسط "باراک اوباما" درباره حل موضوع تسلیحات شیمیایی سوریه، هرگز به مذاق "بندر بن سلطان" رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی خوش نیامده و وی را دچار جنون کرده است.

الخبر پرس ادامه داد، بندر بن سلطان پس از تهدید "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه درباره اینکه بحران سوریه فقط راه حل نظامی دارد، امیدهای بسیار زیادی به حمله ارتش آمریکا به سوریه بسته بود.

این شاهزاده سعودی معتقد است که دیپلماسی ایران و ترس از حزب‌الله لبنان باعث توقف حمله نظامی به سوریه شده است و روسیه نیز همگام با این مسائل تلاشها در سطح بین المللی را دنبال می کرده است.در نتیجه وی پس از اطمینان از اینکه گزینه نظامی علیه سوریه منتفی شده، در محفلی خصوصی وعده داده که انتقام این رخداد را از ایران، سوریه و حزب‌ الله خواهد گرفت.
به گزارش منابع ویژه اطلاعاتی بندر بن سلطان طی اظهاراتی همچنین تهدید کرده که انتقامی سخت از شیعیان در لبنان خواهد گرفت و مادران شیعه را در این کشور عزادار خواهد کرد.
 
واکنش های مثبت و منفی به توافق اخیر
سلیم ادریس، رئیس ارتش آزاد سوریه، ضمن مخالفت با این توافق آن را به مثابه ضربه‌ای به شورش دو سال و نیمه علیه حکومت سوریه دانسته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واکنش ها در مورد توافق آمریکا – روسیه بر سر سوریه ادامه دارد.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ دو سناتور سرشناس آمریکایی می‌گویند توافق آمریکا و روسیه بر سر سوریه، ایران را در پیگیری برنامه هسته‌ای‌اش، «جسورتر» خواهد کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، جان مک‌کین و لیندزی گراهام – هر دو از حزب جمهوریخواه – از توافق اخیر انتقاد کردند و آن را «بی‌معنی» خواندند.

این دو سناتور همچنین گفتند که توافق اخیر، کمکی به پایان خشونت‌ها در سوریه نخواهد کرد.

همچنین سلیم ادریس، رئیس ارتش آزاد سوریه، ضمن مخالفت با این توافق آن را به مثابه ضربه‌ای به شورش دو سال و نیمه علیه حکومت سوریه دانسته است.

وی تصریح کرده است که این توافق می تواند زمینه فرار حکومت بشار اسد از مسئولیت کشتار صدها شهروند سوری به وسیله سلاح های شیمیایی در حومه دمشق را فراهم کند.

استقبال اوباما

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، توافق بین وزیران خارجه آمریکا و روسیه  را گامی جدی و واقعی در جهت کنترل تسلیحات شیمیایی سوریه و در نهابت از بین بردن آنها دانسته است.

رییس جمهوری آمریکا در بیانیه ای در همین زمینه در روز شنبه گفته است: «چارچوب (این توافق) فرصت نابودی سریع، شفاف و قابل اثبات تسلیحات شیمیایی سوریه را فراهم می کند و می تواند به تهدید استفاده از این تسلیحات نه تنها علیه مردم سوریه، بلکه مردم منطقه و جهان پایان دهد.»

وی تصریح کرده است که انتظار جامعه جهانی این است که حکومت بشار اسد تعهدات خود را انجام دهد.

اوباما همچنین گفته است که امریکا به همکاری خود با روسیه، فرانسه، بریتانیا، سازمان ملل متحد و دیگر کشور ها ادامه خواهد تا مظمئن شود توافق به دست آمده به صورتی قابل اثبات اجرا شود و در صورتی که حکومت بشار اسد  توافق امروز  را اجرا نکند با عواقب اقدامات خود مواجه خواهد شد.

رییس جمهوری آمریکا تصریح کرده است :«درصورتی که اقدامات دیپلماتیک (درقبال سوریه) شکست بخورد، ایالات متحده آماده است تا دست به اقدام بزند.»
در همین زمینه، لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه در بیانیه ای در واکنش به این توافق گفته است: «توافق به دست آمده در ژنو بر سر نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه گام مهمی به جلو است.»

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز از توافق آمریکا و روسیه بر سر کنترل جنگ‌افزار  شیمیایی سوریه استقابل کرده است.وزیر امور خارجه بریتانیا در بیانیه ای گفته است: اکنون برعهده حکومت سوریه است که این توافقنامه را به صورت کامل اجرا کند.
 
مردی را به میدان آوردند. چشمانش بسته بود. شروع به عکس برداری کردم. چهارمین اعدام امروز بود. احساس بسیار بدی داشتم، چندین بار نزدیک بود بالا بیاورم. اما آن را کنترل کردم، چراکه به عنوان یک روزنامه نگار می دانستم که باید این وقایع را مستند کنم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دیلی میل نوشت: شمشیر درست بر روی گردن مردی که زانو زده قرار گرفته است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، لحظاتی بعد، جلاد دست راست خود را بلند می کند و به سرعت پایین می آورد و زندانی در همان ثانیه جان می سپارد.


تمام این ماجرای وحشیانه توسط گروهی از افراد مسلح و در عین حال هیجان زده مشاهده می شد.

آنها همچنان درحالیکه سر بریده زندانی بر روی بدنش افتاد مشغول تماشا هستند.  کودکی از سوی فردی دیگر از کنار جسد عبور داده می شود.


این اعدام ، چهارمین اعدامی بود که در 31 اگوست در شهر کفرقان در شمال سوریه اتفاق افتاد.

عکس برداری از این صحنه ها توسط عکاسی صورت گرفته که به منظور حفاظت از او هویتش برملا نمی شود.


در میان دیگر عکس ها، جلادی با شمشیرش در مقابل فردی که زانو زده ایستاده و در همین حال سر یکی دیگر از قریانی ها در دست یکی از شبه نظامیان است.

با این حال نمی توان تایید کرد که این افراد به کدامیک از شورشیان حاضر در سوریه وابسته اند. یک شاهد عینی به تایمز گفت که این جلادان از اعضای گروه "دولت اسلامی عراق و سوریه" هستند که وابسته به القاعده هستند.


این اسرا از مبارزان اسد به شمار می روند.

در زیر بخشی از شرح واقعه از سوی عکاس می آید:

مردی را به میدان آوردند. چشمانش بسته بود. شروع به عکس برداری کردم. چهارمین اعدام امروز بود. احساس بسیار بدی داشتم، چندین بار نزدیک بود بالا بیاورم. اما آن را کنترل کردم، چراکه به عنوان یک روزنامه نگار می دانستم که باید این وقایع را مستند کنم.

جمعیت شروع به تشویق و هلهله کرد. همه خوشحال بودند. می ترسیدم اگر بخواهم مداخله کنم من هم دستگیر کنند و اعدام ها ادامه پیدا خواهد کرد.

سپس صحنه ای را دیدم که نهایت بی رحمی بود. با یک انسان به شکلی رفتار شد که با هیچ انسانی نباید به آن گونه رفتار شود. نمی دانستم که چه سنی داشتند. او را مجبور کردند که زانو بزند. شورشیان اطراف او حلقه زندند و اتهامات او را از روی برگه ای خواندند.

در لحظه ی اعدام، شورشیان گلوی او را گرفتند. قربانی جوان شروع به مبارزه کرد. سه یا چهار شورشی او را به زمین انداختند.

قربانی جوان مقاومت می کرد اما جلادان قوی تر بودند و در نهایت گلوی او را بریدند. حاضران سلاح های خود را تکان داده و به شادی پرداختند.

این صحنه در سوریه مانند صحنه هایی از قرون وسطی بود، درست به مانند همان وقایعی که در کتب تاریخی می خوانید.























نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد