سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

گزارش یک تهدید فرهنگی

 

هشدار به سازمان میراث فرهنگی؛
اعطای این جایزه 250 هزار دلاری این شائبه را تقویت می کند که بنیاد معماری فرقه انحرافی آقاخان در صدد حضور مجدد در پروژه های میراث فرهنگی کشورمان می باشد. اتفاق تلخی که در گذشته و در زمان مدیریت مدیران فعلی میراث فرهنگی در کشورمان رخ داده بود.
گروه فرهنگی مشرق - نیمه شهریورماه امسال، مراسم جایزه معماری بنیاد صهیونیستی آقاخان با حضور "شاه کریم حسینی، آقاخان چهارم"(کریم آقاخان، چهل و نهمین امام موروثی و رهبر فرقه انحرافی اسماعیلیان نزاری آقاخانی) در شهر لیسبون کشور پرتغال برگزار شد. "سید محمد بهشتی"، (مدیرعامل اسبق بنیاد فارابی و رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی و مشاور ارشد کنونی رئیس سازمان میراث فرهنگی با شرکت در این مراسم، جایزه 250 هزار دلاری این بنیاد صهیونیستی را دریافت کرد.

این حضور سوال برانگیز در حالی است که رهبر این این فرقه انحرافی، همواره مورد تکریم سران رزیم صهیونیستی، ملکه انگلیس و سران وهابی منطقه قرار داشته است. برگزاری مسابقه معماری آقاخان با ظاهری فریبنده و تحت عنوان انتخاب طرح های برگزیده جهان اسلام برگزار می شود؛ اما مجریان این نمایش مضحک، هیچ اعتقادی به اصول اسلامی ندارند تا جایی که کریم آقاخان در مراسم امسال می گوید: "گرچه ریشه های این مسابقه در توجه به وضعیت معماری اسلامی نهفته است، ولیکن این جایزه، خود را متعهد به روح پلورالیسم و تکثرگرایی می داند".

سایت مشرق در سال گذشته، دو گزارش تحت عنوان سناریوی "کریم آقاخان" در ایران و کشورهای اسلامی و همکاران ایرانی "بنیاد معماری آقاخان" چه کسانی هستند؟ را در تشریح عملکرد و سابقه این فرقه انحرافی و ارتباط آن با جامعه معماری ایران منتشر کرد. انتشار این 2 گزارش حواشی زیادی را در جامعه معماری ایران در پی داشت. حال، برگزاری مسابقه معماری سال 2013 و حضور یک مقام دولتی، موجب شد تا ابعادی دیگر از فعالیت این فرقه انحرافی را منتشر کنیم.

سید محمد بهشتی، مشاور ارشد رئیس سازمان میراث فرهنگی با حضور در مراسم جایزه معماری بنیاد آقاخان، جایزه 250 هزار دلاری این بنیاد صهیونیستی را دریافت کرد
 
*چرا بنیاد آقاخان، یک بنیاد صهیونیستی است؟
همواره پس از مطرح شدن چنین مباحثی، عده ای با ژست روشنفکری با موضوع برخورد کرده و اطلاق لقب صهیونیستی به افراد و یا گروه های مختلف را نوعی توهم و تحجر می دانند. حال در پاسخ به این افراد، تشریح می کنیم که چرا به این بنیاد انحرافی، لقب صهیونیستی را اطلاق کرده ایم.

 
در روزگاری که بسیاری از مردم جهان، با ادیان و نژاد های مختلف، در مقابل جنایت های بشری دست به اعتراض می زنند و هیچگاه سکوت و بی تفاوتی را بر نمی‌تابند، رهبر فرقه انحرافی اسماعیلیان نزاری آقاخانی که به ظاهر خود را یک منجی برای بشر معرفی می کند، با ژستی مضحک در کنار شیمون پرز می ایستد و با وی عکس یادگاری می گیرد.
 
1- عدم پذیرش فرقه انحرافی آقاخان در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
در دین مبین اسلام همواره بر اتحاد مسلمین جهان تاکید شده است و مجمع تقریب مذاهب اسلامی نیز با همین هدف تاسیس شده است.از نظر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، تقریب عبارت است از شناخت مذاهب اسلامی به منظور دستیابی به وحدت و اخوت دینی بر اساس اصول مسلم و مشترکات اسلامی.

مقصود از مذاهب اسلامی آن دسته از مکاتب فقهی معروف اسلامی هستند که دارای نظام اجتهادی منسجم و مستند به کتاب و سنت می‌باشند. انحراف اسماعیلیه احکامی مانند نماز، روزه، حج و به طور کلی، واجبات دین را قابل نسخ و رفع می‌دانند و با این حساب با انکار شریعت، راه اباحه‌گری بی‌حد و مرز را می‌پیمایند. داشتن چنین عقیده ای به اتفاق فرق اسلامی، موجب کفر و خروج از اسلام است، بدین جهت هنگامی که مذاهب اسلامی نماینده ی خود را به مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی معرفی کرد، این گروه موفق نشد که نماینده ای را به مجمع مزبور معرفی نماید، زیرا دیگر فرق اسلامی عضو، مسلمانی فرقه انحرافی اسماعیلیه آقاخانی را قبول نداشتند.از آنجا که فرقه آقاخان، خود را از پیروان اسماعیلیان می‌داند جا دارد که اشاره ای به تاریخچه تشکیل فرقه اسماعیلیان داشته باشیم. اسماعیلیان، فرقه ای از شیعیان هستند که به امامت «اسماعیل» فرزند امام جعفر صادق (ع) معتقد می‌باشند. با اینکه «اسماعیل» در زمان حیات امام صادق(ع) از دنیا رفت و آن حضرت فرزند خود را شخصاً دفن نمود و از حاضران بر مرگ اسماعیل گواهی گرفت ولی با ظهور جریانی انحرافی در میان برخی شیعیان سست عنصر که معتقد به غیبت اسماعیل پس از شهادت امام جعفر صادق(ع) گردیدند، زمینه‌های ظهور فرقه ای جعلی و انحرافی ایجاد گردید که بعدها به « اسماعیلیان» معروف شدند.  
 
کریم آقاخان در کنار فرح پهلوی

  روابط صمیمی وی با فرح دیبا سابقه ای طولانی دارد و همچنان به قوت خود باقی است
 
2- بنیاد کریم آقاخان و فرقه اسماعیلیان نزاری آقاخانی، دست پرورده استعمار پیر
از آنجا که استعمار پیر در طول تاریخ استعمارگری خود، زیرکانه دریافته بود که با شیوه منسوخ و قدیمی جنگ های صلیبی و لشکرکشی نظامی، نمی تواند به هدف خود که محو و نابودی اسلام است نایل آید، با انواع ترفندها به تضعیف آن پرداخت و ابزارهای دیگر را به کار گرفت. یکی از این ترفندها، ایجاد فرقه های جدید و تجهیز و گسترش فرقه های انحرافی تاریخی بوده است. دولت انگلیس برای استمرار استعمار خود در ممالک اسلامی سعی می‌کرد تا وحدت اسلامی را  از بین برده و  با دامن‌ زدن به اختلافات دینی و مذهبی هر‌گونه مقاومتی را از میان بردارد و برای رسیدن به این هدف دست به تأسیس فرقه‌های جدید و حمایت از فرقه‌های انحرافی زد.

فرقه بهائیت در ایران، وهابیت در شبه جزیره عربستان و فرقه قادیانیه در شبه قاره هند بخشی از این فرقه سازی می باشد. نکته قابل توجه در این خصوص، همزمانی قدرت گرفتن و گسترش اسماعیلیان در قرن اخیر با بروز و ایجاد فرقه‌های استعماری «بهاییت» و «بابیت» بوده است. در حال حاضر، قرابت شعارها و آموزهای بهاییت و اسماعیلیان مدرن، کاملاً محسوس است و هرگز نمی تواند اتفاقی باشد. آقا خان سوم یعنی «سر سلطان محمدشاه» که 72 سال رهبری فرقه اسماعلیه را برعهده داشت، مشهورترین شخصیت این فرقه به شمار می‌رود.
آقاخان در کنار سارکوزی،کاندولیزا رایس، لورا بوش و ...

وی با پایه گذاری نهادها و مؤسسات اقتصادی و فرهنگی در شبه قاره هند، بنیان شبکه توسعه آقاخان را نهاد. «آقاخان سوم» که از دربار انگلیس، لقب اشرافی "SIR" را دریافت کرده بود، در شکل گیری تاریخ استعماری هند نقش مهمی ایفا نمود. در حال حاضر، کریم آقاخان(آقاخان چهارم) دقیقا همان مسیر را طی می کند و با ترویج اسلام سکولار، روابط بسیار نزدیکی با ملکه انگلستان و دولت این کشور برقرار کرده است. "مارک فن گراندل"،پژوهشگر غربی، طی یک پژوهش گسترده، حوادثی را که منجر به مدرنیزاسیون این فرقه شد را بررسی می‌کند. وی مسائل مهم بسیاری را در رابطه با تعامل میان این فرقه و جهان غرب از نظر می‌گذراند. گراندل در کتاب "اسماعیلیه در دوران استعمار" نشان می‌دهد که چگونه تعامل میان دولت بریتانیا و اسماعیلیه نزاری، هم برای این فرقه و هم برای سیاست استعماری مفید واقع شد.  
 
 
آقاخان چهارم در کنار ملکه انگلستان- آقاخان سوم که از دربار انگلیس، لقب اشرافی "SIR" را دریافت کرده بود، در شکل گیری تاریخ استعماری هند نقش مهمی ایفا نمود.

3- کریم آقاخان و سکوت در مقابل کشتار انسان های بی گناه
در روزگاری که بسیاری از مردم جهان، با ادیان و نژاد های مختلف، در مقابل جنایت های بشری دست به اعتراض می زنند و هیچگاه سکوت و بی تفاوتی را بر نمی تابند، رهبر فرقه انحرافی اسماعیلیان نزاری آقاخانی که به ظاهر خود را یک منجی برای بشر معرفی می کند، هیچگاه درخصوص کشتار مردم بی گناه در کشورهای مسلمان موضع گیری نکرده است. وی روابط نزدیکی با سران رژیم صهیونیستی دارد و با ژستی مضحک در کنار شیمون پرز می ایستد و با وی عکس یادگاری می گیرد. اصلا برایش مهم نیست که چه بر سر مردم فلسطین، سوریه، افغانستان، عراق، پاکستان، بحرین و دیگر کشورهای جهان می آید.
  نورمن فاستر، سرپرست پروژه تخریب مسجد الحرام و طراح برج های جنجالی ابراج البیت، عضو ثابت کمیته راهبردی جایزه معماری آقاخان است. کریم آقاخان به فاستر افتخار می کند.
 
4- بنیاد آقاخان و تخریب مسجد الحرام
در حال حاضر سران وهابی عربستان سعودی، کمر به تخریب مسجد الحرام بسته اند. در ظاهر، فقط وهابیون در این ماجرا مقصر می باشند، ولیکن مجریان این پروژه ننگین، در زیر پرچم کشورهای غربی و علی الخصوص انگلیس، به اقدامات خود ادامه می دهند. یکی از طراحان اصلی در این ماجرا، نورمن فاستر، معمار مشهور انگلیسی می باشد. وی عضو اصلی کمیته راهبردی جایزه معماری آقاخان می باشد. نورمن فاستر سرپرست پروژه تخریب مسجد الحرام و طراح برج های جنجالی "ابراج البیت" در کنار خانه خدا می باشد. تخریب مسجد الحرام مورد اعتراض مذاهب اسلامی و مسلمین جهان قرار گرفت. اما دریغ از یک واکنش از سوی فرقه انحرافی آقاخان. 

  کریم آقاخان می گوید "گرچه ریشه های این مسابقه در توجه به وضعیت معماری اسلامی نهفته است، ولیکن این جایزه، خود را متعهد به روح پلورالیسم و تکثرگرایی می داند". آقاخان با رویکردی سکولار به زندگى خود ادامه مى دهد و جوانان اسماعیلى را تشویق مى کند که به این سبک روى آورده و در فضایی فارغ از اعتقادات دینی زندگى کنند.

5- بنیاد آقاخان و بیداری اسلامی
کریم آقاخان که خود را رهبر یک فرقه اسلامی می داند، در طی سالیان اخیر و در جریان بیداری اسلامی مسلمانان جهان چه نقشی را ایفا کرده است؟ او با تاسیس موسسه خیریه در حمایت از کودکان جهان، نمایشی غیر واقعی از یک منجی را به رخ جهانیان کشیده است. این ادعایی بیش نیست؛ زیرا "کریم آقاخان" در وقایع بین المللی که با مسلمانان رابطه ای تنگاتنگ دارد هیچگونه اظهار نظر و فعالیتی که به نفع مسلمانان باشد، انجام نداده است. در حال حاضر، رهبران مذاهب اسلامی جهت سفر به اروپا و آمریکا و انجام فعالیت های تبلیغی با شرایط بسیار سختی روبرو هستند. اما کریم آقاخان،بدون هیچگونه ممانعتی به سفرهای متعدد خود مشغول می باشد. قطعا اگر وی تصویری واقعی از حقایق اسلام را برای جهانیان نمایش می داد، چنین برخوردی با وی صورت نمی گرفت. بنابراین این رفتار، این حقیقت را ثابت می کند که کریم آقاخان، هیچ خطری برای کشورهای سلطه گر غربی ندارد و ماموریت های وی فقط و فقط باعث ایجاد انحراف در صفوف مسلمانان و خوش خدمتی در جهت شکل گیری اهداف استعمار نو در راستای اسلام ستیزی می باشد.

  یکی از جوایز این مسابقه به پروژه معماری و مرمت بازار تاریخی تبریز تعلق گرفت. پروژه ای که پیش از این تمامی مراحل استاندارد جهانی را طی کرده بود و در مردادماه 1389 به عنوان نخستین بازار جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و دیگر نیازی به این نمایش مضحک نداشت و این فرقه انحرافی آقاخان بود که به اعتبار این اثر تاریخی نیاز داشت.
 
مسابقه بنیاد صهیونیستی آقاخان با ذوق زدگی و بوق و کرنای رسانه هایی همچون "بی بی سی فارسی" و "رادیو زمانه" در کنار برخی نشریات اصلاح طلب در داخل کشور مواجه شد و القابی چون مهم ترین جایزه معماری جهان به آن اطلاق شد. 
 
 
*سخنی با آقای سید محمد بهشتی
جناب آقای سید محمد بهشتی، ما به هیچ عنوان مخالف حضور بین المللی در عرصه های مختلف علمی و تخصصی نیستیم و نخواهیم بود. برای ما افتخار بزرگی است که نام کشورمان در عرصه های مختلف بدرخشد و همیشه در صدر باشد. اما به همان اندازه برایمان مهم است که این صدرنشینی در کجا و توسط چه کسی و با چه هدفی صورت می گیرد؟ سابقه سیاه فرقه صهیونیستی آقاخان، پیش از آنکه یک افتخار برایمان باشد، یک لکه ننگ خواهد بود. فرقه ای که فقط و فقط به مطامع و منافع یک سویه خود می اندیشد. یک دلیل بر این مدعا، مراسم سالانه وزن‌کشی آقاخان‌ها با طلا و الماس بوده است. در این مراسم، آقاخان را به عنوان امام اسماعیلیان وزن کرده و هم وزنش از پیروانش طلا و الماس می‌گرفتند. این خوی استعمارگری همواره در رفتار سران این فرقه وجود داشته است. بعید به نظر می رسد که شما از سوابق این فرقه انحرافی بی اطلاع بوده باشید.  
 
آقاخان در کنار هیلاری کلینتون

بخش فرهنگی شبکه آقاخان مسئولیت مرمت و بازسازی آثار تاریخی افغانستان و تاجیکستان را جهت نفوذ در افکار عمومی و نخبگان فرهنگی این دو کشور، تدارک دیده است. این موضوع در کنار مزایا و منافع مادی این پروژه ها، برای آقاخان بسیار مهم است.

آقای بهشتی، یکی از جوایز امسال به پروژه معماری و مرمت بازار تاریخی تبریز تعلق گرفته است. پروژه ای که پیش از این تمامی مراحل استاندارد جهانی را طی کرد و در مردادماه 1389 به عنوان نخستین بازار جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده بود و دیگر نیازی به این نمایش مضحک نداشت و این فرقه انحرافی آقاخان بود که به اعتبار این اثر تاریخی نیاز داشت.

جناب بهشتی، رفتار بنیاد معماری فرقه انحرافی آقاخان بدین گونه است که در هر دوره، پس از اهدای جوایز، مذاکرات جدی و اساسی خود را با برندگان درخصوص حضور در پروژه های معماری و دیگر برنامه های مرتبط اعلام می کند. اعطای جایزه مذکور، این شائبه را تقویت می کند که بنیاد معماری فرقه انحرافی آقاخان در صدد حضور مجدد در پروژه های میراث فرهنگی کشورمان می باشد اتفاق تلخی که در گذشته و در زمان مدیریت مدیران فعلی میراث فرهنگی در کشورمان رخ داده بود.   
+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و پنجم شهریور 1392ساعت 10:31  توسط امیر رحمانی  |  نظر بدهید

اخبار سیاسی روز

 

درباره شهر استراتژیک سوریه؛
یکی از منابع درآمد گروه های مسلح مستقر در دیر الزور را باید فروش نفت خام چاه هایی است که در شرق سوریه قرار دارند و به تصرف گروه های مسلح درآمده اند. گروه های مسلح نفت این چاه ها را به ترکیه برده و در آنجا به فروش می رسانند، چون درحال حاضر اغلب چاه های نفت و گاز شهر دیر الزور در تصرف گروه های مسلح این مناطق است.
گروه بین‌الملل مشرق - گروه های مسلحی که در داخل شهر "دیر الزور"، مرکز استان دیر الزور و ریف آن، در شرق سوریه چه گروه هایی هستند و چه مناطقی از این شهر را در اختیار دارند. این مطلب به تفصیل به این موضوع می پردازد.

گفته شده است، تمام گروه هایی که در شهر دیر الزور درحال مبارزه علیه نظام سوریه هستند، از اهالی ریف دیر الزور و مناطق خارج از شهر هستند و دارای تابعیت های مختلفی می باشند و به شکلی گسترده در مناطق الجبیله، العرفی، الحویقه، الشیخ یاسین، الحمیدیه، کنامات، الرشدیه، العمال، الرصافه، الصناعه، المطار القدیم که مناطق مختلف این شهر را تشکیل می دهند، پراکنده  و مستقر هستند و بالطبع تمام این مناطق که ذکر آنها رفت، تحت تصرف و کنترل گروه های مسلحی است که مورد حمایت عربستان سعودی هستند.

یکی از دلایل حمایت عربستان سعودی از این گروه های مسلح نیز روابط عشیره ای و قبیله ای موجود بین برخی از قبایل و عشایر سعودی با قبایل و عشایر سوری و انتشار اندیشه ها و افکار "وهابی" میان اهالی دیر الزور و به خصوص ریف آن است. به گونه ای که کمک های مورد نیاز این گروه های مسلح از طریق ریف دیر الزور به دست گروه های مسلح موجود در شهر می رسد.

یکی دیگر از منابع درآمد گروه های مسلح مستقر در دیر الزور را باید فروش نفت خام چاه هایی است که در شرق سوریه قرار دارند و به تصرف گروه های مسلح درآمده اند. گروه های مسلح نفت این چاه ها را به ترکیه برده و در آنجا به فروش می رسانند، چون درحال حاضر اغلب چاه های نفت و گاز شهر دیر الزور در تصرف گروه های مسلح این مناطق است.

مهمترین گروه های مسلحی که در دیر الزور حضور دارند، گروه های سلفی جهادی تکفیری هستند و بارزترین این گروه ها عبارتند: جنبش طالبان، جبهه النصره، گردان جعفر الطیار، گردان القعقاع که شبیه گردان های الفاروق در شهر حمص است و گردان مته.

تمام مناطق مسکونی که تحت تصرف و کنترل گروه های مسلح قرار دارند، بیش از 80 درصد تخریب و ویران شده اند.

اما مناطق تماس در شهر بین گروه های مسلح و ارتش سوریه عبارتند از: خیابان باشگاه افسران یا (نادی الضباط)، میدان المدلجی، دفاع مدنی، میدان حمود العبد، پل السیاسیه، منطقه حویقه، منطقه الرشدیه و خیابان سینما فؤاد.

مناطق حضور تک تیراندازان وابسته به گروه های مسلح نیز مناطق زیر را در برمی گیرد: الجبیله، الحویقه، الحمیدیه، الشیخ یاسین، العرفی، مساکن الحزب، العمال، جسر السیاسیه، الرصافه و الانطلاق القدیم.

مناطق حضور تک تیراندازان ارتش سوریه نیز عبارتند از: منطقه "الجوره" در استان و در نزدیکی دوایر امنیتی وابسته به ارتش. این درحالی است که تمام موارد هدف گیری های صورت گرفته از سوی تک تیراندازان در شهر دیر الزور در مناطق حضور تک تیراندازان گروه های معارض صورت گرفته است.

مهمترین عملیات های انتحاری که شهر دیر الزور شاهد آن بوده است:

- عملیات انتحاری از طریق منفجر کردن خودرو بمبگذاری شده در منطقه "غازی عیاش" که در جریان آن ده ها شهروند سوری کشته و زخمی شدند.
- عملیات انتحاری منفجر کردن یک تانکر حامل 5 تن مواد منفجره در منطقه "الجبیله".
- عملیات انتحاری یک کامیون بزرگ حامل حدود 10 تن مواد منفجره در نزدیکی ساختمان بیمه اجتماعی در منطقه "الحویقه".
- عملیات انتحاری منفجر کردن یک خودرو بمبگذاری شده که کلیسای سریانی های دیر الزور را هدف قرار داد.
- عملیات انتحاری منفجر کردن یک خودرو بمبگذاری شده در نزدیکی میدان "غسان عبود" در نزدیکی منطقه پل "السیاسیه".
تمام این عملیات ها را گروه های مسلح به ویژه گروه های وابسته به "جبهه النصره" از طریق انتشار اعلامیه هایی در صفحه های اینترنتی خود مسئولیت آن را برعهده گرفته اند.

مهمترین مقرها و مراکز امنیتی و نظامی که ارتش سوریه در استان دیر الزور از آن عقب نشینی کردند، عبارتند از:

- دایره امنیت سیاسی منطقه الحویقه.
- یگان توپخانه شهر "المیادین" در ریف شرقی دیر الزور.
- فرودگاه "البوکمال" در ریف شرقی دیر الزور.
- فرماندهی پلیس شهر منطقه الحویقه دیر الزور.
- دایره امنیت نظامی خیابان "سینما فؤاد" دیرالزور.

علاوه بر عقب نشینی تمام عناصر نیروهای حکومتی از قرارگاه‌های امنیتی و پاسگاه‌های پلیس تمام مناطق ریف دیر الزور.

مهمترین عملیات‌های ترور شهر دیر الزور و ریف آن:

- تلاش برای ترور "سمیر الشیخ"، استان سابق دیر الزور.
- تلاش برای ترور "ریاض الاسعد"، فرمانده "ارتش آزاد سوریه" در شهر المیادین استان دیر الزور که منجر به قطع پای وی شد.
- ترور "فیصل احمد ظاهر"، معاون رئیس دایره امنیت نظامی دیر الزور.
- ترور سرگرد "الایهم الحمد"، خواهر زاده سرلشکر "آصف شوکت" در منطقه "الرصافه" دیر الزور.
- ترور "شریده العلی"، رئیس سندیکای کشاورزان دیر الزور.
- ترور "شهناز محمد"، عضو فدراسیون ورزش‌های عمومی سوریه.

مهمترین مناطقی که در آنها دعوت به جهاد علیه نظام سوریه صورت می‌ گیرد:

- دفتر دعوت و ارشاد اسلامی که مقر آن در ریف شرقی دیر الزور است و برای جذب جوانان، نوجوانان و کودکان زیر 18 سال فعالیت می کند و مهمترین مقرهای آن در مناطق "شحیل"، "المیادین" و "البوکمال" است.

- دفتر جریان سلفی جهادی سازمان جهانی القاعده که مقر آن نیز در ریف شرقی دیر الزور است و در حوزه جذب حمایت های نظامی و افراد مسلح غیر سوری و بیگانه از سراسر جهان برای مبارزه با نظام سوریه فعالیت می کند.

- جنبش طالبان سوریه که به صورت مستقیم وابسته به جنبش طالبان در پاکستان و افغانستان است. مقر جنبش طالبان سوریه در ریف ریف دیر الزور و همچنین در دو منطقه الشحیل و المیادین است و در حوزه جذب جوانان و مردان در مناطق مختلف ریف دیر الزور و حمایت مالی ونظامی از گروه های مسلح فعالیت می کند.

مهمترین گروه های مسلح فعال در استان دیر الزور:

گردان احرار الشام یا آزادگان شام، گردان غرباء الشام یا غریبان شام، گردان شهداء الفرات یا شهدای فرات، گردان انصار السنه یا یاران اهل سنت، کتیبه الخضرا یا کتیبه سبز، گردان موته، گردان احرار الشحیل یا آزادگان الشحیل، گردان الله اکبر، کتیبه های احفاد محمد یا نوادگان محمد، گردان الاحواز، کتیبه های الحبیب المصطفى، گردان القادسیه، کتیبه معاذ الرکاض، گردان احرار الشعیطات یا آزادگان الشعیطات، کتیبه الحجاج بن یوسف الثقفی و گروه های بسیار مسلح دیگر که تعداد آنها به 350 گروه می رسد و بافت و ساختار اغلب آنها سلفی جهادی تکفیری است و این درحالی است که برخی از این گروه ها دارای گروه های ویژه ترور هواداران نظام سوریه هستند.

مهمترین تابعیت های غیر سوری موجود در صفوف گروه های مسلح:
افغانی، لبنانی، تونسی، کویتی، سعودی و چچنی.

مهمترین روستاهای ریف شرقی دیر الزور که گروه های مسلح کنترل آنها را در دست دارند:

البو کمال، المیادین، المو حسن، القوریه، شحیل، مراط، ابو خشب و البصیره.
- در این میان روستای المو حسن به کانون مخالفت علیه نظام سوریه معروف شده و گفته می شود، تحرکات اعتراض آمیز و مسلحانه علیه نظام سوریه از این منطقه آغاز شد و ملقب به "مسکو کوچک" است، چراکه افکار و اندیشه های کمونیستی بر آن غالب است و افسران ارشد نظام سوریه از فرزندان این روستا هستند. المو حسن هم اکنون به مقر گروه های وابسته به جبهة النصره تبدیل شده است.
-  شحیل که بر سر راه المیادین قرار دارد و پناهگاه هیئت شرعی جبهه النصره و مقر مهمترین سران و رهبران سازمان القاعده و مقر اصلی جنبش طالبان در سوریه به شمار می آید. این شهر از جمله شهرهایی است که انتحاری های بسیاری را راهی مناطق و شهرهای مختلف سوریه کرده و اغلب انتحاری های این شهر خود را در این عملیات ها منفجر کردند. همچنین شحیل بسیاری از مردان خود را برای مبارزه با نظام سوریه به میدان های نبرد در مناطق مختلف دمشق و ریف آن و همچنین شهرها و مناطق مختلف رقة و حسکة و قامشلی و حمص و به طور مشخص در شهر القصیر کردند.

مهمترین روستاهای ریف غربی دیر الزور که گروه های مسلح کنترل آنها را در دست دارند: حطله، الکسره، معدان، التبنی، محیمیده، الخریطه و الشمیطیه.

- حطله: حطله از جمله روستاهای حامی نظام سوریه به شمار می آید که اهالی آن اصلا سلاحی حمل نمی کنند. از گذشته های دور اهالی طایفه شیعی این روستا توسط گروه های دیگر قتل عام شده اند که آخرین آن چندی پیش روی داد و یکی از گروه های وابسته به جبهه النصره در ریف شرقی دیر الزور از تابعیت های مختلف عربی اقدام به قتل عام شیعیان این روستا کردند.

- محیمیده: روستای محیمیده زادگاه "نواف لبشیر"، معارض سوری و عضو بیانیه دمشق و پایگاه قبیله "البکاره" و مقر مهم گردان های غربای شام و آزادگان شام به سرکردگی "لورنس نواف البشیر".

مهمترین عشایر و قبایل دیر الزور عبارتند از: البو سرایا، البکاره، العکیدات، عنزه، طی و جبور.

مهمترین بزرگراه های بین المللی شهر دیر الزور عبارتند از:

- بزرگراه های بین المللی دیر الزور - تدمر - دمشق که کنترل کامل آن را ارتش سوریه در دست دارد و در آن تنها مرکز ایست و بازرسی گردان ابو جعفر الطیار در نزدیکی روستای "کباجب" وجود دارد.

- بزرگراه های بین المللی دیر الزور - الرقة - حلب که در کنترل گروه های مسلح است و هیچ نیروی دولتی و حکومتی در آن مشاهده نمی شود.

- بزرگراه های بین المللی دیر الزور – الحسکه که هم اکنون به دلیل درگیری هایی که شاهد آن بوده مسیرهای آن به سمت المیادین و ریف آن تغییر کرده است.

- بزرگراه های بین المللی دیر الزور - عراق که به دلیل قرار گرفتن در مسیر بزرگراه های بین المللی فرودگاه دیر الزور به طور کامل بسته و مسیرهای آن به سمت المیادین و ریف آن تغییر کرده است.

مهمترین شرکت ها، کارخانه ها، موسسات و مراکزی که غارت شده و یا به طور کامل نابود شدند، عبارتند از: کارخانه گاز، شرکت نفتی الفرات، شهر صنعتی دیر الزور، مدیریت خدمات فنی، شهرداری، شرکت کانادایی فرآورده های نفتی شمبر جیر، شرکت فرانسوی فرآورده های نفتی شل، مرکز تحقیقات کشاورزی، کارخانه ستون های بتونی، بیمه های اجتماعی، بانک کشاورزی، مرکز آمارگیری و جمعیت، مرکز آموزش، بیمارستان ملی، بانک خون، بیمارستان قلب الفرات، اداره برق، سازمان آب، حوضچه آب فرات، منابع آب، بانک اعتباری، بانک بیمو، بانک بین المللی سرمایه گذاری، بانک اسلامی، بانک بازگشت، پست بانک، اداره ارتباطات، سینما الکندی، بیمارستان های خصوصی النور و العبود المرزوق، بیمارستان کودکان، سیلوهای گندم، دانشکده های علوم و ادبیات و پتروشیمی و نفت.

مهمترین مراکز حکومتی که از سوی گروه های مسلح به سرقت رفته و پس از غارت اموال آن برای فروش به ترکیه منتقل شدند، عبارتند از: کارخانه نیشکر، کارخانه ریسندگی و بافندگی، شهر صنعتی دیر الزور، کارخانه کاغذ سازی، خطوط آهن ارتباط دهنده دیر الزور – حسکه - قامشلی و میان دیر الزور – حلب - دمشق.

مهمترین تاسیسات و مراکز عمومی و تاریخی و باستانی که به طور کامل تخریب شده و از بین رفته اند، عبارتند از:

- پل معلق: گروه های مسلح اقدام به بمبگذاری و تخریب آن کردند.

- کلیسای شهدای ارمنی: این کلیسا به طور کامل توسط گروه های مسلح غارت و مجسمه های عظیم و بزرگ آن مخصوص شهدای کشتار ارمنی ها به سرقت و به ترکیه منتقل شد. این کلیسا در منطقه "الرشدیه" قرار دارد و گروه های مسلح بر آن تسلط و کنترل دارند.

- مجسمه شاعر الفراتی: سر مجسمه این شاعر بزرگ سوری از سوی عناصر جبهة النصره به بهانه بت پرستی قطع شد.

- کلیسای سریانی های الفرات: این کلیسا در اولین روز عید قربان گذشته بمبگذاری و منفجر شد. یکی از دلایل بمبگذاری این کلیسا توسط جبهه النصره قرار داشتن آن در نزدیکی یک مقر نظامی بزرگ در شهر دیر الزور است.

این جدای از غارت بسیاری از آثار باستانی و تاریخی نادر برخی اماکن شهر مانند مملکت ماری و آثار الصالحیة و قلعه الرحبة و آثار حلبیة و زلبیة است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد