سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

طرح ایران و روسیه برای جلوگیری از حمله آمریکا به سوریه

روزنامه هاآرتص اسراییل با انتشار گزارشی مدعی شد که ایران و روسیه برای جلوگیری از حمله آمریکا به سوریه، طرحی سیاسی را برای گذار سوریه از بحران در دستور اجرا دارند.

به گزارش عصر ایران بر اساس گزارش این روزنامه اسراییلی این طرح سیاسی که هفته گذشته در سفر هیات مجلس ایران به سوریه درباره آن بحث و تبادل نظر شده، شامل برگزاری انتخابات آزاد در سوریه بدون حضور بشار اسد است.

تا کنون در همه طرح های صلح کشورهای حامی سوریه درباره مساله ابقا یا برکناری بشار اسد از قدرت ،سکوت شده بود و به نوشته هاآرتص این نخستین طرحی است که ایران و روسیه به عنوان دو کشور حامی حکومت سوریه ، روی خروج بشار اسد از قدرت به تفاهم رسیده اند.

به نوشته هاآرتص قرار است وزیر خارجه ایران درباره این طرح با پوتین رایزنی کند و ولید المعلم وزیر خارجه سوریه نیز روز دوشنبه در سفری به مسکو درباره این طرح با حکومت مسکو به بحث و تبادل نظر می پردازد.

هاآرتص نوشته است برنامه مشترک ایران و روسیه شامل یک طرح چند مرحله ای برای انتقال دموکراتیک قدرت در سوریه است که از طرح های پیشین که درباره سرنوشت بشار اسد در انتخابات آتی سکوت شده بود، به روز تر است.

همچنین هاآرتص نوشته است ولید المعلم قرار است درباره یک طرح دیگر روسیه مبنی بر خروج سلاح های شیمیایی سوریه از این کشور و انتقال آن به روسیه یا یک کشور ثالث و نیز انتقال موشک های اسکاد سوریه به پایگاه روسیه در بندر طرطوس سوریه برای در امان ماندن از حملات احتمالی آمریکا، با پوتین رایزنی کند.

 

 

فرمانده ترور عماد مغنیه چه کسی بود

کوهن نزدیک به 20 سال در تمام بخش‌ها و واحدهای دپارتمان عملیات ویژه موساد فعالیت داشته است. وی پیش از ریاست بر این دپارتمان فرماندهی واحد کیدون (جوخه‌های ترور موساد) را بر عهده داشته است.

خبرگزاری فارس: فرمانده ترور عماد مغنیه چه کسی بود+عکس 

به گزارش گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس، هفته‌های گذشته در خبرها آمده بود که ژنرال یاکوو عمیدرور، رئیس شورای امنیت ملی رژیم صهیونیستی پست خود را به چهره جدید واگذار نموده است؛ یوسی کوهن افسر ارشد موساد و معاون رئیس موساد، تامیر پاردو.

برخی رسانه های صهیونیستی چون هاآرتز، اسرائیل امروز، اسرائیل تایمز و ... گوشه ای از سوابق وی را علنی نمودند. اما آنچه از همه مهم تر بود اینکه بیشترین تأکید رسانه های این رژیم بر سوابق عملیاتی وی بود. یوسی کوهن 52 ساله سابقه ای 30 ساله در موساد دارد که نزدیک به 20 سال آن فعالیت در حوزه عملیات های اطلاعاتی و عملیات های ویژه ( ترور و خرابکاری) در موساد بوده است.کوهن نزدیک به 20 سال در تمام بخش‌ها و واحدهای دپارتمان عملیات ویژه موساد ( مسئول مستقیم عملیات های پنهان و ترورهای موساد) فعالیت داشته است که در نهایت در اوائل قرن بیستم و در دوران ریاست مئیر داگان ریاست این دپارتمان را برعهده گرفت. وی پیش از ریاست بر این دپارتمان فرماندهی واحد کیدون ( جوخه های ترور موساد) را بر عهده داشته است.

از مهم ترین عملیات های وی در دوران فرماندهی کیدون می توان به ترور شهید فتحی شقاقی در 26 اکتبر 1995 در جزیره مالت و همچنین ترور ناموفق خالد مشعل 1997 در عمان پایتخت اردن اشاره کرد. اما مهم ترین عملیات های ترور وی در دوران ریاست بر دپارتمان عملیات موساد را می توان ترور حاج عماد مغنیه، فرمانده مقاومت اسلامی حزب الله لبنان در 12 فوریه 2008، 18 بهمن 1387 دانست.

از دیگر ترورهای کوهن در دوران ریاست بر این دپارتمان که بسیار هم از نظر سرویس موساد مهم و جدی ارزیابی می‌شد، ترور دانشمندان هسته ای ایران است. ترور شهدای هسته ای چون؛ شهید مسعود علی‌محمدی 22 دی 1388، شهید  مجید شهریاری 8 آذر 1389، شهید داریوش رضایی‌نژاد در ‏1 مرداد 1390و شهید مصطفی احمدی روشن21 دی 1390، همه به دستور مستقیم یوسی کوهن صورت گرفته است.

کارکنان موساد یوسی کوهن را به عنوان نابغه ترور و مغز متفکر طراحی عملیات های تروریستی می شناسند. چهره‌ای امنیتی و عملیاتی با سابقه ای خونین از کشتار و ترور که به پاس ترورهای موفقش «نشان درجه یک دفاع» رژیم صهیونیستی را دریافت کرده است.

کوهن امروز با چنین سوابق تروریستی بر مسند مشاور امنیت ملی نتانیاهو و ریاست شورای امنیت ملی کابینه او تکیه زده است. راز ارتقاء کوهن به چنین جایگاهی در چیست؟ آیا قرار است تا کوهن در پست جدیدش پروژه های زنجیره ای از عملیات های تروریستی را بر علیه محور مقاومت منطقه با همکاری بندر بن سلطان سعودی طراحی و مدیریت کند؟ تحولات آتی منطقه این مسئله را روشن خواهد کرد.

 

 

کد خبر: ۳۴۳۹۶۱
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۰
یک مقام کاخ سفید با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌یی ایران در ادعایی بی‌اساس مدعی شد که حمله آمریکا به سوریه این پیام را برای مقامات ایرانی می‌فرستد که نباید به راحتی در صدد تولید سلاح هسته‌یی باشند.

به گزارش ایسنا دنیس مک‌دانو، رییس ستاد مشترک کاخ سفید روز یکشنبه در گفت‌وگو با برنامه "با مطبوعات ملاقات کنید" شبکه خبری ان بی‌سی با بیان اینکه "کسی در اطلاعات به دست آمده تردید ندارد"، گفت که این اطلاعات مبنای تصمیم باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا برای مقصر خواندن بشار اسد رییس جمهور سوریه در حملات تسلیحات شیمیایی 21 اوت است.

وی مدعی شد که چنین اقدامی فرصتی را در اختیار آمریکا قرار می‌دهد تا جسورانه با ایرانیان برخورد کند.

مک‌دانو مدعی شد: اینکه کنگره آمریکا چه پاسخی به این سوال می‌دهد نه تنها با دقت در دمشق، بلکه در تهران و در حزب‌الله لبنان دنبال می‌شود.

این مقام کاخ سفید در بخشی دیگر از اظهاراتش مدعی شد: به عقیده من دانستن اینکه دقیقا چه اتفاقی در تهران در حال وقوع است دشوار است، ولی ما می‌دانیم باید در برقراری ارتباط با آنها بسیار صریح عمل کنیم.

وی با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌یی ایران مدعی شد: این فرصتی است تا مطمئن شویم که آنها درک می‌کنند که آزادی عمل بیشتری ندارند و نمی‌توانند برای بدست آوردن تسلیحات هسته‌یی که کل منطقه را دچار بی‌ثباتی می‌کند، دوستان و متحدانمان را تهدید می‌کند و در نهایت تهدیدی برای ما است تلاش کنند.
 
 
در شرایطی که تاکنون مهم‌ترین بهانه آمریکا برای مطرح کردن موضوع حمله به سوریه، اتهام استفاده دولت اسد از سلاح شیمیایی علیه مخالفان بوده، کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای جالب توجه، اعلام کرده اطلاعات غیر قابل تشکیک در این زمینه‌ ندارد و این اتهام تنها به استدلال‌های عقلی متکی است.
کد خبر: ۳۴۳۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۸
کاخ سفید: مدرک قطعی علیه دولت سوریه در اختیار نداریم
در شرایطی که تاکنون مهم‌ترین بهانه آمریکا برای مطرح کردن موضوع حمله به سوریه، اتهام استفاده دولت اسد از سلاح شیمیایی علیه مخالفان بوده، کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای جالب توجه، اعلام کرده اطلاعات غیر قابل تشکیک در این زمینه‌ ندارد و این اتهام تنها به استدلال‌های عقلی متکی است.

به گزارش «تابناک»، کاخ سفید اعلام کرده، شواهدی «‌‌تکذیب ناشدنی» درباره اینکه دولت بشار اسد از سلاح شیمیایی استفاده کرده، در اختیار ندارد؛ اما بر پایه «آزمون عقل سلیم و برخی اطلاعات» می‌توان نتیجه گرفت که دولت سوریه مسئول این کار بوده است.

«استیو مک داناف»، رئیس پرسنل کاخ سفید در مصاحبه‌ای با «سی‌ان‌ان» ضمن بیان این مطلب گفته: «ما فیلمی که نتایج این حملات را نشان می‌دهد، دیده‌ایم... همه این‌ها ما را از طریق عقل سلیم و اطلاعات به این نتیجه هدایت می‌کند که حکومت سوریه این کارها را انجام داده است. اکنون آیا ما تصویری در اختیار ‌و یا مدرکی غیرقابل تشکیک در دست داریم؟ این یک دادگاه نیست و نمی‌توان اطلاعات را این گونه استفاده کرد».

این در حالی است که مک داناف در مصاحبه‌ای دیگر با «ان‌بی‌سی» گفته بود: «هیچ کس اطلاعات را رد نمی‌کند. هیچ کس در اطلاعات تشکیک نمی‌کند». ایالات متحده مدعی شده نوار مکالماتی‌ دارد که بر پایه آن، مقامات سوری مسئولیت حملات را بر عهده گرفته‌اند. با این حال، واشنگتن تاکنون هیچ یک از این گفت‌و‌گو‌ها را منتشر نکرده است.

افزون بر این، دولت اوباما برای متهم کردن اسد‌ به تصاویر ماهواره‌ای، سیگنال‌های مخابراتی و گفت‌و‌گوهای نظامیان سوریه استناد می‌کند. با این حال، دولت آمریکا از انتشار این تصاویر نیز خودداری می‌کند. این در حالی است که این دولت، پیشتر تصاویر مربوط به پس از انجام حمله شیمیایی و تأثیرات آن را منتشر کرده بود.

به هر حال، در شرایطی که انتقادات نسبت به طرح پیشنهادی اوباما برای حمله به سوریه افزایش یافته و حتی شرکای اروپایی آمریکا نیز همراهی خود را به انتشار نتیجه تحقیقات سازمان ملل منوط کرده‌اند، مقامات آمریکایی به اظهارات ضد و نقیض خود در این زمینه ادامه داده و از انتشار مدرکی معتبر، دال بر دست داشتن نیروهای دولتی در حمله شیمیایی خودداری می‌کنند؛ امری که به طور روزافزون، کار‌شناسان بین‌المللی را نسبت به ادعاهای این کشور بدبین می‌سازد.

 

 

یگان های ارتش قذافی در حال پیشروی به سمت "بنغازی" (مرکز اصلی مخالفان) بودند که جنگند های فرانسوی از راه رسیدند.ناظران می گویند اگر این حمله چند ساعت دیرتر انجام می شد و یگان های ارتش قذافی به بنغازی می رسیدند ، کار انقلابیون تمام بود.
عصرایران ؛ جعفر محمدی - مقامات آمریکایی ، از عزم شان برای یک حمله "جمع و جور" و "هدفمند" ، به سوریه خبر می دهند که طی آن ، نقاط خاصی از این کشور مورد هدف موشک ها و بمب های آمریکا قرار می گیرد.

"حمله کوچک و هدفمند" ، اشاره به این است که ارتش آمریکا قصد ندارد همانند افغانستان و عراق، از طریق زمینی وارد این کشور شود بلکه از راه دور ، اهدف از پیش تعیین شده را منهدم خواهد کرد.

برای این که فلسفه این طرح مشخص شود ، باید دانست که در کشورهای عربی ، حکومت و ارتش  ، دو مقوله تفکیک ناپذیر از یکدیگر و تنیده شده در همدیگر هستند. تجریه ثابت کرده است که حکومت های عربی ، تا زمانی که ارتش را دارند ، پابرجا می مانند و در صورتی که این رکن قدرت را از دست بدهند ، سرنگونی شان حتمی و قطعی است.

نگاهی به آنچه در سال های اخیر در کشورهای عربی رخ داد بیندازید:

در تونس ، وقتی فرمانده ارتش به "زین العابدین بن علی" ، پیام داد که نظامیان در ادامه مسیر با او نخواهد بود، دیکتاتور سوار بر یک فروند هواپیما شد و به عربستان سعودی گریخت.

در لیبی ، ارتش دو پاره شد: گروهی به انقلابیون پیوستند و بقیه به قذافی وفادار ماندند.
با این حال ، قذافی همچنان پا برجا بود تا آن که شورای امنیت مجوز حمله به لیبی را صادر کرد و نیروی هوایی فرانسه ، یگان های ارتش لیبی را که در حال پیشروی به سمت "بنغازی" بودند (مرکز اصلی مخالفان) بمباران کرد.

ناظران می گویند اگر این حمله چند ساعت دیرتر انجام می شد و یگان های ارتش قذافی به بنغازی می رسیدند ، کار انقلابیون تمام بود.
بعد از آن بود که حملات هوایی نیروهای خارجی به ارتش قذافی تشدید شد و نهایتاً آن بر سر دیکتاتور آمد که همه دیدند.

در مصر ، تا زمانی که ارتش در کنار حسنی مبارک بود ، انقلاب به پیروزی نرسید ولی وقتی ارتش اعلام بی طرفی کرد و پشت مبارک را خالی نمود ، دیکتاتور مصر هم بعد از 30 سال زمامداری مطلق، سقوط کرد.

در یمن ، ارتش دو شقه شد و نهایتاً بعد از حذف علی عبدالله صالح ، حکومت جایگزین نیز از دو گروه حامیان صالح و مخالفان تشکیل شد.

در بحرین ، نه تنها ارتش از حکومت جدا نشد ، بلکه در مواردی ارتش عربستان هم در حمایت از آل خلیفه وارد عمل شد و بدین ترتیب ، انقلاب بحرینی ها به پیروزی نرسیده است.

در سوریه نیز برغم طولانی شدن جنگ ، ارتش به بشار اسد وفادار ماند. در ابتدای درگیری ها ، معارضان کوشیدند در ارتش ایجاد انفکاک کنند و با راه اندازی ارتش آزاد ، نظامیان را به فرار از خدمت تشویق کردند.
با این حال ، به جز اندکی که منشق شدند، کلیت ارتش سالم و وفادار باقی ماند و به صورت منسجم با معارضان می جنگد.

آمریکا و متحدانش با علم بر نقطه ضعف نظام های عربی ، می دانند که تا ارتش سالم و وفادار است، نظام باقی می ماند.
منظور از حمله "جمع و جور" ، "کوچک" و "هدفمند"، حمله به زیرساخت های نظامی، مانند انبارهای مهمات، زرادخانه های موشکی، محل استقرار نیروها و ... است و هدف نیز ، تضعیف ارتش است تا نتواند در برابر معارضان مسلح مقاومت کند.
توجه داشته باشیم که تهدید به حمله و مداخله نظامی، هنگامی جدی تر شده که ارتش سوریه توانسته به موفقیت هایی در زمین جنگ دست یابد.

اگر حمله آمریکا، موفقیت آمیز باشد و ارتش سوریه نیز آنقدر بی بنیه باشد که با یک حمله "کوچک" از هم بپاشد، در آن صورت ، معارضان مسلح،  با روحیه ای قوی تر قادر به پیشروی خواهند بود. در واقع ، آمریکا می خواهد راه پیش روی معارضان را تا پایتخت بگشاید.
 ولی اگر ارتش بعد از حمله نیز ، منسجم و وفادار باقی بماند، در آن صورت امید اسد به بقا ، بسیار تقویت می شود.
 
در صورت بروز چنین وضعیتی، ایران نه تنها یکی از مهمترین همپیمانان منطقه ای خود یعنی دولت عراق را زیر ضربات و فشارهای داخلی و خارجی خواهد دید بلکه ، بی ثباتی و ناامنی های جدی را در مرزهای غربی خود حس خواهد کرد.
عصر ایران ؛ رضا غبیشاوی - محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دولت یازدهم در نخستین سفر خارجی خود، روز یکشنبه به بغداد رفت.

در کنار روابط دو جانبه ایران و عراق و تحولات مختلف در منطقه، به نظر می رسد خطر حمله نظامی به سوریه و تاثیرات منفی آن بر امنیت منطقه به ویژه عراق، مهمترین دلیل و انگیزه سفر ظریف به عراق باشد.

به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران، حمله نظامی خارجی به سوریه نزدیک و قطعی است. هدف از این حمله نظامی نیز فراهم کردن زمینه برای پیشروی مخالفان مسلح به سمت پایتخت و کاهش شدید توانمندی ها و قدرت ارتش سوریه است تا تجربه حمله نظامی خارجی در موضوع لیبی این بار در سوریه تکرار شود.

در لیبی نیز در ابتدا مهاجمان خارجی با تکیه بر قطعنامه شورای امنیت،به دنبال برقراری منطقه پرواز ممنوع در آسمان لیبی بودند اما در ادامه به بمباران و موشک باران نیروهای قذافی پرداختند و این روند زمینه سقوط حکومت 42 ساله دیکتاتور لیبی را فراهم کرد.


هم اکنون نیز هر چند مقامات آمریکایی و در راس آنها باراک اوباما رئیس جمهور و جان کری وزیر خارجه اصرار و تاکید داشته باشند که حمله خارجی علیه سوریه "محدود و با هدف تنبیه" انجام خواهد شد اما با اطمینان باید گفت این حمله نظامی به سوریه، چیزی نیست جز "فرصت سازی" برای مخالفان مسلح حکومت اسد تا با استفاده از "دوپینگ" حمله مستقیم خارجی بتوانند به کاخ ریاست جمهوری در دمشق برسند.

کشورهای حامی سرنگونی اسد در منطقه و جهان نیز به شدت برای آغاز حمله نظامی خارجی به سوریه لحظه شماری می کنند زیرا می دانند آنچه مخالفان مسلح با همکاری القاعده و افراط گرایان اسلامی و تروریست ها با پشتیبانی همه جانبه تسلیحاتی، دیپلماتیک و مالی کشورهایی در منطقه و جهان در مدت دو و نیم سال گذشته به دست نیاورده اند، در چند روز آینده امکان تحقق دارد.

در صورت سقوط حکومت اسد یا تضعیف این حکومت بیش از سطح کنونی، نخستین و سریع ترین تاثیر منفی آن در عراق مشاهده خواهد شد.

البته یادآوری این نکته نیز لازم است که حکومت عراق یکی از معدود حکومت هایی است که از دولت اسد و ادامه حیات آن حمایت و پشتیبانی می کند. عراق در اتحادیه عرب بارها با اعمال فشار و تصویت قطعنامه هایی علیه اسد مخالفت کرده است.

عراق همیشه متهم بوده که راهی برای انتقال سلاح از ایران به سوریه است. عراق و دولت شیعه آن از نگاه مخالفان اسد یکی از حامیان جدی اسد و تاثیر گذار در ادامه حیات حکمرانی این رئیس جمهور است.

برخی تحلیلگران نیز می گویند که دولت های شیعی ایران و عراق در کنار دولت علوی در سوریه و جنبش شیعی حزب الله در لبنان خط مشترکی را در منطقه برای تامین منافع مشترک ایجاد کرده اند.

 سقوط یا تضعیف حکومت اسد در دو سطح تاثیر منفی بر عراق خواهد داشت:

اول - در صورت سرنگونی اسد، دولتی در سوریه بر سر کار خواهد آمد که در جهت عکس منافع ملی ایران و عراق خواهد بود. چنین دولتی قطعاً از تغییر حکومت و ناامنی در عراق از راه های مختلف حمایت و پشتیبانی عملی خواهد کرد.
در چنان وضعی، مخالفان داخلی دولت فعلی عراق، اعمّ از مسالمت جو، مسلح، تروریست و افراط گرا نیز شاهد حمایت یک حکومت هم مرز از خود خواهند بود.
 همچنین بخش مهمی از اعضای گروه های نزدیک به القاعده و افراط گرایان اسلامی با استفاده از تجربه سوریه، وارد عراق خواهند شد تا آنجا در سرنگونی حکومت رافضی(!) بغداد، "جهاد" کنند.
 
دوم - در صورت عدم سرنگونی حکومت اسد اما افزایش سطح بی ثباتی و ناامنی در سوریه، باز هم این کشور زمینه ای مناسب برای انتقال ناامنی و بی ثباتی به عراق و افزایش فشارها بر دولت بغداد خواهد بود.
در چنین وضعیتی، ایران نه تنها یکی از مهمترین همپیمانان منطقه ای خود یعنی دولت عراق را زیر ضربات و فشارهای داخلی و خارجی خواهد دید بلکه ، بی ثباتی و ناامنی های جدی را در مرزهای غربی خود حس خواهد کرد.
ارتش سوریه این روزها دو عملیات موفق در سوریه انجام داد که باعث تعویق حمله قریب الوقوع آمریکا به این کشور شد.
گروه بین‌الملل مشرق - کسانی که ارتش سوریه را می‌شناسند، می‌دانند که این ارتش برخلاف دیگر ارتش‌های شرق، از توان اطلاعاتی و امنیتی بالایی برخوردار است. این واقعیتی است که نباید آن را نادیده گرفت، چرا که این ارتش، دوبار فرماندهان آمریکایی را مستأصل کرده است.

شبکه خبری "الحدث نیوز" چند روز پیش با ارائه گزارشی، از اقدام فرماندهان آمریکایی مستقر در اردن مبنی بر آموزش حدود 3000 تروریست پرده برداشت. گفته می شود 1500 نفر از این نیروها، برای ورود به دمشق و  انجام عملیاتی خاص با هدف حمله به مراکز حساس و حیاتی دولت و ارتش آموزش دیده‌اند. این گزارش که تحت عنوان "سپر پایتخت" منتشر شد، نیمی از طرح آموزش 3000 کوماندو توسط آمریکائیها به منظور پشتیبانی از حمله زمینی به سوریه را خنثی کرد!

شبکه خبری "روسیا الیوم" اطلاعات دیگری را به نقل از منابع امنیتی منتشر کرده که اطلاعات ما را تأیید می‌کند. بر اساس این اطلاعات، حدود 1500 کارشناس نظامی بیگانه که هویت آنها فاش نشده است با سرویس‌های جاسوسی آمریکا همکاری می‌کنند. هدف این افراد، ایجاد هماهنگی درباره انجام  برخی عملیات در سوریه و ایجاد فضای مناسب برای پیشروی تروریست‌ها در صورت حمله به سوریه است.»

شبکه خبری مذکور می‌افزاید: «از زمان حضور رابرت فورد سفیر پیشین آمریکا در مناطق شمالی سوریه، عکس‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد تعدادی کارشناس نظامی در این منطقه و نیز در جنوب سوریه – بخصوص درعا – دیده  شده‌اند.


واقعیت آن است که اغلب آنها، کارشناس نظامی نیستند. اکثر این افراد، معارضان سوری هستند که با هدف انجام عملیاتی خاص در  دمشق - در ابتدا ریف آن- در اردن آموزش دیده‌اند. بعد از آنکه ارتش سوریه این طرح را خنثی کرد، تعداد این افراد به 1500 نفر می‌رسد.

پیدایش این موضوع به اواخر ماه گذشته برمی‌گردد که ارتش سوریه عملیات "سپر پایتخت" را آغاز کرد. براساس اطلاعات دریافتی از منابع نظامی، ارتش سوریه اطلاعاتی درباره عناصر مذکور در دست دارد و می‌داند که برنامه این افراد – که از اردن وارد درعا شده‌اند –  ورود به ریف دمشق و زمینه‌سازی برای پشتیبانی از حمله احتمالی به سوریه است. براساس این اطلاعات و با توجه به آنکه ریف دمشق، پایگاه مهم شبه نظامیان معارض به شمار می‌رود و نیز با درک طرح های غرب، ارتش سوریه عملیات خود را از این منطقه آغاز نمود و کنترل آنجا را به دست گرفت.


ارتش توانست با وجود حمله گسترده تروریست‌ها و حجم بسیار عظیم آتش آنها،  رکورد زده و در مدت زمانی نه چندان زیاد، حضور خود در میدان نبرد را تثبیت کند و شبه نظامیان مسلح را در داخل ساختمان‌ها و تونل‌های زیر زمینیشان، زمین گیر کند. شبه نظامیان با هدف اعمال فشار بر ارتش، جنایت فجیع غوطه شرقی را رقم زدند . پیشتر قرار بود این جنایت، در آغاز حمله به سوریه انجام گیرد که ارتش آن را خنثی کرد.

ارتش سوریه در این راستا دو ضربه سنگین بر سر آمریکائیها وارد آورد. نخستین ضربه زمانی بود که با  انجام عملیات"سپر پایتخت" در دمشق، آمریکائی‌ها را غافلگیر کرد و دوم آنگاه که تنها در  طول چند روز توانست این منطقه و به طور خاص غوطه شرقی را از دیگر مناطق سوریه، جدا و تروریست‌ها را در منگنه قرار دهد. به این معنا که ارتش توانست علاوه بر جلوگیری از ورود کاماندوهای آموزش دیده در اردن به ریف دمشق، عملیات خود را در طول و عرض ریف دمشق ادامه دهد.

این اقدام باعث شد تا این نیروها بتدریج از ریف دمشق فاصله بگیرند چرا که دریافتند کانون درگیری‌ها در این منطقه واقع شده و به هیچ وجه نمی‌توان از آنجا وارد پایتخت سوریه شد.

بدین ترتیب ارتش قبل از حمله احتمالی ایالات متحده ، دومین ضربه را بر آمریکا وارد ساخت. ارتش سوریه از دو جهت آمریکائیها را مستأصل نمود. نخست آنکه عملیات سپر پایتخت را انجام داد و دوم آنکه مانع از محاصره غوطه شرقی و ورود متجاوزان بدان شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد