سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک تحلیل فرهنگی

 

موج چهارم نظرسنجی فرهنگ عمومی منتشر شد

خوزستانی ها، رتبه دوم مطالعه مطبوعات در کشور 

اعتماد به معلمان و استادان خیلی بیشتر از اعتماد به نمایندگان/ براساس نتایج موج سوم پژوهش که با همین تعداد جمعیت نمونه آماری و با شرایط تقریبا برابر در اسفند ماه 1389 انجام شده است، سرانه مطالعه روزانه روزنامه چاپی در استان خوزستان 26:41 دقیقه بوده است. در آن سال سرانه ی کشور 24:27 دقیقه بوده است. بنابراین در هر دو پژوهش، سرانه ی مطالعه خوزستانی ها از میانگین کشوری بالاتر است.

 

رسانه جنوب/

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: براساس نتایج موج چهارم طرح بررسی و سنجش شاخص های فرهنگ عمومی که توسط شورای فرهنگ عمومی کشور در 31 استان و 8 کلان شهر با 17000 نمونه آماری در اردیبهشت ماه سال 1391 انجام شد؛ خوزستانی ها به طور متوسط: روزانه 41 دقیقه روزنامه چاپی مطالعه می کنند. این در حالیست که متوسط مطالعه در کشور 27:13 دقیقه است. رتبه مطالعه روزنامه چاپی خوزستان در کشور دوم است و بعد از استان گیلان که روزانه 46:18 دقیقه روزنامه می خوانند، قرار دارد. 

لفته منصوری افزود: براساس نتایج موج سوم پژوهش که با همین تعداد جمعیت نمونه آماری و با شرایط تقریبا برابر در اسفند ماه 1389 انجام شده است، سرانه مطالعه روزانه روزنامه چاپی در استان خوزستان 26:41 دقیقه بوده است. در آن سال سرانه ی کشور 24:27 دقیقه بوده است. بنابراین در هر دو پژوهش، سرانه ی مطالعه خوزستانی ها از میانگین کشوری بالاتر است.

وی ادامه داد: وضعیت مطالعه ی سایر نشریات در فصل مصرف فرهنگی موج چهارم طرح بررسی و سنجش شاخص های فرهنگ عمومی حکایت می کند که: میانگین زمان مطالعه روزانه روزنامه الکترونیکی در خوزستان 3:54 دقیقه و در کشور 5:43 دقیقه؛ سرانه مطالعه ی نشریات غیر روزانه ی چاپی (هفته نامه، ماهنامه و سالنامه)در خوزستان 4:53 دقیقه و در کشور 4:43 دقیقه و میانگین زمان مطالعه ی نشریات غیر روزانه ی الکترونیکی خوزستانی ها 1:13 دقیقه و کشور 1 دقیقه می باشد. 

منصوری تصریح کرد: امروزه در عصر «تمدن اطلاعاتی» مطبوعات در متن زندگی مردم قرار گرفته است. مطبوعات علاوه بر کارکرد ارتقاء سطح علمی، فرهنگی و اجتماعی افراد جامعه به عنوان میانجی در دو سویه ی ارتباط بین حاکمیت سیاسی و مردم نقش ایفاء می کند. به همین جهت سرانه ی مصرف مطبوعات به عنوان شاخص توسعه ای در جوامع مطرح است. وی با تاکید بر سابقه دیرینه فعالیت مطبوعات در خوزستان و بهرمندی از خبرنگاران و نویسندگان و طراحان برجسته ی خوزستانی، مطالعه روزانه 41 دقیقه سند افتخار آمیزی در توسعه فرهنگی و سیاسی استان خوزستان به شمار می رود.

 

رای اعتماد ضعیف مردم استان به نمایندگان مجلس

و بازاریان

همچنین بر اساس این طرح 59 درصد خوزستانی ها اظهار کرده اند که به معلمان و اساتید دانشگاه «اعتماد زیاد» دارند. این در حالیست که 56 درصد از جمعیت کل کشور اظهار کرده اند که به این قشر «اعتماد زیاد»دارند. بنابراین «اعتماد زیاد»خوزستانی ها به این قشر از متوسط کشوری بالاتر است.

به گزارش رهیاب؛ لفته منصوری افزود: براساس این پژوهش علمی میزان اعتماد افراد ساکن در استان خوزستان به گروه ها و اصناف مختلف سنجیده شده است. در این سنجش ملی از جامعه پژوهش پرسیده شده است که به هر کدام از گروه ها و اصناف. به طور کلی چقدر اعتماد دارید؟ سپس به پنج گزینه «اعتماد زیادی دارید»؛ «تا حدی اعتماد دارید»؛ «نمی دانم یا بدون جواب»؛ «چندان اعتماد ندارید» و «اصلا اعتماد ندارید» پاسخ دادند.

وی ادامه داد: افراد ساکن در استان خوزستان پس از معلمان و اساتید دانشگاه به ترتیب بیشترین اعتماد را به اقشار: پزشکان و پرستاران 48 درصد؛ روحانیون 47 درصد؛ کتابداران 47 درصد؛ مأموران نیروی انتظامی 45 درصد؛ قضات 36 درصد؛ کارمندان اداری 34 درصد؛ هنرمندان و خبرنگاران 34 درصد؛ وزراء و مدیران ارشد کشور 31 درصد؛ نمایندگان مجلس 25 درصد و تجار،بازاریان و کسبه 15 درصد «اعتماد زیاد»دارند.

منصوری تصریح کرد: اعتماد اجتماعی یکی از مولفه های «سرمایه اجتماعی» است که به زعم جامعه شناسان در کنار سرمایه مادی و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهمترین دارایی های ناملموس جوامع بشری محسوب می شود. سرمایه اجتماعی از سه مولفه ی اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی و مشارکت اجتماعی تشکیل شده است.

وی در ادامه تأکید کرد: جامعه ای که از نعمت اعتماد اجتماعی برخوردار است یعنی آحاد آن نسبت به یکدیگر دید مثبت دارند، دارای نظم، همآهنگی و همبستگی بیشتر خواهد بود

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد