سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک خبر از شوش

 

گزارش تسنیم از مشکلات شهری شوش

پایتخت فرهنگ و تمدن از کاروان رشد وترقی جاماند  

خبرگزاری تسنیم: شهرشوش سال‌هاست که درانتظار پیشرفت به سرمی برد. شهر و دیار شهیدان هشت سال دفاع مقدس زیر رگبارهجوم دشمن سرخم نکرد وغرور مردمش همچنان پابرجاست.اما کاستی ها او را در پس دیوارهای بلند بی تفاوتی پنهان کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شوش، از آنجایی که شوش شهری تاریخی است و هرساله گردشگران بسیاری از این شهردیدن می کنند همچنان درپس هاله ای ازکمبودها گم شده است و مردمش دررفاه کامل به سرنمی برند اما هرگز از کاستی ها ونداشته هایشان اعتراضی نمی کنند زیرا به صبر و قناعت خوکرده اند.

شهری که در اکثر مناطقش ایستگاه اتوبوس ندارد و دربخش های دورافتاده اش مردم برای رفتن به مرکز شهر باید هزینه های سنگینی رامتحمل شوند. خیابانهای کم عرض که دردوطرف آنها اتومبیل های شخصی پارک کرده اند ومسیربرگشتی تاکسی های مسافرکش فقط یک خیابان است و باوجود چند صد دستگاه تاکسی هرنفرمی تواند برای جابجایی یک تاکسی را به خوداختصاص دهد. تعدادتاکسی ها بیش ازمردم شهراست. تاکسی هایی که وسیله ای شدندبرای فرار از بیکاری و همچنین شغل دوم افراد بازنشسته!

در دور افتاده ها

«دوار» نام منطقه ای دورافتاده درحومه شهر است که محل ترددکاروان های راهیان نور واتومبیل های گردشگری است. فاقد تابلوهای راهنمایی و رانندگی وخطوط مشخص شده وحتی پل عابرپیاده. دام‌های سرگردان موجب اذیت وآزارمسافران ومردم شهرمی شوند و درسطح شهرآلودگی بوجود می آورند.

سرپرست روابط عمومی شهرداری می گوید: به دلیل کم عرض بودن خیابان‌های اصلی وبافت فرسوده شهر وعدم عقب نشینی ساختمانهای فرسوده نمی توان درخصوص راه اندازی واحدهای اتوبوس اقدام سریعی انجام داد و با توجه به اینکه بازاراصلی درمرکز شهر است وعمده رفت آمد مردم درهمانجا انجام می شود بخاطرتردد اتومبیل های شخصی وغیرشخصی امکان جابجایی مسافربا اتوبوس دچارمشکل می شود.

سیدقاسم داوودی می افزاید: زیرا این امرباعث اعتراض تاکسی داران واختلال درنظم عمومی است. درحالیکه حتی یک توقف کوتاه توسط راننده ی اتوبوس برای جابجایی مسافربه خودی خود ایجاد معضل می کند ونمی توان باصراحت گفت که این مشکل درکوتاه مدت حل خواهد شد.

وی ادامه می دهد: باشروع سال تحصیلی جدید چند واحد اتوبوس جهت جابجایی دانش آموزان درسطح شهرشروع به کارخواهندکرد. برنامه ریزی در این مورد دردست اقدام است. برنامه کاری شهرداری در درازمدت مشخص است زیراهدف رفاه حال شهروندان است.

وی در ادامه می گوید: فراوانی تاکسی هایی که درسطح شهرمشغولند واستقبال مردم از آنها خود دلیل دیگری برای نبودن اتوبوس است زیرا تاکسی ها در هرمکان و زمانی دردسترس مردم هستند درحالی که اتوبوس ها ساعت کارخاص وایستگاه های مشخص شده ای دارند که به علت وضعیت ترافیک وشلوغی سطح شهرتردد وسایل نقلیه به طورهم زمان بامشکل مواجه خواهد شد وهم اکنون دو واحد اتوبوس درمسیرهای میدان امام جعفرصادق وزیباشهربه سمت مرکزشهربه کارمشغولند.

داوودی می گوید:منطقه دوار از نظر جغرافیایی درموقعیتی است که نه جزو حومه ی شهراست ونه جزو شهرمحسوب می شود بنابراین کنترل براین منطقه با وجود عشیره ای بودن مشکلات عدیده ای رابدنبال دارد باتوجه به اینکه دوار درمسیررفت وآمد کاروان های راهیان نوراست ومسافران نوروزی وهمچنین گردشگران داخلی وخارجی برای رفتن به مناطق عملیاتی وگردشگری ازاین منطقه عبورمی کنند از این رو شهرداری شهرستان شوش درسال 88-89 آن منطقه راتوسط پروژه ای از ورودی شهربه سمت منطقه ی یادمان شهداه و پل شهید ناجیان سامان دهی کرد وعلاوه براین آن مسیر را زیباسازی وجدول بندی کرده است وتابلوهای راهنمایی ورانندگی نصب شد که متأسفانه توسط برخی ازاهالی آن منطقه جابه جا یابرداشته شدند.

اینجا پلیس نیست

محمود احمدی یکی از ساکنان دوار است. او برای چرای دام هایش آنها را پراکنده می کند و در این باره می گوید: مابرای تغذیه ی دام های خود سال های سال است که آنها را به اطراف مزارع میبریم واین زندگی مااست.

اوادامه می دهد: اینجا اصلأ پلیس راهنمایی رانندگی وجود ندارد چون جزو شهرنیست با این حال هرساله کاروان های راهیان نور وگردشگران بطورمستمر از اینجا عبور می کنند. ماهم دوست داریم منطقه دوار رونق بگیرد چون بی نظمی این منطقه بدلیل اینکه منطقه عبورکاروان هاست کل شهرستان را زیر سوال می برد.

حلقه های گمشده

این در حالی است که سرپرست روابط عمومی شهرداری شوش می گوید: اگربه منطقه دوار رسیدگی کنیم توقع منطقه های اطراف از ما بالا میرود و با توجه به اینکه آن منطقه ها جزو شهرشوش نیستند اینکار ازعهده وظایف شهرداری خارج است.

این مقام مسئول اظهارمی کند: در مورد دام های سرگردان در منطقه دوار شهرداری شوش به صورت مستمراین مسئله را پیگیری می کند. چندین بار دام ها را توقیف کرده و به محل نگهداری دام های زنده که متعلق به شهرداری است انتقال داده ایم وهمچنین ازطریق مرکزبهداشت و ارجاع صاحبان آنها به دادگستری اقداماتی داشتیم که آن هم متأسفانه به جایی نرسید زیرا آن مردم به صورت سنتی وعشیره ای مشکل راحل وفصل کردند.

باتوجه به این صحبت سرنوشت منطقه دوار که محل عبورومرورکاروانهای گردشگری است به کجا می انجامد؟

به دلیل اینکه دام‌های سرگردان درآن منطقه باعث ایجاد مشکلاتی در تردد وسایل نقلیه و کاروان های راهیان نور و ایجاد بی نظمی درعبور و مرور و آلودگی محیط می شوند لذا شهرداری موظف است با ایجاد مکان هایی جهت نگهداری دام ها برای برقراری نظم عمومی ونظافت محیط زیست با تعامل شبکه بهداشت ودرمان درخدمت به جامعه کوشا باشد. امیداست که باپی گیری مستمربه این مسئله جامه عمل بپوشانند چون هدف آن سازمان رفاه حال شهروندان است. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد