سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

به دنبال رأی اعتماد نمایندگان مجلس به اکثریت قاطع وزرای دولت آقای دکتر روحانی، دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه‌ای خطاب به دکتر روحانی، ضمن تبریک به وی آمادگی خود و همکارانش را برای کمک به دولت اعلام کرد.
کد خبر: ۳۳۸۷۱۳
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۳
محسن رضایی به حجت الاسلام روحانی نامه نوشت + متن کاملبه دنبال رأی اعتماد نمایندگان مجلس به اکثریت قاطع وزرای دولت آقای دکتر روحانی، دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه‌ای خطاب به دکتر روحانی، ضمن تبریک به وی آمادگی خود و همکارانش را برای کمک به دولت اعلام کرد.

به گزارش «تابناک»‌ در این نامه که در پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر رضایی‌ نیز منتشر شده است، محسن رضایی ضمن تشکر از آقای روحانی به دلیل معرفی کابینه در کمترین زمان ممکن و همچنین اعلام تبریک به وی برای آغاز به کار دولت یازدهم پس از کسب اعتماد از سوی مجلس شورای اسلامی‌ اعلام کرده‌ که با همه توان خود و همکارانش آماده کمک به دولت یازدهم جمهوری اسلام ایران است.

متن کامل نامه محسن رضایی به حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران به شرح زیر است:
 
                    بسمه تعالی
 

برادر گرامی حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و آرزوی توفیق الهی در راه خدمت به مردم شریف ایران اسلامی

اکنون که پس از خلق حماسه سیاسی مردم فهیم و عزتمند ایران در بیست و چهارم خردادماه و تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط مقام معظم رهبری و برگزاری مراسم تحلیف، به دنبال چهار روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی توسط نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به عنوان عصاره ملت که خود نمایش زیبایی از جلوه‌های مردمسالاری دینی بحساب می‌آید و رای آنان به اکثریت قاطع وزرا، زمینه خدمتگزاری جنابعالی و همکاران محترمتان در دولت یازدهم فراهم گردیده است، ضمن تشکر از اهتمام جدی در معرفی کابینه در اولین فرصت ممکن، شروع بکار دولت را صمیمانه به جنابعالی و سایر اعضاء محترم کابینه تبریک عرض می‌نمایم.

بدون تردید شرایط سخت امروز کشور، نیازمند وحدت و همدلی همه نیروهای کارآمد، با تجربه و متعهد و به صحنه آوردن انرژی، تحرک و نشاط جوانان و اعتماد و اتکا به قاطبه مردم در سرتاسر ایران پهناور است. گذار از پیچ تاریخی این مقطع از عمر پر فراز و نشیب نظام سربلند جمهوری اسلامی، مستلزم مدیریتی جهاد گونه مبتنی بر تحول پویا و گسترده در اقتصاد و مدیریت کشور است که الحمد لله با سوابق و تجربیات ارزنده جنابعالی و اکثریت همکارانتان در دولت، دور از دسترس نیست.

اینجانب با کمک بدنه کار‌شناسی کشور و استفاده از تجارب متراکم مدیریتی در طول چند دهه گذشته، با پیش بینی شرایط امروز کشور از سال‌ها قبل، برنامه‌های مدون و واقع بینانه‌ای را جهت تحول در اقتصاد و نوسازی سیستم اجرایی و مدیریتی کشور آماده نموده‌ام که بخش کوچکی از آن‌ها را در جریان تبلیغات انتخاباتی به محضر مردم بزرگ ایران ارائه نمودم و ضمن اعلام آمادگی خود و دوستانم برای هرگونه کمک به جنابعالی در راستای رفع مشکلات عدیده بر سر راه توسعه، بالندگی و پیشرفت کشور در شرایط پیچیده امروز، یک نسخه از کتاب برنامه‌های مورد اشاره نیز جهت هر گونه بهره‌برداری تقدیم می‌گردد.
                                                                                                    

     خدمتگزار مردم ایران
 محسن رضایی
 
 
 
 

وزیر خارجه عراق: ایران سلاح کمتری به سوریه می فرستد/ نمی توانیم جلوی همه پروازها را بگیریم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هوشیار زیباری وزیر خارجه عراق از کاهش پروازهای حامل سلاح ایران به مقصد سوریه خبر داد.

به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه " دیلی استار" لبنان زیباری که در سفری رسمی به آمریکا به سر می برد در سخنانی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین الملل واشنگتن با اشاره به این موضوع گفت : پروازهای حمل سلاح ایران به سوریه کاهش داشته اند، اما دولت عراق نمی تواند این پروازها را به طور کامل متوقف کند و در این موضوع نباید با عراق مثل یک آدم "کتک خور" برخورد کرد و همه گناهان را به گردن ما انداخت.

زیباری تاکید کرد که کشورش تا کنون بارها هواپیماهای عازم دمشق را متوقف و بازرسی کرده و از این موضوع به دولت ایران شکایت کرده است اما بغداد ابزارهای لازم را برای متوقف کردن این پروازها ندارد.

وی افزود:" من الان می توانم به شما بگویم که این پروازها کم شده اند اما متوقف نشده اند.
زیباری با اشاره به اینکه علاوه بر ایران، دولت روسیه نیز از طریق دریا و محموله های کشتی به سوریه سلاح می فرستد، افزود:" ما نمی خواهیم ببینیم که به دلیل عدم انجام دیگر دولت ها به تعهدات شان، با عراق مثل یک بچه کتک خور برخورد شود."وزیر خارجه عراق در ادامه افزود که اوضاع سوریه برای کشورش بسیار بیشتر از آمریکا حساسیت زا است چرا که اگر سوریه با آمریکا 5 هزار مایل فاصله دارد امکا با عراق همسایه است.

آمریکا: نسبت به یک سال پیش، گزینه های بهتر و بیشتری در قبال ایران داریم

ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد ارتش آمریکا در گفتگویی با نیویورک تایمز اظهار داشت که امریکا نسبت به یکسال قبل گزینه های بهتر و بیشتری در قبال ایران دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد ارتش آمریکا در گفتگویی با نیویورک تایمز اظهار داشت که امریکا نسبت به یکسال قبل گزینه های بهتر و بیشتری در قبال ایران دارد.

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری انتخاب، ژنرال دمپسی گفت: از زمان آخرین سفرم به اسرائیل که یکسال پیش اتفاق افتاد، گزینه های بهتر نظامی در قبال ایران در اختیار داریم.وی افزود: درحالیکه ایران به توسعه برنامه هسته ای خود ادامه داده است، امریکا هم گزینه های خود در مورد این تهدید را افزایش داده است.
رئیس ستاد ارتش آمریکا اضافه کرد: نیروهای آمریکا در حال آموزش برای مقابله با تهدیدات از نوع تهدیدات ایران هستند.وی گفت: ما همچنین به توسعه تکنولوژی هایی که ایران را متوقف می کند ادامه می دهیم.

 

آمریکا و عراق در مورد ایران به توافق رسیدند؛

اطلاعات، سیستم دفاع هوایی و اف 16 در مقابل متوقف کردن هواپیماهای ایران

این توافق طی مذاکرات جان کری وزیر خارجه امریکا و هوشیاری زیباری وزیر خارجه عراق بدست آمد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رویترز نوشت: امریکا و عراق روز پنج شنبه برای افزایش همکاری در جهت متوقف کردن هواپیماهای ایران در عراق که به دنبال انتقال سلاح به سوریه از آسمان عراق هستند، توافق کردند.
به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری انتخاب، براساس این توافق، امریکا اطلاعات در حوزه امنیتی و سیستم دفاع هوایی و جت های اف 16 را در اختیار عراق قرار خواهد داد.
این توافق طی مذاکرات جان کری وزیر خارجه امریکا و هوشیاری زیباری وزیر خارجه عراق بدست آمد.
مسئولان آمریکایی پیش از این ادعا کرده بودند که ایران از حریم هوایی عراق برای انتقال سلاح به سوریه استفاده می کند.
جان کری گفت: عراق با پیشرفت هایی در خصوص این مشکل مواجه شده است.وی افزود: این ماجرا خیابانی دو طرفه و خطرناک است.به نوشته ی رویترز، پیش از سفر کری، عراق هیچگونه بازرسی از هواپیماهای ایران بعمل نمی آورد.
 
از نزدیک سه سال پیش که نخستین جرقه‌های انقلاب‌های عربی در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا زده شد، دولت عربستان ضمن احساس نگرانی نسبت به تحولات منطقه، درصدد جلوگیری از پیشرفت موج قیام‌های مردمی برآمد. در این میان، هرچند برخی از تحولات منطقه به سود سعودی‌ها بوده، ‌روند بلندمدت حاکی از عدم امکان تداوم سیاست‌های آنان و نیز در تقابل قرار گرفتن آن با برنامه‌های مهم‌ترین متحدشان، یعنی آمریکاست.
کد خبر: ۳۳۸۴۹۷
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹
سعودی‌ها حمایت آمریکا را از دست می‌دهند؟
از نزدیک سه سال پیش که نخستین جرقه‌های انقلاب‌های عربی در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا زده شد، دولت عربستان ضمن احساس نگرانی نسبت به تحولات منطقه، درصدد جلوگیری از پیشرفت موج قیام‌های مردمی برآمد. در این میان، هرچند برخی از تحولات منطقه به سود سعودی‌ها بوده، ‌روند بلندمدت حاکی از عدم امکان تداوم سیاست‌های آنان و نیز در تقابل قرار گرفتن آن با برنامه‌های مهم‌ترین متحدشان، یعنی آمریکاست.

به گزارش «تابناک»، سایت تحلیلی «المانیتور» در مطلبی به بررسی سیاست‌های عربستان سعودی در قبال تحولات منطقه پرداخته و اشاره می‌کند، با گذشت نزدیک سه سال از آغاز این تحولات، سیاست‌های سعودی‌ها توانسته در مقابله با گسترش موج انقلاب‌ها کارآمد باشد، ولی تصور موفقیت نهایی این سیاست در این زمینه، ‌موهوم و غیرواقعی است، زیرا این تحولات ‌ریشه‌هایی عمیقی دارند.

سعودی‌ها به نخستین دیکتاتور سرنگون شده بر اثر قیام‌های مردمی در منطقه، یعنی زین العابدین بن علی، رئیس جمهور تونس، پناهندگی دادند. کمی بعد‌تر و در پی سقوط حسنی مبارک، آن‌ها ناخرسندی خود را از این موضوع پنهان نکردند. مبارک که سال‌ها دوست نزدیک سعودی‌ها بود، در سال ۱۹۹۰ با فرستادن نیرو به عربستان، درصدد حمایت از آن‌ها در مقابل صدام برآمد.

در درون کشور نیز ملک عبدالله با پخش بیش از صد میلیارد دلار پول میان مردم، تلاش کرد جلوی وقوع بی‌ثباتی را بگیرد. از دید سعودی‌ها، در سال ۲۰۱۱ منطقه به شکل خطرناکی در حال خارج شدن از کنترل بود.

اما اکنون صحنه منطقه از دید آن‌ها متفاوت است. عزل مرسی در مصر با حمایت ارتش، مورد استقبال شدید عربستان قرار گرفت. تنها دو ساعت پس از اعلام تغییر دولت توسط ژنرال «عبدالفتاح السیسی»، ملک عبدالله با صدور بیانیه‌ای بر این تحول مهر تأیید زد. عربستان نخستین کشور خارجی بود که تحولات مصر را ‌تأیید کرد؛ پس از آن، عربستان به همراه کویت و امارات، وعده ارسال دوازده میلیارد کمک مالی را به مصر دادند.

ژنرال سیسی که خود زمانی به عنوان وابسته نظامی مصر در عربستان خدمت می‌کرد، به خوبی برای سعودی‌ها شناخته شده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که خاندان سعودی به وی وعده داده بود در صورت موفقیت در سرنگونی مرسی، تمامی کمک‌های مالی واشنگتن که احتمال قطع آن‌ها وجود دارد، با کمک‌های عربستان جایگزین خواهد شد و جای نگرانی در این زمینه نیست.

به هر حال در سال‌های اخیر، عربستان در کشورهای مختلف از نیروهای ضدانقلابی حمایت کرده است. در بحرین، سعودی‌ها ضمن مداخله مستقیم، جلوی سرنگونی حکومت وابسته به خود را گرفتند. اقدامات آن‌ها در جلوگیری از براندازی دولت در اردن هم قابل مشاهده بود. در یمن، سعودی‌ها تلاش کردند ضمن منحرف کردن مسیر انقلاب، از روی کار آمدن دولتی ضد سعودی جلوگیری کنند. علی عبدالله صالح از قدرت برکنار شد، اما مرد شماره ۲ وی قدرت را در دست گرفت.

در سوریه نیز آن‌ها تلاش کرده‌اند ضمن سوار شدن بر موج تحولات، فردی سنی مذهب و وابسته به خود را روی کار آورده و این کشور را از ایران جدا کنند. در سوریه، واحدهای اطلاعاتی سعودی به شدت درگیر فراهم کردن اسلحه و پول برای مخالفان بوده‌اند.

با این کارها، هم‌اکنون ریاض می‌تواند‌ نفس‌ راحتی بکشد که نیروهای تحول خواه را عقب رانده است. سرکوب شدید طرفداران اخوان المسلمین در مصر نیز با استقبال سعودی‌ها روبه‌روست.

اما این روند تا چه هنگام‌ می‌تواند ادامه پیدا کند؟

اوضاع مصر تا رسیدن به ثبات فاصله زیادی دارد. شاید سیسی به فرعون جدید مصر تبدیل شود؛ اما تحولات دو سال و نیم اخیر نشان می‌دهد وی با مخالفت‌های شدیدی روبه‌رو خواهد شد. حتی با وجود کمک‌های کشورهای عرب، تا زمانی که گردشگری این کشور بار دیگر رونق نگیرد، اقتصاد مصر شکوفا نخواهد شد و گردشگری نیز در شرایط نبود امنیت، احیا نمی‌شود.

بحرین نیز در شرایط باثباتی نیست؛ هرچند به سبب ‌پوشش نیافتن رخدادها ‌از سوی رسانه‌های خارجی، به دست آوردن اطلاعات قابل اعتنا از وضعیت جاری در منامه کار ساده‌ای نیست، ولی استفاده از خشونت در این کشور همچنان و پیاپی صورت می‌گیرد؛ افزون بر این، صدور هشدار تروریستی و تعطیلی سفارت آمریکا در صنعا نشان می‌دهد یمن نیز تا رسیدن به ثبات راه درازی در پیش دارد.

افزون بر این‌ها، هم‌اکنون اختلاف نظر میان سعودی‌ها و مهم‌ترین متحد منطقه‌ای آن‌ها، یعنی آمریکا‌ شدت می‌گیرد. سعودی‌ها خواستار ایفای نقشی جدی‌تر از سوی آمریکا در مسلح کردن شورشیان سوری، حمایت از سیسی در مصر و حمایت بی‌قید و شرط از خاندان حاکم سنی مذهب بحرین هستند.

به مدت چندین دهه، روابط آمریکا و عربستان بر پایه ارزیابی مشترک از تهدید استوار بود که بر اولویت ثبات نسبت به اصلاحات در منطقه تأکید داشت. واشنگتن و ریاض دیگر ‌چنین اشتراک نظری ندارند و این بدان معناست که دردسر برای قدیمی‌ترین متحد آمریکا در خاورمیانه ادامه خواهد یافت. به هر حال، وجود درخواست‌های تغییر در سراسر منطقه، چیزی نیست که مقاومت در برابر آن به سادگی امکان‌پذیر باشد.
 

در سرزمین نیل چه خبر است؟
قوی‌ترین احتمال تحولات مصر/ فروپاشی تمام عیار
ادامه کشتارها به سود غرب است یا خیر؟
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۴
 
اگر ارتش و اخوان که دو طرف اصلی تحولات مصر هستند، بر مواضع فعلی خود تاکید نمایند، مصر به سمت درگیری داخلی پیش می‌رود و این می‌تواند به یک فروپاشی تمام عیار از جمله فروپاشی در عرصه اجتماع منجر شود. آثار چنین وضعیتی بر کشورهای شمال آفریقا فوری و عمیق خواهد بود. این متاسفانه قوی‌ترین احتمال تحولات مصر است.
 
جهان نیوز - سعدالله زارعی:
با رخدادهای خونبار دیروز، بار دیگر زنگ‌های خطر در کشور پهناور و حساس مصر به صدا درآمدند. در این رخدادها هزاران تن کشته و مجروح شده‌اند. میدان‌های الرابعه و النهضه اگرچه تا حد زیادی از حضور معترضین اخوانی خالی شده اما در همان حال شعله‌های درگیری در نقاط مختلف شهرهای قاهره، اسکندریه و... بالاست و گمان نمی‌رود این «بحران رو به تصاعد» به این زودی خاموش شود.
منازعه و یا بحران فعلی مصر به یک وزنه تعادل و یا «میانجی» مورد اعتماد نیاز دارد ولی در شرایط فعلی تحقق آن بعید به نظر می‌رسد چرا که اینک کل مصر کم و بیش به دو گروه مخالف و موافق تقسیم شده‌اند و نهاد سومی که با طرفین بحران ارتباط داشته باشد و در همان حال از وزانت و وثاقت کافی برخوردار باشد وجود خارجی ندارد. در یک دوره ایفای این نقش بعهده ارتش بود و ژنرال‌ها معمولا بهتر از هر کس دیگری از عهده این نقش برمی‌آمدند ولی حالا ارتش خود به یک طرف دعوا تبدیل شده و دیگر نمی‌تواند نقش نیروی تعادل و همراه را برعهده بگیرد.
در یک دوره‌ای ناصریست‌ها به رهبری «حمدین صباحی» این نقش را ایفا می‌کردند ولی اینک اگرچه تا حد زیادی سکوت کرده‌اند، طرف
غرب و رژیم صهیونیستی اگرچه نمی‌توانند آینده تحولات را بدرستی پیش‌بینی نمایند ولی از توسعه هرج‌ومرج و آنارشی امنیتی در منطقه - البته با یک اولویت‌بندی - حمایت می‌نمایند چرا که معتقدند اگر این تحولات برای آنان سودی نداشته باشد ضرری هم ندارد.
دعوا به حساب می‌آیند. به همین صورت «جامع الازهر» نیز علیرغم وجاهت مذهبی و جایگاه سنتی و تاریخی خود قادر به ایفای نقش نیست و در این صحنه از مقبولیت لازم برای فیصله دادن به بحران برخوردار نمی‌باشد. و بخصوص اخوانی‌ها روی این نکته تاکید می‌نمایند به همین صورت بقیه اجزاء در مصر نیز قادر به ایفای این نقش حساس نیستند.
درباره آینده بحران مصر و گزینه‌های احتمالی می‌توان موارد متعددی را برشمرد اما اگر براساس روش «نشانه‌شناسی» بخواهیم تحولات جاری و چشم‌انداز این تحولات را بررسی کنیم به ناچار با نشانه‌های زیر مواجه می‌باشیم:
1- براساس بیانیه‌ای که چند روز پیش ارتش صادر کرد و نیز بر مبنای عملکرد، می‌توان گفت ارتش مصر به هیچ وجه قصد ندارد حتی به صورت محدود با اخوان المسلمین به توافق برسد. ارتش برای مصالحه نه اقدامی کرد و نه از اقدامات ناصحان استقبال کرد. ارتش مصر اگرچه وانمود می‌کند که با برگزاری تجمع با مخالفان مشکل ندارد ولی برای متفرق کردن آن به انواعی از اقدامات خشن دست می‌زند. چند روز پیش روزنامه «شرق الاوسط» سندی را منتشر کرد که در آن آمده بود ارتش برای متفرق کردن تظاهرات‌کنندگان در حال ارزیابی تعداد کشته‌های احتمالی این اقدام است گفته می‌شود که بعضی از نیروهای امنیتی به فرماندهان ارتش یادآور شده‌اند که «این اقدام ممکن است به کشته شدن سه تا 5 هزار نفر از مردم منجر شود. در این سند توصیه شده بود که فرماندهان ارتش به جای توسل مستقیم به خشونت به استفاده از اهرم‌های نرم‌تری که در نهایت تجمع‌کنندگان الرابعه و النهضه را متفرق می‌کند، مبادرت نمایند این اقدامات شامل محاصره غذایی و دارویی میدان، عدم اجازه بازگشت به کسانی که برای انجام کاری از تجمع‌کنندگان جدا می‌شوند، قطع‌ آب و برق میدان‌های محل تجمع و استفاده از ماشین‌های آب‌پاش می‌شود. اما آنچه روز گذشته روی داد بیانگر آن بود که دستگاه نظامی مصر همان راه برخورد مستقیم و آنی را انتخاب کرده است این اقدام به تنهایی نشان می‌دهد که ارتش بنا ندارد کوتاه بیاید.
با این سماجت ارتش و پلیس مصر خود بخود این سؤال مطرح می‌شود که ارتش با واحدهایی در داخل مصر و در خارج از این کشور هماهنگ کرده است چرا که توسل به خشونت و تشدید آن بدون هماهنگی داخلی و خارجی، ضمن آنکه منطقی نیست، مشکلات
اگر ارتش و اخوان که دو طرف اصلی تحولات مصر هستند، بر مواضع فعلی خود تاکید نمایند، مصر به سمت درگیری داخلی پیش می‌رود و این می‌تواند به یک فروپاشی تمام عیار از جمله فروپاشی در عرصه اجتماع منجر شود.
جدی را برای ارتش پدید می‌آورد که اولین مشکل آن تمرکز فشار داخلی و خارجی روی ارتش است و بعید است که ارتش مصر به این نکته بدیهی توجه نداشته باشد.
در عین حال بعضی از ناظران با تمرکز روی عناصری که برای متفرق کردن معترضان اسلام‌گرا به خشونت متوسل شده‌اند، معتقدند روز گذشته فرمان خشونت در دست وزارت کشور و پلیس مصر بوده و ارتش در حد حضور نظامی در صحنه حضور داشته است اگر این موضوع درست باشد بیانگر نوعی تقسیم کار امنیتی و در عین حال نشان دهنده عدم آمادگی درونی ارتش برای برخورد تند نظامی علیه نیروهای داخلی مصر است. پیش از این هم خیلی‌ها معتقد بودند با ورود ارتش به صحنه خشونت موج نارضایتی افسران به حد انشعاب می‌انجامد.
2- اخوان‌المسلمین نیز در این صحنه نشان داد که مایل نیست بحران مصر از طریق توافق و خویشتنداری حل شود. اخوان تا آخر روی عدم مشروعیت اقدام سوم جولای- 13 تیر- ارتش تاکید و آن را کودتا می‌داند، میانجی‌گری‌ گروه‌های سیاسی و حتی شیخ‌الازهر- احمد الطیب - را قبول ندارد و راه دیگری هم که به نوعی در آن از روش سیاسی مسالمت‌آمیز یاد شده باشد، نشان نمی‌دهد. اخوان در حال حاضر پشت به واقعیت صحنه حرکت می‌کند و این می‌تواند نه تنها برای آینده این جماعت که برای آینده مصر نیز خطرناک باشد.
3- غرب و به‌ویژه آمریکا در این صحنه به‌گونه‌ای عمل می‌کنند که در نهایت هر دو طرف ماجرا ضعیف شوند. آمریکایی‌ها در حد فاصل ماه‌های اخیر - از شکل‌گیری جنبش تمرد در اردیبهشت گذشته تاکنون - گاهی وانمود کرده که در نهایت طرف اخوان را می‌گیرد و به ارتش اجازه اقدامات ضدمدنی را نمی‌دهد این موضع تا حد زیادی خیال اخوانی‌ها را راحت کرده بود و بعضی از شخصیت‌های آن با صراحت می‌گفتند «ارتش علیه مرسی وارد عمل نمی‌شود چون آمریکا چنین اتفاقی را بر‌نمی‌تابد.» گاهی هم وانمود می‌کرد که ارتش را به‌ عنوان مهمترین نهاد ثبات‌بخش مصر می‌شناسد و به آن اعتماد دارد، ولی مرور رفتار دولتمردان آمریکایی نشان می‌دهد که سیاست آمریکا حمایت از سیاست تضعیف توأمان ارتش و اخوان‌المسلمین است. هیچ
اگر ارتش و اخوان که دو طرف اصلی تحولات مصر هستند، بر مواضع فعلی خود تاکید نمایند، مصر به سمت درگیری داخلی پیش می‌رود و این می‌تواند به یک فروپاشی تمام عیار از جمله فروپاشی در عرصه اجتماع منجر شود. آثار چنین وضعیتی بر کشورهای شمال آفریقا فوری و عمیق خواهد بود. این متاسفانه قوی‌ترین احتمال تحولات مصر است.
چیز برای آمریکا مطلوبتر از این نیست که «قدرت» در کشور حساس مصر به «ضعف»‌ مبدل شود. این سیاست البته اختصاص به مصر ندارد و حتی عربستان را نیز در برمی‌گیرد. چندی پیش پایگاه خبری «الاوسط» به پژوهش 1736 صفحه‌ای چهار گروه تحقیقاتی پژوهشی امنیتی نظامی وابسته به پنتاگون اشاره کرد. آمریکایی‌ها براساس یک طرح ظریف امنیتی فروپاشی 4 نیروی نظامی در منطقه تا پایان سال 2015 را بطور جدی مدنظر قرار داده‌اند، نیروی نظامی عربستان، مصر، سوریه و ایران. این تحقیق می‌گوید برای فروپاشی ارتش مصر فقط به 10 ماه زمان نیاز است چرا که ارتش مصر در ماههای اول درگیری دچار شکاف داخلی شده و از صحنه خارج می‌شود.
غرب و رژیم صهیونیستی اگرچه نمی‌توانند آینده تحولات را بدرستی پیش‌بینی نمایند ولی از توسعه هرج‌ومرج و آنارشی امنیتی در منطقه - البته با یک اولویت‌بندی - حمایت می‌نمایند چرا که معتقدند اگر این تحولات برای آنان سودی نداشته باشد ضرری هم ندارد. با این وصف در یک بررسی تحلیلی می‌توان گفت غرب یکی از طرف‌های اصلی شرایط هرج‌ومرج گونه فعلی است.
اما چشم‌اندازهای پیش‌روی مصر هم از اهمیت زیادی برخوردار است:
1- اگر ارتش و اخوان که دو طرف اصلی تحولات مصر هستند، بر مواضع فعلی خود تاکید نمایند، مصر به سمت درگیری داخلی پیش می‌رود و این می‌تواند به یک فروپاشی تمام عیار از جمله فروپاشی در عرصه اجتماع منجر شود. آثار چنین وضعیتی بر کشورهای شمال آفریقا فوری و عمیق خواهد بود. این متاسفانه قوی‌ترین احتمال تحولات مصر است.
2- ارتش و اخوان روی تداوم دموکراسی در صحنه سیاسی مصر به توافق برسند به گونه‌ای که ارتش تضمین لازم را برای برگزاری دقیق و سالم انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات مجلس و همه‌پرسی قانون اساسی جدید بدهد. در این صورت اولا در یک ظرف زمانی حداکثر شش ماهه قدرت سیاسی از ارتش به گروه‌های سیاسی مذهبی منتقل می‌گردد، ثانیا در چنین توافقی دموکراسی جای ارتش را می‌گیرد و این می‌تواند به محدود شدن قدرت ارتش منجر گردد و این اتفاق تا حد زیادی بعید به نظر می‌رسد چرا که طرف‌های غربی، عربی و لائیک در مصر تحت هیچ شرایطی اجازه بازسازی دولت اخوان را نمی‌دهند از این رو چنین اتفاقی بعید به نظر می‌رسد.
3- تداوم تنش در جامعه مصر به مداخله سازمان ملل و غرب در امور داخلی مصر منجر شود حساسیت‌های خاص اروپایی‌ها روی تحولات مصر چنین رخدادی را محتمل می‌گرداند که البته این گزینه به نوعی مکمل گزینه اول بوده و احتمال وقوع آن زیاد به نظر می‌رسد. این مداخله علی‌القاعده و به ظاهر عمدتا هویت حقوقی، سیاسی و دیپلماتیک دارد تا هویت نظامی امنیتی.
 
 
 
 
 
واشنگتن‌پست: ایران در حال فتح ایدئولوژیک آمریکای لاتین است
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۰۲
 
یک روزنامه آمریکایی نسبت به گسترش نفوذ معنوی و اعتقادی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای آمریکای لاتین ابراز نگرانی کرد.
واشنگتن‌پست: ایران در حال فتح ایدئولوژیک آمریکای لاتین است
به گزارش جهان، روزنامه واشنگتن‌پست حضور طلاب خارجی در مدارس دینی ایران را اهرم قدرت نرم توصیف کرد و نوشت: مدارس علوم دینی ایران ویژه طلاب و دانشجویان خارجی، در ظاهر با نام آموزش علوم دینی اما در باطن ابزار «قدرت نرم» جمهوری اسلامی برای جذب نیروی عملیاتی در راستای پیشبرد اهداف رژیم تهران به ویژه در آمریکای لاتین است.

این روزنامه با بیان اینکه «ایران علاقه دارد جوانان کشورهای آمریکای لاتین را که موافق دیدگاههای آتشین ایران بر ضد غرب هستند، جذب نماید،» می‌افزاید: واشنگتن این برنامه را جزیی از تلاش‌های ایران برای گسترش نفوذ و محکم کردن جای پای خود در نیمکره غربی با ساختن شبکه‌ای از هواداران و متحدانش در حیاط خلوت آمریکا می‌داند. هدف اصلی از این برنامه فقط جذب طلبه و دانشجوی خارجی برای ارائه آموزش‌های ویژه داخل ایران به آنها نیست، بلکه این برنامه پلی برای دسترسی مستقیم ایران به منطقه آمریکای لاتین است.

واشنگتن‌پست در ادامه خاطر نشان کرد: ثمره این تلاش‌ها از سال گذشته هویدا گشت که ایران دست به کار ساخت مسجد و مراکز فرهنگی در کشورهای منطقه و همچنین راه‌اندازی یک شبکه تلویزیون کابلی به زبان اسپانیولی شد.

واشنگتن پست نوشته است: کارشناسان مسائل منطقه، معتقدند که این برنامه به طور اخص جای پای تهران را در کشورهایی همانند ونزوئلا و اکوادور که دیدگاههای مشترک با تهران درخصوص آمریکا دارند، محکم می‌کند.

در ادامه این گزارش آمده است: در یکی از مدارس علوم دینی ویژه طلاب اسپانیایی زبان در شهر قم، شهروندانی از کلمبیا، ونزوئلا و آرژانتین مشغول تحصیل بودند که بیشتر به دین اسلام گرویده بودند و دروس مربوط به دین اسلام را به زبان کامل اسپانیایی می‌آموختند که محتوای اسلامی و ضدآمریکایی داشت.

واشنگتن پست افزوده است: در سال‌های اخیر با اجرای این برنامه، صدها جوان از کشورهای آمریکای لاتین عازم ایران شده‌اند تا تحت تعالیم اسلامی قرار بگیرند. برخی از طلاب و دانشجویانی که سخت مجذوب افکار و تعالیم ارائه شده قرار می‌گیرند، در پایان تحصیلات به عنوان افراد وفادار به جمهوری اسلامی آماده اعزام برای تبلیغ آرمان‌های جمهوری اسلامی می‌شوند.

دانشجویان و طلاب در این دوره‌های آموزشی سخت مجذوب مدرسان و اساتید می‌شوند. بخشی از تعالیم انجام گرفته مربوط به آرمان‌های انقلاب اسلامی و ضد آمریکایی است.واشنگتن‌پست نوشته است: علی میریوسفی سخنگوی هیات دیپلماتیک ایران در سازمان ملل دراین‌باره بیان کرده که تبادل فرهنگی و دانشگاهی رسم متداول میان کشورها است و ایران هم به عنوان یک کشور که شمار قابل توجهی دانشمند طراز اول و موسسات فرهنگی دارد، از این قاعده مستثنی نیست. ایران مانند آمریکا و هر کشور دیگری همه ساله صدها دانشجو از قاره‌های آفریقا، آسیا و سایر نقاط جهان را می‌پذیرد.

این روزنامه تصریح کرد: ایران از سال ۲۰۰۵ با افزایش دو برابری شمار سفارتخانه‌های خود در کشورهای آمریکای لاتین، این مراکز را از پنج به ۱۱ سفارتخانه رساند و افزون بر این نیز ۱۷ مرکز فرهنگی هم در این کشورها دایر کرده و شمار بسیاری هم مسجد در سراسر منطقه برپا نموده است.

شبکه تلویزیون اسپانیایی زبان هم روزانه برای میلیون‌ها اسپانیولی زبان برنامه‌هایی پخش می‌کند که سریال «مریم مقدس» از آن جمله است.

در این ارتباط، «ایلان برمن» نایب رئیس «شورای روابط خارجی» آمریکا اخیرا در کنگره آمریکا گفته است: ایران پیام‌رسانی به این منطقه را شدت داده است و در این پیام‌ها، ایدئولوژی خود، سطح نفوذ و اثرگذاری‌اش را به بهای افول قدرت نفوذ آمریکا بسط و انتشار می‌دهد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد