سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

رادیو اسرائیل:
فرمانده ارتش آمریکا: هم اکنون توافقی میان آمریکا و اسرائیل وجود دارد که طرح های دیپلماتیک و تحریم های اقتصادی در حال تاثیرگذاری بر ایران هستند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از سفر فرمانده ارتش آمریکا به اسرائیل نوشت: ایران و برنامه هسته ای این کشور در راس مذاکراتی بود که موشه یعالون وزیر دفاع اسرائیل و ژنرال مارتین دیمبسی فرمانده ارتش آمریکا برگزار کرده اند.

به گزارش عصر ایران، ژنرال بنی گانتز رئیس فرمانده ارتش اسرائیل نیز دراین دیدار حضور داشت. او گفت که حکومت ایران در همه نزاع های منطقه درگیر است.

رادیو اسرائیل هم گزارش داد: مقامات اسرائیلی در دیدار با فرمانده ارتش آمریکا از اینکه حسن روحانی رئیس جمهور جدید ایران به عنوان چهره ای معتدل و پراگماتیک شناخته شود و در موضع جامعه جهانی علیه ایران تغییری روی دهد؛ ابراز نگرانی کرده اند.

رادیو اسرائیل افزود: ژنرال دیمبسی از مقامات اسرائیلی تضمین گرفته است که به ایران حمله نظامی نکنند تا فرصتی برای پیشبرد گزینه دیپلماتیک علیه برنامه هسته ای ایران فراهم شود.

فرمانده ارتش آمریکا در مصاحبه ای گفت: گزینه های نظامی علیه ایران که هم اکنون واشنگتن در اختیار دارد، نسبت به قبل، گزینه های بهتری هستند.

ژنرال دیمبسی افزود به مقامات اسرائیلی گفته ام گزینه های نظامی که هم اکنون آمریکا علیه ایران در اختیار دارد بهتر از گزینه هایی است که در سفر قبلی ام به اسرائیل در اختیار داشتیم.

دیمبسی در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز ادامه داد: نیروهای مسلح آمریکا در سال جاری میلادی به بهبود توانمندی ها، قدرت و توسعه فناوری، برنامه ریزی و آموزش خود پرداخته اند.

وی افزود: هم اکنون توافقی میان آمریکا و اسرائیل وجود دارد که طرح های دیپلماتیک و تحریم های اقتصادی در حال تاثیرگذاری بر ایران هستند.فرمانده ارتش آمریکا افزود: اسرائیل به طور طبیعی می خواهد که آمریکا گزینه معتبر نظامی را در برابر ایران به نمایش بگذارد.
 
 
 

برخی منابع جدا شده از گروهک تروریستی منافقین اعلام کردند "مسعود رجوی" سرکرده این گروهک از دو هفته پیش در تل آویو و تحت نظارت آمریکا به سر می برد.به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، این منابع که نخواستند نامشان فاش شود تصریح کردند مسعود رجوی دو هفته پیش وارد تل آویو شده است و هم اکنون در یکی از مناطق تل اویو به سر می برد و شماری از مسئولان این گروهک مسعود رجوی را در  اسرائیل همراهی کرده اند.گزارش های اطلاع رسانی غرب نیز بر دیدارهایی میان مسئولان این گروهک و اسرائیل تاکید کرده اند و گزارش های مطبوعاتی حاکیست رژیم صهیونیستی بخش اعظم بودجه منافقین را تامین می کند.
زاکانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت:
به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 24 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم در مخالفت با بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی وزارت نفت با اشاره به نامه تعدادی از نمایندگان همچون زارعی، امیرآبادی، نادران در تایید صحت اظهارات احمد توکلی درباره وزیر پیشنهادی وزارت نفت گفت: متاسفانه در جلسه فراکسیون اصولگرایان با حضور 80 نفر از نمایندگان، زنگنه در مورد موضوع کرسنت بله‌ای را که گفت بسیار مشخص و آشکار بوده و فیلم آن هم‌اکنون موجود است. از این‌رو آنچه که ضرورت اولیه برای تصدی وزارت نفت است را افراد به سادگی از کنار آن می‌گذرند.

- تمام سخنانم درباره وزیر پیشنهادی نفت مستند است

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی خطاب به موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نفت گفت: نمایندگان نباید یکدیگر را متهم کنند، ما مخلص تمام نمایندگان هستیم اما تمام اظهارات من درباره وزیر پیشنهادی نفت مستند است. حال اگر می‌توانند افراد این مستندات و اظهارات را زیر سوال ببرند، چون این صحبت‌ها تماماً مستند است.

- ردپای سه‌دلال نفتی معروف در قراردادهای «استاک هولم، توتال و کرسنت»

وی ادامه داد: در این سخنرانی با توجه به مستندات موجود و گزارشات کاملا مستند به دستگاه‌های اطلاعاتی داخل و خارج کشور نیم‌نگاهی به اقدامات وزارت نفت در زمان بیژن زنگنه بیاندازیم. از این‌رو قراردادهایی که در اکثر آنها حضور نادرست و مفسده انگیز سه نفر با هویت مشخص و معلوم در قراردادهایی مانند استاک هولم، توتال و کرسنت که پیرامون این قراردادها مستندات بسیاری وجود دارد و اسنادی که سال‌ها مورد دقت قرار گرفته‌اند اما با کمال تاسف با وجود دست‌های ناپیدا نتیجه عملی در داخل کشور نداشته است. این در حالی است که متهمان خارجی آن در نروژ و آمریکا محکوم شده و با جرایم سنگین و با بی‌آبرو شدن حتی دست به خودکشی زده‌اند.

زاکانی افزود: دکتر روحانی درخصوص اعتراض خود به قرارداد کرسنت به خبرنگاران در روز دوشنبه گفت که اگر مجلس در این‌باره صحبت شود آن را مبرهن می‌کند اما آقای روحانی! قرارداد کرسنت و صادرات 25 سال گاز به شارجه امارات یکی از چندین پرونده مسئله‌برانگیز دوره زنگنه است که مکتوبات قبلی شما و زنگنه و جلسات اخیر این وزیر پیشنهادی با نمایندگان به برخی از مفاسد موجود در قرارداد کرسنت اذعان داشته‌اند که شرح هر کدام مثنوی هفتاد من است.

- بی توجهی زنگنه به نامه روحانی

این نماینده مردم در مجلس نهم اضافه کرد: از طرفی دیگر عدم اطمینان زنگنه به نامه روحانی در سال 1381 به‌عنوان دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی یکی از ده‌ها اشکال مفسده این اقدامات زنگنه است. شما به‌عنوان دبیر این شورا در آن نامه اعلام کردید که وجوه منفی این قرارداد بسیار زیاده بوده و در سال 80 در رابطه با این قرارداد نامه‌ای را به رئیس جمهور فرستاده‌اید اما علی‌رغم اقدامات شما و رئیس جمهور وقت پاسخی دریافت نشد.

وی خطاب به دکتر روحانی تصریح کرد: شما در نامه خود به رئیس جمهور مواردی را مطرح کردید که از این دست می‌توان به عمل از طریق واسطه، عقد قرارداد طولانی با شرکت‌های غیرمعتبر که در سال‌های قبل هم عملکرد ضعیفی داشته و حقوق ایران را در میدان نفتی مبارک نادیده گرفته بود و از طرف دیگر قیمت قرارداد در قیاس با منطقه بسیار پایین و نامطلوب بوده و در شرایط فعلی هیچ منفعت سیاسی برای کشور به دست نمی‌آید. همچنین بهره‌برداری از این گاز به روش‌های اقتصادی‌تر به انجام آن از سوی شرکت‌های غیرمعتبر ترجیح دارد. این موضوع پیرو نامه شما و دستور رئیس جمهور وقت قرار شد که با حضور جمعی از وزرا، رئیس‌جمهور و شما جلسه‌ای تشکیل شود، ولی جلسه در تاریخ 30 بهمن 1381 با یک طراحی خاص و مستند به اسناد بدون حضور شما تشکیل شده و زنگنه در آن جلسه طی گزارشی موضوع را مخدومه کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم افزود: از طرف دیگر قبل از این موضوع و در تاریخ 18 دی 1381 جلسه‌ای با حضور معاونین وزارتخانه‌های مربوطه و نماینده شما تشکیل شد، از این رو مدیرعامل شرکت گاز و مدیرعامل نفت ایران به گواهی اسناد موجود و گزارشات رسمی کشور علی‌رغم دعوت قبلی با دستور زنگنه از حضور در جلسه منع شدند.

- دیوار قرارداد کرسنت تا ثریا کج است

وی ادامه داد: اما آقای روحانی! این تمام ماجرا نیست. براساس اظهارات یکی از مشاوران شما که امروز هم در صحن علنی وجود دارد، در مصاحبه با رسانه‌ها البته در سال‌های گذشته اعلام کرده است، دیوار قرارداد کرسنت تا ثریا کج است فلذا اگر قصد مبرهن ساختن این موضوع را دارید به طور حتم باید سایر موارد از جمله موضوعات بالا را توضیح دهید. جناب آقای رئیس جمهور! آیا علی‌رغم موارد فوق که در سال 1381 مطرح کرده‌اید تغییرات بعد این قرارداد از جمله 6 الحاقیه به آن را نیز مطلع هستید؟ از طرف دیگر سوابق مدیرعامل کرسنت از کدام مرجع امنیتی استعلام شد؟ به طور حتم هیچ‌جا. چون این شخص عراقی‌الاصل با هویت بریتانیایی ساکن امارات با استناد به گزارشات منتشر شده برای مقابله با امکان توسعه میدان‌های گازی پارس جنوبی و محروم کردن ایران از حق قانونی خود موضوع کرسنت طراحی شده بود.

زاکانی تصریح کرد: به طور حتم فعالیت‌های ضدایرانی حمید جعفر که براساس گزارش موجود وزارت امور خارجه نامبرده دوست صمیمی عدی صدام و عضو وابسته به سرویس جاسوسی یکی از کشورهای اروپایی است و در دوران دفاع مقدس به دادن اطلاعات حرکت کشتی‌های ایرانی به صدام و آمریکا اقدام می‌کرده است. از طرف دیگر آیا می‌دانید که براساس فرمول قیمت و براساس گزارش رسمی شرکت ملی نفت قیمت 7 سال اول این قرارداد منفی 1.2 میلیون دلار بوده و زیان به شرکت نفت می‌خورده است یعنی حتی این موضوع رایگان نبوده بلکه یارانه هنگفتی برای اجرای این قرارداد از سوی ایران اختصاص داده شد.

این نماینده مردم در خانه ملت گفت: جناب آقای روحانی! فرمول قرارداد در هیچکدام از نامه‌های شما تجزیه و تحلیل نشده بود، اما آیا می‌دانید با افزایش قیمت نفت زیان شرکت نفت به دلیل نوعی طراحی عجیب فرمول بیشتر شده است؟ آیا این است وظیفه حفظ و صیانت از اموال بیت‌المال؟ آیا می‌دانستید برخلاف مصوبه شورای اقتصاد در سال 79 گاز میدان سلمان به جای انتقال به عسلویه با تغییر مسیر لوله به صورت 180 درجه به سمت شارجه می‌رود؟ آیا می‌دانید شرایط تجدیدنظر در قیمت قرارداد بسیار ناعادلانه است و وزیر پیشنهادی بارها تلاش کرده با طرح نکات فرغی موضوعات اصلی و مشکلات قرارداد کرسنت را پنهان کند؟

جناب آقای روحانی! فرمول قرارداد در هیچکدام از نامه‌های شما تجزیه و تحلیل نشده بود، اما آیا می‌دانید با افزایش قیمت نفت زیان شرکت نفت به دلیل نوعی طراحی عجیب فرمول بیشتر شده است؟ آیا این است وظیفه حفظ و صیانت از اموال بیت‌المال؟ آیا می‌دانستید برخلاف مصوبه شورای اقتصاد در سال 79 گاز میدان سلمان به جای انتقال به عسلویه با تغییر مسیر لوله به صورت 180 درجه به سمت شارجه می‌رود؟ آیا می‌دانید شرایط تجدیدنظر در قیمت قرارداد بسیار ناعادلانه است و وزیر پیشنهادی بارها تلاش کرده با طرح نکات فرغی موضوعات اصلی و مشکلات قرارداد کرسنت را پنهان کند؟

وی افزود: در گزارش جنابعالی به نکته تعدیل اشاره نشده است. چرا زنگنه در تنظیم قرارداد بدون دریافت مجوز رسمی، اجازه داده است که از سکوی مبارک پرچم کشور بیگانه برافراشته شود که متاسفانه نفت این سکو بعد از آن با اجازه از حاکمان شارجه انتقال داده می‌شده است؟ از طرف دیگر آیا مستحضرید به گواه اسناد دریافتی از مراکز بین‌المللی مبارزه با فساد دلال اول قرارداد آقای یزدان‌پناه یزدی پیش از امضا و انعقاد قرارداد، مذاکرات متعددی را با یکی از معاونان زنگنه به نام جونیور و حمید جعفر مدیرعامل کرسنت برقرار کرده است؟

ماجرای شاه‌کلید اسرار نفت ایران و نقش وزیر پیشنهادی

زاکانی ادامه داد: آیا می‌دانید به اذعان زنگنه فضای اینگونه قراردادها آآلوده است و جریان الحاقی ششم قرارداد کرسنت دلال معروف دیگر به نام ترقی‌جا وارد گود شده و با دریافت پیش‌قرارداد یک پورسانت 25 ساله به مبلغ 7 میلیون درهم از طرف شارجه دریافت کرده است؟ زنگنه نه تنها از فرصت برای اصلاح استفاده نکرد بلکه با امتیازات ترکمنچایی قرارداد کرسنت را زنده کرد که هم‌اکنون این موضوع در دادگاه لاهه در حال پیگیری است.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم گفت: متاسفانه بیشتر قراردادهای نفتی در دفتر دلال اول این قراردادها یعنی عباس یزدان‌پناه یزدی پیدا شده است که بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی این فرد را شاه‌کلید اسرار نفت ایران دانسته‌اند. از طرف دیگر باید بدانید بعد از یافتن قراردادهای نفتی ایران در دفتر این دلال با مهر تایید یکی از مراکز بین‌المللی، نامبرده در 3 تیر 1392 در دادگاه لاهه با استفاده از ویدئوکنفرانس حاضر شد و ضمن اشاره به برخی مسائل به نفع طرف شارجه‌ای پرداخت که از آن موقع تا 50 روز این فرد در امارات ناپدید شد که در آن زمان به دلیل تابعیت انگلیسی این فرد وزیر خارجه انگلیس با وزیر خارجه ایران به خاطر ناپدید شدن این فرد مکاتبه کرد. همچنین هفته گذشته اخبار ضدونقیضی از پیدا شدن جناره این متهم مطرح شده که بازتاب بسیار وسیعی را در سطح جهان داشته است.

وی ادامه داد: اساساً به علت وجود چنین افرادی در دوران وزارت زنگنه است که قراردادهای خارجی مسئله‌دار بعد از انقلاب در کشور وجود دارد.زاکانی افزود:باید برای انتخاب وزیر وزارت نفت که آبراه منابع مالی کشور است تأمل بیشتری داشته باشیم تا مجدداً شاهد انعقاد قراردادهای اشتباه در حوزه نفت نباشیم. از طرف دیگر کاش مدیران داخلی از مدیران خارجی یاد می‌گرفتند که در صورت تخلف عذرخواهی کرده و نه اینکه خود را برای دوره مدیریت جدید آماده کنند.
درباره بندهایی از برنامه سید محمود علوی
عصر ایران-  هر چند در بدو امر تصور می شود، وزیر اطلاعات باید با عینک اطلاعاتی و امنیتی به جامعه و کنش گران سیاسی و صاحبان فکر و نظر و هنر، بنگرد یا ناخواسته از این منظر رصد می کند، از برنامه ارایه شده توسط سید محمود علوی به مجلس شورای اسلامی اما چنین برداشتی صورت نمی پذیرد والبته در این مورد خاص، نه تنها عیب نیست که تماما حُسن به حساب می آید.

در فصل «امنیت داخلی» برنامه وزیر پیشنهادی اطلاعات این چهاربند می تواند برای فعالان رسانه ها قابل توجه و امید بخش و دست کم تعهدآور باشد:

- ایجاد تعامل با نخبگان، دانشگاهیان، احزاب ، رسانه های جمعی و گروه های قانونی و پرهیز از ایجاد فضای امنیتی
- تفکیک حوزه نقادی در مسایل سیاسی،اجتماعی و فرهنگی با فضای امنیتی
- رعایت حقوق شهروندی با پرهیز از اتخاذ رویکردهای امنیتی
- تقدم رویکرد نرم افزاری بر رویکرد سخت افزاری در تامین امنیت ملی

وعده مشخص وزیر اطلاعات دولت تدبیر و امید فاصله گرفتن از فضای امنیتی است که به صورت مشخص در قالب واژه «پرهیز» آمده و در دو مورد دیگر نیز از دو واژه« تفکیک و تقدم» استفاده شده است.

 وجه ممتاز در برنامه های حجت الاسلام علوی دقیقا در همین  تاکید بر«پرهیز» ها مستتر است. در چهار سال گذشته جابجایی این تقدم و تأخرها و فضای امنیتی جامعه را از نشاط و شادابی انداخت و یکی از مهم ترین دلایل اقبال به دکتر حسن روحانی تاکید او بر خروج از فضای امنیتی در ایام تبلیغات انتخاباتی بود.

نگاه امنیتی، استادانی را که بارها گزینش شده بودند به سکولار و غیر سکولار تقسیم کرد و به احزاب و گروه های قانونی هم به دیده شک نگریست و رسانه ها را به شدت محدود ساخت و حاصل آن افول سطح سیاسی جامعه بود. اکنون اما در این برنامه از تعامل با آنان و «پرهیز» از ایجاد فضای امنیتی و باز «پرهیز»  از اتخاذ رویکردهای امنیتی سخن به میان آمده است.

هر چند قضاوت درباره عملکرد  سیدمحمود علوی -در صورت اخذ رای اعتماد- را باید به زمان دیگری موکول کرد اما تا همین جا بر همین «پرهیز» می توان تاکید کرد.

 اعتدال در وزارت اطلاعات در همین «پرهیز» نماد و نمود می یابد چرا که آنچه دستگاه اطلاعاتی را در سال های اخیر رنج داده گسترش دادن دایره دخالت و نفوذ و پاره ای برخوردهاست که تنها برای نظام هزینه زا بوده و باز جای امیدواری است که در همین برنامه بر ترمیم چهره ساختار سیاسی از حیث وضعیت حقوق بشر نیز تاکید شده است. این اتفاق نیز با همان «پرهیز» رخ می دهد.

در برنامه وزیر اطلاعات رویکرد امنیتی تقدیس نشده و هر جا که قابل اجتناب بوده ، بر پرهیز تاکید شده و با این نگاه رسانه ها می توانند از این برنامه استقبال کنند و امید داشته باشند که با نقد رسانه ای و حرفه ای برخورد امنیتی صورت نمی پذیرد و  فعالان رسانه ای ابتدا در مضیقه قرار نمی گیرند تا بعد اتهامی برای آنان پیدا شود. این رویکرد را اتفاقی فرخنده در عرصه سیاسی،فرهنگی و امنیتی کشور می شماریم و منتظر عملیاتی شدنش می مانیم.
 
سفرنامه خبرنگار صهیونیست‌ها از سفر به ایران؛
باربارا اسلاوین همکار و تحلیل‌گر اندیشکده صهیونیستی و پایگاه تحلیلی المانیتور که در اولین نشست خبری رئیس‌جمهور شرکت کرده بود، به روایت حضور خود در ایران و تحلیل شرایط سیاسی – اجتماعی کشور پرداخته است.

سرویس بین‌الملل مشرقنام "باربارا اسلاوین" را می‌توان در بسیاری از مقالات روزنامه‌های واشنگتن‌پست، نیویورک تایمز، شبکه خبری C-SPAN آمریکا، پایگاه تحلیلی المانیتور وابسته به ناتو و اندیشکده علوم و امنیت بین‌الملل(ISIS) وابسته به اسرائیل یافت که محور تحلیل‌ها و گزارش‌هایش حول مسائل ایران است. اسلاوین همچنین عضو موسسه ISIS، اندیشکده شورای آتلانتیک و دیگر موسساتی است که اصطلاحاً تحت عنوان "مؤسسات و سازمان‌های برانداز" شناخته می‌شوند و در پروژه‌های تغییر نظام و براندازی نرم فعالیت می‌کنند.

یکی از حوزه‌های مورد علاقه اسلاوین برنامه هسته‌ای ایران بوده است که در پوشش گزارش‌ها و تحلیل‌هایی از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، - بویژه در خصوص سایت فردو – به شدت به خبرسازی و القای انحراف برنامه هسته‌ای ایران اهتمام می‌ورزید.

باربارا اسلاوین که از 17 سال پیش تا کنون به ایران رفت‌وآمد دارد، در دوران حوادث پس از انتخابات 88، نیز گزارش‌های مغرضانه‌ و غیرواقعی بر ضد ایران در رسانه‌های آمریکایی منتشر می‌کرد. وی بسیار علاقه دارد خود را واسطه و رابط بین دولت و مقامات ایران و آمریکا معرفی کند. همین علاقه اسلاوین موجب شد تا وی با حضور در اولین نشست خبری رئیس‌جهور جدید‌ دکتر حسن روحانی، این‌بار صراحتاً از احتمال بازگشایی مجدد کنسولگری آمریکا در ایران و رفت‌وآمد دیپلمات‌های آمریکایی به کشور سخن بگوید.

اسلاوین پس از بازگشت از سفر اخیر خود به ایران، گزارشی از این سفر، نشست خبری رئیس جهمور و شرایط اجتماعی ایران در پایگاه تحلیلی المانیتور وابسته به اندیشکده شورای آتلانتیک داده است.

وی در گزارش خود از اولین نشست خبری دکتر روحانی می‌نویسد: اگر حسن روحانی طرفدار مذاکره مستقیم با آمریکاست، دست‌کم در این نشست اشاره‌ای به آن نکرد. این در حالی بود که بسیاری از خبرنگاران تلاش می‌کردند از موضع رئیس‌جمهور درباره مذاکره با آمریکا مطلع شوند و روحانی نیز تنها با پاسخ‌های کلی نظیر موافقت با گفتگو و راه‌حل برد-برد جواب داد و در لفافه نیز مواضعی علیه اسرائیل گرفت.

اگر اوباما تبریک می‌گفت مقامات آمریکا برای تحلیف دعوت می شدند

اسلاوین روحانی را بدلیل اینکه تازه چند روزی از تحلیف او می‌گذرد، محتاط می‌خواند چرا که وی هنوز نیازمند کسب رأی اعتماد مجلس برای کابینه‌اش است. کابینه‌ای که این تحلیل‌گر موسسات آمریکایی آن‌ها را تکنوکرات‌هایی می‌خواند که نیمی تحصیل‌کرده آمریکا و از وزرای دولت‌های گذشته اصلاحات و کارگزاران هستند.

این خبرنگار و تحلیل‌گر آمریکایی از قول یک دیپلمات‌ ایرانی مستقر در تهران که با وی گفتگو کرده و خواسته نامش فاش نشود می‌نویسد: آمریکا با تبریک نگفتن به روحانی به مناسبت پیروزی در انتخابات فرصت خوبی را از دست داد. مقامات وزارت خارجه ایران انتظار داشتند اوباما یک تبریک ساده و صریح به مناسب پیروزی روحانی صادر کند، که اگر چنین اتفاقی افتاده بود احتمال حضور میهمانانی از آمریکا در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور وجود داشت.

اسلاوین به پاسخ روحانی به سوال خود نیز اشاره می‌کند و اذعان می‌کند که دکتر روحانی تمامی سوالاتی را که درمورد رابطه و مذاکره مستقیم با آمریکا پرسیده می‌شد با زیرکی از دادن پاسخ صریح و روشن خودداری کرده و با لطایف‌الحیل از آن می‌گذشتند.

این خبرنگار آمریکایی از دکتر روحانی در مورد احتمال مذاکره مستقیم و بازگشایی بخش کنسولی سفارت آمریکا برای صدور روادید و سفر دیپلمات‌های آمریکایی به ایران پرسیده بود که رئیس‌جمهور با مزاح تصریح کرد که "شما زیادی خوش‌بین هستید" و تاکید کرد که پیش از رسیدن به این مرحله مسائل مهم‌تری هست که باید حل و فصل شود.

باربارا اسلاوین در ادامه از نظم روحانی نسبت به محمود احمدی‌نژاد نیز می‌نویسد: برخلاف احمدی‌نژاد که نشست‌های خبری‌اش بسیار طولانی و خسته‌کننده می‌شد، روحانی تنها 10 دقیقه بیش از یک ساعت زمان از پیش تعیین شده نشست را ادامه داد. به گفته اسلاوین برخلاف سید محمد خاتمی رئیس‌جمهور اصلاح‌طلبان، روحانی  تا کنون با هیچ‌ خبرنگار و رسانه غربی مصاحبه نکرده است.

حجاب زنان امروزی در ایران با روح قوانین اسلامی مطابقت ندارد

این عضو ارشد اتاق‌های فکر مطرح آمریکا در ادامه سفر خود به ایران، به میان مردم رفته و تحولات جامعه ایران – بویژه تهران – را نیز گزارش کرده است. به گفته وی، مردم ایران هنوز هم مطمئن نیستند روحانی بتواند شرایط آشفته اقتصادی کشور را که از دولت احمدی‌نژاد برجای مانده، بهبود ببخشد.

اسلاوین در گزارش خود با اشاره به 17 سال پیش که برای اولین بار به ایران سفر کرده بود، از جامعه ایران به عنوان جامعه‌ای متحول شده نسبت به آن دوران یاد می‌کند. به گفته وی، در آن زمان پوشش زنان به رنگ‌های سرمه‌ای، قهوه‌ای تیره، خاکستری و مشکی محدود می‌شد اما امروز حجاب در جامعه ایران معنای دیگری پیدا کرده و با طراوت شده است.

به اعتقاد او، حجاب امروز زنان ایرانی از رنگ‌های تیره به رنگ‌های متنوع و شاد متحول شده و گرچه در ظاهر مطابق قوانین و حدود اسلامی است اما با روح قوانین اسلامی مطابقت ندارد. "این روزها در ایران – تهران – دیگر زنان زیر 50 سال چادری کم‌تر به چشم می‌خورند".

سوابق اسلاوین در سفر به ایران

درخصوص سوابق خانم اسلاوین گفتنی است ایشان برای پوشش راهپیمایی 22 بهمن سال 1388 و پوشش اقدامات خلاف قانون و چارچوب عده‌ای، به ایران سفر کرده بودند. وی بار دیگر و در ماه‌های ابتدایی سال 1389 نیز با دریافت ویزای ایران قصد سفر به کشور را داشت که با اعتراض رسانه‌های و فعالان سیاسی کشور، سفر خود را لغو کرد.

وی از سال 1996 تا کنون 8 بار به ایران سفر کرده است که آخرین سفر وی پیش از حضور در نشست خبری دکتر روحانی، به حضور او برای پوشش اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران باز‌می‌گردد که در حاشیه آن مصاحبه‌ای اختصاصی هم با علی‌اکبر صالحی وزیر امورخارجه وقت کشورمان انجام داد. اسلاوین در سفرهای خود پیش از انتخابات سال 1388 با هاشمی‌رفسنجانی و میرحسین موسوی نیز دیدار داشته است.

اسلاوین همچنین متن مصاحبه با دکتر احمدی‌نژاد در سفر به نیویورک را نیز منتشر کرده بود که پس از مدتی دفتر رئیس‌جمهور پیشین، چنین مصاحبه‌ای را از اساس تکذیب کرد.

خانم باربارا در جریان حوادث پس از انتخابات 88 با گزارش‌ها، تحلیل‌ها و اخبار پی‌در‌پی در روزنامه‌های آمریکایی از جمله واشنگتن‌پست، به حمایت از اغتشاش و حرکت‌های غیرقانونی پرداخت و برای فشار بیشتر بر ایران، اخبار غیرواقعی از برنامه هسته‌ای ایران منتشر می‌کرد.

آزادی بیان و تردد خبرنگاران خارجی در ایران به حدی است که این افراد به راحتی با مسئولان بلندپایه کشور دیدار و گفتگو می‌کنند و به نقاط مختلف کشور و حتی نزدیکی مراکز حساس به راحتی سفر کرده و گزارش و خبر تهیه می‌کنند. خبرنگاران خارجی و بویژه آمریکایی، حتی آن‌دسته که به وضوح بر ضد نظام ایران تبلیغ و فعالیت می‌کنند به راحتی ویزای ایران را دریافت می‌کنند و تحت حمایت نیروهای انتظامی و امنیتی وارد کشور می‌شوند. این‌همه، در حالی است که به عنوان مثال خبرنگار ایران در نیویورک حق خروج از شعاع 25 مایلی از سازمان ملل و محل استقرار خود را ندارد و خبرنگاران ایرانی مستقر در اروپا یا از کشورهای مدعی آزادی بیان اخراج می‌شوند یا به بهانه‌های واهی بازداشت شده، تحت تعقیب قرار می‌گیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد