سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیلهای گوناگون

 

از ابتدای شکل گیری قیام مردم مصر علیه حکومت حسنی مبارک در بیش از دو سال پیش، ایران ضمن حمایت از این جنبش، پشتیبانی خود را از استقرار دولتی اسلامی در سرزمین مصر اعلام کرد. اما اکنون که محمد مرسی در پی مجموعه ای از تحولات سقوط کرده، اخوان المسلمین در تلاش برای فرافکنی و گریز از پذیرش اشتباهات، ایران را یکی از عوامل سقوط رئیس جمهور مصر معرفی کرده است.

کد خبر: ۳۳۷۳۹۹
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۱

اخوان المسلمین: ایران در سقوط «مرسی» نقش داشته است!از ابتدای شکل گیری قیام مردم مصر علیه حکومت حسنی مبارک در بیش از دو سال پیش، ایران ضمن حمایت از این جنبش، پشتیبانی خود را از استقرار دولتی اسلامی در سرزمین مصر اعلام کرد. اما اکنون که محمد مرسی در پی مجموعه ای از تحولات سقوط کرده، اخوان المسلمین در تلاش برای فرافکنی و گریز از پذیرش اشتباهات، ایران را یکی از عوامل سقوط رئیس جمهور مصر معرفی کرده است.

به گزارش «تابناک»، با گذشت یک ماه از مجموعه تحولاتی که به سقوط دولت محمد مرسی در مصر منجر شد، هواداران این جنبش و تحلیلگران سیاسی وابسته به آن هنوز از شوک خارج نشده و به جای تلاش برای ارزیابی نقاط ضعف و قوت خود و دلایل روگردان شدن اقبال مردمی از آن ها، سعی دارند مجموعه عوامل دیگری را در ناکامی خود دخیل جلوه دهند.

در این رابطه، سایت «المانیتور» می نویسد در اولین نسخه از «اسناد تحلیلی داخلی» که اخوان المسلمین طی روزهای اخیر به انتشار آن مبادرزت ورزیده، از ایران در کنار رژیم اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس به عنوان عوامل زمینه ساز سقوط مرسی یاد شده است.

به نوشته المانیتور، این متن توسط «محمد احمد راشد»، از چهره های سرشناس اخوان نگاشته شده است. راشد 75 ساله، یک تبعه کشور عراق است که به عنوان مهمترین برنامه ریز و تئوریسین اخوان شناخته می شود. اگرچه وی هیچ پست رسمی در این سازمان ندارد، اخوانی ها وی را هم راستا با «شیخ یوسف قرضاوی»، رهبر معنوی خود قرار می دهند. گفته می شود جایگاه وی با «محمد بدیع»، مرشد اعظم اخوان نیز برابر است.

این متن 37 صفحه ای که راشد عنوان «بازگشت از آزادی» را برای آن انتخاب کرده، به سه بخش تقسیم می شود: شناسایی طرف های دخیل در «کودتا»، نقش اخوان المسلمین در غلبه بر این «امتحان تاریخی»، و فهرستی از مهمترین منفعت هایی که با وجود تمامی مشکلات، اخوان می تواند از این وضعیت کسب کندو

در این سند، از تحولات مصر با عنوان «زشت ترین کودتای نظای در تاریخ مدرن» یاد شده و در عین حال، این وقایع سرآغاز اتحاد ملت اسلامی تحت لوای یک رهبری خردمند قلمداد شده است. در ادامه، به بررسی آنچه نقش کشورهای خارجی در تحولات اخیر مصر خوانده شده، پرداخته شده است.

در این مطلب، راشد آمریکا را متهم می کند که برای جلوگیری از توسعه گرایش های اسلامی، ارتش مصر را به مواجهه با اسلام گرایان واداشته است. رژیم اسرائیل نیز در این تحولات دارای نقشی مشابه دانسته شده و نیز کشورهای حاشیه خلیج فارس، به ویژه عربستان سعودی و امارات به حمایت مالی از مخالفان مرسی متهم شده اند.

اما جالب تر از همه، بخشی از این گزارش است که در آن ادعا شده ایران نیز یکی از «دست های پشت پرده» در تحولات بوده است. راشد ایران را متهم می کند که به دلیل حمایت مرسی از مخالفان دولت سوریه و نیز جلوگیری از نفوذ ایران در مصر، اعراب شیعه را علیه دولت وی تحریک کرده است.

در ادامه این ادعاها آمده: «ایران پیشنهاد کرد که مبلغ 30 میلیارد دلار را برای حمایت از برنامه های توسعه ای مرسی در اختیار مصر قرار دهد و در عوض، کنترل اماکن مذهبی شیعیان در مصر را به دست بگیرد تا بتواند از آن برای گسترش شیعه گری استفاده کند. آن ها همچنین پیشنهاد کردند که ورود پنج میلیون زائر و گردشگر ایرانی و عرب را تضمین می کنند تا حجم گردشگران مصر را به دو برابر افزایش دهند. اما مرسی این پیشنهاد را نپذیرفت و در نتیجه، ایران هر تلاشی را برای حمایت از کودتا انجام داد».

به هر حال، آن گونه که مشخص است، اخوانی ها در تلاش برای فرافکنی و عدم پذیرش ناکامی های خود در تأمین نیازهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مردم مصر که به شورش های دوباره منجر شد، سعی دارند طیف وسیع و ناهمگونی از همه بازیگران (از آمریکا و رژیم اسرائیل گرفته تا ایران) را مسئول سقوط دولت خود معرفی کنند.

این در حالی است که ایران در طول دوره ریاست جمهوری مرسی، همواره از وی حمایت کرده و از توسعه روابط دو کشور استقبال می نمود. جالب اینجاست که اتهاماتی که راشد درباره تلاش ایران برای گسترش تشیع و نفوذ در مصر مطرح می کند، دقیقاً مشابه اتهاماتی است که در دوره مرسی، سلفی ها متوجه ایران می کردند و اتفاقاً دولت مصر همه این اتهامات را رد می کرد!

در مورد بحث گردشگری نیز اشاره به این نکته ضروری است که هشام زعزوع، وزیر گردشگری مصر، خود بیشترین تلاش را برای برقراری پیوندهای گردشگری میان ایران و مصر انجام می داد و آشکارا اظهار می داشت که ورود گردشگران ایرانی، می تواند به صنعت گردشگری مصر کمک شایانی بکند.

به این ترتیب، به نظر می رسد گزارش راشد چیزی بیش از مجموعه اتهام زنی هایی برای فرار از مسئولیت شکست نباشد.
ادعای تازه در باره سایت موشکی جدید ایران
کد مطلب : 14449
گروه بین‌الملل: نشریه جینز دیفنس که در انگلستان منتشر می‌شود مدعی شد بررسی تصاویر ماهواره ای نشان می‌دهد ایران پایگاه موشکی جدیدی در نزدیکی شاهرود ساخته و یک موشک با سوخت جامد را هم در آن آزمایش کرده است. کارشناسان جینز دیفنس معتقدند این پایگاه برای آزمایش موشکهای بالستیک ساخته شده است.
ادعای تازه در باره سایت موشکی جدید ایران
این نشریه کلیک تصویری ماهواره‌ای منتشر کرده که در تاریخ پانزدهم تیر گرفته شده، پایگاهی موشکی را نشان می‌دهد تا بحال ناشناخته بوده و در ۴۰ کیلومتری جنوب‌شرقی شاهرود قرار دارد. تنها پایگاه شناخته شده موشکی ایران تابحال پایگاهی بود که در شصت کیلومتری جنوب شرقی سمنان قرار دارد. متیو کلمنس سردبیر جینز دیفس می‌گوید: تحلیل تصاویر شاهرود نشان می‌دهد این یک پایگاه استراتژیک برای آزمایش موشکهای بالستیک است. اما جینز دیفنس به جز افشای پایگاه شاهرود به یک پایگاه ناشناخته دیگر هم اشاره می‌کند: یافته های ما بعلاوه اظهارنظرهای علنی مقامات ایرانی این موضوع را مطرح می‌کنند که ایران سه پایگاه موشکی خواهد داشت.

در ادامه ادعای این نشریه انگلیسی آمده است: با اینکه این پایگاه می‌تواند برای پرتاب ماهواره به مدار زمین استفاده شود، ایران آماده ساخت حداقل یک پایگاه دیگر هم برای این کار هست، بنابراین با توجه به تصاویر ماهواره‌ای ما بر این باوریم که پایگاه شاهرود به احتمال زیاد برای آزمایش موشکهای بالستیک استفاده خواهد شد. ما مخازن ذخیره سوخت مایع را در تصاویر ماهواره‌ای نمی‌بینیم. موشک‌هایی که ماهواره در مدار قرار می‌دهند از سوخت مایع استفاده می‌کنند؛ این یعنی پایگاه شاهرود برای موشک‌های بالستیک با سوخت جامد استفاده خواهد شد. محل و جهت این پایگاه برای آزمایش موشکهای دوربرد مناسب است. موشک‌ها می‌توانند در حریم فضایی ۱۴۰۰ کیلومتری ایران پرواز کنند بنابراین پیش از سقوط موشک در اقیانوس هند حجم عظیمی از اطلاعات پرتاب را می‌توان گردآوری کرد.

جینز دیفنس می‌نویسد: پایگاه شاهرود هم مثل پایگاه سمنان یک برج پرتاب ۲۳ متری دارد و این نشان می‌دهد هر دو پایگاه قابلیت پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ یا ماهواره های بزرگتر را دارند. به نوشته این نشریه که مجله تخصصی بررسی‌های دفاعی و اطلاعاتی است، ساخت این پایگاه جدید که صد متر مساحت دارد، بین اردیبهشت و شهریور ۲۰۱۰ آغاز شده؛ همزمان با توسعه و گسترش پایگاه سمنان.

به ادعای این نشریه، اما دو پایگاه تفاوتهایی هم دارند: پایگاه شاهرود سکوی پرتابی به مساحت ۱۴۰ در ۲۰۰ متر دارد و بسیار بزرگتر از پایگاه سمنان است، اما پایگاه شاهرود فقط یک پرتابه اگزوز ۱۲۵ متری دارد برخلاف سمنان که دو پرتابه اگزوز دارد. محوطه آماده سازی موشک برای پرتاب هم در پایگاه شاهرود کوچکتر از سمنان است.
کد خبر: ۳۳۷۴۱۶
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۱
مدیر کل شرکت دولتی روس اتم از مراحل نهایی روند تحویل نیروگاه اتمی بوشهر به ایران خبر داد و افزود این نیروگاه به ظرفیت کامل طراحی شده خود رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «سرگئی کرینکو» مدیر کل شرکت دولتی «روس اتم» اعلام کرد روند تحویل نیروگاه اتمی بوشهر به ایران مراحل پایانی را می گذراند.
آقای کرینکو که در اولین کنفرانس سازندگان صنعت اتمی حضور داشت، گفت: «در حال حاضر، مراحل انتقال نیروگاه اتمی بوشهر به مشتری (ایران) در حال گذراندن مراحل نهایی است.»
بنا به گزارش «خبرگزاری اینترفاکس» رئیس شرکت روس اتم اظهار داشت این نیروگاه به ظرفیت ۱۰۰ درصدی طراحی شده خود رسیده است.
نیروگاه اتمی بوشهر در سال ۲۰۱۲ با همکاری متخصصان روسی عملیاتی شد.

ادعای یک مرکز پژوهشی: دولت دهم نرخ تورم را جعل کرده/ تورم ۲/ ۷۴ درصدی در ایران!

به اعتقاد تنظیم‌کنندگان این گزارش، جایگاه ریال اخیرا تا حدودی تثبیت شده، اما تورم بر اساس نرخ برابری ریال با ارزهای خارجی در بازار غیررسمی، بسیار بالاست: در حال حاضر ۲/ ۷۴ درصد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا با همکاری یک اتاق فکر اقتصادی این کشور فهرستی ارائه کرده از کشورهایی که "ارزش پول ملی خود را به صورت مصنوعی بالا نگه می‌دارند و آمار نرخ تورم‌شان واقعی نیست". نام ایران - گزارشی که بر اساس 4 سال اخیر تنظیم شده - در این فهرست قرار دارد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» به نقل از دویچه وله ؛ پایگاه اینترنتی "فُرمت" اتریش نتایج پژوهش استیو هَنکه، اقتصاددان و استاد دانشگاه جانز هاپکینز، و مؤسسه "کیتو" (یک اتاق فکر اقتصادی در آمریکا) را منتشر کرده است. این پژوهش نرخ ارزهای مختلف در بازار سیاه، ارزش واحدهای پول ملی و نرخ‌های تورم رسمی منتشرشده را زیر ذره‌بین برده است.

بر این اساس، در حالی که نرخ برابری پول ملی با ارزهای خارجی و همچنین میزان تورم در آمار رسمی کشورها شرایط اقتصادی باثباتی را ترسیم می‌کنند، ارزش برخی واحدهای پول ملی در بازار غیررسمی به سرعت سقوط می‌کند؛ نتیجه: تورم به شدت و گاهی حتی غیر قابل کنترل افزایش می‌یابد.

تحریم اقتصادی، کاهش اعتماد به پولی ملی

به ادعای تنظیم‌کنندگان این گزارش، همه کشورهایی که به چنین وضعیتی دچار هستند، یک نقطه مشترک دارند: شهروندان‌شان به دلایل مختلف - من جمله تحریم های اقتصادی - اعتماد خود به واحد پول ملی را از دست داده‌اند. بدین ترتیب ارزش پول ملی این کشورها در بازار غیررسمی به سرعت رو به کاهش است.

مشکل اما اینجاست که بحران پول ملی، به تورم دامن می‌زند و قدرت خرید را کاهش می‌دهد؛ دو عاملی که دور باطل کاهش هر چه بیشتر اعتماد شهروندان به پول ملی را همچنان حفظ می‌کند.


تورم ۲/ ۷۴ درصدی در ایران

دانشگاه جانز هاپکینز و مؤسسه کیتو در پی موج تورم پاییز ۲۰۱۲ در ایران به فکر راه‌اندازی پروژه‌ای موسوم به "واحدهای پول مشکل‌دار" (Troubled Currencies Project) افتادند. به زعم استیو هنکه، اختلاف بهای دلار در بازار رسمی و غیر رسمی ایران در ژوئن ۲۰۱۰ قابل چشم‌پوشی بود. این زمان اندکی پس از آن بود که باراک اوباما، ریاست جمهوری آمریکا، قانون تحریم‌های جامع علیه ایران را امضا کرد.

ایران در همان هنگام (۱۳۸۹) تصمیم گرفت بنزین مورد نیاز خود را در مجتمع‌های پتروشیمی تولید کند. پژوهش استیو هنکه و همکارانش نشان می‌دهد که اختلاف بین قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی در ایران از آن تاریخ به بعد به صورت مداوم افزایش یافته است.

بر اساس این تحقیق، در سپتامبر ۲۰۱۲ سیر سقوط ارزش ریال ایران شتاب بیشتری به خود گرفت؛ فرایندی که به افزایش لجام‌گسیخته تورم انجامید. به اعتقاد تنظیم‌کنندگان این گزارش، جایگاه ریال اخیرا تا حدودی تثبیت شده، اما تورم بر اساس نرخ برابری ریال با ارزهای خارجی در بازار غیررسمی، بسیار بالاست: در حال حاضر ۲/ ۷۴ درصد.

قابل ذکر است، این گزارش براساس وضعیت 4 سال اخیر ایران تنظیم شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد