سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار روز خوزستان

 

میرکاظمی: زنگنه قبل از آمدن به مجلس عذرخواهی کند / مقتدایی: بایستی در مقابل زنگنه با احترام، تواضع و دست‌ به‌ سینه ایستاد و با احترام و با قامتی راست پا بچسبانیم / حمایت قاطع جشن ساز از زنگنه/ میرکاظمی باید عذرخواهی کند!

زنگنه: گروهبان‌ها جای خود را به ژنرال‌ها بدهند!

وزیر نفت دوره اصلاحات در مورد ویژگی های وزیر نفت در وزارت دولت یازدهم معتقد است که "باید گروهبان‌ها جای خود را به ژنرال ها دهند."

بیژن نامدار زنگنه - وزیر اسبق نفت - در گفت وگو با ایسنا، در مورد ویژگی های وزیر نفت دولت یازدهم با اشاره به این که هم اکنون صنعت نفت کشور با مشکل "سرمایه گذاری" و "بازار" روبرو است گفت: فردی که قرار است به عنوان وزیر نفت انتخاب شود باید بتواند مشکلات بیرونی نفت را برای توسعه این صنعت به ویژه در بخش بالادستی نفت و گاز برطرف کند.

او با تاکید بر این که "افرادی باید وارد وزارت نفت شوند که حرفه‌ای و کار بلد باشند" تصریح کرد: "باید گروهبان‌هایی که الان سر کار هستند بروند کار گروهبانی کنند تا ژنرال‌ها کارها را انجام دهند."

زنگنه در پاسخ به این سوال که این گفته شما به معنی انتخاب وزیر نفت از بدنه صنعت نفت است؟ گفت: نه، الان از بدنه کسی باقی نمانده است.

وزیر نفت دوره اصلاحات در مورد لزوم سابقه حضور وزیر نفت در صنعت نفت نیز اظهار کرد: اگر وزیر جدید نفت سابقه حضور در این صنعت را داشته باشد بهتر است اما الزاما نباید این گونه باشد.

وی ادامه داد: فردی که قرار است برای سمت وزارت نفت انتخاب شود باید مدیر ارشدی باشد که بتواند علاوه بر داشتن فهم و توان اجرایی خوب، فهم سیاسی هم داشته باشد.

زنگنه در مورد این که کمتر مدیری در کشور وجود دارد که علاوه بر داشتن توان اجرای و فهم سیاسی با صنعت نفت آشنا باشد تاکید کرد: "اصل مدیریت از شناخت صنعت نفت مهم‌تر است."

این وزیر اسبق نفت با اشاره به این که "در حال حاضر برخی از افرادی که برای سمت وزارت نفت مطرح می‌شوند به درد این کار نمی‌خورند" گفت: تعداد خیلی خیلی اندکی هستند که می توانند این کار را انجام دهند.

زنگنه در پاسخ به این سوال که تا کنون از سوی رییس جمهور منتخب پیشنهادی به شما برای تصدی وزارتخانه نفت شده است یا خیر و یا این که تاکنون نظر شما را برای معرفی فرد مناسب پرسیده اند گفت: تاکنون در این زمینه با من صحبت نشده است اما در صورتی که نظرم را در این رابطه بخواهند اعلام می کنم.



میرکاظمی: زنگنه قبل از آمدن به مجلس عذرخواهی کند


وزیر سابق نفت و رئیس کمیسیون انرژی با اشاره به اظهارات اخیر زنگنه خطاب به مدیران نفت گفت: کمیسیون، صلاحیت‌های عمومی، عملکردی و سوابق سیاسی وزیر نفت پیشنهادی را بررسی می‌کند و اگر با شاخص‌ها مطابق نباشد رأی آوردن برای او دشوار است.


وزیرنفت دولت دوم احمدی نژاد و رئیس کمیسیون انرژی با اشاره به اظهارات اخیر زنگنه خطاب به مدیران نفت گفت: کمیسیون، صلاحیت‌های عمومی، عملکردی و سوابق سیاسی وزیر نفت پیشنهادی را بررسی می‌کند و اگر با شاخص‌ها مطابق نباشد رأی آوردن برای او دشوار است.

مسعود میرکاظمی در گفتگو با فارس درباره وضعیت بیژن زنگنه به عنوان گزینه مطرح برای وزارت نفت در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بررسی صلاحیت گزینه‌های تصدی وزارتخانه در کمیسیون‌ها بر اساس عوامل مختلفی صورت می‌گیرد که عواملی از وضعیت سیاسی، سوابق عملکردی، سن و توانایی جسمانی لازم و تحصیلات عالیه مرتبط از جمله این موارد است.

وی گفت: در بررسی وضعیت سیاسی گزینه‌های پیشنهادی وزارت، عملکرد افراد در سنوات گذشته در انقلاب و اینکه در چه مواردی با نظام در تعارض بوده و یا در چه مواردی هماهنگی داشته است، مد نظر قرار می‌گیرد.

وی تأکید کرد: فتنه 88 خط قرمز روشنی است که قطعا مجلس کسانی که در این فتنه نقش داشتند را دور از ذهن قرار نمی‌دهد.

زنگنه خود صلاحیت گروهبانی وزارت نفت را دارد؟

وزیر اسبق نفت همچنین گفت: از همه اینها گذشته نقل قولی از آقای زنگنه در رسانه‌ها مطرح شده که درباره مدیران سابق نفتی گفته‌اند گروهبان‌ها باید بروند و ژنرال‌ها بیایند، واقعا تأسف می‌خوریم فردی که هنوز صلاحیتش بررسی نشده بیاید اینگونه اظهارنظر کند.

وی افزود: آقای زنگنه باید از مدیران نفتی عذرخواهی کند و در عین حال بررسی شود که آیا اصلا خود صلاحیت گروهبانی در وزارت نفت را دارد یا خیر و این کار باید قبل از ورود به مجلس صورت گیرد چرا نگاه تکبر آمیز به مدیران زحمتکش نفتی، درست نیست.

وی ادامه داد: اینکه عده‌ای به جایی وصل باشند و ژنرال شوند و برای خود امتیاز قائل باشند، اجحاف به مدیران زحمتکش نفتی است بنابراین آقای زنگنه اگر این حرف را زده‌اند باید عذرخواهی کنند و اگر نگفته‌اند باید تکذیب کنند.

وی درباره بررسی صلاحیت زنگنه در کمیسیون انرژی نیز گفت: هنوز ایشان به طور رسمی به عنوان وزیر معرفی نشده‌اند و فقط در رسانه‌ها بحث وزارت ایشان مطرح است، لذا باید مراقب صحبت‌ها و مطالبشان باشند. قطعا کمیسیون انرژی در بررسی‌های خود مشخصات عمومی، عملکردی و سابقه سیاسی افراد را در نظر می‌گیرد.

مسیر دشوار زنگنه برای رای اعتماد

رئیس کمیسیون انرژی مجلس تأکید کرد: معتقدیم که رأی آوردن آقای زنگنه با این شرایط در مجلس سخت است.

وی در پاسخ به اینکه آیا رایزنی با دولت یازدهم صورت گرفته که وی را به عنوان وزیر معرفی نکنند،‌گفت: وقتی شاخص‌ها برای مجموعه‌ای وجود داشته باشد دیگر رایزنی معنایی ندارد و اگر در انتخاب وزرا شاخص‌ها و خطوط قرمزی که نظام مشخص کرده، رعایت شود، دیگر معامله‌گری و لابی‌ کردن مطرح نمی‌شود و قطعا این فرهنگ باید عوض شود چرا که به نفع نظام نیست.

میرکاظمی تأکید کرد: باید توجه داشته باشیم عملکرد سیاسی افراد به راحتی قابل گذشت نیست، بحث فتنه برای ما بسیار مهم است، درست است که ترحم نظام باعث شد برخی پیگیری‌ها صورت نگیرد اما خیانتی که در آن زمان شد، در کاهش رتبه ایران در صحنه‌های بین‌المللی تأثیر گذاشت و آنهایی که اطلاعات بین‌المللی دارند می‌دانند که این آسیب‌ها چقدر جدی است و  کسانی که در این توهم سهم داشتند چقدر در آسیب رسانی هم سهیم بودند.

کرسنت هم مد نظر مجلس است

وی همچنین به قرارداد کرسنت در دوران وزارت زنگنه اشاره کرد و گفت: این قرارداد از نکاتی است که در صورتی که آقای زنگنه به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شوند مورد توجه خواهد بود چرا که از قراردادهای خیانت‌آمیزی است که در آن زمان شکل گرفته است.



حمایت قاطع جشن ساز از زنگنه/ میرکاظمی باید عذرخواهی کند!


سیف الله جشن‌ساز، مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت و مدیرعامل فعلی نیکو با حمایت قاطع از برنامه های بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، اعلام کرد: اگر بنا بر عذرخواهی است خیلی‌‌ها و از جمله خود آقای میرکاظمی باید عذرخواهی کند.
 
سیف الله جشن‌ساز مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت و مدیرعامل فعلی نیکو با حمایت قاطع از برنامه های بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، اعلام کرد: اگر بنا بر عذرخواهی است خیلی‌‌ها و از جمله خود آقای میرکاظمی باید عذرخواهی کند.

وی با انتقاد از وضعیت فعلی توسعه فازهای پارس جنوبی، گفت: زمان‌بندی اعلام شده برای توسعه پروژه‌های 35 ماهه پارس جنوبی با واقعیت‌های موجود صنعت نفت به هیچ وجه تطابق ندارد.
مدیرعامل شرکت نفتی نیکو با اعلام اینکه در اینکه فازهای پارس جنوبی به سرعت باید به اتمام برسد بحثی نیست، تصریح کرد: اما فرآیند طراحی، مهندسی و اجرای پروژه‌های بزرگی همچون فازهای پارس جنوبی، را نمی توان فقط با دستور کوتاه کرد.
مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه همه کارشناسان در آن دوره گفتند که اجرای فازهای جدید پارس جنوبی در 35 ماه امکان پذیر نیست، بیان کرد: هم اکنون مهلت توسعه 35 ماه فازهای پارس جنوبی تمام شده است و این فازها نه تنها تکمیل نشده بلکه گاه تا 50 تا 60 درصد بیشتر پیشرفت نکرده اند حالا معلوم شده است که چنین کاری عملی نبوده است.
وی نقش تحریم‌ها را در تاخیر انجام پروژه‌ها بی تاثیر ندانست و افزود: اعلام زمان 35 ماهه را برای اتمام فازهای جدید پارس جنوبی از ابتدا غیرکارشناسی ارزیابی می شد و امروز این موضوع به اثبات شده است.
مدیرعامل اسبق شرکت مناطق نفتخیز جنوب با تاکید بر اینکه ظرفیت تولیدی امروز حتی بدون تحریم‌ها به حدود 3 میلیون و 700 هزار بشکه کاهش یافته است، تبیین کرد: وزرایی که به فضای نفت آشنا بودند به این گزارش اهمیت می دادند و سعی می‌کردند مشکلات تولید را بلافاصله رفع کنند اما آنها که از فضای نفت سررشته‌ای نداشتند آن طور که باید و شاید یه بالا و پایین شدن تولید اهمیت نمی‌دادند و درمجموع باید بپذیریم تولید نفت و گاز آدم‌های خودش را می‌خواهد.

جهان نباید به غیبت نفت ایران عادت کند

مدیرعامل شرکت نفتی نیکو با اشاره به شرایط سخت تحریم نفت و اولویت برای بازاریابی و فروش نفت، گفت: اگر فکر شود که به این زودی ها از فشار تحریم رها می شویم درست نیست پس اولین مساله وزیر جدید چگونگی مواجهه با تحریم هاست.
به گفته جشن ساز مساله بعدی هم فروش نفت بوده و باید بازارهایمان را در جهان حفظ کنیم. جهان نباید به عدم حضور نفت ایران عادت کند.

انتقاد از سیاست‌های نفتی مدیران غیر نفتی

مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت ایران با اشاره به فضای حاکم بر نفت در دوره مدیریت وزارت مدیران غیر نفتی تصریح کرد: در طول دو سال اول فعالیت دولت دهم بیش از 250 نفر از مدیران با سابقه نفتی برکنار و از فعالیت در صنعت نفت کنار گذاشته شدند این در حالی است که تعداد زیادی که سالها در نفت کار کرده و تجربه اندوخته بودند برکنار شدند..
جشن ساز با اشاره به برنامه‌های افزایش تولید نفت و گاز کشور در دوران وزارت زنگنه، خاطرنشان کرد: در آن دوره، نیاز داشتیم تا تولید را بالا ببریم به همین دلیل باید در حوزه‌های جدید نفت و گاز اکتشاف می کردیم.
مدیرعامل نیکو در پایان خاطرنشان کرد: در مورد توسعه و تولید نفت و گاز، در هیچ دوره ای به اندازه دوره وزارت دولت هفتم و هشتم کار نشده است.

مقتدایی:
بایستی در مقابل زنگنه با احترام، تواضع و دست‌به‌سینه ایستاد و  با احترام و با قامتی راست پا بچسبانیم

همچنین عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان در دوره اصلاحات و مشاور مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در نامه ای به رئیس کمیسیون انرژی مجلس پاسخ داد که متن کامل این نامه را در زیر می خوانیم:

سردار مکرم جناب آقای دکتر سید مسعود میرکاظمی

با اهداء سلام و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات جنابعالی، اینجانب نیز همانند تعداد کثیری از مردم اظهارات تهاجمی شما را در خصوص جناب آقای مهندس بیژن زنگنه مطالعه کردم، هر چه خواستم از کنار این اظهارات بگذرم احساس مسئولیت مرا بر آن داشت که نکاتی چند را خدمت جنابعالی و مجموعه افرادی که افکار و تلقیاتی مشابه شما نسبت به مدیرانی همانند جناب آقای زنگنه دارند را یادآور گردم.
بنده با سابقه‌ای بیش از 36 سال در صنعت نفت و افتخار دو دوره حضور در خانه ملت و کمیسیون نفت، عملکرد مدیریتی حدوداً 12 نفر را در کسوت مدیریت عامل شرکت ملی نفت ایرن و یا وزیر نفت در دوران قبل و بعد از انقلاب تجربه نموده‌ام.
هر کدام از آنان ویژگی خاصی در مدیریتهای خویش با توجه به شرایط زمانی داشته‌اند. بی‌تردید دوران مدیریت جناب آقای مهندس زنگنه بخشی از تاریخ پرافتخار صنعت نفت در زمینه‌های کارآفرینی، بکارگیری مدیران لایق، خلاق و کارآمد و سرمایه‌گذاری‌های عظیم در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی بوده است. ضمن احترام به عملکرد موفق برخی از وزرای سابق نفت، به جرأت می توان گفت که دوران وزارت آقای زنگنه جزء شاخص‌ترین و موفق‌ترین دوران وزارت نفت و با کارنامه‌ای کاملاً قابل قبول بوده است.
در فرمایشات جنابعالی عصبیتی مشهود است که منطق و عدالت شما در خصوص اظهارنظر و ارزیابی صلاحیت دیگران مخدوش می‌نماید.
در اظهاراتتان مشخص ننموده‌اید که معیارهای بیان شده جهت ارزیابی وزیر نفت با مأخذ کدام آئین‌نامه، دستورالعمل و قانون است. بایستی بدانیم که خطوط قزمز برای ارزیابی سوابق وزراء را قانون تعیین می‌نماید نه سلایق افرادی که در مناصب گوناگون قرار می‌گیرند. استفاده از ادبیات و الفاظ تهدیدآمیز آن هم از جایگاه رئیس کمیسیون انرژی منطقی به نظر نمی‌رسد و نوعی پیش‌داوری و تعدی به حقوق شهروندی تلقی می‌گردد. اخلاق حرفه‌ای در سیاست و مدیریت چنین حکم می‌کند که افراد و مقاماتی در سطح جنابعالی به اصول حرفه‌ای مقید و پای‌بند باشند که در اظهارات شما چنین تقیدی استنباط نمی‌گردد. با توجه به سوابق آقای مهندس زنگنه بعنوان وزیر در وزاتخانه‌ی سنگرسازان بی‌سنگر در دوران دفاع مقدس و متعاقباً تصدی دو وزارتخانه‌ی مهم و استراتژیک تولید انرژی و پشتوانه درآمدهای ارزی کشور یعنی نیرو و نفت در مقایسه با سوابق جنابعالی و افراد مشابه چه از جنبه ارشدیت و خدمت در دوران دفاع مقدس و چه از جنبه پیشکسوتی در ارایه خدمات مدیریتی، فنی و تخصصی در وزارت نیرو و نفت بایستی در مقابل ایشان با احترام، تواضع و دست‌به‌سینه ایستاد و یا به اصطلاح نظامیان در مقابل فردی با چنین سوابقی درخشان و خادمانه و با توجه به جایگاه ارشدیت و پیشکسوتی ایشان در دوران خدمتش باید با احترام و با قامتی راست پا بچسبانیم.
باتوجه به فضای آرام و توأم با تفاهم روزهای تنفیذ و تحلیف نبایستی با این قبیل اظهارات و تهدیدها آن هم از جایگاه ریاست نهادی بنام کمیسیون انرژی و از دربان خانه ملت فرصت خدمت به مردم را از مدیران سخت‌کوش و خدوم سلب نموده و مردم را از این فرصتهای مناسب و طلایی محروم نمائیم.
عبدالحسن مقتدایی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد