ادعای منابع لبنانی:
جنگ روانی و فضاسازیهای تبلیغاتی، همواره بخشی مهم در همه درگیریها به شمار میرفته و با رسیدن بحران داخلی سوریه به سطح یک جنگ داخلی، این موضوع درباره این کشور نیز مصداق یافته است. در این زمینه، شایعاتی در منطقه بر سر زبانها افتاده، مبنی بر اینکه ایران تلاش دارد با مهاجرت دادن شیعیان به سوریه، ترکیب جمعیتی این کشور را به نفع خود تغییر دهد.
کد خبر: ۳۳۲۶۷۶
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۰
جنگ روانی و فضاسازیهای تبلیغاتی، همواره بخشی مهم در همه درگیریها به شمار میرفته و با رسیدن بحران داخلی سوریه به سطح یک جنگ داخلی، این موضوع درباره این کشور نیز مصداق یافته است. در این زمینه، شایعاتی در منطقه بر سر زبانها افتاده، مبنی بر این که ایران تلاش دارد با مهاجرت دادن شیعیان به سوریه، ترکیب جمعیتی این کشور را به نفع خود تغییر دهد.
به گزارش «تابناک»، روزنامه «دیلی استار» لبنان با انتشار گزارشی، به شایعاتی پرداخته که به تازگی درباره اقدامات ایران در سوریه مطرح شده و بر پایه آن، ادعا میشود که ایران تلاش دارد با دادن تابعیت سوری به ۷۵۰ هزار تن از شیعیان سراسر خاورمیانه، نقشه جمعیتی این کشور را تغییر دهد.
بنا بر این شایعات، ایران دو میلیارد دلار به بانک املاک سوریه واریز کرده تا از آن، برای خرید زمین در جنوب استان «حمص» استفاده کند. «ولید جنبلاط»، رهبر دروزیهای لبنان مدعی شده، اداره ثبت زمینها در استان حمص به تازگی آتش گرفته و این واقعه، کاری بوده برای از میان بردن اسناد زمینها جهت گرفتن مالکیت آنها از اهالی سنی مذهب منطقه.
گروههای مخالف سوری نیز ادعا کردهاند، ایران با استفاده از عوامل محلی خود در تلاش برای گسترش نفوذ در منطقه «جبل الدروز» است. این امر مشتمل بر استقرار شیعیان لبنانی و همچنین آن دسته از شیعیان سوری است که به واسطه نبرد در منطقه «سویدا» آواره شدهاند.
دیلی استار اشاره میکند، هیچ یک از این ادعاها اثبات شده نیستند و باید درباره آنها با احتیاط قضاوت کرد؛ اما استان حمص، دارای نقشی کلیدی در درگیریهای سوریه است؛ زیرا سبب اتصال مناطق علوی نشین سوریه به مناطق تحت کنترل شیعیان در «دره بکاء» لبنان میشود. برای این که ایران از سرمایهگذاریهای خود در لبنان نگهداری کند، باید اطمینان یابد که این منطقه در انزوا قرار نخواهد گرفت و در صورت وقوع نبرد با رژیم اسرائیل، راهی به سوی دریا برایش باز خواهد بود.
از سوی دیگر، ایران در تلاش است با این روش، در صورت پیروزی نهایی دولت بشار اسد در نبرد داخلی سوریه، اطمینان حاصل کند که در آینده، این مناطق بار دیگر آتش ناآرامی و شورش در این کشور را شعلهور نخواهند ساخت. دیلی استار مینویسد، آوارگی صدها هزار تن از مردم سوریه و دوری آنها از مناطق سکونت خود، سبب تسهیل تلاشهای احتمالی برای تغییر نقشه جمعیتی سوریه خواهد بود.
البته آنچه این روزنامه لبنانی را بر آن داشته تا با نگرانی به پیگیری موضوع بپردازد، وجود این احتمال است که در صورت تحقق چنین تغییر جمعیتی، آن دسته از آوارگان سوری که به لبنان پناهنده شدهاند، در این کشور مانده و مشکلاتی را از جنبههای اجتماعی و اقتصادی به وجود بیاورند. این در حالی است که ایران بارها هر گونه مداخله مستقیم در درگیریهای سوریه را تکذیب کرده؛ چه برسد به داشتن برنامهای جامع برای تغییر نقشه جمعیتی این کشور.
118 عضو کنگره آمریکا با امضای نامه ای بی سابقه از اوباما خواسته اند که در پی انتخاب حسن روحانی از فرصت ها برای دستیابی به راه حل دیپلماتیک با ایران استفاده کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : المانیتور نوشت: 118 عضو کنگره آمریکا با امضای نامه ای بی سابقه از اوباما خواسته اند که در پی انتخاب حسن روحانی از فرصت ها برای دستیابی به راه حل دیپلماتیک با ایران استفاده کند.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، این نامه که توسط دیوید پرایس نماینده دموکرات و چارلز دنت نماینده جمهوریخواه تهیه شد، بزرگترین و بی سابقه ترین اقدام در حمایت از ایران در درون کنگره به شمار می آید.
سخنگوی دیوید پرایس می گوید: امضای این نامه تا پنجشنبه شب ادامه دارد و جمعه به کاخ سفید ارسال می شود.
وی افزود: تا عصر پنج شنبه 118 عضو کنگره این نامه را امضا کردند که 14 نفر از آنها جمهوریخواه بودند.
در این نامه آمده است: این نخستین بار نیست که ایران رئیس جمهوری با مرام اعتدال گرایی و اصلاحات انتخاب کرده است، تاریخ به ما توصیه می کند که در مورد دورنمای این تغییر پرمعنا هوشیار باشیم.
در بخش دیگری از این نامه خطاب به رئیس جمهور امریکا آمده است: با توجه به خطراتی که متوجه امریکا، اسرائیل و جامعه بین الملی است، عدم استفاده از فرصت "روحانی" اشتباه محسوب می شود.
در این نامه آمده است: انتخاب دکتر روحانی فرصتی واقعی برای پیشرفت در مسیرتوافقی قابل اجرا است که ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای باز می دارد!
در ادامه این نامه آمده است: ما باید هوشیار باشیم که امکان چنین پیشرفتی را از طریق اقدامات تحریک امیز به حداقل نرسانیم چرا که این اتفاق می تواند موضع رئیس جمهور جدید ایران را نسبت به تندروهای ایران تضعیف کند.
در بخش دیگری از نامه ی مذکور آورده شده است: درحالیکه اعضاء، دیدگاه های متقاوتی در مورد آن مسائل دارند، اما ما باید بر نیاز به "تلاش های دیپلماتیک جدید به عنوان بخشی از استراتژی گسترده تر خود" در قبال ایران توافق کنیم.
مترجم: روح الله فقیهی
مشاور حجتالاسلام روحانی از احتمال حضور «جک استراو» وزیر خارجه سابق انگلیس در فهرست مهمانان ویژه مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب و تلاشها برای معرفی اعضای کابینه یازدهم در این روز خبر داد.
به گزارش فارس، مرتضی بانک مشاور حجتالاسلام روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک به سوالات این خبرگزاری درباره آخرین تحولات مربوط به کابینه یازدهم، موضوع روابط خارجی در دولت آینده، شرایط اقتصادی امروز کشور، اقدامات احمدینژاد و یارانش در روزهای پایانی دولت وی و همچنین تعامل دولت آینده با مجلس پاسخ داد.
وی در این گفتوگو که مشروح آن در روزهای آتی منتشر خواهد شد از عملکرد دولت احمدی نژاد همچون بی توجهی به سرمایه های مدیریتی کشور، اتخاذ تصمیمات غیرکارشنانه، ضعف دستگاه دیپلماسی و تنزل جایگاه آن به مرجع صدور گذرنامه و ویزا، پرداخت یارانه بدون واقعی سازی قیمت انرژی، تصمیمات خلق الساعه و تامل بر انگیز در آخرین روزهای دولت مثل واگذاری ها ی عجولانه، استخدامها و انتصابات و تخلف 74 هزار میلیاردی برای تسویه بدهی دولت انتقاد کرد.
مشاور روحانی در بخشی از گفتگوی خود از حضور مهمانانی ویژه در مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب ملت خبر داد و یکی از آنها را «جک استراو» وزیر خارجه سابق انگلیس معرفی کرد که در روزهای اخیر از آمادگی برای سفر به تهران و دیدار با روحانی سخن گفته بود.
وی تصریح کرد: امکان دارد آقای استراو که گفته می خواهد به ایران سفر کند در بخشی از مراسم های آینده [مربوط به آغاز کار دولت یازدهم] حضور یابد و خبر داریم دولت انگلیس و کشورهای دیگر برای بخش دیگری از مسائل نیز اعلام آمادگی کردند که در رایزنیهای مستقیمتر انجام دهند.
مشاور روحانی با اشاره به کاهش سطح روابط ایران با برخی کشورها به ویژه کشورهای همسایه و ضعف دستگاه دیپلماسی در این زمینه، تصریح کرد: راهبرد دولت یازدهم تعامل با دنیاست و میتوان با بهبود روابط شرایطی فراهم کرد که حتی دولتهای متخاصم رفتارشان را اصلاح کنند.
بانک با بیان اینکه آقای روحانی شخصا تجربه خوبی در این زمینه دارد تاکید کرد: پیشبرد راهبرد تعامل کاملا در چارچوب منافع ملی صورت میگیرد و هرگز مصالح ملت در سایه تعامل و اعتدال دچار خدشه نخواهد شد.
«اعتدال به معنی سازش نیست بلکه به معنای افزایش قدرت مذاکره و چانهزنی در چارچوب منافع ملی است و میتوانیم ضمن حفظ منافع و اصول اساسی خود، روابط مناسب برقرار و بخش زیادی از مسائلمان را با جامعه جهانی حل و فصل کنیم».
وی اصول حاکم بر اعتدال را «تعامل، تعادل و تناسب عنوان کرد و توضیح داد تعامل به معنی همفکری با عناصر تشکیل دهنده حاکمیت، تعادل به معنای میانهروی در رفتار و پرهیز از کندروی و تندروی و تناسب به معنای اتخاذ تصمیمات مناسب در همه زمینههاست.
وی درباره آخرین تحولات مربوط به تشکیل کابینه یازدهم نیز توضیح داد: پس از انتخاب آقای روحانی به ریاست جمهوری 4 کمیته اصلی فرهنگی-اجتماعی، اقتصادی، سیاست خارجی و سیاست داخلی و امنیت برای جامعیت بخشی به فعالیتهای دولت آینده تشکیل شد.
بانک از سیدرضا صالحی به عنوان مسئول کمیته فرهنگی-اجتماعی، محمد نهاوندیان به عنوان رئیس کمیته اقتصادی، محمود واعظی به عنوان مسئول کمیته سیاست خارجی و علی یونسی به عنوان مسئول کمیته سیاست داخلی و امنیت نام برد و گفت یک کمیته ویژه هم برای تعامل با مجلس تشکیل شده که مسئولیت آن بر عهده محمدباقر نوبخت است که در عین حال در کمیته اقتصادی نیز نقش قابل توجهی ایفا میکند.
مشاور روحانی ادامه داد: این کمیتهها بیش از 20 کارگروه متناسب با وزارتخانهها و دستگاههای مستقل تشکیل دادند که اعضای هر کارگروه بین 15 تا 20 نفر است که ترکیب آنها را برخی مدیران از بدنه دولت فعلی، مدیرانی از دولتهای گذشته و کارشناسان حوزههای مختلف تشکیل میدهند.
به گفته بانک، ماموریت کمیتهها و کارگروهها، بررسی دقیق و کامل وضع موجود و شناسایی قوانین و مقررات برای ارائه گزارش به رئیس جمهور منتخب و تدوین برنامهها و راهکارهای اصلاح و بهبود شرایط و معرفی افراد توانمند برای کمک به دولت است.
وی در عین حال خاطرنشان کرد که نظرات مسئولان کمیتهها و کارگروهها نیز مانند سایر پیشنهاداتی که به حجتالاسلام روحانی ارائه میشوند مشورتی بوده و الزامآور نیست.
مشاور حجت الاسلام روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: کارگروههای تخصصی 23 شاخه برای اعضای کابینه و همکاران دولت آینده لحاظ کردند که مهمترین آنها اعتقاد به ولایت فقیه، پایبندی به قانون، معتدل و معتقد بودن به ایدهها و برنامههای آقای روحانی است.
بانک افزود: از دیگر شاخصههای مورد نظر پاکدستی، اهل تعامل و تعادل و تناسب بودن، کارآمد و متخصص و مجرب بودن و همچنین تندرو نبودن است و کسانی که این ویژگی ها را داشته باشند از هر جریان و جناحی باشند میتوانند به دولت کمک کنند.
وی در پایان یک خبر هم از زمان معرفی کابینه داد و اعلام کرد ظاهرا آقای روحانی در تلاش است که در روز تحلیف که 13 مرداد برگزار میشود کابینه خود را به مجلس معرفی کند که البته کار بسیار سنگینی است و در هیچ دولتی سابقه نداشته است.
سخنگوی اشتون:
سخنگوی اشتون درباره در گفتوگو با رادیو اروپای آزاد گفت که پنج بعلاوه یک نشانه های مناسبی از روحانی در مورد برنامه هسته ای دیده است.
به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، وی افزود: پیشتر دکتر جلیلی از سوی ایران مذاکره میکرد که او خود نامزد ریاست جمهوری شد و مشخص نیست که او بار دیگر به عنوان مذاکره کننده ارشد ایران انتخاب شود، در نتیجه تا زمانی که مذاکره کننده مشخص نشود، ما باید تا چند هفته دیگر دست نگهداریم.
متن این گفتگو در پی می آید:
به طور خلاصه نتیجه این جلسه را چگونه ارزیابی میکنید؟
فکر میکنم ما با این جلسه خیلی روشن نشان دادیم که میخواهیم گفتوگو با ایران بر سر برنامه هستهایش را پیش ببریم. حال که رئیس جمهوری تازه در ایران بر سر کار میآید و ما نشانههای نسبتا مناسبی از او درباره برنامه هستهای دیدیم، منتظر یک پیشرفت واقعی هستیم. ما در انتظار روی کار آمدن دولت تازه در ایران هستیم. بعد از آن باید تیم مذاکره کننده انتخاب شود و امیدواریم که این تیم زمانی را برای دور تازه گفتوگو انتخاب کند.
همانطور که میدانید از زمانی که گروه ۵+۱ پیشنهادات خود را به ایران ارائه داده، چند ماهی میگذرد و از سوی ایران پیشرفت نسبتا کند بوده است، در نتیجه ما انتظار داریم که ایران به طور جدی وارد مذاکره شود و برای رفع نگرانیهای ما تلاش کند و قدمهایی در راستای آن اعتمادسازیای که ما در پیشنهادهایمان آورده بودیم، بردارد.
همانطور که گفتید در حال حاضر دولت در ایران یک دوره انتقالی را پشت سر میگذارد. آیا شما هم اکنون با طرف ایرانی در ارتباط هستید؟
راستش نه خیلی، چرا که ما نمیدانیم مذاکره کننده اصلی از سوی ایران چه کسی خواهد بود. در نتیجه به محض این که این شخص انتخاب شود، ما بدون شک ارتباط برقرار میکنیم.
پیشتر دکتر جلیلی از سوی ایران مذاکره میکرد که او خود نامزد ریاست جمهوری شد و مشخص نیست که او بار دیگر به عنوان مذاکره کننده ارشد ایران انتخاب شود، در نتیجه تا زمانی که مذاکره کننده مشخص نشود، ما باید تا چند هفته دیگر دست نگهداریم.
یعنی در حال حاضر شما ارتباطی با ایران ندارید.
خیر چون ما منتظر روی کار آمدن دولت جدید هستیم. در حال حاضر ما بین خود شش کشور گفتوگو میکنیم و سعی میکنیم استراتژی گفتوگو با ایران را آماده کنیم و بعد باید ببینیم که با چه کسی گفتوگو میکنیم.