سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

نتانیاهو: روحانی گرگی در لباس میش است/رئیس جمهور جدید ایران لبخند می زند و بمب می سازد/ممکن است پیش از آمریکا به ایران حمله کنیم

نخست وزیر اسرائیل با بیان اینکه راهبرد رئیس جمهور جدید ایران "لبخند می زند و بمب بساز" است، افزود: روحانی از احمدی نژاد به خاطر "گرگی در لباس گرگ بودن" انتقاد کرد اما استراتژی خود او آن است که "گرگی در لباس میش" باشد! وی در ادامه از امریکا خواست که به روحانی بفهماند، به ایران اجازه ساخت سلاح هسته ای را نمی دهد و گزینه ی نظامی بر روی میز است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در شرایطی که بسیاری از کشورها، از پیروزی حسن روحانی استقبال ویژه ای کرده اند، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در فراری رو به جلو و روشی نخ نما شده، گفت که «ایران به ساخت سلاح هسته ای  نزدیک و نزدیک تر است و اسرائیل ممکن است پیش از آمریکا مجبور به اقدام علیه این کشور شود.»
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، نتانیاهو طی گفتگویی با شبکه ی "سی بی اس" آمریکا گفت: ایرانی ها در لبه ی خط قرمز هستند اما هنوز از آن عبور نکرده اند!
نخست وزیر اسرائیل افزود: آنها به بمب اتمی نزدیک و نزدیک تر هستند و باید به آنها گفته شود، بدون شک اجازه وقوع چنین امری داده نمی شود.
وی اضافه کرد: اسرائیل از جدول زمانی محدودتری نسبت به واشنگتن برخوردار است.

نتانیاهو با بیان اینکه ساعت هایمان به سرعت های مختلفی حرکت می کند اظهار داشت: ما نسبت به آمریکا آسیب پذیرتر هستیم، بنابراین باید مسئله ی چگونگی توقف ایران را (شاید) پیش از آمریکا حل کنیم.
نتانیاهو گفت که تهران در حال ساخت سانتریفیوژهای سریعتری است که آنها را قادر به پرش از روی خط قرمز می کند که در چندین هفته ی آتی روی می دهد.
وی افزود: بعید است که سیاست های هسته ای ایران در زمان روحانی تغییر پیدا کند.
نخست وزیر اسرائیل با بیان اینکه راهبرد رئیس جمهور جدید ایران "لبخند می زند و بمب بساز" است، افزود: روحانی از احمدی نژاد به خاطر "گرگی در لباس گرگ بودن" انتقاد کرد اما استراتژی خود او آن است که "گرگی در لباس میش" باشد!
وی در ادامه از امریکا خواست که به روحانی بفهماند، به ایران اجازه ساخت سلاح هسته ای را نمی دهد و گزینه ی نظامی، همچنان بر روی میز است.
مترجم: محمد امین فرزانه

 

 

رئیس ام آی 6: جلوی رسیدن ایران به تسلیحات هسته ای را گرفتیم!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه انگلیسی «دیلی تلگراف»، «سر جان ساورز» رئیس سرویس جاسوسی MI6 انگلیس طی سخنانی مدعی شد که طی برنامه ای تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای را خنثی کرده است.

وی گفت: عناصر MI6 تلاش های ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای را بی نتیجه کردند اما این کشور خاورمیانه ای خواهد توانست تا طی دو سال آینده خود را به سلاح هسته ای مجهز کند.

جان ساورز در ادامه مدعی شد: عملیات های پنهانی توسط جاسوسان انگلیس، مانع از آن شد که ایران در اوایل سال 2008 به توسعه تسلیحات اتمی بپردازد.

رئیس سرویس جاسوسی انگلیس مدعی شد که ایران به هدف خود تا سال 2014 دست خواهد یافت و این موضوع احتمال حمله نظامی از سوی آمریکا و اسرائیل را افزایش خواهد داد.

ساورز در مارس گذشته گزارش محرمانه ای را به کابینه انگلیس درباره تهدید نظامی فزاینده ایران ارائه کرده بود اما این برای نخستین بار است که دیدگاه خود را در این باره آشکارا ساخته است.

رئیس MI6 این سخنان را هفته پیش در جمع حدود 100 نفر از کارمندان ارشد دولت در لندن مطرح کرد. این دومین سخنرانی عمومی وی از زمان انتصاب وی به این سمت در سال 2009 به شمار می آید.

وی در این سخنرانی گفت: ایران هم اکنون دو سال تا تبدیل شدن به کشور دارای تسلیحات هسته ای فاصله دارد.

سر جان ساورز افزود: در آن زمان اسرائیل یا ایالات متحده باید درباره انجام حمله نظامی تصمیم بگیرند.

رئیس MI6 گفت: ایران قاطعانه در حال طی مسیر تسلط بر تمامی زمینه های تسلیحات اتمی و تمامی فناوری هایی که آنها نیاز دارند، است.

وی افزود: این کاملا آشکار است در صورتی که ایران به یک کشور با تسلیحات اتمی تبدیل شود، آمریکا و اسرائیل با خطرات گسترده ای مواجه خواهند شد.

سر جان ساورز ادامه داد: بدون تلاش MI6 و تعامل با تهدید، از سال 2008 با ایران دارای تسلیحات اتمی مواجه بودیم اگر چه آنها دو سال دیگر با این موضوع فاصله دارند.

وی گفت: این به MI6 بستگی داشت تا این لحظه وحشتناک را به تاخیر بیاندازند چون در آن صورت سیاستمداران ممکن بود تصمیم بگیرند که بین پذیرفتن ایران مجهز به تسلیحات اتمی یا حمله نظامی علیه ایران یکی را برگزینند.

رئیس MI6 ادامه داد: در آن زمان من معتقد بودم که بسیار سخت است که نخست وزیر اسرائیل یا رئیس جمهور آمریکا، ایران دارای سلاح هسته ای را بپذیرند.

سر جان ساورز افزود: MI6 سلسله ای از عملیات ها را انجام داد تا اطمینان حاصل شود که تحریم های اعمال شده به طور بین المللی اجرا شده است و ما تمام چیزهایی که می توانیم در خاورمیانه انجام دهیم انجام دادیم تا چالش های باقی مانده را کاهش دهیم.

در ماه مارس نیز سر جان ساورز در جمع بیش از 20 وزیر درباره آخرین اطلاعات در زمینه افزایش نگرانی از احتمال حمله پیشگیرانه اسرائیل علیه تهران، سخنرانی کرد.

محرمانه بودن این جلسه تا بدان جا بود که وزیران کابینه مجبور شدند که تلفن های همراه خود را خارج از اتاق جلسه بگذارند.

گمان می رود این جلسه درباره توانایی نظامی اسرائیل در تخریب سایت های هسته ای ایران است که در اعماق زمین قرار دارد.
 
 
 
این مقام اسرائیلی که خواست نامش منتشر نشود افزود: تهران پیشنهاد خواهد کرد به طور موقت غنی سازی اورانیوم را متوقف کند یا اینکه بخشی از اورانیوم غنی شده 20 درصدی را تبدیل به سوخت کند و در مقابل بخشی از تحریم ها رفع شوند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام مسؤول اسرائیلی خبر داد ایران تلاش می کند پیشنهاد جدیدی را در مذاکرات آینده با گروه 1+5 ارائه کند.

به گزارش عصر ایران، هنوز زمان برگزاری جلسه بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5 بر سر برنامه هسته ای تهران مشخص نیست اما قطعا بعد از آغاز به کار رسمی دولت حسن روحانی در ریاست جمهوری خواهد بود.قرار است روز سه شنبه آینده، نمایندگان کشورهای عضو گروه 1+5 در نشستی به میزبانی کاترین آشتون مسؤول عالی  سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل، درباره آینده مذاکرات با ایران بر سر برنامه هسته ای اش گفتگو کنند.
این مقام اسرائیلی که خواست نامش منتشر نشود افزود: تهران پیشنهاد خواهد کرد به طور موقت غنی سازی اورانیوم را متوقف کند یا اینکه بخشی از اورانیوم غنی شده 20 درصدی را تبدیل به سوخت کند و در مقابل بخشی از تحریم ها رفع شوند.
وی افزود: این انعطاف ایران بی معنی است. این اقدام مثال دیگری برای سیاست ایران است که به دنبال فریب جامعه بین المللی است. اسرائیل با این پیشنهاد ایران کاملا مخالفت خواهد کرد. اسرائیل همه پیشنهادهایی که شامل توقف کامل غنی سازی اورانیوم، تبدیل همه اورانیوم غنی شده به سوخت، تعطیلی سایت غنی سازی فردو و تعطیلی فعالیت سایت پلوتونیوم نباشد را رد می کند.
این موضوع در حالی مطرح می شود دولت روحانی هنوز به طور رسمی کار خود را آغاز نکرده است.
پیش از این سرگی لاوروف وزیر  امور خارجه روسیه نیز دو مرتبه گفته بود مقامات ایرانی قبل از انتخابات ریاست جمهوری گذشته، از آمادگی خود را برای بررسی گزینه توقف موقت غنی سازی 20 درصدی سخن گفته اند.
نکاتی درباره سخنان اخیر جک استراو درباره ایران و خاتمی و روحانی
توصیف حسن روحانی با واژگانی چون « جنتلمن، مصمم و مسلط» در بیان جک استراو ممکن است نزد کسانی لبخند دشمن و مذموم جلوه کند اما اگر این صفات را در کنار ادبیات ستیزه جویانه و هتاکانه فردی چون بنیامین نتانیاهو قرار دهیم درمی یابیم که اتفاقا در این میان عزت ملی ملکوک نشده تا دیگران را خوش آید.
عصر ایران ؛ سروش بامداد - انتشار بخش هایی از مصاحبه اخیر جک استراو وزیر خارجه پیشین بریتانیا درباره ایران، نکات قابل تامل و درس آموزی را چه به لحاظ تجربه اندوزی از گذشته و چه در ترسیم نقشه راه آینده پیش رو قرار می دهد.

البته می توان با تاثیر پذیری از ادبیات کلیشه ای، سخنان مقام سابق و سرشناس انگلیسی را در راستای دسیسه چینی ها و فریب کاری های «روباه پیر استعمار» دانست و توجهی به آن نشان نداد و ذهن خود را درگیر نساخت. در مقابل اما می توان بر آن تامل کرد و بر نکات و نقاطی از آن انگشت گذاشت. از جمله بر این موارد:

-استراو تایید می کند که سخنان جرج بوش در دی ماه سال 1380 خورشیدی و برشمردن ایران به عنوان یکی از محورهای شرارت، امیدهای ایجاد شده را زایل کرد. چراکه 4 ماه قبل ازآن ایران، حُسن نیت خود را نشان داده بود.

به یاد داریم در همان سال رییس جمهور خاتمی در زمره نخستین سران جهان بود که نسبت به واقعه 11 سپتامبر 2001 واکنش نشان داد و حسب ادعای وزیر سابق انگلیسی آمادگی ایران را برای همکاری در پروژه برانداختن طالبان ابراز کرده بود. به بیان دیگر، غربی ها به تبعیت از آمریکا دستی را که به دوستی دراز شده بود پس زدند وخواسته یا ناخواسته زمینه طعنه به اصلاح طلبان را در داخل کشور نیز فراهم ساختند.

- استراو در جای دیگری گفته است با فروپاشی اتحاد شوروی و بهبود روابط چین با آمریکا، این تلاش در آمریکا قوت گرفت که جای خالی اصطلاح کلیدی «دشمن» در برنامه های خود را با ایران پر کنند. سیاست خارجی متکی به مقابله با دشمن،در غیاب دشمنان کلاسیک در جست و جوی معرفی دشمنی بود که اقدامات مداخله جویانه را با تمرکز بر آن توجیه کند.

از این رو می توان حدس زد که  چون خاتمی و سیاست های او با اهداف جنگ طلبانه آمریکایی ها ساز گار نبود نومحافظه کاران آمریکایی به عمد و نه از سر سهو و اشتباه راهبردی، موقعیت اصلاح طلبان را در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران به مخاطره انداختند.

وزیر پیشین بریتانیایی اما نیک می داند که بلافاصله این پرسش در ذهن شکل می گیرد که چرا خود او  وارد این بازی شد و چرا در عمل با آمریکایی ها هم داستانی کرد؟ چرا که می دانیم در میان سه کشور اروپایی طرف مذاکره با ایران در سال های 82 و 83  اتفاقا این انگلیسی ها بودند که بیشترین نزدیکی را با سیاست های آمریکا نشان می دادند و بیش از آن که «اصالتا» و از جانب خودشان در نظر آیند « وکالتا» و از طرف آمریکایی ها تصور می شدند.

توجیه استراو اما این است که شخص تونی بلر نخست وزیر وقت بریتانیا چنین می خواسته و به سخنان تازه او به مناسبت نودمین سال تولد شیمون پرز استناد می کند تا نشان دهد لابی یهودی بر دولت انگلستان و شخص بلر تا چه حد تاثیرگذار بوده و او را به اتحاد با جرج بوش سوق می داده است.

- استراو اکنون واجد منصب رسمی سیاسی نیست اما همچنان یک ظرفیت دیپلماتیک به حساب می آید تا ایرانِ دوران روحانی بتواند با استفاده از امثال او در صف غرب رخنه ایجاد کند.

- از اشتباهات استراتژیک دولت احمدی نژاد این بود که آمریکا و اروپا را ذیل گفتمان واحد غرب نفی کرد حال آن که تا پیش از آن، ایران با تفکیک اروپا از آمریکا با گسترش روابط اقتصادی با آلمان، توسعه مناسبات سیاسی با فرانسه و حفظ رابطه با انگلستان در یک سطح مشخص توانسته بود میان آمریکا و اروپا شکاف ایجاد کند و تحریم های آمریکا تسری نمی یافت.

- هم اکنون نیز فرانسوی ها به صورت رسمی و غیررسمی برای بهبود روابط با ایران اشتیاق نشان می دهند خاصه این که سوسیالیست ها بر سرکارند و برخی پیشنهاد می کنند آقای روحانی در اولین اقدام کلید خود را در قفل دیپلماسی به چرخش درآورد و رهسپار پاریس شود و علاقه فرانسوا اولاند به نمایش استقلال در قبال آمریکایی ها را محک بزند. فرانسوی ها البته می دانند برای حضور اقتصادی در هر یک از کشورهای منطقه باید با شرکت های آمریکایی رقابت کنند حال آن که در ایران می توانند به سهولت سرمایه گذاری کنند و مسیر گذشته در همکاری در صنایع خودروسازی و نفتی را ادامه دهند.

- از سخنان جک استراو می توان دریافت که اصرار بر یکی دانستن اروپا و آمریکا در وهله اول و واحد دیدن خود اروپایی ها در مرتبه بعد و حتی یکسان انگاری گرایش های مختلف در خود انگلستان منافع ما را تامین نمی کند و اتفاقا پیام های متفاوت را باید شنید. طرف غربی نیز دریافته است که بی توجهی به رویکردهای اصلاح طلبانه و زیاده خواهی های طرف غربی، آنها را با گفتمانی مواجه ساخت که حاضر به هیچ گونه انعطافی نبود.

- از سخنان استراو این واقعیت نیز استنباط می شود که طرف غربی نیز به خطای خود پی برده و دست کم در بخش اروپایی، هم سویی با آمریکا و اسراییل توجیه گذشته را از دست داده است. دولت روحانی می تواند در عین در نظر گرفتن این واقعیت که مقامات اروپایی در اظهار نظرهای  غیررسمی صداقت و صراحت بیشتری نشان می دهند تا هنگامی که بر سر کار هستند؛ راهی باز کند.

- توصیف آقای روحانی با واژگانی چون «جنتلمن، مصمم و مسلط» در بیان آقای استراو ممکن است نزد کسانی لبخند دشمن و مذموم جلوه کند اما اگر این صفات را در کنار ادبیات ستیزه جویانه و هتاکانه فردی چون بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل قرار دهیم درمی یابیم که اتفاقا در این میان عزت ملی ملکوک نشده تا دیگران را خوش آید چرا که اگر بنا بر خوش آمد بود اسراییلی ها باید از حضور روحانی هلهله می کردند و می توان به ضرس قاطع گفت که جک استراو تنها برداشت خود را ارایه داده است.

-    ایران امروز به چنین تصویری نیاز دارد والبته به مردانی که نرم سخن می گویند اما محکم گام برمی دارند. هنر دیپلماسی، همین است.
 

تأثیر تحولات مصر بر ترکیه: اصلاح قانون ارتش برای جلوگیری از کودتا

مجلس ترکیه، شب گذشته یک ماده بحث انگیز از قانون داخلی ارتش این کشور را که بارها از آن برای توجیه کودتای نظامی استفاده شده، اصلاح کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مجلس ترکیه، شب گذشته یک ماده بحث انگیز از قانون داخلی ارتش این کشور را که بارها از آن برای توجیه کودتای نظامی استفاده شده، اصلاح کرد.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ این اصلاحیه از سوی حزب عدالت و توسعه، حزب محافظه‌کاری که اکنون قدرت را در اختیار دارد، پیشنهاد شده بود.

قانون مورد بحث به بند 35 از قانون ارتش مربوط می شد که از سال 1960 حفاظت و حمایت از جمهوری در ترکیه را بر عهده ارتش گذارده بود.

تا کنون ارتش ترکیه دو بار در سال های 1971 و 1980 بر اساس این قانون، و با این توجیه که مقامات غیرنظامی ترکیه نتوانستند از اصول قانون اساسی این کشور دفاع کنند، دست به کودتا زده است.

بر اساس قانون اصلاح شده که آخر وقت دیشب به تصویب رسید، نقش ارتش «حفاظت از شهروندان ترکیه از تهدیدات و خطرات خارجی، بازدارندگی موثر و مشارکت در عملیات‌های خارجی با تصویب پارلمان» عنوان شده است.

اصلاح این قانون با نظر موافق احزاب مخالف به جز حزب ناسیونالیست ترکیه صورت گرفت که معتقد است اصلاح این قانون مانع فعالیت ارتش در جنگ با کردهای این کشور است.

بند اصلاح شده قانون داخلی ارتش ترکیه برای اجرایی شدن نیازمند امضای رئیس جمهور این کشور است.

به نوشته فرانس پرس، به نظر می‌رسد نگرانی حزب اسلامگرای ترکیه از دخالت نیروهای نظامی، پس از برکناری رییس جمهور مصر از سوی ارتش این کشور، بیشتر شده است.
 
 
 
 

تحلیل کاخ سفید از انتخابات ایران

کاخ سفید نتایج بدست آمده در انتخابات ریاست جمهوری ایران را بر اساس سه فاکتور تحلیل کرده است و طبق آن، برآوردی از انتظارات مردمی ارائه کرده است.
به گزارش انتخاب به نقل از مهر، نشریه آمریکایی اینترنشنال نیوز نوشت: "انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران با سردرگمی، تردید و سوءتفاهم آغاز شد و با شفافیت، تحسین و امید به پایان رسید... با توجه به حساسیتی که جامعه بین الملل نسبت به ایران دارد، انتخابات ریاست جمهوری تنها بحثی داخلی محسوب نمی شد و ابعاد جهانی داشت."نویسنده مطلب معتقد است که انتظارات مردمی از این انتخابات را در سه بخش متمایز میانه روی، عقلانیت و اخلاق می توان تحلیل کرد.

میانه روی

در توضیح این فاکتور آمده است: "پیروزی دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جهموری به صورت یک صدا توسط تمام جناح های سیاسی از اصولگرا تا اصلاح طلب و همچنین توسط نخبگان سیاسی و مردم مورد ستایش قرار گرفت. زیرا گفته های وی مبنی بر پیگیری یک سیاست میانه رو باعث قوت گرفتن این امید شده بود که  مشکلات داخلی را حل کند و محدودیت های اعمال شده از خارج را بر کشور پایان دهد. در حال حاضر، پس از انتخابات، حسِ عمومی جامعه گذار از واگرایی به هم‎‌گرایی است."

وی خاطر نشان می کند روحانی از نظر تشکیلات سیاسی از اردوگاه اصولگرایان است اما از نظر گفتمانی، روابط خوبی با شخصیت‌های اصلاح طلب دارد. این مساله می تواند باعث کاهش شکاف میان دو جناح اصلی کشور شود.
نویسنده همچنین اعتقاد دارد که لازمه دولت میانه‎رو، در نظر نگرفتن رقابت‎های جناحی در انتخاب مسئولین است و باید بر اساس شایسته سالاری، تجربه و پایبندی به اصول و اهداف انقلاب اسلامی باشد.
وی می افزاید: "میانه‎روی در مسائل داخلی باعث بالارفتن سرمایه اجتماعی کشور می شود و از گسترش پدیده شوم سوءظن و بدگمانی جلوگیری می کند."
در ادامه آمده است: "در روابط بین الملل، دولت میانه رو، درک صحیحی از فرصت‌ها و تهدیدها دارد و حداکثر تلاش خود را می کند تا با استفاده از بهترین روش‎های ممکن، امنیت را در کشور برقرار کند و منافع ملی را تامین کند."

عقلانیت

در تعریف عامل دوم نوشته است: "دولت عقلانی به نظرات نخبگان و دانشگاهیان گوش می دهد و حداکثر تلاش خود را برای حل مشکلات کشور از طریق مشاوره و پیش بینی، به کار می گیرد."
نویسنده یکی از مهمترین وظایف دولت را شناسایی تهدیدات و برنامه‎ریزی برای کاهش تاثیرات تحریم های بین المللی علیه ایران می داند. در این راه باید از دیپلماسی فعال استفاده شود.
از سوی دیگر "دولت عقلانی باید برآورد مناسبی از فرصت ها و تهدیدات در روابط بین المللی داشته باشد" تا بتواند بر اساس آن مواضع خود را اتخاذ کند.

اخلاق

فاکتور سوم اخلاق بیان شده است: "دولت میانه‎‌رو به دنبال احیای مجدد اخلاقی است و مهم‎ترین وظیفه خود را پایبندی به اصول اخلاقی می داند."
نویسنده در پایان آورده است: "دولتی که از طریق آرای مردمی از نردبان قدرت بالا رفته است، باید تمام فشارها را از دوش مردم بردارد، به حقوق آنها احترام بگذارد و به خواست‎های به حق آنها جامه عمل بپوشاند.
سخنان مهم حسن روحانی در دیدار با نمایندگان:

دولت آینده به فکر تقابل با مجلس و ارایه آمارهای غیرواقعی نیست/استیضاح مجلس را بر دیده منت می گذارم/خواهیم گفت چه چیز را تحویل گرفته ایم/حرمت و اقتدار باید به مجلس برگردد

رئیس جمهور منتخب ملت ایران با بیان اینکه دولت آینده به فکر تقابل با مجلس و ارایه آمارهای غیرواقعی نیست گفت: من در حال حاضر در مقام قضاوت نهایی نیستم قاعدتا دولت با شروع کار خود در صد روز اول تلاش خواهد کرد واقعیت کشور رابه مردم رهبر معظم انقلاب و نمایندگان عرضه کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس جمهور منتخب ملت ایران با بیان اینکه دولت آینده به فکر تقابل با مجلس و ارایه آمارهای غیرواقعی نیست گفت: من در حال حاضر در مقام قضاوت نهایی نیستم قاعدتا دولت با شروع کار خود در صد روز اول تلاش خواهد کرد واقعیت کشور رابه مردم رهبر معظم انقلاب و نمایندگان عرضه کند.

به گزارش انتخاب، حسن روحانی رییس جمهور منتخب ملت در  دیدار امروز با نمایندگان در سخنرانی خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی  با بیان این که دیدار امروز از طرفی فرصتی برای دیدار و از طرفی دیگر فرصتی برای بازدید است، گفت: عده ای از نمایندگان مجلس برای بیان تبریک به دفتر من آمدند و دیدار با عده ای دیگری از نمایندگان  که قبل از تعطیلات برای دیدار با آنها برنامه ریزی شده بود به دلیل کسالت شخص من به تاخیر افتاد.

 رییس جمهور منتخب ملت در ادامه این مطلب افزود:به هر حال فرصت امروزهم فرصت بازدید است برای آنها و هم فرصتی است برای این که من و همکارانم در خدمت نمایندگان باشیم.

حسن روحانی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی برآمده از اجتهاد و جهاد علما و فقهای بزرگ در صدر مشروطیت است، گفت: مجلس شورای اسلامی نماد مهم مردم سالاری است و تک تک نمایندگان به عنوان نماینده کل ملت ایران هستند.

وی تصریح کرد: اگر در سال های اخیر گاهی نسبت به مجلس بی حرمتی شد این حرمت و اقتدار باید به مجلس برگردد.

 وی با بیان این که من افتخارمی کنم بگویم که عضوخانواده مجلس هستم ادامه داد: من بیست سال از عمر خود را از مجلس اول تا مجلس پنجم در خانه ملت سپری کرده ام و درس های بسیاری از مجلس آموختم که یکی از آنها این بود که عظمت مجلس عظمت ملت است.

 حسن روحانی با بیان این که دولت قوی درکنار مجلس قوی خواهد بود تصریح کرد: منفعت اقتدار مجلس قبل از آن که برای خودش باشد برای دولت خواهد بود و قانون و نظارت و نقد و سوال و حتی اگر لازم بود استیضاح مجلس را بر دیده منت می گذارم.

 وی با بیان اینکه نه دولت جایگزین ملت می شود و نه مجلس جایگزین دولت ادامه داد: این دو برای حل معضلات کشور مکمل یکدیگر خواهند بود.

رئیس جمهور منتخب ملت ایران با بیان اینکه طبق قانون اساسی قانون بر عهده مجلس بوده و دولت نمی تواند به بهانه برنامه‘ مصوبات‘ آیین نامه ها‘ بخشنامه ها قانونی را تدوین کند‘ افزود: با این حال باید دانست که انجام برنامه خط مشی و مصوبات برعهده دستگاه اجرایی است.

روحانی با بیان اینکه ملی نگاه کردن نمایندگان باعث بهتر و بیشتر شدن هماهنگی‘ همکاری‘همدلی و همراهی بین مجلس و دولت خواهد شد‘ ادامه داد: هر چه نمایندگان ملت به عنوان نمایندگان کل مردم ایران از جزئی نگری در مسائل خرد وحوزه های انتخابیه فاصله گیرند مسائل کلی و ملی کشور بیاندیشند همکاری و همراهی مجلس و دولت بهتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه دولت آینده نه به فکر تقابل با مجلس خواهد بود و نه در فکر آنکه مجلس را با آمار غیردقیق فریب دهد‘ ادامه داد:دولت آینده در فکر آن نیست که در اجرای قانون و برای فاصله گرفتن از اجرای آن بهانه تراشی کند.

رئیس جمهورمنتخب ملت ایران با بیان اینکه بی تردید حل معضلات کشور بدون همکاری مجلس و قوه مجریه امکان پذیر نخواهد بود‘ تصریح کرد: مشکلات امروز کشور و شرایط بسیار سخت پیچیده آن هم ناشی از عملکرد داخلی است‘ و هم ناشی از فشارهای ظالمانه خارجی است.

وی تاکید کرد: این اولین بار است که پس از دوران جنگ تحمیلی در دو سال متوالی، رشد اقتصادی ما منفی است. این برای اولین بار است که در کنار رشد اقتصادی منفی، کشور با تورم بسیار بالایی در منطقه و شاید در جهان برخوردار است.

رئیس جمهور منتخب ملت با بیان اینکه دولت آینده خواهد گفت که چه چیز را تحویل گرفته است افزود: من در حال حاضر در مقام قضاوت نهایی نیستم قاعدتا دولت با شروع کار خود در صد روز اول تلاش خواهد کرد واقعیت کشور رابه مردم رهبر معظم انقلاب و نمایندگان عرضه کند.

حسن روحانی با بیان اینکه دولت آینده علی‌رغم تمامی مشکلات سه سرمایه بزرگ را در کنار خود دارد، گفت: اولین سرمایه حمایت، اعتماد و کمک مردم است. مردم با همه وجود مشکلات کشور را لمس می‌کنند. اگر کسی مشکل مردم را به آنها نگوید، فقط دل مردم را آزرده و مردم را عصبانی کرده است. یاوه‌گویی مشکلی را حل نمی‌کند، باید با دل مردم و زندگی‌شان همصدا باشیم.

روحانی گفت: مردم ما در این انتخابات ثابت کردند که برای نه یک روز بلکه برای چهار سال به صحنه آمدندو این سرمایه بزرگ نظام و دولت خواهد بود که باید به خوبی از ان پاسداری کرد.

رییس جمهوری منتخب دومین سرمایه دولت آینده را حمایت مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری در ایجاد این حرکت ملی نقش بسزایی داشتند. بیانات، رهنمودها و هدایت‌های ایشان بسیار تاثیرگذار بود. ایشان فرموده‌اند که از دولت آینده حمایت خواهند کرد که این حمایت سرمایه بزرگی برای دولت و همه ما خواهد بود.

وی سومین سرمایه دولت آینده را همکاری قوای سه‌گانه با یکدیگر عنوان و اظهار کرد: دولت با حمایت مجلس می‌تواند مشکلات را حل کند. دولت با کمک مجلس و قوه قضاییه و تمامی نهادها، تشکل‌ها، احزاب و گروه‌ها و با همدلی و همکاری، می‌تواند از سد مشکلات عبور کند.

وی گفت: ما با این سه سرمایه و ملت بزرگ و با وجود دشمنان بزرگ بی‌تردید می‌توانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم و از این پیچ تاریخی به حول و قوه الهی به کمک حق و با عنایت ائمه و توجهات حضرت ولی‌عصر(عج) می‌توانیم عبور کنیم.

رییس جمهوری منتخب تصریح کرد: قرار ما بعد از اعلام نتیجه انتخابات تا روز تنفیذ و تحلیف معرفی کابینه بود.وظیفه مهمی که بر عهده من بود یافتن همکاران آینده برای دولت آینده بود که من ترجیح دادم و به ذهنم آمد یک بار دیگر اوضاع کشور را مرور کنیم. براین پایه مسائل کشور را مورد بررسی قرار دادیم و مشکلات و امکانات کشور را بررسی کردیم تا به فکر یارانی باشیم که با این امکانات مشکلات کشور را حل و فصل کنند. برای این منظور چهار کارگروه اقتصادی، سیاست خارجی، سیاست داخلی و مسائل فرهنگی و اجتماعی تشکیل دادیم.

وی ادامه داد: زیر نظر این چهار کمیته 20 کارگروه مشغول به کار شدند، از 500 نفر از صاحبنظران و شخصیت‌های فرهیخته، دانشگاهی، با سابقه کار اجرایی یا قانونگذاری و بسیاری از تشکل‌های مردمی استمداد طلبیدیم و از مسوولان فعلی اجرایی کشور هم استفاده کردیم و وضعیت کشور را از آنها جویا شدیم اما نتیجه عملی و گزارشات کارگروه‌ها و مسوولان فاصله زیادی با یکدیگر داشت.

روحانی تصریح کرد: کارگروه‌ها وضع کشور را به گونه‌ای و مسوولان اجرایی به گونه ای دیگر می گویند و آمار و ارقامی متفاوت تشریح می‌کردند و مسوولان فعلی گزارشات کتبی و شفاهی با آمار دیگری می‌دهند که با یکدیگر تفاوت دارد.من الان در مقام قضاوت نیستم قائدتا دولت در 100 روز اول واقعیات کشور را به مردم،رهبری و مجلس عرضه می کند.دولت آینده خواهد گفت که چه چیزی تحویل گرفته و راه حل را چگونه می بیند.

رییس جمهوری منتخب گفت:امیدواریم با کمک مجلس در کوتاه‌ترین زمان ممکن، کابینه شایسته برای اداره کشور تشکیل دهیم.

حسن روحانی در مورد انتخاب کابینه‌اش گفت: در کنار این کارگروهها از سوی تشکل‌ها، صاحبنظران و فرهیختگان و سایر دوستان افراد زیادی معرفی شده اند که از تمام لیست‌ها استفاده خواهیم کرد. امیدواریم با کمک مجلس در کوتاه‌ترین زمان ممکن، کابینه شایسته برای اداره کشور تشکیل دهیم. این کار به حول و قوه الهی امکان‌پذیر خواهد بود.

روحانی گفت:مجلس، رییس جمهوری و همه یک هدف یعنی پیشبرد کشور دنبال می‌کند. وقتی به آمار و ارقام بودجه نگاه می‌کنیم و گزارشات سازمان مدیریت را مورد بررسی قرار می‌دهیم، به این موضوع پی می‌بریم که ماهیت اجرای بودجه با مصوبه‌اش فاصله کمی ندارد که سال گذشته هم چنین بود.باید برای اجرایی شدن بودجه و یا حل برخی از مسائل بودجه همدیگر را یاری کنیم تا بتوانیم در سال جاری، بودجه را اجرایی کنیم.

وی با بیان اینکه منابع یارانه با هزینه یارانه نقدی فاصله دارد،گفت: مجلس برای حل این مشکل راه‌حلی را پیش بینی کرد تا براساس آن حامل‌های انرژی قیمت‌گذاری جدیدی شود، اما قانون اجرا نشد. این در حالی است که باید حداقل از اول تیرماه اجرا می‌شد، فعلا برای صرف منابع هزینه‌ای حرکت‌های سریعی انجام می‌شود و برای تامین منابع درآمدی قدمی برداشته نمی‌شود. هرچه هم گفته می‌شود، می‌گویند دولت آینده این کارها را انجام می‌دهد.دولت آینده ترس و وحشتی از این موضوع ندارد اما در عین حال حواسمان جمع باشد که این مردم برای حل مشکلات کشور امید بسته‌اند. خوب است همه در این راه قدم برداریم تا پاسخگوی مردم باشیم.

روحانی در پایان گفت: مباحث زیادی درخصوص قیمت ارز، مشکلات بانک‌ها و یارانه‌ها وجود دارد که به دلیل نزدیکی به اذان مغرب، آنها را طرح نمی‌کنم و در فرصت دیگر با مجلس در میان می‌گذارم.
 
 
اولین حادثه، 28 مهر ماه سال گذشته رخ داد. هنگامی که تفاهم نامه امضا شده بین منطقه آزاد چابهار و وزارت صنعت و تجارت افغانستان پس از پنج ماه با واگذاری اولین مرحله از تسهیلات، وارد فاز اجرایی می شد و دو عامل انتحاری قصد ناامن نشان دادن این منطقه را با حمله به نماز جمعه چابهار داشتند.
عصر ایران ؛ سیدروح الله لطیفی - روز سه‌شنبه گذشته یک عامل انتحاری که قصد ورود به ستاد فرماندهی نیروی انتظامی چابهار را داشت قبل از منفجر کردن خود، مورد شناسایی قرار گرفت و در عملی کردن نقشه خود ناکام ماند.

خبر دیگری نیز روز پنجشنبه منتشر شد که نشان می داد این عامل انتحاری تابعیت پاکستانی داشت و شاید در وهله اول این اقدام یک اعتراض مبتنی بر جهل ایدئولوژیک تفسیر شود که در آن مرز معنا پیدا نمی کند اما در این نوشته از منظر دیگری می توان به این اتفاق و انگیزه آمرین و طراحان اینگونه اعمال ضد انسانی در این منطقه از کشورمان اشاره کرد.
چابهار همیشه یکی از امن ترین مناطق در جنوب شرق کشورمان به شمار می رود و همچنان نیز مردم این منطقه به عنوان بخشی از ایران اسلامی برای شکوفایی کشور اسلامی مجاهدت های بسیاری را در کارنامه خود داشته و دارند اما این اتفاقات ناگوار از زمانی آغاز شد که برنامه هایی برای رشد و شکوفایی و توسعه بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور در دستور کار قرار گرفت.
حال با این پیش فرض باید توجه کرد که رشد این منطقه منافع چه کسانی را تهدید می کند؟ رقیب اصلی بندر چابهار برای کشورهای محصور در خشکی کجاست؟ و رشد بندر چابهار چه کشورهایی را به ایران نزدیکتر می کند؟


رقیب اصلی بندر چابهار بندر کراچی پاکستان است که در حال حاضر تقریبا اکثر کالاهای کشور افغانستان از این بندر و پس از عبور از مناطق ناامن و کوهستانی پاکستان وارد افغانستان می شوند.
این بندر به صورت سنتی مورد استفاده افغان ها قرار می گیرد و درآمد بالایی نیز بابت خدمات بندری و ترانزیت کالا نصیب پاکستانی ها  می شود اما با افزایش ناامنی در کراچی و آتش سوزی کانتینرهای تجاری افعان ها در این بندر و افزایش نارضایتی از نحوه تعامل پاکستانی ها با تجار افغان و درگیری ها و اقدامات تروریستی در مسیر تردد کامیون های افغان در پاکستان و جنوب افغانستان و افزایش درگیریهای طالبان با نیروهای پاکستانی، ائتلاف و افغان، تجار و دولتمردان افغان را بر آن داشت تا مسیری امن تر، هموارتر و کوتاهتر را برای خود برگزینند به ویژه اینکه دولت های افغانستان و پاکستان نیز سالهاست دچار بی اعتمادی و گاه نزاع می شوند و هر از گاهی شاهد مواضع تند روسای دولتهای افغانستان و پاکستان نسبت به هم هستیم. در این شرایط افغان ها برای کاهش وابستگی به پاکستان، به فکر استفاده از بندر چابهار به عنوان بهترین جایگزین بندر کراچی پاکستان افتاده اند. علاوه بر این، دولت افغانستان علاوه بر اصطکاک منافع با پاکستان دارای پیوندهای نزدیک با دشمن دیرینه آن یعنی هندوستان است و قراردادهای معدنی و تجاری بسیاری با این کشور منعقد کرده است به طور مثال هندی ها موظقند تا سالانه پنج میلیون تن سنگ آهن افغانستان را به هند منتقل کرده و آن را تبدیل به مشتقات فولاد کرده بخشی از آن را برای مصرف افغانستان بازگردانند و مابقی را صادر کنند.
در این شرایط قطعا هندی ها نیز تمایلی برای افزایش قدرت رقیب و دشمن خود ندارند و از آنجا که به جز چابهار مسیری برای انتقال کالاها و مواد معدنی برایشان باقی نمی ماند بنابراین تمام ظرفیت دیپلماتیک خود را بسیج کرده اند تا بندر چابهار رشدی در حد بنادر بزرگ جهان داشته باشد.
 
در همین راستا از سال 1382 دولت افغانستان با حمایت هندی ها به دنبال انعقاد قراردادی با منطقه آزاد چابهار برای انتقال کالا از این بندر است به طوری که مقامات افغان چندین سفر در سطح وزیران به چابهار داشتند و تفاهمنامه ای در اردیبهشت 1391 در کابل با سازمان منطقه آزاد چابهار به امضا رساندند تا طبق قوانین، 50 هکتار از منطقه آزاد چابهار برای امور ترانزیتی به اجاره تجار افغان در آید.
 هندی ها نیز چندین سفر به ایران در سطح وزیران، معاونین و مسوؤلین بندری و کشتیرانی برای توسعه بندر چابهار داشتند تا تنها بندر اقیانوسی ایران با قابلیت پهلوگیری کشتی های بزرگ اقیانوس پیما را برای تعاملات تجاری هندی ها و افغان ها در کنار خود داشته باشد. این اقدامات افغان ها و هندی ها عملا باعث کاهش نقش پاکستان در افغانستان و رشد نقش ایران و هند در این کشور خواهد داشت.
با این توضیح به چرایی دو حادثه آخر تروریستی در چابهار می پردازیم.

اولین حادثه، 28 مهر ماه سال گذشته هنگامی که تفاهم نامه امضا شده بین منطقه آزاد چابهار و وزارت صنعت و تجارت افغانستان پس از پنج ماه با واگذاری اولین مرحله از تسهیلات، وارد فاز اجرایی شده بود دو عامل انتحاری قصد ناامن نشان دادن این منطقه با حمله به نماز جمعه چابهار را داشتند که با هوشیاری بسیجیان ناکام ماندند و متاسفانه دو بسیجی نیز در درگیری با عاملین انتحاری به شهادت رسیدند .
دومین حادثه نیز سه شنبه 18 تیرماه همزمان با ورود هیاتی از مقامات بندری و کشتیرانی ایران به هند رخ داد. در حالی که یکی از مهمترین دستور کارهای این نشست توسعه بندر چابهار بود. عامل انتحاری با تابعیت پاکستانی با ورود به ستاد فرماندهی انتظامی چابهار قصد انفجار تروریستی داشت تا شاید نشست مهم مقامات جمهوری اسلامی و هندی را تحت تاثیر قرار دهد و مانع از توسعه این بندر مهم شود. (هیات ایرانی روز 18 تیر با بازدید از بندر جواهر لعل نهرو مذاکرات خود را آغاز کرد و پس از مذاکرات در ساختمان تجارت جهانی و وزارت کشتیرانی هند در بمبئی و دهلی روز 21 تیر به ایران باز گشت.)

مطمئنا دولت پاکستان نمی تواند به دنبال ایجاد چالش با همسایه استراتژیک خود ایران باشد و متغیرهای بسیاری مانند سرویس های امنیتی ، ارتش و ... در این کشور در این گونه اقدامات نقش بیشتری دارند.
با این وجود انتظار می رود مقامات وزارت خارجه در یک موضع گیری عزت مندانه به این موضوع بپردازند و ضمن اعتراض به این اتفاق و محکومیت هر گونه استفاده از تروریسم ، با توجه به استراتژی همگرایی با همسایگان ، با برنامه ریزی برای توسعه کریدور شرق به غرب نقش پاکستان را نیز در تقویت ترانزیت کالا با توسعه خط ریلی و جاده ای پاکستان- ایران -ترکیه و سپس اروپا جدی بگیرند تا با حفظ منافع همه کشورها ضمن افزایش نقش جمهوری اسلامی ایران در ترانزیت بین الملل کمترین چالش را با همسایگان داشته باشیم و بیشترین سود را کسب کنیم.

* مدیر پایگاه اطلاع رسانی قربانیان ترور
 

آیا مصر، سوریه ای دیگر می شود؟

جنبش 30 ژوئن که مخالف دولت سابق محمد مرسی است، از گروه ها متعدد و جریانهای سیاسی مختلفی تشکیل شده؛ از آنها لیبرال ها گرفته تا سلفیهای رادیکال. میان این دو طیف هم میلیون‌ها مصری قرار دارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هفته‌نامه لوپوئن در گزارشی از بحران مصر، گفت وگویی را با هانری لوران، منتشر کرده است که استاد کولژ دو فرانس است و اخیرا کتاب «تاریخ شرقی‌ها» را در فرانسه به چاپ رسانده است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، هانری لوران در ابتدای این گفت وگو در پاسخ به این که آیا بحران مصر ناشی از تقابل میان لائیک‌ها و اخوان المسلمین است، می گوید که وضعیت مصر پیچیده تر از این حرف‌هاست.

او می گوید که جنبش 30 ژوئن که مخالف دولت سابق محمد مرسی است، از گروه ها متعدد و جریانهای سیاسی مختلفی تشکیل شده؛ از آنها لیبرال ها گرفته تا سلفیهای رادیکال. میان این دو طیف هم میلیون‌ها مصری قرار دارند که تنها دلیل مخالفت و اعتراض آنها خشم از عملکرد دولت محمد مرسی است. مصر اکنون آزادی خود را به دست آورده و مثل همه انقلاب ها هم وضعیتش آشفته است.

سپس از کارشناس مسایل مصر به میزان محبوبیت اخوان المسلمین در این کشور اشاره می کند و می گوید که این حزب اسلامی در شهرهای بزرگ محبوبیت ندارد اما هنوز آرای خود را در برخی مناطق حفظ کرده است. اما مورخان مصر می گویند این کشور وقتی قدرتمند است که دولت مرکزی قوی وجود داشته باشد و وقتی دولت ضعیف باشد قدرت های حاشیه‌ای تقویت می شوند.

هانری لوران می گوید که در واقع بحران کنونی مصر، یک بحران قدیمی و همیشگی است. حاشیه همواره بر دولت مرکزی فشار می‌آورده حتی در دوران حسنی مبارک. اما مبارک برای غلبه بر آنها رهبران آنها را شناسایی می کرد و سعی می کرد از در همکاری با آنها وارد شود. بر اساس همین منطق می شود گفت که حوادث تروریستی اوایل دهه نود در مصر، لزوما بر اثر فشار نیروهای اسلامی نبود بلکه بیشتر می توان آن را فشار قدرت های محلی و حاشیه ای دانست.

این استاد دانشگاه سپس درباره احتمال وقوع جنگ داخلی در مصر می گوید اخوان المسلمین با طرح این موضوع که بهترین جایگزین برای سلفی ها هستند به دنبال قدرت مرکزی هستند و حتی بخش زیادی از آنها قبول کرده اند که دست به اسلحه نبرند. بنابراین مصر در موقعیت سوریه قرار ندارد و من انحرافی به سمت جنگ داخلی نمی بینم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد