سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

وزیر خارجه عراق در مصاحبه ای‌ای که امروز منتشر شده است مدعی شد که این کشور قادر به توقف ارسال اسلحه از سوی ایران به سوریه از طریق مسیر هوایی عراق نیست.به گزارش نامه ، «هوشیار زیباری» در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط، گفت: ما انتقال سلاح از طریق مسیر هوایی عراق را رد و محکوم می کنیم و به طور رسمی طرف ایرانی خود را از این موضوع مطلع می کنیم ولی توانایی متوقف کردن این موضوع را نداریم.»این در حالی است که مقام های عراقی تاکنون بارها به طور اتفاقی هواپیماهایی که از مسیر ایران به مقصد سوریه در پرواز بوده اند را مجبور به فرود و مورد بازرسی قرار داده است. پس از همه این بازرسی ها مقام های عراقی بر نبود تجهیزات و سلاح های جنگی در هواپیماهایی ایرانی تاکید داشتند.
وی در ادامه افزود: «اگر تصور می کنید که این پروازها قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل در خصوص منع صادرات و واردات سلاح از ایران را نقض می کند من از طرف دولت عراق از شما دعوت می کنم که به ما برای متوقف کردن این پروازها از مسیر هوایی عراق کمک کنید.»این سخنان بی پایه و اساس از سوی وزیر خارجه عراق در خصوص ایران در حالی مطرح شد که وی در ادامه سخنانش تاکید دارد که در بازرسی از هواپیماهای ایرانی به مقصد سوریه هیچ گونه محموله غیرقانونی دیده نشده است.
 
کد خبر: ۳۳۱۸۲۸
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۴
روزنامه ساندی تایمز گزارش داد که زیردریایی‌های کلاس دلفین اسرائیل عملیات اخیر حمله به انبارها و زرادخانه‌های مهمات سوریه در شهر بندری لاذقیه را انجام دادند.به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ساندی تایمز، زیردریایی‌های کلاس دلفین اسرائیل در پنجم ژوئیه سال جاری میلادی حمله‌ای را علیه زرادخانه تسلیحاتی سوریه در بندر لاذقیه صورت دادند.
این در حالی است که شبکه خبری سی ان ان پیشتر اعلام کرده بود که این اقدام توسط نیروی هوایی اسرائیل صورت گرفته است.ر اعلام ساندی تایمز، حمله دریایی اسرائیل توسط زیردریایی رژیم صهیونیستی و با همکاری نزدیک ایالات متحده صورت گرفت و طی آن 50 موشک ضد کشتی از نوع یاخونت ساخت روسیه مورد هدف قرار گرفت.دولت روسیه پیشتر این موشک‌ها را به نیروهای دولتی بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه داده بود.
بر اساس گزارش روزنامه ساندی تایمز، زیردریایی‌های ساخت آلمان که اسرائیل تا کنون چند فروند از آنها را خریداری کرده، یک موشک کروز به این انبار مهمات شلیک کردند.
سه تن از مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود پیشتر به شبکه خبری سی ان ان گفته بودند که نیروی هوایی اسرائیل این انبار مهمات را مورد هدف قرار داده چرا که تل‌آویو آن را تهدیدی علیه اسرائیل می‌داند.
قاسم سعدالدین، سخنگوی ارتش آزاد سوریه نیز پیشتر گفته بود: حمله پیش از سحر و توسط نیروی هوایی اسرائیل صورت گرفته است و ارتش آزاد سوریه در آن نقشی نداشته است.
همچنین بخش اطلاعات نیروهای مخالف دولت دمشق اعلام کردند که حمله صورت گرفته باعث انهدام انبار مهمات سلاح‌های جدید دریافتی از روسیه بوده است.در جریان جنگ داخلی دو ساله در سوریه، حمله به بندر لاذقیه که بخشی از استحکامات دولت اسد در ساحل مدیترانه محسوب می‌شود، بی‌سابقه است.
 
 
                        هشدار اخوان‌المسلمین به ارتش/ «ارتش آزاد مصر» تشکیل خواهد شد

رهبر جمعیت اخوان‌المسلمین، شورای عالی نیروهای مسلح و احزاب سیاسی مخالف مرسی را تهدید کرد برای بازگرداندن مشروعیت قانونی، ارتش آزاد مصر را تشکیل خواهد داد.

خبرگزاری فارس: هشدار اخوان‌المسلمین به ارتش/ «ارتش آزاد مصر» تشکیل خواهد شد
------------------------------

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه الجزائری «النهار»، «محمد بدیع» رهبر کل اخوان المسلمین شورای عالی نیروهای مسلح مصر و احزاب سیاسی مخالف مرسی را تهدید کرد که برای بازگرداندن مشروعیت قانونی به زودی ارتش آزاد مصر را تشکیل خواهد داد.بدیع تأکید کرد که مصری‌های حامی مرسی حق دارند دیدگاه خود برای بازگرداندن رئیس جمهور منتخب خود را اعمال کنند و تا زمانی که این خواسته محقق نشود مصر آرام نخواهد گرفت و اعتراض ها ادامه خواهد داشت.وی افزود: تعداد زیادی از افراد شریف در ارتش مصر حضور دارند که مرگ را بر حاکمیت یک خائن به کشور و دین خود ترجیح می‌دهند.رهبر کل اخوان المسلمین تأکید کرد که به زودی با جدایی تعدادی از عناصر ارتش ، ارتش آزاد مصر تأسیس خواهد شد که وظیفه آن آزادی مصر و بازگرداندن مشروعیت به عنوان تنها تضمین ایجاد آرامش و ثبات در کشور خواهد بود.وی همچنین نسبت به احتمال ترور مرسی به دست مخالفان وی و نیروهای مسلح هشدار داد و تأکید کرد که آرامش و ثبات تا بازگشت مرسی به شبه جزیره «سیناء» باز نخواهد گشت.بدیع در صفحه رسمی خود در توئیتر همچنین کودتای ارتش و مخالفان مرسی را پیش از آنکه کودتا بر مشروعیت بداند، کودتا بر اسلام دانست و تأکید کرد با توجه به قوانین دین در مخالفت با خروج از اطاعت حاکم، باقی ماندن اسلام از باقی ماندن یک دولت ارجحیت دارد.وی همچنین به ارتش مصر هشدار داد که میان ثبات کشور و مشروعیت یکی را انتخاب کند و هرگونه رایزنی با نیروهای مسلح را رد کرد و افزود که اطلاعاتی دارند که نیروهای مسلح با قرار دادن دارو در غذای محمد مرسی تلاش می‌کنند بر توان ذهنی او تأثیر بگذارند.رهبر کل اخوان المسلمین تأکید کرد که کمک‌های مالی برخی کشورهای عربی بعد از برکناری مرسی برای پنهان کردن فروپاشی اقتصاد مصر و ناتوانی ارتش در ادامه روند جنبش بوده است.

وی همچنین از حامیان مشروعیت در میدان الرابعه العدویه خواست به اعتراض‌های خود ادامه دهند و نسبت به ادامه حضور خود در میدان استوار و صبور باشند.پیشتر نیز در پی ادامه اعتراض‌ها به برکناری مرسی و حادثه تیراندازی به حامیان وی در برابر ساختمان گارد ریاست جمهوری، بدیع «عبدالفتاح السیسی» وزیر دفاع مصر را متهم کرد که این کشور را به سرنوشت سوریه دچار خواهد کرد.

 

در حالی کارگر ایرانی بر سر تنها 10 هزار تومان با نمایندگان کارفرمایان و دولت مشاجره میکند که نگاهی به آمار پرداخت حقوق در ایران و میانگین جهانی نشان از واقعیتی دارد که بیان کننده این امر است که کارگران ایرانی بر سر حداقلی برای زنده ماندن میجنگند!
کد خبر: ۳۳۱۸۴۳
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۷
وقتی حیثیت کارگر ایرانی به خاطر 10 هزار تومان بر باد می‌رود!در حالی کارگر ایرانی بر سر تنها 10 هزار تومان با نمایندگان کارفرمایان و دولت مشاجره میکند که نگاهی به آمار پرداخت حقوق در ایران و میانگین جهانی نشان از واقعیتی دارد که بیان کننده این امر است که کارگران ایرانی بر سر حداقلی برای زنده ماندن میجنگند!

به گزارش تابناک، تعیین دستمزد کارگران و مشمولین قانون کار برای سال 92 در حالی انجام پذیرفت که هنوز نمایندگان کارگری بر سر میزان افزایش دستمزدها و همچنین تسهیلاتی از قبیل حق مسکن کارگران در گیر بوده و با نمایندگان کارفرمایان در این رابطه چالشهایی دارند.

این در حالی است که باید گفت که کارگران ایرانی در حالی بر سر دریافت تسهیلاتی نظیر حق مسکن و افزایش چند درصدی حقوق خود درگیر مشاجرات چند ماهه هستند که نگاهی به وضعیت پرداخت حقوق حداقل در ایران و مقایسه آن با میانگین جهانی نشان از آن دارد که کارگران ایرانی برای حداقلی از حقوق برای زنده ماندن تلاش میکنند!

طبق آخرین آمار منتشره از سوی سازمان جهانی کار، و بر اساس برسی صورت گرفته بر روی 72 کشور، میزان حداقل دریافتی حقوق کارگران در این کشورها برابر با 1480 دلار در ماه است. در این گزارش کشور لوگزامبورگ از میان کشورهایی که مورد مطالعه واقع شده اند با پرداخت متوسط 4089 دلار در ماه به کارگران در صدر جدول و تاجیکستان با 227 دلار ماهیانه در انتهای جدول قرار دارند.

در این مطالعه برابری قدرت خرید افراد در کشورها و همچنین نرخ ارز آنها به عنوان یکی از مهمترین فاکتورها برای مطالعه مقایسه ای مورد استفاده قرار گرفته است.

هرچند ایران در این گزارش مورد مطالعه واقع نشده است، اما با معیار قرار دادن حداقل حقوق مصوب وزارت کار یعنی 487 هزار تومان در ماه، و همچنین لحاظ کردن نرخ ارز رسمی 2500 تومان، میزان حداقل حقوق دریافتی در کشور برابر با 195 دلار در ماه است.

همچنین با تقسیم میزان دریافتی سالیانه هر کارگر ایرانی بر تعداد ساعات کار در ایران یعنی 44 ساعت، مشخص میشود که میزان دریافتی هر کارگر ایرانی تقریبا در هر ساعت برابر با 1 دلار یعنی همان 2500 تومان است!

این وضعیت دریافت حقوق در ایران در حالی است که متوسط دریافت حقوق در کشورهای مورد مطالعه سازمان جهانی کار نشان میدهد که متوسط پرداخت ماهیانه حقوق در سطح جهانی برابر با 1480 دلار در ماه است!

وقتی حیثیت کارگر ایرانی به خاطر 10 هزار تومان بر باد می‌رود!

همه اینها باز هم در حالی است که نرخ تورم ایران در سال گذشته به 32 درصد رسیده است (طبق آمار رسمی) و ایران به عنوان سومین کشور دنیا با تورم بالا رده بندی شده است! حال هنوز با این شرایط، کارگران ایرانی به دنبال افزایش چند درصدی در حق مسکن و خواربار خود هستند. موضوعاتی که با توجه به قولی که وزیر کار پیش از این داده بود، هنوز و با فرا رسیدن ماه رمضان هیچ نشانی از عملی شدن آن نیست و کارفرمایان به شدت با این امر به مخالفت برخاسته اند.فاجعه این جریان در این جا است که این همه سر و صدا و تعطیلی جلسات و وعده و وعید و مخالفت تنها برای افزایش 10 هزار تومان در حق مسکن کارگران است!

 

ترکان: وضعیت اقتصادی کشور خراب‌تر از تصور قبلی ماست/ کسانی که در انتخاب احمدی‌نژاد شریک بودند، این اواخر می‌گفتند، کی بود کی بود من نبودم!

در اولین قدم باید بگویم که بودجه سال جاری کشور بودجه‌ای غیرواقعی است نه درآمدهایش واقعی است و نه مطابق شرایط روز بسته شده است. بودجه 210 هزار میلیارد تومانی داده شده است که به نظر من 80 هزار میلیارد تومان از درآمدهایش محقق نمی‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ترکان نماینده رئیس‌جمهور منتخب در امور انتقال دولت گفت: وضعیت اقتصادی کشور خراب‌تر از تصور قبلی ماست. منتها من ترجیح می‌دهم اگر آقای دکتر روحانی صلاح دیدند خودشان در این باره اظهارنظر کنند.

به گزارش انتخاب، وی افزود: برای آنکه بتوانند یارانه خانواده‌ها را بدهند. باید قیمت‌ها را بالا ببرند. به نظر شما این خوب است؟ یعنی کسی به محض نشستن پشت میز باید این را کار را انجام دهد. آن وقت مردم می‌گوید فلانی نیامده دارد قیمت‌ها را گران می‌کند. این چالش بزرگی است.

متن گفتگوی ترکان با "آسمان" در پی می آید:

آقای ترکان، چه شد که آقای روحانی شما را برای ارتباط با دولت در دوره انتقالی انتخاب کردند؟
این‌ها مسئولیت معمولی است. فرقی نمی‌کند هرکس باید کاری را انجام دهد. کارها را تقسیم کرده‌اند.

دولت تصمیماتش را با مشورت شما می‌گیرد؟

خیر. دولت مسیر خودش را می‌رود. ما وزرایی که می‌خواهند با آقای دکتر روحانی دیدار کنند را دعوت می‌کنیم و ملاقات را برایشان تنظیم می‌کنیم برخی از اطلاعات و گزارش‌های رسمی را هم که می‌خواهیم از دیدگاه مسئولان فعلی دستگاه‌ها دریافت کنیم از آنها می‌گیریم. البته ما گزارش از غیر مسیر رسمی هم می‌گیریم. این یک ارزشی دارد و گزارش‌‌های رسمی هم که توسط دستگاه مسئولان داده می‌شود ارزش دیگری دارد.

من متوجه مأموریت شما در این دوره انتقالی نشدم. لطفاً شفاف‌تر توضیح دهید.
بند اول مأموریت ما این است که یک گزارش از وضع موجود کشور برای آقای دکتر روحانی تهیه کنیم. بند دوم مأموریت ما این است که پیشنهاداتی را برای بهتر شدن وضعیت کشور خدمت ایشان تقدیم کنیم. برای این‌کار باید با دولت ارتباط داشته باشیم و از آقایان وزرا، معاونان و سازمان‌هایشان گزارشاتی دریافت کنیم. آقایان و هم تاکنون خوب همکاری کرده‌اند.

آقای مهندس بعد از اتمام انتخابات، کسانی که در این چند سال سکوت کره بودند به مرکز تحقیقات استراتژیک می‌آید و خودنمایی می‌کنند. این به نظرم یک پدیده است. بعضی‌ها در این دو سه هفته مرتباً خودشان را چه در مرکز تحقیقات چه در رسانه‌ها نمایش می‌دهند برای اینکه بتوانند احیاناً سمت و پستی بگیرند. تحلیل شما از این پدیده چیست؟

دو موضوع غیرعادی این اواخر به چشم می‌آید. یکی اینکه همه کسانی که در انتخاب آقای احمدی‌نژاد کار با ایشان و سیاست‌های آقای احمدی‌نژاد، شریک بودند. این اواخر می‌گفتند:«کی بود کی بود من نبودم! این برای ما تعجب‌آور است. ما که دیدیم همه آنها در سیاست‌های دولت آقای احمدی‌نژاد شریک بودند. خب حالا مردانه بایستید و بگویید اشتباه کردیم. چرا یکی یکی حاشا می‌کنید. یعنی واقعاً این وضعیت بسیار اسفناکی که در اقتصاد ایران پیش آمده است فقط یک مقصر دارد و آن هم احمدی‌نژاد است؟! اینکه قابل قبول نیست. همه شماها در این اتفاق شریک بودید. از آنهایی که برنامه چهارم را کنار گذاشتند و در مجلس ساکت بودند. از آنهایی که در مراحل مختلف تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، تصمیمات غلط را تأیید کردند. از آنهایی که به نامه‌های علمای اقتصاد بی‌اعتنایی کردند. آنهایی که در اجرا، سلیقه اعمال کردند و قانون را کنار گذاشتند. آنهایی که قانون‌شکنی کردند. رئیس‌جمهور مسئولیت‌های خودش را دارد اما تک‌تک وزا در مقابل مجلس مسئول هستند. هیچ وزیری نمی‌تواند حتی با دستور رئیس‌جمهور قانون را نادیده بگیرد. حالا همه می‌گویند در این وضعیت نقشی نداشتند. پس چه کسانی نقش داشته‌اند؟! یعنی می‌شود در سازمان اداری عظیم کشور بگوییم تمام اشکالات متوجه یک نفر است؟ این‌طور نیست. انصاف این است که همه آنهایی در نابسمانی اقتصادی امروز کشور نقش داشتند باید مسئولیت کارشان را برعهده بگیرند.


و اتفاق دوم که برایتان عجیب بود؟

بحث دوم این است که اشخصی که ما می‌دانیم با آقای دکتر روحانی نبودند ما دیدیم که علیه آقای دکتر روحانی عمل کردند بعد از اعلام نتایج یک مرتبه سروکله‌شأن پیدا شد و گفتند آقا ما از اول مخلصیم. این‌طور که نبود. ما با چشمان‌مان دیدم که این‌ها موافق فکر و گفتمان آقای روحانی نبودند به نظرم این‌ها باید مردانه روی حرف‌شأن بایستند. بگویند ما موافق آقای دکتر روحانی نبودیم و حالا تغییر فکر داده‌ایم. یا اساساً چیزی نگویند ولی وقتی می‌گویند ما از اول طرفدار دکتر ورحانی بودیم انسان با خودش فکر می‌کند این‌ها چرا این‌قدر سست هستند.

باتوجه به شرایط خاص اقتصادی کشور فکر می‌کنید اولین اولویت‌های دولت دکتر روحانی بلافاصله پس از شروع به کار چه باید باشد؟

این‌ها را خود آقای دکتر روحانی باید بگویند بنده از جانب ایشان این اختیار را ندارم.

وضعیت اقتصادی کشور را الان چطور ارزیابی می‌کنید؟

چون الان به‌عنوان ستاد آقای دکتر روحانی صحبت می‌کنم نمی‌توانم وارد این بحث شوم. چون از طرف ایشان نمایندگی ندارم این مباحث را مطرح کنم.

من هم نخواستم از طرف آقای روحانی به این سؤال پاسخ دهید. به عنوان کسی که این روزها از نزدیک اقتصاد کشور را در حوزه‌های مختلف لمس می‌کنید می‌خواهم فارغ از عضویت‌تان در ستاد آقای روحانی، نظر شخصی تان را بگویید.

وضعیت اقتصادی کشور خراب‌تر از تصور قبلی ماست. منتها من ترجیح می‌دهم اگر آقای دکتر روحانی صلاح دیدند خودشان در این باره اظهارنظر کنند. اینکه می‌خواهم بگویم به معنای نظر اقای روحانی نیست. نظر شخصی خودم را می‌گویم. در اولین قدم باید بگویم که بودجه سال جاری کشور بودجه‌ای غیرواقعی است نه درآمدهایش واقعی است و نه مطابق شرایط روز بسته شده است. بودجه 210 هزار میلیارد تومانی داده شده است که به نظر من 80 هزار میلیارد تومان از درآمدهایش محقق نمی‌شود.

این تصویر اول از بودجه است. در همین بودجه است. در همین بودجه قرار است یارانه‌های خانوارها به ترتیب سابق داده شود. برای این منظور باید قیمت حامل‌های انرژی طبق تصمیم مجلس 38درصد اضافه شود. تا الان این تصمیم اجرا نشده است. عدم اجرایش به این معناست که پولی برای پرداخت یارانه‌ها نداریم.

پس دولت تا الان چطور یارانه خانوارها پرداخت کرده است؟

تا الان از جاهای دیگر  برداشته‌اند و به خانواده‌ها داده‌اند.

مثلاً از کجاها؟

از جاهای غیرقانونی درآمدهای موجود 50درصد پول یارانه‌ها را تأمین می‌کند. 50 درصد دیگر را از محل‌های دیگر برداشته‌اند. قیمت‌ها را هم اصلاح نکرده‌اند که منبعی برای تأمین یارانه نقدی ماه‌های آینده باشد. بنابراین اولین چالش آقای دکتر روحانی به محض آغاز به کار این است. برای آنکه بتوانند یارانه خانواده‌ها را بدهند. باید قیمت‌ها را بالا ببرند. به نظر شما این خوب است؟ یعنی کسی به محض نشستن پشت میز باید این را کار را انجام دهد. آن وقت مردم می‌گوید فلانی نیامده دارد قیمت‌ها را گران می‌کند. این چالش بزرگی است. قیمت‌ها باید از ماه‌های قبل بالا می‌رفت تا خود این دولت برای پرداخت یارانه پول داشته باشد ولی دولت تاکنون یارانه‌ها را از منابع دیگر غیر از آنچه که در قانون پیش‌بینی شده پرداخت کرده است. اگر آقای دکتر روحانی بخواهند خلاف قانون عمل نکنند. به محض اینکه کارشان را آغاز می‌کنند باید قیمت حامل‌های انرژی را طبق قانون مجلس بالا ببرند.

چالش بعدی دولت آینده چه خواهد بود؟

چالش بعدی این است که تأمین کالاهای اساسی کشور طبق برنامه انجام نشده است. حالا من نمی‌خواهم کسی را نگران کنم. ان‌شاء‌الله با کوشش‌هایی که در دست انجام است این مسئله جبران خواهد شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد