سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

هاارتص:

آقای نتانیاهو! ایرانیان روحانی را انتخاب کردند؛ رویای ایران شما به پایان راه خود رسیده است/ با طرح "حمله به ایران" خداحافظی کنید

باید به وضوح بیان شود، ماموریت بنیامین نتانیاهو برای حمله به ایران در جهت نجات اسرائیل غیرممکن شده است. دیگر این مسئله را تمام شده باید دانست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


هاارتص نوشت: باید به وضوح بیان شود، ماموریت بنیامین نتانیاهو برای حمله به ایران در جهت نجات اسرائیل غیرممکن شده است. دیگر این مسئله را تمام شده باید دانست.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، از نگاه اکثر اسرائیلی ها، این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار نیست.  آنان هرگز بر این باور نبودند که حمله صورت می گیرد. اما اکثر آنها نمی دانند که نتانیاهو چقدر دوست دارد که به ایران حمله کند. این یک بلوف یا بازی با کلمات نیست. این علاقه همچنان در او موجود است و آقای نخست وزیر بیشتر اوقات را به آن اختصاص می دهد. او حتی تصمیمات خود را بر اساس آن می گیرد اما اکنون هرگز نمی تواند اتفاق بیافتد.

همانگونه که ما مجبور به شنیدن سخنان محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران بودیم، اکنون باید به سخنان جانشینش حسن روحانی گوش کنیم. درخواست او برای برابری، آزادی بیان سرپوش و توطئه نیست بلکه نتایج اکثریت خواسته ی مردم و انتخاب زندگی جدیدی است.

هاآرتص مدعی می شود: موضع اصلی اسرائیل این است: به امید آنکه زمان، تاثیری تعدیل کننده داشته باشد، تا جایی که ممکن است  باید جنگ را به تعویق انداخت و  اقدام نظامی زمانی صورت گیرد که تمام گزینه های دیگر، تاثیری نداشته و شانس موفقیت حمله هم اثبات شده باشد.

اقدامات و اظهارات گابی اشکنازی،  میر داگان، یووال دیسکین و آموس یادلین زمان خرید و در برابر تهدیدات باراک ،موازنه و تعادل برقرار کرد.

باید به وضوح گفته شود، انتخاب، بین بمباران ایران و دستیابی این کشور به بمب نیست بلکه انتخاب، بین 2 گزینه است

1. بمبارانی که زمان دستیابی ایران به بمب را نزدیک تر می کند و باعث درگیرهای منطقه ای می شود

2. گزینه ی اعمال مداوم فشار همراه با همکاری صادقانه در ایجاد آرامش منطقه ای در فرم مذاکرات صلح است.

این روزنامه صهیونیستی چنین تحلیل می کند که این پروسه به طرز قابل توجهی الحاق ایران به باشگاه هسته ای را به تاخیر می اندازد!

پیش از بررسی گزینه حمله، باید این دو شرط محقق شود: باید تهدیدی واضح و مسلم از سوی دشمن وجود داشته باشد و از سوی دیگر اسرائیل هم باید توانایی مستقل حمله در دراز مدت را داشته باشد.

هاآرتص اذعان می کند در حال حاضر، این شرایط در سطح توهم و خیال وجود دارد.

همانطور که اسرائیل قادر به حمله به پاکستان نبود و همانگونه که نمی تواند به ترکیه حمله کند باید بداند که به ایران هم نمی تواند حمله کند، چراکه مردم، "زندگی" را انتخاب کرده اند.

در کنار تمام این موارد، باید چشممان به نتایناهو باشد که می گوید 70 درصد زمان خود را به مسائل امنیتی، 20 درصد اقنصادی و 10 درصد سیاسی اختصاص می دهد. صلح در این میان هیچ جایگاهی در وجود او ندارد و تمام هدف به اصطلاح صلح، حمله است.

این همان چیزی است که منجر به یک سال مذاکرات شد. به طوری که به تعویق انداختن حمله به ایران در نتیجه انتخاب روحانی می تواند به نرم شدن سیاست خارچی منجر شود.


مترجم: محمد امین فرزانه
 
 
تصاویر ماهواره ای نشان دادند؛

ایران و اسرائیل، دو هدف موشک های بالستیک عربستان سعودی + عکس

اقدام عربستان در هدف گرفتن اسرائیل تنها یک نمایش است، این کشور می خواهد به ایرانیان بگوید، موشک ها تنها آنها را هدف نگرفته اند و از سوی دیگر می خواهد به جهان عرب بگوید هنوز اسرائیل را تهدید می داند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه دیلی تلگراف نوشت: تصاویر ماهواره ای از عربستان نشان می دهد که این کشور موشک های بالستیک خود را به سمت ایران و اسراییل نشانه رفته است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، کارشناسان مرکز IHS Jane's Intelligence Review معتقدند،  پایگاهی در دویست کیلومتری جنوب غربی ریاض وجود دارد که سکوی پرتاب شمال غربی برای حمله موشکی به اسراییل و سکوی پرتابی شرقی برای هدف قرار دادن ایران قرار داده شده است.



در عکس های ماهواره ای دیده شده است که موشکها از نوع DF-3 یا نوع پیشرفته تر آن DF-3A می باشد که ساخت چین بوده و بردی بین 2800 تا 4000کیلومتر دارد.

بر اساس این گزارش، عربستان به دنبال ارتقا موشک های خود است، با این حال موشک های مستقر در این پایگاه هم قابلیت حمل بمب اتم را دارد.

در این پایگاه که الوطن نام دارد، موشک هایی در پناهگاهی زیر زمینی در درون یک دامنه کوه قرار داده شده است.


به گفته ی کارشنان مرکز IHS Jane's Intelligence Review، این موشک ها شهرهای بزرگ ایران و اسرائیل را نشانه رفته اند.این کارشناسان می گویند: ما به دنبال دخالت در استراتژی عربستان نیستم اما مشخصا این کشور رابطه ی خوبی با ایران و اسرائیل ندارد.
متخصصصان مرکز IHS Jane's Intelligence Review می افزایند، اقدام عربستان در هدف گرفتن اسرائیل تنها یک نمایش است، این کشور می خواهد به ایرانیان بگوید، موشک ها تنها آنها را هدف نگرفته اند و از سوی دیگر می خواهد به جهان عرب بگوید هنوز اسرائیل را تهدید می داند
 
 
 
 
 

گزینه های هسته ای پیش روی ایران چیست؟ / معاون سابق روحانی پاسخ می دهد

نخستین اولویت رییس جمهور منتخب ، دکتر روحانی ، مدیریت بحران اقتصادی خواهد بود. چالش هسته ای به اعمال تحریم های بی سابقه یکجانبه و چندجانبه ای علیه ایران انجامیده است و این یکی از علتهای اساسی دشواریهای اقتصادی کنونی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سید حسین موسویان سفیر سابق ایران در آلمان و سخنگوی سابق تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با اتحادیه اروپایی و آژانس بین المللی انرژی هسته ای طی یادداشتی در الشرق الاوسط به بررسی «گزینه های هسته ای پیش روی ایران» پرداخته است.

به گزارش سرویس بین الملل «اننخاب» ؛ این پیشنهادات را موسویان برای نخستین بار در ابتدای سال 2013 و در اجلاس "NPT Prebcom"  در سازمان ملل در حضور 200 دیپلمات و کارشناس جهانی مطرح کرده و سپس در کنفرانس " Global Zero" در دانشگاه UC Irvine کالیفرنیا و در حضور 300 استاد ، کارشناس و دانشجو ارائه کرده است.

متن این مقاله 4 ماه پیش نیز  برای مجله "Cairo Review" ارسال شده است. این مجله در شماره دیروز خود، این یادداشت را منتشر کرده است.


 این پژوهشگر دانشگاه "پرینستون" می نویسد:

 پنجره بازشده برای یافتن راهی دیپلماتیک در بن بست هسته ای ایران، اتفاقا در دوره دوم ریاست جمهوری باراک اوباما بسیار به موقع است. اوباما در سخنرانی سالانه اش در سال ۲۰۱۳ از رهبران ایران خواسته بود "بپذیرند که اکنون زمان حل و فصل این موضوع از طریق دیپلماتیک است." انتخاب حسن روحانی، مذاکره کننده ارشد هسته ای سابق، به عنوان رئیس جمهور در ماه گذشته میلادی چشم اندازی را برای رویکردی تازه به مذاکرات پیش رو قرار می دهد.

در همین حال این خطر وجود دارد که اگر سیاست کنونی فشار از سوی آمریکا و غرب تداوم یابد، ما رفته رفته به سوی رویارویی نظامی پیش می رویم. ایران به عنوان کشوری مستقل و امضاکننده پیمان منع تکثیر هسته ای، حق غنی سازی اورانیوم را دارد. من معتقدم که اگر واشنگتن حق غنی سازی ایران را به رسمیت بشناسد، می توان به سرعت به توافق هسته ای دست یافت. بدون این شناسایی، هیچ توافق ملموسی ممکن نیست.

محور معمای هسته ای ایران، حقوق مشروع ایران برای غنی سازیدر چهارچوب معاهده ان پی تی است و نه ساخت بمب اتمی. ایران تمامی کنوانسیون های منع سلاح های کشتار جمعی را امضا کرده است، از جمله کنوانسیون سلاح های شیمیایی که در سال ۱۹۹۷ میلادی به آن پیوست و همینطور کنوانسیون سلاح های میکروبی در سال ۱۹۹۶ و پیمان منع تکثیر سلاح های هسته ای در سال ۱۹۷۰. این کنوانسیون ها حقوق و نیز تکالیفی را برای کشورهای امضاکننده به همراه می آورند. در همین حال غرب، در تقابل با قوانین بین المللی، سیاست تقابل را در پیش گرفته به طوری که بر ایران فشار آورده می شود به تعهداتش عمل کند، در حالی که این کشور از حقوق مشروعش در چارچوب معاهده ان.پی.تی منع می شود.

تا کنون غرب از پیمان منع تکثیر هسته ای، ان پی تی، به عنوان ابزاری برای فشار بر ایران و وارد کردن اتهامات بی اساس به تهران درباره تلاش برای دستیابی به سلاح های هسته ای استفاده کرده است. این تاکتیک ها در واقع وسیله ای است برای توجیه تحریمه و فشار ها که در نهایت میتواند به اقدام نظامیختم شود. پیمان منع تکثیر هسته ای عملا سکویی است برای نفی حقوق مشروع ایران و ایجاد اجماع در جامعه بین الملل برای تصویب و اعمال شدیدترین تحریم های چندجانبه و یکجانبه علیه ایران. در نتیجه هر چه می گذرد ایران بتدریج اعتمادش را به کنوانسیون های بین المللی که حقوقش را نادیده می گیرند اما انتظار پایبندی کامل به تعهدات را از این کشور دارند ،از دست می دهد. این مسأله منجر شده است بعضی سیاستمداران در ایران پیمان منع تکثیر هسته ای را تهدید امنیت ملی فرض کنند که جنگ طلبان در آمریکا از آن به عنوان ابزاری برای پیش بردن تدابیر به منظور دستیابی به هدف نهایی اشان بهره می گیرند، هدفی که چیزی نیست جز تغییر رژیم در ایران.

نخستین اولویت رییس جمهور منتخب  ، دکتر روحانی ، مدیریت بحران اقتصادی خواهد بود. چالش هسته ای به اعمال تحریم های بی سابقه یکجانبه و چندجانبه ای علیه ایران انجامیده است و این یکی از علتهای اساسی دشواریهای اقتصادی کنونی است. دولت جدید برای برخورد با قضیه هسته ای و در پی آن کاهش اثرات تحریم ها بر این کشور چند گزینه پیش رو دارد. گزینه های مختلفی وجود دارد. گزینه مناسب برای ایران یافتن راه حلی صلح آمیز است. تحمل رگبار تحریم ها و دیگر تدابیر تنبیهی واقع بینانه نیست و در عین حال، صرف نظر از اینکه چه کسی در این کشور حکومت می کند، ایران هرگز نمی تواند از حقوق هسته ای اش بگذرد.

در نبود راه حل آبرومندانه واقع بینانه و در صورت ادامه روند تحریم و فشار، خروج از ان پی تی به گزینه ای جذاب برای تهران تبدیل خواهد شد. ایران می تواند فتوای مذهبی رهبر معظم  انقلاب در ممنوعیت بمب هسته ای و تمامی سلاح های کشتار جمعی را جایگزین کنوانسیونهای بین المللی کند. این اقدام می تواند به جامعه بین الملل تضمین دهد که ایران در پی سلاح های کشتار جمعی نیست و ایران را از شر ابزارهایی که غرب از آن برای اعمال تحریم های بیشتر علیه تهران بهره برداری کرده است، نجات دهد.

تحریمهای آمریکا و غرب علیه ایران از تدابیر اعمال شده علیه کره شمالی هم پیشی گرفته است، کشوری که از ان پی تی خارج شده، سلاح های هسته ای ساخته، سه بار (موشک های هسته ای) اش را آزمایش کرده و تهدید کرده است از سلاح هایش علیه آمریکا استفاده کند. از سوی دیگر در همین شرایط، آمریکا و دیگر کشورهای غربی همکاری هسته ای نزدیکی را با کشورهای هسته ای مانند هند، پاکستان و اسرائیل که عضو ان پی تی هم نیستند ابرقرار کرده اند. تعجبی ندارد که ایرانیان از چنین رفتار دوگانه بین المللی خشمگین باشند، دورویی که بر اساس آن به ناقضان ان پی تی یا آنهایی که به آن نپیوسته اند، با ایجاد اتحادهای راهبردی پاداش هم داده می شود. ایران در واقع به خاطر پایبند ماندن به ان پی تی و نداشتن سلاح های هسته ای بهای سنگین تری پرداخته است.

از هنگام انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹، پیمان ان پی تی برای ایران بیشتر زیان داشته است تا سود. بطوریکه، ان پی تی عملا به تهدید امنیت ملی (برای ایران) تبدیل شده است زیرا که غرب از آن به عنوان ابزاری برای کشانیدن ایران به شورای امنیت سازمان ملل استفاده وگسترده ترین تحریمهای را اعمال کرده است.

آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب فتوا داده است که باورها و عقاید مذهبی ما این نوع سلاح های کشتار جمعی را ابزارهای کشتار جمعی می دانند و بنابراین آنها ممنوع و از نظر شرعی حرام هستند. ایشان اعلام کرده است: "جمهوری اسلامی ایران بهره گیری از سلاح های هسته ای، شیمیایی و مانند آنرا گناهی بزرگ و نابخشودنی می داند."

بنابراین ایران می تواند برای منع تکثیر هسته ای، بر اساس ارزش ها و اصول اسلامی مبنای جدیدی را ایجاد کند، مبنایی که خود را در فتوای رهبری نشان می دهد و نه در ان پی تی یا دیگر کنوانسیون های منع سلاح های کشتار جمعی. بدین شکل اعتبار این کار به اسلام می رسد.بر اساس این فتوا، ایران به عنوان اقدامی از روی حسن نیت، اجازه دسترسی آزاد را به بازرسان می دهد و مقاصد صلح آمیزش را اعلام می کند. این کار این اطمینان را ایجاد می کند که ایران دیگر به غرب اجازه نمی دهد از ان پی تی و دیگر کنوانسیون های منع سلاح های کشتار جمعی به عنوان ابزاری برای فشار بر ایران و ایجاد خسارات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بهره گیرد
 

ورود پیش سازهای مواد مخدر صنعتی از اروپا به ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: در حالیکه ایران تمام انرژی خود را برای مقابله با مواد مخدر در شرق کشور قرار داده است پیش سازهای مواد مخدر توسط کشورهای اروپایی از غرب کشور وارد ایران می شود.

به گزارش مهر، سردار علی مویدی روز چهارشنبه در دیدار سفیر ایتالیا و افسر رابط این کشور اظهار داشت: مبارزه با مواد مخدر در کشور ما منشاء اعتقادی دارد و به محض شروع انقلاب امام خمینی(ره) فعالیت در حوزه فروش و ترانزیت مواد مخدر و اعتیاد را حرام دانستند. همچنین رهبر انقلاب و کارگزاران نظام نیز در ادامه با این سیاست حرکت کردند.

وی ادامه داد: قوانین و مقررات ایران در رابطه با مقابله با مواد مخدر محکم است و عزم ملی و همگانی برای مقابله در کشور ایجاد شده است. قوانین ما اجازه مماشات و تساهل در امر حمل، توزیع و تولید مواد مخدر را نمی دهد. به گفته رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، ایران در سه دهه اخیر منابع معنوی و مالی فراوانی را در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است چرا که هیچوقت نگاه جزیره ای و منطقه ای نیست و نگاهی فرامنطقه ای داریم. آرایش و انسداد مرز برای مقابله با ترانزیت مواد مخدر ادعای ما را ثابت می کند.

وی افزود: بزرگترین سرمایه هر کشور و سازمانی منابع انسانی است و ما طی سه دهه مبارزه 4 هزار شهید و 11 هزار و 500 جانباز قدیم عرصه مبارزه با مواد مخدر کرده ایم ضمن اینکه صدها میلیارد تومان از سرمایه های مردم هزینه مقابله شده است. تمامی این هزینه ها صرفاً برای صیانت جامعه ایرانی نبوده است و اگر واقع بین باشیم می بینیم که ایران این هزینه ها را در دفاع از همه جوامع بشری پرداخت کرده است.

مویدی اظهار امیدواری کرد: سایر کشورها و نهادهای بین المللی نیز بتوانند همچون ایران در جنگ نابرابر با مافیای مواد مخدر سهم خودشان را ایفا کنند. به گفته وی، ایتالیا مساعدت های خوبی را نسبت به ایران در راه مبارزه با مواد مخدر داشته است که البته این کمک ها ناچیز است. توقع ما این است که به دور از نگاه های سیاسی و فقط برای سلامت جوامع بشری به این موضوع نگاه کنیم. امروز رابطه سیاسی ایران و ایتالیا خوب است اما با گذشت زمان عزمی را در پشت صحنه مسئولان ایتالیایی برای مبارزه نمی بینیم.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: احساس می کنم اگر برخی موارد را نگویم مدیون شهدای مبارزه با مواد مخدر کشورم هستم. امروز ایران به دلیل اینکه به کانون تولید مواد مخدر نزدیک است هر اقدام مثبتی که انجام می دهد آثار آن در دنیا نمود پیدا می کند و هر عمل منفی ما آثار سوء را به دنبال خواهد داشت.

وی در پاسخ به سخنان افسر رابط پلیس ایتالیات که مدعی شده بود از عکس سرباز آمریکایی در مزارع کشت حشیش خوشش آمده و آن را سندی در رابطه با اهمال کاری برخی کشورها در راه مقابله می داند تاکید کرد: هر روز شاهد افزایش کشت مواد مخدر د ر افغانستان هستیم. ما تنها از آمریکاییها عکس نداریم و از سربازان سایر کشورهای غربی نیز عکس یادگاری در مزارع کشت مواد مخدر داریم البته ایران به هیچوجه نگاه سیاسی ندارد و خیلی دوست داریم همگان به وظایف بشردوستانه خود همان طور که حرف می نزند عمل کنند اگرچه به نظر ما ایتالیا کارنامه بهتری نسبت به سایر کشورها دارد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از افزایش 400 درصدی کشف مورفین در سال 2013 خبر داد و افزود: مورفین حداقل کاربرد را در کشور ما دار دو کشف محموله های 2 هزار کیلویی که به اروپا ترانزیت می شد نشان می دهد این اقدامات تنها برای وطن ما نیست و نگاه ما در برخورد با مافیا فراملی است.

وی با انتقاد از اینکه برخی پیش سازهای مواد مخدر صنعتی از اروپا وارد کشور می شود گفت: ما تنها از سمت افغانستان مورد تهدید نیستیم و پیش سازهای مواد مخدر صنعتی از اروپا وارد کشور ما می شود. اخیراً محموله ای را نیز در غرب کشور کشف و ضبط کدریم. در حالی که ما تمام توان خود را برای مقابله در شرق کشور گذاشته و از تمام جامعه بشریت دفاع می کنیم اما اروپایی ها برای مقابله با ترانزیت پیش سازهای مواد مخدر کمترین همکاری را با ما دارند.

وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام آمادگی کرد که در همه زمینه ها از جمله حوزه پیشگیری، درمان با ایتالیا همکاری شود . مویدی با بیان این که سگ های موادیاب ایران به اندازه کل پلیس های دنیا مخدر کشف کرده اند افزود: پلیس ایران بانک اطلاعاتی خوبی دارد و در حوزه علمی از سطح منطقه و فرامنطقه بالاتر است. پلیس ایران آمادگی دارد از تجهیزات فنی پلیسی ایتالیا در حوزه کشف مواد مخدر استفاده کنند.

وی در پایان سخنانش تاکید کرد: امیدواریم اروپا در بحث تجهیزات با ما سیاسی برخورد نکند و با توجه به شرایط جدید دیگر با ایران این گونه رفتار نشود.

در ادامه این دیدار لوکا جانسنتی سفیر ایتالیا با بیان اینکه این کشور علاقه مند به همکاری مشترک همه جانبه را حوزه مبارزه با مواد مخدر با ایران است گفت: رابطه ایران و ایتالیا بسیار قدیمی است و ما از فعالیت ایران در حوزه مواد مخدر آگاه هستیم. به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا و سازمان ملل می دانیم هرچه مبارزه در این گوشه دنیا انجام می شود توسط ایران انجام شده و هزینه های زیادی را در این راه پرداخت کرده اید.

وی ادامه داد: ایتالیا از محدود کشورهای اروپایی است که افسر رابط خود را در ایران مستقر کرده و ما خواستار رابطه پایتخت های دو کشور در امر مقابله هستیم چرا که مافیای مواد مخدر از پلی ها زودتر وارد عمل شده و همه راه ها را آزمایش می کنند. گفتنی است در پایان این دیدار سرهنگ برناردی به عنوان افسر رابطه پلیس مبارزه با مواد مخدر ایتالیا د رایران معرفی شد.
 
 
بررسی وجه مشترک انقلاب‌های موفق؛
اگر نگاهی اجمالی به دلایل موفقیت و شکست انقلاب‌های مهم جهان کنیم، به نقطه مشترکی بر می‌خوریم؛ هر یک از این انقلاب‌ها بنا بر نوع رفتار مردم دلایل مختص خود را دارند؛ اما نقطه اشتراک همه این انقلاب‌ها یک موضوع بیشتر نیست. برای آگاهی از این وجه مشترک، با گزارش مشرق همراه شوید.
گروه بین‌الملل مشرق- انقلاب در لغت به معنای تغییرات بنیادین است. در طول تاریخ بشریت انقلاب‌های مختلفی در عرصه‌های مختلف روی داده است که هر کدام از آنها به نوبه خود در تغیییر دادن سرنوشت زندگی انسانها تاثیرگذار بودند.

انقلاب‌های سیاسی که به تغییر سیستم‌های حکومتی منجر شده‌اند از جمله معروف ترین و تاثیر گذارترین انقلاب‌ها در جهان بوده‌اند. در این مطلب قصد داریم تا نگاهی کوتاه به مهم‌ترین انقلاب‌ها و حرکت‌های آزادی بخش در تاریخ معاصر داشته و دلایل شکست برخی انقلاب‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.


انقلاب فرانسه

بدون شک، بسیاری از مورخین انقلاب کبیر فرانسه را یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین حوادث در طول تاریخ بشریت می دانند. قیامی که در دوران معاصر برای اولین بار به حکومت یک سلسله پادشاهی ظالم پایان داد و به مردم جهان نشان داد که می توان با وحدت و یکپارچگی بر هر دشمنی پیروز شد.

در طول قرن 18 میلادی کشور فرانسه خود را به صورت همزمان در چند جنگ در نقاط مختلف دنیا درگیر کرده بود. لویی شانزدهم، به نوعی آخرین پادشاه مستبد فرانسه بود که همزمان کشورش را در جنگهای داخلی آمریکا درگیر کرده و هم در عین حال دارای درباری بسیار اشرافی بود و به همراه همسرش " ماری آنتوانت " هزینه های گزافی را به مردم تحمیل می کرد.


این مشکلات اقتصادی و سیستم فاسد ادارای و همچنین حضور کشیشان درباری که به تایید پادشاه مشغول بودند باعث نارضایتی مردم شد. نهایتا به علت موفقیت دولت در انجام اصلاحات در 14 ژویئه 1789 قیام در پاریس آغاز گشت که به حمله مردم به زندان باستیل و فتح این زندان منجر شد.

در این مدت موجی از آشوب و جنگ های داخلی فرانسه را دربر می گیرد که سرانجام در سال 1793 لویی شانزدهم و همسرش ماری آنتوانت در راه فرار از کشور دستگیر شده و در 21 ژانویه محاکمه آنان آغاز می شود.


لویی طی 10 روز محاکمه و توسط گیوتین گردن زده می شود. همسر وی نیز به تاریخ 16 اکتبر 1793 اعدام می شود. البته باید گفت که این پایان راه نبود و فرانسه به دلیل نداشتن رهبری واحد، مخالفان لویی باهم درگیر شده و رهبران این انقلاب یک به یک کشته شدند و نهایتا   پس از دوسال انقلاب کبیر فرانسه با شکست مواحهه شد.


انقلاب روسیه

کشور روسیه نیز یکی دیگر از ابرقدرتهای جهان در طول قرن نوزدهم بود که به مرور زمان و به مانند حکومت فرانسه دچار فساد در رده های مختلف دولت شد. این کشور در طول چندین قرن توسط خاندان سلطنتی رومانوفها اداره می شد. اما در طول سالهای طولانی تنها یک طبقه خاص به رده های بالای قدرت دسترسی داشته و این مسئله به ایجاد فساد در دولت و نارضایتی مردم منجر شد.


اما شاید بتوان سرآغاز قیام های مردمی را اعتراض به شکست روسیه در جنگ با کشور ژاپن در سال 1904 میلادی دانست که به نوعی باعث تحقیر این ابرقدرت جهانی شد. به علت اعتراضات گسترده در این کشور ، تزار اجازه تشکیل مجلس نمایندگان "دوما" را صادر کرد. با شروع جنگ اول جهانی و حضور روسیه در این جنگ فشارهای اقتصادی دوباره شدت گرفت و در نهایت باعث شد تا نارضایتی ها در روسیه اوج بگیرد.

شکستهای پی در پی در جنگ و مشکلات اقتصادی در نهایت موجب شد تا این کشور دچار نوعی درگیری و جنگ داخلی شود که در اکتبر سال 1917 میلادی به قیام مردمی و دستگیری و تبعید تزار منجر شد.


در عین حال شورای متشکل از انقلابیون به رهبری شخصی به نام "کرنسکی" نمی تواند حکومت را اداره کند و در سال 1918 میلادی با قیام بلشویک ها به رهبری " لنین" کمونیستها به روسیه مسلط شده و با آلمان صلح می کنند. وی سپس مالکیت خصوصی را در روسیه لغو و اقدام به تقسیم زیمن مالکان بزرگ در بین دهقانان می کند.

پس از پیروزی در جنگهای داخلی روسیه در سال 1920 میلادی، اتحاد جماهیر شوروی تشکیل می شود. البته باید اشاره کرد که این حکومت نیز به دلیل نداشتن رهبری واحد در نهایت از شعارهای اولیه خود منحرف شده و در نهایتا در سال 1991 میلادی از هم پاشید.


انقلاب کوبا

جنبش۲۶ ژوئیه با رهبری فیدل کاسترو بر علیه "فلوخنسی با تیستا" دیکتاتور کوبا در سال ۱۹۵۹ اعلام موجودیت کرد و نقطه سرآغاز انقلاب کوبا را رقم زد. که با رهبری کاسترو و با حمایت مردم کوبا پس از تحمل سختی‌ها به پیروزی دست یافت.

انقلاب الجزایر

جنگ الجزایر یا انقلاب الجزایر به مجموعه‌ای از زد و خوردهای میان فرانسه و الجزایری‌های استقلال‌طلب زیر استعمار این کشور می‌گویند که میان سال‌های ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۲ رخ داد و به استقلال الجزایر انجامید. از دیگر اثرهای این جنگ سرنگونی جمهوری چهارم فرانسه و پایه‌ریزی جمهوری پنجم به ریاست شارل دوگل بود.


مقابله مردم الجزایر با نیروهای استعمارگر فرانسوی


سر دو الجزایری در دستان سربازان فرانسوی

این انقلاب که یک انقلاب موفق محسوب شده با رهبری "عبدالقادر" در سال۱۸۳۲ (دوسال پس از تسخیرالجزایر توسط فرانسویان) پرچم پیکار علیه استعمارگران را در دست گرفت. قبلاً پدر او رهبری مبارزان را داشت ولی چون کهنسال بود رؤسای قبایل گرد هم آمده و عبدالقادر را که جوان ۲۴ساله بود به رهبری انقلاب برگزیدند و به او لقب سلطان دادند. عبدالقادر این لقب را نپذیرفت و خواست که فقط به او بگویند عبدالقادر.


انقلاب هند

کشور هندوستان از سالهای دور و به نوعی از قرن 16 و 17 به این سو درگیر نفوذ استعمارگران انگلیسی بود. انگلیسی ها ابتدا با عنوان شرکتی تجاری به عنوان " کمپانی هند شرقی" به هندوستان وارد شده و مشغول تجارت با مهاراجه های هندی شدند و کم با افزایش نفوذ اقتصادی و سیاسی در این کشور توانستند هند را تحت کنترل خود درآورند. در طول سالهای طولانی هندوستان به نوعی مهمترین مستعمره انگلستان بود و برای سالها یکی از مهمترین منابع درآمد حکومت بریتانیا به شمار می رفت.


در اواسط دهه 40 میلادی، " گاندی " رهبر مبارزات مردم هندوستان برای استقلال مبارزات خود را آغاز کرد. این مبارزات که به صورت مسالمت آمیز انجام می شد در نهایت به ثمر نشست و در 15 اوت 1947 هندوستان استقلال خود را به دست آورد.


انقلاب اسلامی ایران

در طول سال‌های دهه 20 و ابتدای دهه 30 شمسی مردم ایران به رهبری دو شخصیت ملی و مذهبی، دکتر محمد مصدق و آیت‌الله سید ابوالقاسم کاشانی به منظور ملی‌کردن صنعت نفت قیام کردند که در نهایتا به ملی‌شدن نفت ایران منجر شد. در نهایت در 28 مرداد سال 1332 بر اثر کودتایی آمریکایی - انگلیسی، حکومت دکتر مصدق سرنگون شد و دیکتاتوری 25 ساله پهلوی دوم آغاز شد.


در طول سال‌های حکومت پهلوی دوم یکی از مهمترین حرکتهای اعتراضی، قیام 15 خرداد 1342 بود که در اعتراض به تبعید امام خمینی(ره) صورت گرفت. همین قیام بود که برای همیشه چهره زشت و پلید حکومت شاهنشاهی را به مردم ایران نشان داد. در طول سالهای بعد مبارزات سیاسی مردم همچنان ادامه داشت و در عین حال رژیم شاه با راه اندازی یک سیستم پلیس مخفی به نام " ساواک" به دستگیری و شکنجه مخالفان پرداخت.


محمد رضا پهلوی پس از ناکامی در مهار اعتراض ها در 26 دی ماه 57 برای همیشه ایران را ترک کرد و در سال 59 به دلیل ابتلا به سرطان در کشور مصر به درک واصل شد. امام خمینی در 12 بهمن 1357 به کشور وارد شد و با استقبال با شکوه مردم ایران مواجه شد. در 22 بهمن 1357 و پس از تسلیم شدن بقایای رژیم سلطنتی پس از نبردی خونین که چند روز به طول انجامیده بود، طومار 2500 سال شاهنشاهی در ایران برای همیشه برچیده شد و حکومتی نو و جدید برآمده از خواست مردم رنج کشیده ایران به روی کار آمد.


انقلاب تونس

تظاهرات گسترده اجتماعی در تونس، با خودسوزی یک جوان تونسی به نام محمد بوعزیزی شروع شد و پس از چندی به شورش مردمی انجامید. این جوان تونسی در اعتراض به این که پلیس مانع شده بود، وی بدون جواز سبزی و میوه بفروشد، خود را در خیابان آتش زد و متعاقبا در بیمارستان درگذشت. این حادثه باعث شروع هفته‌ها تظاهرات خشونت‌آمیز خیابانی در سراسر تونس، در اعتراض به بیکاری، فساد و گرانی مواد غذایی شد و به تغییر رژیم و فرار رئیس جمهوری تونس انجامید.


در پی ناآرامی‌ها و اعتراضات گسترده مردم تونس و کشته‌شدن ده‌ها نفر از معترضان، زین‌العابدین بن علی ابتدا دولت و مجلس را منحل کرد و سپس از قدرت کنار رفت و جای خود را موقتا به محمد الغنوشی، نخست‌وزیر سپرد. وی به همراه خانواده‌اش به عربستان سعودی گریخت.


پس از گذشت بیش از دو سال از بروز این انقلاب، رهبران این انقلاب با یکیدیگر درگیر بوده و به هیچ یک از تعهدات انقلاب عمل نکرده و مردم این کشور کماکان با مشکلات خود دست و پنجه و نرم می‌کنند.


انقلاب لیبی

جنگ داخلی یا انقلاب ۲۰۱۱ لیبی، که با نام «انقلاب ۱۷ فوریه» نیز شناخته می‌شود، از ۱۳ ژانویه سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۸۹)، به‌دنبال بالاگرفتن اعتراضات و راهپیمایی‌های خیابانی مخالفان و سپس شورش سراسری علیه حکومت لیبی و رهبر آن، معمر قذافی آغاز شد و پس از همراه شدن با سرکوب شدید و سپس جنگ داخلی، در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۲ میلادی با سرنگونی حکومت قذافی به تحقق رسید.


قیام مردی لیبی بر علیه قذافی با دخالت‌های نظامی ناتو به بیراهه کشیده شد؛ چنانچهپس ازگذشت دو سال هیچ دستاوردی برای این انقاب نمی توان ذکر کرد و حتی وضعیت مردم نیز بدتر از گذشته گشته و هیچ انتخاباتی نیز در این کشور رخ نداده است.


انقلاب یمن

اعتراضات سراسری در یمن مجموعه‌ای از راهپیمایی‌های خیابانی، اعتراضات علیه حکومت یمن و رئیس‌جمهور آن، علی عبدالله صالح است که از ۱۴ ژانویه ۲۰۱۱ میلادی، در این کشور آغاز شده و در ۳ فوریه (روز خشم) مخالفین به اوج رسید که با برخوردهای خونین و خشونت‌آمیز حاکمیت با مردم معترض روبرو شد. شدیدترین برخورد در ۱۸ مارس (جمعه خونین) بود که ۵۰ کشته و ۲۴۰ مجروح داشت.


اما به دلیل عدم همبستگی مردم و چند دستگی مردم یمن به واسطه رهبران خود هیچ گان نتوانستند بر دیکتاتوری علی عبدالله صالح پیروز شوند.


انقلاب مصر

اولین جرقهٔ انقلاب درحقیقت در ۱۵ ژانویه ۲۰۱۱ میلادی با تظاهرات شهروندان مصری در مقابل سفارت تونس که برای حمایت از انقلاب تونس بود آغاز شد. دو روز پس از این تظاهرات یک جوان مصری با نام عبده عبدالمنعم حماده جعفر خلیفه در اعتراض به بسته شدن رستوران خود و عدم توجه مسئولان به شکوائیه‌اش، در مقابل ساختمان مجلس شعب این کشور دست به خودسوزی زد.


در پی گسترش اعتراضات و ناآرامی‌ها در مصر حسنی مبارک با دستور مستقیم خود به تمامی نیروهای امنیتی کشور دستور شلیک گلوله به طرف تظاهرکنندگان را صادر نمود و نیروی هوایی را به حالت آماده باش درآورد. 

با گسترش دامنهٔ اعتراضات حسنی مبارک دولت را برکنار و عمر سلیمان رسماً به عنوان نخست وزیر جدید مصر منصوب کرد, عمر سلیمان تا قبل از آن رئیس دستگاه امنیتی در مصر بود.


پس از کش و قوس‌های فراوان میان مخالفان مبارک و اختلافات رهبران احزاب مصر، "محمد مرسی" در تاریخ ۱۷ ژوئن ۲۰۱۲ به عنوان اولین رئیس جمهور مصر پس از انقلاب منصوب شد. مرسی بر اساس آمار رسمی در رقابت با احمد شفیق با اختلافی اندک به پیروزی دست یافت.


یک سال پس از تحلیف محمد مرسی، نخستین رئیس جمهور انقلاب ۲۰۱۱ مصر ، موج جدیدی از اعتراضات علیه دولت انقلابی شکل گرفت که نهایتاً در سوم ژوئیه ۲۰۱۳ طی کودتایی به سقوط دولت منجر گردید و ارتش، "عدلی منصور" رئیس دادگاه قانون اساسی مصر را به عنوان رئیس جمهور موقت دولت انتقالی برای برگزاری انتخابات زودهنگام تعیین کرد.


نقطه مشترک انقلاب‌ها چیست؟

اگر نگاهی اجمالی به دلایل موفقیت و شکست انقلاب‌های مهم جهان کنیم، به نقطه مشترکی بر می‌خوریم؛ هر یک از این انقلاب‌ها بنا بر نوع رفتار مردم دلایل مختص خود را دارند؛ اما نقطه اشتراک همه این انقلاب‌ها "رهبر واحد" است.

انقلاب‌هایی که رهبر واحد داشتند در تمام نقاط جهان به پیروزی دست یافتند و این پیروزی دوام داشته؛ برعکس انقلاب‌هایی که رهبر واحد نداشتند یا به پیروزی نرسیدند و یا پس از چند سال از اهداف اولیه انقلاب دور شده و انقلاب مردم را به بیراهه کشانده است.


جدای از انقلاب‌های معروف دنیا می توان نحوه مدیریت جنبش‌های مردمی در حماس و عراق را نیز در نظر گرفت؛ عراقی‌ها با وجود اینکه کشورشان تحت سیطره آمریکا بوده با رهبری آیت‌الله‌سیستانی توانسته‌اند پس از رهایی از دیکتاتور حکومت خود را حفظ کنند. اما در عوض جنبش حماس که از حمایت چند میلیونی مردم فلسطین برخوردار است با توجه به نداشتن رهبری واحد دچار تصمیمات اشتباه شده که برای فلسطینی‌ها هزینه در بر داشته است.

یا اگر به همین انقلاب اسلامی ایران توجه کنیم، در خواهیم یافت اگر امام خمینی‌(ره) پرچم داری این انقلاب را به دست نمی‌گرفتند تا به حال چیزی به نام انقلاب باقی نمی ماند؛ از ماجرای بنی صدر و جنگ هشت ساله تا درگذشت امام(ره) و جانشینی آیت‌الله خامنه‌ای همه و همه بر این ادعا مهر تأیید زده که اگر انقلابی بدون "رهبر" پیش رود به نتیجه نخواهد رسید.

در واقع امر، در ایران نیز اگر یکی از اصول قانون اساسی یعنی «ولایت فقیه» حذف شود، وضعیت ایران بهتر از دیگر کشورهای خاورمیانه نخواهد بود.

تجربه‌ای که امروز مصر دارد، سال 88 در ایران به‌نوعی دیگر رخ داد و عده‌ای تلاش کردند با لشکرکشی خیابانی انتقال قدرت را از صندوق رای به کف خیابان منتقل کنند. اگر نتوانستند، تنها علتش نقش ولی فقیه بود که توانست نیروهای حامی نظامی اسلامی را زیر چتر خود گرد آورد و خائنین به رای مردم را از میدان به در کند.

اگر ولایت فقیه نبود، عده‌ای سال‌ها پیش ایران را در جنگی به نفع صدام، داخل کرده بودند و سرنوشت امروز ما، شبیه به عراقی‌ها بود. اگر ولایت فقیه نبود، ایران هم به روزگاری همچون مصر دچار می‌شد، چیزی در حدفاصل دیکتاتوری و اغتشاش دائمی و شاید حتی وضعیت ایران بدتر از مصر می‌شد چرا که ایران تنوع قومی بیشتری دارد و کسانی که اصل ولایت فقیه را مورد هجمه قرار می‌دهند، در واقعبه‌دنبال زدن ریشه این مدل هستند؛ مدلی که پس از گذشت 34 سال از تحقق انقلاب اسلامی، اثبات کرده که در عصر غیبت کبری، به‌رغم برخی کاستی‌ها و کوتاهی‌ها، کارآمدترین روش حکومتی در پیشبرد انقلابی ماندگار و پویاست.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد