سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

بهداشت و سلامتی

 

20 عادتی که دندان‌ها را خراب می‌کند

عادت‌هایی که موجب خرابی دندانتان می‌شود را بشناسید و انجام ندهید.

شاید شما هم یکسری عادت‌هایی داشته باشید که به مرور زمان موجب خرابی دندانتان شود؛ پس بهتر است که آنها را بشناسید و هر چه سریعتر ترک‌شان کنید.

1- دندان قروچه
ساییدن دندان‌ها به هم یا دندان قروچه در اثر فشار عصبی و مشکل بد خوابیدن ایجاد می‌شود؛ کنترل دندان قروچه بسیار سخت است؛ خودداری از جویدن غذاهای سفت در طول روز، درد دندان و آسیب ناشی از دندان قروچه را کم می‌کند.

در شب از محافظ دهان (مخصوص دندان قروچه) استفاده کنید تا در حین خوابیدن از آسیب دندان در اثر دندان قروچه جلوگیری کنید.
2- جویدن یخ
یخ ماده‌ای بدون قند است و ممکن است فکر کنید برای دندان ضرری ندارد؛ اما جویدن یخ می‌تواند باعث شکستن و یا از بین رفتن قسمتی از مینای دندان شود؛ اگر یخ را سفت بجوید، باعث تحریک بافت نرم داخل دندان و بروز حساسیت و درد دندان می‌شود.

خوردن غذاهای داغ و یا غذاهای سرد ممکن است درد دندان را شدت بخشند؛ بهتر است به جای جویدن یخ، آدامس بدون قند بجوید.
3- جویدن مداد
آیا موقع تمرکز روی یک مسئله، مداد خود را می‌جوید؟؛ اثر جویدن مداد همانند جویدن یخ است و باعث شکستن و یا خرد شدن دندان‌ها می‌شود.
هنگامی که می‌خواهید چیزی را بجوید، آدامس‌های بدون قند را انتخاب کنید؛ آدامس‌های بدون قند باعث ترشح زیاد بزاق می‌شوند و از بوی بد دهان و پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند.
4- مکیدن انگشت
معمولاً کودکان بعد از پدیدار شدن دندان‌های دائمی خود، انگشتان خود را می‌مکند؛ این انگشت مکیدن در سن 5 تا 6 سالگی ظاهر می‌شود و باعث تغییرات دائمی در ساختار دندان و لثه می‌شود؛ مکیدن انگشت شست می‌تواند باعث لق شدن و انحراف دندان‌های کودک از جای خود شود؛ این انحراف دندان‌ها می‌تواند مشکلات تنفسی و جویدنی را برای کودک به وجود آورد.
5- مکیدن لیمو ترش
افرادی که لیموترش را می‌مکند، خود را در خطر مشکلات دهانی و دندانی قرار می‌دهند؛ لیمو دارای مقدار زیادی اسید است؛ این اسید، باعث تضعیف شدن مینای دندان و زبری سطح دندان‌ها می‌شود.
6- جویدن ناخن
جویدن ناخن نه تنها ظاهر دست را زشت می‌کند، بلکه به دندان‌ها نیز آسیب می‌رساند و باعث مشکلات دهانی می‌شود؛ جویدن ناخن باعث بیرون آمدن دندان از محل خود، شکستن دندان و تخریب مینای دندان می‌شود.
7- با شیشه شیر خوابیدن
اگر موقع خواب، به کودک خود یک شیشه آب میوه، شیر و یا شیرخشک بدهید و در حین خوردن آن بخوابد، باعث خواهید شد که دندان‌های جدید پوسیده شوند؛ پس، بهتر است قبل از خوابیدن کودک، شیشه شیر را از او بگیرید و او را به این کار عادت دهید.
8- سخت مسواک زدن
مسواک زدن بخشی از بهداشت دهان و دندان است اما نباید سفت و محکم مسواک بزنید؛ این نوع مسواک زدن باعث از بین رفتن مینای دندان، تحریک لثه‌ها، حساس شدن دندان‌ها نسبت به سرما و گرما و حتی ایجاد سوراخ‌هایی در دندان می‌شود.
9- باز کردن چیزی با دندان
باز کردن درب قوطی و یا بسته پلاستیکی با دندان ممکن است راحت باشد، اما دندان ابزاری برای خرد کردن و یا باز کردن وسایل نیست؛ به جای دندان می‌توانید از قیچی و یا درب باز کن استفاده کنید؛ از دندان‌ها باید فقط برای خوردن غذا استفاده کرد.
10- ورزش کردن بدون محافظ دهان
موقع انجام ورزش‌هایی مثل بوکس، هاکی و ورزش‌هایی که با صورت شما در تماس هستند باید از محافظ دهان و دندان استفاده کرد؛ این محافظ دهان یک قطعه پلاستیکی است و از دندان‌های بالایی محافظت می‌کند؛ بدون این محافظ زمانی که ضربه سنگینی به صورت شما وارد شود، می‌تواند دندان‌ها را خرد کند؛ این محافظ دندان را می‌توانید از دندان پزشک بگیرید.
11- آب نبات سفت
قند موجود در آب‌نبات باعث به وجود آمدن پلاک‌های چسبنده بر روی دندان‌ها می‌شود؛ سپس باکتری‌های موجود در پلاک دندان، قند را تبدیل به اسید می‌کند و این اسید باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود؛ بنابراین بعد از مصرف شکلات، آبنبات و شیرینی، حتماً دندان‌های خود را مسواک بزنید.
12- شیرینی چسبنده
همه مواد شیرین باعث پوسیدگی مینای دندان می‌شوند، اما برخی از آنها بیشتر مضرند، مثل سوهان، گز، پاستیل و آب نبات شل؛ وقتی شیرینی به دندان بچسبد و قند تبدیل به اسید می‌شود، این اسید برای ساعت‌ها در تماس با مینای دندان است.
اگر بعد از خوردن این نوع شیرینی‌ها، چیزی مثل کرفس یا آدامس بدون قند بجوید، مقدار زیادی بزاق ترشح می‌شود و این بزاق اسید را از بین می‌برد.
13- نوشابه گازدار
فقط شیرینی مسبب خرابی دندان نیست‌؛ اگر یک لیوان نوشابه گازدار بنوشید، بیشتر از 11 قاشق چایخوری قند مصرف کرده‌اید؛ همچنین نوشابه‌ها حاوی اسید فسفریک و اسید سیتریک است که این دو اسید، باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شوند.
نوشابه‌های رژیمی هر چند بدون قند هستند، ولی مقدار زیادی شیرین‌کننده مصنوعی دارند که این شیرین کننده‌ها، دارای اسید هستند و برای دندان‌ها مضرند.
14- نوشابه‌های ورزشی
معمولاً این نوشابه‌ها دارای مقدار زیادی قند هستند؛ نوشابه‌های ورزشی هم در دهان، اسید به وجود می‌آورند که این اسید به مینای دندان حمله می‌کند؛ اگر زیاد از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنید، این را بدانید که در معرض پوسیدگی دندان خواهید بود؛ در حین ورزش و برای جلوگیری از کم آبی بدن، می‌توانید از آب دارای املاح استفاده کنید.
15- آبمیوه صنعتی
آبمیوه‌های صنعتی دارای ویتامین و آنتی اکسیدان هستند، ولی بیشتر آنها قند زیادی دارند؛ میوه‌ها خودشان شیرین هستند، بنابراین اگر آب میوه‌ای می‌خرید توجه کنید که قندی به آن افزوده نشده باشد؛ همچنین می‌توانید آب میوه خریداری شده را با مقدار آب رقیق کنید.
16- چیپس سیب زمینی
غذاهای نشاسته‌ای مثل چیپس، توسط باکتری‌های موجود در پلاک دندان، شکسته شده و به اسید تبدیل می‌شوند؛ این اسید مدت 20 دقیقه به دندان‌ها حمله می‌کند؛ اگر غذا بین دندان‌ها باقی بماند، این مدت زمان بیشتر می‌شود؛ بنابراین بهتر است بعد از خوردن چیپس سیب زمینی و یا دیگر غذاهای نشاسته‌ای، حتماً بین دندان‌های خود را با نخ دندان تمیز کنید.
17- مصرف دائمی میان وعده
میان وعده‌ها نسبت به وعده‌های اصلی غذا، کمتر موجب ترشح بزاق دهان می‌شوند؛ پس بهتر است از مصرف میان وعده‌های شیرین و چسبنده خودداری کنید و به جای آن می‌توانید از میوه و سبزیجاتی مثل هویج استفاده کنید؛ همچنین شکستن زیاد موادی مثل تخمه و آجیل در میان وعده‌ها برای دندان‌ها مضر است.
18- نوشیدن قهوه
اگر زیاد قهوه بنوشید، به مرور زمان، در اثر تیرگی قهوه و اسید موجود در آن، دندان‌هایتان زردرنگ می‌شوند؛ خوشبختانه، لکه‌های زرد ناشی از مصرف قهوه، به سادگی با استفاده از مواد سفید‌کننده دندان از بین می‌روند؛ از یک دندانپزشک درباره نوع و نحوه استفاده از این سفید کننده‌ها سؤال کنید.
19- کشیدن سیگار
سیگار و دیگر محصولات دخانی، لکه‌هایی را بر روی دندان‌ها به جای می‌گذارند و موجب بیماری‌های لثه و افتادن دندان‌ها می‌شوند؛ تنباکوی موجود در دخانیات، موجب سرطان دهان، لب و زبان نیز می‌شود.
20- زیاد خوردن
خوردن بیش از حد در عارضه پرخوری عصبی باعث افزایش پوسیدگی دندان‌ها می‌شود؛ اسیدهای قوی که در اثر استفراغ کردن از دهان خارج می‌شوند، می‌توانند دندان‌ها را ضعیف و شکننده کنند؛ این اسیدها همچنین باعث بوی بد دهان می‌شوند؛ در بیماری پرخوری عصبی (بولیمیا) فرد ابتدا مقدار زیادی غذا می‌خورد و سپس عمداً غذای خورده شده را بالا می‌آورد.
 
 
 
انواع رنگ پوست
 

 تا به امروز بسیاری از دانشمندان سعی کردند که انواع رنگ پوست را طبقه‌بندی کنند، ولی آنچه که مورد قبول اکثریت قرار گرفته، طبقه‌بندی دکتر توماس B از دانشکده پزشکی فیتزپاتریک هاروارد است که به همین نام در سال ۱۹۷۵ گسترش یافت و براساس عواملی همچون ژنتیک، واکنش به قرار گرفتن در معرض آفتاب و . . . رنگ پوست را به شش نوع مختلف طبقه‌بندی کردند:
 
پوست بسیار روشن:
این نوع پوست در برابر نور خورشید به راحتی می‌سوزد، ولی برنزه نمی‌شود. اکثر سفیدپوستان در این گروه قرار می‌گیرند و بیشتر آنها کک‌ومکی هستند.

سفید: این نوع رنگ پوست به راحتی می‌سوزد و البته در برابر نور خورشید برنزه نیز می‌شود.
 
تیره متوسط: اگرچه ممکن است گاه در برابر نور آفتاب بسوزد، ولی به راحتی نیز برنزه می‌شود. برخی از آسیایی‌ها، اسپانیایی‌ها، آمریکایی‌های بومی و اروپایی‌ها این نوع رنگ پوست را دارند و به ندرت می‌سوزد و به راحتی برنزه می‌شود.
 
پوست قهوه‌ای رنگ: بیشتر اسپانیــایی‌ها و یــا آفــریقایی و امریکایی‌‌‍‌‌‌‌ها این رنگ پوست را دارند که به ندرت می‌سوزد و برنزه نیز می‌شود.

پوست سیاه: تیره‌ترین رنگ پوست است که بیشتر آفریقایی‌‌ها این رنگ پوست را دارند و هرگز دچار آفتاب سوختگی و یا برنزه نمی‌شوند. این رنگ پوست به نسبت نوع اول حاوی دو برابر ملانین بیشتر است و پوست نوع اول بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار می‌گیرد؛ به همین دلیل آنها (رنگ پوست نوع ۱، ۲، ۳) بیشتر باید در برابر نور آفتاب محافظت شوند.
 
انواع پوست


پوست گسترده‌ترین ارگان بدن انسان است که در برابر مواد خارجی از بدن محافظت می‌کند. این ارگان از سلول‌ها، اعصاب، غدد و رگ‌های خونی تشکیل شده است و لایه‌های مختلفی دارد. داشتن پوست سالم، فرد را زیباتر و جذاب‌تر می‌کند؛ به همین دلیل است که مراقبت از پوست از ضروریات رسیدن به زیبایی است. متاسفانه هیچ فرمول عمومی برای مراقبت از پوست صورت وجود ندارد؛ زیرا انواع مختلف پوست نیاز‌های متفاوتی دارند نوع پوست افراد به عوامل بسیاری از جمله ژنتیک به رژیم غذایی، ورزش، بهداشت و یا حتی عوامل محیطی بستگی دارد.

به‌طور کلی پوست از نظر رطوبت و چربی به پنج مختلف طبقه‌بندی می‌شود: طبیعی، چرب، خشک، ترکیبی و حساس.
 
 پوست طبیعی: بهترین نوع پوست ، پوست معمولی طبیعی است که بافتی صاف، رنگی روشن و گلگون با منافذی ریز دارد. در این نوع میان چربی طبیعی پوست و رطوبت آن تعادل وجود دارد و پوست نرم و انعطاف‌پذیر است. نه چرب است و نه خشک و این نشان دهنده سلامت پوست است. این نوع پوست به نسبت سایر پوست‌ها به توجه کمتری نیاز دارد و استفاده از یک صابون ملایم و یک مرطوب کننده سبک کافی است.
 
 
پوست چرب: همانطور که از نام آن پیداست، نسبتا چرب است. اگرچه چربی بسیار مهم است، ولی مقدار بیش از حد آن دردسر ساز می‌شود. این افراد بیشتر مستعد ابتلا به آکنه و جوش های زیر پوستی سرسیاه و سر سفید هستند و اغلب دارای منافذ باز هستند.
 
 
پوست خشک: کمبود رطوبت پوست منجر به سفت و شاخی شدن پوست می‌شود. این نوع پوست، ریز بافت ، شکننده و تکه‌تکه است. نسبت به دماهای سرد و گرم حساس‌‌تر است و اغلب دچار سوزش قرمزی و التهاب می‌شود. اغلب بسیار کشیده است. این افراد باید از پاک کننده‌های بسیار معمولی استفاده و پس از آن حتماً پوست خود را با روغن‌های طبیعی چرب کنند.
 
پوست ترکیبی: این نوع پوست بسیار شایع است و اگر شما بین ۴۵ – ۲۵ سال هستید، احتمالاً در این رده قرار دارید. مناطق چرب پوست معمولا پیشانی، بینی و چانه هستند و گونه‌ها، اطراف چشم و دهان خشک هستند. در مورد این‌گونه پوست‌ها باید مناطق خشک پوست را چرب و با استفاده از مواد قابض، چربی بیش از حد قسمت‌های چرب را جذب کرد.
 
پوست‌های حساس: پوست‌های حساس نازک و ظریف هستند و منافذ ریزی دارند. مستعد شکسته شدن مویرگ‌ها و اغلب آلرژیک و در برخی موارد دچار خارش هستند. این نوع پوست می‌تواند خشک یا چرب باشد و به آسانی دچار کک و مک و لکه می‌شود. پوست‌های حساس سریع تحریک می‌شوند و واکنش‌های معمولی همچون خارش، سوزش را به همراه دارند. بهترین روش مراقبت از پوست‌های حساس خودداری از مصرف مواد شیمیایی خشن و ناشناخته است و بهتر است از محصولات مخصوص پوست‌های حساس استفاده شود.
 
تعیین نوع پوست، اولین گام در تشخیص استفاده از محصولات پوستی و آرایشی است. برای تمیز کردن چربی و خاکی که در طول روز روی صورت جمع شده است، صورت خود را با پاک‌کننده تمیز کنید و پس از یک ساعت که پوست به حالت طبیعی خود بازگشت، بافت پوست خود را به‌طور جداگانه (پیشانی، چانه، گونه‌ و بینی) فشار دهید و بافت‌ها را به روش زیر بررسی کنید:
 
اگر بر روی تمامی نقاط پوست خود، چربی احساس کردید، پوست شما چرب است.
اگر فقط برخی از مناطق پوست شما همچون پیشانی، بینی و چانه شما چربی بود، پوست شما ترکیبی است.
اگر در هیچ‌یک از مناطق پوست خود کشیدگی احساس نکردید و همچنان پوست شما خشک و ورقه‌ورقه باقی ماند، پوست شما خشک است.
اگر پوست شما هیچ تغییر خاصی نکرد و هنوز انعطاف‌پذیر و طبیعی بود، پوست‌تان بهترین نوع پوست، یعنی معمولی است.
 
بدون در نظر گرفتن نوع پوست، شستن صورت، دو بار در روز مهم است و با شناسایی نوع آن می‌توانید گام‌های بزرگی در جهت سلامت پوست خود بردارید. البته توجه داشته باشید که پاک کردن بیش از حد صورت با صابون‌ها نیز مشکل ‌آفرین خواهد بود و به خشکی و قرمزی پوست منجر می‌شود؛ ولی شستن صورت تنها با آب خالی نیز به زدودن چربی‌ها و مواد زائد از روی پوست کمکی نمی‌کند. پزشکان توصیه می‌کنند که بعد از استحمام و شستن پوست به منظور حفظ رطوبت آن و برای اینکه در سرما دچار خشکی و خارش نشود، حتماً پوست خود را مرطوب کنید.
 
مصرف شیر، علاوه بر تامین سلامت، از بافت‌های بدن در برابر پیری زودرس و چین‌وچروک محافظت می‌کند. شیر به دلیل اینکه حاوی ویتامین A است، برای سالم نگه داشتن پوست و مو ضروری است. زنان باید در نظر داشته باشند که برای حفظ سلامتی بدن شیر بدون چربی بنوشند تا علاوه بر حفظ جوانی‌شان، از تجمع چربی‌های ناسالم در بدن آنها پیشگیری شود.

لینک منبع:پوست،مو،زیبایی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد