سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

ادامه واکنش ها در ایران به سقوط دولت محمد مرسی در مصر، اظهارات دوستان چتربازهای بازداشت شده در ایران به اتهام جاسوسی، امضای تفاهم نامه امنیتی میان ایران و چین و درخواست آمریکا برای برگزاری گفت و گوهای مستقیم با ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: ۳۳۰۰۱۰
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
واکنش‌ها در ایران به سقوط دولت اخوان‌المسلمین در مصرادامه واکنش ها در ایران به سقوط دولت محمد مرسی در مصر، اظهارات دوستان چتربازهای بازداشت شده در ایران به اتهام جاسوسی، امضای تفاهم نامه امنیتی میان ایران و چین و درخواست آمریکا برای برگزاری گفت و گوهای مستقیم با ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

واکنش‌ها در ایران به سقوط دولت اخوان‌المسلمین در مصر

به گزارش «تابناک»، مجموعه واکنش ها در ایران به تحولات اخیر مصر، موضوعی است که امروز نیز مورد توجه برخی مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. خبرگزاری رسمی ترکیه، «آناتولی»، در این زمینه از ابراز امیدواری ایران به بازگشت مجدد اخوان المسلمین به قدرت خبر داده است. این خبرگزاری می نویسد شماری از مقامات ایرانی ضمن ابراز امیدواری و درخواست از اخوان برای تلاش جهت بازگشت به قدرت، «کودتا»ی اخیر در مصر را محکوم کرده اند. آناتولی با اشاره به اظهارات علاءالدین بروجردی در این زمینه، می نویسد به عقیده وی، اخوان باید از طریق حرکات محتاطانه تر، جایگاه خود را در عرصه سیاسی مصر بازیابد. این خبرگزاری به سخنان حسین امیرعبداللهیان، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز اشاره کرده که خواستار توجه به فرایند دموکراسی در مصر شده است. 

واکنش‌ها در ایران به سقوط دولت اخوان‌المسلمین در مصر

اما موضوع بازداشت چند چترباز اسلواک در ایران، از جمله مسائلی است که با گذشت مدتی از وقوع آن، همچنان در مرکز توجه برخی رسانه ها قرار دارد. خبرگزاری فرانسه در این زمینه به گفت و گو با چند تن از دوستان افراد بازداشت شده پرداخته که مدعی هستند این افراد، جاسوس نبوده و صرفاً جهت تفریح به ایران سفر کرده بودند. این خبرگزاری می نویسد دوستان هشت چترباز اسلواک بازداشت شده در ایران می گویند افراد مذکور، صرفاً افراد هیجان دوستی هستند که به منظور ثبت فیلم های مستند از ارتفاعات بالا، در سراسر جهان سفر می کرده اند. یکی از دوستان آن ها به خبرگزاری فرانسه گفته: «یکی از آن ها عکاس است؛ یکی معمار است و دیگری هنرمند». این دوستان همچنین مدعی شده اند که افراد مذکور پس از سفر به هند، برای تهیه یک مستند دیگر به ایران سفر کرده بودند. 

واکنش‌ها در ایران به سقوط دولت اخوان‌المسلمین در مصر

خبرگزاری «ترند»، موضوع امضای تفاهم نامه امنیتی میان ایران و چین را مورد توجه قرار داده است. این خبرگزاری اشاره می کند که در جریان سفر مصطفی محمد نجار، وزیر کشور ایران به چین، تفاهم نامه ای در موضوعات امنیتی میان طرفین به امضا رسید. ترند می نویسد نجار به محتوای دقیق تفاهم نامه مذکور اشاره نکرده، اما گفته: «می توان چین را شریک راهبردی ایران دانست... امضای تفاهم نامه امنیتی میان دو کشور، حوزه ای جدید از همکاری را در منطقه گشود». وی همچنین گفته تفاهم نامه مذکور، نقطه عطفی در همکاری های دوجانبه میان دو کشور است که پیش از این نیز در حوزه های مبارزه با مواد مخدر و مبارزه با جرایم سازمان یافته بین المللی جریان داشته است. 

واکنش‌ها در ایران به سقوط دولت اخوان‌المسلمین در مصر

در نهایت، سایت شبکه خبری «فاکس نیوز» به موضوع مصاحبه ای پرداخته که اخیراً یکی از خبرگزاری های داخلی با یک سخنگوی کاخ سفید انجام داده و در آن، درباره روابط ایران و آمریکا بحث هایی مطرح شده بود. این سایت می نویسد بر اساس مصاحبه مذکور، وزارت خارجه آمریکا، به طور آرام و بی سر و صدا، ایران را به برگزاری گفت و گوهای دوجانبه بر اساس «احترام متقابل» فرخوانده است. در این مصاحبه، «آلن ایر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته دولت اوباما آماده گفت و گو با ایران است و این گفت و گوها می تواند به صورت دوجانبه و یا در قالب مذاکرات ایران با گروه 1+5 انجام گیرد. 
 
 
 
 
با در نظر داشتن تصمیم آمریکا به کمک تسلیحاتی به شورشیان سوری، نشریه اکونومیست به بررسی نقشه کنترل مناطق مختلف سوریه از جانب نیروهای درگیر، راههای رساندن سلاح به شورشیان و عواقب آن پرداخته است.
کد خبر: ۳۲۹۹۶۴
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۰
چه کسی، چگونه و از چه راهی به سوریه سلاح می‌فرستد؟

با در نظر داشتن تصمیم آمریکا به کمک تسلیحاتی به شورشیان سوری، نشریه اکونومیست به بررسی نقشه کنترل مناطق مختلف سوریه از جانب نیروهای درگیر، راههای رساندن سلاح به شورشیان و عواقب آن پرداخته است.

به گزارش «تابناک» و به نقل از اکونومیست، یکی از موانع تصمیم دولت اوباما به دادن سلاح به مخالفان دولت سوریه ترس ار مقصد نهایی این سلاح‌ها است. اکنون دولت اوباما تصمیم دارد از طریق سلیم ادریس ژنرال فراری ارتش سوریه جریان سلاح را به این کشور راه بیندازد ولی با وجود این، اطمینانی از مقصد نهایی سلاح‌ها وجود ندارد. اکنون جریان سلاح به سوریه چنان گسترده شده است که کسی نمی‌تواند به دقت طرف دریافت کننده سلاح‌های ارسالی را پیدا کند.

مسیر اصلی ارسال سلاح از سریق ترکیه به شمال سوریه است که مخالفین مناطق وسیعی و از جمله همه گذرگاه‌های مرزی با ترکیه را در کنترل خود دارند. بیشتر محموله‌های سلاح به وسیله قطر و از مبدا لیبی تامین می‌شود. عوامل اطلاعاتی ترکیه محموله‌ها را همراهی می‌کنند تا به گروه‌های مورد نظر و از جملهگروه بزرگ لواءالتوحید در حلب تحویل داده شود تا از طریق سلسله مراتب این گروه توزیع شود.

بنا به گفته شورشیان سوری، سیاست نرم دولت ترکیه اجازه می‌دهد که افراد حامی شورشیان سوری نیز بتوانند سلاح به سوریه قاچاق کنند. بخشی از این سلاح از لیبی و بخشی دیگر توسط شیوخ ثروتمند در حاشیه خلیج فارس تامین می‌شود. یک بازار سیاه فعال نیز وجود دارد. همین بازار سیاه منبع تامین بعضی اقلام پیشرفته برای شورشیان سوری است. نیویورک‌تایمز گزارش کرده است که قطر علی‌رغم مخالفت‌های آمریکا تعدادی سلاح دوش پرتاب ضد هوایی در اختیار شورشیان گذاشته است.

تا پیش از این دولت آمریا به طور رسمی از طریق همین مسیر در شمال سوریه، اقلام غیرکشنده و از جمله غذا و تجهیزات مخابراتی در اختیار شورشیان می‌گذاشت. ولی احتمالا تصمیم خود برای ارسال سلاح به سوریه را از طریق مسیر دوم در جنوب سوریه و از راه کشور اردن عملی خواهد ساخت.

سال گذشته که دولت عربستان سعودی از بی‌پروایی قطر در ارسال سلاح به تندروترین گروه‌های تروریستی در سوریه نگران شده بود، پایگاه‌های خود را از ترکیه به اردن منتقل کرد. سعودی‌ها سال گذشته با کمک عوامل سی‌آی‌ای برای شورشیان در جنوب سوریه سلاح فرستادند هر چند که شورشیان در جنوب به پیشرفت چندانی دست پیدا نکرده‌اند. این سلاح‌ها که از کرواسی خریداری شده بود از جنوب و شهر درعا به گروه‌های شورشی تحت عنوان لواءالاسلام تحویل داده شد.

اردن بر مرز خود با سوریه به دقت تمرکز کرده است تا از بازگشت سلاح‌ها به خاک این کشور و رسیدن آن به دست مخالفان دولت این کشور جلوگیری کند. گفته می‌شود سلاح‌های ارسالی از راه اردن کمتر از مسیر ترکیه است.

چگونگی هماهنگی بین شورشیان در جنوب و شمال سوریه روشن نیست. هیو گریفیث از موسسه تحقیقات در استکهلم سوئد از افزایش پروازها از اردن به ترکیه خبر می‌دهد. این بدان معناست که سعودی‌ها هنوز بخشی از سلاح‌های خود را از راه شمالی می‌فرستند.

کانال‌های کوچکتر ارسال سلاح به سوریه نیز وجود دارد. وسام حسن رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی لبنان که در انفجاری در ماه اکتیر گذشته در بیروت کشته شد، متهم است که حداقل یک محموله سلاح را از راه لبنان به سوریه فرستاده است، اما مسیر لبنان مسیری است که تنها قاچاقچیان می‌توانند از آن استفاده کنند و دولتها به طور مستقیم امکان استفاده از آن را ندارند. حجم محدودی از سلاح نیز از طریق استان مرزی دیرالزور و از طریق کشور عراق به دست شورشیان و به خصوص تندروترین آنها می‌رسد.

آمریکایی‌ها احتمالا مسیر جنوبی و از طریق اردن را برای ارسال سلاح به شورشیان انتخاب خواهند کرد. در جنوب سوریه، منطقه تحت کنترل شورشیان کوچکتر است، عناصر افراطی کمتری در آن حضور دارند و ماموران اطلاعاتی اردنی و اسرائیلی با این منطقه آشنایی خوبی دارند. آمریکا هم اکنون، هفتصد نظامی، همراه با جنگنده‌های اف-16 و موشک‌های پاتریوت را در اردن مستقر کرده است.

مساله مهم در این میان، ان است که ارسال سلاح از مسیرهای مختلف نتایج متفاوتی دارد. ارسال سلاح به شمال سوریه می‌تواند به اهداف سیاسی آمریکا در سوریه کمک بهتری بکند. شورشیان منطقه وسیع‌تری را در اختیار دارند که به فرماندهان انها و از جمله عبدالجبار العقیدی فرمانده آنها در حلب امکان داده است که در داخل سوریه فعالیت کنند. گروه موسوم به ائتلاف ملی سوریه که اصلی‌ترین تشکیلات سیاسی مخالفین است، پیشنهاد کرده است که در صورت فراهم شدن امکان حفاظت از انها در مقابل حملات نیروهای دولتی، دولت مخصوص خود را در این منطقه بر پا کند.

به همین سبب است که عده‌ای معتقدند که آمریکا باید به هر دو جبهه شمالی و جنوبی سوریه و آن هم سلاح‌های پیشرفته‌تر ارسال کند. این مساله تا حد زیادی به امکان نظارت آمریکا بر مسیر ارسال سلاح بستگی دارد. در دهه 1980 میلادی، وقتی که آمریکا به افغانها سلاح می‌داد، تنها حدود پنجاه نفر از عوامل اطلاعاتی سی‌آی‌ای بر جریان سلاحی نظارت داشتند که عربستانی تهیه می‌کردند و به وسیله عوامل سرویس‌های اطلاعاتی پاکستان توزیع می‌شد.

با توجه به گزارش اکونومیست، به نظر می‌رسد که همچنان تامین سلاح برای شورشیان سوری که گروه‌های افراطی وهابی زیادی در میان آنها وجود دارد تحت تاثیر رقابت‌های کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از سویی و بی‌پروایی ایالات متحده در همکاری با چنین گروه‌هایی ادامه خواهد یافت. این در حالی است که همچنان بعضی کشورهای اروپایی نیز با توجه به عواقب خطرناک چنین اقدامی با ارسال سلاح برای شورشیان سوری مخالف هستند.

چه کسی، چگونه و از چه راهی به سوریه سلاح می‌فرستد؟

نقشه مناطق درگیری در سوریه به روایت اکونومیست
مناطق آبی‌رنگ در اختیار نیروهای ضد دولتی، مناطق زرد رنگ در اختیار ارتش سوریه و مناطق نارنجی‌رنگ محل درگیری است.
کردها در مناطق خاکستری رنگ و علویون در مناطق با رنگ زرد با نقطه‌های سیاه مستقر هستند.

 

روایت "مشرق" از گوشه و کنار سیاست؛
خبرنگاران مشرق در جریان پیگیری‌های خبری به "زمزمه"هایی برمی‌خورند که میهمان‌‌کردن مخاطبان به این شنیده‌ها خالی از لطف نیست.
*حسن روحانی در دیدار جمعی از روحانیون گفته است: "اینکه مردم در این انتخابات به یک روحانی اعتماد کردند، این اعتماد به نظام اسلامی است. من در این شرایط سخت آمده‌ام تا آبرویم را در مرحله حساس پیچ تاریخی گرو بگذارم. این مملکت متعلق به امام زمان و اهل‌بیت(ع) است و باید با توسل کارها را به پیش برد. در یک هفته آخر تبلیغات، شرایط فرق کرد و من به‌عینه دست دیگری را می‌دیدم و اقبال مردم به‌ویژه در مشهد فوق‌العاده بود. امیدوارم به پشتوانه حضرت ولی عصر(عج) که کشور متعلق به اوست کارها پیش برود."

*پس از آنکه بزرگان نظام از حسن روحانی خواستند هر چه سریع‌تر تعریف خود را از "اعتدال" ارائه دهد تا این واژه هم به سرنوشت "اصلاحات" دچار نشود، وی اقدام به تشکیل کارگروهی به ریاست "علی ربیعی" برای تعریف مبانی گفتمان اعتدال کرده است. در این کمیته، افرادی چون مراد ثقفی، علیرضا علوی تبار، عباس عبدی، حسام‌الدین آشنا، صادق آیینه‌وند، مهدی منتظرقائم و... حضور دارند. از برخی اساتید علوم سیاسی، جامعه‌شناسی و رسانه هم برای حضور در جلسات مشورتی دعوت به عمل آمده است.

*در هفته گذشته، سعید جلیلی دیدارهایی را با آقایان مهدوی کنی، محمد یزدی و مصباح یزدی داشته است. در این جلسات، مباحثی درباره انتخابات یازدهم و برنامه‌های آینده جریان اصولگرایی مطرح شده است.

*عنصر خاکستری اصلاحات در سخنانی در تحلیل انتخابات یازدهم گفته است:" ما با دست خود کمر به قتل اصلاحات بستیم. ما هم مانند اصولگرایان نمی‌خواهیم شکست را بپذیریم. باید شکست را بپذیریم چرا که محمدرضا عارف را که نماد اصلاح‌طلبی بود مجبور به کناره‌گیری کردیم چون دیدیم که هفت‌درصد بیشتر رأی ندارد. پیش‌بینی من این است که دولت روحانی دولت چهارساله است.  با شکست روحانی، چهارسال دیگر اصولگراها به قدرت باز خواهند گشت."

*بیش از 116 هزار ایرانی مقیم خارج کشور در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری شرکت کردند که حسن روحانی 56 هزار، قالیباف 13 هزار، ولایتی 12 هزار و جلیلی شش‌هزار رأی را به خود اختصاص دادند.

*پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس‌جمهور یازدهم، رسانه‌های غربی دچار سردرگمی و استیصال شدیدی درباره انتخاب وی شده‌اند به‌گونه‌ای که ظرف 20 روز گذشته بیش از هزار و 800 مقاله و تحلیل درباره رئیس‌جمهور منتخب نوشته‌اند که تعارض فراوانی میان دیدگاه‌های نویسندگان این مقالات به چشم می‌خورد.

*اعضای برخی کارگروه‌ها که مأموریت یافته‌اند گزینه‌هایی را برای دولت یازدهم شناسایی و پیشنهاد دهند به این جمع‌بندی رسیده‌اند که به دلیل حجم بالای وظایف و پروژه‌ها در دو وزارتخانه راه و مسکن و همچنین صنعت و بازرگانی، وزارت راه باید از مسکن و صنعت از بازرگانی جدا شوند تا بتوان مدیریت و نظارت بهتری را اعمال کرد. دولت دهم بر اساس ماده 53 برنامه پنجم توسعه که موظف شده بود تعداد وزارتخانه‌ها را از 21 به 17 عدد کاهش دهد این ادغام را انجام داده بود.

*احتمال پیوستن برخی اعضای شورای شهر تهران به کابینه و دولت حسن روحانی وجود دارد. احمد مسجدجامعی، مهدی حجت و احمد دنیامالی از جدی‌ترین این گزینه‌ها هستند. حجت و دنیامالی در هر دو لیست اصولگرایان و اصلاح‌طلبان برای شورای شهر حضور داشتند.

*در بررسی‌های صورت‌گرفته از عملکرد هشت مؤسسه نظرسنجی در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، نتایج نظرسنجی‌های صداوسیما از حیث دقت و نزدیکی به واقعیت جامعه، رتبه نخست را به دست آورده است. مرکز نظرسنجی صداوسیما 89 نظرسنجی انتخاباتی انجام داد و نتایج را برای همه کاندیداها نیز ارسال کرد. جامعه آماری این نظرسنجی‌ها بیش از 548 هزار نفر بوده است.

*محمدمهدی مفتح که موفق شد در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس از تویسرکان وارد مجلس شود، در انتخابات شوراهای شهر تهران نیز انتخاب شده است. گفته می‌شود به دلیل آنکه عضویت در شوراها شغل محسوب نمی‌شود مفتح در شورای شهر تهران خواهد ماند تا بتواند در مجلس، امور مربوط به شهر تهران را پیگیری کند.

*یکی از کاندیداهای ریاست‌جمهوری مدعی شده است تنها او می‌تواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند و برای این منظور باید مدیریت وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه به وی واگذار شود.

*به‌رغم ادعاهایی که آقای هاشمی رفسنجانی درباره حضور وزیر اطلاعات در جلسه شورای نگهبان و رد صلاحیت وی مطرح  کرده‌اند، پیگیری‌های مشرق نشان می‌دهد آقای مصلحی در جلسه تأیید صلاحیت کاندیداها به‌هیچ‌وجه حضور نیافته است.

*فرصت‌های گسترده‌ای که صداوسیما در اختیار نامزدهای انتخابات یازدهم قرار داد به‌گونه‌ای بود که برخی کاندیداها موفق نشدند برنامه‌های رادیویی خود را به صورت کامل ضبط نمایند.

*رسانه‌های غربی با خلق واژه‌هایی چون" حمایت ارتش مصر از رفتارهای دموکراسی‌خواهانه مردم"، "حمایت ارتش از اکثریت آزادی‌خواه"، "رفتار مشروعیت‌ساز ارتش در مصر" و...، کودتای ارتش علیه رئیس‌جمهور قانونی مصر و همچنین تعلیق قانون اساسی مصر را که با رأی 63 درصدی تصویب شد نمادی از دموکراسی‌خواهی معرفی می‌کنند.
این رسانه‌ها همچنین در جریان کودتای فرزند امیر قطر علیه پدرش، از آن به عنوان انتقال قدرت آرام نام بردند. رسانه‌های غربی و عربی البته در مواجهه با انتخابات 73 درصدی ریاست جمهوری کشورمان که طی آن قدرت توسط مردم از فردی به فرد دیگر در یک روند مردمسالارانه اتفاق افتاد، سکوت کرده و گاه نیز اخبار و گزارش‌هایی را برای مشروعیت‌زدایی از آن مخابره کردند!

 

 

 
اطلاعیه دفتر امور رسانه‌های دفتر رییس‌جمهور منتخب:

گمانه‌زنی‌ها در مورد ترکیب کابینه را متوقف کنید/تمامی احکام صادره در ستادهای انتخاباتی ملغی شده/ مردم پیشنهادات خود را به این ایمیل بفرستند / سخنگویی تعیین نشده

در بخشی از این اطلاعیه آمده است: از همگان، اعم از شخصیت‌ها و رسانه‌های محترم درخواست می‌شود، گمانه‌زنی‌ها درباره ترکیب دولت یازدهم و کمیته‌ها و کارگروه‌های بررسی کننده در این زمینه را متوقف کنند و اجازه دهند رییس‌جمهور منتخب با دقت و آرامش بررسی‌های خود را در مهلت مقرر قانونی به فرجام رساند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دفتر امور رسانه‌های دفتر رییس‌جمهور منتخب با صدور اطلاعیه‌ای از شخصیت‌ها و رسانه‌های مختلف درخواست کرد که با توقف گمانه‌زنی درباره ترکیب کابینه یازدهم، امکان انجام بررسی‌های لازم در فضایی همراه با دقت و آرامش را فراهم کنند.

به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی رییس‌جمهور منتخب، در بخشی از این اطلاعیه آمده است: از همگان، اعم از شخصیت‌ها و رسانه‌های محترم درخواست می‌شود، گمانه‌زنی‌ها درباره ترکیب دولت یازدهم و کمیته‌ها و کارگروه‌های بررسی کننده در این زمینه را متوقف کنند و اجازه دهند رییس‌جمهور منتخب با دقت و آرامش بررسی‌های خود را در مهلت مقرر قانونی به فرجام رساند.

در این اطلاعیه همچنین راه‌های ارتباطی برای ارائه پیشنهادات از سوی کارشناسان و صاحب‌نظران به رییس‌جمهور منتخب معرفی شده و در ضمن تاکید شده است که فعالیت همه ستادهای مردمی انتخاباتی دکتر روحانی پایان یافته و تمامی احکام صادره ملغی شده است.

متن این اطلاعیه بدین شرح است:

«برخی امروز با گمانه‌زنی‌ها هم خود و هم دیگران را خسته می ‌کنند و گاهی هم توقعات نابجا در جامعه به وجود می‌ آورند و گاهی برخی از سخنان و گفتارها خیلی با اخلاق اسلامی سازگار نیست ، رسانه ای کسی را به عنوان کاندیدای یک وزارتخانه معرفی می ‌کند، رسانه ا‌ی دیگر آن را نقد می ‌کند، رسانه ا‌ی دیگر نیز برای او شرط و شروط می ‌گذارد، این جز خستگی ذهنی و فکری چیز دیگری نخواهد داشت»

این بخشی از اظهارات دکتر حسن روحانی رییس‌جمهور منتخب ملت ایران بود که روز چهارشنبه گذشته در دیدار با علما و روحانیون بیان کرد.

دکتر روحانی پیشتر نیز در همایش افق رسانه تاکید کرده بود: برخی رسانه ها گمانه‌زنی‌هایی درخصوص افراد کابینه آینده مطرح کرده اند که به صراحت می‌گویم اینها صرفا گمانه‌زنی است و نسبت به هیچ فردی از اعضای کابینه هیچ تصمیم‌گیری نشده است.

علیرغم اظهارات شفاف و صریح رییس‌جمهور منتخب، متاسفانه برخی افراد و رسانه‌ها با گمانه‌زنی‌های نادرست، هم اذهان عمومی را مشوش می کنند و هم زمینه توقعات نابجا را دامن می‌زنند.

از همگان، اعم از شخصیت‌ها و رسانه‌های محترم درخواست می‌شود گمانه‌زنی‌ها درباره ترکیب دولت یازدهم و کمیته‌ها و کارگروه‌های بررسی کننده در این زمینه را متوقف کنند و اجازه دهند رییس‌جمهور منتخب با دقت و آرامش بررسی‌های خود را در مهلت مقرر قانونی به فرجام رساند.

با توجه به تاکید رییس جمهور منتخب در همایش افق رسانه، مبنی بر اینکه "بدنبال مشورت با همه صاحبنظران و گروه‌های مختلف هستم"، از قشرهای مختلف مردم بزرگ ایران بویژه صاحبنظران، اساتید و کارشناسان درخواست می‌شود پیشنهادهای خود را به دفتر رییس‌جمهور منتخب به نشانی صندوق پستی 5855 - 15875 و پست الکترونیکی news@president92.ir ارسال فرمایند.

با تشکر مجدد از همه کسانی که در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تشکیل ستادهای مردمی از دکتر حسن روحانی حمایت دلسوزانه و صمیمانه کردند، اعلام می‌کند که فعالیت همه ستادهای مردمی انتخاباتی دکتر روحانی پایان یافته و تمامی احکام صادره ملغی شده است.

رییس‌جمهور منتخب تاکنون سخنگویی تعیین و معرفی نکرده‌ و مطالبی که افراد تحت عنوان اعضای ستاد یا افراد مرتبط با ایشان درباره برنامه‌ها و تصمیمات وی یا دولت آینده مطرح می‌کنند، به هیچ وجه رسمیت ندارد.

مواضع، اطلاعیه‌ها، اخبار و تصاویر مربوط به دیدارها، جلسات و فعالیت‌های رییس جمهوری منتخب ملت ایران تا زمان استقرار ایشان در نهاد ریاست جمهوری از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی به نشانی www.president92.ir منتشر می‌شود.

از صداوسیما، خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها، نشریات و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی درخواست می‌شود که از انتشار و انعکاس اظهارات تایید نشده و گمانه‌زنی‌ها اجتناب فرمایند.

دفتر امور رسانه‌های دفتر رییس‌جمهور منتخب

14 تیرماه 1392»

 

جلوگیری روحانی و مجلس از عقد قرارداد شتابزده‎ی 6 میلیارد دلاری وزارت ارتباطات با چینی‎ها

چهار سال قبل و با محوریت وزارت ارتباطات قراردادی 6 میلیارد دلاری با شرکت ZTE چین برای اجرای پروژه‎ای تحت عنوان FTTX تنظیم شد، که طی هفته‎های اخیر با سفر مقامات وزارت ارتباطات به چین، می‎رفت که با امضای این قرارداد خسارتی عظیم به کشور وارد شود، که خوشبختانه با مطلع شدن حسن روحانی از روند این قرارداد و هماهنگی با برخی نمایندگان مجلس از عقد این قرارداد جلوگیری شد.

به گزارش انتخاب به نقل از سیتنا ، دولت محمود احمدی نژاد که روزهای پایانی خود را می‎گذراند، ظاهراً به دلیل تغییر و تحولات هفته‎های پایانی از شعارهای اصلی خود در زمینه‎ی عدالت محوری و حمایت از تولیدات داخلی فاصله‎ی قابل توجهی گرفته است.

در این آشفته بازار، خبرهای نگران کننده‎ای از قراردادهای شتابزده و نیز سفرهای گسترده‎ی دولتی به کشورهای مختلف به گوش می‎رسد که طبیعتا از دید مسوولان ذیربط در نهادهای نظارتی مخفی نمی‎ماند.

در روزهای اخیر امضاء یکی از قراردادهایی که می‎رفت کشور را با چالشی جدی مواجه کند با تیزهوشی دکتر روحانی و هماهنگی به موقع وی با مجلس شورای اسلامی متوقف شد.

چهار سال قبل و با محوریت قائم مقام وقت وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات قراردادی با شرکت ZTE چین تنظیم شد تا پروژه ای در کشور اجرا شود به نام FTTX. در این پروژه قرار بود که طرف چینی در قبال دریافت 6 میلیارد دلار شبکه‎ی گسترده‎ی فیبرنوری را به صورت موازی در کشور ایجاد کند و این شبکه را تا درب منزل تمامی ایرانیان برساند.

این قرارداد چند صفحه‎ای که با پایین‎ترین سطح کارشناسی تنظیم شده بود، مخالفت برخی مسوولان بلند پایه‎ی وزارت ارتباطات را برانگیخت که منجر به برکناری آنان شد، لیکن به دلیل افزایش مخالفت‎ها، علی رغم پی گیری‎های فراوان به نتیجه نرسید.

در قرارداد پیشنهادی، نه صحبتی از نحوه‎ی اجرا شده بود و نه اینکه طرف چینی دقیقاً چه تعهداتی دارد و طراحان آن در پاسخ به اینکه 6 میلیارد دلار چگونه تامین خواهد شد پاسخ می‎دادند که باید از هر خانوار ایرانی مبلغی را به عنوان حق اشتراک بگیریم و این پروژه را اجرا کنیم!

ابهامات پروژه (مانند عدم بررسی فنی و فقدان طرح تجاری و نیز عدم اخذ مجوز از مجلس شورای اسلامی برای چنین معامله بزرگی) اندک اندک آنچنان افزایش یافت که پای نهادهای نظارتی و قانونی به موضوع باز شد.

این قرارداد همچنان بی سرانجام باقی ماند تا اینکه در روزهای پایانی دولت دهم، علی حکیم جوادی معاون فعلی وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، سفری ناگهانی را به چین برنامه ریزی کرد و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را نیز با خود همسفر ساخت تا بر خلاف روال معمول ماموریت‎های دولتی، وزیر ارتباطات در راس هیئتی 10 نفره به چین سفر کند!

یکی از محورهای اصلی این سفر انجام مذاکره در خصوص عقد قرارداد FTTX و خصوصاً بازدید از شرکت Fiber home بود که کنسرسیوم ایرانیان نت به عنوان متولی راه اندازی شبکه‎ی‎ FTTX مجری آن بوده است.

با مطلع شدن حسن روحانی از روند این قرارداد و هماهنگی با برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به واسطه‎ی پیگیری‎های یکی از نمایندگان دلسوز مجلس، به وزیر ارتباطات تذکر داده می‎شود که از عقد هرگونه قرار داد شتابزده و نیز دادن هر گونه وعده‎ای که باعث تحمیل خسارات به کشور شود، خودداری شود.

این تنها یکی از نمونه‎هایی است که نشان از حاکم شدن شتابزدگی و عدم پایبندی به بررسی‎های کارشناسی در روزهای پایانی دولت دارد که امید می‎رود با جهت گیری‎های دقیق و هماهنگی هر چه بیشتر رئیس جمهور منتخب و مجلس شورای اسلامی روند انتقال دولت با آرامش و سلامت به سر انجام رسد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد