سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

قلعه چنعان ظرفیت شهر شدن را دارد

فارس من | 10 میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های قلعه چنعان نیاز است/
عضو شورای روستای قلعه چنعان گفت: 50 خیابان قلعه چنعان با مشکل آسفالت مواجه هستند که برای آسفالت آنها به 10 میلیاردتومان اعتبار نیاز است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سامانه «فارس من» با هدف پیگیری مستقیم مسائل و مشکلات مردم راه‌اندازی شده است و در سریع‌ترین زمان به پیگیری موارد اعلامی می‌پردازد.

شهروندان در "فارس من" خواستار رسیدگی  به موضوع محرومیت یکی از بزرگ‌ترین روستاهای کشور شدند و تحت عنوان «قلعه چنعان از محرومیت رنج می‌برد» کمپینی راه اندازی کردند.

تا چندسال پیش جزئی از اهواز بود و به همین دلیل شاید توجهی به آنها نمی‌شد، قرار بود و با متولد شدن شهرستان کارون، توجه به مناطق کم برخوردار بیشتر می‌شود اما شهرستان شدن کارون هم دردی را دوا نکرد. قلعه چنعان با قدمتی 60 ساله و جمعیت 25 هزار نفری یکی از روستاهای بزرگ کشور است و پشت محله کانتکس در شهر کوت عبدالله قرار دارد.

نبود امکانات تفریحی و فرهنگی

یکی از اعضای شورای روستای قلعه چنعان به خبرنگار فارس می‌گوید: هرچند امروز در برخی از نقاط کشور شهرهایی با جمعیت 5 هزار نفری تشکیل شده اما نگاه به قلعه چنعان هنوز تغییر نکرده و براساس آخرین تقسیمات کشوری، قلعه چنعان هنوز یک روستا است.

ستار زرگانی می‌افزاید: این دهستان متشکل از قلعه چنعان، قلعه کوچک منازل پشت لوله‌های نفت و شهرک ربیع است و هیچ‌گونه امکانات تفریحی و فرهنگی ندارد. او به دود حاصل از صنایع فولاد اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: تاکنون که فولاد خوزستان سودی برای ما نداشته و از 25 هزار نفر ساکن این روستا فقط 3 نفر در این شرکت شغل رسمی دارند.

این عضو شورای روستا ادامه می‌دهد: نگاه مسؤولان استانی و نمایندگان مجلس به قلعه چنعان مانند نگاه به یک روستا است در حالی که ابعاد جمعیتی و سرزمینی، قلعه چنعان را فراتر از یک روستا نشان می‌دهد.

وی بیان می‌کند: مردم قلعه چنعان یا بیکار هستند و یا به کارهای روزمزدی مانند بنایی و کارگری مشغول هستند.

زرگانی عنوان می‌کند: ارزان بودن مسکن در منطقه قلعه چنعان سبب شده که این روستا نسبت به روستاهای اطراف مهاجر پذیر باشد و همین مسئله سبب نا به سامانی و وسعت بیشتر شده است.

این عضو شورا ادامه می‌دهد: یکی از وظایف دهیار، نظارت بر ساخت و سازها است اما چون منطقه بافت عشایری دارد، نظارت بر ساخت و سازها سخت است. اگر این روستا به شهر تبدیل شود خود مردم برای بهبود وضعیت خیابان‌ها همکاری می‌کنند و خود به خود ساخت و سازها کنترل می‌شود.

قلعه چنعان ظرفیت شهر شدن را دارد

این عضو شورای روستای قلعه چنعان می‌گوید: هر روستایی که به شهر تبدیل شود باید یک سری زیرساخت‌ها را داشته باشد که قلعه چنعان این زیرساخت‌ها را دارد اما نمی‌دانم چرا شهر نمی‌شود. یا شما حتی نمایندگان ما را ببینید، کسی مانند همایون یوسفی تاکنون پا به این روستا که جمعیت زیادی هم دارد، نگذاشته است.

وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید از طریق وزارت کشور پیگیر شهر شدن قلعه چنعان باشند، می‌افزاید: اگر این روستا به شهر تبدیل شود بودجه‌های اختصاص یافته 5 برابر افزایش می‌یابد و این یعنی ارتقای بودجه به بیش از 7 میلیارد ریال در ماه که در مجموع یک سال می‌تواند گره‌های زیادی از مشکلات موجود را باز کند.

زرگانی ادامه می‌دهد: ما دنبال شهر شدن این روستای بزرگ هستیم و این کار می‌تواند منجر به تدوین یک برنامه جامع و افزایش خدمات به مردم شود.

وی با بیان اینکه هیچ طرح مطالعاتی درباره قلعه چنعان وجود ندارد، می‌گوید: البته با هزینه دهیاری یک شرکت خصوصی را مکلف به بررسی مشکلات کردیم و باید ببینیم نتیجه این بررسی‌ها به کجا ختم می‌شود.

عمده مشکلات قلعه چنعان

این عضو شورای روستای قلعه چنعان با بیان اینکه مردم ساکن در منازل پشت لوله‌های نفت آب لوله کشی ندارند، عنوان می‌کند: سایر مردم آب لوله کشی دارند هرچند کیفیت این آب بسیار پایین است.

او ادامه می‌دهد: مردم غالباً مشکل لوله کشی گاز دارند. برخی از روستاییان درخواست لوله کشی گاز را ارائه داده‌اند اما شرکت گاز اعلام می‌کند چون این منازل در محدوده طرح هادی روستایی نیستند، گازرسانی به آنها انجام نمی‌شود.

زرگانی می‌افزاید: در حال حاضر منازل پشت لوله های نفت و قلعه کوچک شامل طرح هادی روستایی نیستند. این طرح هر 10 سال یک بار بازنگری می‌شود که به همین خاطر جلسات زیادی را برگزار کردیم و قرار بود که عکس‌های ماهواره‎‌ای جدیدی گرفته شود و این مناطق در محدوده طرح هادی قرار بگیرند. این کار قرار بود 10 روزه انجام شود اما الان بیش از 120 روز از وعده این نماینده مجلس گذشته است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا این مناطق در طرح هادی نیستند؟ می‌گوید: یک قواعدی برای طرح هادی وجود دارد اما وقتی طرح هادی برای قلعه چنعان تصویب شد، قلعه کوچک فقط 4 خیابان داشت اما اکنون این منطقه 14 خیابان دارد.

این عضو شورای روستا بیان می‌کند: چون اینجا روستا است و شورا و دهیاری حق خرید زمین ندارند، ما نمی‌توانیم زمینی را برای پارک اختصاص دهیم و زمین‌ها باید اهدایی باشد تا بتوانیم زمین فوتبال یا پارک احداث کنیم. به همین دلیل اکنون هیچ محلی برای تفریح و انجام کارهای فرهنگی وجود ندارد.

بی توجهی صنایع و شرکت‌ها به قلعه چنعان

شرکت فولاد خوزستان، شرکت دورین از توابع شرکت نفت، شرکت ملی حفاری و شرکت فردوس از جمله شرکت‌های فعال در قلعه چنعان هستند. این شرکت‌ها باید در حوزه مسؤولیت‌های اجتماعی به‌صورت فعالانه ورود پیدا کنند تا گره‌ای از مشکلات حل شود.

وی با انتقاد از برخی سیاست‌های آبی می‌گوید: در حالی که بسیاری از زمین‌های قلعه چنعان مستعد کشاورزی است و در گذشته هم زیرکشت می‌رفتند اما اجازه برداشت آب برای آبیاری این اراضی صادر نمی‌شود و فقط شرکت فردوس برای شالیکوبی و کشت گندم اجازه برداشت آب دارد.

معضل آسفالت در قلعه چنعان

وی با بیان اینکه در بسیاری از مناطق قلعه چنعان امکان جمع آوری زباله وجود ندارد، می‌گوید: فقط یک خودروی جمع اوری زباله در قلعه چنعان وجود دارد که به دلیل نبود آسفالت در بسیاری از خیابان‌ها امکان تردد ندارد و مردم در گوشه و کنار خیابان‌ها، زباله‌های خود را انباشت می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: زیرسازی 20 خیابان تاکنون انجام شده و 30 خیابان دیگر نیاز به زیرسازی دارند که برای آسفالت این خیابان‌ها به حدود 10 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد