در 15 سال گذشته این شیوه سفرهای "دزدکی!" مقامات ارشد آمریکا به عراق،بارها و بارها تکرار شده است.
عصر ایران - دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا دیروز به طور سرزده و بدون اطلاع وارد عراق شد.
او به همراه همسرش یکراست به پایگاه هوایی " عینالاسد" در استان "الانبار" عراق رفته و در آنجا با نظامیان آمریکایی جشن کریسمس و سال نو میلادی گرفته است.
این سفر با واکنش منفی مقامات عراقی مواجه شده و برخی از احزاب و شخصیتهای سیاسی عراقی از اینکه رییس جمهوری آمریکا برای حق حاکمیت کشور عراق احترامی قایل نشده و سرزده و بدون اطلاع وارد خاک کشورشان شده، انتقاد کردهاند.
ائتلاف "سازندگی" به رهبری "هادی عامری" از فراکسیونهای اصلی پارلمان عراق با صدور بیانیهای، از سفر ترامپ به پایگاه نظامی "عین الاسد" عراق در استان "الانبار" بشدت ابراز شگفتی و آن را بیرون از همه چارچوبهای دیپلماتیک توصیف کرده است.
'صباح الساعدی' رئیس فراکسیون "اصلاح و بازسازی" عراق نیز با صدور بیانیهای، سفر ترامپ به عراق را نقض حاکمیت ملی این کشور دانست و خواستار تشکیل جلسه فوقالعاده پارلمان برای رسیدگی به آن شد.
در این بیانیه خواستار حضور "عادل عبدالمهدی" نخست وزیر و "محمد علی حکیم" وزیر امور خارجه و "عثمان الغانمی" رئیس ستاد مشترک ارتش در جلسه فوقالعاده پارلمان به منظور بررسی موضوع حضور نظامی آمریکا در عراق و پایگاههای نظامی آمریکا در این کشور شده است.
همین اعتراضها ظاهرا باعث شده دیدار نخست وزیر عراق و ترامپ هم انجام نشود، چون آن گونه که از برخی گزارشهای غیر رسمی – تایید نشده - خبری نقل شده، ترامپ انتظار داشته "عادل عبدالمهدی" نخست وزیر عراق به دیدار او برود در حالی که ارشدترین مقام اجرایی کشور میزبان هم برای خود شان و منزلتی قایل شده و دو مقام تنها به گفتگوی تلفنی اکتفا کردهاند.
ترامپ و همسرش در پایگاه هوایی "الاسد" آمریکا در استان الانبار عراق
البته این نخستین بار نیست که پس از اشغال نظامی عراق از سوی ایالات متحده آمریکا ( از مارس سال 2003) یک رییس جمهوری آمریکا به طور سرزده وارد عراق میشود.
پیشتر دو رییس جمهوری قبلی آمریکا یعنی "جورج دبلیو بوش" و "باراک اوباما" هم بارها به طور سرزده و بدون اطلاع قبلی به عراق سفر کردهاند.
اما هیچ کدام از آنها صراحت لهجه ترامپ را نداشته اند که بگویند: "این شیوه آمدن و رفتنها خیلی غمانگیز است که ناچار باشی در کمال خفا به خاورمیانه سفر کنی و هر کاری انجام دهی تا سالم به مقصد برسی."
عراق بیش از 15 سال است که در اشغال نظامی ایالات متحده آمریکاست و این شیوه سفرهای "دزدکی!" مقامات ارشد آمریکا (از روسای جمهوری گرفته تا معاونان آنها و حتی وزرای دفاع و خارجه و..) بارها و بارها تکرار شده است.
در توجیه این شیوه سفر مقامات آمریکایی مساله امنیتی را برجسته کرده و میگویند به دلیل ایجاد پوشش امنیتی مجبور به انجام سفرهای " سرزده" به عراق هستند!
این در حالی است که روسای جمهوری آمریکا در سفرهای سرزده به پایگاه نظامی تحت کنترل خودشان در استان الانبار – پایگاه هوایی عین الاسد- میروند و بهانه مسایل امنیتی در یک پایگاه نظامی به شدت حفاظت شده، چندان معقول به نظر نمیرسد.